Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Tasker
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
Ladislaoca #21899 üzenetére
Lehet rá Win Phone 10-et rakni?
Hivatalosan biztos nem, max ráhekkelni.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Most, hogy nincs már Messenger támogatás a Lumia 920-on mit tudtok tanácsolni?
Hogy tudnám még használni a telómat?
Lehet rá Win Phone 10-et rakni? -
Robynho
tag
hát, naja!!
most akkor a Nokia 8 android lesz már?? -
werttzui
addikt
Már a messengert is elvették ! Mi lesz legközelebb letiltják a telefonálást?
Biztos rohanok új telót venni főleg winest ezek után
Törvényes ez? -
ricsip
addikt
Na lassan meg kell válnom ettől a telefontól, pedig 2 hét múlva 4 éves lesz, eddig a legjobb telefonom volt. Az USB port zárlatos lett fél éve, azóta csak Qi töltővel tudom tölteni (akkor lettem volna megb+ ha nem tudja a telefon ezt a wireless charging varázslatot). A rezgőmotor is kimúlt benne vagy 1 hónapja, a touch meg egyre gyakrabban hal meg, akkor pedig csak soft resettel lehet életre kelteni. Eddig még sikerült. Ja, a képernyő hangyásodás 1-2 havonta azóta is bejön, ez tuti FW vagy WP8.1 bug, nyilván javítva sosem lesz már. Akku is alig bírja már 1-2 napig, ha nem használom semmire. Nagyon kívánja már azt a kalapácsot, béke poraira.
Csak hát köszi dilletánsidióta Microsoft, nem tudok jó Windows phone-t venni, ha megdöglik ez a 920.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Végülis ez egy 4 éves típus, az is rendes az MS-től, hogy legalább a kísérletező kedvűeket engedik "játszani" az insiderrel.
Én is sajnálom az enyémet (azóta már vettem egy 650DS-t, az - hasonlóan erős / gyenge - CPU-val sokkal fürgébb, és főleg dupla annyit bír az akkuja egy töltéssel), de be kell látni hogy az okostelefon nem a jövőnek szóló "befektetés". Főleg nem egy több éve "kihalt" típus vásárlása.
Szerintem hiba lenne 920-at venni most, inkább vegyen 650-et "kis pénzért": [link] , ennek a támogatásával még évekig nem lehet gond.
-
kpal
nagyúr
920-ra lehet tudni meddig lesz w10 elérhető,van valami dátum ?
-
otto.katz
csendes tag
Win10:
Más is észrevette, hogy a legújabb frissítéssel (azt hiszem, a 420-as, de most nem találom a verziószámot, 29.-én reggel ajánlotta fel) sokkal gyorsabb lett?
Már épp vissza akartam rakni a 8.1-et, de magától frissítette tegnapelőtt éjjel, azóta pedig olyan gyors, mint a 8.1 volt.
Cserébe viszont mától nem engedi használni a Herét... Azt hittem, legfeljebb térképfrissítések nem jönnek hozzá, de arra nem számítottam, hogy el sem engedi indítani. -
kory24
őstag
Másnak is mintha jobban merülne win10-el, mint 8.1-el?
-
Khan13
senior tag
válasz
kory24 #21880 üzenetére
Sok értelme van kockáztatni a telefont és az adatbiztonságot ilyen mókolt ROM-okkal, amikor van rá hivatalos. Amit linkeltél, az annyival "több", hogy hozzáférést ad pár dologhoz, amihez a rendszer alapból nem (registry, rendszer mappák). Jó régi ROM, és nem biztos, hogy az aktuálisra frissíthető.
-
kory24
őstag
-
ricsip
addikt
3,5 év után múlt héten megsült az usb csatlakozója a telefonnak (valszeg rövidzár, tűzforró a bedugott kábel pár mp után). Illetve kb 2 hónapja meg heti legalább 1x megdöglik a touch része a kijelzőnek, kikapcsolni se tudom a telefont. Csak a power+ volume down segít. Ilyenkor orulok h nincs rajta 1 db hívás felvesz-letesz gomb se. Lassan érik a csere, de wm10-re biztos nem.
[ Szerkesztve ]
-
bendzso
senior tag
Sziasztok, ha most visszateszem a 8.1-et, de később meggondolom magam, akkor van még lehetőségem újra feltenni a 10-et, vagy így, hogy már nem támogatott az Insider programban a telefon, nem ajánl fel semmit frissítésként?
-
echterion
nagyúr
válasz
Kingfisher1 #21867 üzenetére
Legközelebb ne add oda egy norvégnak se kölcsönbe.
-
echterion
nagyúr
válasz
Kingfisher1 #21865 üzenetére
Uh, mit kapott szegényke...
-
Kingfisher1
tag
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Volt már valakinek olyan hogy folyamatosan melegedett a telefonja,és ezért 1 órán belül le is merül,úgy hogy semmi nem fut csak be van kapcsolva a telefon. Akku csere már volt,de ugyan az a helyzet!
Valakinek valami ötlete?
-
Amacs
aktív tag
-
Geri8
tag
válasz
echterion #21854 üzenetére
6ért már van használt, anno 15 körül mozogtak, nem volt más.
Ma már lehet kipróbálnék egy kínai 3ezreset, csak az első töltés alkalmával kell figyelni nem-e melegszik, normálisan adja le az ampereket... Ha halkan zizeg az normális, állítólag a transzformátor az, nekem is zizeg, de működik. -
IceCube71
csendes tag
Nem frissül Windows 10-re a Lumia 920, a 925, a 1020 és más mobilok
Hát akkor második körben is átvágták a felhasználókat?[ Szerkesztve ]
-
Geri8
tag
válasz
echterion #21851 üzenetére
Hi.
Nekem egy fatboy-om van.
Párna gyorsan lekerült, mert folyton csipogott, nem találta meg rendesen a töltőt, meg tok is van a telómon.
Lassan 2 éve használom, mindig ezen van, ha este hazaérek, egész reggelig, tönkre nem tette az aksit.
Töltése: ma felraktam 13:30-kor 50%-on 15:00kor már 100%, ~660mA/h nem rossz töltés. -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Új belépőként kérdezek: vennék egy 920-hoz wireless töltőt. Ebből mindegy, hogy milyen típusút veszek, vagy vannak ajánlott és kevésbé ajánlott típusok? Esetleg ha van valakinek ilyennel pozitív tapasztalata, az leírhatná a típust, meg hogy milyen gyorsan tud tölteni a cucc. Munkahelyre kellene, ahol minden nap van pár óra, amikor asztalhoz vagyok kötve, olyankor tudnék rá tölteni és nem lenne zavaró az akksi üzemideje.
Előre is köszi a segítséget. -
ricsip
addikt
válasz
ricsip #21849 üzenetére
Néhány további link, csak az archívum kedvéért:
http://www.extremetech.com/computing/221714-the-windows-10-store-has-a-serious-app-discovery-issue-and-its-developers-arent-pleased
itt meg 3 héttel ezelőtt a MSFT bizonygatja h. istenigazából most már minden tökéletesen rendben..... (KÉNE HOGY LEGYEN):
https://blogs.windows.com/buildingapps/2016/02/22/improvements-to-windows-store-apps-and-games-visibility/[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz
kudzso #21808 üzenetére
Azért nem találsz meg semmit a store keresővel, mert a barom MSFT elb@szta a keresőt (is). Figyelem, nem újkeletű a seggfájás, 2012 szeptember óta nem képesek (vagy nem akarják) kijavítani.
Aztán persze valami "érthetetlen" okból a barmok (=MSFT) ezt nem szokták nagy dobra verni sehol mikor promózni kell a store-t, csak a "már 400+ ezer db app-nál járunk" bullshit van mindenhol.Csak néhány cikk a problémáról az elmúlt 3,5 évből:
http://www.digitaltrends.com/computing/5-reasons-why-the-windows-8-store-is-a-complete-mess/
http://www.fixedbyvonnie.com/2014/08/microsoft-windows-store-seriously-sucks/#.Vtw2w0aCuMY
http://betanews.com/2016/01/22/developer-windows-store-is-a-disaster/
http://www.neowin.net/news/microsoft-finally-acknowledges-that-the-windows-store-has-a-bunch-of-crap-appsJah, félreértés ne essék: MINDEN,amit a Windows store-rol írtak, a Windows PHONE store-ra is ugyanúgy vonatkozik.
-
Nálam a 4. évet kezdte meg a 920-as, és most látom, h az enyém is kezd egy kicsit "sárgulni" nem zavar teszi a dolgát. A vásárlást követő hetekben nagyon bántam, h vettem egy marék szemetet, soxor fagyott, de úgy rendesen. Majd jöttek a frissítések és 1re stabilabb lett. Amióta kijött a majdnem végleges Win10, azt használom teljes megelégedéssel. Egy akkut kellett most rendelnem a Bay-ről mert az már gyalázatos. Annyira megszerettem, h a következő is ebből a szériából lesz.
-
kpal
nagyúr
válasz
Blackhawk43 #21846 üzenetére
Vagy esetleg Aliexpress-en rendelsz komplett jó telefont. Ahogy nézem a visszajelzéseket a legtöbbet eladónál nagyon patika telefonokat küldenek, mondhatni zsír újat és szuper áron van . Aztán azt lehet használni sokáig. És még szerelni se kell
(Ez csak tipp volt
)
[ Szerkesztve ]
-
Blackhawk43
csendes tag
Meleg színprofilt használtam mindig is, de nekem úgy tűnik, hogy így még inkább szembetűnőbb, hidegre pedig nem akarom állítani. A windows 10 után majd meglátom, hogy megszeretném-e tartani a telefont, ha igen akkor keresek egy donort jó áron és átcseréltetem a kijelzőt
Aztán persze jobban vigyázok rá..
-
Amacs
aktív tag
válasz
Blackhawk43 #21844 üzenetére
Sajnos ez ismerős. Érdemes meleg színprofilt beállítani, és akkor legalább az egész kijelző sárga.
Nekem akkor jelentkezett először, amikor egy éjjel a párnám alá tettem, és valami leszívta az akksit, meg persze forralta a telefont.
Utána még volt úgy, hogy el-elhalványodott, de idővel tartóssá vált.
Nem tudom mivel lehetne javítani a helyzeten, nyilván a cserén kívül. -
Blackhawk43
csendes tag
Valaki járt már így, hogy ilyen gyönyörűségesen besárgult a kijelző?
Kb fél éve használom már így, de szerintem egyre nagyobb a folt... Valahogy akkor kezdődhetett amikor egy nyári napon autóban mertem GPS-ként használni miközben még töltőn is volt..
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
firstman3333 #21840 üzenetére
Nekem több mint 2 éve van meg a 920 és sose volt vele gond. Igaz pont most fogom lecserélni de nem azért mert tönkrement volna.
-
Khan13
senior tag
válasz
Párom a 820-at, én a 920-st vettem használtan. Neki csak olyan gondja volt, hogy leejtette és emiatt kijelzőt kellett cserélni, nekem nemrég megállt a telefon, mint a szög és se a töltőt nem fogta fel, sem a számítógép nem ismerte fel a telefont. Elvittem szervizbe két nap után, ott elsőre elindult minden gond nélkül. Mivel W10-et használok, simán lehetett valami bug miatt is (és/vagy túlmelegedés kicsit megzavarta) ezen kívül a mikrofont kellett cserélni szintén most, mert alig hallottak az utóbbi időben. Ez egy több éves telefontól nem rossz.
Olyat nem nagyon fogsz olvasni arányában, hogy hű de jó ez vagy az a telefon, mert jellemzően azok írnak a fórumokba, akik hibába ütköztek, szóval ebből azért így érdemes kiindulni (persze figyelembe kell venni!). Azon kívül, hogy használtan vett készülékem van, jellemzően azt javaslom, hogy ha lehet, akkor újat vegyen az ember márkától függetlenül, és gyártói garanciásat. Vagy ha használt, akkor is legyen rá gyári garancia a biztonság kedvéért, és látatlanban nem. Nem tudhatod, hogy volt használva... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
"...sokszor szóba jön a szerviz,fagyás,...."
Az androidnál meg ez a napi rutin része.
-
firstman3333
tag
válasz
ricsip #21839 üzenetére
Sajnos itt eddig nem sok választ kaptam,viszont az utánaolvasások után arra a következtetésre jutottam,hogy a lumiák esetében nagyon sokszor szóba jön a szerviz,fagyás,.....stb. hibák.Na nem mintha lenne olyan gyártó ahol kizárhatóak az ilyen dolgok,de talán a fent említett készülékeknél fokozottan előjönnek ezek a gondok.Az én meglátásom az,hogy lehet venni nyugodtan lumiát,de csak újonnan,és garanciálisan.
-
válasz
firstman3333 #21837 üzenetére
Nekem is több, mint 2 éves már a 920-am, de semmi baja nincs. Egyetlen gondom volt vele, igaz, az a nulladik naptól, hogy a háza már óvatos érintésre is zavaróan recsegett a hátsó részen. Viszont se kamerás, se mikrofonos, se hangszórós problémám nem volt vele, és 2 év alatt talán ha kétszer fagyott le, azt is böngészés közben, a Telekom oldalán.
Szerintem nézd körbe, és ha nincs szétütve, karcolva, akkor bevállalható a kockázat.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
firstman3333 #21835 üzenetére
Ezt nem tudom. Az én két éves, de már rég nem garis készülékem más gondokkal küzd: néha csíkozódik a képernyője, teljesen ötletszerűen. Máskor meg napokig hibátlan, és amúgy még soha nem fagyott le, magától nem indult újra a 2 év alatt. Nem hiszem, hogy mernék használtan ilyet (vagy bármilyen telefont) venni...
-
firstman3333
tag
Hali mindenkinek! Lenne egy erős kérdésem mindenkihez aki 920-at használt: Sajnos tudtommal a lumiáknál elő-elő fordult hogy egyszer csak gondoltak egyet és se kép, se hang,maximum töltés kijelzés maradt,és ilyenkor a szervizben is csak iszonyat magas javítási költséggel voltak életre kelthetőek.(Nekem is van itthon egy 900-as ilyen gondokkal...)Na most én arra lennék kíváncsi hogy kifejezetten a 920-nál mennyire állt fent a fent leírt probléma?Használt telefon vásárlás előtt állok,de nem szeretnék pénzt kiadni egy olyan készülékért aminél nagy az esélye hogy ma még megy,de holnap már nem fog.....
-
werttzui
addikt
Mikor jön már ez a fránya win 10
-
Khan13
senior tag
válasz
Khan13 #21820 üzenetére
A srácoknak aurájuk van a telefonokra, vagy nem tudom, de odavittem a telefont és elsőre bekapcsolták. Nekem meg két napig semmire nem reagált semmit (három gombos hard reset kombóra sem). Ha már ott voltam, megjavíttattam a mikrofont (cserélték), szóval végre nem csak kihangosítva hallanak.
A díjazások nem tudom hogy működnek, a javítási jegyzőkönyvön szerepelt egy garancián túli készülékekre minden esetben fizetendő 6 000 Ft-os díj, kiírva a falukon 10 000 Ft szerepel, de nekem csak a 4 000 Ft-os cserét kellett kifizetnem. -
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulnék felétek, hogy megérné-e egy M7-es hTc One-t Lumia 920-ra vagy 830-ra (sajnos a 32 gigás 925 elég ritka) cserélni? Tudom, hogy a hardver mindkettőben gyengébb, viszont ezek azok a WP-s telefonok, amelyekben szintén van OIS és használt áruk is kb megegyezik a HTC-vel. Maga a rendszer nem lenne idegen, használtam már WP-t, éppen ezért is váltanék vissza
A válaszokat előre is köszönöm! További szép napot!
-
GordonSamway
aktív tag
[link]
Most fogom megrendelni egy kéket és egy feketét. -
otto.katz
csendes tag
válasz
GordonSamway #21827 üzenetére
Én XPRO-t vettem rá, nekem eddig teljesen jó.
Kaptam 10%-os kuponkódot, amit a lejáratig úgysem használok fel, ha kell írj rám. -
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Tud valaki ajánlani teljes képernyős üvegfóliát?
Köszönöm -
Khan13
senior tag
Sziasztok!
Este még jól működő telefonom hajnalban már nem volt hajlandó képet mutatni. Amikor feltettem töltőre, akkor láttam, hogy elkezdi tölteni, most meg semmit nem csinál. Ha rádugom a gépre, az nem érzékeli. A hang le + power gomb hosszan nyomására megrezzen, szóval még él valamilyen szinten. Mi lehet a baja? Mit lehet vele csinálni? Köszönöm előre is a válaszokat! -
IceCube71
csendes tag
válasz
XFishboneHUN #21816 üzenetére
A SIM kártya problémát nem tudtam még megoldani mert még nem érkezett meg a csere alkatrész. Amint érkezik cserélem ki a SIM kártya foglalatát és kiderül megszűnik-e a hiba.
A töltő problémát meg lehet oldani. Amikor először szedtem szét a telefont szétszakítottam a töltő szalag kábelét. 3000Ft-ért vettem másikat és kicseréltem. Nem tartott sokáig és Youtube-on van hozzá "oktató" film.
Nem szívesen váltanék másik OS-re mert nagyon tetszik a rendszer. Az viszont annál zavaróbb, hogy vagy belépőszintű vagy csúcs kategóriás készülék közül lehet választani.
Jelenleg február végét - március elejét várom hátha jelenik meg valami elfogadható középkategóriás telefon. A Microsoft és ha jól olvastam akkor a HP Falcon néven is jelentett be készüléket.[ Szerkesztve ]
-
SmikOne
tag
Szerintetek megérné függetleníteni még a 920-ast? Angol EE függő a készülékem. Ebay-en 10k lenne nagyjábol... Vagy valaki tud itthon is megbízhatót?
-
ronson
őstag
válasz
XFishboneHUN #21816 üzenetére
Valószínűleg nem kell töltő aljzatot cserélned,csak ki kell takarítani. Tele van kosszal, ezért nem megy be rendesen a csatlakozó.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
IceCube71 #21760 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt/van a 920-ammal, a SIM kártyát néha eldobja a telefon, mondjuk hetente kétszer-háromszor, töltő csatlakozót kellene cseréltetni, mert bármilyen micro usb-t rádugok kicsúszik, illetve, hogy ez még ne legyen elég a mikronja is szarakszik, plusz az aksi is elkezdett lötyögni! Pedig nagyon vigyáztam a telefonra, sose dobáltam, nem sokszor esett, ha esett, szóval, így jártam!
A vicc az egészben, hogy ér nagyjából 20 ezer forintot és több lesz/lenne a javítása, az én elgondolásom szerint!
Bár én megoldottam a problémát, lévén több, mint 3 éves eszköz, készüléket és rendszert is váltottam!
Ha elfogadható lesz az új Win 10 Mobile rendszer (ismerősök telefonján próbálgattam, illetve egy 950-en, nem győzött meg egyelőre), amire egy éven belül sok esélyt nem látok (ismerős MS forrásból hitelesítve) , talán meggondolom, hogy visszatérek, majd 3-4 év múlva az iOS-ról
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
-
kudzso
csendes újonc
válasz
kudzso #21808 üzenetére
Szia Timer, neztem a hatlapot, amit rendeltel.
Ha jol latom, akkor abba van beepitve a vaku is.
Nekem valami hardveres gondom lehet, mert nem mukodik a vakum, sem kameraban, sem zseblampa alkalmazasban.
Szerinted ezzel az utan gyartottal mukodhetne, ha nem beljebb van a gond?
Illetve lehetseges-e, hogy en mar utangyartottal vettem hasznaltan, es azert nem mukodik? -
kudzso
csendes újonc
Annyi segítséget még kaphatok,hogy belinkeled nekem böngészőből, úgyis átnavigál majd engem az Árúházba,mert nekem "Here Drive"-ot nem talál az árúházban a keresőre.
"Maps+", "GMaps+" és "Maps" van. -
válasz
kudzso #21803 üzenetére
Még van Here Drive, ingyenes továbbra is. Ugyanakkor, aktív használat mellett azért bele lehet futni olyan funkciók hiányába, amik nagyon fájnak, ha iGO-ról érkezel. Ennek pótlásaként én megvettem a Sygic Premium változatát, ami így maz ünnepek tájékán eleve leárazva érhető el. Így sem olcsó, de 6000 forintot nekem megért a sávasszisztens, a köztes pont tervezésének lehetősége, és a normális POI adatbázis.
Ha nem akarsz rá költeni, és csak alkalmilag használod a navit, akkor elég a Here Drive. Másfél évig én is azzal toltam.
[ Szerkesztve ]
-
kudzso
csendes újonc
Sziasztok, párat már kérdeztem, most újból 1 kérdésem lenne.
Írtátok páran az elején (3000 hsz-nél járok kb), illetve a tesztben is említik,hogy van ingyenes navi 920-ra.
Ha jól emlékszem,akkor Nokia Drive néven. Na már most, Nekem ilyen alkalmazásom nincs, nem tudom,hogy hálozatfüggő-e,mert ez egy független készülék.
Illetve ha már nem lehet használni,és ezért nincs rajta, akkor van másik alkalmazás,ami jól használható GPS naviként net nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finnek első Windows Phone 8-as készüléke király is lehetne, de a nagy igyekezetben túl nehézre sikerült az eszköz.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával