- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Langsam #22198 üzenetére
Ha frissen újratelepíted a telefont és utána hard reset-elsz akkor első blikkre 241 MB a C
Ellenben! Sem térképek sem semmi egyéb nem lesz a telefonon! Ha kell egy pár dolog akkor visszarakhatod a Belle V5 - féle letöltési oldalról, de ahhoz meg Norton SH kell! Konkrét lista mi törlődik hard resetkor:
Áruház
Térképek (Frissítésre visszatelepül)
F-Secure
Adobe Reader
Autóval (Frissítésre visszatelepül)
Leírások (Frissítésre visszatelepül)
Bejelentkezés
Communicator
Ovi Zene
Műsorújság
Térképtöltő (Frissítésre visszatelepül)
Fényk.szerk.
Quickoffice
Shazam
Időjárás (Frissítésre visszatelepül)
Videószerk.
Youtube
Közösségi (Frissítésre visszatelepül)
iwiw
origo
ozone
postr
axn
tv2.hu
dunamobil
MtvWebTv
startlaptv topappsÉn most jelenleg ott tartok, újratelepítettem Nokia Suiteból, majd hard reset, majd próbálkoztam a számomra fontos dolgokat feltelepíteni: Térképek (Nokia suite frissítésekre feltelepül
)
Ezek csak azután miután Nortonoztad a telefont:
F-Secure
Videó és Photo szerkesztó
Quickoffice és Adobe ReaderA Nokia Áruházat nem tudom feltelepíteni akár Taylor félét akár a hivatalost (3.22(54) ) Errorcode Nokia suite szerint: 2148532241 A telefon meg ezt írja ki: Nem lehet telepíteni!
+fel van még rakva az ovi zene illetve az ms communicator (ezek tökre nem kellenek nekem le is fogom szedni)
Így most jelenleg 137 Mb a szabad hely. Ezeket a telefon automatikusan a C-re telepíti!
Valaki segítsen nekem hogy tudnám feltelepíteni az áruházat! Köszönöm!
-
rocks
aktív tag
válasz
Langsam #22212 üzenetére
Kizárólag az alkalmazásokat és a készülék beállításokat állítottam vissza, a többit naprakészen hagytam (névjegyzék, naptár, jegyzetek,).
Igen próbáld meg. (1 próbát megér és alig pár perc)1 ét csak azért írtam mert akkor csináltam a legutolsó bizti mentést (már Belle sw-vel).
Az alkalmazások közül a számomra feleslegeseket nem engedte törölni csak ha meg volt piros csillagozva (asszem mindenki így járt)
Sajnos véletlenül ill. kiváncsiságból megnyitottam párat amikor Belle-re frissítettem. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel "törölhetetlenné" válnak a már 1x megnyitott alkalmazások.
Másnap csak véletlenül (7-ik érzék alapján?) próbáltam törölni a felesleget, és ahogy írtam síkerült is pedig csillagtalanok voltak. ~80MB-ből lett 104,4MB-m.
Szerintem a szükségtelen alkalmazások törlésével sikerült növelnem a tárhelyet.
Gondoltam aki ilyen cipőben jár mint én annak segíthet ez a megoldás hdrs nélkül
Nem vagyok egy ász a kérdésben, de egy próbát megérhet.
Remélem nem túl bonyolultan írtam le.Persze az is lehet hogy ennyire okos telefonom van...
-
rocks
aktív tag
válasz
Langsam #22198 üzenetére
Nekem nem hackelt (de nem független). Viszont hrds nélkül is sikerült növelnem a C-n a szabad helyet. Pár nappal azelőtti biztonsági mentésből egyes dolgokat visszaállítottam így tudtam törölni felesleges alkalmazásokat is.~10%-al nött a hely a C-n.
Itt írtam erről:
(#22002) rocksHátha segít neked is, ha nem akarsz mindenáron hrds-t.
-
-
kacsa7
őstag
válasz
Langsam #21841 üzenetére
Opera Mini
Nekem most ez van fenn. -
stewe780
őstag
válasz
Langsam #21116 üzenetére
Nektek mennyire szokott újraindulgatni a teló? Most nekem a héten már másodszorra rebootol. Épp a holnapi ébresztő inaktívvá tétele után rányomtam a vissza gombra, erre újraindult... Egyenlőre nem tudom mihez kötni, lehet valami progi okozza, de állandóan futó widgeteim nem nagyon vannak. Legalább is ilyen időjárás és társai nincsenek. Legutóbbi HR óta a hack-et sem raktam fel, gyári belle van rajta, szóval nem értem...
-
-
attisx
addikt
válasz
Langsam #20655 üzenetére
Szia! Jó kérdés. Egy témától, pláne egy ilyen faék egyszerűségű vektorgrafikus kivitelűtől, nem szabadna ilyet csináljon. (Ráadásul a tied az első ilyen jellegű visszajelzés) Azt tudom csak mondani, hogy uninstall, újratelepítés, és beállítás után telefon ki-bekapcs...
-
donceleger8
őstag
válasz
Langsam #20459 üzenetére
a hack-től meg nem nagyon kell tartani, tulajdonképpen csak egy program az egész, ami engedi a szignózatlan programok telepítését. Bármikor eltávolítható.
Korábban én sem akartam, de aztán mégis. Mostanra már hiányozna, mert a legjobb programok sajnos fizetősek az áruházban vagy meg sem találhatóak, így viszont adott a lehetőség! -
donceleger8
őstag
válasz
Langsam #20135 üzenetére
T-s telóm van. Meguntam várni a gyári Bellére. Feltettem egy független változatot. Aztán a számítógépen Suiton újratelepítettem a Bellét. Ezt azért tettem, mert a Nokia szerint frissítési hiba miatt nem tudok belepörgetni a videókba, ugyanis ekkor megáll és nem hajlandó folytatni.
Kaptam új egyedi verzió számot, de a hibát nem oldotta meg. cserébe viszont le tudtam törölni a gyári progikat, mert még úgy érzékelte, hogy nem nyitottam meg őket. -
oggy71
tag
-
donceleger8
őstag
válasz
Langsam #20108 üzenetére
Nálam az újratelepítés után hackel, témahatásokkal stb... együtt a visszaállítás kb 1 órát vett igénybe! De megérte, mert legalább le bírtam takarítani ezeket a programokat. Így az ozone-t is. Nekem azóta 112 mega hely van a C-n. Telepítés után nálam nem csipked a C-ből. Szerencsére.
-
CS_D
senior tag
válasz
Langsam #17902 üzenetére
Ha gyári, érintetlen firmware van most fönt, és Belle-ből is megvárod a hivatalosat, akkor a személyes dolgaidat nem fogja érinteni, ha FOTA-n vagy Nokia Suiton frissítesz. Még egy Phoenixes software upgrade-et elvisel.
Megkockáztatom, hogy egy Phoenixes szűz Belle felrakása után a biztonsági mentést vissza is tudnád állítani, de azért itt elképzelhető, hogy nem megy minden simán. Ezt nem javasolnám. Ha már teljesen újra van húzva, akkor az alkalmazások is legyenek frissek.
A hard resetet nem javaslom, mert az megformázza a korábban említett C telefonmemóriát, viszont azok az alkalmazások, amik egy firmware frissítés során felkerülnek, most nem kerülnek vissza (nincs UDA fájl). Így problémák adódhatnak (pl nem lesz kép és videoszerkesztő, Qt keretrendszer hiányzik, stb.).
-
CS_D
senior tag
válasz
Langsam #17894 üzenetére
Kevered a dolgokat.
RAM nem egyenlő ROM.
RAM: 256 MB. Ezt a futó programok "töltik meg".
ROM: C és Z meghajtó. Összesen 512 MB.
Kb fele-fele arányban osztoznak a ROM-on. Tehát 256 MB C, és 256 MB Z.A Z meghajtó tartalmazza a firmware-t. A legfőbb rendszerfájlok itt találhatók. De ez a memória csak olvasható.
A C-re utólagosan is kerülhetnek rendszerfájlok, ha Phoneixszel flashelsz, akkor az UDA tartalma ide kerül, valamint a telepítés utáni rutinok kialakítják a megfelelő szerkezetet, pár dolog ide kerül. Ezért nagy valószínűséggel sosem lesz 256 MB szabad helyed a C-n.
Egy jól kitakarított Belle-nél tényleg elképzelhető, hogy 200 MB körüli szabad hely lesz a C-n. De ha elkezded telepíteni a Store-t, Maps-et, akkor ezek ide kerülnek, és máris fogy a hely.
Ha teheted sose a C-re telepíts, így nem lesz belőle gondod, hogy most 200 MB helyett csak 50 MB szabad. Ez bőven elég a temporális fájloknak, a többinek pedig ott van az E.
A RAM meg általában félig foglalt, itt a futó programok foglalnak le területet. Ez sem gond, azért van, hogy a programok használják. Ha 10%-a lenne csak kihasználva, akkor felesleges lenne ennyit beletenni, mert csak fogyasztja az akkut.
Belle után egyébként a C-n is több hely lesz, valamint a RAM-mal is óvatosabban bánik. Szóval végre történt egy kis optimalizáció.
-
Just486
senior tag
válasz
Langsam #17633 üzenetére
Igen, volt már rá válasz, az egyszerűbb módja, hogy az áruházban megkeresed az adott alkalmazást, majd feltelepíted az E -re, ezután már lehet törölni őket, a profi megoldás pedig az, hogy Phoenix -szel felteszel egy Euro3 szoftvert. Fájlkezelővel nem tudsz ilyesmit törölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest