- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
láttunk már érdekes tesztes képeket is, amikor egyik vagy másik ellentábor "portálja" eszközölte azt, miszerint bizonyos készülékek "véletlenül" gyengébben teljesítettek - vagy épp fordítva -, mint sok más tesztben...
nagyon megnézendő és meggondolandó már, hogy kinek hihet az ember... -
egyik gyártónak sem vagyok az elfogult használója, meg szeretem is a változatosságot, legalábbis a műszaki cuccok terén, ezért is volt például az s4 előtt xperia z, előtte pedig iphone 4s.
szeretem aránylag sűrűn cserélgetni a telefonjaimat is, ritkán fog meg egyik vagy másik annyira, hogy akár egy évig is használjam, de olyan is többször volt már, hogy akár 3 hónapot is alig volt nálam valamelyik típus, ilyen szempontból az iphone 4s vezet az utóbbi években, az kibírt egy teljes évet, meg most az s4 is annyira megfogott, hogy bár mindjárt 9 hónapja használom, de nincs szívem lecserélni, pedig több hónapja is foglalkoztat már a váltás gondolata.
több típust is kinéztem utódnak, először a note 3 volt képben, de egyrészt nagy(obb a kelleténél), másrészt nem akarok megint samsung telefon, mert nem sok változatosságot hozna.
kipróbálnám már nagyon az új wp-t, de eddig nem volt számomra szimpatikus hardver - és főként jó akkumulátoros üzemidő -, aztán jött a lumia 1520 ütős hardverrel, és az akkumulátoros üzemideje is ver mindent, de a hatalmas méret visszatartott, vacilláltam, és közben a szolgáltatóm megszüntette adott típus forgalmazását.
iphone 5s lesz a befutó, ha végül rászánom magam a cserére, a készülék is jónak tűnik, és az oprendszerével sincs problémám.
az a véleményem, hogy a most bemutatott s5 csak előfutár, és hamarosan jön egy ütősebb s5 variáns is, üzletpolitikai változást érzek a levegőben, követve más gyártókat, akik szintén ontani kezdték egyre sűrűbben a sok új típust.
ez nem mindenkinek jó, aki hosszabb távra tervez, annak bosszantó lehet, hogy a megvásárolt csúcstelefonja után néhány hónappal jön adottból újabb, jobb, erősebb hardverű, de a gyártók szempontjából meg érthető lépés, hiszen nem tudni, hogy ki mikor, milyen időnként, melyik típusra rábólintva vesz újat, és így nagyobb réteget lefednek, több lesz a potenciális vásárló.
a fentiek miatt is tartom jobbnak azt, hogy nem mindig azonos gyártó csúcstelefonját veszem meg, mert így jobbára elkerülöm aa fent vázolt bosszankodást, még akkor is, ha én jellemzően nem 1.5 - 2 évre veszek telefonokat.
be is jön számomra az s5, meg nem is, a 2 gigabyte ram lehetett volna 3 is, mással nem is annyira lenne problémám, de ha feltétlenül samsung vonalon kellene maradnom, akkor lehet, hogy inkább a note 3 lenne kipróbálós az s5 helyett, hátha megbarátkoznék annak is a méretével. -
válasz
enginev3.0 #562 üzenetére
erre inkább nem mondok semmit...
még az s3 lte (pedig abban 2 gigabyte ram van) tulajok is szomorúan veszik kézbe a telefonjukat, ha épp kipróbálták előtte az enyémet.
a s3 meg nem véletlenül maradt ki nálam az s, s2 és s4 között, részemről említésre sem méltó...
a jobb telefont csak elrontani lehet szoftveresen, ha valaki képes rá az s4 telefonjával, hogy s3 szintre rombolja, akkor meg is érdemli.
hiába lesz gyorsabb az s5, mint az s4, lesznek majd olyanok, aki inkább lehúzzák az újabb típust, mert valamivel indokolni kell, hogy savanyú a szőlő...(mondom ezt úgy, hogy senkit sem akarok megbántani, mert sok más oka is lehet, de sokszor tényleg csak nyugtatni akarják magukat, akár még a nagyközönség előtt is előadva a dolgot, ésáltalában megértést is találnak, hasonló táborból)
-
egyrészt nem mindenkinek kell a fém, másrészt annak sem mindenki örül, ha amiatt jelentősen emelkedik a sar érték, hogy megfelelő szinten tartsák bizonyos funkciók használhatóságát.
Mr.Silkó; én is a tw felületűre gondoltam, hiszen az a hivatalos gyári, mivel magyarországon hivatalosan csak i9505 van forgalomban. a hivatalos gyári 4.3 a tw mellett is rendben van.
a szolgáltatós felület más téma, a telekom például telepakolja sok saját és általa preferált alkalmazással, azt a firmware verziót én is letúrtam és feltettem a független gyárit, de nincs is röcögés meg akadás. nem ios meg wp, de az túlzás, amit korábban írtál, hogy tiszta lagg. -
válasz
Mr.Silkó #547 üzenetére
tiszta gyári 4.3 rendszeres s4-et használtál, és az tiszta lagg?
biztos, hogy nem, tehát valami nem stimmel, vagy az első firmware verziók valamelyikével használtad, vagy nem volt tiszta a rendszer, gányolva volt benne valami!
mind a kettőre van megoldás, hogy esetlegesen ne magadat hozd kellemetlen helyzetbe a valótlan kijelentéseiddel.
az s5 esetén nyilván csak videókat láttam, de azokban nem véltem felfedezni komoly akadást, de még röccenést sem igazán, az s4 megjelenésekor problémásabb volt a helyzet, ezért írtam, amit.
nem s5 lesz az s4-em utódja, de ezt már az s5 megjelenése előtt is tudtam - de még csak nem is samsung, bármennyire is elégedett vagyok a jelenlegi telefonommal, mert szeretem ilyen téren a változásokat -, viszont ettől függetlenül sem tudok elfogadni sok lehúzást, amiknek nincs alapja, vagy idejét múlta, illetve okafogyottá vált - de minősítse ez inkább a fikázókat... -
válasz
Mr.Silkó #534 üzenetére
tiszta lagg - ilyenet csak az mond, aki csak kirakatban látta az általa lehúzott telefonokat, vagy a megjelenés után próbált egy kiállított és halálra elnyomkodott példányt, még az első firmware verziók valamelyikével...
volt már kezedben s4 tiszta gyári 4.3 firmware verzióval? nem, mert akkor nem mondanál/írnál ilyet!
halkan jegyzem meg, xperia z után vettem s4-et, előtte meg az akkori csúcs iphone volt, viszonyítási alapnak elég jók.
az s4 röcögős első (4.2.2) firmware verzióval jött ki, de aztán orvosolták a hibát, az s5 már sokkal jobb, de az is frissítve lesz hamarosan, bár annál már alig van hiba ilyen szempontból, inkább csak azok látnak bele akadást, akik kimondottan lehúzni akarják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest