- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maist
senior tag
Alakul ez a bootloader nyitás téma. Szükséges lenne nyitnom egy másik Mix 2s-t (páromét). A nem túl nagy rangú, de vagy 5 éves Miui fiókom használatával hozzáadtam a készüléket, és meg is kínáltak rögtön 720 óra várakozási idővel. Hmmmm...
Nincs most valami közkeletű módszer a várakozási idő csökkentésére? -
Karavik
veterán
Két újabb Pités MIUI bugot jelentettem:
Picture-in-Picture does not work in full screen gestures mode
Swapping apps function does not work in split screen mode
Kattintsatok confirm gombra légyszi. Thx
(#4375) TpS:
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
TpS
őstag
válasz Muksie1992 #4383 üzenetére
A fogyasztását rosszabbnak érzem, mint a eu 8.8.4-nek, ami meg rosszabb, mint a jún-júl környéki valamelyik eu verzió. Semmi se volt bekapcsolva, mégis 7-8%-ot fogyasztott éjszaka, ez rengeteg. Azt még nem nyomoztam, hogy mi a bűnös, de mivel a mi cloud-ot nem tudom rávenni, hogy szinkronizáljon, előbb-utóbb visszamegy az eu.
[ Szerkesztve ]
-
Muksie1992
újonc
Na, köszönöm az elözö informaciot. Sikerült a Mi Mix 2s-em megjavíttatni a MIUI szervizben, és most mar minden rendben van. Megtettem minden óvintézkedést, hogy ne történjen még 1x ilyen kis " baleset"
Ha már visszakaptam, fel is pattintottam rá a legutóbbi Android P bétát, ami itt volt feltöltve
Nem tudom tesztelte-e már valaki jobban. Egyebkent, rendszer szinten nagyon elégedett vagyok vele már most, ahogy más is írta, nagyon fluid az egész miui, jobb is talan es pattogósabb mint 8-as Androiddal.Az egyetlen dolog amit észrevettem, hogy (szerintem) sokkal rosszabb képeket lö mint a 8.8.4-es legutóbbi béta. Tudom hogy csak beta es gondolom nem ez az elsö amire ráfeküdnek ilyenkor, csak gondoltam megkerdezem, hogy nem tapasztaltátok-e, de sokkal oil paintingesebb meg sharpeningesek a fotok, kicsit mint a régebbi samsungos képek. Remélem nem ez lesz a tendencia fotók terén
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nah elkezdtem én is igényelni egyedi arcképet, remélem megbírják rajzolni mókás lesz...
-
Tudja valaki hogy hogyan lehet másik Gmail fiókot hozzá addni a meglevő fiokhoz, mert a gmail alkalmazason belül ramegyek a fiók hozzáadása részhez akkor kéri a jelszót amit nem fogad el, ha a jelszó emlékeztetö re megyek akkor meg a xiaomi fiók jelszót kéri, de azután se történik semmi.
Minden gyári még a telefonon
-
veterán
Mondtam már, hogy hibátlanul működik az AA a telefonon és a kocsin és még sohasem szakad meg a kapcsolat, pedig most egy akciós baseus kábellal használom?
A freewifis cuccal nekem általában működik csak nem szabad, hagyni neki hogy automatikusan csatlakozzon, mert akkor 10-ből 7 szer sikerül, de mikor nem akkor el kell vele felejtetni csak akkor fog menni.
A feleségem p10-e még pocsékabban kezeli ezeket az elfogadó ingyen netet. A nyaralás alatt 1 hétig nem tudtam felcsatlakozni a telefonjával a wifire. Még jó hogy tudott venni +1 gömböc netet....[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz #32577792 #4363 üzenetére
Gyári böngésző törlése csak arra jó, hogy gyári böngésző ne legyen jelen a rendszeren, semmi másra nem!
Alapértelmezett másik böngészőt beállítani default apps menüben lehet, ennyi kellett volna csak....
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
Zsoleszhun
addikt
válasz #32577792 #4363 üzenetére
Próbáld meg Yandex browserrel asztali és mobil nézetben is, ha így sem lép tovább akkor legalább ezt kizártad.
¯\_(ツ)_/¯
-
grafnet
Topikgazda
A memóriában tartás még itt is hiba.
Legalábbis vannak lakatolt app-ok, amik eltűntek az app váltóból reggelre.(#4364) DroiDMester: Óvatosabban a megfogalmazással! Ha PC és iOS mellett van Droidos tapasztalat, hogy működik, s csak a MIUI-val nem, az még nem egyenes út, hogy a rendszer a hibás!
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
nagyúr
-
törölt tag
Hát ez gyári browser törlése nem oldotta meg a problémám
Valakinek esetleg ötlete?
Próbáltam már wlan-os topicban, de ott nincs rá észrevételVan egy sulinetes WIFi hálózat, a vendég része nyitott. Notikkal tudunk is csatlakozni, csatlakozási kérelem után feldob egy hitelesítési oldalt, ahol el kell fogadni a feltételeket és csatlakozni.
Mobilok közül az almákkal semmi gond, samuk is tudják, viszont több készülék nem. Xiaomik többek között.
Ha felhozza az oldalt, mire bejelölném és elfogadnám, már ugrik is tovább és megint hitelesíteni akar.
Spec az enyém egy Mix 2s telefon. De a Redmi 4X ugyanezt csinálja.[ Szerkesztve ]
-
TpS
őstag
A mi cloudnak engedélyezve van a tárhely elérése, de mégis azt írja, nincs. Az Engedélyezés gombra meg nem csinál semmit. Nálatok működik?
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
Igen, megpróbálhatod de az eredmény nem garantált ebben az esetben (ROM csere + Android főverzió váltás). Mindenesetre előtte csinálj twrp-ből backup-ot, hogy vissza tudj állni, ha nem sikerülne...
Amíg closed beta időszak tart, publikus kiadásig megosztom veletek az összes frissítést amit OTA kapok biztosan
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
Topikgazda
válasz Karavik #4347 üzenetére
Ok, köszi! Meg is van. Éppen most szoktam rá...
Másik ami nem tetszik: az automata fényerő az előző verzióban nem vette elég sötétre. (*)
Mostmeg fogja magát, s olvasom a fórumot, s elkezd sötétedni.
(*) Éjszaka, amikor nincs semmi feny5az ágyban, akkor az EU ROM szinte 0-ra vette, a Global meg ~10%-on hagyta.Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Karavik
veterán
válasz LouiS22 #4342 üzenetére
Igen, de ha már eleve pités global 8.8.16-on vagy most, akkor megpróbálhatod system updater-ből is feltenni...max nem engedi, mert lehet ilyenkor is csekkolja, hogy van-e closed beta jogosultságod hozzá
#4343) TpS:
Egyrészt annak függvénye, hogy mikor lesz publikus china beta kiadás belőle (szvsz kb 2 hét) másrészt egyelőre pités buildek deodexelése nem működik tool kompatibilitási problémák miatt szóval ez a másik tényező...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Karavik
veterán
Ha ki akarjátok próbálni pités globál béta 8.8.28-at akkor itt van:[link]
-
LouiS22
veterán
válasz DroiDMester #4335 üzenetére
Arra gondoltam Imádom a Google-t, de pl a music és movie apk, meg a gyári böngésző hiánya nem fog álmatlan éjszakát okozni. Plusz lusta vagyok adb-zni.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
nagyúr
válasz LouiS22 #4334 üzenetére
Ez már régi cucc itt a forrás is hozzá! igazából Mix2S nél erre toolra nincs szükség!
Na jó ha arra gondoltál hogy rendszer alkalmazást leszedni vele arra mondjuk jó!
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz DroiDMester #4332 üzenetére
Amúgy ma jött szembe erre egy okos kis tool a hivatalos fórumon: [link]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
törölt tag
válasz DroiDMester #4332 üzenetére
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz DroiDMester #4324 üzenetére
-
törölt tag
Köszi a bátorítást
Megcsinálom, ha jól gondolom, hétvégén lesz rá időm. Addig sajna bolondok háza a munkahelyen -
haris
őstag
-
Karavik
veterán
Ez igaz, de szerintem amikor ez a leírás eredetileg elkészült (ill amikor a srác bemásolta valahonnan ) akkor még nem volt "Manage apps" feature + app info... mindenesetre azóta tényleg frissíthette volna...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Karavik #4319 üzenetére
elég béna leírás! mivel MiUi alá nem kell semmi plusz progit feltenni hogy megtudd az adott alkalmazás valódi nevét.
A telepített alkalmazásoknál kikeresed a listába majd jobb fenti sarokban kis i ikon és ott máris látszik ami kell(apk neve)De ezt jónak mondom, mert te ezeket tudod amúgy is!
************************************************************************************
ungawa : bátran csinálhatod elrontani nem tudsz semmit legrosszabb esetben nem csinál semmit csak dob egy hiba üzenetet hogy nincs ilyen, vagy nem tudja törölni, de ha mindent úgy csinálsz ahogy írtam akkor menni fog! Szóval 0 kockázat van benne nyugodtan vágj bele![ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz #32577792 #4320 üzenetére
No para, leteszteltem zárt BL globál béta ROM-on Play music, Play movies, Duo rendszer appokkal és sima ügy. Csak akkor lehet szívás, ha olyan rendszer appot távolítasz el, amit nem kellett volna...
-
grafnet
Topikgazda
Van konkrét kérdésed, ami megfogalmazódott benned?
Azért azt is nézd meg, hogy 3-4-5 ember beszélget ebben az utolsó 20 hsz-ben.
Vannak jó páran, akik nem piszkatolják minden nap, ezért nem is írnak, hogy segítséget kérjenek!
A szakmai topik nem arról szól, hogy mindenki beköszön reggel...[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
haris
őstag
Hú gyerekek.....
Mostanában készülök Mi Mix2s-re váltani, de amikor ilyeneket olvasók mint itt az utolsó 20 hozzászólás, kicsit elbizonytalanodok. -
törölt tag
válasz DroiDMester #4318 üzenetére
"ha az utolsó sor után nem kapsz hiba üzenetet akkor telót újraindítod és örülsz..... "
Ez némileg elgondolkodtat -
Karavik
veterán
válasz DroiDMester #4316 üzenetére
Nem írt részleteket, néma gyereknek pedig anyja se....
(#4318) DroiDMester:
Ezek alap dolgok, simán működik MIUI10 alatt, teszteltem korábban. Itt van egyébként egy részletes leírás zárt bootloader mellett rendszer appok eltávolításához képekkel, videóval illusztrálva: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz DroiDMester #4316 üzenetére
BL nyitási kérelem folyamatban.
Köszi -
nagyúr
válasz #32577792 #4314 üzenetére
Hát az szar ügy!
Akkor marad a bonyolultabb megoldás!
Bekapcsolod a fejlesztői menüt, majd ott az usb hibakeresést, aztán PC.n indítasz egy ADB parancs sort (ha nincs még a gépeden akkor innen leszeded és telepíted)
és sorban begépeled ezeket(minden sor után entert nyomsz)
adb devices (itt legyen a telefon előtted feloldva, a főképernyőn legyél mert fel fog ugrani egy ablak engedélyt kér az ADB)
aztán mehet a móka tovább
adb shell
pm uninstall -k --user 0 com.android.browser
ha az utolsó sor után nem kapsz hiba üzenetet akkor telót újraindítod és örülsz.....
********************************************************************************************
Karavik : gondolod van neki TWRP ha ROOT sincs! Akkor valószínű még a BL sincs nyitva[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DroiDMester #4313 üzenetére
De nincs
-
nagyúr
-
törölt tag
A gyári browsert el lehet távolítani (én nem találtam rá módot)
-
Karavik
veterán
válasz INGJOKE #4308 üzenetére
Cleaner futtatása után automatikusan kiteszi "Clear mem" shortcut-ot a home screen-re annak ellenére, hogy Cleaner beállításokban "Show home screen shortcut" ki van kapcsolva.
Ez ismert Global MIUI bug: [link]
-
veterán
Jött vmi új alkalmazás a telefonra valami Clear mem... néven van. Nem találom se a rendszer se a telepített alkalmazások között. (nem is én raktam fel) Egy ilyen kék négyzet benne egy űrhajóval ami épp száll fel, ha elindítom akkor elméletben a memóriát szabadítja fel. Mondjuk fura, hogy első lefuttatásnál 2,5 gb-ot szabadított fel...
Ismeri vki, vagy mit lett ez most a telón?
-
Karavik
veterán
válasz Karavik #4306 üzenetére
@DroidMester
Kipróbáltam FTP kapcsolatot jelszóval titkosítva, bejelentkezéssel is és ugyanaz a hibaüzenet fogad ha PC-ről telóra másolok. Az hogy ez nálad működik az dirty upgrade-nek "köszönhető". Furcsán hangzik de jelen állapotban az a "normális" ha hibát dob, dev megerősítette ezt a bugot és köv baseline frissítésnél javítva lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz DroiDMester #4305 üzenetére
Nálad is FC zik Avast virus def update csak nyomj rá újra Check for updates-re úgy ahogy itt "steps to reproduce" résznél le van írva: [link]
Assist & voice input setting FC is megvan nálad csak nyisd meg újra az említett menüt úgy ahogy itt "steps to reproduce" résznél le van írva: [link]
FTP kapcsolaton keresztül próbálj meg PC-ról Telóra másolni úgy, hogy "Sign in anonymously" be van kapcsolva (alapértelmezett beállítás) Így is kell neki működni máskülönben bug.
Tudom, hogy van nem-hivatalos gapps, feltettem Pite alapú China closed beta-ra TWRP tecovery-ből aztán bootloop lett a vége, full wipe se hozta helyre csak MiFlash+fastboot ROM
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Karavik #4301 üzenetére
FTP nálam működik, a gyári fájlkezelőből indítva név és jelszó beállítva a port 2122.re át állítva 45-50.mega/sec el másoltam oda-vissza TotalCommanderből többször és nagy méretű(több giga) fájlokkal is rendben van!
Pedig én nem tiszta telepítéssel tettem fel előtte az EU rom volt fenn és a DATA.t nem töröltem!
a 2.FC.d nálam is megvan annyi kivétellel hogy az Avast frissítésnél nincs FC csak elkezdi keresni a frissítést de nem történik semmi csak alul az ablakban teker folyamatosan hogy keresi.
a voice félénél meg nálam nem dob hibát csak villan egyet a képernyő és nem történik semmi
GAPS ról meg annyit hogy Félhivatalosan már van és FRISS is
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
Mert hivatalosan nincs is még Pie kompatibilis gapps csomag, szerintem pont ez miatt kellett hivatalos Global vonalon először a 8.8.4 átmeneti verziót feltenni tisztán és erre rá a 8.8.7 Pitét OTA-n
-
Karavik
veterán
válasz grafnet #4299 üzenetére
Nem lennél jó béta teszter
- 2db FC (crash) is van rendszerszinten: itt és itt
- Alkalmazások felcserélése (swapping) nem működik Split screen módban
- Hiányzik belőle MIUI Email app
- Alkalmazásváltóba történő belépéskor (Recents) előfordul, hogy a legutóbb megnyitott app eltűnik az alkamazásváltóból
- FTP kapcsolaton keresztül nem lehet PC-ről telóra másolni semmit
- Értesítsek nem működnek Hangouts és TelegramX appokkal
- Rendszernyelv váltás után az asztal betöltése sokáig tartFenti problémák mind hivatalosan megerősített Pie alapú MIUI specifikus bug.
Viszont arc alapú feloldás ugyanúgy van és működik, mint eddig India régiót választva (természetesen tiszta telepítéssel értendő).
Továbbá nincsenek új feature-ök csak az Android alap rendszer cserélődött Pitére ill. pár beállítás más helyre került. Mindemellett Pite MIUI gördülékenyebb, mint Oreo MIUI főleg full screen gesztus használat mellet érezhető a különbség
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Milyen routert?
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- UHD filmek lejátszása
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest