Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- 80 TOPS a Vivo új ISP-jében
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Egyelőre bőven jó ICS-el a MAXX nekem. Időm se nagyon van a telóval foglalkozni, jórészt csak telefonálásra használom, oda meg ICS-el is kitűnő. Gyorsaságára nem lehet panasz és mint írtam, nálam akku idő is átlagon felüli, igaz nem is emelem magasra a lécet a használati szokásaimmal
Inkább a különböző hasznosnak vélt appokat szoktam nézegetni, melyek jól jöhetnek később. Néha belefutok olyanokba, ami magamtól eszembe sem jutott volna
ezeket elrakom könyvjelzők közé, aztán vagy eszembe jut majd később, hogy ránézzek vagy nem
Amire jelenleg használom a telót:
- telefon
- sms
- naptári emlékeztető (sajnos nem káptalan a fejem)
- jegyzetek
- ébresztés
- menetrend megtekintése
- elemlámpa
- fényképezés (sajnos még nem készítettem egy képet sem a telóval...időhiány)
- videorögzítés (ezt sem próbáltam még...)
- film lejátszás, zene hallgatás hosszabb utazáskor (pl. vonaton)
- alkalomadtán navigáció (lövésem nincs még mivel, hogyan, de majd egyszer erre is jut talán időm)
- esetenként diktafon funkció (ezt is körüljárom majd egyszer...)
+ biztos van ami nem jutott most eszembe -
iguana
őstag
a mobil radio egység/chipset vezérlője. ez felel azért, hogy tudsz regisztrálni a gsm hálózaton, és tudsz telefonálni.
szóval a frissítéshez nincs köze. lehet nyomkodni, hogy jött e frissítés, de tavasz vége/nyár eleje előtt szerintem nem sok esélye lesz a hivatalos jb-nek.(még csak most tart a tesztfázis)
eddig nagyon jók a tapasztalataim a cdmas-s jb-vel: baromi gyors, és nagyon takarékos. éjfélkor levettem a töltőről, reggel 8-ra 3%-ot esett. (azért hozzátartozik, hogy minden cpu state alul van feszelve nálam, setcpu-ban profilok, jegelés, autostarts, meg minden beszabályozva, de ilyen akksi eredményt ics-en nem értem el) -
Shurycen
tag
Nekem AsiaRetali-esem van én akkor soha nem fogok kani JB-t?
-
iguana
őstag
azt hiszem én írtam
mivel ICS óta ki lett véve, hogy kapcsolgatni lehessen az apn beállításokat, 2g-3g, és a gps-t, ezért csak custom rom esetén működik. (azon belül is ha jól emlékszem CM-el) tasker-t, és llama-t használnak 2g-3g kapcsolgatásra CM mellett.
ez a 2g-3g kapcsolgatás nagyon a bögyömben van, hogy nem lehet közvetlenül, hanem csak a beállításokba visz be. ezt a korlátozást az android részről nagyon_nagyon utálom.
szóval én manuálisan átbillentem 3g-re, ha kell, majd vissza, amikor nem kell. ez van.#Probber
Valamiféle teszt csoportban lehetsz benne. jelentkeztél ilyenre?
"Software update user trial" -
Laci.M
senior tag
Gondolom Maxx, de akkor is durva az a 1,5 nap 15%. Én örülök ha estig kibírja, igaz az enyém sima Xt910, állandó 3G, WIFI, szinkronizálás, de ez szerintem nem is baj, ezért okostelefon. Nekem már a 2 nap is megváltás lenne.
Valaki írta, hogy a teló alapból2G-n lóg, és amikor használja netezni akkor vált át 3G-re. Ezt mivel állítjátok be? Én eddig olyat widgetet találtam ami a beállításokba vitt be. Az kéne, hogy nekem is alapból 2g-n szinkronizáljon (gondolom elég neki a kisebb sávszél) meg menjen egész nap, és amikor elindítom az operát/facebookot/ dropboxot/vibert/maps-et/TuneIn-t akkor váltson át automatikusan 3g-re, utána meg álljon vissza ha már nem használom.
-
iguana
őstag
abszolút megértelek, hasonlóak a tapasztalataim
gsam-ban nem lehet átállítani nap/óra-ra, sajnos. ráadásul mindig megkavarodom és nem tudom, hogy amit látok az most perc:mp, vagy óra:perc, vagy óra:perc:mp, vagy nap:óra:perctudom, én bénázok, de valahogy nem áll rá a szemem. az ultimate megoldás az lenne, ha a Battery Widget? Reborn!-ba beleépítenék a gsam statisztikáit. addig is mindkettő fent van nálam. státuszbárban, notif-ban csak a Battery Widget? Reborn! "ül" be, a gsam-ot meg csak akkor használom, ha a lebontott fogyasztások érdekelnek.
-
AtHoS
nagyúr
Nézegettem különböző akkufigyelő progikat, melyek 1%-osan tudják jelezni az aktuális töltöttségi szintet, viszont mindegyikből hiányzott valami, ami miatt hiányérzetem volt.
Motocharge pl. az akku töltöttség kijelzését tudja, de ezen kívül semmit
Battery Widget? Reborn! (BETA) pofás progi, ötletes a d1% idő kijelzése, ez eléggé tetszett, de nem mutatja az applikációk akkuhasználatát, ráadásul időkorlátos
Battery Doctor (Battery Saver) ez mutatja az appok akkuhasználatát, viszont a hátralévő időt nem sikerül neki rendesen "megjósolni" (50 óra környékét jósol 85%-os akku mellett, pedig a 15% 1,5 nap alatt fogyott el), viszont van benne egy érdekes akku töltési felület ill. akku töltési naptár. playen olvasható infójában a 2. Fully Recharging rész is elég érdekes. Mit tud egy szoftver befolyásolni a töltésen?Felraktam a linkelt GSam Battery Monitor progit. Egész jónak néz ki. Ami fontos infó az akkuval kapcsolatban azokat tudja a program. Ez már egész jól saccolja a hátralévő/maradék időt, de a kijelzést át lehet benne állítani óra/perc-ről nap/óra-ra? Elég bután néz ki a 155:15 kijelzés (na meg számolgatni is kell, hogy az akkor mennyi is
) az appok energiafelhasználását is szépen írja
-
hassan09
csendes tag
Nem tudom észrevette-e valaki már, én a minap találtam rá erre a kis érdekességre a telefonon...
A telefon infónál, az Android Version részt idegesen nyomkodni kezdtem (fene essen belétek hogy még mindig csak 4.0.4 a legújabb gyári ROM) amikor is előjött egy kis android figura. Hosszan nyomtam egy darabig és a vége egy ilyen kis nyan cat szerű animáció lett..
Bár nem tudom mi a funkciója, engem megmosolyogtatott úgyhogy gondoltam megosztom Veletek.
-
iguana
őstag
Kipróbáltam pár custom JB rom-ot. Egyelőre még nincs olyan, amire véglegesen átköltöznénk.
Rage, Aviator, Diabittis nem tetszik, Evolution, Fuzion, Cyclone bedrótozott power toggle menüvel rendelkezik, amit nem lehet módosítani, vagy eltávolítani->nem tetszik. (nem is értem, miért erőltetik ezt, ahelyett, hogy pl. a power toggles-t drótoznák bele)
Ígéretes lehet nekem a Batakang, Fat-Free Bean, ezekből új verzót várok/várunk.
(alig volt időm, a többiről is igyekszem összeszedni a linkeket, a különböző gsm patch-eket stb)Kíváncsiságból megnéztem a CM10.1-et (ez már a 4.2.1, nem a 4.1.2
)
-kamera nem működik
-nincs hd codec, és nem működik a hwcomposer
-sd kártya mount-olási problémák vannak. pl.ki-be kell tenni a külső sd-t, hogy működjön
-magyar nyelv van, többi funkció működikPár saját kép:
[link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link], [link]Telepítés:
JB-s kernel szükséges.
1. Full wipe (másodlagos rendszerre tettem)
2. A CM10.1 ROM telepítése (BMM 0.3.2 recovery) [link]
3. GSM patch telepítése [link]
4. GAPPS telepítése [link] -
iguana
őstag
szívesen
ott valami nagyon nem jó, ha ilyen drasztikusan csökkent az üzemidőd. tapasztalatok alapján hoznia kell ugyanazt az időt, mint ics-el. nálam kicsit többet is bír.
töltsd fel hálózati töltőről 100%-ig, lépj be a recovery-be töröld a battery stat-ot, bootolj be, és hagyd még a töltőn, illetve meg kellene nézned mi eszi meg az akksid. tedd fel ezt, használd a telefonod, úgy mint eddig, és az app sucker menüben (bal alul a kis porszívó ikon) meg tudod nézni a fogyasztásokat lebontva. -
Skynet258
veterán
Mi ebben a félelmetes, most tényleg?
Kapsz egy file-t, amit elmentesz pár meghajtóra, pendrive-ra, kiírod cd-re mittomén. Aztán kb. ennyi. Nekem tudod hányszor ment el az IMEI számom Samsung Galaxy készülék esetében? Az para, mert úgy telefonálni is mókás dolog... De mindent meg lehet oldani, a harmadiknál már ujjgyakorlat volt.
Ez ilyen, amíg nem csinálod egyszer kétszer, addig tök feketemágiának tűnik, aztán rájössz, hogy nem annyira nagy dolog ez.
Hidd el, tudom mit beszélek, pár éve tolom az Androidos szekeret, rengeteg újoncnak segítettem már ezer féle készülék ügyében (sok minden azért azonos, pl. a hibákat is sokszor ugyanúgy vagy hasonló logikával kell kezelni). Persze ha úgy érzed, ne próbálkozz, nem erőszak ez természetesen. Csak azt akarom, hogy tudd, sokan vagyunk azért, nem egyedül vágsz neki az ismeretlennek...
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Skynet258 #4761 üzenetére
A kolléga munkája valóban lenyűgöző és szerintem már csak ezért is egyenes az út számára a Mennyországba, de én már ennél a résznél a gatyámba csináltam:
"A CID partíció minden készüléken egyedi, tehát a backup-ra jól vigyázzunk, jól tegyük el. Ha elveszik, nem tudod pótolni sehogy, így marad örökre, csak alaplapcsere a megoldás."
Ahogy a mondás tartja, türelem Jelly Beant terem
-
kacsyx
aktív tag
válasz
maximilian4 #4759 üzenetére
Jönne is, ha bele mernék fogni a a telepítésébe teljesen kezdőként. Meg hát ugye nem akarom megbuherálni sem a szoftvert, így inkább naponta nyomok egyet a frissítésre, hátha feltelepül hivatalosan mint a fehér hollóknak
-
nagyito88
aktív tag
-
screampiu
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült kijavítanom a füles csatiját,a nyáklapon volt egy kis retek ami miatt nem adott testet a csatlakozónak.
Megtakarítottam az összes csatlakozót és 10%-al jobb lett a telóm.
Történ közben egy ici-pici baleset,mert a handszóró ici-pici mágnese,magához rántotta az egyik ici-pici csavart és rátapadt a hártya vékony membránra.
Mondanom sem kell hogy most már a hangszóró recseg magas hangerőnél,tehát megint nem lett 100%-os.
Ha valakinek van bontott telója vagy valami lehetőség egy hangszóró modul beszerzésére,akkor dobjon egy privit.
http://stellatech.com/articles.php?cid=10367
Vagy ha valaki rendelne valamit az oldalról. -
Skynet258
veterán
Én mióta felraktam a 4.1.2-t, úgy érzem, kicserélték a készüléket. Száguld mint az állat, ugyanazzal a ~70 programmal mint amik eddig is fent voltak. Azért is szántam rá magam, mert az eredeti ROM-mal már olyan volt mint egy agyhalott, sok mindenre másodpercekkel később reagált. Ok, elég lett volna egy gyári visszaállítás is, de ha már üresről kell kezdeni, inkább a JB-t akartam feltenni.
Akinek van egy fölös órája a dologra, mindenképp ajánlott a felrakása...
-
kacsyx
aktív tag
Egy kis helyzetjelentés a telefonnal kapcsolatban: múltkor ugyebár kérdeztem hogyan lehetne frissíteni az androidot, akkor meg is történt, így már 4.0.4 van 2.5.3 helyett. A korábbi üzemidő 1 napról gyakorlatilag megduplázódott. Most már nem kell minden nap töltőre dugni, elég csak minden másnap, ugyanolyan szintű használat mellett. Szóval teljesen meg vagyok már elégedve a telefonnal, így szinte tökéletes számomra.
És köszi a segítséget a frissítésben, magamtól az életben nem jöttem volna rá, pedig nem egy bonyolult folyamat -
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #4745 üzenetére
Na mondom mire jutottam egy gyors teszt alapján:
A napi szokásaidat nem tudom, így hasraütöttem az időpontokat illetően.
Tegyük fel, hogy 9-re jársz dolgozni, és leghamarabb 17:00-kor, legkésőbb 20:00-kor otthon vagy. Egy címre jársz haza, tehát nem egyik nap az anyóshoz, másik nap az anyuhoz, stb.
Amit kapsz a beállítástól egy példán keresztül:Napközben bent a melóban asszony hív, hogy venned kell tejet. Ezt felírod magadnak a Naptár programba.
17:21-kor elindulsz hazafelé, 18:02-kor hazaérsz. Otthon rezeg egyet a telefonod, és pittyeg a megszokott üzenetjelző hang. Megnézed, és már meg is nyílt a Naptár program, így képben vagy, hogy ma tejet kell venned (a példaképeken Evernote-ot használtam, mert akár az is jó lehet, az is szerkeszthető online bárhonnan).
Kicsit vered a fejed a falba, mert a bolt mellett jöttél el, de persze a telefonod úgy van beállítva, hogy itthon nyekereg.
Voilá. A sztori csak akkor aktiválódik, ha:
a., otthon vagy
b., 17:00-20:00 között. Kizárólag ekkor, tehát reggel 8-kor indulás előtt nem fog jelezni semmit.
Apró szépséghibák: meg kell adni ugye, mely napokon akarod ezt az egészet. Ha borul a dolog (szabadnapod van), akkor otthon ülve is megkapod a jelzést természetesen, tehát már lehet, hogy elvégezted a dolgokat, a telefon mégis jelzi (mert ő persze nem tudja, hogy mit csináltál ma).
Másik, hogy mikor visszajössz a boltból a tejjel (a példánál maradva), akkor elhagyod az otthonod ugyebár, majd visszamész. Ilyenkor megint jelezni fog, és megnyílik a Naptár... Persze ha hazamész, és nem mozdulsz ki aznap, akkor ez nem gond. Illetve lehet csökkenteni az idősávot is, amikor a dolog aktív kell, hogy legyen (például ha hazaérsz tutira 17:00 és 18:00 között, akkor hiába mész el megint, és érsz haza 18:23-kor, akkor már nem fog jelezni, mert ugye az idősáv elmúlt).
Szerintem ez így használható lehet, és automata is: jellemzően ezek az automata dolgok akkor működnek a legjobban és leghatékonyabban, ha az életed is kissé automata; ekkor jössz, ekkor mész, minden nap hétfőtől péntekig. Ha már van egy kis csavar a dologban (most nappalos vagyok, jövő héten éjszakás), akkor az már annyi változót ad a dologhoz, hogy nem érdemes az egésszel foglalkozni.
Nagyjából ennyit tudsz kihozni a témából a Moto programját használva. Példaképek itt.
-
Skynet258
veterán
Szerintem ezt meg lehet oldani, nem lenne kavarás, csak az idő trigger mellé kell egy hely trigger is. Még ma letesztelem ami így eszembe jutott, és jelzek. Ami 99 százalék, hogy pl. Evernottal meg lehet oldani, de igazából a naptár is feljön gond nélkül.
Egyik kedvenc ilyen jellegű programom ez, mert baromi okos, és átlátható is ugyanakkor.
-
iguana
őstag
válasz
Skynet258 #4741 üzenetére
csak maradt valami verizon cucc, nézz szét még. tegnap visszaálltam az alap jb rom-ra, mert széttúrtam öléggé, és rögtön jött nekem a sim-es hibaüzenet a pin kód után.
#AtHoS l soha nem használtam a smart actions-t, mindig eltávolítottam így nem igazán tudok érdemben hozzászólni a képességeit illetően.
-
AtHoS
nagyúr
Egyelőre úgy látom jó lesz a SmartActions előre beállított sleep profilja. Legalábbis tegnap szépen némította a telót este és reggel már ismét hangos volt, mikor felkeltem, bár közben nem jött hívás, hogy gyakorlatban is "láttam" volna a működését.
Most viszont kreálhatok olyan csoportot, amelyiket némítás alóli kivételbe tudok tenni.
Amúgy olyat meg lehet valósítani, hogy pl. beállítok egy infókat naptárba egy adott napra. SmartActions-ben pedig beállítom, hogy ha hazaértem dobja be a "pofámba" az adott napra beírt dolgokat?
Szóval nem időpont alapján, hanem hely alapján jelezné az emlékeztetőket. Jó lenne valami megoldás, mert vannak dolgok, amiket csak otthon tudok elintézni, de változó, hogy mikor érek haza. Aztán ha pittyegne nekem mikor hazaértem, amire ugye csak megnézem mi volt, így nem felejteném el. De ha mégis, akkor a beállított időpontban megint rámszól.
Bár kicsit jobban belegondolva itt lenne egy kis kavarás, mert reggel indulás előtt hely alapján bedobná az üziket, holott nekem hazaérkezés után kellene és nem indulás előtt.
Na mindegy, marad az eddigi időpontra jelzés
-
Skynet258
veterán
Na megvan minden, még tegnap este megcsináltam, mondjuk kicsit szívózott a készülék (miért is ment volna simán
). Felraktam mindent, haladtam a leírásban ahogy kell, aztán csak nem indult el a Jelly. Vártam vagy 10 percet, de semmi életjel, látszólag megállt a "booting" résznél.
Na mondom nehogy lemerülj itt nekem, mert akkor megint szedhetem szét az egészet (persze fel voltam töltve 100-ra, de franc tudja). Szóval első körben wipe-ok, továbbra sem megy a dolog. Ok, akkor Jelly ROM fel megint, wipe-ok... és végre indul. Na mi maradt ki? Hát persze, a GSM patch.
Néztem is, miért indul újra olyan 5 percenként ez a szar... na sebaj, gsm patch felrak, most már minden szép és jó. Mentem aludni.
Ma telepítgetem vissza a programjaimat, e-mail fiókokat belövöm megint eddig minden szép és jó és gyors, csak az a fránya "Unknown SIM" üzenet zavar kissé indulásnál. Verizon bloatware-ek törölve, de továbbra is megjelenik. Igazából nem nagy probléma, ritkán indítom újra, meg egy OK után megy tovább a sztori, de hát na.
Valami tipp, hogy mit kéne még mókolnom, hogy végre békén hagyjon a SIM-es hülyeséggel? -
Skynet258
veterán
Háttő, ha valakinek van alapismerete az Androiddal, akkor az én vagyok.
BTW RAZR-t még nem romoltam, illetve de, egyszer meghalt, és akkor kapott egy ICS-t RDS-el. De ez sem nagy falat valóban.
Én csak annak örülök, hogy nem kell megint összeollóznom XDA-ról a nekem kellő infót, hanem szépen összefoglaltad.
-
Phoenixy
senior tag
A Jelly Bean-es oldalon mostantól a custom ROM-ok menüpont alatt két újabb menü található, az egyik az ICS alapú ROM-ok, a másik pedig a JB alapú ROM-ok nevű menüpont.
Viszont, a Te segítségedre lesz szükségem, hogy melyikbe miket tegyek! Jelenleg az összes ROM-ot az ICS alapú menüpontba tettem. -
hajcsaka
csendes tag
Tegnap tekintettel hogy a jól bevált MIUI romomat /ami magyar nyelvű és sztem nagyon jól testre szabható / sajnos nem tudtam másodlagos rendszerrel a JB mellé telepíteni vagy akár restorral viszaállítani ezért visszaálltam ICS-re a Iguuana által leírtak szerint.
Azonban elkövettem egy hibát ami végül előnyére fordult. Szval nem a RSD után állítottam visza a CID állományt hanem még a visszatérés előtt. Kicsit félős volt a dolog de jó lett hiszen a RSD vel az ICS visszavétele után gyakorlatilag a Root alatt nem kelett 3 xor BP.tools al manuálisan nyomkodni. Na nem mintha nagy gond lenne de nem bántam.
Mindenesetre a JB. lehet hogy gyorsabb meg talán picit több aksiidővel bír .... csak akkor lesz nálam fent ha mellette a megszokott, belakott MIU-it rá tudom pakolni. Gondolom amúgy nincs akadálya de nekem nem ment / sajna csak egyszerű után követő felhasználó vagyok /
Más: valyon mennyit dolgoznak a Miuinál a frissítésekkel ? Van e köztünk olyan aki mostanában frissített Miuit ..mennyivel másabb valyon mint a 3 hónappal előtti verziók ?
Szép napot !
-
Phoenixy
senior tag
"a custom rom-okat az ics oldalra kéne tenni, mert azok mind ics kernelre épülnek.
a jb-s oldalon a custom rom-oknál majd a tisztán jb-s rom-oknak kell majd lenniük."Erre én is gondoltam az elején, csak aztán úgy döntöttem, hogy inkább nem így csinálom, mert gondoltam, hogy zavaró lehet, hogy custom ROM itt is, meg ott is (és igazából a mostani ROM-ok is 4.1-esek, hiába ICS-re épül, hiszen a kernel is mindkettőbe 3.0.8-as), aztán nem tudtam, hogyha lenne mindkét oldalon custom ROM, akkor a MIUI-val mi legyen.
Végül aztán úgy döntöttem, hogy még az egyebeket is kivettem és ezáltal az ICS oldalból csináltam egy úgymond "kezdő/biztonságos"oldalt, ahol csak a hivatalos ROM-ot, meg az ICS Root-ot lehet fölrakni és akit ezután érdekelnek a "komolyabb dolgok" (miket csinálhat root után, custom rom-ok telepítése) azok menjenek a következő oldalra (szintre), ami a Jelly Bean-es oldal. -
iguana
őstag
válasz
Phoenixy #4722 üzenetére
a custom rom-okat az ics oldalra kéne tenni, mert azok mind ics kernelre épülnek.
a jb-s oldalon a custom rom-oknál majd a tisztán jb-s rom-oknak kell majd lenniük.#AtHoS
A felsoroltak biztos nincsenek hatással a smart actions-re.Próbáld meg, hogy minden triggert törölsz, és tiszta lappal indulsz, és úgy építed fel.
Ha ez sem segít távolítsd el, és tedd fel a play-ről: [link]Én mindig 2g-n használom, csak akkor kapcsolok át 3g-re, ha valóban kell a sávszél. (netezés).
2g-n sokkal kevesebbel beéri. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Skynet258 #4723 üzenetére
Skynet258, és MrPetya19
Na, akkor megint guglizhatok mi a mák baja lehet
Ezeket a cumókat kikapcsoltam korábban: 7digital, Android live wallpaper, Evernote, GoToMeeting, Zinio
Jól sejtem, hogy ezek nem okozhatják a SmartActions leállásos tünetét?
Szerk.:
3G kikapcsolása (nem mobilnetezek egyelőre) lehet befolyással üzemidőre? -
Phoenixy
senior tag
"Kicsit" változtattam a Motorolás oldalon.
Röviden: Aki most jár először az oldalon (motorola.wow-panda.com) annak egy választó oldal fog bejönni, ahol el kell döntenie, hogy az ICS vagy a Jelly Bean-es oldalt választja (amennyiben menti a cookie-kat, a böngésző megjegyzi a választását és a "választó" oldalt soha többet nem látja), de mind az ICS-es, mind a JB-s oldalon (az oldal jobb oldalán) át lehet váltani a másik oldalra (JB-ről ICS-esre, ICS-ről JB-sre).
Az ICS-es oldalon márcsak a hivatalos ICS ROM felrakására és a root-ra van lehetőség.
Míg a Jelly Bean-es oldalon találhatóak a "komolyabb dolgok" (pl. Custom ROM-ok, BMM, safestrap és olyan programok amihez root kellett).
Minden információt elég alaposan leírtam, az ICS és a Jelly Bean főoldalán is.
Akik már korábban jártak az oldalon, Nekik itt egy kép, hogy milyen is lett a választó oldal (de pl. inkognitó módban is meg lehet nézni) :
-
hajcsaka
csendes tag
válasz
screampiu #4718 üzenetére
Talán 3 hete sem volt amikor a Media Marktban azt találtam ki hogy a füleseket a Razr -al probálom ki. Első próba ...semmi ...második semmit....nem értettem ...elkértem a leányom telóját azzal mind ment ...
otthon zseblámpa és egy marék szöszt szedtem ki tűvel a csatlakozóból ..elképesztő zsebszösz gyült benne össze. Azóta megy újra. -
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Smart Actions szokott működni rendesen?
Megpróbáltam éjjeli üzemmódot beállítani, de a night trigger beállítása után dob egy hátast és ezzel a szöveggel húzza a búrám:
"Unfotunately, SmartActions has stopped."Van lehetőségem Report-olni (egyszer már megtettem) ill. OK-zni. Ezt követően újraindul a SmartActions és választhatok megint, hogy bemutatószöveget olvasok vagy belekezdek a szerkesztésbe. Más triggert nem próbáltam, mert úgy gondolom, hogy bizonyos csoportok csengőhangjának éjjeli némításához ez lenne megfelelő
-
screampiu
csendes tag
A kijelző foltosságát csak akkor vettem észre mikor este sötétben valami játékot indítottam,és a fekete képernyőnél mikor töltött valamiért picit hajtva voltak a pixelek,de ha fekete a fekete akkor semmi nem látszik.
Na ezt most így olvasva...de értitek na!
A csavarra visszatérve én jól kitekertem biztos ami biztos.
Miután megvettem azután döbbentem rá hogy nincs benne FM rádió,na puff de van sok MP3 és mehet is a zene,és így is ment egészen a múlt hétig,mikor egy reggel bedugtam a füles mind 3 végét a helyére és csak a
teló hangszórója szólt.
Se egy headphone ikon se egy pittyenés vagy valami.
Egy óra múlva már a netet bújtam és találtam utalást a ICS frissítésre,csatlakozóra és felszakadt fóliára is,(nem is kis találati számmal)egy érdekes javítási módszert is gemkapocs segíségével,és megtalált szöszöket a csatiban
.
Műszaki végzettségem van,és 15 év tapasztalattal a hátam mögött úgy döntöttem este szétszedem lesz ami lesz.
Készítek pár fotót,ha találok valamit a hiba okáról.
Nem gemkapoccsal fogok nekiállni -
nagyito88
aktív tag
GGMPC nem 5 cm voltam a routertöl. Hanem 2 szintel lejebb, panelba... És nem is ipari routerem van csak átlagos egy antennás tp-link. Más küszködik a wifivel ahogy láttam, nekem bajom nincs vele, csatornákat se kell állítanom... És persze mások is úgy vannak vele mint én, valószínű, hogy széria eltérés a hiba oka.
-
GGMPC
őstag
válasz
nagyito88 #4714 üzenetére
Ha olyan helyen vagy ahol csutka tereros wifi van akkor persze megy!
Viszont nalam a szomszed wifi-jet hasznalom es a Nokia Lumia 800 maxon fogja, iPhone 4 a frissites utan kb. 1 rucsok, de az is eldobalodik - Razr meg egy fokkal jobb mint az iPhone...
Vegul csak annyit, hogy most Atrix 2-t hasznalok es az nem kicsit gyengebb, mint a Nokia - tehat elegedett vagyok vele.
(Razr bena volt es SkyNet egyszer bemerte es tenyleg gyengusz szamadatot dobott)
-
Skynet258
veterán
válasz
screampiu #4711 üzenetére
1. Ha ott lenne csavar, akkor párunknak talán már feltűnt volna mikor szétszedtük, nem?
2. Gondolom azt akartad írni, hogy nem sokkal gyengébb, mint más telefonoké. Valóban nem sokkal, csak pont van, amikor az a kicsi hiányozna, lévén nem a routertől 5 centire tűnik fel ez a dolog senkinek sem.
Jack nálam jó, persze nem nehéz, mert semmit sem dugtam még bele talán.
Kijelző foltosodás biztos nálam is lenne ha megnézném, csak nem nézem, mert nem érdekel. Ahogy írod is, csak bizonyos szituban látszik valamennyire, akkor meg mit számít?
-
screampiu
csendes tag
Sziasztok!
Idáig tartott,míg elolvastam ezt a 4700 hozzászólást.
Sokat tanultam a fórumból,megvan már egy ideje a teló,és lenne pár észrevételem.
1; A telefon hátlapot fogja egy csavar is a kamera takaró műanyag izé mögött (talán 3torx),aztán gyí hajszárító 30x30mm kétoldalas ragasztó,a kártyanyílástól lehet indulni körömmel.
2;Wifi nem sokkal gyengébb mint a telóé.
3;Beszart a headphone csati,nem ismer fel semmit ha beledugok,a neten olvasgatva nem az első,és talán megegyezik a SGS3 csatijával (most szerezhetek egy S3-at hogy kiszedjem belőle. )
4;Nekem is foltos a kijelző,de csak feketén látszik nagyon sötétben.
Vége a munkaidőnek majd később még írok. -
caverinha
aktív tag
válasz
---Lasali--- #4699 üzenetére
"Így vegyetek 130 ezres telefont, le ejted szét törik..."
Ez vicces,mit vártál? Visszapattan?
Tényleg nem értem ezt a hozzáállást, nekem a mostani RAZR Maxx-om a nagyon sokadik telóm, de egyiket sem sikerült leejtenem (pókhálósítanom) eddigi életem során ( még a legillumináltabb állapotomban sem
) Ha kiadok vmire ennyi pénzt, akkor alap, h vigyázom rá. Persze lehet olyan, h shit happens, de akkor se írjunk már ilyen blődséget. X"D Végtére is nem adamantiumból készülnek az ilyen okostelók.
-
hajcsaka
csendes tag
JB ok köszönet Iguananak !
A dual boot még nem akar működni de holnap is nap lesz
Antutu szokásos 8100 -8200 körül. Megjegyzem nekem valamiért ha feltettem a romjaimhoz a Chainfire3D-t és tegrásként üzemelt az eszköz mindig jobb pontokat dobott a benchmark.
Majd kipróbálom itt is.
-
Skynet258
veterán
válasz
"Ami ugye egy gyári hiba, burkolt szándékom persze az volt hogy a repedt üveget lecseréljék,"
Na, ők meg megérezték ezt a burkolt szándékot, és beintettek.
-
GGMPC
őstag
válasz
SztiviVander #4704 üzenetére
En a 2 napos Expansysos Razr-t bevittem a foltok miatt es IMEI szam alapjan utananeztek, elfogadtak!
(nulla papirral)2 nap alatt kicsereltek a kijelzot es meg azokat az alkatreszeket is amik kozremukodtek a szetszedeskor!
(pl. kamera takaroja stb...)
Makulatlan profi munkat kaptam es mindezt gyorsan!
Persze en is tudom, hogy vannak ott hozzaallas beli gondok - foleg az Asus termekekkel kapcsolatban - ott anyaztam is! (foleg a regebben ott dolgozo butafeju recepcios csaj miatt)
Az mar mas napra tartozik, hogy utana el is adtam a keszuleket es 1 honap mulva ismet foltos lett az embernek...
Szoval vannak pozitiv tapasztalatok is!
Ui: Egy biztos - En azt a keszuleket megoldattam volna veluk vagy igy vagy ugy es hulye voltam, hogy nem keszitettem fol a sracot a bevonulasara...
-
Sanyi.il
aktív tag
azért vicc hogy ez az egyetlen motorola szerviz m.o.-on, jönnek a jobbnál jobb motorolák, mostis vannak hírek a motorola x-ről, de hiába, ha ilyen a támogatás gariztatás szempontjából... nevetséges. de azért <3 motorola razr
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #4704 üzenetére
1. Erről nem tudtam hogy ilyen buzeráns társaságról van szó ahogy leírod. Egyébként ezért meg lehetne valamit lépni, mert az azért már mindenen túltesz hogy megkarcolja az új alkatrészt azért hogy ne kelljen kicserélni. Nem az a megoldás hogy be se adom nekik a telefont, szóval nem értem egyáltalán mire építetted fel ezt a nekem szánt elméletet. Semminél szerintem ez is bőven több, hogy kirakjuk a nyilvánosságra, az emberek arcába hogy ez van, sült már ki ilyenből pozitív dolog is.
2. A kijelző foltosodás széria hiba, amit itt többek bevallása szerint kicseréltek! Pont. Ennyi. Kicserélték. A hibát nem befolyásolja az hogy én szöget vertem-e be a telefonnal, vagy leokádtam és felmarta a burkolatot a gyomor savam, vagy akármi?!?!? A foltosodás újkora óta ott volt, a repedés ezt nem befolyásolja. Tehát semmi köze ahhoz hogy a telefon milyen állapotban van.
3. Én azért veszem hogy focizzak vele... jah nem ez hülyeség, mert utálom a focit.
Van egy nokia telefonom, az special 2 év és 3 hónap alatt kb 4 szer esett le, azt is laminált padlóra (és nem azért mert itthon ülök 2 éve.. hanem mert vigyázok a cuccaimra), úgy hogy rajta van a gyári gumitok, tehát szalon állapotú a készülék. A motorolát mint céges telefont kaptam más használtan.
Egyébként meg egy mobil készüléknél, amit az ember a zsebébe meg itt ott hord, ráadásul elég idióta a formája és a kezedben se áll meg túlságosan stabilan, elvárható alap hogy a leeséseket kibírja. Egyébként érdekes.. mert egy haveromnak van egy ugyan ilyen razr -je, és már buszon le ejtette, lépőcsőn, betonra, stb, és semmi baja.. nem értem.Svájcba egy barátom apjának a 3 napos iphone-t kicserélték, mert bele ejtette a kádba.
-
SztiviVander
addikt
A garancia megvonás mint olyan nem létezik, maximum az adott hiba garanciális javítását lehet megtagadni jogos indokkal (jelen esetben a kívülről is látható, nem rendeltetésszerű használatból eredő sérüléshez még csak ürügyet sem kellett gyártaniuk). De ha tönkremegy az akku annak ugye semmi köze a repedt üveghez, tehát azt pl ki kell cserélniük. Mellesleg a cordon kb a létező legszemetebb banda a galaxisban, hozzájuk eleve a kinyomtatott jótállási törvénnyel érdemes ellátogatni és az orruk alá tolni meg beígérni egy jó nagy összegű pert ha hülyének próbálnak nézni. De most komolyan azt vártad hogy odaviszel egy repedt üvegű kijelzőt azzal hogy foltosodik alatta az lcd és majd mosolyogva megcsinálják? Pont ők? Pont az a banda akik egy tiptop soha szét nem szedett 3 hetes telefont visszadnak olyan fotóval ami egy bazi nagy karcolást mutat az alaplapon (persze se imei se semmi utalás hogy egyáltalán a foto az adott telóról készült volna, ha meg igen akkor ők karcolnak bele) és ennek ürügyén rögtön jönnek a törvénytelen garanciamegvonósdival. Ja, egy próbált megért, de csodák nincsenek és ha nem csak itt kérdezel meg egy embert hanem körbekémlelsz kicsit cordonilag akkor szerintem megspóroltál volna magadnak némi időt és energiát. Amugymeg nem azon múlik h 130e -e a telefon vagy 13e, vagy hogy motorola vagy sony. Ez a Mo-i cégek sara, amit persze itt vigyorogva, következmények nélkül megtehetnek. Úgyhogy a helyes megfogalmazás: "Így vegyél Mo-on bármit"
btw, a leejtés nem normál használat, ergo az ilyenből eredő töréseket semmilyen cuccnál sem javítják gariba. dobálni a gumilabdát kell nem a telefont
-
nagyito88
aktív tag
válasz
maximilian4 #4702 üzenetére
Ezt nem tudtam, szerencsére nem kellett sok dolgot gariztatnom.
-
GGMPC
őstag
válasz
Nem tudtam, hogy mennyire van lezuzva a telefonod es en arra utaltam, hogy egy probat meger!
Egyebkent meg ez a telefon ugy ahogy van elverzik a dizajn oltaran-a szir-szar kijelzojevel es a bena wifijevel egyetemben!Azota lottem egy Atrix 2-t es sajnos, nem sajnos koroket raver a Razr-ra minden teren!
(Na jo kevlar celux nincs a hatlapjan... :-b)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest