- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
Ennek a hasonlításnak mi értelme volt? Ha azt mondod, hogy hasonlítsuk össze a 600D+18-55-el (kb. annyiért) vagy a D5100+18-105-el (egy kicsit többért) a G3 kitet akkor értem, de így?
Abból a 7D kit árából veszek egy Nikon D5100+18-105+35 1.8+85 1.8+külső vakut + befizetek egy földkörüli utazásra.
Tulku
A GH3 + 12-35 árából DoF-ilag egy teljes fix sort lehet venni Nikonra (a kitzoom mellé), de egy kifutó m4/3-vázzal is megveszek egy teljes m4/3 fix sort ami egy kicsit nagyobb gyutáv tartományt fed le (mert ugye a 45 1.8-at nem hagynám ki) a 14-45 mellé (hogy mégis legyen valami zoom is).Ja persze nem lesz 50p full HD-m, meg szigetelt vázam. Na bumm. (Ha esőben akarok fotózni/videózni akkor viszek egy átlátszó zacsit is.)
-
Adler
aktív tag
A GH3 és a G3 más tudásban ezért az ár is más!
Nem vagyok Canon-os de szerintem a D7 az már profi kategória! Míg MILC-ek nem azok!
Az árakat ha elolvastad volna akkor nem írtad volna, hogy a DSLR drága!
(#54) Mr.Csizmás:
Nem talicskával hordom a pénzt, viszont ha az adott pénzhez keresek hosszabb távon bővíthetőséget, és a képminőséget nézem minden körülmény között, akkor nem bántam meg a DSRL-t és nem is cserélném le!
Nálam a marketing hülyítés, hogy mennyivel jobb a milc a dslr-nél az meg nem érdekel!Az hogy Te gyenge vagy és nem bírsz el egy DSLR-t az meg nem a Milc előnye, hanem a Te gyengeséged!
-
Egyelőre ott tartunk, hogy egyes milc-gyártók (pontosabban Oly, Pana, Nikon) elkezdtek félprofi irányba tapogatózni. Bizonyos feladatokra - mint ahogy a kolléga is említette, pl utcai riporterkedés - már vannak jó darabok, és ehhez kapcsolódóan a rövid vakuszinkront is meg lehet oldani.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem is mondtam, hogy másnak nem lehet az. Nekem egyszerűen nem. Nálam az m4/3 azt jelenti, hogy kompakt, könnyen el tudom tenni és tökéletes társ egy DSLR mellé (vagy amatőrként fő gépnek is akár). De munkára alkalmatlan. Azért az Oly professzionális gépeit sem vitték mint a cukrot, nem csoda, hogy aki olyat vett és kiépített egy obi parkot, azt a gyártó most jól benne hagyta a szarban. Egy E-M5-el meg kár a szemüket kiszúrni. Jó gép az is, de nem professzionális munkára való (és itt megint meg kell jegyezni, hogy ez függ a munka jellegétől, fotóriporternek a kezébe simán beleillik egy jobb MILC, de profi műtermi munkára ezek alkalmatlanok).
Ezért sem értem a GH3 kettősségét. Profi akar lenni, de hiányoznak azok a dolgok belőle amik egy profinak kellenek (lásd: legrövidebb vakuszinkron, ami a vicc kategória). Ebből nekem az következik, hogy játszós gép. Nem munkára tervezték, hanem igényes amatőröknek, hobbi fotósoknak.
(#31) Adler: Melyik két nagy gyártótól? Hasselblad és Phase One? Vagy Leica és Sony? Gondolom a Nikon és Canon párosra gondoltál és nem volt rossz a megközelítés, mert ők azok akik a lehető legtöbb munkaterületet lefedik vázakkal, objektívekkel és kiegészítőkkel, de azért rajtuk túl is van élet. Mondom ezt úgy, hogy én is Nikonnal (D7000, D800E) fotózok és Canonnal (5DmkII, mkIII, 7D, stb) videózok.
-
"A DSLR-es asztrofotósok sem véletlenül bohóckodnak házibarkács cold boxokkal és cold fingerekkel."
Én szárazjéggel bohóckodom, SZUPER!!!
Sajna mft váznál nagyon macerás, ki kéne vezetni kábelen minden kontrollt és a LV képét. Esetleg vmi hosszúkábeles EVF jól jönne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest