Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
Csubakka_ #20548 üzenetére
Értem én, de ha nem tud úgysem adatforgalmat generálni, időpocsékolás kikapcsolni, plusz a wifi/torony infókat sem kapod így meg; azaz tovább tart.
"Az AGPS (=Assisted GPS) olyan GPS vételi módszer, mely földrajzi helymeghatározásra képes, de a műholdak helyzetének pontos számításához segédprogramra és adatokra van szüksége, melyet a mobilszolgáltatón vagy WiFi hálózaton keresztül kap meg (megkapja a következő 7 napra a műholdak pontos helyzetét). Ezt az információt a vevő adatbázisában tárolja, így a koordináták pontos meghatározása pár másodpercet vesz igénybe. Ha nem használunk segédprogramot, akkor is megtalálja a műholdakat a vevő, de akár 12,5 percet is igénybe vehet a folyamat, míg kiszámítja a helyzetet. Normál GPS vételénél a vevőnek 40-50 másodpercre van szüksége az első koordináta vételéhez, de még le kell töltenie a műholdak pályaadatait amely több időt vehet igénybe - figyelembe véve a műholdjel megközelítőleg 50 b/másodperces adatátviteli sebességét."
Ha meg úgysem kap se wifit, se semmit, úgyis mindegy; ha kap, segít a későbbiek folyamán is. A hivatalos maximum idő ezek szerint 12,5 perc.
-
MC Pite
veterán
válasz
Csubakka_ #20546 üzenetére
Ha úgyis ki van kapcsolva az adatroamning, minek kapcsolsz ki mindent a naviban???
Tornyok, wifi alapján is gyorsítja a pozícionálást. Repülőgépen és alagsorban (széllén, az ablak felszín felett van) is van jelem, nem olyan gyenge azért ennek a vevője, 3-4 percnél külföldön se vártam többet, pedig nem ritkán utazok negyed földgömbnyit odébb.
-
Lirion
addikt
válasz
Csubakka_ #20539 üzenetére
Én egy hétig használtam külföldön adatkapcsolat nélkül a gps-t és mindig pozicionált. Nem volt gondja. Ha épületen belül vagy, akkor lehetnek gondjai a műholdak észlelésével, de szabadban még rásegítés nélkül is gyorsan megtalálja a jelet. Még egy 5230-as is megtalál téged rásegítés nélkül is, csak annak kell vagy 10 perc, az n8-nak 2-3 perc is elég. De érdemes szabad ég alatt próbálkozni, nem épületben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest