- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Fotók, videók mobillal
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Stauffenberg #91 üzenetére
Hogy jön ide az 5d mk2?
Se azt, se a gh2-t nem emlitettem. Ez a gh3, ami videoban jobb az elödtöl. Kamerával vetettem össze, amiken használhato Af is van.
Nem keverném ide az ff dslrt, nem egymás konkurensei, se árban, se felhasználási célban. -
k1csi
senior tag
válasz
Stauffenberg #106 üzenetére
Miért, nem úgy tűnik, hogy arra válaszoltam? Pedig de. Azért csak nézd meg azt a videót...
-
válasz
Stauffenberg #100 üzenetére
"Nem is tudtam, sosem hallottam a RED nevét. Nem nekik van az a csuda moduláris rendszerük amiből ha összerakok egy kamerát akkor 30 ezer dolcsit ott hagytam?"
Bizony, és a canon c500-as rendszer elvileg még drágább. Igaz, már mind2 tud 4k@60p-t. Ezeket már Hollywood is használja (ill leginkább ők, ilyen brutál ktgvetése elég kevés szervezetnek van - főleg, hogy komolyabb forgatáskor nem egy kameraállást szoktak alkalmazni).
-
k1csi
senior tag
válasz
Stauffenberg #102 üzenetére
D800E
mindenféleképpen nézd meg azt a Philip Bloom filmet amit linkeltem (mielőtt több butaságot írsz). (Mármint ha a videóra gondoltál, de eddig folyamatosan erről írtál/volt szó.)
-
FEDman
addikt
válasz
Stauffenberg #102 üzenetére
Azon túl hogy kiderül(t), hogy valami olyasmiről írsz itt sok butaságot amit nem ismersz kellőképpen, ezen felül tényleg nem fog történni semmi különös.
-
k1csi
senior tag
válasz
Stauffenberg #95 üzenetére
Kicsit le vagy maradva.
Az 5DmkII-t már rég letaszította valami és az nem a 5DmkIII volt.
Ugye az teljesen szokványos, hogy az új vázakat prémium áron jelentik be és később csökkentenek rajta mint jelenleg a 5DmkIII-nál a kezdeti árhoz képest már "csak" 3200 dolcsi.Az is ugye szokványos, hogy vázakat jóval előbb jelentik be mint ahogy elérhető.
A Canonak egy teljesen új szokást is sikerült a fotográfia/videó terén a gyakorlatba ültetni: Firmware-t jelentett be ami csak kb. fél év múlva elérhető (az 5DmkIII-hoz).
Na de hova ez a kapkodás (
). Ha megnézzük miről szól (Uncompressed HDMI Output Support And Improved AF Performance) érhető. Olyan dolgok ami a ma a polcról levett D800-ban benne vannak.
Jó mozizást: http://philipbloom.net/2012/05/13/fullframeshootout/
-
FEDman
addikt
válasz
Stauffenberg #95 üzenetére
Ha a videót nézzük akkor dinamikában a most kifutó GH2 is közel egy szinten van a Canon friss ropogós 5D MkIII-asával. Itt találsz egy GH2 - 5D MkIII összevetést.
És ugye ez még a régi Pana modell, a régi Pana szenzorral. A GH3 ezzel szemben jó eséllyel már Sony szenzort kapott. Ami azt jelenti hogy akár az a csúfság is megeshet, hogy videó mellett dinamikában a GH3 akár jobb is lehet, mint az 5D MkIII.
Ha más nem az EosHD jó szokásához híven amint arra alkalmuk adódik biztos össze fogja vetni a két vázat és akkor ki fog derülni hol áll egymáshoz képest a kettő. Viszont ha kiderül hogy dinamikában a GH3 tényleg elkalapálja a Canon nagyágyúját akkor... -
törölt tag
válasz
GH2 hol vérzik el 5D MKII-höz képest? ISO 800 felett lesz látható, vagy már alapérzékenységen is többet ad a canon?
Funkcionalitásban nyilván lényegesen jobb a DSLR, ami ugyanúgy része a filmfelvételnek...t72killer-hez:
Szigorúan a 100k-s használt kitet nézve, melyiken bukik többet az ember, ha eladja egy év múlva; DSLR vagy MILC? -
alph4
tag
válasz
Sztem nem kéne lenézni a gh-t, csak megsúgom hogy szebb/élesebb a videó felvétel mint a mark3 nál...Nem véletlenül használják még most is.
-
arn
félisten
válasz
Stauffenberg #27 üzenetére
1000 dollar volt mindketto anno - hogy az itthoni arfolyamok hogyan valtoztak, az mas kerdes
a d7000, es em5 erzekeloje rokonithato. kb ekkora elony adodik a meretbol. szenzorbol a nagyobb mindig jobb lesz, de erdemes figyelembe venni, hogy milyen is az a szenzor.
munkara en sem vennek mftt, de a meretbol adodoan vannak olyan teruletek, ahol praktikusabb. a nex egyelore meg mindig nem alternativa az obik hianya miatt. az mft mellett a fuji az, amelyik ott van perpill a szeren.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Igen csak te nem látod az értelmét
Jelenleg egyik sony slt, vagy nex, se nex kamera (se a vg20, de még a vg30 se) se tud ilyen videót, mint a gh3. Azoktól még olcsóbb is valamivel. Tehát akkor melyik is a jobb vétel profi videózásra egy vg20/30 (500k vételár), vagy a gh3 (400k vételár). A videó képrészletesség, élesség és bitráták miatt a gh3 nyer, hiába nem dedikált kamera forma.
Mindezt úgy mondom, hogy nex milc-et használok, tehát inkább a sony felé kéne elfogultnak lennem.
-
Adler
aktív tag
válasz
Stauffenberg #33 üzenetére
Igen Nikonra és Canonra gondoltam.
A Hasselblad és a vele egy kategóriába tartozó gépek egy kicsit más világ. inkább műtermiek ahogy Én tudom.
-
csakb
őstag
válasz
Stauffenberg #33 üzenetére
"Ebből nekem az következik, hogy játszós gép. Nem munkára tervezték, hanem igényes amatőröknek, hobbi fotósoknak."
Igen. És ez miért baj? Lehet, hogy tévedek, te sokkal több amatőr fotós van, mint profi.
-
csakb
őstag
válasz
Akkor számodra ez nem alternatíva. Pont. Gondolj arra, hogy az Olympus DSLR-ek 2003/2004 környékén pontosan ekkora szenzorral (4/3) indítottak, és sokáig, sok ember megtalálta a számítását velük, még talán a professzionális szegmensben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Ford topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest