- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
"A GH3 és a G3 más tudásban ezért az ár is más!"
Pontosan. Ezért nem értem, hogy miért a legdrágább MILC árát méricskélted a legolcsóbb DSLR-ekhez. Értem, hogy máshogy nem tudod igazolni a rögeszméd, de akkor is nagyon átlátszó.
(#68) k1csi: Élcelődtem azon a hsz-en, amire válaszoltam. Ha nem érted, akkor nem érted.
Én innentől befejeztem a témán lovagolást.
-
"a D7 az már profi kategória! Míg MILC-ek nem azok!"
Ki mondta, hogy a MILC (!=mft, kicsit bővebb fogalom...) profi? Még a gyártók sem..."Nálam a marketing hülyítés, hogy mennyivel jobb a milc a dslr-nél az meg nem érdekel!"
Minden gyártó a saját portékáját dícséri, ezen nincs semmi meglepő. A kérdés az, hogy az ember mit fotózik, és ezt mivel lehet megvalósítani. Még csak azt sem mondom, hogy egyféle megoldás van... Ha neked a tükör jött be, maradj a tükörnél, senki sem akar lebeszélni róla."Az hogy Te gyenge vagy és nem bírsz el egy DSLR-t az meg nem a Milc előnye, hanem a Te gyengeséged!"
Ok, nem nekem szólt, de reagálnék (no offense, szigorúan tapasztalati alapon): nemrég jöttem haza egy vadfotózós nyaralásról, a következő felszereléssel:
D7k váz, 18-105, 3.5/8, 2.8/14, 2.8/105, 4/300-as obik, +apróbb tartozékok. Összsúly: kb 4 kiló, illetve a táskából kiszorít minden egyéb hasznos dolgot (pl 2 extra szendvics+víz a túrára...)
Tervezett alternatíva:
GX1 váz, 14-42, 3.5/7.5, 9-18, 2.8/60, 100-300: összsúly: kevesebb, mint 2 kiló - ill. térfogatban is feleakkora helyet foglal, mint a DX készlet. Ahogy felmértem a terepet, a BIF és az asztrofotózás kivételével mindenre jó lesz a GX1. A BIF-fel azért próbálkozni fogok, de nem prioritás (d7k-val is macerás volt), asztrofotózásra pedig van egy speciálisan átalakított d5100-am.
Másik érdekes aspektus, madárfotós szemmel: mft készlettel megspóroltunk 2 kilót a táskából, ezt akár egy brutál adaptált távcsőre is fordíthatjuk. -
Mr.Csizmás
titán
akkor most döntsd el, hogy az ára, a képminőség, vagy az időjárás számít. az hogy a d40-et egy listában hasonlítgatod a d600-al, elég szórakoztató a hozzáértőknek.
képminőség: nézd meg madgie csillagjárós képeit
neked a milc egy vudubaba, amit szurkálni kell. hagyd a fenébe, legyél boldog a háromkilós készleteddel, és kész.
(kérdezd meg pl. Parcit, hogy hány dslr-je volt a milcek előtt)
ui.: panoramio user alapján asszem ismerjük is egymást.
-
"árban akkor is inkább DSLR! MILC túl van árazva!"
Hm
Oly PM1, újonnan, boltból, kitobival 100eFt
Pana GF3 kb 126eFt. szintén új, garis.
Ezek a vázak kb partiban vannak a 100eFt-os nikon d3000-rel, ráadásul jóval kisebbek.
Tény, MILC-re áttérve kell kompromisszumot kötni, de ha komolyabb obikat is használsz, akkor mft vagy CX rendszer esetén több kilóval is könnyebb lehet a fotóstáskád.
Abban egyetértek, hogy az új MILC-ek túl vannak árazva. (pl Oly PM2 170kFt-ért) A dolog másik oldala, hogy használtban viszont piszokolcsón kapsz mft vázakat. Obitéren kb uaz a helyzet, mint DSLR-nél: a prémium optikák drágák:
mft: Pana 4/7-14mm: 330eFt
DX: Nikkor DX 4/12-24mm: 300eFt (SzVSz csak azért olcsóbb egy kicsit, mert jóval nagyobb a piaca) - nem mellesleg a nikkor kb másfélx nehezebb (465g vs 300g), annak ellenére, hogy az ekvivalens fókusztávja nem annyira nagylátós, mint a panáé (18 vs 14mm ekv).#50, "Azért mert valami kit az nem azt jelenti, hogy szar is!"
ez így van, és ugyanúgy áll az mft családra, mint a canikon dslr-ekre. 1-2 feketebárány akad, de őket kényelmesen el lehet kerülni. -
Mr.Csizmás
titán
aha, szóval te is talicskában hordod a pénztárcádat a dslr mellett, ha van pénzed rá, és vitálkapacitásod a cipelésére.
k1csi 14-45, és 14-42 MSC éri meg talán a kitobik közül. (persze akinek a méret és súly nem számít...)
(#48) Adler ha elég a kitobi, akkor éppenhogy nem számít az eredmény tekintetében, hogy mit veszel...
kicsit se vagy szemellenzős.
EPM1 duplakit újonnan, garival ~150k. tessék, nagyon túlárazott milc, kitobival, telezoommal. mi kell még?
-
Mr.Csizmás
titán
a "nagy" (lol) gyártók kitobijáról annyit, hogy a kutyának játszani jó lesz. mind optikai, mind építési minőségben.
és ha sikerül levenned a canikon szemüvegedet, felfedeznél olyan dolgokat, mint pentax, ahol belépő szinten is van időjárásállóság például...
btw. aki meg csak fotózni akar, nem dolgozni, éppenhogy milcet vesz, mert felesleges neki a dslr (kivéve az epenishuszár 1100d/d3100 kitobis facebook.com/xy photography önjelölt "művészek")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BMW topik
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest