- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
warezxts
senior tag
válasz
zolka95 #8136 üzenetére
Azért nem teljesen igaz. Hivatalosan nincs A11-re TWRP, de van Nebrassy TWRP, Patchelt boot image, a lényeg hogy a datat decryptelni kell hozzá. Romot tudsz fel tenni rom managerrel (igaz root kell hozzá), vagy downgradelsz A10-re, magisk, és úgy upgradelsz hogy nem rebootolsz rögtön a telepítés után (Install A11 lokálisan de nem indítod újra, hanem magisk, TWRP A-B retention script, magisk install magiskből, és csak utána reboot) akkor megmarad a root-od. Szóval van egy pár megoldás arra amit írtál, xda-n minden szépen le van írva.
-
zhata
senior tag
-
válasz
zolka95 #2277 üzenetére
Itt azért alapvetően két út van: az egyik, hogy élvezed a fejlődést (ami szerinted persze nincs, de ezt inkább most nem is véleményezem, belegondolva abba, hogy mekkora utat tettünk meg az első okostelefonomként funkcionáló Nokia E50 és a jelenlegi OP7 Pro között), a másik pedig, hogy teszel az egészre, és csak akkor veszel új cuccot, ha a régi már használhatatlan. Mindkét út "miértjei" többrétűek lehetnek: van aki azért vált folyamatosan, mert ez a hobbija, más azért, mert mindig az elérhető maximumot keresi (képminőségben, teljesítményben, formavilágban, anyaghasználatban), más meg csak azért, hogy mindig trendi legyen, megnézzék a buszon, stb. A régi készülékkel történő nyomulásnak is több lehetséges forrása van: ritka esetben érzelmi ragaszkodás áll a háttérben, jóval gyakrabban egyszerűen anyagi okai vannak a készülék megtartásának, illetve van olyan user is, aki tényleg nem igényel semmilyen fejlődést (ez a legrosszabb, mert általában a tájékozatlanság hiánya a jellemző rá).
Az írásodból egyértelmű, hogy melyik csoporthoz tartozol, de legalább "jó fej" módon úgy állítod be a konkurens csoportot, mintha abban mindenki idióta, megvezetett, kulák balfasz lenne. Köszönöm a többiek nevében is, egyúttal gratulálok a következtetésekhez, igazán objektív alapon nyugszik mind.
Csak kiegészítésképp: 7-8 éves koromban fogott meg az IT világa, akkor még C64-en és talán Amigán, most pedig, immáron 36 évesként több évnyi IT szakmai múlttal a hátam mögött úgy sejtem, meg tudom ítélni egy-egy telefon kapcsán, mi a marketing és mi a valós igényem. Ráadásképp ehhez IT irányultságúnak sem kell lenni, számtalan olyan arc van a világon, aki nem IT vonalon dolgozik, cserébe olyan jártassága van a telefonok kapcsán, amelyet bárki megirigyelhet. Szóval, hidd el: az emberek nagyrésze nem hülye, és tudatosan lép előre, keresve az újabb modelleket. Mindig van ok a váltásra, még akkor is, ha Neked ezek az okok érthetetlenek vagy épp elfogadhatatlanok.
Egyébként az, hogy valaki valamilyen irányban, hobbiból fejleszti önmagát, nem tudom, mióta jelent problémát. Az persze gáz, ha a profik közé is bemerészkedve mondjuk felelősségteljes, szakértelmet igénylő munkát vállal egy hobbista, de ott inkább az emberi gyengeség az ok, nem az, hogy igénye volt a fejlődésre.
Ha az eredeti kommentedet nem nekem szántad, akkor vegyük úgy, hogy a válasz sem Neked ment, csak úgy a nagyvilágba.
-
oxide83
aktív tag
válasz
zolka95 #2277 üzenetére
Ha már felhoztad a témát, 2011 óta használok okos telefonokat, azóta a negyedik telefon van nálam, emlékszem 2011-ben még sokan nézegették hogy miféle tepsit fogok a kezemben ma pedig a 11 éves janika addig cseszteti az anyukáját míg meg nem kapja az első okostelefonját. A legnépszerűbb fogyóeszközök egyike, aszerint is árazzák és aszerint értékesítik, túlbonyolítani nem kell, az okostelefon a fogysztói társadalom egyik ékes példája.
-
F-ECT$
titán
válasz
zolka95 #2277 üzenetére
Alapvetően /agree, de azért ne csináljunk úgy, mintha nem lenne fejlődés. Lehet, hogy nem egyik évről a másikra, de ha a kezedbe vennéd az első okostelefonodat, azért besírnál a sebességén, a kijelzőjén meg azon hogy milyen képeket és videókat készít.
Egyébként tök jól levezetted, hogy miért kellett volna Pixel 3a-t venned, aztán mégsem az lett, győzött a marketing?
A hajlítható kijelzővel meg kell várni 2-3 generációt, egyrészt addig kiderül, hogy jó-e bármire a parasztvakításon túl, másrészt addigra kinövi a gyerekbetegségeit is.
-
tomp
félisten
válasz
zolka95 #2064 üzenetére
Nálam Energiatakarékos módban van. De ha GPS módra van állítva akkor is csak akkor aktív a GPS ha olyan app fut.
Pixo
Nálam a 9.5.9 tudott 6órát. Most a 9.5.10 újra megint max 4órára képes.
Az automata fényerő nálad nincs megbolondulva? Nekem össze-vissza váltogat 9.5.10 alatt. Gondol egyet és leviszi minimumra aztán kb 5mp elteltével újra beáll a rendes fényerőre. -
zhata
senior tag
válasz
zolka95 #1918 üzenetére
Nekem is össze-vissza fagyogatott, mintát kért, újra kellett indítani, stb., ha 10-15 percnél tovább volt a zsebemben és napon voltam. A kijelzővel kifelé fordítás nem igazán jó megoldás sztem.
Kb. 1-1,5 hete semmi baj nincs vele, mivel deaktiváltam az ambient kijelzőt. Igaz, hogy most nem lehet kopogtatással felébreszteni csak a belepcsoló gombbal, utána meg jöhet az ujjlenyomat. -
ßrainiac
addikt
válasz
zolka95 #1680 üzenetére
En nem amoleden nezem es nalam nem hagy.
Ez ilyen ghosting lesz sztem a magas kontraszt miatt (feher alapon sotet tema). Mindegyik OnePlusomon volt, sot a Note 9-en is.
(Es a VA paneles monitoromon szinten)
De ha szerinted ez nem az, hanem vmi kirivo akkor ugy kellene felvenni hogy egy masik kamerat tartasz a kijelzore.
-
CHIPman
nagyúr
1: Ezt nem értem teljesen, valami screenshotot tolj róla.
2: [link]
Lényegében ha alacsony fényerőn villódzást tapasztalsz, akkor érdemes bekapcsolni. Azt megszünteti, viszont van néhány mellékhatása, ami fényerőállítás közben jön elő, de nem vészes. Bár mondjuk ez oda is van írva. -
10 óra 24 perc????
Ezt jól látom?
Még ha mobilnet fele lenne akkor is ez 8 órát jelentene kb az én hasznalati szokásaimmal és az már nekem jó lenne.
Pont ez a sarokpontja nálam.Hogy az én hasznalati szokásaimmal bírja 7-8 óra kijelzőidőt.Fhd+-on használnám 60hz-n wifi+mobilnet fele fele gps-t elvétve auto fényerőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged