- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
burgatshow #18768 üzenetére
Hogy is folgamazzam egyszerűen. Valamint előrebocsájtom, elfogadtam hogy ennyi lett az új ára, így nem a vita, hanem csupán a beszélgetés kedvéért írom ezeket. Nem a programvásárlást kifogásolom, hanem a havidíjat, és a lifetime új árát. Közben Troy66 hsz-ére is reagálva, nyilván én is megvettem volna a lifetime-ot ha előbb tudom ezt a
pofátlan lifetime ár duplázáslépést, sőt, idén eleve terveztem is hogy megveszem, csak hát egy felújítás és egyéb előbbre való egy tizedleges programnál, vagy különösebb gond nélkül működő alkalmazás nyomkövetésénél, hogy bekattant-e náluk valami és változtatnak.
Az előfizetéses részről leírtam a véleményem a korábbi off-ban, a hardveres kódoláson kívül meg nem látok benne semmi számomra érdemlegeset hogy ilyen pofátlan felárat fizessek érte, csak érdektelen hülyeségeket. Ismétlem, számomra. Így, mint írtam, ezzel a lépéssel engem mint potenciális vásárlót garantáltan elvesztettek.Mivel rajtam kívül kb. senki nem használja, így előfizetés eleve kizárva (mint ahogy sem Office365-ért, sem Endomondo vagy Strava, stb programokért sem vagyok hajlandó havidíjat fizetni, mert az én szememben nem nyújtanak érte semmi olyat ami számomra hasznos lenne vagy megérné, szemben pl. egy Netflix, Disney+, Spotify, stb-vel). Legrosszabb esetben visszamegy a kodi, régen azt használtam, plex csak azért lett mert egyszer ahogy tesóm lebetegedett ezzel volt legegyszerűbb elintézni hogy nézhessen valamit, mivel ugye rajta volt a tévén. Azóta sem nagyon használja.
'Szóval szerintem nem helytálló, hogy nehogy már fizessek a saját cuccaidért kijelentés - hiszen ahogy mondtam, nem kötelező Plex-et használnod.'
Pont ezért helytálló, szerintem, mivel nem kötelező használnom.'Az pedig, hogy a Plex mit katalogizál az meg a felhasználó saját döntése, ehhez semmi köze a Plexnek mint szoftvernek és/vagy cégnek.'
Mindaddig amíg ingyen teszi, szerintem is így van. Ha pénzt kér a szoftverért, még akkor is. Még ha a felhasználó meg is osztja a tartalmait mással - az ingyenes, vagy megvásárolt programot használva - akkor is, viszont ha ebből (az illegális tartalommegosztásból) a cég hasznot húz (előfizetés a tartalom mással való megoszthatóságáért), az szerintem már más lapra tartozhat. A bizonyítás meg persze egy másik dolog, ami ebben az esetben nem lenne olyan egyszerű mint például egy torrent vagy ftp esetében.Másik, ha a 110€-s ár nem érte meg mert nem hozott elég hasznot, nem vették elegen, akkor nem tudom mit gondoltak, ha megduplázzák az árát akkor majd többen veszik?
Na mindegy, Í.J. (így jártam), ha számomra változás nélkül működik tovább akkor marad, ha nem, akkor nézek mást. Az én szemszögemből ők mindenképpen rosszabbul jártak, mivel buktak egy vásárlót.
-
Imi1981
veterán
válasz
burgatshow #18745 üzenetére
Na ez volt a megoldás a hitelesített eszközök közül eltávolítottam! Kösz
Ha ugyan ezen eszközön akarja használni a plex Windows kliens alkalmazást az menni fog? Vagy ezzel azt is letiltottam? -
blakey
titán
válasz
burgatshow #18728 üzenetére
Nem feltétlenül a találatokkal van gond, inkább a csoportosításokkal, rendszerezésekkel. A tvdb pontos, minden sorozat évad, epizód és speciális epizódok jó sorszámmal és adatokkal szerepelnek, tmdb-nél sok a tévedés, rossz a katalogizálás.
-
ugyes
senior tag
válasz
burgatshow #18706 üzenetére
Magad írtad...
udna999 nem írta, hogy pontosan mi a könyvtár neve, automatikusan feltételezem, hogy benne van az év is. Ha ez sem segít, akkor az imdb, tvdb vagy tmdb azonosító megoldja (ki melyiket kedveli, stb.) az automatikus felismerést.
Ebből a szempontból jobb a Plex, mint a Jellyfin, ahol kötelező az angol elnevezés megléte a tvdb-n, és ha nincs, akkor hiába adod meg az imdb/tvdb/tmdb azonosítót, akkor sem ismeri fel. -
Multibit
nagyúr
válasz
Érdekes. A Kémeri nálam is megvan, IMDb azonosító nélkül.
-
blakey
titán
válasz
Soha nem használtam imdb vagy tvdb (sorozatok esetén ezt is nézi) azonosítókat, a három pötty, találatok pontosítása bőven elegendő volt. Kezdetek óta használok Plexet és Kodit, ezért nálam az elnevezések is pontosak.
#18701 udna999
Pl.:Magnum P.I. (1980)/Season01/magnum.p.i.1980.s01e01.mkv
Így a legnagyobb valószínűséggel megtalálja. -
ugyes
senior tag
válasz
burgatshow #18704 üzenetére
Volt már úgy, hogy nem elég.
-
blakey
titán
válasz
burgatshow #18694 üzenetére
Ha valami bekerül, akkor a beolvasás automatikus, ez kényelmes, nem kell manuálisan indítani, ráadásul pontosan ugyanannyi "nyektetés" lesz a lemezek felé. Ki kell kapcsolni az időről időre való átvizsgálást. 10 éve így fut a rendszer, tökéletesen teszi a dolgát, sőt, ha valamit törlők, akkor az is kikerül az a listából és a szemét is törlésre kerül, jelenleg jól működik.
-
Patice
nagyúr
válasz
burgatshow #18694 üzenetére
Nálam is Syno NAS-on megy a Plex szerver, hivatalos csomagot raktam fel, nem Dockerben.
Simán csinálja az automata szkennelést, ahogy bekerül egy új film a figyelt mappákba, csinálja is a frissítést, kezdőképernyőre kipakolja. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
burgatshow #18628 üzenetére
Szia! Köszi! Ezt én is megtaláltam, de ez nem az igazi, hiszen a két operációs rendszer messze nem ugyanaz. Bár linux alapú mindkettő. Ezért kérdeztem, hogy van e olyan aki már csinált ilyet.
De a válaszod nagyon köszönöm! Tudom, hogy a puding próbája az evés. De ha már főzött valaki, és szívott vele, akkor én nem annyira tenném.
"These instructions are designed for moving between two systems running the same operating system (e.g. Windows to Windows). It is generally possible to move between different operating systems, but that’s more complicated and requires mapping the additional server settings from how they’re stored in one operating system to the other (e.g. mapping Windows registry values to the OS X
plist
file). That is not officially supported and not covered here." -
szalai112
senior tag
válasz
burgatshow #18615 üzenetére
A pc plex alkalmazásal löném át a tartalmat TCL UHD TV-re.van androidos verzioja.
Streamelném magamnak filmeket 4K HDR-ben.
Mivel HDMI-in keresztül csak 30hz-es. A laptop csak 30hz-et tud 4K felbontásnàl.
A tartalmat legnagyobb p2p oldalról szerzem.
Nem tudom menyire Anonymous = Névtelen / Ismeretlen
Felhasználó barát a plex -
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow #18564 üzenetére
És akkor mihez kell a full pass? Igazából csak arra kell, hogy van egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen készülék, amit szoktam vinni külföldre magammal, és mobilneten keresztül szoktam róla filmezni. (Megvan az oka hogy miért nem az adott wifiről...) Eddig VS-nel ment szépen, viszont nekem erre a célra akkor nem kell a full pack?!
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow #18490 üzenetére
Ezt hogyan kell értelmeznem?
Eddig nem használtam Plex-et csak 1-2 hónapja az otthoni sorozatok nézése használtam.A serveremhez csak azzal az egy fiókkal lehet hozzáférni távolról és használni az összes funkciót?
Ez csak 1 user lehet egyidőben,igaz?
Távolról lehet a tv műsorokat is nézni ami a Plex-en megy vagy ez nem kapcsolódik a serverhez hanem mint pl. sweet tv "direktben" nézem a wifin vagy mobilneten a telóról?
Esetleg a filmekhez-tv műsorokhoz található magyar nyelvű felirat is?(gondolom nem)
-
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow #18463 üzenetére
Metaadatnál, nem olyan egyszerű, mint VS alatt hogy megadok neki egy url-t és IMDB-ből betölti...Próbáltam angol illetve magyar nyelven is a címet, de nekem nincs ott olyan fül amit mondasz! VS-nél rámentem hogy találatok lista és onnan ki tudtam választani a megfelelőt, itt viszont nem. De IMDB-n fent van, csak nem tudom hogyan kéne megadni neki, vagy milyen adatbázisból dolgozik.
Távolról hogyan kell elérni akár telefon vagy tabletről? Beállításokban látom a port beállítást, de routerben a beállított portot nyitni kell? Elég TCP? Illetve mellyek azok a portok, amit preferál a Plex, csak hogy ne essek ki a szórásból?!
Köszönöm
-
need
addikt
válasz
burgatshow #18187 üzenetére
-
kenand
veterán
válasz
burgatshow #18099 üzenetére
Biztos erősebb CPU-ban az Apple TV, de LG okos TV tudja, felesleges használni, nekem is van vagy 10 kütyüm, amlogic boxok, Amazon Fire TV 4k, Mi stick, Strong leap box stb.... de ha TV is tudja nem használom. Csak bonyolítja a dolgokat, minek még egy dolgot beintegrálni, ha megy anélkül is. Jó részük polcra került emiatt.....
Ha valami nem megy érdemes egyszerűsíteni ahibakeresés miatt is.Lehet kell egy újraindítás a Plex szervernek is...
-
Devilstudio
tag
válasz
burgatshow #18103 üzenetére
Rendben, kiprobálom majd.
-
Devilstudio
tag
válasz
burgatshow #18099 üzenetére
Megírom majd mi volt a gond ha, sikerül rájönni
Köszönöm a tanácsokat. -
markyskus
csendes tag
válasz
burgatshow #18091 üzenetére
yepp, meg egy normális ABC oldalsáv is hiányzik, meg a multi file tartalmakat sem kezeli jól, pl egy 2 részes sorozat epizód, szépen lejátsza egyben a dupla részt, majd amikor vége a következő rész helyett elkezdi újra, ha ezek meg lennének oldva akkor akár még át is váltanék rá teljesen, viszont akkor meg a plex nem kell, ott van helyette a jellyfin ami teljesen ingyenes
meg ugye infuse csak apple-re van
-
markyskus
csendes tag
válasz
burgatshow #18015 üzenetére
vágom, csak nem értem a logikát, a p8 nem direct stream és szaggat, a p5 elvileg mostmár mennie kéne direct playben is és direct streambes megy
de ugye a legbosszantóbb h a hardver tudja, mivel infuse-al megy minden szépenmondjuk azt se bánnám ha az infuse UI lenne jobb, legalább annyival h tudja kezelni a plex usereket, de a legjobb nyilván egy f.sza natív plex app lenne
-
stickermajom
addikt
válasz
burgatshow #17988 üzenetére
Ahogy olvastam a lejátszó gyakorlatilag maradt ugyanolyan borzalmas, csak tettek köré egy kevésbé használható UI-t, ami a Plex saját szolgáltatását helyezi előtérbe.
-
beteg
őstag
válasz
burgatshow #17995 üzenetére
Köszi szépen!
Lehet, hogy nem jót nézek? Itt
írja a lehetséges parancs paramétereket. Melyikkel adná meg ezeket az infókat?
Illetve ezt töltöttem le: MKVtoolnix 20.0
van gui-ja, de kb azt írja ki, mint infó a fájlról, hogy v_mpge4 és hogy milyen hosszu a film...
Hol rontom el?
Köszi!! -
markyskus
csendes tag
válasz
burgatshow #17990 üzenetére
köszi, a dv érdekelt volna, azt sajnos nem tudja a jelenlegi, hiába tudja az atv (dv profile5-öt tud)
illetve nem tudok rájönni h miért nem megy minden DV P5 mp4, mert vmelyik megy vmelyik meg szaggat, látszólag nincs köztük különbség -
enginev3.0
félisten
válasz
Nekem sem tetszik annyira telefonon az új app
-
markyskus
csendes tag
válasz
és a lejátszási képességei milyenek? bosszantó h az apple tv képes lejátszani kb bármit (ha infuse-al le tud akkor maga a hardver képes rá) a plex app meg....
-
enginev3.0
félisten
válasz
burgatshow #17901 üzenetére
De a Star treket tényleg össze tudja keverni, saját tapasztalat
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
burgatshow #17435 üzenetére
Egy izolált Docker-es környezet esetén? Az új Plex konténer alá ugyanazt a config mappát mappoltam be, ami előtte is volt. Elméletileg nem kellett volna semmilyen változást sem észrevennie ebből a Plex-nek és ez igaz is az intro-outro keresésen kívül mindenre.
Legalábbis én így gondolom és a többi konténer esetén így is működött.Egy valamire gondolok még: a konténeren belül másik útvonalat adtam meg a könyvtáraknak, lehet ez kavarhatott be neki. Na mind1, most előre gondolkoztam és elkészítettem mindegyik konténerhez a compose fájlt, így biztosan ugyanaz az útvonal lesz a könyvtárak felé is a konténeren belül.
-
zsolt20
tag
válasz
burgatshow #17416 üzenetére
Köszönöm. Gondolom igy az összes adat mentésre kerül? Mási kérdés saját zenei playlists esetén , ha esetleg tárolt zenei hely időközben megváltozik ,pl uj meghajtó , vagy mappaszerkezett változik meg korigálja a saját playlists tartalmát is elérését?
Filmek esetén módosítja ha új helyre kerül egy film .
-
stickermajom
addikt
válasz
burgatshow #17325 üzenetére
Mindkettőhöz temérdek leírás elérhető, nem akkora szívás az. Persze az a legjobb ha megvannak az alapok, hosszútávon viszont a konténerek egy élhetőbb környezetet biztosítanak. Apple után szabadon: “There is a container for that!”
-
enginev3.0
félisten
válasz
burgatshow #17320 üzenetére
Hát ha ismeretlen terep, én nem bajlódnék
Próbálkoztam, de maradnék egy NAS rendszeren, vagy sima windows-on
Bár én magamból indulok ki, hogy nincs olyan hogy egyszer kell beállítani, mindig eszembe jut valami változtatás, valami átalakítás, és mire linuxnál kikeresem a megoldást, kihullik a hajam.
és windows alatt is megvan a 40-50 napos uptime, aztán persze jön egy szolgáltatói áramszünet és bukom az egészet
-
huan
őstag
válasz
burgatshow #17067 üzenetére
Köszönöm szépen, blakey Neked is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
burgatshow #16853 üzenetére
Jó én azt hittem van valami egyéb ami kellhet.
-
Arolotifar
őstag
válasz
burgatshow #16853 üzenetére
Lustaság fél egészség
-
mgTerminator
veterán
válasz
burgatshow #16802 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi, csak szervernek használom a gépet.
-
divan
őstag
válasz
burgatshow #16528 üzenetére
Igen, én is azt néztem, hogy elvileg azokat a sample fájlokat, ami kisebb mint 300 MB, azokat automatikusan ignorálja.
-
szkutyi
addikt
válasz
burgatshow #16528 üzenetére
Pont azokat rakta be nekem külön filmként...xd
-
atomstefi
tag
válasz
burgatshow #16519 üzenetére
-
TomPack
őstag
válasz
burgatshow #16479 üzenetére
Ha a VLC-vel megy a lejátszás -és hangja is van-, akkor gondolom nem hardveres oka lehet, hanem licensz?
De akkor a VLC-vel miért van hangja ugyanannak a filmnek, ott a VLC fizeti a licenszt, a Plex pedig kispórolta az appjából? -
niof
veterán
válasz
burgatshow #16406 üzenetére
Ja, persze, értem, így le is vagyunk tojva.
Amúgy kikérdeztem a kollégát közben, hogy ő mire használja konkrétan (2 TV-n használja a kliensprogival, filmekre/sorozatokra és ennyi), nekem ez meg nem szempont, mert a NAS-ról, megosztott mappából nézem a filmeket MPC-HC-val. A borítókép, meg az egyéb ilyen nyalánkság meg annyira nem izgat. Így végül is tárgytalan. Ha a TV opció működött volna a tudományos csatornákkal, akkor elkezdtem volna vele játszadozni, de így nem sok teteje van a dolognak. -
schferenc77
aktív tag
válasz
burgatshow #16351 üzenetére
Alapból nálam is minden lejátszó képes arra, hogy fogadja transzkódolás nélkül, de néha külföldről jól jön, ha le lehet butítani egy filmet kliens oldalon mondjuk 480-ra (a gyatra sávszél miatt). Kíváncsi voltam, mit szól hozzá a CPU. Érdekes volt, hogy amikor elkezdett transzkódolni, akkor a CPU néha felugrott 80-100%-ra, de egyből vissza is esett és utána már konstans 30% alatt volt. Szóval ezek alapján nem kell nekem a Plex Pass és a hw trnaszkódolás, ellesz így ez a setup...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
burgatshow #16333 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
burgatshow #16328 üzenetére
Pl .a fent említett 2001 4k verzió élvezhetetlen brazil szappanopera képpel rendelkezik.
A Mátrixnál belenyúltak a színvilágba. Szóval nem véletlenül ragaszkodom ezekhez a kiadásokhoz.
Az eredeti kérdésre visszatérve nem müxik. Lehet, hogy Plex Pass kell hozzá? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
burgatshow #16326 üzenetére
Hát ja az elsőre felszaladt a pumpa. Bocs.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
burgatshow #16320 üzenetére
Komolyan azt hiszitek, hogy ok nélkül ragaszkodom adott verzióhoz?
Ezt köszönöm mindjárt ki is próbálom.
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #16320 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből.
Vagy ha szükséged van a VC1 kódolásra is, akkor annyit tehetsz még esetleg, hogy ún. edition-nel átcímkézed a fájlokat és akkor bár külön fog megjelenni a katalógusban, de tisztán látszódni fog.
Tehát a fájlrendszeren így néz ki:
Oppenheimer {edition-H264}.mkv
Oppenheimer {edition-VC1}.mkvÉs akkor így jelenik meg a kliensekben:
-
merqree
őstag
válasz
burgatshow #16317 üzenetére
Szia,
A filenevekkel eddig nem volt gondom, az agenteket piszkálgattam, ideteszem az aktuális beállításokat ami a Plex Serveren van:
Mindenesetre a file-oket átnevezem "Pettson és Finfusz"SxxExx -re.
A gyereksorozatok mappa nyelve magyar, természetesen.Illetve win11 alatt így néz ki:
-
zsolt501
nagyúr
válasz
burgatshow #16307 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, mert lehet hogy a síma alap Chromecast nem támogatja a felíratokat, de ez nem igaz a Chromecast with Google TV típusra, már csak azért sem, mert van olyan SRT-t amit nem konvertál, és val olyan is amit konvertál, a készüléken pl a Kodi sem problémázik a felírattal, de más lejátszó program sem amit telepítettem rá.
Szóval itt valami más a probléma az SRT-vel. -
havri1
félisten
válasz
burgatshow #16306 üzenetére
Persze. Ennél nagyobb a baj.
De megoldottam. Kibasztam a picsába, ment vissz a laptop winnel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged