Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bitpalace
senior tag
válasz
markyskus #18562 üzenetére
Igen, ezer hála!!
Sikerült, bár nem tudom mi volt a gondja vele, de így már szépen van leírás, borítókép minden. Tudom ez lehet másnak apróság, de nekem tetszik hogy így jeleníti meg, szeretem. Viszont az április végi áremelésről lemaradtam, így most kicsit sokallom a lifetime árat. Viszont próbáltam telefon app-ról, ott nekem azt írja hogy elég lenne a remote pass hogy mobilnetről is menjen. Ez igaz lehet?
Köszönöm
-
Bitpalace
senior tag
válasz
markyskus #18472 üzenetére
Szia
Megpróbáltam, de még mindig nem egyértelmű számomra hogy néhány sorozatnak miért nem találja meg a metaadatokat, mint a többi sorozatnak... Bármit állítok be, egyszerűen nem értem hol csúszik el az adat. A problémám hogy sem borítóképet, sem semmit nem állít be. Pedig a többi sorozattal sem csináltam semmit, automatikusan megtalálta a normális metaadatot. Tudnál ebben segíteni, hogyan tudnám megadni a plex-nek hogy a megfelelő (borítóképet, adatokat) be tudja tölteni?
Köszönöm előre is!!!
-
Bitpalace
senior tag
válasz
markyskus #18472 üzenetére
Köszönöm szépen!
Viszont kérdésem még annyi, hogy kívülről (mobilnet) telefon appon csak akkor tudom elerni ha van plex pass? Mármint néztem beállításokban hogy a távoli elérés le van tiltva meg látom a portolast, vagy hogyan tudnám elerni mondjuk telefon/tabletrol?
Köszönöm
-
MasterMark
titán
válasz
markyskus #18235 üzenetére
Ha jól láttam van hozzá Kodi plugin kétféle is. Illetve van ez is: Jellyfin Media Player
Ezek nem jók?
szerk.: Illetve kezeli az Infuse is, az meg van sokmindenre alapból is.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
markyskus #18113 üzenetére
apple tv-n P8 dv szaggat,…
- figyelni kell, hogy milyen konténerben van, általánosan, nem csak tvOS specifikusan.HLG szaggat
- nem tapasztaltam, igaz csak 1 olyan fájlom van
A Plex app általánosan problémás minden rendszeren, erőteljes átdolgozásra szorul. Ahány rendszer, annyi felmerülő probléma. Ezért jó az Infuse, MrMC, Kodi, azok jól kezelik és jobb lejátszó programok.A felhasználóváltás nem olyan egyszerű "eset" egy olyan alkalmazásban, ahol az adatbázis része lesz az adott appnak. Ahol 1 lejátszó van és fontos a felhasználóváltás, akkor olyat érdemes választani, amelyik kezeli, pl. a Kodihoz van olyan Plex kiegészítő amelyik tudja, de az nem épül bele az adatbázisba, a másik viszont beépül, de nem tud felhasználót váltogatni, az elején kell kiválasztani, pont úgy viselkedik, ahogy az Infuse esetében.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
markyskus #18032 üzenetére
Nem kell ezeknek a progiknak feltétlen mindent elhinni.
Nálam a kb. mindent lejátszó android tv-n előfordult már ,hogy ugyanaz a mediainfo szerint (HDR tekintetében) két film ,az egyik mégis csak HDR -ben hajlandó menni , a másik meg doly vision-ban.
Igazából nem jöttem rá hol a hiba ,de nincs is benne annyi hogy 10percnél többet próbáltam volna ezzel eltölteni. -
markyskus
csendes tag
-
-
blakey
titán
válasz
markyskus #18016 üzenetére
A logika egyszerű, a Dolby Vision és profiljai okozzák. A Plex fejlesztői nem oldják meg, ahány eszköz, annyi viselkedés. Használd az Infuse-t.
de a legjobb nyilván egy f.sza natív plex app lenne
- ezt több, mint 10 éve kívánság, de nem tudják megoldani egyik platformon sem, mindegyiket használtam, most is használok néhányat, leginkább az Infuse és Kodi az, ami jól működik. -
burgatshow
veterán
válasz
markyskus #18014 üzenetére
A direct stream sem olyan rossz. Ott csak kontenert valt, de az anyag megy a sajat speckoja szerint.
-
zseko
veterán
válasz
markyskus #17796 üzenetére
Ah, sejtettem hogy valami szög egyszerű dolog lesz...
#17789 markyskus köszi, kipróbáltam, az éppen futó lxc-nél ki is írt egy ip-t, a többinél, azokat elindítva nem jelent meg, basztattam egy kicsit és azóta egyáltalán fel se ad semmit
#17797 Biga123 úgy érzem az API-k megszerzése lesz a legkisebb probléma...
Na nem offolok itt tovább (átmennék a proxmox topikba de anno az ottani egyes segítőkészség hozzáállás miatt okoztam ott némi problémát, így inkább hanyagolom
)
-
stickermajom
addikt
válasz
markyskus #17774 üzenetére
"itt 1 konténer teljesen szeparált a másikkal"
Ahogy Dockernél is. Saját network stack, saját fájlrendszer, saját processek."pl jogosultságok miatt, ha docker akkor ugye ugyanaz az ip-mac stb így ha az egyik docker konténernek adsz jogosultságot akkor az összegek adsz"
Nem.
Amúgy nem azt kérdezte melyik a jobb, hanem hogy mik a konténerek. Arra itt egy jó összefoglaló: [link]
-
morfondőr
addikt
válasz
markyskus #17620 üzenetére
Nálam egy Shield Tube volt elég hangos bármilyen lejátszáskor (abban van egy kicsi venti). Rászántam magam, szétszedtem és újra pasztáztam, utána hangtalan lett. Az eredeti pasztát majdnem úgy kellett lekaparni, mert annyira be volt már keményedve. Ha nem garis, akkor megpróbálkoznék vele, mert még ha passzív is, valaminek az SOC-ről el kell vezetnie a hőt vagy egy bordára, vagy a külső burkolatra. A kettő között meg tuti lesz paszta is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
markyskus #17627 üzenetére
de fizettem vmiért h tudjam használni bizonyos funkcióit és én azt szeretném használni nem venni egy másik alkalmazást
Ebből a mondatodból látszik, hogy még mindig tévedésben vagy. A Plex Pass a PLEX szerverhez kapcsolódik! Az Infuse pedig egy lejátszó. Ha fázol, bérelsz egy lakást. Ha az utcán mezítláb lépkedve fázik a lábad, cipőt veszel. De nem reklamálhatsz, hogy te már fizettél a lakásért, ezért nem vagy hajlandó fizetni a cipőért!ha infuse akkor lehetne jellyfin is a szerver ami teljesen ingyenes, vagy full natívan a nas
Így van. Sőt! Az Infuse használható szerver nélkül is. Pl. SMB, vagy NFS megosztással.De újra mondom, a legnagyobb baj az infuse-al a multi user hiánya!!
OK, de ennek semmi köze a PLEX szerverhez, azaz OFFTOPIC! -
Multibit
nagyúr
válasz
markyskus #17621 üzenetére
azon túl h az egyszer kifizetett plex után még kéne vennem egy másik app-ot
Ha a Plex Pass-ra gondolsz, azt nem a végponti applikációért fizeted. Én is fizetek Plex Pass-ért, de csak PMS-t használok. A lejátszó app nálam az Infuse Pro. Te azt hiszed, hogy ugyanaz. Nem! Az Infuse alternatívája a Plex kliens app. -
stickermajom
addikt
-
blakey
titán
válasz
markyskus #16747 üzenetére
Nekem sem csak Apple cuccom van, pont ezért írtam, Infuse-t, Kodit (több verziót) és Plexet használok 30 eszközön, telefonokon, TV-ken, lejátszókon és mindegyik 1 adatbázist kezel. Ezért jó, ha csak 1 adatbázissal kell foglalkozni, mert így bárhol, bármikor ugyanazt tudom folytatni, kezelni.
-
blakey
titán
válasz
markyskus #16745 üzenetére
Úgy érzem, hogy rosszul értelmezed a dolgokat. Mivel van Plexed, ezért mertem írni, hogy nem kell megválnod tőle, mert az említett programok tudják kezelni. Az Infuse továbbra is tud önálló alkalmazásként működni. A több platform miatt jó pl. egy Plex, több mint 10 éve Plex az adatbázisom, minden eszközömön tudom használni, pl. Kodival, vagy Infuse-zal és/vagy Plex-szel. Nem kell több adatbázist felügyelni.
-
blakey
titán
válasz
markyskus #16717 üzenetére
Hiába próbálod megérteni, egy idő után nem fogod.
A Dolby Vision szabvány önmagában egyszerű lenne, mert van a "lemezes profil" P7, van a "streaming profil", P5, de ez tovább bővült az egyéb elvárások miatt, P8.1, P8,4, stb, valamint a cmv2.9, cmv4.0, FEL, MEL, RPU és hasonló összetevők jellemzik. Ezeknek nem felel meg maradéktalanul az Apple TV (egyéb eszköz sem nagyon) és a Plex még egy külön támogatási listát képvisel, ebből kiindulva érdemes kizárólag olyat beszerezned, amit a készülék támogat. A konténer sem mindegy.
-
blakey
titán
válasz
markyskus #16707 üzenetére
A Plex az Apple TV motorját használja, így bizonyos esetekben átalakításra (transzkódolásra) van szükség, ami a PMS-t futtató eszközön múlik, így előfordul, hogy sok neki az adott anyag (még attól is függ, hogy szoftveres vagy hardveres), a másik, hogy nem bírja az adott profilt. Ajánlatos inkább Infuse-t használni, kezeli a Plex-et, tehát nem kell megválnod tőle és sokkal kevesebb lesz azon anyagok száma, amit nem visz.
-
-
-
ugyes
senior tag
válasz
markyskus #16688 üzenetére
Beolvasod a könyvtár tartalmát kézzel indítva akár webappon vagy mobilról indítva. Az alap beállítás az, hogy ilyenkor elvégzi az elmaradt felismerést, főként ha talál benne új állományokat. Egyébként pedig az ütemezett feladatok beállított időszakában fog lefutni (kivéve, ha ezt megváltoztattad a beállításokban).
-
markyskus
csendes tag
válasz
markyskus #16658 üzenetére
Filmeknél megoldva
tautulli script: https://gist.github.com/JonnyWong16/4cfcf8ea50dab1b720b4d30e9a01835c
megoldás, feltételnél file+contains+(mappa neve)sorozatoknál sajnos nem működik, de annyi baj legyen, azt úgyis manuálisan teszem a helyére
+a gyűjteményeket továbbra is manuális kell címkézni, de ez is belefér még -
Imi1981
veterán
válasz
markyskus #16596 üzenetére
Apple tv -n az emby kliens kicsit fapados az Android tv verzióhoz képest. Tök sok funkció hiányzik. Nem tudom miért más. A Plex kliens meg szinte ugyan olyan mint android tv -n.
Amúgy most például ami sorozat eszembe jutott a the walking dead daryl dixon ahol a plex szépen magyar epizód címek és magyar tartalom hozzá az emby meg csak epizód 1, epizód 2 a címek helyett és angol leírás.
-
Imi1981
veterán
válasz
markyskus #16588 üzenetére
Sorozatokat magyar nyelven az epizód címek és magyar tartalom epizódonként erre gondoltam. Ezt a plex szinte mindig jól csinálja míg az emby azért sokszor hiányosan. Hiába állítgatom ugyan olyan metadata keresőt akkor se olyan. A plexnek van saját is és lehet az ilyen jó nem tudom. Én használom emby és plexet is mert mindkettő tetszik és elfér egymás mellett. Yellifyn az nálam megbukott nem megbízható. Lehet csak nálam nem jó valamiért de nem jó.
Én tapasztalatom az hogy mint szerver a plex jobb de kliens alkalmazásban viszont az emby. Ha kodiban használod akkor meg mindkettő jó. Nekem plexen éves plex pass-om van emby-n meg havi. -
Imi1981
veterán
válasz
markyskus #16586 üzenetére
Apósomnak( és havernak) raktam fel nemrég samsung tévére és már van a storeban emby. Szerintem nemrég került be mert tavaly még nem volt. Azon a Samsung tévén mérföldekkel gyorsabb mint a plex és az egy alsó -közép kategóriás tévé 2020-ban vette ha jól emlékszem . Lejátszás minősége ha közvetlen lejátszás van tök ugyan olyan! Ha transzkódol akkor lehet különbség de azt nem néztem meg megmondom őszintén.Helyesbítek! Gyengébb / lassabb rendszerű tévéken és tv boxokon gyorsabb / gördülékenyebb az emby. Ez saját tapasztalat.
Android tv és Google tv-n van abc oldalt ha név szerint rendezés van beállítva. Most direkt ránéztem. Apple tv-n is volt régebben szerintem de 100%-ig nem vagyok biztos benne.Ettől függetlenül a plex jobb felismerésben ( főleg Sorozatok) és például az intrókat is pontosabban határozta meg. Meg úgy összességében jobb a plex!
A jellyfin meg hiába ingyenes az nagyon gyenge. Próbálkoztam vele többször is de az csak kodiban addonnal jó. Saját alkalmazási hulladékok. De ez az én véleményem.
-
Imi1981
veterán
válasz
markyskus #16582 üzenetére
Az emby ha név szerinti rendezést használsz van abc sorrend a szélén. Ha dátum szerint vagy más rendezés van beállítva akkor nincs. Bár már nincs meg az Apple tv de úgy emlékszem ott is úgy van. Én az emby-t azért szeretem mert legtöbb platformon ( Apple-TV kivétel mert azon minden gyors) sokkal gördülékenyebben működik mint a plex alkalmazás. Gyorsabb /fluidabb. Tévéken is gyorsabban működik. A plexnek meg jobb a sorozatok felismerése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged