- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #900 üzenetére
Szóval akkor mégsem iPhone-ón terveznek épületeket és komponálnak zenét, ugye?
Te tényleg ennyire nehéz felfogású szemellenzős droid fanboy vagy?
Épületet valóban nem terveznek, de ezt nem is írtam.
Zenét viszont szereznek, mert vannak nagyon jó alkalmazások rá (konkrétan, míg iPhone-om volt én is sokat játszottam a Music Studio-val ráérő időben).
IPhone-on természetesen csak hobbi szinten, meg otthon gitározva, de az iPad-et professzionális szinten is használják, akár napi munkára is. Gyakorlatilag az összes neves zenei cég támogatja a platformot, nem ok nélkül. Persze egy droid fanboynak ez fájó dolog, de hát ezt a békát le kell nyelnedAnnak sokkal inkább van gyakorlati jelentősége, hogy milyen a billentyűzeted.
Teljesen igazad van.
Keríts egy droidos tabletet és rakj rá akármilyen billentyűzetet és írjunk már be rajta 20-30 oldalt...
Majd rájössz, mikor én már rég végeztem az iPaden és megnéztük ki mennyit hibázott, hogy miért is jobb sok tekintetben az iOS billentyűzete -
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #897 üzenetére
Nem arról van szó, hogy kötelezően azon kell, hanem arról, hogy azon is lehet.
A lehetőség adott, ráadásul akár hobbi szinten egy elektronikus gitárral, vagy akár egy több tíz milliós keverőpultot távvezérelve egy koncerten.még a Nemzeti Színházat is azon tervezték
Ebbe majdnem beletrafáltál
Ugyanis valóban nem azon tervezték, ellenben a hangosítást és a világosítást iOS-es alkalmazással és iPadekkel vezérlik -
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #894 üzenetére
Meg hát szerkessz műszaki rajzokat és komponálj zenét iPhone-on, hát persze.
Hidd el, sokan használják erre is, mert megtehetik
[link]A sok hülye neves zenei cég, az ostobák, nem kérdeztek meg téged...
Annyira viccesek a droid fanboyok
Bele lehet törődni, hogy a droid kiváló rendszer egy smartphone-ra, ahol telefonálsz, netezgetsz, facebookozgatsz.
Tabletre, munkához, tartalom előállításhoz meg felejtsük már el a kis droidot, ehhez még nem nőtt fel..
Lehet, hogy ez neked, meg pár szemellenzős fanboynak fáj, de ettől még igaz.---
gthomma:
A doki meg ipad-on értékeli a leletet ... aha.
Én először akkor találkoztam ezzel a témával, mikor a CT vizsgálatomat a doki egy iPad3-on nézte és mutatta nekem..
Az, hogy te valamit nem ismersz, nem tudsz, az nem jelenti azt, hogy nincs isElmesélem androidnál hogyan kell:
1. - a telefont egyszerű hétköznap micro usb kábellel összekötöd a pc-vel.
2. - az sd kártya /ringtones mappájába bemásolod a kedvenc mp3 csengőhangodat
3. - a bemásolt mp3- mat beállítod csengőhangnak- csengőhangot évente egyszer változtatok, így ez a legkevésbé érdekes
- az Audiko-ról letöltöm, kettőt kattintok rá és nyomok egy szinkront az iTunes-on.. huhh.. le is izzadtam ebbe a bonyolult feladatbaérdekes, semmivel sem bonyolultabb, mint amit te írtál (sőt, mivel össze sem kell kötnöm a készüléket a géppel, így még egyszerűbb is).
.. -
Parallaxis
addikt
Ezt elmagyarázhatnád, a Play áruháznak komplett "Zene" szekciója van.
Nem zene hallgatásról van szó, hanem készítésről. Normális midi támogatottság hiányában az Android erre nem igazán alkalmas.
Az összes nagynevű zenei cégnek van alkalmazása iOS-re, Androidra nem igazán.Pár példa:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]Play áruház "Orvosi szoftverek" közel 2000 van.
Itt is a Pro részre utaltam, nem a pulzusszám és testsúly mérő appok tömegére.
Orvosi műszerek kezelése, kiértékelése, diagnosztikai és intézmény üzemeltetési alkalmazásokra.CT kiértékelő: [link]
Radiológiai app: [link]
Oktatás: [link]De igazából ezekről nincs sok elérhető videó, mert a legtöbb ilyen alkalmazást közvetlenül az intézményeknek készítik, vagy az adott egészségügyi eszközhöz, mint tartozék jár.
https://www.asme.org/engineering-topics/articles/technology-and-society/9-android-apps-for-engineers
Látom nem igazán vagy képben
Esetleg mutass pár autógyártót, amelyik a mobil szervizdiagnosztikáját Androidra és nem iOS-re fejlesztiDe tudom,tudom, az android és a samsung szar, az ios meg a szifon istenkirály, ja meg a nokia a wp8- al még királyabb.
Vagy csak nem értetted meg, hogy miről is volt szó
Az Androidra is vannak jó szoftverek az átlagos felhasználáshoz, de professzionális szinten, ahol nem csak tartalom fogyasztásról, hanem előállításról, vagy komoly munkáról van szó, ott egyelőre nem igazán képviselteti magát. -
Parallaxis
addikt
Mondjuk a zenei rész szinte kompletten hiányzik Androidon, de egészségügyi, mérnöki és szervizdiagnosztikai szoftverek terén is eléggé gyér a választék (a nagyobb ilyen jellegű cégek szinte kizárólag iOS-re fejlesztenek). Persze ez csak a professzionális felhasználókat érinti, akik nem csak hírolvasásra, meg facebookozásra használják az eszközöket.
(Mondjuk eleve a tabletre szánt alkalmazások is fehér hollónak számítanak Androidon, mert a fejlesztők úgy vannak vele, hogy a rendszer úgyis széthúzza az UI-t, minek fáradjanak a nagyobb kijelzőhöz való felület megtervezésével és elkészítésével.)--
Ha meg meg is van az adott szoftver mindkét platformra, akkor is sokszor az Androidos verzió kisebb funkcionalitású, vagy lényegesen rosszabbul optimalizált (pl. játékok esetén ugyanaz a játék a pár éves iPad 3-on hibátlanul reccenés nélkül fut, míg egy Note 3-on képes meg-meg akadni).
-
Parallaxis
addikt
válasz
#31733248 #862 üzenetére
Hát látod, nem is vitatkozik ezzel senki sem
... rajtad kívül...Mégis, szerinted miben jobb az S5?
Mert szerintem a Z2-nek jobb a kijelzője, a több ram is hasznosabb, mint az a kis sebességtöbblet amit az AC-s SOC jelent, a kamera is jobb (igen, az S5 gyorsabban készít gyengébb felvételeket, hurrááá), és az akku is jelentősen erősebb és a vízállóság sem egy jelképes gumitömítés formájában van csak jelen.
Óhh igen, biztos nagy előny az ujjlenyomat olvasó, ami nem annyira biztonságos és mivel egy elavult megoldást használ, így kényelmetlen és bizonytalan (igaz, a semminél több, de ezt a megoldást akár ki is hagyhatták volna).
Esetleg a pulzusmérő a kiemelkedő feature, amire gondolsz?
Mesélj...
-
Parallaxis
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #857 üzenetére
Nem hinném, hogy a Sony átvenné a vezető szerepet.
Az viszont tény, hogy a Z2 jobb készülék lett, mint az S5.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Fitzgerald #831 üzenetére
Már jó ideje inkább az optimalizációra, és az ötletes újdonságokra, szolgáltatásokra kéne fókuszálni.
Hova gondolsz, az csak szoftver, azon nem lehet keresni annyit, mint egy "új" vas piacra dobásán.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #818 üzenetére
Hát azért én még emlékszem, hogy mennyi gond volt az SII kijelzőjével (nekem háromszor cserélték 7 hónap alatt gariban).
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #816 üzenetére
Az nem jött össze nekik, nem véletlen, hogy az SII óta nem használták ezt a technológiát.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Viktor18 #738 üzenetére
Másfél évig használtam S2-t. (Első okostelefon) Azt se tudtam mi az, hogy kézi programbezárás, memóriatisztítás. Újraindítva talán ha volt kétszer, mert lemerült. Semmi baja nem volt. Ugyanúgy ment ahogy kellett.
Én 1 évig használtam S II-t és ezt amit írtál max az idő mindent megszépít elvén írhattad, mert a valósághoz nem sok köze van.
-
Parallaxis
addikt
Az SSL hiba ciki, de miután kiderült gyorsan javították (legalábbis iOS-en).
Vajon, ha az Androidnál derülne ki egy ilyen probléma, akkor mennyi idő alatt érne el minden érintetthez a javítás? Fél év?A kamera nem hinném, hogy rosszabb, van ismerős körben i5s és Lumia 1020 is, de nem minden esetben jobb az utóbbi. A saját Samsungjaim meg nagyjából említésre sem méltók ezen a téren (a Note 3 kifejezetten hulladék képeket készít).
NFC nagyjából a kutyát sem érdekli, nem igazán látom, hogy terjedne (én speciel ismeretségi körben senkit nem ismerek, aki bármire is használná).
A kisebb kijelző szerintem is probléma, bár ezzel meg sokan vitatkoznának, hogy nem kell nagyobb.
A felbontás meg nem kicsi, 4"-hoz 320 DPI-s felbontásnál mi a fenének nagyobb? -
Parallaxis
addikt
Meg az új Iphone-t mert az Apple-nek kell valami komoly újítás mert kicsit lemaradt a versenybe.
Max méretben, mert technológiailag még mindig fejlettebb ennél az S5-nél (kis fogyasztású, gyors 64 bites hardver, 64 bites rendszer és szoftverek, biztosan működő és hardveresen védett biometrikus érzékelés, mobil téren elég jó kamera, prémium minőségű anyagok és összeszerelés).
A gond az, hogy 4" az ma már picinke..
--
Egyébként ötletem sincs mi az amivel valami nagyot tudna bármelyik gyártó durrantani. Ez a step by step fejlődés kicsit unalmassá kezd válni. Fél évente plusz 2 mag, plusz pár GHz, plusz memória, plusz pár col és kimerül ennyiben az innováció. ..kár, hogy nincs ásító smiley...
-
Parallaxis
addikt
Az összesített eredményben jobb a Note 3, de ha a részletezést nézed, akkor hullámzó, van amiben jobb, van amiben gyengébb.
DE messze nincs az a különbség, mint a Note 2 és az S4 között volt, itt igazából olyan érzésem van, mintha a Note 3 lenne a valódi flagship és az S5 csak egy felzárkóztatott almodell lenne.
-
-
Parallaxis
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #583 üzenetére
nem tudom mit sírtok az iphone5 és iphone5S közt se volt lényegesebb különbség
Nem is véletlenül hívják i5S-nek és nem i6-nak (pedig ott több a fejlődés mint a Samsungnál).
S=Second editionHa a Samsung ezt a jószágot nem S5, hanem S4s, vagy S4+ néven emlegetné, akkor nem is lenne annyira gáz a dolog.
-
Parallaxis
addikt
Inkább a Z2 oldalról gáz, hogy nem a legjobb soc tették a csúcstelefonjukba.
A probléma az, hogy használat közben a két SOC közötti különbség nem igazán számottevő, ellenben a kisebb fogyasztás és a mellé adott jóval erősebb akkumulátor és 3 GB RAM többet nyom a latba.
A gáz inkább az, hogy a Samsung az erősebb SOC mellé gyengébb akkut és kevesebb memóriát csomagolt.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Csapoati #398 üzenetére
Előzetes felméréseket végeztél
Én nem, de több külföldi oldal és fórum igen.
A hátlappal szerintem sokkal több új vásárlót szereztek, mint az S801 alkalmazásával.
Gondolom a vakok és gyengén látók részéről, mert akinek egy kis ízlése van, az kiröhögi.
(A Note 3 bőr utánzat hátlapja lényegesen jobb megoldás, pedig az is elég gáz.) -
Parallaxis
addikt
válasz
Csapoati #387 üzenetére
Pedig a kijelző kivételével erősen igaza van.
Ha megnézed a hazai és külföldi fórumokat, akkor láthatod, hogy szinte egyöntetűen ez a véleménye a legtöbb embernek. A Samsung ezt nagyon elcseszte és ha nem villant valami tényleg komolyat a következő Unpacked-en, akkor az eladásokon ez meg is fog látszani.
-
Parallaxis
addikt
CPU: elérhető legjobb, lehet álmodozni, de ha nincs jobb, akkor nincs! (és jelenleg ez az egy telefon tartalmazza a világon ezt a cpu-t)
Az XPeria Z2 ugyanezt a SOC-ot használja és még nincs vége az MWC-nek, ki tudja hányan jönnek ki még vele.
RAM: 2GB elég
A konkurencia máshogy gondolja és a legtöbb felhasználó is. Ma már egy flagship készülékbe a 2 GB kevés (főleg, hogy házon belül a Note 3 is 3 GB-al van jelen a piacon és ott is látszik, hogy a sok bloatware miatt még kevés is néha).
Kijelző: FULLHD elegendő
Igaz..
Akkumulátor: Fizikailag ennyi fér bele, akkor ennyi.
Sokkal nagyobb is belefért volna (a fizikai méretei a készüléknek alig maradnak el a Note 3-tól, ott is elfért a 3200-as akku).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest