Új hozzászólás Aktív témák
-
"Kérdezem én, ha nekem van egy erős CPU-m akkor miért nem tudja hatékonyabban kihasználni a Mantle a GPU-mat? "
A mantle lényege és instant hatása első körben a cpu limit kitolása/eltörlése volt. Mint ahogy tucatnyi írásban szerte az internet során el lett magyarázva, a low level apik egyik előnye, hogy azt a nagy cpu overhead-et törlik, amivel a dx11 jár. Ez a cpu erőforrásának tekintélyes részét elvitte, hogy meghajtsa a kártyát, különösen radeonok esetén, konkrétan egyetlen cpu szál tudott azzal foglalkozni, hogy adatokat adjon a vga-nak. 4790K esetén képzeld el, bármilyen meglepő, mivel a proci sokkal erősebb mint az én FX-em, a 100 ezer forintos procid gond nélkül tudta már így is elég adattal járatni a 290-est, hisz ereje volt hozzá még ezzel az overhead-del is, ezért volt nálad sokkal kisebb hatás. Nálam, ahol 8 darab de gyengébb mag volt, az egyetlen mag kevésbé bírta a 290X-et hatékonyan etetni, ezért volt vagy 20%-os fps emelkedés. Az olyan rendszerekben, ahol pl 290X crossfire-t hajtott meg egy az enyémnél még gyengébb proci pedig hozhatott akár 40-50%-ot is.
Tehát összefoglalva: a mantle a cpu limites helyzetekben segített a legtöbbet a jelen formájában, ez hozott a legtöbb extra fps-t. 4790K-val nem volt cpu limited, bármilyen hihetetlen. Nekem 8320-al már volt egy kicsi.
Később ahogy egyre inkább low level apira terveznek játékokat, ennél több trükköt is bevetnek majd, hatékonyabb, látványosabb algoritmusokat lehet átemelni egyből, de pl bf4 alatt első körben csak a cpu limitre volt hatása.
-
MongolZ
addikt
Te jó ég. Na, én feladom. Majd valaki türelmesebb elmagyarázza.
"megrágalmazták Kunost (Assetto Corsa) és a Project Cars fejlesztőit is hogy biztosan azért fut rosszabbul AMD kártyákon a játékuk, mert NV-re lett írva. Aztán érdekes módon ez egyáltalán nem igaz sőt, ezt meg is cáfolták."
Az lett volna a meglepetés, hogy ha beismerik.
-
-
Levwi
aktív tag
a mantle-nal az a baja hogy az nvidia lecsap a játékfejlesztőkre hogy nvidia-ra írják meg jobban a játékokat és itt van a gond. Érdekes módon az amd által szponzorált játékok nem futnak rosszabbul nvidia kártyán, de az nvidia által szponzoráltak meg rosszabbul futnak amd kártyán. nv mindig keresztbe tesz az amd-nek miközben amd próbál olyan dolgokat fejleszteni ami mindkét gyártó kártyáin normálisan fut. Mantle is menne nvidia kártyákon ha támogatnák az alacsony szintű hozzáférést hidd el, de nem támogatja így bukta. De én még mindig azt mondom, hogy a mantle pont elég volt ahhoz, hogy megszülessen a dx12 és a vulcan api.
-
MongolZ
addikt
Te tényleg nem érted a Mantlét. Javaslom olvasgasd a Mantleval foglalkozó wikipedia oldalt - alapnak ez is jó lesz - ami kivételesen viszonylag korrekten írja le, hogy mi a helyzet.
De segítek:
"The draw call improvements of Mantle help alleviate cases where the CPU is the bottleneck. The design goals of Mantle are to allow games and applications to utilize the CPUs and GPUs more efficiently, eliminate CPU bottlenecks by reducing API validation overhead and allowing more effective scaling on multiple CPU cores, provide faster draw routines, and allow greater control over the graphics pipeline by eliminating certain aspects of hardware abstraction inherent to both current prevailing graphics APIs OpenGL and Direct3D."
Világos már?
-
trufa12
addikt
Én nem vagyok nv -s
Se amd-s már.Kb olyan katarzist vártam volna
mint pl ez jó példa lesz : Már aki még emlékszik a dragon ball z re.
Mikor songoku vissza vág ssj1be dermesztő bácsinak....kb az amd is halál szélén van, hullanak a barátaik ... legalább egy ilyen szintű bedobás kellene ...
Én ha beválna vennék 1 olyan fury-vga.t De ha nokedli , akkor maradok az nv-nél.
-
m0h0senator
őstag
Az elképzelésem a következő: A monitor (free sync-es) tud 144Hz, a kártya 80-90 fps-sel küldi a képet, ami ugye "gyorsabb" mint a 60Hz-s monitorom frissítése ahol jelentkezik a screen tearing, na most gondolom én, hogy így már kiküszöbölhető az, hogy a kártyát nem kell "vissza folytani" a v-sync-el hanem mehet teljes gőzzel, mert a monitor képfrissítése így is gyorsabb már mint 144Hz-n.
aztán lehet nagyon rosszul gondolom
-
MPowerPH
félisten
290X mara mar felnott a GTX980-hoz, ami a teljesitmeny illeti, szoval nem igazan volt itt gond.(pedig nem mai kartya, csak sokaig tartott ,mire driver szinten felhuztak) Titan X-re nem kellett valaszolni, az nem tomegkartya. A Ti a piaci ellenfel a felso szegmensben.
De nekem egyenlore ez csalodas. Arrol volt szo, hogy megoldottak, es sikerult megduplazni az ossze stackelheto memchippek szamat. Erre megis kiadjak 4Gb-vel egy olyan szegmensre, ahol a userek 4k-ra veszik a kartyajukat, vagy eppen multi monitorra, ahova mar nem lesz eleg ez a mennyiseg. Igy ez a sz@rnak egy pofon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest