Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TpS
őstag
Fent van az új eu, utána 10.12-ig lesz egy hosszabb pihenő.
-
páfrany
tag
Sziasztok!
Két dologban szeretnék tanácsot kérni:
1) Olvastam, hogy többeteknek gondot okoz a telefonálás közben képernyő elsötétítése, meg a feloldása hívás után. MIUI 10-re való frissítés után nekem ez elég problémás lett. Lehet ezt a beállításokban kezelni vagy majd egy kövi frissítés esetleg megoldhatná. Azt már beállítottam, hogy a be/kikapcs gombbal lerakja, mert már egy kicsit macerás volt.
2) próbálom hozzászoktatni magam a gyári időjárás apphoz csak két bajom van vele:
- Nem frissül automatikusan a hőmérséklet, valamint arra sincs mód, hogy automatikus lokalizációja legyen. Beállításokban nem találtam erre megoldást. Van tippetek vagy rakjak fel egy működő appot
köszönöm! -
TpS
őstag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ezt ismerem. Arra lettem volna kíváncsi, hogy valahol be lehet-e állítani, hogy a fizikai hangerő gombok úgy működjenek, ahogy korábban miui 9 alatt. Ha egy játékban vagyok, akkor a média hangerőt szabályozza, ha a főképernyőn, akkor meg a csengő hangerejét. Nem találtam semmi ilyet, vagyis ezt is módosították. Engem nem zavar, de egy kollégámat nagyon, neki akartam segíteni.
-
Ha a 3 pöttyre böksz nem tudod átváltani másra? Nem marad az utolsón?
Nekem is 10-es van, igaz nem Pite, de a hangerőt szabályozza.
Akkor ez valami Pite fícsör?! -
TpS
őstag
A hangerőszabályzó a miui10-ben a média hangerőt állítja, a 9-ben a csengőhangerő volt. Be lehet állítani valahol, hogy mit állítson?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
grafnet
üzenetére
Ok, világos, köszi a segítséget! Így csinálom.
Ance: több dolog fontos nekem pl jó widget, folyamatosan erősödő hang, albumról lejátszás stb. A 9-es nevében is benne van, h stabil, nekem mégis elég sok probléma van vele, azért kérdeztem, h a 10-essel mik a tapasztalatok

-
Na, 365 óra működés után muszáj volt újraindítani a telefonomat: beragadt a bank az értesítési sávba!
Nekem egyéni rekordom. -
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Szóval: a minap felsoroltál egy sor problémát. Adtam, adtunk rá javaslatot, hogy csinálj egy FR-et, hogy kizárjuk a sw hibát.
Leírtam, hogyan tudsz menteni, s onnan visszaállítani! Ezt ki kell másolni PC-re!!! Illetve kiegészítettek, hogy nem minden app minden beállítását teszi vissza.
A 9-esről 10-esre váltásnál javasoltam a FR-et, amit többen írtak, hogy nem szükséges.
Szóval: - Miben tudunk még segíteni?OFF: én ezt csinálnám:
Mentenék.
FR a 9-esen.
Kipróbálnám a hibákat, megjavult-e.
Ha igen, akkor sw hiba > mennék a 10-esre.
Ha nem javult meg, akkor szerviz!
Ha a 10-esen vagy, akkor is teszt és utána tölteném vissza a mentést! -
Ance
őstag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Mi a baj a gyári ébresztő el???? Ebbe is csak be kell állítani az időket, mint a többiben. Sőt, variálja az ébresztő hangját, hogy ne szokj hozzá.
A 10-es nevében benne van, hogy stabil. Szóval?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
grafnet
üzenetére
Egy hiba miatt kapcsolt ki a telefonom, és ki tudja még hányszor lesz ilyen. Ezért volna jó, ha kikapcsolt állapotból is tudna ébresztein, de nem csak a gyári ébresztő. De akkor ezt nem lehet megcsinálni?
Más: frissítenék 10-es verzióra - ez stabil, vagy van gyakoribb probléma erre, megéri frissíteni?
Ha érdemes frissíteni, előtte factory resetet javaosltatok. Most ezt hogy? Frissítsem 10-esre ,és utána FR vagy fordítva? Vagy tokmindegy? illetve a biztonsági mentéseket, programokat főverzióváltás után is vissza lehet pakolni?
köszi!

-
kissady
tag
Nem a nyitásnál veszik el az adat. Attól hogy nyitott a bootloader, semmi változás nem lesz addig, amíg az új romot nem teszed fel, mivel azt tiszta rendszerként telepíti. Ott megy minden a levesbe. Biztonsági mentéssel pár dolgot vissza tudsz állítani, de nem mindent (program beállítások pl elvesznek)
-
A programban tudod megnézni, hogy mennyi van hátra.
Mivel nem böktél rá, így el sem indult - szerintem!
Csinálj egy mentést: Beállítások > Rendszer > Mentés és visszaállítás.
Ezt a mentést mentsd ki a telefonból! Utána indítsd el az UnLockot.
Nem vesztesz el semmit, csak azt a pár percet, amíg a mentés és a visszaállítás tart...
Nem kell feltenni az EU ROM-ot sem, mert nyitott a BL! -
fap333
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Szóval úgy néz ki a dolog, hogy az EUstocktól vásároltam a telót, jelenleg még nem romolgattam rajta semmit, jelenleg MIUI Global 10.0 Stabil 10.0.2.0(ODGMIFH) van rajta.
Indításnál nem írja ki, hogy UNLOCKED.
Karavik kollága leírása alapján már összekapcsoltam a telefont a fiókkal (eleinte 401-es hibával hibaüzenetet írt, de újraindítás megoldotta).
Még a sok óra letelte előtt megpróbáltam elindítani az unlock toolt, el is indult, és rá tudtam kattintani az unlock gombra is, de akkor kért tőlem még egy megetősítést, hogy ha komolyan gondolom, akkor csinálja, de az minden személyes adatot törölni fog.
Erre már nem kattintottam rá, mivel most nincs időm feltenni az EU romot.
És akkor egyik kérdésem továbbra is, hogy tényleg elvesznek az adataim a nyitástól, másik kérdésem pedig, hogy hol lehet megnézni, hogy mennyi idő van még hátra? -
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Apóség szarszungja ezt már régóta tudja... valami idióta appokat telepítettek és időnként tök mindegy mit csinálsz feldob egy reklámot a teljes kijelzőre...

nah de komolyra véve a szót nekem ilyen nem kell szóval valahogy hekkeljétek ki belőle és akkor azt a romot használom...:d
-
Karavik
veterán
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Ez így van, mint ahogy az előtelepített bloatware is.
Egyébként a Global kiadásban eddig is volt reklám Mi alkalmazásokban.
Én pont ezért nem szeretem a Global kiadást, bloatware és reklámok miatt + hasznos funkciók kiszedve belőle
-
Zsoleszhun
addikt
Sajnos úgy néz ki, hogy nem vicc, hanem üzleti stratégia.
-
Amikor bekapcsolod, akul kiírja, hogy Unlocked?
Használtan vetted? Milyen ROM van rajta?USB-C: szabvány... Kompatibilisnek kell lennie! Az átalakító kütyükkel szokott a gubanc lenni. Arra figyelj (keress), hogy gyorstöltés és/vagy gyors adat átvitel az elsődleges.
Bl nyitás: Összefoglaló. -
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Végre én is boldog tulajdonos lettem, Huawei P7-ről váltottam, nagyon komoly, hogy 4 év alatt mi minden fejlődött...
És akkor lenne két kérdésem:
- Jelenleg gyári globál ROM van fent. Terveim között szerepel, hogy majd egyszer átállok EU romra, és gondoltam, hogy akkor feloldom a bootloadert. Viszont most azt írta, hogy ha rányomok, hogy UNLOCK, akkor elvész minden felhasználói adat. Ha valóban elvész, akkor majd csak akkor megy az unlock, amikor már telepítem is az EU romot.
- (Ezért a kérdésemért remélem nem kapok kövezést) A microUSB kábel kompatibilis bármilyen szinten a type-C-vel, vagy semmiylen módon ne próbáljam meg összeerőltetni?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Gabesz87
veterán
Weather M8-at használ valaki? Nem tudom, a MIUI10 stabil frissiteshez köze lehet-e, de most vettem észre először a widgeten, hogy azt írja, meghatározhatatlan időjárás. Ha megnyitom és manualisan rafrissitek, akkor rögtön kiírja az aktuális időjárást. És eddig ilyennel soha nem találkoztam.
Lehet hülye, de elképzelhető, hogy az appot nem optimalizálták meg a miui10-hez? Csak mert pont este láttam az egyik app frissites leirasanal ilyen jellegű javítást. -
haris
őstag
válasz
grafnet
üzenetére
Egyetértek.

Naná hogy nem kapcsolom ki a telefont, mert mi van ha történik valami azokkal akik fontosak nekem.
Én Ne zavarj-ra állítom éjjelre a telót, azzal a kivétellel, hogy a "Bejövő hívás engedélyezése : Csak kedvenc névjegyeknek" vannak jelölve.
A szüleim elég idősek már, bármikor lehet hogy segítséget kérnének. A lányom 18. Kezd kimaradozni éjjelente. Akármi van (lekéste a buszt, balesete volt mittudomén) fel tud hívni. Mégsem vagyok elérhető minden jött-mentnek.
Illetve még csak nem is én teszem "Ne zavarj"-ra, hanem a telefon automatán H-P este és 7végén
Ilyenkor értékelem nagyra, hogy okos a telefon. Ezt sem nekem kelll csinálni. -
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Miért kell kikapcsolni?
Repülő mód vagy Ne zavarj funkció nem elég éjszakára? -
kalapacsolok
senior tag
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Ha nem megy az ébresztő.
https://helloxiaomi.hu/xiaomi-xiaoai-intelligens-ebresztoora/
😂
-
haris
őstag
Erről sok véleményen nincs. Én soha nem használom selfie-re az előlapi kamerát. Fogalmam sincs milyen képet készít, arról meg pláne, hogy neked mit jelent a "... fontos lenne, hogy a szelfi cam is jó képeket lőjjön".
Ráadásul ezt a funkciót semelyik másik telefonomon sem használtam, így viszonyítási alapom sincs.Viszont kívülállóként az a véleményem, hogy ennek a telefonnál a kamera elhelyezkedése ami "fura" vagy inkább kényelmetlen.
A selfie-hez meg kell fordítani a telefont upside-down.
Ha ez nem zavar, akkor már fél siker. Ha ez gond lehet, akkor meg kár is gondolkodni rajta. -
repvez
addikt
amit ma jelzett a telefon gyári frissitest miui10et azt csak simán el kell inditani ota keresztül vagy kell valamit még mást is tenni? az adatok maradnak elvileg?
-
MacEdm
tag
Üdv!
A tegnapi nap folyamán sikerült a kezembe venni a telefont, külsőre nagyon bejön. A specifikációk terén is elég op, de amikor megláttam, hogy az előlapi kamera csak 5MP-es eléggé elbizonytalanodtam.
Az előlapi kamera vállalható képeket csinál? (Nekem fontos lenne, hogy a szelfi cam is jó képeket lőjjön vagy akkor másik teló után kéne nézelődnöm?) -
-
TpS
őstag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Kikapcsolás után 3-4 percnek legalább kell eltelnie az ébresztésig. Régebben mikor észrevettem ez a lehetőséget, próbálgattam én is 1-2 perccel, de úgy nem működik
-
kalapacsolok
senior tag
Hát beállítottam ezt, gyári ébresztőt beállítottam, telefont kikapcsoltam, de rohadtul nem ébresztett, több perc kesessel sem... Csak akkor pittyegett, amikor elinditottam és bekapcsolt a teló.
Haris: használtan vettem (két hetesen) egy megbízható hardverapros eladótól, wayteq garival
Grafnet: FR, utána frissítem, és. Utána pakoljam vissza a progikat, vagy hogy? Illetve mentéssel vissza lehet rakni a progikat így, vagy nem szabad?
Köszi mindenkinek a segítséget, elég feszült vagyok emiatt a sok hiba miatt...
Nem kértem a boatloader nyitasat, pont ezek miatt. A hibák miatt nem akartam semmit még csinálni, direkt vártam végül.
-
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Global Stabil 9.6.4.0 - linkelte a képet...
Ha, emlékeim nem csalnak, akkor még csak a nyitási idő telik nála.(#4929) kalapacsolok: Mivel 9-esed van, s 10-esre szeretnél lépni, így mindenképpen javasolt a FR! (Nem úszod meg!
)(#4933) INGJOKE: lehet neked nem okozott gondot, de neki eleve problémás a telefonja! "... mindenképpen javasolt a FR!". FR: Factory Reset / Gyári beállítások visszaállítása.
-
haris
őstag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Csak egy ötlet:
Új telefon volt, vagy használt?
Ha új, akkor hazai vagy kínai?
Ha kínai, akkor lehet a ROM nem ok-s.
Ha használt, akkor esetleg az előző gazdája leejtette, csak te nem tudsz róla. Vagy beázott.
De sötétben tapogatózom.
Nálam minden fasza. Az eddigi legjobb telefonom. Talán csak a G flex 2-met szerettem ennyire. -
Zsoleszhun
addikt
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Még mindig nem tudjuk, hogy milyen verzió van most, nyitott vagy zárt a bootloader?
-
floratm
senior tag
válasz
apinto fale
üzenetére
Nahát, a hangouts még létezik? Csoda hogy a google még nem lőtte le. Régen másik telefonon én is használtam, hol jött az értesités, hol meg nem...
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Most csinálj FR-et! Ne küld el úgy szervizbe, hogy azt nem csináltad meg! Ha sw-es a gond, akkor nyersz egy csomó időt vele! (Mielőtt elküldöd fotózd körbe a készüléket!)
Adatok: hozzáférhetnek, bár a titkosítás miatt nem fognak vele kínlódni (a data partíció titkosítva van), resetelik Ők is!
Mentés: Beállítások > Rendszer > Mentés és visszaállítás.
Kijelölöd, amit szeretnél megtartani... -
TpS
őstag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Tudom, hogy ez nem oldja meg a gondjaidat, de legalább fog ébreszteni. Állítsd be az ébresztőnél, hogy "Ébresztés kikapcsolt állapotban".
Milyen rom van rajta? Nem valami kókányolt webshopos rom? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
grafnet
üzenetére
Köszi, de 3 hete csináltam factory resetet és telepítettem újra, amikor elkezdtem megvenni
Ha szervizbe viszem, feltételezem hozzáférhetnek bármihez, hiába védem ujjlenyomattal, tehát minden adatot törölni kéne, nme? Nem szeretném, ha levelezésemhez vag ybármihez hozzáférnének.Ha nincs rootolva, van vmi egyszerű módszer arra, hogy a programokat, azok beállításait visszapakolja? Mert a Google backup nem tudom hogyan működik, össze-vissza pakolgatta vissza eddig, nekem az a tapasztalatom.
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Te vagy az egyetlen, akinek ennyire "összejött".
Néhány hiba másnál is előfordult, egy része user error.
- Kikapcsol: nem emlékszem rá, hogy ilyen lett volna, főleg feltöltött készüléknél.
- Qi: erre még senki sem panaszkodott.
- Térerő: erősen hw hiba.
- Recsegés: ez lehet akár a tok is.
- Hang, messziről: hangerő? Egyébként passz, senki nem panaszkodott még itt.Ami Te tehetsz: factory reset!
Ha, utána is fennáll a fentiek közül akár csak 2 is: irány a szerviz.Két nappal ezelőtt is a szerviz volt a végkövetkeztetés... (#4795) grafnet
-
válasz
fpatrik17
üzenetére
Szakmai topik! Azért van, hogy a problémák (és a problémás userek) megoldódjanak!
Ezért itt csak azokat a hsz-eket fogod olvasni, amik a hibákat írják. Bízva benne, hogy minden hiba orvosolható valahogyan!A kérdésedre a válasz: igen, a Pite alapú ROM-okban most még van hiba.
Nekem, most a 8-as alapú 10-es EU Stabil ROM van a készüléken. Nincsen hiba benne - legalábbis ahogy én használom. Messenger, Viber, gmail mindegyik jelez, hogy érkezett üzenet.
Ami miatt csábulok az új ROM felé, az üzemidő! Nekem 1 napot vígan kibír a készülék - marad még 20-30-40%, de a kettő az erős ajánlat!Ne aggódj rajta sokat szerintem!
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok, eléggé ki vagyok bukva erre a szar telefonra... Az alábbi hibák másnál is előfordulnak, gyakoriak, vagy gyári hibás lehet a készülékem? Az elmúlt hetekben az alábbiakat tapasztaltam:
- 100%-on volt a telefonon, éjszaka magától kikapcsolt, így nem volt reggel ébresztőm, elkéstem a melóból
- wireless töltés közbne kb. fél perc után lecsatlakozott a töltésről, majd magától kezdte tölteni megint. Ezt sorozatosan ismételte, hiába igazítottam meg, raktam újra a töltőpadra. 2-3 hete használom a telót, ilyen még soha nem volt
- hívás közben többször elmegy a térerő, ki is írja, hogy nincs térerő és megszakad a vonal
- hívás közben néha recsegést hallok
- hívás közben nem hallok semmit a másik félből, ő se belőlem
- hívás közben egyszer a sima hangszórón alig hallottam, mintha 3 méterről beszéltek volna, kihangosítva tökéletes volt. Újrahívtam mást, annál ugyanilyen volt, telefon újraindítása után megjavult.Minden gyári rajta, még nem is rootoltam. Azt meg sem említem, hogy a képernyő forgatás, fb videohívás miatt hányszor hülyült meg a telefon és mutatja fordítva a kameraképet...
Másnál is ilyen szar a telefon, tele hibával? Ha nem, visszaviszem a Waqteq szervizbe.
-
fpatrik17
senior tag
Utóbbi időben eléggé megszaporodtak itt a bug-os kommentek.
Valóban ennyire rossz a helyzet, vagy hogyan állunk? Főleg ez az értesítési mizéria azért elég "gyász".
Napi 24 órájában használom a Messengert meg céges e-mail applikációt.
Héten szerettem volna rendelni a telefont, a Mijia Quartz órám ma jött meg, amit direkt a telefon mellé vettem (Miui 9 követelmény).Eléggé eltántorodtam...
Napi szinten ilyen bugproblémák vannak? Nekem a stabilitás és a hibamentesség a legfontosabb, nem terveztem agyonmókolni a telefont.
-
TpS
őstag
Zsoleszhun-on kívül a V8-as TWRP-vel másnak is volt gondja?
-
Maist
senior tag
válasz
Karavik
üzenetére
...és netalán szándékoznak megcsinálni valamikor? Most szedtem le emiatt a 8.9.13 xiaomi.eu-t, és tettem vissza a mentésem (pedig egyébként akku kezelésben, meg sok dologban elégedett voltam, kivéve a fél órás boot időt), mert a hangouts-ot napi szinten használom, és még csak most vettem észre 2 nap után, hogy valami nem az igazi.
-
Karavik
veterán
válasz
apinto fale
üzenetére
Én igen, a legelső pités MIUI óta.
Nincs értesítés jó pár 3rd party chat apphoz, mint pl. Hangouts, Telegram...stb. csak akkor van értesítés, ha szöveges üzeneten kívül mást is küldenek pl. képet -
apinto fale
csendes újonc
Egy-két hete a Hangoutsom üzenet érkezésekor nem mutat értesítést se a lock screenen, se a felső lécen. Annyi történik, hogy felvillan a képernyő pár mp-re. Még hangjelzés sincs. De az a durva, hogy ilyen matrica vagy mi a tök küldését meg jelzi rendesen, mindenhogy, csak a szövegelést nem.
Feleségem Redmi Note 3 Proján minden tökéletesen megy. Mindkettőnknek a legfrisebb Global dev rom van fent (8.9.13.).
Más is tapasztalt ilyet Mix 2s-en? -
Melafoto
senior tag
Valaki mintha írta volna, hogy szakaszon nyomja fel a fényerőt.
Ébredés után láthatóan darabos az autó fényerő.
Más is tapasztalta? -
Zsoleszhun
addikt
válasz
Karavik
üzenetére
Köszi

Nekem nem működött a v8 de találtam működőt
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Ulefone Armor 33 Pro
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha szervizbe viszem, feltételezem hozzáférhetnek bármihez, hiába védem ujjlenyomattal, tehát minden adatot törölni kéne, nme? Nem szeretném, ha levelezésemhez vag ybármihez hozzáférnének.