- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz
Stauffenberg #106 üzenetére
Miért, nem úgy tűnik, hogy arra válaszoltam? Pedig de. Azért csak nézd meg azt a videót...
-
k1csi
senior tag
válasz
Stauffenberg #102 üzenetére
D800E
mindenféleképpen nézd meg azt a Philip Bloom filmet amit linkeltem (mielőtt több butaságot írsz). (Mármint ha a videóra gondoltál, de eddig folyamatosan erről írtál/volt szó.)
-
k1csi
senior tag
válasz
Stauffenberg #95 üzenetére
Kicsit le vagy maradva.
Az 5DmkII-t már rég letaszította valami és az nem a 5DmkIII volt.
Ugye az teljesen szokványos, hogy az új vázakat prémium áron jelentik be és később csökkentenek rajta mint jelenleg a 5DmkIII-nál a kezdeti árhoz képest már "csak" 3200 dolcsi.Az is ugye szokványos, hogy vázakat jóval előbb jelentik be mint ahogy elérhető.
A Canonak egy teljesen új szokást is sikerült a fotográfia/videó terén a gyakorlatba ültetni: Firmware-t jelentett be ami csak kb. fél év múlva elérhető (az 5DmkIII-hoz).
Na de hova ez a kapkodás (
). Ha megnézzük miről szól (Uncompressed HDMI Output Support And Improved AF Performance) érhető. Olyan dolgok ami a ma a polcról levett D800-ban benne vannak.
Jó mozizást: http://philipbloom.net/2012/05/13/fullframeshootout/
-
k1csi
senior tag
Ennek a hasonlításnak mi értelme volt? Ha azt mondod, hogy hasonlítsuk össze a 600D+18-55-el (kb. annyiért) vagy a D5100+18-105-el (egy kicsit többért) a G3 kitet akkor értem, de így?
Abból a 7D kit árából veszek egy Nikon D5100+18-105+35 1.8+85 1.8+külső vakut + befizetek egy földkörüli utazásra.
Tulku
A GH3 + 12-35 árából DoF-ilag egy teljes fix sort lehet venni Nikonra (a kitzoom mellé), de egy kifutó m4/3-vázzal is megveszek egy teljes m4/3 fix sort ami egy kicsit nagyobb gyutáv tartományt fed le (mert ugye a 45 1.8-at nem hagynám ki) a 14-45 mellé (hogy mégis legyen valami zoom is).Ja persze nem lesz 50p full HD-m, meg szigetelt vázam. Na bumm. (Ha esőben akarok fotózni/videózni akkor viszek egy átlátszó zacsit is.)
-
k1csi
senior tag
válasz
t72killer #37 üzenetére
A vaku (mármint külső pl. FL-36R) hatótávolságát az FP mód simán leveszi 1-1.5 méterre kültéri derítésnél.
Mert ugye folyamatosan világítania kell míg mindkét redőny lefut.
Rövidebb vakuszinkonnal ez több lehetne (pl. 1.5-2.5m).Mr.Csizmás
A Nikonét nem ismerem de a Canon IS-es kitobi (18-55) amit kb. 20k felárért megkapsz (vagy vadiúj darabok kitből kivéve ugyanannyiért) simán hozza a 14-42 szintjét rajzban (a 14-45-öt lehet nem). Építési minőségben meg jobb is mint a 14-xx-ek mert pl. nem akadozik zoomoláskor.Azaz a kitobi kutyának játszani jó nem a realitás.
Ezzel nem ajánlgatni szeretném (helyette mindenkinek legalább egy fényerős fixet adnék a kezébe), viszont nem látom pl. a 14-42 miben lenne jobb több pénzért mint a 18-55 IS (legalábbis a Canon, Nikont nem ismerem).
-
k1csi
senior tag
Jó váz lett, de túlléphetne már a Pana az 1/160-as vakuszinkronon. Ekkora szenzor mellett az 1/250 is simán meg kellene legyen.
Gondolom a felbontás táblázatban a 3:2 résznél a 4808x3072 az valójában 4608x3072 akart lenni.
Direkt megnéztem a GH2 is kb. ugyanilyen sebességgel vált a kijelző és a kereső közt. Gyakorlatban nem találtam annyira zavarónak mert amíg odaillesztem a szemem a keresőhöz már átváltott.
Az igazán jó elektronikus zár úgy tűnik még mindig legalább egy generációval odébb van.
Viszont az újabb vázak bevezető ára a vicc kategóriája...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged