- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxim01
aktív tag
Sziasztok! Búcsúzni szeretnék tőletek ma eladtam a telefonom. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségeket, jó csapat van itt szerencsére. Néha azért még benézek ide...
-
bendegruz
őstag
s2 után ez egy brutál jó teló nekem
akinek s3-s4-e van,azt viszont megértem,hogy nem akar váltani s5-re -
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #900 üzenetére
Szóval akkor mégsem iPhone-ón terveznek épületeket és komponálnak zenét, ugye?
Te tényleg ennyire nehéz felfogású szemellenzős droid fanboy vagy?
Épületet valóban nem terveznek, de ezt nem is írtam.
Zenét viszont szereznek, mert vannak nagyon jó alkalmazások rá (konkrétan, míg iPhone-om volt én is sokat játszottam a Music Studio-val ráérő időben).
IPhone-on természetesen csak hobbi szinten, meg otthon gitározva, de az iPad-et professzionális szinten is használják, akár napi munkára is. Gyakorlatilag az összes neves zenei cég támogatja a platformot, nem ok nélkül. Persze egy droid fanboynak ez fájó dolog, de hát ezt a békát le kell nyelnedAnnak sokkal inkább van gyakorlati jelentősége, hogy milyen a billentyűzeted.
Teljesen igazad van.
Keríts egy droidos tabletet és rakj rá akármilyen billentyűzetet és írjunk már be rajta 20-30 oldalt...
Majd rájössz, mikor én már rég végeztem az iPaden és megnéztük ki mennyit hibázott, hogy miért is jobb sok tekintetben az iOS billentyűzete -
törölt tag
válasz
Parallaxis #898 üzenetére
Szóval akkor mégsem iPhone-ón terveznek épületeket és komponálnak zenét, ugye? :-) Bohóckodásra, meg az általános alsóban történő dicsekvésre jó az ilyesmi, professzionális felhasználásra viszont aligha. Annak sokkal inkább van gyakorlati jelentősége, hogy milyen a billentyűzeted. Na de érdemes lenne befejezni az offolást, egy Samsung S5-ről szóló topicban ne kelljen már néhány troll miatt az iPhone-ról olvasni...
-
Janesz1981
tag
iPhone az stabilabb, megbízhatóbb ez tény, ott a hardware-hez van az os ha jól tudom. Egyértelmű ezt választják na meg 100+ variáns sincs amihez optimalizálni kellene. Aki meg nem szereti ha bekorlátolják és szereti "belakni" a telefonját az vesz androidot. Persze ott is a Nexus lenne a nyerő választás hiszen az a referencia modell.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #897 üzenetére
Nem arról van szó, hogy kötelezően azon kell, hanem arról, hogy azon is lehet.
A lehetőség adott, ráadásul akár hobbi szinten egy elektronikus gitárral, vagy akár egy több tíz milliós keverőpultot távvezérelve egy koncerten.még a Nemzeti Színházat is azon tervezték
Ebbe majdnem beletrafáltál
Ugyanis valóban nem azon tervezték, ellenben a hangosítást és a világosítást iOS-es alkalmazással és iPadekkel vezérlik -
törölt tag
válasz
Parallaxis #896 üzenetére
Aha, mert zenét általában iPhone-on szokás komponálni és talán még a Nemzeti Színházat is azon tervezték, hát persze.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #894 üzenetére
Meg hát szerkessz műszaki rajzokat és komponálj zenét iPhone-on, hát persze.
Hidd el, sokan használják erre is, mert megtehetik
[link]A sok hülye neves zenei cég, az ostobák, nem kérdeztek meg téged...
Annyira viccesek a droid fanboyok
Bele lehet törődni, hogy a droid kiváló rendszer egy smartphone-ra, ahol telefonálsz, netezgetsz, facebookozgatsz.
Tabletre, munkához, tartalom előállításhoz meg felejtsük már el a kis droidot, ehhez még nem nőtt fel..
Lehet, hogy ez neked, meg pár szemellenzős fanboynak fáj, de ettől még igaz.---
gthomma:
A doki meg ipad-on értékeli a leletet ... aha.
Én először akkor találkoztam ezzel a témával, mikor a CT vizsgálatomat a doki egy iPad3-on nézte és mutatta nekem..
Az, hogy te valamit nem ismersz, nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nincs isElmesélem androidnál hogyan kell:
1. - a telefont egyszerű hétköznap micro usb kábellel összekötöd a pc-vel.
2. - az sd kártya /ringtones mappájába bemásolod a kedvenc mp3 csengőhangodat
3. - a bemásolt mp3- mat beállítod csengőhangnak- csengőhangot évente egyszer változtatok, így ez a legkevésbé érdekes
- az Audiko-ról letöltöm, kettőt kattintok rá és nyomok egy szinkront az iTunes-on.. huhh.. le is izzadtam ebbe a bonyolult feladatbaérdekes, semmivel sem bonyolultabb, mint amit te írtál (sőt, mivel össze sem kell kötnöm a készüléket a géppel, így még egyszerűbb is).
.. -
gthomma
senior tag
válasz
Parallaxis #893 üzenetére
Ilyenekre gondolsz?
https://www.youtube.com/watch?v=M8g5VAGmzzI
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bbi.national_multiple_sclerosis_society
http://www.imedicalapps.com/2014/01/diagnose-app-evidence-based-clinical-decision/A doki meg ipad-on értékeli a leletet ... aha.
Az ios -nál talán ez a legszánalmasabb: (persze hosszasan lehet sorolni az értelmetlen és idegesítő korlátozásokat)
http://www.hogyankell.hu/Iphone-ra_cseng%C5%91hangot_tenni
vagy
http://iphone5.freewb.hu/iphone-ra-mp3-csengohang-beallitasElmesélem androidnál hogyan kell:
1. - a telefont egyszerű hétköznap micro usb kábellel összekötöd a pc-vel.
2. - az sd kártya /ringtones mappájába bemásolod a kedvenc mp3 csengőhangodat
3. - a bemásolt mp3- mat beállítod csengőhangnak -
törölt tag
válasz
Parallaxis #893 üzenetére
Szerintem az iOS-énél sokkal komolyabb tudású billentyűzeteket sokszor többen használnak Androidon, mint az általad hiányolt szoftvereket együttvéve.
Meg hát szerkessz műszaki rajzokat és komponálj zenét iPhone-on, hát persze.
-
Parallaxis
addikt
Ezt elmagyarázhatnád, a Play áruháznak komplett "Zene" szekciója van.
Nem zene hallgatásról van szó, hanem készítésről. Normális midi támogatottság hiányában az Android erre nem igazán alkalmas.
Az összes nagynevű zenei cégnek van alkalmazása iOS-re, Androidra nem igazán.Pár példa:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]Play áruház "Orvosi szoftverek" közel 2000 van.
Itt is a Pro részre utaltam, nem a pulzusszám és testsúly mérő appok tömegére.
Orvosi műszerek kezelése, kiértékelése, diagnosztikai és intézmény üzemeltetési alkalmazásokra.CT kiértékelő: [link]
Radiológiai app: [link]
Oktatás: [link]De igazából ezekről nincs sok elérhető videó, mert a legtöbb ilyen alkalmazást közvetlenül az intézményeknek készítik, vagy az adott egészségügyi eszközhöz, mint tartozék jár.
https://www.asme.org/engineering-topics/articles/technology-and-society/9-android-apps-for-engineers
Látom nem igazán vagy képben
Esetleg mutass pár autógyártót, amelyik a mobil szervizdiagnosztikáját Androidra és nem iOS-re fejlesztiDe tudom,tudom, az android és a samsung szar, az ios meg a szifon istenkirály, ja meg a nokia a wp8- al még királyabb.
Vagy csak nem értetted meg, hogy miről is volt szó
Az Androidra is vannak jó szoftverek az átlagos felhasználáshoz, de professzionális szinten, ahol nem csak tartalom fogyasztásról, hanem előállításról, vagy komoly munkáról van szó, ott egyelőre nem igazán képviselteti magát. -
gthomma
senior tag
válasz
Parallaxis #877 üzenetére
"Mondjuk a zenei rész szinte kompletten hiányzik Androidon"
Ezt elmagyarázhatnád, a Play áruháznak komplett "Zene" szekciója van."de egészségügyi"
Play áruház "Orvosi szoftverek" közel 2000 van."mérnöki és szervizdiagnosztikai szoftverek"
https://www.asme.org/engineering-topics/articles/technology-and-society/9-android-apps-for-engineers
Persze van több is.De tudom,tudom, az android és a samsung szar, az ios meg a szifon istenkirály, ja meg a nokia a wp8- al még királyabb.
-
panaman
csendes tag
ez tényleg ennyi? ki kipróbálta valaki,működik? (ujjlenyomat olvasó)
http://www.youtube.com/watch?v=sfhLZZWBn5Q#t=38 -
tomas01
aktív tag
Sziasztok. Picit fura kérdés… 4g+wifi sebességét valóban összeadja a gyors letöltés? Ez a extra akksi kimélő üzemmód ,hogy fekete fehérre váltja a kijlezőt esetleg note 2-re nem érhető el :-)?
-
maxim01
aktív tag
Gyere át ide: kicsit mozgalmasabb
-
DeX|
tag
csatlakoznék énis a felhasználói táborhoz, tényleg jó kis teló lett.
-
maxim01
aktív tag
Na ma átvettem én is, fehér lett csak az volt. Eddig tetszik nagyon, s3-ról váltottam, de az is a családban marad a fiam megörökölte tőlem.
-
SN2O
aktív tag
Tudja valaki,hogy a Telekom mikortól szállítja ki az előrendeléseket?
-
kristof83
aktív tag
Vett már valaki rajtam kívül itt közülünk!?
Én pénteken vettem azóta nyúzom, és fergetegesen jó telefon lett
Ami érdekelt elsőre:
-a hátlap jó minőségű, még mindig műanyagos igaz már egy puhább változat, de a sajtóképeken látható minőség szerintem nincs meg
-fehér színűt vettem (csak az volt), de a hátlap nem fehér hanem ilyen gyöngyházas fehér, mint a kagylóhéj
-a kijelző a legkomolyabb része a telefonnak!!!!!!
-az új menü nagyon jól néz ki élőben ezen a minőségű képernyőn, mert a pasztell színek tényleg pasztellnek hatnak
-simán működik az első Galaxy Gear-el, én azt hittem csak az újakkal lesz kompatibilis!
-ja és amin a legjobban meglepődtem, az az hogy gsm boltba vettem, és full magyar dobozos készüléket kaptam!!azt hittem a hivatalos premier előtt 1héttel max valami ázsia példányt osztogatnak a gsm bltokba, főleg hogy a listaár alatt van 20ezerrel!
Hirtelen ennyi.... -
törölt tag
válasz
Parallaxis #877 üzenetére
Köszönöm hogy válaszoltál helyettem.De ha csak a játékokat néznénk engem legjobban az zavart hogy a kedvenc játékom, ami nem egy nagy játék (csr classic) csak most jelent meg elsején androidra ami már 1 éve van az ios-re,de sorolhatnák játékokat mert rengeteg van,csak menjen fel a kérdező az appstore-ra.De ez mindig örök veszekedés lessz,hogy melyik a jobb rendszer,mindig lesznek fanatikus IOS és android fanok,nekem ezért van ez is meg az is.Én szeretem mindkettöt,mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is
-
Parallaxis
addikt
Mondjuk a zenei rész szinte kompletten hiányzik Androidon, de egészségügyi, mérnöki és szervizdiagnosztikai szoftverek terén is eléggé gyér a választék (a nagyobb ilyen jellegű cégek szinte kizárólag iOS-re fejlesztenek). Persze ez csak a professzionális felhasználókat érinti, akik nem csak hírolvasásra, meg facebookozásra használják az eszközöket.
(Mondjuk eleve a tabletre szánt alkalmazások is fehér hollónak számítanak Androidon, mert a fejlesztők úgy vannak vele, hogy a rendszer úgyis széthúzza az UI-t, minek fáradjanak a nagyobb kijelzőhöz való felület megtervezésével és elkészítésével.)--
Ha meg meg is van az adott szoftver mindkét platformra, akkor is sokszor az Androidos verzió kisebb funkcionalitású, vagy lényegesen rosszabbul optimalizált (pl. játékok esetén ugyanaz a játék a pár éves iPad 3-on hibátlanul reccenés nélkül fut, míg egy Note 3-on képes meg-meg akadni).
-
maxim01
aktív tag
Megrendeltem, 11-én veszem át...
-
SN2O
aktív tag
válasz
Peterson_ #704 üzenetére
Csak én látom úgy,hogy itt egy nyolcmagos(4+4) proci szerepel a dobozon?
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=5z4dDT7NhTc -
törölt tag
válasz
Robby268 #870 üzenetére
iphone 5s szerintem nagyon zárt rendszer (nekem 5c-m van),nagyon stabil de idegesitő az itunes,stb,de minőség,stabilitás rendben van és egy csomó olyan alkalmazás van ami androidra nincsen,nekem a galaxy s5 túl műanyag,nincs minőségi érzet,én a Htc one-t választanám:minőségi anyagok,kiváló szoftver,jó hardver,gyors,megbizható.Nem vagyok elfogult hisz nincs HTC-m,ez az én véleményem,mindenkié más.
-
Robby268
csendes tag
Sziasztok!Ártól függetlenül Iphone 5s,Samsung galaxy S5 vagy HTC New One-t választanátok?Érdekelne a véleményetek,pro és kontra.Köszönöm!
-
AMD Power
titán
A Samsung ma járt nálunk és "bemutatta" az új S5-t.
Ami kellemes csalódás volt a hátlap és annak az anyagminősége. A sajtó képeken nekem gagyibb hatásúnak tűnt. A AF tényleg baromi gyors rajta. És a rendszer is zökkenőmentes volt. Ami viszont nem tetszett. A Beállítások menü átvariálása. A Samsung szerint így jobban átlátható. Engem személy szerint nem győzött meg. A készülék amúgy szerintem jól fog fognyi.
-
FragMaster
addikt
Magenta T-nél beárazták.
-
tothl
addikt
Én szemezek a Z2 -vel, kérdés, hogy a kijelzője milyen lesz végül. A Z -é elég tragikus volt, de egy rendes IPS -nek örülnék....
-
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #862 üzenetére
Hát látod, nem is vitatkozik ezzel senki sem
... rajtad kívül...Mégis, szerinted miben jobb az S5?
Mert szerintem a Z2-nek jobb a kijelzője, a több ram is hasznosabb, mint az a kis sebességtöbblet amit az AC-s SOC jelent, a kamera is jobb (igen, az S5 gyorsabban készít gyengébb felvételeket, hurrááá), és az akku is jelentősen erősebb és a vízállóság sem egy jelképes gumitömítés formájában van csak jelen.
Óhh igen, biztos nagy előny az ujjlenyomat olvasó, ami nem annyira biztonságos és mivel egy elavult megoldást használ, így kényelmetlen és bizonytalan (igaz, a semminél több, de ezt a megoldást akár ki is hagyhatták volna).
Esetleg a pulzusmérő a kiemelkedő feature, amire gondolsz?
Mesélj...
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #859 üzenetére
"Az viszont tény, hogy a Z2 jobb készülék lett, mint az S5."
Látod, ezért nem érdemes veled vitatkozni.
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Parallaxis #859 üzenetére
Ez vitathatatlan. A Sony nagyon összaszedte magát. A vicc az az, hogy hogyha a Sony nem lenne profin vízálló (nem úgy mint ez), akkor is sokkal jobb lenne mint az S5.
-
Parallaxis
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #857 üzenetére
Nem hinném, hogy a Sony átvenné a vezető szerepet.
Az viszont tény, hogy a Z2 jobb készülék lett, mint az S5.
-
Ununqatrium
aktív tag
Ilyen rettenetet is rég gyártottak már. A Samsung dizájnerei tragikusabbnál tragikusabbak
-
Rolcsi25
csendes tag
A Sony Z2 sokkal jobban sikerült,látszik,hogy jobban igyekeznek,hamarosan átfogják venni a vezetést.Az S5- ben semmi újítás,csalódás.....
-
sys25
aktív tag
Remélem hogy koncepció is marad.
Hogy is fogalmazzak?Hááát nem egy díjnyertes iparművészeti alkotás...
Főleg hogy a hátlap közepe kipattintható.
Az s5 háztartásikeksz hátlapja se nyerte el a tetszésem túlságosan,de ettől még az is szebb!
Na meg az oldalsó gombok elhelyezése...
Ezektől a már majdnem hogy hátlapra rakott gomboktól az Asus Memo Pad HD7-nél is az agyvérzés kerülget.Nagyon rossz helyen van... -
AS
félisten
Galaxy F concepcio
-
Bigyo13
őstag
-
sys25
aktív tag
Én majd akkor hiszem el ezt a minőséget,ha élőben ki tudom próbálni és a fotós tehetségtelenségemmel és tudatlanságommal automata módban ilyen,vagy legalább hasonló képeket tudok vele lőni.
Az emberek nagyrésze alig,vagy egyáltalán nem ért a fotós beállításokhoz,így egy fotós szaki finomhangolásával lőtt fotókat egy laikus soha nem fogja otthon reprodukálni.
Már ha ezek a fotók tényleg az S5-tel készültek...
Na de majd úgyis a puding próbája az evés lesz. -
láttunk már érdekes tesztes képeket is, amikor egyik vagy másik ellentábor "portálja" eszközölte azt, miszerint bizonyos készülékek "véletlenül" gyengébben teljesítettek - vagy épp fordítva -, mint sok más tesztben...
nagyon megnézendő és meggondolandó már, hogy kinek hihet az ember... -
AS
félisten
-
Snoop-y
veterán
válasz
Fitzgerald #838 üzenetére
En korabban mart irtam parat. ( beepitett root ) szabalyozni a programokat mikor mi tortenhessen.
Es ezt is lehetne ugy csinalni, hogy pl a hardvert ne lehessen vele elrontani ( pl overclock vagy volume boost )Ha most a Nexus ( LG ) a Samsung vagy akar a Sony egy ilyet megcsinalna eleg sokan vasarolnanak ilyet. Nem gondolnam, hogy ez a gyartoknak oriasi gondot jelentene (annyiban csak hogy nem tudnanak adatokat lopkodni ) bar ez is olyan dolog, hogy az atlagfelhasznalo ugysem kapcsolgatna viszont egy csomo paranoid ember meg a verkockak is boldogok lennenek a factory romokkal.
-
Bigyo13
őstag
Nem tudja valaki biztosra, hogy végül is NANO vagy Micro SIM-es lesz az S5?
Mert ez sem egyértelmű...
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Parallaxis #833 üzenetére
Hosszú távon biztos vagyok benne, hogy még jóval többet is lehet keresni a szoftveren, mint a hardveren.
Csa ugye rohadt nehéz megtalálni, hogy milyen szolgáltatás is kell a népnek. -
sys25
aktív tag
válasz
Parallaxis #835 üzenetére
Szegényke kapott már az élettől,elég megviselt a külseje és az akku se a legjobb már,úgyhogy inkább "véletlenül kilöki valaki a kezemből" és megyek a T-hez komplett telót cseréltetni ha már egyszer fizetem a biztosítást.
Nem ér már annyi utánjárást ez a teló.Új hátlap,új akku,új füles+ gariban a kijelző?Olcsóbban kijövök ha összetöröm. -
sys25
aktív tag
válasz
robesz25 #821 üzenetére
Hát jah...
Volt IPS paneles telóval is dolgom (i4S) és nekem az jobban bejött,azzal sose volt gond és szép is volt.
Elvileg a SAmoled+ helyett a pentile mátrixosra azért tért át a Samsung,mert olcsóbb az előállítása+ kevesebb a probléma vele,pont a beégések elkerülése a Pentile egyik jó tulajdonsága elvileg.DE a csodás pentile amoledes Samsungomon már vagy 4 hónapja jelentkezett a beégés/sávosodás,+4 beragadt vörös pixel,pedig nincs még 1,5 éves,régen az S2-mnél már 1 hónapos korától voltak gondok a kijelzővel,nem is volt sokáig nálam.
Szóval ennyit a nagy marketing dumáról!
Csak IPS kijelzős telót veszek ezután! -
Parallaxis
addikt
válasz
Fitzgerald #831 üzenetére
Már jó ideje inkább az optimalizációra, és az ötletes újdonságokra, szolgáltatásokra kéne fókuszálni.
Hova gondolsz, az csak szoftver, azon nem lehet keresni annyit, mint egy "új" vas piacra dobásán.
-
UFC
aktív tag
válasz
Fitzgerald #831 üzenetére
Hát igen az Optimalizáció. Androidra meg a gyártókra ráférne. Nem egy videó van ahol az újdonsült Galaxy S5 laggol bedadog, ilyen komoly hardver mellett is ami valljuk be elég szomorú.
-
Fitzgerald
veterán
Szerintem túlságosan gyorsan jutott el a piac a zárt rendszerű, qvga kijelzős, nyomógombos készülékektől az 5 inches Full hd érintőkijelzővel, 4 magos processzorral, 3 gigabájt rammal, 40 megapixeles kamerával szerelt szupergépek világáig. Persze hogy nehéz újat mutatni, de nem is hinném, hogy szükséges. Remélem tényleg véget ér lassan ez a céltalan hardver-mizéria. Már jó ideje inkább az optimalizációra, és az ötletes újdonságokra, szolgáltatásokra kéne fókuszálni.
-
robesz25
csendes tag
válasz
Quasi_modo #825 üzenetére
Szerintem ez egyértelmű.
Ki a pap ,kinek a paplan..Sorry ,ha valakit megsértettem ..
Le írtam az álláspontom-nézetem -
robesz25
csendes tag
IPS kijelző sztem nem egy hátrány ..
Huawei Ascend D2-be is ez van ..
"Full HD felbontást elérni. A D2-ben így egy 1920×1080 pixeles IPS panel dolgozik, amely, mondanunk sem kell, gyönyörű képet produkál. Teljesen olyat, mintha papírt néznénk, az éleket valószínűleg még nagyítóval sem lenne egyszerű megtalálni. "Nekem az amoled kijelzővel sok bajom volt .. mindig beégtek egy idő után ..
szellem képes marad a telefon kijelzője tőle . -
autox3c
tag
Biztos sokan már látták, de azért aki nem annak mondom:
Android Authority kisorsol egy S5-öt, a heti nyereményjáték részeként
u.i. én is későn vettem észre, de aki szeretne jelentkezni még pont belefér -
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #818 üzenetére
Hát azért én még emlékszem, hogy mennyi gond volt az SII kijelzőjével (nekem háromszor cserélték 7 hónap alatt gariban).
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #817 üzenetére
Vagy egyszerűen csak drágább. Mert a költség csökkentés mindenek előtt.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #816 üzenetére
Az nem jött össze nekik, nem véletlen, hogy az SII óta nem használták ezt a technológiát.
-
robesz25
csendes tag
Szerintem meg téged elvakít a marketing ,azt ha ilyen telefonod van csak villogsz vele ,mert zenelejátszón és facebookon kívül másra se használod.
Tudod 200 ezer ft nem kis pénz . Én megvizsgálom a telefont és viszonyítok a többihez ,hogy egyáltalán megéri az árát ,mert lehet -30 ezerért veszek ugyan olyan tudású telefont ujjlenyomat olvasó nélkül ..
Ujjlenyomat olvasó: ugyan koppintott, de fontos - funkció használhatóságát hogy sikerült ennyire bénán megoldani. Gondolom nem merték jobban feszegetni a másolás ládika ajtaját, nehogy egy alma a fejükre essen.
Baromság a FULL HD, 2K és az egyre nagyobb felbontású kijelző mobilba.
A nagyobb felbontású kijelző nagyobb mértékben terheli a GPU-t. Tehát ha egy új telefonban erősebb GPU és nagyobb felbontású kijelző van, akkor a kijelző a több pixel miatt elszívja a GPU erőtöbbletét. Így gyakorlatilag az eredmény az, hogy a GPU teljesítménye nem növekedett, sőt, esetleg csökkent a régebbi telefonhoz képest.
EZÉRT van az, hogy még egyes csúcskategóriás telefonokon is szaggatnak a játékok (sőt, maga a rendszer is akadozik). A tudatlan ember persze egyből az Android optimalizálatlanságát hibáztatja, de továbbra is elvárja, hogy a következő telefonba még nagyobb felbontású legyen a kijelző.
Ugyanez igaz az akkumulátorra. Hiába nagyobb, ha a több pixel a kijelzőben több áramot fogyaszt. Megint csak nincs előrelépés üzemidőben.
A gagyi Pentile Amoled helyett inkább normális LCD kijelzőt kéne használni, máris nem kéne hatalmas felbontás ahhoz, hogy ne legyen pixeles a kép.
.
(Ráadásul ami felbontást írnak a Pentile Amoled-hez, az valójában csak névleges, a minőséget tekintve hazugság.)A Galaxy széria meg a tömegeknek gyártott,olcsó plasztikba csomagolt telefon erős belsővel.A koreai gyártó elérte amit akart,a neve ma már jól cseng,a sz@rt is el lehet adni Samu logóval.Gondolom az ára is tükrözni fogja a zászlóshajó mivoltát.Vártam volna egy végre igazi ütős telefont aminek a háza is jobb mint ez az újraextrudált fosch.
-
robesz25
csendes tag
Szerintem elég gyengusz telefon ez az S5 .
A Samsung Galaxy S5 ára kártyafüggetlenül 229 900 forint lesz megjelenéskor.Mondjuk úgy ahogy írták milyen újítások lesznek háhh fele nincs benn..
Főleg hogy csak egyes országokba lesz Exynos CPU-val szerelt készülék..Nekem nem tetszik ,de vegye aki úgy érzi megéri és jó ..
Én max 60 ezret adnék érte ..ujjlenyomat leolvasó is vicc mert nem ilyet ígértek ..
Igen, a S3 óta ugyanaz a sablonos és gagyi design van, és ennek a hátlapja bűnronda..
Szeretne Apple-hez zárkózni ..
Szerintem LG jobb lett mostanság a G készülékek szépek tényleg és jóó irányba mennek ...
pá
-
UFC
aktív tag
Az F szériás Samsung ha lesz elméletileg a F mint Fashion kap egy fémházat meg 2K-s kijelzője lesz.
-
Sofian
őstag
A Nokia felvásárlására a legtöbb józan gondolkodású ember azt mondta, hogy esélyes. (Pedig mennyien voltak itt a fórumon akik.. khmm.. mindegy..
)
Attól hogy a 32 állításából 2 bejött még nem sok bizalomra ad okot az ipse.
Emlékeim szerint az F szériát már tavaly is megigérte az S4 után/helyett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest