- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
szkutyi #18456 üzenetére
Azok a csupasz alaplapok kerülnek nagy valószínűséggel a gépekbe is. Meglepne ha ekkora árnál saját fejlesztés lenne, inkább összelegózzák az OEM polcról. Illetve az architektúra ugyanúgy limitál, mindegy milyen formában veszed. Azért van itt is csak 2 lemez gondolom.
Ettől még jó cucc az N100, de médiára engem nem győzött meg annyira, hogy vele frissítsek.
-
markyskus
csendes tag
válasz
szkutyi #18428 üzenetére
így ahogy mondod. iOS-en (és tvOS-en) a korábbi appal ment a dovi profile 5, most el sem indul egyből hibára fut, viszont a profile 8 tökéletesen megy, nekem a korábbival voltak gondjaim
a kezelőfelület borzalmas, telefonon még hagyján, de megnéztem tvOS-en is a betát, mert ott még a régi app van, hát ott kezelhetetlen, és nálunk használják gyerekek és idősek is, pontosabban használnák, mert ezt nem fogják tudnijah és ez a logo a cím helyett tök jó (emby régóta tudja, gondolom jellyfin is) viszont a kezelésre az opció nagyon hiányzik, csak ahhoz tölt le logot aminek magyar címe van pl acélemberhez igen, superman-hez nem
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #18423 üzenetére
Bár a bejelentés hatására egyelőre lecseréltem a plexet úgy ahogy van, de már csak kíváncsiságból kipróbáltam, de csak mobilon.
Transzkódoláshoz nem tudok hozzászólni , mert az nálam nem létező fogalom :-)
helyi hálón viszont tartalmat tud lejátszani szóval működik.
Ahhoz már lusta vagyok hogy tévén is kipróbáljam, ha van rá preview app egyáltalán. -
markyskus
csendes tag
válasz
szkutyi #18400 üzenetére
ios-en maradt az új, ios-en nincs vele nagy gond, lehetne jobb de megszokható, a régi jobb volt, nekem nagyobb gond h a régi lejátszotta a dv profile 5-öt az utolsó pár frissítés után, az új meg most újra nem játsza le, bár a profile 8 meg nem szaggat, mert nálam szaggatott
szerencsére apple tv-n még nem cserélték, nah ott kipróbáltam a betát, ott használhatatlan -
válasz
szkutyi #18323 üzenetére
Érdekes, nálam is 1000/1000 net van a szervernél, ahonnan fut a plex, de még mobilnetről is megy a lejátszás directplay-el, mindenféle transkódolás nélkül
Próbáltam már egyszerre 4 különböző eszközről is lejátszani FullHD videót, akadás nélkül, mindössze néhány %-os CPU terheléssel vitte (6500T alapú gép, kb. ugyanolyan erős, mint az N100).
-
ACE-
addikt
válasz
szkutyi #17393 üzenetére
Egyelőre nem találtam megoldást rá... bár nem is nagyon kerestem, kipróbálom majd direktben vinyóról a TV-n, hogy ott lejátssza-e... lehet a TV szoftverével csesztek el valamit... Bár azóta új Plex verzió sem volt, lehet azzal is kell valamit mókolniuk, ha kiderül hogy nem csak C3-nál, hanem C1-2-4-nél is ez van...
-
sky8304
csendes tag
válasz
szkutyi #17307 üzenetére
Nemrég raktam át ebbe a házba azóta még nem volt bekapcsolva,de a 750 wattos táp nem bírja ezt el akkor ki is dobnám
amúgy valamikor írtam hogy idle állapotba 115 wattot eszik,amúgy 1 a tápkábelre 4 hdd van kötve,12 akarom mondani 8x16 tb, 2x6-ra van osztva raidz2 zfs-be, most fejből hirtelen nem tudom pontosan de ha jól emlékszem 116 tb ténylegesen használható terület. A sebességet hirtelen nem tudom most megmondani de rohadt gyorsan másolt.
-
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #17282 üzenetére
Pedig a képlet egyszerű.
Pl. firmware szinten el van rontva a hdr10, elindul a content amiből kiolvassa hogy ő egy hdr10 és mivel nem tudja rendesen lekezelni xar lesz a megjelenítés.
Dovi esetében meg semmi hiba ,mert a contentből kiolvassa hogy ő egy dovi anyag és átvált erre a módra ,majd megjeleníti mert azt jól kezeli a tv.
Szóval attól hogy HDR egyik is és másik is attól még firmware szinten nagyon nem ugyanaz.
Bőven lehetséges hogy az egyik jó a másik nem.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #17280 üzenetére
Most minek vagy kinek szeretnél ellentmondani? Te nem találkoztál olyan eszközzel, amin el lett cseszve a HDR10, én igen. Pl. a Philips TV topikban is olvashatsz erről. HDR10-et konkrétan firmware szinten rontották el, ahogy pl. itt a Plex-ben is el lehet rontani a tónus leképezést is, ennyire egyszerű. Dolby Vision zárt fájlként érkezik a Dolbytól, ahhoz a gyártónak semmi köze és nem is tud rajta változtatni, ettől van licensze is.
-
-
Multibit
nagyúr
-
stickermajom
addikt
válasz
szkutyi #17206 üzenetére
Szerintem bármelyik megoldás jó, amelyik megszünteti a parkoltatást. Hdsentinelt személy szerint nem használtam, de ha az neked egyszerűbb az is jó.
#17207 enginev3.0 Magyarországon a upsakku.hu-t ajánlom, még 2023-ban tőlük vásároltam egy előző UPS-be DataSafe márkájút. Szedd ki a UPS-ből a mostanit, hogy látszódjon milyen kapacitásúra van szükség.
-
-
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
szkutyi #17172 üzenetére
Nem engem szólítottál meg, de ahogy én tudom, a Plex teljesen legális. Van olyan oldaluk is a Redditen, hogy kínálják a fizetős stream felületüket. Pl: [link]
A wales-i "rokonom" pedig úgy torrentezik, hogy VPN-en van mindene rám csatlakozva - eleve úgy van beállítva a routere, hogy én vagyok a kijárat, ergo a Brit Tudósok kereshetik a megoldást a problémára
De a németek is vér-szemetek, ha torrentről van szó, nos, oda is mutat egy VPN kapu, és egy Plex kliens... és még sorolhatnám.De: mostanában elég jóban vagyok a Chat GPT-vel, ő ezt mondta:
A Plex önmagában legális, hiszen egy médiaszerver, ami lehetővé teszi, hogy saját, legálisan megszerzett tartalmaidat megoszd otthon vagy távolról. Azonban ha olyan filmeket osztasz meg, amelyekhez nincs jogod (pl. illegálisan letöltött filmek), az a megosztás illegális lehet, függetlenül attól, hogy melyik országban van a másik fél. Sok ország, mint Németország, az Egyesült Királyság vagy az USA szigorúan veszi a szerzői jogok megsértését, és akár büntetéseket is kiszabhatnak.
Update:
Ragoztam neki egy kicsit, és most ezt mondta:Értem a helyzeted, és valóban egy érdekes szürkezónába esik. Magyarországon, ahogy említetted, a torrentezés nincs annyira szigorúan szabályozva, de a megosztás, különösen szerzői joggal védett anyagok esetében, jogilag problémás lehet más országokban. A VPN használata egy jó lépés a magánélet védelme érdekében, viszont fontos megjegyezni, hogy attól, hogy a kapcsolat titkosított, a tevékenység jogi megítélése nem változik meg. A szerzői jogvédelem megsértése az adott ország jogszabályai szerint még mindig illegális lehet, függetlenül attól, hogy VPN-t használtok.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
szkutyi #17157 üzenetére
Szia szkutyi !
Hazaértem, fényképeztem, kísérő szöveggel tolom is a kontentet:
TV: LG 55-B7V
Plex alkalmazás: Plex for LG, Platform: 3.9.0, Kliens: 5.87.1
A legfrissebb Plex szerver: 1.41.0.8992
Forrás: távoli elérés, interneten keresztül (a NAS kb. 2km-re van tőlem).
Találomra ezt a filmet szúrtam ki, mert ennek volt a legnagyobb a bitrátája a 4K HDR csomagban:
A tévén a Plexben ez van beállítva (balra legalul a fogaskerékben): Helyi: eredeti, Távoli maximális: korlátlan, a többi is látható. Minőség javaslatok azért jó, ha be van pipálva, mert menet közben butíthatsz a filmen, ha pufferelni kezd. A közvetlen lejátszás kényszerítése a lényeg, ezt is be kell pipálni. Ha nem pipálod, akkor filmenként kell megtenni.
Ugyanitt a hang: Mindegyiket engedélyeztem, hogy ne keljen konvertálnia (transzkódolnia):
Ha már megy a film, akkor alul a vezérlősáv jobb oldalán van 3 db függőleges pötty. Oda kattintva előcsalható ez: mint látható ez éppen eredeti minőségben játszik, 40,9 Mbps-mal. Alapértelmezetten legalul nem mindig van bekapcsolva a közvetlen lejátszás kényszerítése. Ha bekapcsolod, akkor szinte biztos, hogy amit csak lehet, transzkódolás nélkül fog tolni a Plex. Mint fentebb írtam, ha a Plex aplikáció saját "fogaskerekes" menüjében ezt bekapcsolod, akkor nem kell a futó filmen bepipálni (de végül is belehet)Végül én azt is megcsináltam, hogy ha nem helyi a szerver, azaz nem a lokális hálózatról fut, akkor menjen az automatikus bejelentkezés is - ez is a Plex TV alkalmazás fogaskerekénél van:
Ha még szükséged van valami infóra, szívesen készítek képernyőmentést, csak írd le, mire van szükséged. -
Gardaai
senior tag
válasz
szkutyi #17152 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, ha nem maximumra állítom az Internet Streaming minőséget, akkor minden esetben transzkódol a NAS.
Tehát hiába próbálnál meg segíteni a net sebesség igény csökkentésével, végül azért fog akadni, mert a NAS nem tudja transzkódolni PLEX Pass nélkül vagy Pass-al, de túl sok kliensnél az anyagot. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
szkutyi #17152 üzenetére
Lefényképezem majd a tévé Plex beállítását, amin biztosan megy a 4K külső hálóról is - igaz, mint mondtam, ez a beállítás minden Plex kliensnél máshol van, TV-től és verziótól függően. 15:00 után érek haza, akkor tudom lefényképezni, illetve majd megkérek 1-2 klienst is, hogy küldjenek képernyőmentést erről a menüpontról.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #17152 üzenetére
Megfelelő internet mellett, azaz a PMS olyan hálózatban van, ahol nem probléma a távoli eszköz "táplálása", ott a natív, korlátozásmentes anyag is működik. simán lehet távolról is nézni a 60-70Mbps 4K HDR anyagot. Ott célszerű korlátozni a külső elérést, ahol a feltöltés gyenge, mert akkor problémák lesznek a lejátszással és a helyi hálózatban is.
Most próbáltam épp, itt vagyok neloban, a 68mpbs remux film sajnos bufferel...pedig a speedtest 4g-n nekem most épp: [kép] -
nem mobilon, mobilnettel (azért a 144Mbps nem túl magas) kéne próbálkozni, a legtöbb esetben a PMS vagy a kliens valamilyen átkódolásra kényszerül és ez már problémába ütközhet. Kodival, Infuse-zal a PMS anyagok gyönyörűen, akadásmentesen mennek külső kapcsolaton keresztül is, de ezek nem is próbálkoznak az átkódolással, minden natívan megy. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
szkutyi #17149 üzenetére
Ne tőlem kérdezd, a tapasztalatok magukért beszélnek, és a júzereim sem voltak sosem panaszosak, hogy bufferelt volna a Plex a nagy adatrátájú filmeknél.
Mondom: nincs konverzió, a net szempontjából totál mindegy, hogy az én oldalamról nézve feltöltés az micsoda, ha a letöltési oldalon is megvan hozzá a sávszélesség, a nas processzora pedig alig terhelt.
Azt azért említsük meg, hogy egy szóval sem mondtam, hogy 9 db 60-80-100 Mbps-os filmet nézett mindenki egyszerre. Ráadásul mikor filmezés van, akkor a Qbittorrentet leállítja egy szkript, tehát minden elsőbbséget a filmezés élvez.
A távoli beállításoknál a "korlátlant" kell választani a Plex szerveren, és akkor nem korlátoz le 20 Mbps-nál. -
markyskus
csendes tag
válasz
szkutyi #16581 üzenetére
volt, de az megint csak fizetős ha rendesen akarod használni, , de fizetem a Plex pass-t aztán fizessek azért h le tudjam játszani?
(infuse direktbe is le tudná játszani Plex nélkül is, de akkor meg ki lőttem a nem apple-ösöket a családban, + amikor próbálgattam akkor még nem tudott felhasználókat kezelni, az pedig fontos lenne nálam gyerekek miatt), egyébként próbálgattam az emby-t meg a jellyfin-t is, nem rosszak, a jellyfin ráadásul teljesen ingyenes, de mindnek van vmi gondja az én szempontomból, emby: apple tv alkalmazásban nincs oldalt ABC, tehát ha mondjuk a zombieland-et akarom nézni akkor végig kell görgetni az egész gyűjteményt, az emby gond nélkül lejátsza a korábban említett mp4-eket is viszont szemmel láthatóan rosszabb a minősége mint a plex-nek
jellyfin: nincs natív jellyifin alkalmazás apple tv-re csak vmi hadkelt swifin nevű, az meg borzalmas
jah meg próbáltam a Kodi-t is apple tv-n azt amúgy imádtam régen, viszont sajnos nincs jó megoldás apple tv-re, most tettem fel pár hete, de addig sem jutottam el h kipróbáljam milyen a képe, mert a beolvasásba belefagy és kilépett -
burgatshow
veterán
válasz
szkutyi #16522 üzenetére
Neked is a dokumentációt javaslom.
-
divan
őstag
válasz
szkutyi #16520 üzenetére
Ugyanúgy seedben vagy akkor is, ha nincs letöltve teljesen. Sőt jó esetben (ha van elég letöltő) a legelső letöltött darabtól kezdve.
Amúgy .plexignore file.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest