Új hozzászólás Aktív témák
-
zed juron
aktív tag
válasz
oggy71 #29127 üzenetére
Egyáltalán nem rossz másfél éves N8-as tapasztalattal és szemmel nézve a Samu Galaxy S3. Nekem is ez volt az egyik legnagyobb para amikor váltottam.
A vakuja nincs annyira jó, ez tény, hiszen ez nem is vaku. És pl. a Lumia 900 automatikája ide viszont jól van optimalizálva.
Tudom hogy ez nem Lumia topik, viszont ellenben felléptem a gyári böngészőkkel tegnap képeket nézegetni a fenti linken az S3-al is illetve a Lumia 900-al is rendes webes megjelenítés mellett.
A Samu S3 annyira katasztrófálisan szaggat hogy használhatatlan (az N8 nem csinált ilyent soha) míg Lumia 900-al ugyanúgy hasított minden mintha mi sem történt volna.
Na ez a durva kérem szépen.
Lehet a fenti skydrive-os linket csekkolni Lumia800/900 és Samu Galaxy S3 gyári böngészővel (a nem gyári még rosszabb!).
-
slimshady
senior tag
válasz
oggy71 #26977 üzenetére
Hadd ne kelljen már softresetelni ezért. Pár éve a PC-nk karbantartása nem vett igénybe annyi időt, ami manapság ahhoz kell, hogy használható állapotba hozzuk a telefonunkat. A Symbian is annyi helyet foglal már amennyit talál.
A telefonom meg nem szégyell össze-vissza fagyni.
-
donceleger8
őstag
válasz
oggy71 #26987 üzenetére
Én meg soft resetet nem csináltam rajta még, egyből Phoenix!
Mint ahogy másnak is mondtam, eleinte én is féltem tőle, de miután megcsináltam, csak azt sajnáltam hogy nem előbb tettem meg!
Amúgy képekkel is illusztrálva van, hogy mikor mit kell csinálni, szóval egy átlag alatt user is simán megcsinálná. -
donceleger8
őstag
válasz
oggy71 #26977 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen kevés hely, amikor az email fiókot beállítottam! Na az eszi folyamatosan a helyet! Úgyhogy letettem róla, inkább böngészőből lépek be az emailjeimbe.
Azóta nincs elfogyó hely! Mellesleg nekem is Taylor ROM-ja van fent, 180 mega szabad hellyel jelen pillanatban is! -
donceleger8
őstag
válasz
oggy71 #25627 üzenetére
Bizony, sajnos letiporták a symbiant! Pedig több helyen jobban és széleskörűbben működik mint a többi rendszer, erről említést is tesznek a tesztben, sőt dicsérik a kamerát, videólejátszási képességeit, mert ugye elboldogul a fullhd-s filmekkel is, a navigáció is hatalmas piros pont, üzemidő is jó, van transmitter ami meg többletszolgáltatás, mégis alázzák, mert a közösségi meg a böngészés szar! Ugyan javítható két app telepítésével 1 perc alatt, de szar, meg elavult, meg symbian bla bla.......
-
Regirck
senior tag
válasz
oggy71 #20756 üzenetére
Az még csak hagyján, hogy éjjel is napot mutat, de nekem az a gondom vele, hogy nem frissít.
(Úgy tudom frissítésre bírni, ha kap nettet és rákattintok Ott letölti az ép aktuálist, akkor is ha előtte pár órával volt ez a művelet meg és csak akkor változik a "kinti" widget is. Erre nincs valami megoldás?)Kicsit idegesítő mert néha jó lenne, ha oda lapozok és mutatja, hogy reggel mit töltöttem le rá. Sajnos nem minden hol tudok neki nettet adni. Előfizetve meg nincs mert melóhelyen, otthon még a kedvenc kocsmámba is van ingyen wifi, így feleslegesnek tartom.
-
jNk
senior tag
válasz
oggy71 #20697 üzenetére
Törölni akarod hogy felrakd a frissítést ? Ahoz nekem elég volt kikapcsolni és felrakni az újat, majd restartolni a telefont és már használható is volt.
AndrewTdi
Nekem akkor írta ezt a Suite amikor Belle-re frissítettem. A megoldás az volt hogy egyszer elindítottam a Maps és Drive programokat, utána már a Suite is rájött hogy nem kell neki SD kártya. -
MC Pite
veterán
válasz
oggy71 #20452 üzenetére
Ha nem telepítettél semmit oda, akkor listázd ki, és keresd meg.
De 50+megánál szerintem felesleges aggódni - más oprendszerek is kezelik maguknak hogy mennyit szemetelnek. Ha kevés neki, úgyis szól időben.Vagy KERESD MEG mi a nagy, és ha megvan, kérd a segítségünket ha nem találod milyen program.
A siránkozással, fikázással -vagy hogy ugyanezt privátban is elküldöd- szerintem nem leszel előrébb - vagy szerinted? -
MC Pite
veterán
válasz
oggy71 #20449 üzenetére
Legtöbbet nálam levelezés szokta elvinni. Ennyinél még nem kell parázni, x idő után törölget, és észre sem vesszük mennyi hely van a C-n. Nekem épp 41 mega(2 levélfiókkal), de egy év alatt egyszer volt kevés a hely - szólt, és kitöröltem 30 megányi elküldött levelet, azóta se foglalkozok vele.
-
Langsam
aktív tag
válasz
oggy71 #20104 üzenetére
Ezen és is fennakadtam.
Azt hiszem ez sok N8 tulajdonost érint, főleg Belle után. Napról napra fogy a C, már nem merek semmi feltelepíteni, mert hiába megy az E-re, valahogy egy picit mindig lecsíp a C-ből. A számomra (és ezek szerint sokunknak) felesleges progikat az Áruházból már feltelepítettem és letöröltem, de nem mindegyik volt meg. Pld. az Ozone nevű 15 megást a C-n nem tudom kiirtani (nagyon utálom is
), de sok kisebbel így vagyok (iwiw, mtvweb tv,postr,social, startlap,top apps). A szoftver újratelepítésnél egyrészt minden beállításom elmegy, másrészt sok mindent nem is tudok úgy visszatenni, tehát csak akkor alkalmaznám, ha már fagyósan kevés a hely a C-n, az vajon mennyi is lehet ?
Szóval szerintem kellene valami normális és gyors megoldás a problémára. Üdv.
-
-
stewe780
őstag
válasz
oggy71 #20089 üzenetére
Azt nem tudom, hogy nálad miért csak 71mb van a C-n, de az jobban érdekelne, hogy nálam miért csak 56?
A hozzászólásod miatt megnéztem az enyém, 100 felett volt Belle után, most meg 56. Ahhoz képest, hogy semmi megterhelőt nem raktam a C-re, baromira nem tudom hova ment el a szabad hely. A ComingNext widgetet, meg 5-6 alkalmazást tettem a c-re, amik eléggé kis méretűek (kisebb mint 1 mega). A nagyokat mind az E-re telepítettem. Böngészőből a cache-t töröltem. Mi marad még?
Memóriaadatokban az 1 mega felettiek:
Üzenetek 2,2mb
Képet: 7,7mb
SIS-alkalmazások: 86mb
Egyéb fájlok: 99MBMit tartalmaz az egyéb fájlok?
-
MC Pite
veterán
válasz
oggy71 #16857 üzenetére
Úgy jó. Pl ilyet (2.kép, jobb oldalt lent) tud - én jobban szeretem realisztikusan hagyni, mint szétszaturálva. Ugye normál esetben vagy bebukott aszfalt, vagy beégett ég lenne az eredmény.
Szerintem az összes effekt gáz volt
Valami halvány kis izé még oké, de ennyi eyecandy az alsótagozatosoknak kell
-
válasz
oggy71 #14364 üzenetére
Bocsi, de még mindig nem értem. Mit értesz az alatt, hogy független Belle? Szolgáltatófüggetlen, tehát letisztult Nokia szoftver? A teló ugyanúgy függő marad, ha ráteszik, nem?
Annyit még, hogy ha a Phoenix-el rakok rá egy gyári softot, attól még az OVI Suite a T-s szoftvert fogja rá visszatenni, mert az a bootloaderből olvassa ki, hogy hova tartozik a telefon?
-
-
attisx
addikt
válasz
oggy71 #14246 üzenetére
Igazándiból ebben hírben nem sok újdonság van, amit egy bő féléve már ne tudnánk, max csak annyi, hogy végre hivatalosan is lezárult a fejlesztés kiszervezése. Ez meg szerintem inkább pozitívum, így legalább a fejlesztők nyugodtabb körülmények között folytathatják a munkát, aminek talán még látványos eredménye is lehet.
Aztán két év múlva meg kitudja mi lesz. Lehet bebukik az egész wp projekt. Az Intel és a Samsung meg karöltve sikerre viszik a MeeGo hamvaiból építkező Tizent...
-
kacsa7
őstag
válasz
oggy71 #13535 üzenetére
továbbra is képtelen vagyok felfogni h. h. tudjátok nyitni v. nem nyitni úgy h. eltörjön. a közvetlen környezetemben az enyémmel együtt van 3db N8. mind1iknek tökéletes a HDMI fedele, pedig én az enyémet még nyitogatom is. Ja és úgy mellesleg van közte finn, kínai, és egymástól 3-4 hónap különbséggel lettek vásárolva a készülékek.
Még némi adalék h. a sajátomat már leejtette az egyik kedves barátom, aminek az alsó takaró sérülése lett az eredménye, de azon kívül h. az aszfalt miatt az alsó takaró kicsit karcolódott, semmi más gáz nincs vele. A múltkor ráöntöttek a kezemre 3dl sört is (teló a kezemben természetesen és megint nem én voltam a hunyó), megtörölgettem, lecsurgattam róla és kutya baja a telónak. -
slimshady
senior tag
válasz
oggy71 #12772 üzenetére
A KAMERA HANG kikapcsolásának tuti hatásos módja, az ha az általad használt Üzemmód --> Testreszabás --> Figyelmeztető hangok --> KI. Ebben az esetben édes mindegy, hogy a kamera beállításain belül mit választottál ki az "Exponálás hangja'-nak, mert egyszerűen nem fog fotózáskor és videózás kezdésekor kiadni semmiféle hangot. A dolog "szépséghibája" (már akiknek), hogy ebben az esetben nem fog pittyenni mikor felteszed töltőre, vagy leveszed, esetleg valami beállítást alkalmazol... Ha tudsz élj vele együtt, ha nem keress más megoldást.
-
peugeotmate
addikt
válasz
oggy71 #12782 üzenetére
A Trénél jelenleg a legfrissebb szoft. az 1.1-es, ha esetleg hajlandóak az egyik Careben feldobni a független szoftot, akkor Annát kapsz. Downgradeelni is lehet otthon, ha nagyon akarsz.
Ami(k)ről Te kérdezel, arról mind volt már szó többször a fórumban, de értelemszerűen nem fog ugrani a gari. -
stewe780
őstag
válasz
oggy71 #12762 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz senkivel, menj be egy nokia szervizbe, es boritsd rajuk az asztalt.
En peldaul ugy erzem a fruit ninja tegnap esti aktiv hasznalata komolyan elkoptatta a mutato ujjamat, megyek en is, es kiverem a balhet!
Ez az USB-OTG-t most probalom, nagyon jo, csak valamiert nekem angol kiosztassal kell gepelnem, van erre valami megoldas, hogy magyar billentyuzet kiosztast hasznaljon? -
Lirion
addikt
válasz
oggy71 #12762 üzenetére
Nálam T-s telefonon csippan, amikor befókuszál. Ha T-s telefonod van, akkor az a ludas, a tesómnak független és neki teljesen néma. Továbbá nekem akkor is ad hangot, ha elkészítem a képet, szóval duplán zajong, de ha a hangszórót az ujjammal letakarom, akkor már egyik hangot se hallani, csak közelről. Tehát nem mechanikus zaj, hanem szoftveres.
A megoldás független szoft felrakása vagy vmilyen hack, de ezt már leírták többen, többször is a forumon. -
Declare
őstag
válasz
oggy71 #12762 üzenetére
Tényleg ennyire korlátort vagy, vagy csak élvezed, hogy vannak itt akik nem bírják megállni azt, hogy a folyamatosan értetlenkedést nem bírják ki szó nélkül ???? (főleg ha ilyen kellemes hogy asztalt akar burogatni, meg qr.anyázik valaki....lehet ehhez még idősödnöm kell, hogy ne szóljak)
De akkor most leírom még egyszer ( másokéval együtt úgy 10. szer) nehogy azt mondd, hogy mindenki csak fikázza a hülyéket.
A fémes hang amit hallasz nem más mint a fényképező HANGSZÓRÓJÁBÓL érkező EFFEKT, amit a NOKIA DIREKT épített be, mert szerinte az jópofa. Ha nem az utcán fényképezel, hanem nagy körülötted a CSEND akkor HALLOD ezt az EFFEKTET a telefon HANGSZÓRÓJÁBÓL. Vagy kapcsold KI a settingsben, vagy viseld el. Ha meg nem tudod kikapcsolni, akkor valószínűleg szolgáltató függő a telód és NEM TUDOD KIKAPCSOLNI. De ilyen történetet már hallottunk ugye. Meg megoldást is írtak rá mások ugyebár.
Ha viszont KIKAPCSOLOD és nyomsz egy olyat a kamera beállításokban, hogy gyári beállítások visszaállítása, VISSZAKAPCSOL magától a kamera EFFEKT HANG, de ezt KI TUDOD KAPCSOLNI, csak újra KI KELL KAPCSOLNOD. Ezt követően nem fogod hallani a hangot.
Tiszta a kép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest