Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
@Madoc: Hát ez az, nem lenne muszáj állandóan variálni a kinézetet vagy működést.
Mindegy, majd megszokjuk.@kutyuska: Ebben a verzióban szerintem nem. Nem találtam ilyen beállítást, de még a csempék szerkesztésénél sincs erre vonatkozóan semmi.
Egyébként nem tudom van-e összefüggés, de ma reggel meg se nyikkant az ébresztő, pedig be van állítva, ismétléssel.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem ez nem is fog megjavulni (és nem csak hívás után dobja el, hanem cellaváltásnál is gyakran). A Telenor topikban is sokan jelezték már ezt sokféle márka/modell esetén, nem valószínű, hogy a OnePlus oldalán van a hiba.
Lehet szolgáltatót váltani, aztán lesz majd valami más nyűg, jelenleg az összes kritikán aluli minőségben szolgáltat.
-
eFeMeR74
senior tag
Érdekes, hogy, Yettelnél van mindenkinek gondja. Mondjuk ahol én néztem ott van 5G hálozat is 850 MB sebességgel.
Vettem 1 hetes korlátlant, mert most sokfelé megyek kiváncsi leszek hogyan szerepel.
Egyszer mostmár jólenne, ha megoldodna ez a probléma csak nem tudom, hogy ez a OnePlus vagy a Yettel saraMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
Stauffenberg
nagyúr
Király! Tegnap mikor bejelzett az Oxygen Updater, csak a hírt közölte és azóta nem frissítették, hogy már van EU ROM is.
Akkor nyomkodom én is az OTA keresgélést és este legyalulom mikor hazaértem. Nem akarom, hogy bármi köze legyen az Android 13-nak ehhez a foskupac 12-höz.
-
eFeMeR74
senior tag
Igen A11 volt(nekem is) 5G viszont nem most A12 ön forditva van.( Még Digin sincs) (Hivatalos nem mókolt verzióknál) [link]
A Tcom leadta az IMS paramétereket Googlenek mivel folyamatosan kapcsolják le a 3G-t.
Egy lelkes kolléga nyomja folyamatosan a log file, hogy végre az OnePlus készülékek is menjen normálisan az 5G ,Mobilnet,Volte,wifi. Ez pillanatnyilag hiába irod, hogy nálad megy sokaknál nem. Vagy egyik,vagy másik. Én úgy tudom most még csak 9 Pro amin minden müxik a Yettel hálozatán. A 8Tcsak reménykedhet, hogy végre összejön A13 alatt. Erre irtam hogy indul és milyen készülékek lesznek támogatva Pl a Google Pixel nem a Yettel hálozatán.MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
zizidor
őstag
Nem. Azért, mert már kétszer lyukra futottam vele. Nem áprilisban, hanem az elmúlt 1 hétben.
@Black_Raven:
Legyek bátor és rakjam rá a C.16-ot, aztán a C.20(=C.21)-et?
Végül is, a helyreállítás már rutinból megy.
Csak ne intsenek be a bankok, hogy már ötödszörre regisztrálom be ugyanazt a kártyát.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
Örülök neki, de nem ennyire egyszerű a helyzet. Rengetegen panaszkodnak tanúsítási hibára, tehát semmiképpen nem egyedi esetről van szó. Néhány konkrét tény, ill. tapasztalat:
1. Tisztában vagyok vele, hogy az updater nem hivatalos szoftver, lehet némi kockázata a használatának. Meg azért nekem is van már 10 évnyi tapasztalatom.
2. Korábban én is kaptam OTA-n A12 frissítéseket, de per pillanat a OnePlus oldalán a legutolsó hivatalos verzió a 11.0.13.13, tehát az A12 terjesztését leállították, valószínűleg nem ok nélkül.
3. Az updater csak a legutolsó, C.20 verziót ajánlja fel letöltésre. Mindegy hogy teljes vagy inkrementális frissítésre állítom, ugyanazt a csomagot tölti le, méghozzá a teljes verziót (kiolvasható a csomag meta infójából, meg sok más is).
4. A teljes verzió felülírja az egész rendszert, tehát nem függ a korábbi frissítésektől. Ha emiatt mégis tömegesen hibásak lesznek a mobilok, akkor valami hiba van a szoftverben, ami nem mindenkinél jön elő, de ettől még létező jelenség.A C.15 csomag már sehol nem elérhető. A C.16 megvan, gondoltam már rá, hogy fel kellene rakni legalább próbaképpen, mert a tanúsítvány hiba nem ennél jött elé, hanem a C.20-nál. Az is le van töltve, de azzal már pórul jártam amikor ráengedtem a 11.0.13.13-ra (mivel teljes csomag, felmegy bármelyik alacsonyabb verzióra).
-
trance89
őstag
Már csak nightly-k készülnek minden támogatott telefonra, hetente jönnek új verziók vagyis "rolling release". Ez így megy már több éve. Volt 1,5 éve kiforrni a LOS 18.1-nek(A11), látszik is. Betonstabil és érezhetően gördülékenyebb az egész rendszer mint a gyári OOS alatt
-
zizidor
őstag
Nyilván én is ügyes voltam, de az igazi kavarás akkor kezdődött, amikor elkezdték kiküldeni a global frissítést az EU változatokra is, aztán nem sokkal később kidobtak egy frissítést, ami elvileg visszacsinálta volna az elqrást. Na, akkor jöttek létre ezek a KB2003/2005 hibridek, amit helyrebillenteni is elég körülményes.
Egyébként nem tudom ez innentől mit jelent. Maradunk Android 11-en, a februári biztonsági frissítéssel?
-
hard74
senior tag
Nálam is,csak az első downgrade azért volt, hogy tiszta Eu-s legyen a teló, ne ez a félig Global, félig Eu-s.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
senior tag
Ez menő, semmi kivetni valóm nincs ezzel.
Én azt szerettem volna kifejezni, hogy jobban szeretem, ha én irányítom az életem legalább ezen kis részeit. Ha valamit ilyen "kényszer" hatására csinálok (push notification), az elkezd bosszantani. E-mail értesítésem sincs, mert ha fontos, akkor nézem, amúgy meg nem érdekel napközben. (Nyilván ha magánvállalkozó lennék, akkor más lenne a helyzet)
Az jogos, hogyha fizettél egy funkcióért ami nem működik jól, akkor idegesít... de az önkéntes ráutaltság ezzel jár.
Az akku témára vissza: én szeretném, ha lenne opció egy telefont tényleg alacsony energia fogyasztással járatni. Elvesztegetett akku kapacitás az, amit nem használsz, de ő önkényesen fut a háttérben.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ne keverjük össze a képfrissítést és a PWM-et. Előbbi azt jelenti, hogy hányszor frissül a kép másodpercenként, utóbbi pedig annyit, hányszor történik fel-le kapcsolás az áramkörön (nagyon leegyszerűsítve, de fontos még valami, amire visszatérek). A PWM-es kijelzők nem világítanak folyamatosan, de ha elég gyorsan kapcsolgatják fel-le, az folyamatos világításnak érződik.
A PWM frekvenciája mellett az aktív ciklusidő is számít (egy cikluson belül mennyi ideig van bekapcsolt és kikapcsolt állapotban). Ha többet van bekapcsolva, mint kikapcsolva, nagyobb lesz a fényerő (töltés), fordítva pedig éppen lecsökken. Ezért van az, hogy a PWM sokkal fárasztóbb az arra érzékenyeknek alacsony fényerőn, túl sokáig van off állapotban. Ez a GIF megfeleltethető a fényerő szabályozásnak PWM vezérlés mellett:
Erre egy megoldás a DC dim, ami az átfolyó árammal szabályoz fényerőt, de OLED alapú kijelzőknél ez nem működik jól (színtorzulást okoz). Más kijelző típusoknál a DC dim abszolút játszik, asztali monitorok is gyakran így készülnek már.
Vagy extrém magas PWM frekvenciát kell alkalmazni, hogy alacsony fényerő mellett se okozzon szemfáradást és fejfájást, vagy DC dim kell. Ezek függetlnek a képfrissítési frekvenciától.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Nem a képfrissítés a probléma itt, hanem a fényerőt szabályzó PWM frekvenciája. Ott 250 Hz is zavaró tud lenni. Kedvenc példám az autók helyzetjelzővé halványított menetfénye, azoknál bárki számára látható a PWM. Engem meg az őrületbe kerget, akkor is azonnal megfájdul a fejem tőle, ha csak a perifériámban látok egyet.
#2370 Madoc
Ha PWM-mel van szabályozva, akkor a 120 Hz-es monitor is vibrálhat. Mivel a Huawei P10 IPS kijelzője PWM mentes, bátortalanul feltételezem, hogy az IPS-eknél máshogy szokás megoldani, de nyilván egy minta nem minta, nem mernék messzemenő következtetéseket levonni.[ Szerkesztve ]
-
-
saca23
aktív tag
Hello , kapcsold ki az èrtesítès panelt a zàrókèpernyőn , mert dupla kopra èbred a kijelződ ès a zsbedben lehúzódik a panelt ès a kapcsolókat összevissza nyomkodhatod . Nekem ez volt az első amít belàllítottam egyik règi telomnàl folyamatosan ezzel szívtam mire ràjöttem.
-
Madoc
veterán
Válaszolok magamnak mert úgy látszik senki nem használ telenor volte-t: nemhogy a volte nem megy de még az apn beállitásokat se lehet se lekérni se megváltoztatni,se ujat hozzáadni.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest