Hirdetés
- Magisk
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #7505 üzenetére
Meg lett a megoldás. Nagyon FAIL..
A repülő üzemmódot bekapcsolta véletlenül, aztán kikapcsolta, és lett adathálózati kapcsolat! -
---Lasali---
Közösségépítő
DNS szerverek címét hogy lehet beállítani a 4.1.2 -n 3G hez? Eladtam a telefonomat egy haveromnak, és most vodafonos kártyával használja (kiderült hogy tényleg független volt a telefon), nem működik rajta az internet, már mindenfélét beállított csak a dns -t nem.
Találtam egy leírást de az rettenet ([link]), eleve nincs rootolva a telefon se. Azt meg a 4.1.2 nél csak linux alól lehet tudtommal azt meg ő nem fogja megcsinálni. -
---Lasali---
Közösségépítő
Azt tudja valaki, hogy a Telenor által árult xt912 független-e?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Na meg pl ezt mivel lehetne rootolni? Már kipróbáltam vagy 5 féle programot, és nem rootolódik..
-
---Lasali---
Közösségépítő
Húú köszi!
Fasza ezzel elindult, életre kelt! Megpróbáltam másik usb-n ezt: Branding: Retail British
Version: 9.8.2O-124_SPUEM-14 FULL, és fut, fasza.
Az a kérdésem még, hogy nincs sim kártyám amivel ki tudnám próbálni jelenleg, de akkor ennek működnie kell a telenoros kártyával minden gond nélkül? -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Baj van...
Volt a telefonon egy gyári (telenoros a készülék egyébként) 4.0.4 es rom ha jól emlékszem. Már szarrá volt használva, gondoltam felrakom rá a legfrissebb cyanogenMod-ot, mert egy ismerősöm samsungjára rátettük, és tök jónak tűnt.
Fent volt a telefonon egy BMM, elég régi 0.3 as ha jól emlékszem. Ráhúztam a formázott sd kártyára a cyanogenMod zip-jét, valamint egy google app pack zip et. A BMM ből megcsináltam a clean opciókat, majd feltelepítettem a BMM el a zipeket.
Eredmény:
Moto logo után befagy a telefon, BMM eltűnt, se kép se hang.
Mondom fasza, kész a papírnehezék..
Aztán bootloaderben próbálkoztam a fastboot al, RSD Lite próbáltam feltölteni már jópár romot, de mindegyiknél lefagy a 6/16 ba, failedet kapok.
Na most hova tovább.. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #5354 üzenetére
Nem jó ezzel sem.. rejtély hogy mi történt..
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #5350 üzenetére
Nem tudom, gyári pannonos 4.0.4-t.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Tegnap már felidegesítettem magam a telefonnal, egy egyszerű dolgot nem vagyok képes megoldani..
Felraktam egy játékot ami tegrán indul csak el, de olvastam hogy a Chainfire3D vel ha felrakom az nvidia drivert, akkor menni fog. Na most az a baj hogy ha telepíteni akarom vele a drivert, akkor azt írja ki hogy nem tudja írni a /system könyvtárat. Root explorer el megpróbáltam be mountolni a R/W jogot, meg terminalból paranccsal is, de nem megy. Végül rájöttem hogy a telefon valamiért elvesztette a rootolását.
Megpróbáltam úgy rootolni ahogy iguana féle leírásban szerepel, semmi nem történt.
Aztán találtam kimondottan ehhez a rendszer verzióhoz rootoló programot, "DroidRazrRoot404" ezzel is megpróbáltam, sikertelen volt a próbálkozás. Lefutnak ezek a programok szépen, de a telefon nem rootolódik.
Na most ilyenkor mivan? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #4704 üzenetére
1. Erről nem tudtam hogy ilyen buzeráns társaságról van szó ahogy leírod. Egyébként ezért meg lehetne valamit lépni, mert az azért már mindenen túltesz hogy megkarcolja az új alkatrészt azért hogy ne kelljen kicserélni. Nem az a megoldás hogy be se adom nekik a telefont, szóval nem értem egyáltalán mire építetted fel ezt a nekem szánt elméletet. Semminél szerintem ez is bőven több, hogy kirakjuk a nyilvánosságra, az emberek arcába hogy ez van, sült már ki ilyenből pozitív dolog is.
2. A kijelző foltosodás széria hiba, amit itt többek bevallása szerint kicseréltek! Pont. Ennyi. Kicserélték. A hibát nem befolyásolja az hogy én szöget vertem-e be a telefonnal, vagy leokádtam és felmarta a burkolatot a gyomor savam, vagy akármi?!?!? A foltosodás újkora óta ott volt, a repedés ezt nem befolyásolja. Tehát semmi köze ahhoz hogy a telefon milyen állapotban van.
3. Én azért veszem hogy focizzak vele... jah nem ez hülyeség, mert utálom a focit.
Van egy nokia telefonom, az special 2 év és 3 hónap alatt kb 4 szer esett le, azt is laminált padlóra (és nem azért mert itthon ülök 2 éve.. hanem mert vigyázok a cuccaimra), úgy hogy rajta van a gyári gumitok, tehát szalon állapotú a készülék. A motorolát mint céges telefont kaptam más használtan.
Egyébként meg egy mobil készüléknél, amit az ember a zsebébe meg itt ott hord, ráadásul elég idióta a formája és a kezedben se áll meg túlságosan stabilan, elvárható alap hogy a leeséseket kibírja. Egyébként érdekes.. mert egy haveromnak van egy ugyan ilyen razr -je, és már buszon le ejtette, lépőcsőn, betonra, stb, és semmi baja.. nem értem.Svájcba egy barátom apjának a 3 napos iphone-t kicserélték, mert bele ejtette a kádba.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Gyerekek bulvááár! Izgalom! Buli van a telefonba! Underground sztori fényképekkel, hivatalos dokumentumokkal, tessék tessék!
Nah megjött a telefonom, beadtam én is kijelző foltosodás miatt.
Ami ugye egy gyári hiba, burkolt szándékom persze az volt hogy a repedt üveget lecseréljék, topicból kiderült hogy a foltosodás javítása az üveg cseréjével együtt történik, így GGMPC tanácsára beadtam szervizbe.
Egyszerűbb volt róla makró fotókat készítenie a Cordon -nak, meg jegyzőkönyvet tolni az arcomba, meg egyéb papírokat.. Ezúton is a köszi a semmit!
Így vegyetek 130 ezres telefont, le ejted szét törik, ha gyári hibás akkor ki se cserélik, még a garanciát is megvonják. Még jó hogy én ingyen kaptam
Egyébként a bal felső sarokba az a kép, az félelmetes, utána kerestem a telefonon hogy b*zeg ilyen van rajta? Kicsit eltúlozta a gép a kontrasztokat, meg a színeket, vagy utólag lett kiplasztikázva hogy durvábbnak látszódjon a sérülés..
Ezt majd kiteszem a hűtőre olyan gyönyörű kis fotó, ezért már megérte. -
---Lasali---
Közösségépítő
Menny be a media marktba és próbáld ki, ezért nem kell megvenni.
Van egy lumia 800 is a családba, én azt a rendszert nem igen értem.. azt keresgettem neten hogy nincs egy widget hozzá amivel az akku -t ki tudom tenni, hogy ne azt a 5 pixeles kis semmit mondó ikont kelljen sasolni? Meg olyan apple érzetem lett.. csak a zune val lehet szinkronizálni mindent.. iszonyú zárt rendszer lett.. lehet hogy jó telefonnak, de okos telefonnak nekem nem úgy nézett ki.. -
---Lasali---
Közösségépítő
Ezen a "teljesen lemerül -> tönkre megy" című témán én is felkaptam a fejemet...
Nekem folyamatosan lemerül, sőt előfordult hogy le se tudott állni a rendszer, csak elhallgatott a telefon.
Semmi baja nem lett.. Barátom Defy-je is folyamat lemerül, egyszerűen ezeket a katasztrofálisan gyenge üzemidőket amiket bírnak ezek a telefonok nem lehet betartani/számolni vele..
Még az N8 amnál hagyán, az tök jól bírja.. 260mah vel még 3 órán át zenét hallgattam hajnalba, délután meg még neteztem, telefonáltam, és még mindig nem merült le.. pedig 2 éves lett ebbe a hónapba. De azt is mindenféle félelem nélkül képes vagyok csutra lemeríteni, utolsó mah-kból ból netezni, hívást indítani, nem érdekel.. semmi baja nem lett soha.
Egyszerűen nem engedi mélykisülni, mert egy bizonyos feszültség alá nem engedi, de szerintem egy bizonyos feszültség alá nem is tudná meríteni, mert a telefonnak túl kevés lenne az a feszültség hogy egyáltalán bekapcsoljon.
Lámpás topicban beszéltek sokat a li ion aksikról, mert ott is a power led lámpákba van építve egy védelem, ami bizonyos feszültség alatt lekapcsolja a lámpát. És pl ott beszéltünk arról is, hogy kimértük hogy ez a feszültség már bele esik a veszélyes zónába.. de mégis mindenki fel tudta tölteni eddig az aksikat, pedig azok az aksik többnyire kínai termékek, sokkal rosszabb minőségűek mint amiket ezekbe a telefonokba raknak.
Aztán a ceruza akkumulátorokról is sokat beszélnek itt a fórumban, a fényképészek főleg. Ugye azok meg Ni-Mh aksik, teljesen más téma, azokat az akkukat sem szabad teljesen kisütni, mert azok meg károsodnak, de azokat még fel lehet éleszteni. És ott az a veszélyes, hogyha kisütött állapotban elteszed, és a folyamatos önkisüléstől mélykisülésben végzi. Nah egy jó Li ion akkunak meg olyan kicsi az önkisülése, hogy ahhoz elég sokáig kell tárolni, hogy mélykisüljön, addig meg biztos hogy találsz egy töltőt.. valamint szükséged lesz a telefonra..Amúgy írtad azt hogy nem befolyásolja a li ion akku-t az hogy teljesen lemeríted, és feltöltöd. Csak az őt vezérlő szoftvert. Azért szerintem ez így pontosan nem igaz. Egy egyszerű laptop li ion aksit is észhez lehet téríteni ha valaki mindig csak rátöltögetett, azzal hogy ciklikusan full feltöltöd, full lemeríted, egy idő után sokkal megbízhatóbban látja a valós állapotát, és nem hiszem hogy csak azért mert a szoftverben resetelődik egy statisztika.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
maximilian4 #4326 üzenetére
Azt próbáltad még hogy pl CPU Tunerrel felhúzod állandó maximumra az órajelet? Több játéknál ez nekem segít, nem emlékszem hogy mikor próbáltam a gta -t akkor hogy volt beállítva..
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
maximilian4 #4324 üzenetére
Én állítgattam a grafikát, és max felbontásra állítva, látó távolságot levéve, olyan 20% ra, ahol még látszódnak messzebb is a házak, egy újraindítás után egész jól fut. Mikor állítgattam játék közbe, akkor nekem is elég silányan futott.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
zsolti111883 #4280 üzenetére
Majd kipróbálom. Én a Neutron MP -vel próbálkoztam, agyon állítgattam, sok különbséget nem vettem észre, kivéve mikor bebugosodott és túl vezérelt lett és recsegett össze vissza.
Egyébként alapból be van kapcsolva egy 3D -s efekt a telefonban, szóval ha valaki külső programot használ, az eleve azt kilövi, azért is lehet borzalmasan nagy különbséget észrevenni a gyári meg a nem gyári közt, de ha kikapcsolod a 3D -t, akkor eltűnik az a nagy különbség.
Én ebbe sose hittem hogy a szoftverek közt olyan nagy különbség lenne egy azonos hardveren. Pc -n is annó amiket halálra dicsértek milyen jól szól, azok a háttérben nyomtak valami EQ -s dinamikus kiemeléseket, de attól nekem nem lesz jobb.
Na mindegy majd megpróbálom a Beats Audio -t meg a Poweramp -ot.
Nálam egyébként az akg után a gyári füles is kilőve.Más.
Feltettem pár kis hülyeséget, pl vizet szimuláló élő háttérképet. És ezek a kis free programok most elárasztották a telefont spammal. Notifikésönbe folyamat jönnek az ipadot nyertél stb üzeneteket. Ezek ellen van valami megoldás? Vagy csak az hogy törlöm és nem teszek fel ilyen programokat. Mondjuk az a szép az egészbe hogy ezt előre honnan tudod.. -
---Lasali---
Közösségépítő
Jah egyébként most már kb 100% hogy maradok a jó öreg nokiánál ami a napi használatot illeti.
Érzékeny vagyok a jó minőségű zene hallgatásra, így ilyen téren is meg akartam tapasztalni mit tud az XT910.
Egy 2 és fél órás buszos utazás alkalmával tegnap előtt tesztelgettem hogy szól.
Adott volt egy AKG K319 es füles, Sonata Arctica -tól a My Land című szám, ami szerintem rohadt jó, és készülék tesztelésre is iszonyatosan jó, nem hallottam még két olyan eszközt, amin ugyan úgy szólt volna ez a szám. Ennél nem kell keresni hogy hol szól másképp, meghallgatod egymás után a két készüléken, és tudod.
Tehát csomószor meghallgattam egyik majd másik telefonon.
Mire az a véleményem alakult ki, hogy a motorola erőtlenül szól, a számból eltűnnek részletek. Az n8 ehhez képest meg úgy szól, mint valami agyon élezett oamppal ellátott audiophil cucc. Libabőrös lettem a számtól mikor újra vele hallgattam meg, pedig már hallottam 100 szor. Motorolával csak egy sima zene szám. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
zsolti111883 #4276 üzenetére
Bírom hogy el játszunk ezekkel a szarokkal.
Egyre jobban ott tartok hogy nem csak megértem barátom véleményét, hanem azt is tartom megfelelőnek.
Róla azt kell tudni, hogy mindent utál ami nagyzolós, feltűnősködős, túl nagy, normál szükségletektől elrugaszkodik stb stb. Mikor mutattam neki ezt a telefont, az volt az első mondata, hogy ezt úgy szeretné egy képen viszont látni, hogy alátétnek használjuk egy teljesítmény túrán mikor kolbászt vág svájci bicskával a kijelzőn, egy erdei pihenőnél, egy rönkasztalon.
Mikor a barátnője új androidos telefonját csomagolgattuk kifele, meg szarakodtunk vele mert valamit nem tudtunk vele megcsinálni, akkor is trollkodott, asztalnál ültünk, mindenki előtt volt egy pohár ital, aztán fogta a strapa telefonját és beleküldte az egyik pohárba hogy nyakig elmerült. -
---Lasali---
Közösségépítő
Az szép.
De ilyen hibával kiadni, azért az komoly, pár óra teszteléssel ki lehetett volna deríteni.
Akkor mi a megoldás? Uninstallálni a bmm -t, és akkor jó lesz? Valamint ezekre a feszültség-órajel módosításra más megoldás nem is létezik? Mert a boot menü engem annyira nem érdekel. -
---Lasali---
Közösségépítő
Ti láttatok már olyat, hogy egy darabig, pl pár percig, óráig megy normálisan a state-ek közti váltás, lerakja 200mhz re, lekapcsolja az egyik magot, stb, majd egyszer csak gondol egyet, és felrakja maxra az órajelet, 1300 ra, és így egyszer az egyik magot terheli csutra, máskor a másikat. Ebből sokat nem lehet észrevenni, csak hogy a telefon hátulja egy helyen elkezd baromira melegedni. (gondolom ott van benne a cpu)
Gyakorlatilag nem fut semmi, alul felsoroltak közül a cpu tunert töröltem, nem hatott a jelenségre, MK system monitorban néztem hogy írja-e mi terheli a procit ennyire.. legnagyobb terhelés kb 0-5% a folyamatok közül. De akkor mégis mi kezdi el véletlenszerűen terhelgetni..?Legutóbb felkerült a BMM 0.3.0.f
A cpu -t monitorozni: MK System Monitor CPU MEM NET
Konstans frekvenciát akartam beállítani egy játéknak, mert különben akadt, ahhoz ezt raktam fel: CPU tunerEzek után vettem észre a fentebb elírtakat.
Valamint a BMM 0.3.0.f profilja nekem lassabbnak tűnik, nagyon leszedi az órajeleket, mikor pl egy programból vissza lépek a desktopra, akkor kell egy kicsit várni míg előjönnek az ikonok, míg eddig egyből hozta őket, közbe meg az órajelet emelgeti.. kicsit akadozósabb a rendszer másutt is.
Szóval hiába az emelt cpu, gpu órajel, nekem gyengébbnek tűnik vele a telefon.Végkövetkeztetés:
"5 napig bírta nálam az Android. Jee"
-
---Lasali---
Közösségépítő
Semmi baj. De választ továbbra se kapok pedig te is megcsináltad, nem?
Egyébként szerintem azért vannak a mondatban pontok, amitől rá lehet jönni mire értettem, de tény hogy nem általánosan szoktam fogalmazni, és az emberek bele szoktak keveredni.
Szóval egyrészt a foltossággal (ami gondolom a levegős ragasztás miatt van) a gyári megépítést írom le.
Másrészt arról nem "tudunk" hogy, hogy raktátok össze, tehát a ragasztás itt se érthető az újjáépítésre. -
---Lasali---
Közösségépítő
Én a gyári megoldást szóltam le, hogy ezzel a ragasztásos megoldással tervezték meg! Nem azt aki egyébként számomra szimpatikusan szembe ment az árral és otthoni megoldást keresett.
Egyébként meg csak érdeklődni próbáltam, hogy a plexi darabok eltávolításával jött a ragasztó is, és egy tiszta kijelzőt kapott az ember eredményül, vagy azt onnan valami oldószerrel még el kellett távolítani. Valamint hogy az új plexire hogy lett rárakva a panel, hogy újra rá lett-e ragasztva, vagy most mi tartja ott, és ha nem lett ragasztva akkor hogy lehet jó.. ezek jutottak eszembe a képeket nézve. Mert ezekről nem beszélt senki.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
zsolti111883 #4207 üzenetére
Nah elolvastam most.
Azért ez a rá ragasztom a panelt a le ejtéstől szilánkosra törő plexire megoldás, ez ultragáz.. főleg hogy még levegős is a ragasztás..
Azt nem írta, hogy a ragasztót azt eltávolította valamivel a panelról? Valamint amikor összerakta, akkor újra ragasztotta a plexire a panelt, vagy hogy rakhatta össze. Nem mintha én ennek neki akarnék állni, mert a szemembe nem ér az egész ennyit.. de egyébként én is az a típus vagyok aki a reménytelen dolgoknak neki szokott állni.. csak érdekelne. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
zsolti111883 #4207 üzenetére
Köszi! Majd elolvasom a héten.
Szerintem nagyon jók ezek a gumi tokok. Az n8 ra annó énis a dizájn miatt kaptam fel a fejem.. De a tokban teljesen szalon állapotú maradt 2 év használat után is.
Egyszer esett le itt a laminált parkettára tok nélkül, nagy csattanással homokos érces hanggal csúszott tova.. nem lett semmi baja, de ugyan ezt a gumi tokkal előadva annyi a történet, hogy egy puffanás, felpattanás kb fele olyan magasra ahonnan leesettmajd egy puffanással földet ér, és vége, meg se érezte. Meg szerintem sokkal jobb a fogása (nekem a kezemből a csupasz alu mindig ki akart csúszkálni..), asztalon se csúszkál, nem kell vigyázva lerakni (annál jobb érzés nincs mikor egy cipő kötésnél bűntetlenül lerakod a cipőd mellé a betonra
), zsebedből sem esik ki úgy..
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Landolt nálam egy ilyen telefon. Sose használtam androidot, kizártam az életemből, jó volt nekem a symbian az N8 amon. Na mindegy, barátkozok vele, elkezdtem rá ömleszteni mindenféle programot..
Még nem sikerült eldöntenem mi legyen a telefon sorsa. Egyrészt pannon függő én meg T-s vagyok. Másrészt az n8 masszívabb konstrukció, jobb a fényképezője, szerintem jobban szól, mind a füles kimenet, mind a külső hangszóró, stb.. meg már hozzám nőt, lehet maradok annál, na de addig is:
Kérdésem arra vonatkozik, hogy a készülék meg van repedve, úgy hallottam hogy 50 ezer ft megjavíttatni, tudtok valami olcsóbb megoldást? Cseréltem már plexit 5800-on, n8 at is robbantottam már darabjaira.. kicsit nevetségesnek hangzik az az összeg.
Itt egy kép a balesetről:
Nem tudom mitől törhetett el, szerintem le ejtették a sarkára..Jah és egyébként azt én is észre vettem, hogy fekete foltok vannak a kijelzőn.
Nokiás kijelző lilulós sztori után igazán nem vágott mellbe a felismerés.. meg később azt hittem hogy össze függésben lehet a repedéssel.. de akkor gondolom nem.
Gumi tokokat ti használtok? Én az n8 on a gyárit használom 2 éve, hiányzik nekem erről a motoroláról..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest