- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Plex-be belehet importálni-varázsolni az enigma2-es beltérim csatornáit?
Ha igen hogyan? -
tobias40
veterán
válasz stickermajom #17720 üzenetére
Ezt az eszközökre kell feltennem Kodi alá ha ezt használom vagy hogyan?
-
tobias40
veterán
Most raktam fel a nas-ra a servert tesztelni,várok vele 1 hónapot hogyan barátkozunk meg és mennyire eszi azokat a filmeket amiket kölcsönzök és nézek.
Ha vmi nem OK,akkor tovább lépek eddig csak simán a Kodiból játszottam le a filmet és abban állítottam be hogy az infokat leszedje.
Csak is azért kerestem más megoldást mert több sorozatot nézünk mostanában és kényelmetlen keresgélni hogy éppen melyik részt láttuk a másik szobában...
Filmekkel nincs gond mert azt megnézzük egy helyen,azt nem kell folytatnom a másik szobában. -
tobias40
veterán
Köszi,ennyit nem fogom használni mobilon vagy tab-on,csak kipróbáltam.
Főleg itthon terveztem Plex-el az amlogic box Kodi és Plex és az amazont stick filmnézésre hogy onnan folytassa a filmet ahol befejeztem,hol az egyik hol a másik eszközt használjuk.2 szobában szoktunk filmet-sorozatot nézni,erre kerestem megoldást... -
tobias40
veterán
válasz Arolotifar #17708 üzenetére
Tehát akkor ha mobil eszközről vagy wifi kapcsolaton keresztül akarnánk használni akkor marad az idő korlát vagy a pass előfizetés?
Vezetéken kapcsolódó eszközöket nem érinti sosem ez a korlátozás?
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17706 üzenetére
Köszi,ezzel már megy rendesen.
Akkor később is ezt kell használni vagy majd az új véglegesben sem lesz benne az 1 perces korlát? -
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17700 üzenetére
Megvan a hiba!
A belső port-hoz én mindig uanazt a portot írom amit szeretnék megnyitni tehát külső-belső port uanaz.
Ebben az esetben a belső portnak a 32400-at kell megadni mert ezek szerint ez az alapértelmezett portja a Plex-nek?
Tehát beírtam a belső port-hoz a 32400-at, a külsőhöz meg az általam meghatározott magasabb portot és azonnal jónak mutatja a cheker is és a Plex server beállításainál is zöld marad és elérhető!DE!
Most próbálom wifin telefonról és tabról is lejátszani az mkv-kat de csak kb fél-egy percet játszik le és utána leáll!
Vezetéken teljesen jó az amazon firestickel a saját appján is és a Kodi Plex appjával is.
Mi lehet a megoldás?biga123:én is arra gondoltam de megnéztem és nincs NAT de közben meglett a hiba...
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17696 üzenetére
Hmm,nem értem!
Mindent uanúgy csinálok mint a többi port nyitást erre a NAS-ra és nem nyitja ki a portot,hiába csináltam router restartot!
Próbáltam másik portot de azt sem nyitja ki a cheker szerint és nem is elérhető így a Plex server.... -
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17696 üzenetére
Itt zárva mutatja,csinálok egy router restart-t...
-
tobias40
veterán
A távoli elérés nálam nem jól működik.
Az alap porton is próbáltam a 32600 talán és az én kézzel beállított portomon is de 5-10 mp.-ig zöld és utána pirosra vált.
A routeren beállítottam a port forwardingot először tcp-re utána both-ra is de sehogy nem marad zöld a jelzés és nem is elérhető így a server.
Mi lehet a gond és mit állítsak be? -
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17684 üzenetére
Zöld pipa van a távoli elérésnél,és a telón nem engedte csak a 2 legkisebb felbontást állítani 300x vmi ,eg 570x vmi talán?
Majd lepróbálom újra...Ha itthon a saját hálózatomban játszok le amlogic box-al és az amazon firestick-el Kodi alatt a Plex-el akkor a plex nem nyúl bele a minőségbe,ugye?
Tehát mint eddig a full képminőség hang jön át a Plexen való lejátszáskor is,gondolom... -
tobias40
veterán
válasz stickermajom #17680 üzenetére
Köszi majd átnézem!
Most egyelőre szépen dolgozik ,nem bántom.
De azért majd elolvasom hogy okosodjak... -
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17671 üzenetére
Köszi!
Külön raktam egy sorozatok könyvtárba és szépen megtalálja hozzá az adatokat.
Egyre jobban tetszik a Plex,van esetleg pár "ajánlott beállítás" ami szebbé vagy használhatóbbá teszi,vagy ez ilyen amit látok és nincs mit variálni rajta?
Nekem egyébbként tetszik így is...
Ha távolról akarom nézni akkor mindíg átakarja kódolni hogy ne legyen sok a mobil adat forgalom?
Osztrák vpn címről néztem kíváncsiságból meg a mobilommal de mindíg vissza vette a felbontást hogy túl nagy,pedig itthonról csináltam wifivel a vpn-t. Vszínű azért mert a vpn server sebessége kevés volt?Rick4---ezt nem értem,bocs!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz enginev3.0 #17665 üzenetére
Köszi,akkor külön kell szednem a sorozatokat mert nálam minden egyben van.
Kölön meghajtóra is kell tennem?Mert most mindkettő meghajtómon van filmek mappa tehát vegyítenem kell vmennyire egy meghajtón belül a filmeket és a sorozatokat...
Láttam hogy lehet választani hogy mi legyen ami lekeresi az infokat a filmek és sorozatok alá akár külön-külön is beállítva.
Ezeken nem kell semmit változtatni?boborján2:mi ez a plugin,nem emlékszel rá?
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Tegnap óta használom a Plexet egy Syno220+ NAS-on NFS kapcsolaton keresztül.
Mkv. filmeket és néha sorozatokat nézek vele leginkább CE alatt Kodi-val és néha droidos telefonon-tableten.
Mik azok a beállítások amikkel a filmek és sorozatok info-it és borítóit tudom letölteni ezekhez?
Leginkább itthon használom és főleg azért próbálom a Plexet ki mert többször előfordul hogy az egyik eszközön elkezdjük a filmeket-sorozatokat és a másikon folytatnánk illetve befejeznénk.
Erre keresem a legjobb és bevált beállításokat a ti segítségetekkel!
Előre is köszi a helpet... -
tobias40
veterán
válasz sugarforce #8035 üzenetére
Tehát akkor nem,így ez a dolog eldőlt...
-
tobias40
veterán
válasz MasterMark #8031 üzenetére
Köszi!
2 box-ról használom a kodit meg néha laptopról és telefonon.
A filmek így is a NAS-on vannak és onnan játszom le de akkor várok hátha vki tudja hogy elég-e a 212J a Plex server futtatására. -
tobias40
veterán
válasz MasterMark #8029 üzenetére
Nem tudom hogy kell-e,ezért kérdezősködöm,nem kötekedésnek szántam...
Többeket olvastam hogy Plex-et használnak Kodi alatt..."Syno 212J elegendő egy szerver futtatáshoz vagy az gyenge vas ehhez?
A nas-on 100 torrent fut nem túl nagy forgalommal és filmeket nézek róla 1080p-ben."
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz MasterMark #8025 üzenetére
Azt nem értettem pl. hogy Kodi alatt miért kell Plex-et használni?
Transzkód miat vagy jobb a felülete?
Nekem sztem nem kell a webes lejátszás..Syno 212J elegendő egy szerver futtatáshoz vagy az gyenge vas ehhez?
A nas-on 100 torrent fut nem túl nagy forgalommal és filmeket nézek róla 1080p-ben.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Elolvastam a témaindítót de azért lenne kérdésem:
"Ennek a Plex-nek mi az a nagy előnye KODI-val szemben (tulajdonságai) hogy ilyen sokan használjátok?
Mivel jobb mintha a média lejátszóval megkerestetem a filmek info-jait stb..?Tehát mit ad pluszban,csak ennyi a kérdésem ....(lehet kipróbálom ha érdemes)"
Elég nekem röviden pontokba ,de még jobb ha el van magyarázva részletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Elektromos cigaretta 🔞
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest