- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
RockCNC #18171 üzenetére
Asszony kinyír, ha több, mint egy távirányítóval oldható meg a helyzet. Így is mire összehoztak, hogy a TV, Telekom és a soundbar egy távirányítóval menjen... Utólag nevetek rajta, mert a cec funkciót kellett csak megismernem.
Eddig a mediaboxra telepített vlc-vel játszottam le. Az utóbbi időben volt frissítés, mert a mappák ikonjai is megváltoztak. Kb. azóta rakoncátlankodik a 4K lejátszás. Ezért is gondoltam, hogy akkor bízzuk a dolgot a NAS-ra. A DV-re próbálok figyelni, kerülni, mert egyszer letöltöttem egy anyagot és szuperzöld volt
Azóta, ha a fájl nevében ott van, hogy DV, inkább keresek másikat.
De lehet akkor a tartalom lesz a ludas és nem a NAS.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
RockCNC #17918 üzenetére
Ha már Fulcrum: pont a silány, nemtörődöm nem-nevezék nem-tana miatt már egy éve nem töltök tőle. Rajta kívül minden feltöltő elég beszédes fájlneveket ad a műveiknek. Én pedig nem fogok egyenként fájlokat átnevezni azért, mert a készítője nem volt alapos.
Már a Kometa miatt is érdemes kihagyni a Fulcrum-féléket a rendszerből, még akkor is, ha csak tőle van meg valamilyen anyag.
Egyébként pedig korrekten le van írva, hogy mit szeret a Plex (és a Kometa): [link]
És ha jobban megnézzük a virágboltokat, akkor a feltöltők zöme közel hasonlóan nevezi el a csomagjaikat. -
.LnB
titán
válasz
RockCNC #17877 üzenetére
Na de tévén meg megy kettőn problémamentesen. Azt hittem akkor ez egy hálózatról megy bármennyi készüléken, egy háztartáson belül.
Utána olvastam most, hogy írtál. Nem is vészes az éves ára. Majd megkérdezem a családot, hogy kell e. Mert nekem nagy igényem nincs rá, csak kipróbáltam iPad-en, hogy működik e, és akkor láttam, hogy 1 perces limit van.
-
-
markyskus
csendes tag
válasz
RockCNC #17584 üzenetére
mégse, újra előjött a hiba, újra indítottam a routert, majd kiderül ez "megoldja" e
másik kérdés, apple tv-n van egy opció, h használja a régi lejátszó motort, ha ezt bekapcsolom akkor elméletben mindent is lejátszik mint az infuse, viszont direct play helyett direct stream-ként játsza le
ez tulajdonképpen mit jelent?
látom tautulliban h akkor átkódol, viszont továbbra sem nő meg túlságosan a szerver hardver kihasználtsága -
ugyes
senior tag
válasz
RockCNC #17463 üzenetére
Ez egy virtuális háztartás és csak Plexen belüli csoportosításra szolgál. Max. 15-en is egyszerre, ha elbírja a sávszélesség. Nálam 12 Mb/s a max. feltöltés a külső felhasználóknak, a belső hálózatan pedig maximum (1Gb/s). Egyszer fordult elő nálam, hogy 3 külső nézett egyszerre Plex-et.
És mindenképpen ajánlott Intel 11th Gen vagy annál fiatalabb processzorral szereltgépet használni, hogy a feliratok kezelése a konvertálásnál kevésbé haljon meg. Persze, ha van erős dedikált videókártyád, akkor régebbiek is elegendők. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
RockCNC #17463 üzenetére
Igen, működik. Nálam "szétrobbant" a család mindenfelé, és be tudnak jelentkezni: legközelebb 14 km, legtávolabb 4500 km.
A Plexen be tudod állítani, hogy IP-címenként mennyi adatfolyam futhat egyszerre. Ha ez nincs lekorlátozva 1 eszközre, akkor PC-n, és tévén is nézhetnek egyszerre műsorokat, elméletben akármennyit. Nálad a feltöltés, nála a letöltés ami számít. Ha túl sok filmet néznek, és a lejátszó eszközök miatt konvertálásra lesz szükség, akkor akadozhat a stream-folyam - magyarul "karikázik", szaggat a film lejátszás közben.
Nekem 1/1 Gbps van, így a feltöltés rendben van. Érdekes Módon Wales-ben nagyon gagyi net van, de ott még a 40Mbps-os letöltés épp jó az SD-s filmekhez.
Én még annyit csináltam, hogy van egy szkript, ami a torrentezést leállítja a szerveremen, ha filmet néz valaki, azért, hogy ne vegyen el a feltöltésből sávszélességet. -
ugyes
senior tag
válasz
RockCNC #17454 üzenetére
Igen, regisztrálniuk kell.
Nem egészen: fel kell venned/meg kell hívnod őket a Plex Home-ban. Ha elfogadják, akkor hozzárendeled a könyvtár(aka)t, amelyiket nézhetik.
Bárhol nézhetik és ha neked van előfizetésed, akkor a mobilra sem kell megvenniük.
Maximum 15 fő lehet egy "háztartásban". Hátránya, hogy mindenki látszik a belépéskor, mint a többi streamingnél: fiad, lányod, stb.
A mobilon való megtekintés kivételével az összes többi előfizetéshez kötött funkció NEM elérhető számukra (letöltés, plexamp, stb.). -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
RockCNC #17454 üzenetére
Én nem akartam megadni a családtagoknak a plex (pass-os szerver) fiók jelszavamat. ne engem keressenek, ha be akarnak lépni, illetve biztonság miatt (2 faktoros belépéses a fiókom)
Minden családtagnak van egy plex fiókja. Ha mobilon/tableten akarnak plexet nézni, akkor egyszeri pár ezer Ft-os díjat kell fizetni (play áruházon keresztül), különben percenként leáll a lejátszás (vagy kodi-n keresztül nézni a plexet, az ingyenes, csak kicsit macerás, mert nem annyira jó az érintőképernyős megoldása). TV kliensek ingyenesek. -
morfondőr
addikt
válasz
RockCNC #17454 üzenetére
Az hogy mennyien tudják akadásmentesen nézni, csak a szerver és internetkapcsolat teherbírásától függ.
Családtagokat felvehetsz a saját szerveredre is, mint pl. ahogy a Netflixen is lehet 5 profil ha jól emlékszem és akkor a te fiókoddal lépnek be, de lehet saját Plex fiókjuk is és felveheted őket "barátnak", utána megoszthatod a tartalmakat.
Saját felvételeket is be lehet tallózni természetesen, csak úgy kell megadni a tartalmat amikor hozzá adod (nem filmet vagy sorozatot választhatsz, hanem saját videót, pontosan nem tudom hogyan van elnevezve).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest