Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Yettel topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
Fagyott már nekem is úgy, hogy egy ideig semmit sem tudtam csinálni hosszantartva sem. Gondoltam is majd lemerül, de aztán késöbb reagált. Meggondolta magát. De mindegy remélem nálam nem fog fagyni, majd kevésbé buzerálom aktívan és ha kell énekelni is fogok meg verset mondani, ha nagyon muszáj.
-
Nanuk
csendes tag
Nem lehet kikapcs tartós nyomással soft resetelni sajnos. Szerintem kényelmesebb lenne pedig mint az aksis játék.
Más. Nem tudja valaki hol lehet venni ilyen mikro hdmi-hdmi kábelt? Nem ugyanaz a kimenete ugyanis mint az N8-nak, hanem kb fele, és ahol néztem ott nem láttak még ilyet, a dobozban meg nincs átalakító mint az N8-nál. -
MR007RM
addikt
A hívásnál mit futattál a telón? Gondolom van egy programod amit utál a teló.
Egyébként N8-on volt már nálam is fagyás, mikor hívtak és én közben ügyködtem éppen vmit, aztán gyorsan fel akartam venni. De aksit sosem kellet kivenni(még szép N8-nál), egy darabig kivártam majd hosszan nyomva a kikapcsolót újraindult, vagyis a fagyás sosem volt végleges állapot mindig kellett neki egy kis idő rendbejönni.
-
Nanuk
csendes tag
Volt ma egy fagyásom. Teljesen váratlanul egy bejövő hívásnál. Csak az aksi levétel oldotta meg a dolgot. Remélem nem lesz belőle rendszer.
-
BobTail
őstag
Az N9-el készült képekhez azért "kellett" az utómunka, de úgy tervezem, hogy 500px-en befizetek egy Plus Membership-re, és a képkiemelős összeállítások mellett felteszem az eredeti képeket is! Most csak egyszerű felhasználó vagyok, így csak heti 10 képet tudok feltenni, és mappákat sem tudok létrehozni.
Amúgy épp negyed órája kaptam a futárszolgálattól a levelet, hogy feladták a telefont, szóval szerintem már jövőhéten jelentkezem a képekkel... vagy majd figyeljétek a Nokia facebook-ját
-
Auratech
őstag
Szerintem, ha a technológia vékonyabb lenne, elkarmolta volna már egy csomó cég. Így viszont nem lehet formailag olyan szabadon tervezni, hogy ne legyen egy bucka a készülék fején, hátul. Ha kicsit vékonyodik(amit fejlesztenek), nagyon ütős lesz.
Kicsinyhitűként azt gondolom, hogy majd tesznek egy vékonyabb "18 Mp-es pv" modult valamilyen lumiába, mert az is piacvezető lesz a kamerák szempontjából és a 41-et megtartják 2015-re...Pedig egy full pv-s, wp8-as lumia 990-re ma befizetnék... -
MR007RM
addikt
Lehet, de most egy kicsit más a helyzet. Ebben a telóban csak a kamera a lényeg a Nokia számára, pont ezért nem szórja jobban kifele, mint ahogy tenné azt más és tenné olcsóbban a jelenlegi szorult helyzetében. A rendszert feledné és építené le az egészet olyan gyorsan ahogy csak lehet. De jelenleg még kell is meg nem is, addig míg meg nem oldódik a WP-be való integrálás szerintem. Amint van, lesz egy ilyen kamera modullal felszerelt WP8-as onnantól le fogja végleg állítani a Symbian "népszerűsítését", mert a kamera figyelme a köztudatban való szereplésének fenntartása a fontos csak. Egy reklám mindössze. Az pedig, hogy napról-napra többen lépnek be a Nokia Store áruházába a megvett teló miatt és élnek vele nem igazán jó az ellentétes ökoszisztéma miatt. Így jelenleg szerintem egyensúlyoz az életben maradás, a szükséges rossz és a népszerűsítés, terjesztés között.
Talán sokan vennének ilyen kamerát. A WP8 és a kamera jól erősítheti egymást és egy kitörést jelenthet megszólítva azokat és döntésre bírni kik ebből csak az egyiket szeretik, de vacilálnak. Együtt már nagyon erős csalogató lesz!
Az is lehet nem olyan lassú a gyártási termelés csak nagyobb részt megy begyüjtésre a jövőnek spajzolás a WP-hoz az igények gyors kielégítése céljából. A Nokia már nem független azt teszi amit mondanak.
De tévedjek és jusson el a T-mobile -hoz. Aszem meglepődnék, de tény én Symbian párti örülnék neki. Kár hogy az eddigiekből nem ezt szürtem le. Főleg oda megy ahol igény van rá, kérik még a magas ára miatt is. Rendeld meg a netről stb...Viszi ahová csak kell, de nem igyekszik tulságosan népszerűsíteni. Vajon a kamera benne mibe kerülhet, ami csalókán felmerülhet sokakban a vele lőtt képek után? Minek vegyek sok százezres, milliós értékű fényképezőt, ha ez alulról mint egy jó hamisítvány kérdéseket vet fel összehasonlításoknál. És az árát nézve egy nem profi fotóst megkörnyékezhet. Például engem.
Eshet az ára, de túl sokat nem hiszem, a WP8- nak nem volna jó reklám ha esne, mivel ott rendesen akarnak majd kérni érte, figyelemfelkeltés miatt is, világszenzáció kapcsán stb.... Ha vmi drága az érdekes, vonzó a mai világban és mindig van rá vásárló réteg és magas profit alacsony példányszám mellet is. Lehet nem nálunk.
-
Radeon_5
aktív tag
Ez akkor a 808-cal volt?
Automataban elso fotonak eleg franko, igy latatlanban is, hogy nem voltam ott a foto korulmenyeinel. Melysegelesseg/elmosas szep, nem igazan zajos, pedig ugy tunik nincs total napfeny. Vonalelesseget ennel a fotonal nem nagyon lehet ertekelni, de jonak gondolom. Hajszalnyit talan fakok a szinek, de a WB is rendben van, ez nagyon szep teljeseitmeny egy fenykepezogepes mobiltelotol (mobiltelos fenykepezogeptol?). -
-
Nanuk
csendes tag
Szia!
Képeket még nem tettem fel sehová, mindenesetre nem okozott csalódást a kamerája.
Néhány első tapasztalat, mert még csak most sikerült mikrosimesíteni...
1, prémium érzés kézbefogva
2, nagyon jók a fizikai gombok
3, a piros gombbal bármiből ki lehet lépni, az a háttérben sem fut tovább
4, a vaku az N8-hoz képest is jóval nagyobbat villanhogy írjak negatívumot is: a led fényereje videózásnál jóformán semmire sem elég.
Hirtelen ennyi, de még ez az első nap.
-
MR007RM
addikt
Ezt az általam nem mért tényezőt talán igazad van sehogy, de a friss levegő, oxigén mindig jótékony hatású. A szokásaimon nem akarok változtatni.
Csak egy példát mire gondolok. Kaphatsz tüdőrákot úgy is, hogy életedben 1 db cigarettát sem szívtál el és hasonlók. Na de hagyjuk mert megpofoznak a nem ideillő téma miatt.
Van most Magyarországon vki, aki megvette, vagy csak rendelkezik ezzel a telóval? Vagy talán ez az oldal nem olyan ismert? Ennyire csórók volnánk. Tudom milyen drága, de azt nem hittem volna hogy senki.........százezrek lesik mikor csökken az xxlgsm által fémjelzett árcinke az elviselhető értékhatár alá.
Tudunk reménykedni.
-
MR007RM
addikt
Én nem félek ettől a SAR értéktől. A mindennapjaimban elég erősen jelen van a sugárzás (vagy mondjuk elektroszmognak) mondjuk a számítógépem éjjel-nappali üzemelése miatt, és közelsége miatt. Szoktam is szellőztetni eleget. Nagyon azért nem hiszek benne. Majd hozzászokok, alkalmazkodik a szervezetem mindenhez, amihez csak akarok. Vagyis tudati szinten sem mindegy hogyan kezeljük. Megasztán, ha vmi káros, leterhelő azt észre kellene vennem magamom, valahogy elő kellene jöjjön egy belső igény, vagy kérdés formájában. Azért nem vagyunk teljesen egyformák, vannak akik érzékenyebben reagálnak belső biológiánkat befolyásoló behatásokra.
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #464 üzenetére
Ha hoznak egy n8 szintu kamerat, akkor mar veszem is.
-
donceleger8
őstag
válasz
bigmasterg #462 üzenetére
Még korábban volt hír, hogy lesz PV Lumia is, de már akkor írták, hogy valami butított verzió lesz, mert a WP nem alkalmas a kameramodul tökéletes kezelésére, túl sok neki a pixel!
És még a symbian a szar!
Szóval reménykedni lehet, de nem biztos, hogy megváltás lesz! -
Ricardo
titán
"De kezdjük csak elölről. Vagy inkább linkeljen vki vmi anyagot már figyelem elterelésnek."
Tessék:
Ahogy látom a SAR értéke nem túl acélos
bigmasterg:
Ha az kapna egy ilyen kamerát, az jelentősen kiemelné a többi WP telefon közül
-
bigmasterg
addikt
bt warez hub
De ilyen csúnya dolgokról már nem szabad beszélni a fórumban.
szerk.: hogy legyen vmi on szerű is
Kár a kis felbontásért. Elsősorban e miatt és a symbian miatt nem fogok ilyen telefont venni.
Remélem a wp8-as verzió nem egy butított kamerát és kamera szoftvert fog kapni, hanem legalább ilyet. Akkor az elég nagy siker lehet. -
MR007RM
addikt
Én egyszer egy 700MB-os filmet küldtem az utazó buszon a havernak át bluetooth-on keresztül. Kipróbáltuk. Hát az tulzás volt, de még az is működött kicsit extrémen.
A másik ha feltöltöm az email-re az átküldeni kivánt vmit, akkor akinek megy az kötelezve van úgyszintén, hogy másszon fel a netre és lépjen be leszedni. Hát nem egyszerűbb elfogadni a felkérést és már megy is a csomag. De hagyjuk az iOS tulajok mindig meg tudják magyarázni a kevesebb miért több és jobb fáradhatatlanul.
. Ezt már írtam korábban.
De kezdjük csak elölről.Vagy inkább linkeljen vki vmi anyagot már figyelem elterelésnek.
-
válasz
karldergroße #456 üzenetére
"Példa: a symbian elleni érv: szar a gyári faszbuk-alkalmazás. Könyörgöm, ki nem szarja le, ha nincs faszbuk-fiókja és nem is tervezi, hogy legyen?? Én így vagyok ezzel."
Akkor nem szabadna nyilatkoznod a FB kérdésben, mert amellett, hogy egyáltalán nem vagy érintett, ettől még nem lesz jobb mindenki másnak, aki meg használná.
Apropó naaagy email: nyilván ha lassú az internet, akkor nem segít, de ott van még a DropBox, SkyDrive és egyéb cloud storage megoldások. Feltölti az ember, a linket meg elküldi a fogadó félnek - és kész.
-
karldergroße
senior tag
válasz
donceleger8 #457 üzenetére
És ehhez hozzávehetjük, hogy nem minden szolgáltató engedi ekkora fájlok küldését és fogadását.
-
donceleger8
őstag
válasz
fateless #441 üzenetére
Nem értem miért lassú a BT???
Én nemrég küldtem át egy 25 megás fájlt másfél perc alatt! Megnézném, hogy ezt emailben telefonról hogyan küldöd el?!
Lehet, hogy már a fájlméret miatt el is utasít, egyes levelezők nem is kínálnak ekkora méretű fájlok küldésének lehetőségét. Pl valaki freemail-es, az nem is tudná fogadni.
Mellesleg nekem otthon optikai netem van 10 megás feltöltési sebességgel, de amikor a gmailes címemmel küldök maximum 25 megás fájlt vagy ennyi összméretű fájlokat, na annak feltöltése is van vagy másfél perc, hiába a viszonylag gyors net! -
karldergroße
senior tag
Egyébként ezekben a "rajongói" vitákban az a legjobb, hogy a vitapartnerek nem veszik figyelembe azt az egyszerű tényt, hogy az emberek nagyon különbözőek. Már életstílusnál fogva is lehet valakinek az iOS jó, de valakinek pont a symbian, vagy az android.
Példa: a symbian elleni érv: szar a gyári faszbuk-alkalmazás. Könyörgöm, ki nem szarja le, ha nincs faszbuk-fiókja és nem is tervezi, hogy legyen?? Én így vagyok ezzel.
De nyilván lehet a többi rendszerrel szemben megfogalmazott kritikákból is szemezgetni, de azt tegyék meg azok, akiknek olyan rendszerük van.
-
istnag
addikt
Kérek Mindenkit fejezzük be, ezt a baromságot már!
A
bluetoothon való fájlküldés max az iOS tulajoknak lehet hülyeség...
Én elsősorban nem a mobilinternetre gondoltam,mert a 100 megából nem hiszem,hogy 30mb -ot szeretnék,arra pazarolni,hogy egy flac számot elküldjek valakinek. ha wifiről küldöm otthonról,akkor az 5 megás sávszélességű netemmel kb fél óra,ha nem több,mire csatolja,vagy feltölti valahova.
Javítok nem mindenki nagyvárosban lakik. Ja és kapastzkodjatok meg az 5 megás netem 6594 Ft havontaIgaz korlátlan.
Tehát nekem kib.szottul kell a bluetooth és igenis számít,mikor telefont veszek.
viszont én itt most befejeztem,úgy érzem hülyeségen vitatkozunk -
karldergroße
senior tag
A Balatontól légvonalban három kilóméterre lakom - lehet mondani, hogy turistaövezetben. Van 3G (a számítógéphez is van mobilnetem), de max. 2MB/sec a mért eredmény, ami letöltésnél kb 200 kB/sec., feltöltésnél ennél is kevesebb. Ha lejjebb megyek a faluban (én a hegyen lakom), sima térerő se nagyon van. Vodafone.
Vezetékes netem nincsen. -
Pontosan. N8-cal is sikerült már nagyon jó képet csinálnom, mikor minden apró részletre odafigyeltem, nekiálltam beásni magam a beállításokba, addig vártam a fényképezéssel, míg már nem tűzött a nap, hanem egy fátyolfelhőn szűrődött át csak a fény, de ezekre ritkán van időm és türelmem. Viszont már egy ideje nem viszek magammal fényképezőgépet (Prágába is az N8-at vittem csak), mert van nálam egy tűrhető készülék. Ha a 808 még ennél is nagyságrendekkel jobb "fakezű felhasználók" esetén is, akkor nem kérdés, hogy előbb-utóbb lesz egy váltás ez irányban.
-
válasz
karldergroße #446 üzenetére
Pesti
Mi ez, üldözési mánia
Egy kis párezres faluban lakom Bp-től messze. Otthon 10 megás a net, az 5 gigabájtos hsdpa netem is tökéletes.
Rendszeresen járok az országban, nagyon ritka az olyan hely, ahol nincs rendes 3g. Vicces volna, ha csak Pesten volna internet.
-
karldergroße
senior tag
válasz
fateless #447 üzenetére
Nem érdekel a symbian és nem akarom tűzzel-vassal védeni.
Legfeljebb a divatirányzatok ellen lépek fel néha és rávilágítok arra, hogy pl. egy WP7-es telefonban mennyi minden nincs meg, ami egy symbianban alap, vagy könnyen beszerezhető hozzá. A bluetooth nekem fontos, mert a lakhelyemen a legsallangmentesebb és legegyszerűbb módja az ad hoc fileküldésnek. (És nem beszéltünk arról, hogy nem helyfggő, tehát egy kiránduláson, erdőben is használható, ahol még sima GSM-térerő sincs.) -
Várom már a Nanuk-féle felhasználók fényképeit ezzel a telefonnal. Persze kíváncsi vagyok BobTail képeire is, de ő túl profi. Engem jobban érdekelnek az olyan átlagjúzerek képei, akik nem értenek hozzá, csak fényképezni akarnak.
Nanuk: csinálsz majd beltéren is képeket? Azok nagyon érdekelnének.istnag:
Én 170km-re lakom Pesttől egy kis városban (bocs, ez tudom, hogy régi kép és T-mobile előbbre tart, csak ezt találtam hirtelen)
Ez azért téma, mert muszáj tűzzel vassal védeni a symbiant. Pedig aki azt akar venni, az akkor is megveszi, ha mindenki le akarja beszélni róla (ahogy én is megvettem), aki pedig nem akar azt venni, azt úgysem lehet BT-fájlküldéssel meggyőzni.karldergroße #448
Kérlek, vedd a fáradságot, és OFF-ba rakd az OFF topicot -
karldergroße
senior tag
Ezt nem értik meg a pesti agyukkal. Az én mobilnetem feltöltési sebessége KB/sec-ekben mérhető és 500MB korlátos. Nem vagyok milliomos, hogy tízezreket fizessen egy gyorsabb mobilnetre, de nálunk hiába is fizetnék, mert a 2-3 MB/sec névleges a legjobb teljesítmény (ami feltöltésnél persze mégsokkal rosszabb.)
Ha én át akarok küldeni egy 100 MB-os zenealbumot, még toronymagasan a bluetooth a legjobb megoldás - mivel: ingyenes, mert nem számít a korlát és nem is lassabb, mintha emailben teszem. -
Remus389
veterán
válasz
karldergroße #440 üzenetére
én sem értem, nem létszükség, de néha társaságban jól jön
vagy ha a másiknak "butatelefonja" van
vagy ha mobilnetünk korlátozott méretű(pl mint nekem ingyenes 100mb)
meg a tudat hogy van, nem értem ez miért vita, és miért fáj ha van, hagyjátok már abba
-
válasz
Röhejes ez a lassú és alkalmatlan átviteli csatornába kapaszkodásod.
Utoljára 6-8 éve végeztem rendszeres Bluetooth átvitel, akkor is butafonnal. Az elmúlt 4 év során, amióta "okossal" járkálok (S60v5, S60^3, droid) 3 alkalommal fogtam hozzá bt átvitelhez, abból egy fejeződött be sikerrel azelőtt, hogy meguntam volna, és kivágtam volna, mint macskát szarni. Ma már egyszerűen túl nagyok a fájlok ahhoz, hogy a bt érjen valamit. Egy szem zeneszám (FLAC, mondjuk 30mb) átvitele is egy örökkévalóság.
-
válasz
Nokia N8-ról amikor átküldök e-mail-ben 10-12 képet, akkor az másfél perc alatt megérkezik. BT-on még nem voltam olyan mazohista, hogy megróbáljak 10-12db 9/12MP-es képet elküldeni, de nagyon lassú lenne.
Nem azért nem használom, mert nincsen vagy nem tudok, hanem mert ostobaság lenne a részemről BT-on küldeni. Főleg, hogy ha elküldök egy képet, akkor nem a mellettem ülőnek küldöm - neki minek is küldeném, mikor épp látja a telefonomon is.Nem arról beszélek, hogy ne lehessen BT-on fájlokat küldeni, hanem hogy sokkal célszerűbb gyors módokat használni fájlküldésre. Persze ha valaki megvesz egy komoly készüléket és mellé komolytalan a netkapcsolata (értsd ezalatt, hogy nincs), akkor megértem, hogy BT-t használ ha ló nincs, szamár is megteszi alapon. De itt úgy látom, azt nem akarja a fanatikus réteg elfogadni, hogy a BT az a szamár és nem a ló.
De senki nem tiltja meg nektek, hogy BT-on keresztül küldözgessétek a dolgaitokat. Tegyétek nyugodtan. Csak ha kicsit is belegondoltok, rájöttök, hogy alapvetően az számít a leglassabb módok egyikének. Hiába van csodálatos N8-am, akkor sem állnék neki BT-on küldeni a képeket, mert magammal tolnék ki. Talán ha adódik egy olyan élethelyzet (még nem adódott), hogy mindenképp azonnal át kell küldenem valakinek valamit, akinél nincsen semmi más csak egy BT-os alaptelefonja, akkor lehet, hogy örülni fogok a BT-fájlküldésnek, de hogy ezen lovagolni, hogy ez micsoda meghatározó és alapvető dolog, az tényleg nevetséges.
-
karldergroße
senior tag
válasz
Quasi_modo #438 üzenetére
Én is.- Nevetséges az az érvelés, miszerint emailben kellene átküldenem képeket. És miért gyorsabb egy email??? Egy átlagos mobilnetre ugyanolyan lassú feltölteni a fájlokat, mint bluetoothon átküldeni, de a bluetooth sokkal egyszerűbb folyamat. Röhej az a szerecsenmosdatás, amivel a bluetooth hiánya mellett érvelnek egyesek.
-
válasz
Quasi_modo #438 üzenetére
Hát, a NeerFeed igazából egy "párosító rutin" a számsorok gépelése helyett. Az adatkapcsolat továbbra is kékfogas, csak gyorsabb.
Ezt mondták nekem az okosok. /A tudás odaát van./ -
Quasi_modo
nagyúr
A BT fileküldéshez: Nem nevetséges egy kissé, hogy két, egyástól 1 méterre lévő készülék között csak akkor tudjak adatot cserélni, ha közbeiktatok egy harmadik felet ? (szolgáltató) Amíg nincs minden készülékben wifi direct, vagy nfc addig marad ez. Ami meg a mobilnetet illeti, alig használom. Caak végszükség esetén, egyébként inkább az asztali gép. Nekem netezésre jobb agy nagy monitor, mint egy kis kijelző. Annyira nem vagyok fontos ember, hogy egész nap az emailjaimat kelljen lesni. És gyaníthatóan sokan nem az itt jelenlévők közül. Netfüggő (és FB függő) sem vagyok, hogy a buszon is neteznem kelljen.
A BT filetranszvert kb hetente használom. Ez van, ilyen elmaradott vagyok. -
Kasya
nagyúr
Elmeletben a BT 3 eleg jo sebessegre kepes. Mellesleg, csak en hasznaltam az elmult ket evben tobb OTG-t mint WiFi v. BT adatkuldest?
Alighanem ebben a keszulekben is van...
-
válasz
DarknessHope #433 üzenetére
Na majd a Bobtail jó lezsírozza nekünk itt a Pürévjú nyóccáznyócat.
Kékfog /megunhatatlan téma.../
Régi szép időben a SE K750-el csoportos kijelöléssel frankón lehetett küldeni AC/DC albumot a kolléga telefonjára. Leraktuk az öltözőben egy csendes helyen és szépen csinálta a dolgát! -
DarknessHope
senior tag
válasz
fateless #432 üzenetére
jó kis erdei fileküldök... homo bluetooth:
de egyébként ha mindenzt megtoldjuk azzal hogy külföldre megyünk akkor városban is lehet az ember....egy ropogos roaming netezés... mélyen a zsebébe nyúlhat az ember.... igazi kártyaporszívó
szóval azért van hogy jól jön egy közvetlen file-küldő na....
persze mint valaki már írta nem az avatar 3D-t kell igy átküldeni...
de elsősorban azért én még mindig a headsetek kapcsán látom hasznosnak hívás minőségét bőven kiszolgálja a BT... és nem kell zsinórozni... és pl megtoldva egy jó BT karórával.. amin kiírja a hívó fél nevét... nos ez igazán kényelmes lenne.... van is egy sanyi E 10 ropiért.. kár hogy nem vízálló.
-
válasz
DarknessHope #430 üzenetére
Apám, most már értem, hogy amikor elmegyek túrázni, akkor miért van mindig tele az erdő emberekkel, akik a kezükben telefonnal állnak és várnak! Legközelebb megkérdezem tőlük, hogy épp GPRS-szel vagy BT-on küldik át egymásnak az infót
A Nokia N8-at pontosan azért vettem, hogy amikor megyek ide-oda, akkor mindig le tudjak kapni mindent (fényképezőgépet nem is viszek már magammal). Ilyenkor tök jó, hogy pl egy pihenőhelyen túrázáskor el tudom küldeni az otthon maradt barátomnak, hogy pajti, erről maradtál le, legközelebb ne hagyd ki. (Persze elküldhetném neki később is...)
Na, ilyenekre tökéletes lenne a 808 is. Megörökíteni mindent, ami csak történik. (Főleg mivel nem csak magamnak kellenek a képek, hanem sok más embernek is és nem a facebookra)
Annyi, hogy erre az N8 is tökéletes, ezért még mindenképp megvárom, míg alaposan leesik a 808 ára. -
DarknessHope
senior tag
és ha épp a Börzsönybe vagy fent gprs-el egy völgyben akkor ez egész egy órás elfoglaltság és egy külön önuralom-feladat.. küldjön egy videót emailben térerő és bazdmeg használata nélkül
de viccet félre téve.. olyan rossz látni hogy mindenki csak Budapestben gondolkodik vagy valami nagy városban...
speciel nekem arra kéne ez az egész okostelefonozás.. és arra is használom jelenleg is csak hát öregecske winfos pda-t hogy az isten háta mögött is megtudjam nézni a vonat busz indulást időjárást meg közeli boltot automatát stb.... és esetleg friss élményeket is megosszak ha ez lehetséges.. pl picassán vagy ilyesmi.... na de ez már más kérdés
-
Most komolyan kérdem: elolvastad, amit írtam?
Ha esetleg igen, akkor azt mondtam volna, hogy a BT elavult?
Vagy olyat mondtam volna, hogy rossz, ha van BT fileküldés?
Vagy morogtam a BT modul megléte miatt?Kérlek, mondd vissza (inkább privátban), mit mondtam, hogy lássuk, hol veszett el az info.
-
Nekem is van egy olyan "direkt" érzésem, hogy a kékfog pont az ingyenessége miatt lett kinyírva.
Mi a gond vele???
Semmi!
Mégis miért nem megy?
Úgy van programozva. Pont. A gép azt csinálja, amire programozták.
Miért legyen ingyen, ha lehet pénzért is forgalmazni? A példa nem egyedülálló - kismillió napi dolog van rá. Pl: a kényszeresen bekapcsolt, de szerződésben NEM KÉRT hangposta. Fizess!!! Mindhárom szolgáltatónál bepróbálkoztak már ezzel nálam. /Ilyenkor papír elővesz - és lobogtatva ordibálhatok. Ha-ha-ha!/Én a mai napig küldözgetem oda-vissza a 10 éves Mac-emmel a képeket, hangfájlokat, hangjegyzeteket és irásos jegyzeteket. Sem az N8, sem a Mac nem jön ettől zavarba.
Ha esetleg valaki azt mondja erre, hogy lassú... Ja! Nem másfél gigás Avatár videó küldözgetésre van kitalálva. Egy 60 kilós Pdf-re vagy doc-ra pont okés. -
DarknessHope
senior tag
Bluetooth-t talán headseteknél használjuk ki legjobban szerintem... ott óriási áldás.. file-küldésre is használtam én... ha kisebbeket kell küldeni jól jön.... én pl örülnék ha egy dupla buetooth os cucc is megjelenne... vagy fejlődne egy új szabványú Bluetooth.. és akkor sztereo hangátvitelnél is jobb minőséget lehetne elérni amivel mondjuk egy igazi komolyabb fejhallgatóval és flac hallgatásra is jó lenne... az igazán igényeseknek
-
BobTail
őstag
Köszönöm Misály, persil, Dyra, Remusz911, Radeon_5, schawo, istnag, Ricardo, hibavissza!
Természetesen a fent említett képeken van egy kis utómunka, játék a fénnyel és a színekkel, illetve az eredeti kép mellé mindig egy 1126x1126 kivágott részletet kiemelek. Először én is meglepődtem, hogy mire képes az N9, ekkor regisztráltam twitterre, és a Nokia egyből dicsérő szavakkal illette. Ebből felbuzdulva csináltam a többit
A tervek szerint majd a jobb képeket meg fogják osztani minden közösségi oldalukon, de majd mindenképp jelentkezek, ha már nálam van a csodakütyü!
-
MR007RM
addikt
válasz
fateless #418 üzenetére
Azt a BT fájlküldés dolgot azért felejtik ki bizonyos telefonokból tudatosan, hogy ha már lehet fizess annak a használatáért is. Szóval nem elavult a dolog, hanem okos./MMS, internet használat/ Tán olyan drága egység az a hardver elem?
És ahol van BT az egy plusz pozitív helyzet, szemben azzal ahol hiányzik vagy le van tíltva. A több sosem kevesebb kérem szépen! Szerintem pont képek és fotók átküldésére volt kitalálva, de lehetnek kisebb programok, bármi és ez a szép benne. Ha van annak csak örülni lehet, akkor is ha nem sokat használjuk. Igaz most már van NFC.
-
válasz
DarknessHope #419 üzenetére
Gép és gép között van ilyen.
Jó lenne telefon és telefon között is.
-
DarknessHope
senior tag
válasz
fateless #418 üzenetére
egy ide illő kérdés..mármint a Bluetooth és a fájlküldés kapcsán.. nem csak mobilnál számítógépen is ugyanígy kérdés számomra, hogy miért nem jutott még eszébe senkinek hogy egy mindkét végen USB vagy mikrousb kábelel összekötöm a két készüléket.. és mindkettő látja a másikat külső meghajtóként mint pendrive? miért kell ahhoz hogy egy file-t küldjek valakinek valami belső hálózatot építenem wifin vagy kábelen.. amit mellesleg mint hozzánem értő a súgóval még sose tudtam megcsinálni....vagy telefonnál memkarit ki be a másikban.. memkari a kártyaolvasóba.. notebooknál merevlemez leválaszt rá a másikra? nem lenne egyszerűbb ha egy sima kábelt kötnék a kettő közé és jónapot... usb-től usb-be...nem hiszem el hogy ezt nem lehet megoldani....
-
Kérlek, olvasd el, hogy mi kapcsán írtam.
Rendszeresen használom a BT-t, de nem azon küldök sem képet ,sem videót.
Mint mondtam, cannak esetek, amikor jól jöhet a BT fájlküldés, de ez nem hogy nem elsődleges, de még másodlagos, harmadlagos indok sem a vásárlásoknál, ezt nem árt belátni. Mégis ezen megy a lovaglás az indokok felsorolásnál. Én ez ellen fakadtam ki.
Kérlek, az elejétől olvasd végig! -
Kobak77
aktív tag
-
bigmasterg
addikt
"Emberi szemmel ezen se látod a pixeleket, akkor meg nem mindegy mekkora a felbontása?"
4"-on 360x640 pixelnél nem lehet látni?
Ezt te sem gondolhatod komolyan. Fogtál már a kezedben nagyobb felbontású telefont?Már első pillantásra, a menüben is látszik, de netezésnél, dokumetumok megnyitásánál jön ki igazán a különbség.
Vagy a B megoldás, hogy már -sajnos- nagyon rossz a szemed és nem látsz rendesen közelre.
-
Remus389
veterán
azért mert ha 5 fotót szeretnél atkuldeni és 200 ft az mms, az neked egy ezres
BT -val ingyen van, ennyi
és valóban, elavult vagy alsokategorias telefonokra másképp nem lehet, én legutóbb idős kolleganomnek küldtem a nokia c1-jere, illetve a saját nokiajara
csengőhangot, előtte is küldtem BT-vel, ha mindezt MMS -ben kellett volna 2 év alatt kb 2000 Ft-ot vesziettem volna
nem sok, de akkoris
-
Radeon_5
aktív tag
Lesz majd ON hsz is?
-
bigmasterg
addikt
válasz
Remus389 #368 üzenetére
" amennyiben ez a pureview, vagy későbbi utódai teljesen tökéletesen leképezik a valóságot,"
Ilyet nem lehet.
Egyáltalán mi az, hogy tökéletesen leképezni a valóságot?
Az emberi szem által látotthoz leginkább hasonlóan? Teljesen ugyanolyan úgysem lesz sosem. De idővel akár túl is léphetik a szem érzékenységét, dinamikatartományát, felbontóképességét (az utóbbit már nagyjából sikerült). Úgyhogy nincs határ, nincs olyan, hogy tökéletesen leképezni a valóságot.szerk.:
(#360) keopsz :
"szóval, szted, ha két cucc kisfilmes formátumra átszámolt monnyuk 28mm-en néz, és 2 az F, akkor ettől még a DOF lehet ég és föld? "Azonos blende érték és azonos ekvivalens gyújtótávolság mellett a nagyobb érzékelővel rendelkező gépnek lesz kisebb mélységélessége.
Úgyhogy igen, lehet ég és föld. -
Ricardo
titán
A telefonjára hogy küldöd? Egyébként mondjuk a nagyinak van egy viszonylag régi de már színes kijelzős telefonja. számítógépe nincs (ergo modemes net is kizárva), mobil net nuku, ha megemlítem a wifi szót azt hiszi az anyját szidom.
Lefényképezem a gyermeket, és ő szeretné ezt a képet látni háttérként a telefonján, mert imádja az unokáját. Szerzek egy kábelt hozzá és ha egyszer meglátogat rávarázsolom a gépemről a telefonjára. Valóban egyszerűbb mint az elavult BT-n átküldeni.
Ezzel nem azt mondom hogy nélkülözhetetlen, de néha jól jön. Annak a fényében meg pláne nem értem, hogy maga a technológia amúgy is benne van (headsetek miatt), akkor miért van tiltva az adatküldés. Aki elavultnak tartja nem használja.fateless:
Nem gyakori, de néha ahogy írod jól jön. Emiatt nem kellene külön belerakni, mert nem érné meg, de ha már benne van amúgy is, akkor miért korlátozzák? Mire jó ez? -
Egyfelől a mailt akkor is megkapja, másfelől pedig amúgy sem várná ki az a fél órát, mire a videó átmenne neki.
Persze, vannak olyan esetek, amikor esetleg valaki kivárná, de te is tudod, hogy ezek a nagyon ritka kivételek, amiket elő lehet kapni a zsákból (pl tanóra alatt átküldi Pistike a HD videót Zsoltikának), de távolról sem életszagú manapság. Ahogy a BT fájlküldés sem az ma már. Nem azt jelenti mindez, hogy soha senki nem küld BT-on keresztül fájlokat, hanem hogy ez már nem általános, (max a középsulis gyerekeknél).
De te is elmondhatod, hogyan szoktál fájlokat (képek, videók) átküldeni másnak.Amiről beszélek - még mielőtt jönnek a nagy symbian-védelmezők, akikre reagálnak a symbian-haterek - hogy a BT fájlküldés a vásárlások esetén mint meghatározó tényező egy drasztikusan elenyésző hányadát érinti az embereknek.
A Nokia 5230-asomról és a Nokia N8-ról például még egyetlen fájlt sem küldtem BT-on. A körülöttem levő emberek közül nem is emlékszem az elmúlt sok évből arra, hogy valaki akart volna küldeni nekem BT-on keresztül valamit. De nem én vagyok az egyedi eset... -
Igen, tudom. Ahogy azt is tudom, hogy az illető ezt azért mondta, mert a BT fájlküldés a lova, melyen vágtatni próbál. Csakhogy simán el tuja küldeni az illető iOS-ről pl e-mailben vagy wifi-n keresztül a képeit.
Azért írtam le, hogy androiddal és symbiannal (Sensationt és N8-at használok a hétköznapokban) sem küldök BT-on, mivel lassú lenne, hiába adott a lehetőség.Szóval alapvetően pont arra válaszoltam, ami a felvetés hátterében állt.
MOD
Gondolom neked is evidens, hogy amikor az illető azzal jön, hogy képet vagy videót akar átküldeni egyik telefonról a másikra, de ezt nem lehet iOS-szel, akkor a BT fájlküldés az, ami a háttérben mint symbian előny jelenik meg. De akár csak egy egyperces videó átküldése is egy örökkévalóság BT-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legkomolyabb kamerás telefon, ami csak létezik, ám egyelőre egy tetszhalott platformon él csupán. A PureView technológia előtt viszont le a kalappal.
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy 30s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest