Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
morpheuss12
tag
-
Blyan
félisten
válasz
Sn00PiG #5696 üzenetére
Ebben lenne valami, de a mostani képnél nem lehet azt mondani, hogy elnyújtotta volna a záridőt a program, sőt! Az 1/2000 nekem kicsit túl rövidnek is tűnik.
Lalll
Jól néznek ki a képek, de ott is vannak durvaságok.
Mondjuk a dátumból adódóan ezek még Portico előttiek.
[ Szerkesztve ]
-
Sn00PiG
aktív tag
Azon már én is elgondolkozdtam, hogy lehet a Nokia annyira büszke az OIS-re, hogy a nappali képeknél is nagyobb záridőt használ, ezért lehetnek elmosottak a képek annyira (plusz a zajszűrés).
Ezen lehe javítani ismét ProShottal - már csak azt kellene megoldani, hogy egyből a ProShot jöjjön be a kamera gombra -
Lall
veterán
válasz
legiaap #5694 üzenetére
Nekünk már ez is elég.
Amúgy épp most nézegetem a Flickr L920 albumokat. Van egy pár ember aki picit jobban használja fényképezésre a telóját mint pl. Te.
Viccen kívül, nagyon komoly képeket lőnek vele egyesek.
Sn00PiG: Remélem a Telenoros is fent van már. Ha hazamegyek megsasolom. Mi a verziószám? (csak hogy ne keresgéljek)
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
És most nem én kötekedek a kamera miatt...
-
Inclitus_pv
tag
válasz
polonic #5670 üzenetére
A kép csak az erős zajszűrés miatt problémás, de csak akkor, ha belenagyítva nézitek.
Alapvetően teljesen rendben van, ha megnézitek: a fehéregyensúly rendben van, OK a dinamikatartomány, mivel nincs beégve a hó, mégis a sötétebb részek is jól látszanak - ezen már kapásból sok teló elhasalna. És a beégett részletek nagyítás nélkül is elég szépen tudnak látszani.
Lehet egy kicsit túl élénkek a színek, de pl ProShotban azt is csak egyszer kell beállítani.
-
Blyan
félisten
válasz
Quasi_modo #5676 üzenetére
Persze, hogy nem....
-
NeOhu
csendes tag
Sziasztok.
A Portico update óta, a hálózat+ menüpontból eltűnt nekem az SMS karakterkészlet, így most ha ékezetes betűket írok, akkor egy 160 karakteres üzenetet 3 SMS-ben küldene el.
Elvileg a hálózat+ 2013.03.19 -ei.
Esetleg átrakták valahova máshova a beállítást, vagy mi lehet a megoldás?
-
polonic
félisten
Egy téli kép. Semmi állítgatás nem történ, auton minden.
-
Joubert
tag
Valaki írna egy friss NCS-s telofrissités leírást a legújabb "szoftverrel"?! :$
-
polonic
félisten
Hogyazabuziszkájdrájv. Ha a sajátotokkal jelentkeztek be, akkor sem oké?
Csak azért sem lesz képfeltöltés.
-
polonic
félisten
Nem kell képfeltöltés. Ha az eredeti méretre kattintok a menüből, akkor elvileg egyből direkten a képet adja be köcsögsége helyett.
De ha mégsem, akkor szólj légyszi.
-
polonic
félisten
Szar, mi?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
A Nokiától firmware update jön, a Microsofttól OS update, mindkettő OTA (tehát az egybites user nem fogja tudni épp mit kapott, hacsak meg nem nézi a vonaktozó adatokat, de egy átlaguser olyat soha nem tesz), ebben nincs különbség. A Nokiás alkalmazások a Store-on keresztül érhetőek el, azon keresztül frissülnek. Egyes alkalmazásoknál előfordul az, hogy egy bizonyos firmware (vagy újabb) kell hozzá, különben nem működik.
Az alkalmazásoknál meg nem kell semmilyen azonosító, beírod a Store keresőjébe az akalmazás nevét (vagy egy részét, úgy is megtalálhatod), ha Nokiás program akkor csak a Nokia Collectionben kell keresni, vagy megvárod amíg jelez a Store. Ezt nem tudom mi alapján teszi, nem túl megbízható, legtöbbször nem a Store hanem a nagyobb WP-s oldalak értesítenek arról hogy 1-1 alkalmazásra jött update, de a híresebbeknél a Windows Phone Store topikban úgyis jelez valaki, ha azt is követed, nem maradsz le semmiről.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz
polonic #5640 üzenetére
Jó lenne ezt tisztába tenni, és így nem minden 2. kérdés erre vonatkozna a fórumban:
-van olyan hogy firmware update a telefonra, ami gyártó+eszközfüggő, és olyasmi mint a számítógép BIOS upgrade-je, azaz időnként kiadnak egyet, ha vmi alacsonyszintű hardver-hibát kell javítani (pl. sz*r az akkutöltés / akkukijelzés, videó chip / kijelző / wifi hibák). Amelyik gyártó amelyik eszközét érinti, az fog kihozni ilyen firmware update-t, más gyártó más modelljét nem kell h. érintse az ilyen típusú hiba.
- van olyan h. oprendszer update, ez olyasmi mint h. minden hónap 2. keddjén a Microsoft kiadja a windows-ra a szoftverjavításokat. Ugyanezt megteszi WIndows Phone 8-ra is. Ezt gondolom minden telefon megkapja, tökmindegy h. Nokia, Samsung stb. hisz mindegyiken WP8 fut.
- végül van olyan h. alkalmazás update, ez a marketstore-ba feltöltött hulladéknál hulladékabb minőségben megírt programok heti javítgatását jelenti. Vagy azért mert a fejlesztő amatőr v. gagyi a WP8 API stb. miatt hétről hétre foltozgatni kell a kedvenc programjaidat. A Nokia specifikus system app-ok nagyrésze is a store-on keresztül apdételhető, ha kitalálod mi az igazi neve az alkalmazásnak. Az esetek nagy többségében még ez sem elég, mert vmi idióta ötlete alapján a store nem listázza őket, csak akkor jutsz el az alkalmazás oldalára az updatehez, ha pontosan tudod a 20 karakteres generált véletlenszám azonosítót pl. csirkevérrel jóslás alapján v. megnézed a hivatkozó fórumokban.
Amiket eddig leírtam, az fedi a valóságot? Namármost ezek alapján firmware update fog kijönni a Nokiától Lumia 920 / 820 stb-re vagy Windows OS update? Az OTA módszer melyiket kezeli a 2 közül, 1. / 2. / mindkettő? Plussz kelleni fog az alkalmazás update azokhoz a Nokia alkalmazásokhoz amik kezelik pl. a kijelző érzékenységet v. az other storage kipucolását.
[ Szerkesztve ]
-
Vezér
tag
Talán kicsit lemaradtam a topicban, de néhány hozzászólásból arra következtetek van új frissítés portico óta..!?
-
Assdak
őstag
Amúgy a legnagyobb királyság, NFC + Phillips Hue. Ugye ezek olyan led izzók, amiket akár egy WP-s alkalmazásokon keresztül olyan színűre állítasz, amilyenre akarsz. Na most ezt is össze lehet lőni NFC vel, Elmész randira, előtte kireakód a búgatófény NFC t a kanapé mellé a falra. Mikor a csajjal felmész szobára, csak nekidőltök a falnak, a fények átkapcsolnak hangulatvilágításra, a bébi meg olvad mint vaj a napon =)
-
ricsip
addikt
Nyilván, ha nem MS rendszerről beszélnénk, amit arra fejlesztettek h. a hülyék is tudják használni, így nem ad a kezedbe semmi kontrollt. Ideális az lenne, ha meg tudnád határozni mik azok az akciók amiket engedsz automatizáltan csinálni, és mik amiket nem. De akkor már a testreszabható Androidról beszélnénk
-
ricsip
addikt
Hát igen, a korlátozások:
- a képernyőnek be kell lennie kapcsolva mikor az NFC-t használni akarod (kikapcsolt screen = inaktív NFC adó-vevő), szerencsére a lock screen-t feloldani nem szükséges
- aktívan rá kell Acceptelned a dologra (v. Reject ha meggondoltad magad), máskülönben nem csinálja meg amit akarnál
- köszönhetően az MS-nek, a system beállításokat nem lehet automatizálni semmilyen jelenleg ismert módon, app nem állítgathatja automatizáltan (pl. időpontra időzítve) ezeket, NFC-vel is csak annyit tudsz csinálni WP8 platformon h. a megfelelő beállítómenühöz visz az NFC akció, és ott még kézzel kell megcsinálnod a változtatást. Azaz egyszerű emberi nyelven egy nagyon fancy shortcut funkció, amit ki tudsz belőle nyerni maximum.[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz
hukocsat #5572 üzenetére
Ezeket a store app-nak magától kellene feldobnia mint figyelmeztetés, v. nekem kell minden héten végignyálazni a teljes app listámat miből gyütt ki kevésbbé gányolt változat? Jó lehet ebben a rapid telefonfejlesztős bizniszben fejlesztőnek lenni: 0 quality assurance, 0 tesztelés, 0 felelősség (hisz a Gugli a hibás, MS a hibás, Apple a hibás, sz*r bugos az API, MODolt a telefon, stb stb stb), hozzászokatjuk a népet hogy hetente kell javítani azt a hulladékot amit kiadunk a kezünk közül. Teljesen az az érzésem, az elmúlt 30 év szoftverfejlesztésben elért vívmányai mind mentek a kukába a mobilplatformra történő fejlesztés közben. Remélem az atomerőművek, repülőgépek, kórházi eszközök nem hasonló színvonalra jutnak néhány éven belül (vagy már most is ott vannak?)
-
ricsip
addikt
Aki esetleg használni is akarja az NFC-t, innen érdemes lehet rendelni programozható NFC kacatokat (matrica, kulcstartó, söralátét stb.): https://rapidnfc.com/
Még UK-ből postaktsg-el is jobbak az áraik nagyobb tételnél (10+) mint annak a magyar oldalnak amit linkelt itt vki pár hete, ráadásul ezek pofásabbak is.[ Szerkesztve ]
-
Sn00PiG
aktív tag
Illetve egy tapasztalat GDR2 frissítésről, a hétvégén raktam fel.
Az Other storage gond gyakorlatilag azonnal megszűnt: csináltam alkalmazás lista biztonsági mentés, majd miután újra húztam a telót mindent felpakolt magától, tele is rakta 3Gb adattal az Other-t. Menedzsmentben 1 klikkel törölte. WÍÍÍ
Kamera: nem látok sok különbséget, de nekem eddig se volt sok bajom vele. (Ehhez egyébként a "bezúmolok homályos lesz" huszároknak ajánlom a HD Photo Viewer-t, bődületes a különbség.)
Akksi: na itt éreztem a legtöbb változást, mivel szénnényúzva vígan bírt 1 napot (miután feltettem az updatet), utána pedig normál használat mellett 2, azaz KETTŐ nap alatt merült 82%-ot, épp hogy bekapcsolt a kímélő a 2. nap végén!Ez a színtelítettség változtató nekem sem jelent meg.
-
Sn00PiG
aktív tag
Nekem sem megy egyik sem, MehDoh-t szedtem le mikor még ingyenes volt, de valami lehet a Twitter API-val, más platformokon is vannak gondok.
Ideiglenes megoldásként ott a hivatalos Twitter app, de én már kezdem megszokni a natív, beépített megoldást, szinte mindent meg lehet vele oldani. -
Azie
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finnek első Windows Phone 8-as készüléke király is lehetne, de a nagy igyekezetben túl nehézre sikerült az eszköz.
- Linux kezdőknek
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- LEGO klub
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Politika
- További aktív témák...