- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #135 üzenetére
LOL
Én elég sok koncertet fotóztam kompakttal. Az olyan volt, hogy nyugodtan vakuzhattam, nem számított.Vaku nélkül meg megtanulja használni az ember a koncert fényeit
Illetve, nem csak koncertre gondolj, néha olyan sötét helyeken képesek egyesek sajtótájékoztatót tartani, hogy a fejed fogod
De lehetséges mondjuk kamaraszínház is, ahol szintén nincs sok fény, de nem vakuzhatsz.
"de ezzel nem fogsz pl denevért röptében fotózni vaku nélkül "
Hát sajnos nemDe nagyon sokszor jól jön. (Mondjuk most a cinkékhez, amik itt bandáznak az erkélyen.)
Az enyém 6400-at tud, az már nagyon gáz, de 3200-ig fel szoktam engedni auto iso-n. Meg persze odafigyelés, hogy ha 3200-at állítana, akkor lehet-e valamivel lejjebb vinni? -
válasz
t72killer #130 üzenetére
Azért a magas ISO sokszor kell. Sötétben, rendezvényen, amikor vagy messze van a téma, és gyorsan mozog, vagy valamiért nem szabad vakuzni. Nekem szokott kelleni.
Az a 100% crop meg nekem teljesen megfelelne... Hány MP az 5DMkII? Ha nem irdatlan nagyban akarod nyomtatni, akkor teljesen használható (netes újságba, pl. 640x480-ra méretezve? ) -
Tulku
veterán
válasz
t72killer #96 üzenetére
Azért ezt a kis összeállítást érdemes végignézni, amit lelkes amatőrök készítettek...felhívom a figyelmet az iso 2500-as részre, s egyértelművé válik, miért is írtam amit írtam a GH-król...
Itt ugyanis egy pár ezer dolláűros csemegével hasonlítják össze a GH-t...és olyan light hack van rajta, mintha nem is lenne (32 mbit-es, mikörben alapból 24 mbit-et tud...nem tudom, miért nem egy 50-70 megás driftwood csemegét raktak rá...)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
t72killer #96 üzenetére
Nem is tudtam, sosem hallottam a RED nevét. Nem nekik van az a csuda moduláris rendszerük amiből ha összerakok egy kamerát akkor 30 ezer dolcsit ott hagytam?
Hidd el használják az 5D Mark II és III vázakat a profi filmezésben is. Nem mozifilmezésben (bár ott is előfordul, pl: Black Swan, Avangers), hanem a rövidfilmek világában (reklámfilm, videoklip, stb). De a televíziózásban is egyre több helyen jelenik meg, például a Discovery Channel és a National Geographic Channel is használja őket (és nem... nem a castinghoz).
Nézd meg a jelenleg népszerű nyugati és hazai videoklipeket, már bő 60% az aránya azoknak amiket valamelyik Canon DSLR-el forgattak. És akkor a Sundance film fesztivál felhozataláról ne is beszéljünk, ahol aztán meg teljesen uralja a mezőnyt.
Itthon meg a Pixel, Studio-X vagy éppen Indiánék is ezekkel forgatnak (és akkor a négy nagy hazai rövidfilmes/klipes csapatból hármat felsoroltam).
-
törölt tag
válasz
t72killer #96 üzenetére
"#95: a valódi munkát RED gépekkel és a canon kifejezetten ilyen célú gépeivel (1Dc, C500) szokás csinálni. Persze ehhez mély zseb kell, amihez képest az 5DmkX amatőrköltségvetés."
Natgeo-n, etc rengeteg olyat látsz, amit nem ezekkel vettek fel. Pedig valódi munkák, minden tekintetben! -
-
válasz
t72killer #90 üzenetére
Januárban ez még nem így volt, illetve nem akartam használtat. Mechanikus zár, sosem volt még tükrösöm, inkább új.Ráadásul különösebb tapasztalatom sem volt, hogy miből mit érdemes venni, mire kell figyelni obivásárláskor, inkább újat vettem.
Különben nem hiszem, hogy az 1100D rossz vétel lenne. (És eszem ágában nincs eladni még egy jó pár évig...)
Volt szó Nikon 3100-ról is, de az nem sokban jobb, ellenben drágább, meg az asszony egyenesen 5100-at akart -
válasz
t72killer #84 üzenetére
Én meg szoktam kérni őket, hogy vegyenek nekem L-es üveget, nagyon hálás leszek
Mondjuk ez csak fórumokon van, a pécsi sajtófotósok egy idő után már akkor sem néztek ki maguk közül, amikor kompaktom volt
mintAdarab :"Lehet hogy én látom túl sötéten a képet, de te inkább egy pozitív ellenpélda vagy. "
Oké, de más hozzállással nem is fog az ember sokra jutni... Én nem sok embert ismerek, aki ha komolyabban akar fotózni, nem foglalkozna azzal, hogy hogyan, mit kattint le. És ha ezzel elkezd törődni, akkor előbb-utóbb eljut a gépcseréig. Ha nem kezd el, akkor nem jut."Internetre biztos jó, de nálam csak dokumentálásra volt való."
Oda sem jó, de az vanA legjobb obi mindig az, ami nálad van.
Nem tudom, te hova fotózol, én pl. internetre, meg alkalomszerűen A/3 és A/4 nyomatok lesznek belőle, de az inkább csak úgy, hogy valakinek születésnapra, otthon a falra, stb.Különben jelenleg a cuccomban a legszűkebb keresztmetszetet az obik adják.
-
törölt tag
válasz
t72killer #72 üzenetére
Nagyobbrészt Adler-nek, csak nem akartam személyeskedni, nehogy támadásnak vegye
"milyen műfaj?"
Amire az entry level DSLR plusz 2-3 db kit-lencse való. Vagyis vadul kattintgatunk mindenre ami mozog és ami nem.
Én -a 4. ilyen váz "elfogyasztása után"- úgy láttam, hogy pont ebben jobbak a tükörnélküliek, ha mindent összevetünk. Még ha drágább is (mert újonan tényleg jelentős a különbség) de jobb végeredmény fog születni. Nekem back-up vázzal és vakuval együtt is 7kg-os a tatyóm, plusz egy carbonos állvány. Mondjuk nem volt pénzem 70-200-ra, vagy 16-35-re, ezért elég sok darabból áll a szet... De az aprólék (szűrők, törlők, pótakkuk, teló, mp3, háttértár) már így is csak a kabátomba fér bele. A reptéren karácsonyfaként szoktam megjelenni, nem kellemes már ott sem."Kérdés, hogy műkedvelő szinten szükség van-e arra az FX továbblépésre"
Én szeretnék, egyrészt a videó miatt (amiből léteznek brutáljók a milcek közt is), másrészt az ISO miatt. Legutóbb is, mivel nem voltam hajlandó iso2000 fölé menni, ezért csomó kép lett bemozdult. Egy 5d MK3-mal azért bepróbáltam volna a 6400-es iso-t is, szerintem nem adott volna rosszabb eredményt. Mondjuk ez egyéni preferencia, hogy szeretek este a városban kattintgatni, vagyis többé-kevésbé rétegigény -
k1csi
senior tag
válasz
t72killer #37 üzenetére
A vaku (mármint külső pl. FL-36R) hatótávolságát az FP mód simán leveszi 1-1.5 méterre kültéri derítésnél.
Mert ugye folyamatosan világítania kell míg mindkét redőny lefut.
Rövidebb vakuszinkonnal ez több lehetne (pl. 1.5-2.5m).Mr.Csizmás
A Nikonét nem ismerem de a Canon IS-es kitobi (18-55) amit kb. 20k felárért megkapsz (vagy vadiúj darabok kitből kivéve ugyanannyiért) simán hozza a 14-42 szintjét rajzban (a 14-45-öt lehet nem). Építési minőségben meg jobb is mint a 14-xx-ek mert pl. nem akadozik zoomoláskor.Azaz a kitobi kutyának játszani jó nem a realitás.
Ezzel nem ajánlgatni szeretném (helyette mindenkinek legalább egy fényerős fixet adnék a kezébe), viszont nem látom pl. a 14-42 miben lenne jobb több pénzért mint a 18-55 IS (legalábbis a Canon, Nikont nem ismerem).
-
válasz
t72killer #44 üzenetére
Bocsánat, eltévesztettem a linket, ilyenből kell kettő, 3D-rendszerben
. - plusz kb 100k$ a két kamerára + obikra.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
t72killer #44 üzenetére
pont ez a csoport szokta leszarozni a milcemet, aztán meg hopp elfelejti, amikor dicsérik a képeimet...
(személy szerint tükrösről léptem le milcre, mert kisebb méretben tudom ugyanazt hozni, sőt többet is, mert a kilós dslr-el nem lehet úgy izmozni egy napot a múzeumban, vagy fej fölé nyújtogatni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged