Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy ideje nem jártam erre, de egyre jobban felb*sz ez a telefon, most kezdte kínálgatni a 12-es C.33 buildet OTA-n (azt már hagyjuk is, hogy közel 1 évvel az Android 12 megjelenése után, mert ennyire magasról le van szarva a gyártónál már az ilyesmi).
Van néhány idegesítő bugom (de inkább három), ezeken segít az új build? Eddig azért nem raktam fel, mert sok helyen panaszkodtak arra, hogy a OnePlus elkúrta az első kiadott buildet.
Bug #1
A telefon bizonyos időközönként teljesen kezelhetetlenné válik, nem reagál semmire csak össze-vissza, de azokra is 10-20 másodperc késéssel, van amikor magától elmúlik, van amikor újra kell indítani. Ahogy olvasom ez több OnePlus modell esetén is régóta ismert hiba, még a Linus Tech Tips is foglalkozott vele egy adásban, mint több modellt is érintő jelenség. Engem kétszer tűztek már karóra bolti fizetésnél, amikor a telefon éppen meghülyült és nem tudtam mit kezdeni vele. Régen csak havonta 1x fordult elő, most már hetente. Tárhelyből még bőven van 40 GB szabadon, nem ez a gond.
Bug #2
A gyári galéria néha brutálisan elkezd szaggatni görgetés közben, majd nyom egy kényszerbezárást. Utána minden oké megint.Bug #3
Néha eldobja a hálózatot, de ez nagyon ritka, hogy teljesen. Jellemzőbb az, hogy bizonyos appok (pl: Messenger, Instagram) nem tudnak betölteni friss tartalmat, de mások igen. Egy újraindítás vagy Airplane mode on/off meg szokta oldani. Az nagyobb gond, hogy ha nem veszem észre, akkor az értesítések sem jönnek meg.Bug #4
Néha az értesítési sáv "félig fennakad", szóval lehúznám, de félig összeakadva, félig kinyílva, félig leeresztve jön le. Fel kell tolni a helyére és újra lehúzni. Ezt a OnePlus 5-ösön is tapasztaltam már a legutoljára kiadott build-en, szóval megint nem egyedi, hanem általános jelenség.Bug #5
Nem tudom bug-e vagy mitől van, de eddig csak ritkán láttam az üzenetet, hogy "XY app fogyasztja az energiát", most viszont naponta többször is feljön valami random app miatt. Üzemidőben semmi negatív változás nincs, továbbra is frankó.Komolyan mondom nem tudom már melyik Androidos gyártóhoz lehetne menekülni. Azért jöttem OnePlusra még sok-sok éve, mert gyűlöltem a többi gyártóban az ilyen agyzsibbasztó faszságokat, erre ez a gyártó is beállt a sorba. Nem vagyok hajlandó a Xiaomi csoporthoz tartozó telefont venni, de a következő már nem OnePlus lesz. Számítógépből már átálltam Apple-re, de egyszerűen fázok attól, hogy 450 ezerért vegyem meg a következő telefonom, ami sem 120 Hz-et, sem pedig gyorstöltést nem tud. Az Androidból meg lassan már teljesen elegem van... ez lett a mobilplatformok pöcegödre.
-
Kikike
tag
-
mukisrác
aktív tag
válasz ANDROID??? #4593 üzenetére
Holnap csatolok képet a. 2 telóról, összehasonlítás végett
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
ZeroX92P
tag
válasz ANDROID??? #4593 üzenetére
Valszeg még mindig a "material you" ami a háttérképből veszi az árnyalatot, ha 10T-nél is rejtve van az árnyalatválasztó akkor nincs igazán megfejtés.
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok, lett végül megoldás a rózsaszín/lilás háttérre?
Eddgi nekem 8T-nem jelentkezett ez a "fícsőr", de az új 10T-n igen.[ Szerkesztve ]
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
gazee
tag
Az új frissítéssel van valami érdemleges változás?
-
eFeMeR74
senior tag
Lehet, hogy stabilabb az új frissítésel a cellaváltás bár szerintem rosszabb.
A mobilnet sebessége csökkent és még az 5Gvel is trükközni kellett, hogy legalább legyen értelme mert siralmas volt a sebessége. A 4G is lassúnak éreztem. A mérések szerint is. Sajnos még gyerekcipőben jár az 5g és a 4g hálozattokkal NSA módban müködtetik őket( költségcsökkentés miatt) a jobb SA helyett. Ha valakit érdekel a különbség akkor itt: [link] olvashat róla. Ajánlom a fejlesztői beállitásokban az 5g módot átállítani Nsa vagy Nsa+SA módra akinek 5g hálózatra kapcsolódik a telója C35 ön. Több mérést végeztem ugyanazon a helyen. Szabad ég alatt az erkélyen és 5 m beljebb a lakásban ( zárt hely) a különbség elég nagy :
[kép] [kép] [kép] [kép]MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
zizidor
őstag
Pont tegnapelőtt néztem, hogy nem akar jönni a szokásos biztonsági frissítés.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
sirgeoff
tag
válasz errorcode06 #4584 üzenetére
A cellaváltás nem az erőssége. BP-en, ha az 5G is be van kapcsolva, kb 15-20 percen belül megáll a netkapcsolat. Csak 4G-vel sokkal ritkábban történik ez, de már kétszer ott is előjött. A C.20 még so-so élhető volt, a C.33 esetén volt igazán cudar a helyzet.
-
krics
tag
Jött új build, c35.
-
Trias861
csendes tag
Nem használok semmi akku optimalizálót. A K2003_11_C.33 verzió van fent. Az az érdekes, hogy néha mikor bele lépek az appba ki van kapcsolva a világító szélek és újra kapcsolni és engedélyeztetni kell. Meg az is ha pl megnyitom az AOD és meg akarom nézni a telefon beállítást már nem tudok vissza lépni gyors eléréssel az AOD hez mert bezárja.
-
válasz Trias861 #4576 üzenetére
Használsz valamilyen akkumulátor optimalizálást? Ha igen, akkor kapcsold ki egy napra, próba szerencse. Ha akkor sem működik, akkor valami más gubanc lesz.
Egyébként melyik firmware verzión vagy?[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Trias861
csendes tag
Üdv! Elkezdtem újra használni az aodNotify pro t. Pár napig semmi gond nem volt vele, de egy két napja egyszerűen nem akar megjelenni mikor értesítést kapok. Újra raktam úgy tűnt ,hogy jó de aztán ismét néma lett. Olyan mint ha letiltani magát. Minden szükséges jogosultságot megadtam neki amit az első használatakor kér és optimalizálva sincs. Valaki járt így? Ötlet?
-
Buster17
addikt
Hali! Olyan problémám van hogy ha megy a Google térkép és ha közben telefonálok akkor befagy a térkép és nem lehet semmit se csinálni. Újraindítás után tökéletes. Ha háttérben fut és úgy telefonálok akkor csak a térképet nem tudom megnyitni és itt is újraindítás után lesz jó. Ötlet?
-
bencze
senior tag
Nem tudom, hogy valami változott-e, de 1 hete (11-én) jött a 12-es Android.
Egyelőre nem érzékelek érdemi különbséget, talán picit gyorsabb / gördülékenyebb lett minden, de lehet, hogy placebó?
Korábban 2 gondom volt, egyik, hogy eldobta néha a hálózatot rebootig, illetve Android autó szakadt ha megszűnt a térerő, eddig nem volt nagyon alkalmam még megtesztelni ezeket mert az első relatív ritka hiba, térerő nélküli helyre meg nem nagyon autóztam még.
Legalább lett júliusi biztonsági frissítésem mert már eléggé le volt maradva.Valaki tudja, hogy milyen (a lehető legolcsóbb stabil és jól működő) dokkolót vegyek, ami a következőket tudja:
- nagy sd kártyát olvasson, és tudjak pendrive-ra, illetve netre backupolni? (pl sftp - dslr mentéseket csinálnék szabin és nem szeretnék notebookot vinni)
- töltse közben a telefont
- jópofa lenne, ha tudna működő hdmi kimenetet is (már láttam működni, dell d6000-el szóval elméletileg van ilyen habár nem tudom ki milyen protokollt kell beszéljen hozzá)[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Kikike
tag
válasz ANDROID??? #4571 üzenetére
Köszönöm, de sajnos az összes leírás amit találok PC-t feltételez, az pedig nekem most nincs.
Közben megoldódott egy fórumtárs felajánlotta segítségét. -
ANDROID???
addikt
Kikike "11-re vissza"
-
Kikike
tag
Üdv!
Teljesen használhatatlan az android 12. A C33-as frissítés nem megy fel. Már a gyári visszaállítást is próbáltam, úgy sem. Szeretnék visszaállni 11-es droidra.
Ami a gyári oldalon van az jó verzió? (11.0.13.13.KB05BA)
Nincs PC-m, csak MacBookom. Tud ehhez valaki leírást adni?
ui:Teljesen amatőr vagyok, sosem csináltam ilyet, de jó lenne ha működne a telefon megfelelően.
-
trance89
őstag
A LOS wiki-ben minden érthetően, eléggé hülyebiztosan le van írva lépésről lépésre: [link]
Ha régen megoldottad akkor most sem fog nagy fejfájást okozni. Csak első telepítéshez kell a parancssor, utána már minden frissítés kényelmesen OTA-n keresztül történik. Csak főverzióváltáskor kell újra a PC-hez nyúlni.
Banki appok némelyik megy némelyik rinyál a nyitott bootloader miatt, Wise és mbank amit használok, egyik sem problémázik.
Disney+, HBO Max gond nélkül telepíthető Play áruházból, a Netflix-et viszont manuálisan kell felrakni apk-ból mert (érthetetlen módon) nyitott BL miatt a Play nem dobja fel. Mivel a Widevine L1 megmaradt így gond nélkül megy minden 1080p felbontáson mókolás nélkül.
Ha viszont a te banki appjaid szarakodnának esetleg fontos az NFC-s fizetés akkor kell a Magisk.[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
válasz kelo0022 #4566 üzenetére
Hivatalosan KB05BA kellett volna (ez az EU verzió), neked az international-t sikerült felpattintani. Anno nálam is félre ment és nekem is az AA-t sikerült, de igazából szinte mindegy melyik van fent. A "mag" ugyanaz, egy-két szoftver van +/- de ez inkább az indiai verzióra igaz. Beállításoknál nem emlékszem h lett-e volna valami különbség, sőt az intl. verzióból hiányoznak azok a korlátozások amiket az eu-ba be kellett rakni (pl. magas hangerő figyelmeztetés), így nem raktam vissza a BA-t.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
kelo0022
csendes tag
Az itt olvasott segítségek alapján sikerült downgradelni a készüléket OS 12-ről 11-re. De nem vagyok benne biztos hogy a megfelelő OS-t telepítettem mivel közel sem tudom annyira részletesen testre szabni a beállításokat mint korábban... Ez ment fel: Oxygen OS 11.0.11.11.KB05AA Olvasgatom itt a fórumba hogy létezik EU, in, na... Elképzelhető hogy nem jó szoftvert telepítettem? (0 tapasztalatom van ezekben a szoftver telepítésekben, eddig imádtam a 8T-met de az elmúlt napok mizériája miatt kezd elveszni a varázs)
-
Buster17
addikt
Én Android 12vel vettem a telefont. Megvagyok elégedve vele. Mondjuk nem tudom milyen volt 11el
-
zizidor
őstag
válasz trance89 #4562 üzenetére
A felhasználói élmény valószínűleg erősen függ attól, hogy ki mire használja. Nekem nincs különösebb gondom a 12-vel, bár nem indult hibátlanul a hivatalos frissítés, azóta ezt javították.
A custom romokkal is csak az a gondom, hogy a pénzügyi appok nagyon nem csípik. Tudom, vannak trükkök (Magisk, etc.), de nekem már függesztették fel a bankkártyámat ilyenek miatt, pedig semmi illegális dolgot nem csináltam, csak vásárolni akartam.
Amúgy meg a mobil platform mostanra annyira fejlett lett, hogy eget rázóan nagy fejlesztések már nincsenek, inkább csak finomhangolás folyik hardver és oprendszer szinten egyaránt. Sokan épp ezért nem is akarnak újabb verzióra frissíteni egy jól működő, "belakott" mobilt. És sokan pont ezért nem is akarják lecserélni. Én sem.
-
válasz trance89 #4562 üzenetére
Engem érdekelne ez a rom, de kb 10 éve csináltam ilyesmit utoljára, akkor még jóval egyszerűbb volt.
Lineage os rendszeren is van ota frissítés, vagy zip fájlt kell letölteni és azt ráfrissíteni a rendszerre? Banki appok gondolom működnek, ha más nem Magisk programmal. Mi a helyzet a Disney+, Netflix, hasonló programokkal? Elérhető a full hd legalább?Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
trance89
őstag
válasz errorcode06 #4561 üzenetére
Végülis 10-ből 1 embernek bejön, az is valami
Én pedig szépen elvagyok LineageOS 19-en(A12), minden OOS nyűgtől mentesen. Bátran ajánlom minden vállalkozó szellemű usernek. Erre a készülékre már hiába vártok legalább olyan jó OOS verziót mint a 11-es volt, a kedves oneplus-nak nem érdeke hogy 2 évvel a megjelenés után is boldogan használd a készülékedet, ja mert hogy az OOS13 majd tökéletes lesz megint, röhög a vakbelem...
Szerencsére eléggé el vagyunk kényeztetve custom rom téren csakhogy a mai emberek 98%-a ezt már nem értékeli mint régen, inkább vesz egy új (több 100ezres) készüléket hogy megkapja a friss droidot használható minsőségben...
Kb 5 évig én sem romoltam de itt 1 év után (amikor megjelent az OOS12 a 1+/Oppo házasság után) beadtam a derekam és nem bántam meg. Egyszerűen nincs olyan készülék jelenleg a piacon amire megérné lecserélni a 8T-t.[ Szerkesztve ]
-
ZeroX92P
tag
válasz errorcode06 #4559 üzenetére
A c33 az a legfrissebb 12es verzió, én nem tenném fel csak ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, vagy nagyon hiányzik valami. A 11 még mindig stabilabb és kevesebb a bug mint a 12-be n+1 patch után is.
-
errorcode06
őstag
Ez a verzió egy updatelt 12? Vagy a 11 azt jelenti hogy ez egy 11-es droid?
KB2003_11.C.33_1330_202207310007.
Még nem frissítettem 11.0.13.13-ról, ezért kérdezem.
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
kelo0022
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni mint hétköznapi mezei felhasználó. Frissítettem OxygenOS 12-re 8T-met és nekem nagyon nagy csalódás! Szeretném visszatölteni a 11-es rendszert, youtubeos videók alapján próbáltam de nem sikerült, az apk azt írja: "verification failed" Tudnátok valami leírást vagy videot küldeni a downgrade menetéről? Imádom a készüléket de ezzel a rendszerrel nagyon nem tetszik, sajnáltam ez miatt lecserélni.
-
Buster17
addikt
Folyamatosan frissülő alkalmazások is tudják lassítani a telefont
-
-
eFeMeR74
senior tag
válasz ZeroX92P #4552 üzenetére
No comment. Neked teljesen mindegy épitő , segítő hozzászolásod volt eddig is.
Ezért kár ide irogatnod.
Örülj neki mert 128Gb elég sokáig fogsz használni gond nélkül, bár kitudja. Szerintem te kb 2 évente cseréled a vasat.
Ha esetleg eljutsz 120Gb ig és ugyanolyan gördülékeny lesz a rendszer, majd visszatérünk rá.
Bár kétlem.MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
eFeMeR74
senior tag
válasz ZeroX92P #4550 üzenetére
Látom képben vagy. Egy telefon belső tárhelyének 50-60% át szabad elfoglalni a sima gördülékeny," problémamentes" működéshez. Gondolom minnél idősebb egy eszköz annál inkább televan " sok szeméttel is" app, fénykép, stb. De ezekszerint nálad ugyanakkora a tárhely mint fél- 1 éves korában a készüléknek.
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
eFeMeR74
senior tag
válasz useless #4548 üzenetére
A telefon belső tárhelyének hány % használod jelenleg? Mennyi idős a telefon? Melyik Droid fut rajta ez mind fontoss infó, de így látatlanban szerintem egy gyári visszaállítás mert valami elmászott a rendszereden.
Vagy előfordulhat benyeltél egy malwaret. Nem telepítettél előtte bármilyen appot, játékot ami ontja magából a reklámokat?MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
useless
aktív tag
Egy ideje két (néha több is) idegesítő problémám van a telóval. Nem tudom a google naptárban átcsúsztatni/elhúzni másik időpontra a bejegyzéseket. Telefon szoftverfrissítések után néha engedi egy-két napig, utána ismét megszűnik a lehetőség és más appoknál sem működik már a vertikális csúsztatgatás, pl. sorrendek cserlése stb (újraindítás sem segít rajta). A másik gond: messenger hívások alatt hangosan becsörög a normál hívás, ami még pár hónappal ezelőtt a háttérben jelzett és ha "szerencsém" van vele együtt a képernyő is feléled, hogy a fülemmel vagy az arcom bármely pontjával még megnyomjak egyéb funkciókat... Van valami megoldás ezekre?
-۞- -۞-
-
-
errorcode06
őstag
Érdekes hogy hiába állítom be, az ujjlenyomat akkor is eltűnik. Nem lehet valahogy odaragasztani?
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
g0dl
addikt
-
Buster17
addikt
Horizon light mi akar lenni? Be van állítva, de sose látom hogy világítana a kijelző széle
-
zizidor
őstag
Nekem a "vissza" gombra hosszan nyomással volt a zárolás, de ezeket megszüntették. Azt lehet beállítani, hogy a kezdőképen dupla érintésre zároljon.
Az ujjlenyomat meg megjelenik a legkisebb mozdításra, én semmilyen beállítással nem tudtam változtatni rajta.
-
g0dl
addikt
C33 -on be lehet azt állítani, hogy a home (karika) gombra kétszer bökve lezárja a képernyőt? A 11-es Androidon be volt nekem állítva, de már nem emlékszel hol csináltam.
A másik, hogy telefon megmozdítására megjelenik az ujjlenyomat kör, ezt hol tudom kikapcsolni?
-
SabiBoy
friss újonc
Üdv. Android 12 C33 után a Google alkalmazások (Gmail, Play Store...), illetve pl. az Üzenetek, Telefon rózsaszín-lilás témájú. Kerestem a telefon és a Google beállítások között is, de nem találtam. Jah és az lehet, hogy nincsen olyan menüpont, hogy Témák? Pedig amúgy láttam videókban, hogy a Testreszabás menünél lenne. Sehol nem tudom állítani ezt a színt...valakinek valami ötlete?
Hátha más is találkozott ezzel a jelenséggel, köszi -
addikt
Üdv!
Hol lehet azt beállítani, hogy a kezdőképernyőn látható legyen, az aksi aktuális töltöttségi szintje, százalékban?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
eFeMeR74
senior tag
válasz Buster17 #4527 üzenetére
Sötét témák, Automata fényerő és lehetőleg ne hagyd kint tűző napon mint 1 esek és utána csodálkoznak hogy beég, még jó hogy az akku nem robbant fel
Valamint legalább havonta 1x legalább 15 percre kapcsold ki.
Így mininimális esélye van a beégésnek.
A halála ezeknek a kijelzőnek 100% fényerő és a tűző napon hagyásMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
ANDROID???
addikt
Edigitalos készülék, gyártói gart kap?
-
Buster17
addikt
Beégést hogy elkerüljem milyen beállításokat hasznájak? Vagy hogy lehet ellene védekezni?
-
Mr. Nimbus
senior tag
Ha beton stabil rendszer kell, akkor ne tedd fel, ha időnként némi bug belefér (pl: néha nem érzékeli az nfc chipet <10-ből 1-szer>, rosszul rendezett névjegyzékek, stb.), akkor nyugodtan felteheted. Én ezekkel megbékéltem, nekem megfelel, mindennapi használat során igazi panasz nincs rá!
-
g0dl
addikt
Megkaptam az első OTA jelzést elérhető új firmware-re 11.0.13.13.KB05BA óta.. Van érv a mellett, hogy ne rakjam fel a 11,C.33_1330 -at?
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Garit hogy tudom meg nézni meddig van a telón?
Köszi -
gazee
tag
válasz Mr. Nimbus #4514 üzenetére
Leszoktam merítwni 10%-ig néha de nem engedem hogy bekapcsolja az energi módot
-
gazee
tag
Automata elforgatás engedélyezve!
De ő valamiért úgy dönt nem kell ez nekem ezért mindíg kikapcsolja!
Egyedi probléma? -
ghiottone
nagyúr
válasz Buster17 #4510 üzenetére
Lehet ez amerikai tagsággal érhető csak el és ezért dobja fel neked. Én emailben kaptam tegnap valami játékkal kapcsolatos értesítést, de az a magyar oldalon nem érhető el - itt is hasonló lehet a szitu. Régebben, mielőtt red cable volt a store app nálam is csinált hülyeségeket.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Buster17
addikt
Sziasztok! Beléptem a csapatba egy OnepPlus 8T 12GB-os készülékkel. egyelőre nincs kérdésem és maximálisan megvagyok elégedve vele
Szerk. Esetleg valami jó játékot tudtok ami kihasználja a telefon adottságait?
[ Szerkesztve ]
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Be jövő mail-nél nincs értesítési hangom. Hol tudom be állítani? -
Mr. Nimbus
senior tag
válasz zsida.kornel #4501 üzenetére
Szerintem menni fog, de ha nem, vissza lehet tenni a 11-et.
-
zsida.kornel
tag
válasz Mr. Nimbus #4500 üzenetére
Ja én előtte utána szoktam wipe-olni, biztos ami biztos :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest