Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- 80 TOPS a Vivo új ISP-jében
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skynet258
veterán
CID visszatéve, persze. Azt még a JB-nél töröltem...
Most root-olva van, a leírásod is így szól, csak temp unroot kell az OTA rootkeeper-rel (vagy nem?
). De szerintem ha RSD-vel felrakom az ICS-t (és nem root-olom), utána fel fog menni ez a JB leak. Csak akkor hogy lesz később root jogom? Mert ha jól láttam, akkor ezt a JB leak-et meg nem lehet root-olni...
-
iguana
őstag
válasz
Skynet258 #5396 üzenetére
cid vissza lett állítva? eltűnt a cid error hibaüzenet bootoláskor?
próbáld innen leszedni az ics-t: [link]
MD5: CD89D95986CAF65F0289B83033646D2CEllenőrizd vissza ezzel:[link]
Ha oké, tedd fel rsd-vel, reboot, rögtön utána fr, majd utána folytasd a leírás alapján.mod: ha nem vagy/voltál root-olva hogy töröltél cid-et stb?
-
iguana
őstag
válasz
chabeeno84 #5394 üzenetére
nem néztem utána, hogy mi a hivatalos álláspont a moto részéről a 673.94.324. XT910.MERetail kapcsán. (közel-kelet, afrika, és egyesült arab emirátusok)
a következőket teheted, ha nem jön ki a hivatalos frissítés a te régiódra, vagy nem akarsz várni bizonytalanul:
1. felrakod a hivatalos retail.en.eu-s ics rom-ot rsd-vel. Vársz. Erre biztosan jön majd hivatalos, gyári ota frissítés.
2. felrakod a hivatalos retail.en.eu-s ics rom-ot rsd-vel, és nem vársz, hanem felteszed az eu-s leak jb-et, amit pár hsz-el fentebb írtam.root egyikhez sem kötelező.
-
Skynet258
veterán
Persze, volt FR, letöltöttem már kétszer az OTA file-t.
Ugyanaz. Én ezt nem értem. Innen szedtem az ICS-t, a "Retail British (retail.en.eu)" változatot. Sucks.
Közben nyomozok, SIII-nál ez a hiba a root miatt jött elő; csakhogy én nem vagyok root-olva. Na akkor most ránézek erre jobban...
-
chabeeno84
csendes tag
válasz
SztiviVander #5388 üzenetére
Oh köszönöm...tehát ne is álmodjak jb-ről?
mármint hivatalos frissítésről. mindenképp root?
-
MrPetya19
addikt
válasz
asztriknagy #5391 üzenetére
Ez sajna ennél a telónál egy picit bonyolúltabb.
Holnap felrakom a eu-s JB, mert ma kitoltam a Cubes VS Spheres-t (igen jó játék), és csak két játékom van, ami nem tud cloud backuppot, és egyikkel még karrierben nem is játszottam, szóval annak mindegy, a GTA VC-nél rájöttem, hogy hol tartja a mentést. (kitoltam). És az se rossz, ha nem töltöm le újra playből a játékokat, hanem az apk-t és a data mappáját átrakom a mem karimra.
-
asztriknagy
csendes tag
Szereztem egy ilyet: http://www.expansys.hu/info.aspx?i=234050 (ebay 1dollár
) de semmit sem reagál a telóm rá. Nem támogat ilyesmiket? Csak mert havernak sgs2-vel működött.
-
iguana
őstag
válasz
Skynet258 #5386 üzenetére
factoy reset meg volt? (a jb után maradhatott "anyag" hátra. amikor teszteltem a jb-ről az ics-re visszaállást, csak fr után indult el a stock ics-em)
próbáld újra letölteni az ota fájlt, újra felrakni rsd-vel a retail.en.eu-s romot, rögtön utána factory reset. mennie kell.
-
SztiviVander
addikt
válasz
chabeeno84 #5387 üzenetére
ez a közel-kelet/afrika régiós ICS
-
chabeeno84
csendes tag
673.94.324. XT910.MERetail.en.06
Ezmiez? Valaki tudna segiteni? -
Skynet258
veterán
Gépen próbáltam kicsomizni megy simán, leírás szerint csináltam mindent (ota rootkeeper backup root, unroot megvolt szintén).
Minden a nagykönyv szerint van, de csak hibát dob. Már rámásoltam azóta újra az sd-re, leválasztottam a PC-ről és úgy húztam le hátha... de semmi, hibát dob.
-
csasznyi
csendes tag
válasz
DinkaDanka #5234 üzenetére
Nekem ma jött meg, úgy szar a töltő ahogy van.... Kártyafüggetlen a telód?
-
Skynet258
veterán
Hm, valami nem kerek, nem tudom, nem-e az update zip file körül van-e gond.
ICS feltéve, root-olva, temp unroot. Megyek recovery-be, apply update from external, microsSD-n már figyel a Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU file.
Elkezdi, Installing update, Verifying current system... majd egy szép kövér hibaüzi:
assert failed: apply_patch_check ("/system/bin/battd" halom szám és betű...
E: Error in /tmp/sideload/package.zip
(Status 7) restoring configuration START
..... END
Installation aborted.Szóval nem akar felmenni valamiért.
-
proper
őstag
válasz
zsolti111883 #5378 üzenetére
én ezt használom, nem tapasztaltam még vele semmi problémát
bőven jó mindennapos használatra -
zsolti111883
tag
Hali!
A végén hogy tapasztaltátok (iguana és proper kolléga), a cm 10es kozec működése mindennapos használat mellett kielégítő lehet? Valamilyen hiba van vele?
Amúgy az hogy kozec, az mit jelent? Miben különbözik a többi ROMtól (stock, vagy a főzött ROMoktól)? -
Userlook
tag
Jelentem kihagytam a root lepest es a tobbi ahoz kacsolod lepeseket is de minden mast ugyan ugy megcsinaltam ahogy iguana leirta es nem tortent semmi. Maradt 4.0.4-en
-
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, mert nem akarnám elcseszni a telefonom.
Szóval, felraknám ezt a végleges EU JB-t, jelenleg törölve van a CID, és a CDMA JB van fent, GSM patch-el. Na most ha hirtelen jól gondolom, akkor első körben RSD-vel ICS-t kell feltennem, majd akkor mehet a CID restore, és aztán mehet fel az EU JB.
Így nagy vonalakban legalábbis.
Jól gondolom, vagy van valami még?
Köszi!
-
Userlook
tag
Es ha kihagyom a root-os dolgokat mert nekem nem kell akkor is mukodik ez az OTA?
-
iguana
őstag
válasz
MrPetya19 #5371 üzenetére
mert?
csak egy biztos: ics-re nem lehet visszalépni. (sem ezzel a leak-el, sem majd a hivatalosan megjelenővel sem) minden másra lesz megoldás, ha majd a "vég-végleges-véglegest" akarod használni...de nem akarlak semmire kapacitálni, csak mondtam csak.
(én pl. még nem láttam a telefonomon automatikusan megjelenő hivatalos frissítést. ez mindig kimarad nekem, mert beelőzöm)
-
iguana
őstag
-
Phoenixy
senior tag
Milyen böngészőt használsz?
Egyik oldal se jön be?
Jelly Bean-es
ICS-es
egyik teszt oldal
Frissítsd az oldalt CTRL+R -el. -
iguana
őstag
#MrPetya19
RSD-vel tedd újra teljesen.#Laca0
Itt a fórumon is meg van minden: [link]
(próbáld más böngészővel megnyitni az oldalt) -
kiseper
tag
üdv
érdekelne hogy a verzion leakben mik a bugok? -
Laca0
addikt
válasz
MrPetya19 #5358 üzenetére
Úgy látszik, hogy te még nagyon fiatal vagy !
A mi korosztályunknak a "kötelezően ajánlott" kifejezés nagyon gyakori szófordulat volt. A jelentését gondolom nem kell részletezni: csak ajánlott, de ha nem olvasod el, vagy nem csinálod meg, akkor véged!
A gyermekeim iskoláztatásával kapcsolatban is elmondhatom, hogy létezik ma is ez az eljárás, csak nem mondják ki. Ettől még rosszabba a dolog... Pl. amikor a tanár azt mondja, hogy "mond el saját szavaiddal", gyakorlatilag szó szerinti visszamondást igényel... -
iguana
őstag
válasz
MrPetya19 #5358 üzenetére
szó szerint véve nem is helyes kifejezés ez, mert önmagának ellentmondó
egy kedves középiskolai tanárom használta előszeretettel azokban a szituációkban, amikor volt valamilyen fakultatív lehetőség nekünk diákoknak, ami ajánlott, vagy választható volt. nos, sokszor ő döntött helyettünk ezzel a kifejezéssel. mégsem egy direkt utasítással, de tudod, hogy nincs más opciód, mert azt jelenti: melegen ajánlom, hogy így legyen!
-
iguana
őstag
válasz
---Lasali--- #5356 üzenetére
eddig volt root jogod?
csinálj egy factory reset-et, és úgy próbáld meg újra. (valami történhetett a háttérben) -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #5354 üzenetére
Nem jó ezzel sem.. rejtély hogy mi történt..
-
iguana
őstag
válasz
SztiviVander #5353 üzenetére
lehet, hogy így van. nem ástam bele magam a különbségekbe, de "mi" mindig a retail.en.eu-s dolgot preferáljuk hivatalos ROM-ként. (GB, ICS, és most már JB is)
-
SztiviVander
addikt
válasz
---Lasali--- #5352 üzenetére
EZZEL root-old (ha eddig nem ezzel próbálkoztál), ez eddig mindenkinek működött. Leírást figyelmesen elolvasod, developer options alatt usb debugging és mock location-t bepipálod, EasyRootICS_Windows.bat -ot elindítod, vársz türelmesen míg 3x ujraindul a teló és a végén azt irja a batch ablakban hogy végzett.
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
SztiviVander #5350 üzenetére
Nem tudom, gyári pannonos 4.0.4-t.
-
iguana
őstag
Jelly Bean OTA 982.124.14.XT910.Retail.en.EU
Ahogy a nevéből is látszik ez az európai retail JB leak. (nem a francia, nem a vodafone-os, és nem a cdma verizon-os)
Fontos!
Ezzel az update-el véglegesen JB lesz a rendszered, nincs semmilyen mód ICS-re migrálásra.
Amennyiben cdma-s JB leak-re épülő custom rom-ot használsz/használnál, ne tedd fel, mert ezzel a kernellel nem fog működni, kernelt nem tudsz alatta cserélni. Idővel majd a fejlesztők is hozzáigazítják a saját ROM-jukat ehhez új kernelhez. Én nem tettem fel, mert az Agression ROM-ot használom.
Ha "tiszta" európai JB-t akarsz, akkor használhatod nyugodtan.A menet (root jog megtartásával, pontról pontra!):
0. A telefonunk legyen feltöltve.
1. Módosítatlan Stock Retail EU-s ICS-en kell lenni. ( 672.180.41.XT910.Retail.en.EU) A kockázatok és kellemetlenségek elkerülése végett kötelezően ajánlott egy tiszta ICS-el indítani. A leírás, és a szükséges fájlok itt: [link] a retail.en.eu-t kell használni (SPDREM_U_01.6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6_SIGNEuropeAustraliaEMEA_USASPDRICSRTGB_HWp2b
_Service1FF_fastboot.xml.zip)
2. A stock ICS felrakása után root-oljunk [link]
3. Ellenőrizzük, hogy root-olva lett, és a Superuser-t frissítsük!!!
4. Töltsük le az OTA file-t, majd másoljuk a külső sd kártyára kitömörítés nélkül (Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip)
5. Telepítsük a OTA RootKeepert [link]
6. Indítsul el a OTA RootKeepert->Protect Root, majd utána temp. unroot
7. Indítsuk el a telefont a saját Boot módjában. (power&hangerő gombok egyszerre hosszan nyomásával) Nem a BMM-t, vagy más recovery-t!
8. Recovery kiválaszt->Zöld fekvő robotnál röviden egyszerre megnyomjuk a hangerő gombokat
9. Wipe cache partion majd apply Update from external Storage->tallózuk be a letöltött Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip OTA fájlt ->Megvárjuk, amíg végez, és újraindul.
10. Újraindulás után a JB fogad. Indítsuk el a OTA RootKeepert, majd restore root-al visszakapjuk a root jogunkat.Mint mindig, mindent saját felelősségre
-
SztiviVander
addikt
válasz
---Lasali--- #5348 üzenetére
és milyen fw-t akarsz root-olni?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Tegnap már felidegesítettem magam a telefonnal, egy egyszerű dolgot nem vagyok képes megoldani..
Felraktam egy játékot ami tegrán indul csak el, de olvastam hogy a Chainfire3D vel ha felrakom az nvidia drivert, akkor menni fog. Na most az a baj hogy ha telepíteni akarom vele a drivert, akkor azt írja ki hogy nem tudja írni a /system könyvtárat. Root explorer el megpróbáltam be mountolni a R/W jogot, meg terminalból paranccsal is, de nem megy. Végül rájöttem hogy a telefon valamiért elvesztette a rootolását.
Megpróbáltam úgy rootolni ahogy iguana féle leírásban szerepel, semmi nem történt.
Aztán találtam kimondottan ehhez a rendszer verzióhoz rootoló programot, "DroidRazrRoot404" ezzel is megpróbáltam, sikertelen volt a próbálkozás. Lefutnak ezek a programok szépen, de a telefon nem rootolódik.
Na most ilyenkor mivan? -
Userlook
tag
Valaki tudna valami jo app-et ajanlani amivel a telot meglehet talalni ha elopnak vagy netalan elvesztenem.
-
zsolti111883
tag
Én csak biztatni akarlak titeket, hogy próbálgassátok ezt a koxec-et, mert engem több szempontból is érdekelne. Ha van egy működő telepítés és az oprendszer is stabil és nem fogyaszt sokat, akkor átállnék én is.
Más: Sajnos én is talalkoztam azzal a jelenséggel, hogy a telefonkönyv képei átváltottak borzalmas felbontásba. Ez lehet hogy a leak hibája, nem tudom...
-
iguana
őstag
érdekes kezdeményezés ez az ubuntu, figyelemmel kísérem majd, de szerintem kell még fél év, mire beérik. kíváncsi leszek rá, mindig jót tesz a fejlődésnek egy új színre lépő. attól biztos nem kell félni, hogy olyan rugalmatlanul zárt és buta lesz, mint az ios, ahol a felhasználói szabadság kimeríti a háttérkép lecserélését.
saját adat az kexec cm akksi fogyasztásról?
-
LM02
tag
Tájékoztatásul Antutu eredmények a Kexec-re:
Az alap 6400 volt, 03.16 nightly-val már: 8230. CPU fesz nincs módosítva.
(a "karácsonyi JB" 7800 körül van)
Stabilizálódik
-
SztiviVander
addikt
válasz
WinstonWolf #5333 üzenetére
a fölényeskedés az bezzeg nagyon megy
ha ennyire ment volna a gondokodás is mielőtt rányomtál a frissítésre és akkor előtte kérdeztél volna, akkor most nem itt tartanál mert nem veszik el a root-od. erről szól a "ha valaki nem figyel oda", nem arról hogy ha már elqrtad a root-odat akkor legyél nyugodt (most már idegeskedhetsz kedvedre). erre az új fw-re jelenleg nincs működő root, amivel próbálkozol az az US JB-hez van, régebbi SA-ra meg más kernelre. a régi SA nélkül ezzel a módszerrel esélytelen root-olni, root nélkül meg nem tudod lecserélni az EU fw-ben lévő új SA-t a régire amivel a root-olás működne (talán). a kör bezárult.
-
WinstonWolf
senior tag
válasz
SztiviVander #5325 üzenetére
"Root is csak akkor veszik el ha valaki kapkod és nem figyel oda."
Kérlek taníts meg nem kapkodni. Kérlek oszd meg velünk a nyugalommal és szeretettel teli rootolás mivoltát! Csak azt ne kérd, hogy első lépésként ültessem magam mellé Kozsót. Mert a hegyibeszédtől nem párásodik be a szemem, értelmesen meg senki nem tudta megmondani mit is "rontok" el.
Iguana: USB debugging be van pipálva.
Valakinek ötlete esetleg?
-
caverinha
aktív tag
-
rycy
tag
Vagy várjam meg a gyári Jb-t?
-
rycy
tag
Sziasztok! Custom romokból melyiket ajánlanátok ami stabil nem kajál sokat és recegés nélkül megy. Ezzel a gyári ICS-ével nagyon siralmas ez a telefon sokkal többet vártam
-
SztiviVander
addikt
fogalmazzunk úgy hogy azoknak nem tanácsos akik nem tudják mit hogyan és miért. nekem eszembe se jutna visszalépni ICS-re akkor se ha lehetne. root is csak akkor veszik el ha valaki kapkod és nem figyel oda. 20% akksihasználat 13óra alatt 1 óra screen-el, sima hotplug governor-al, gyári fesz/freq értékeken az nem olyan rossz. így annyira nem is hiányzik az alulfeszelés meg a pegasus
-
iguana
őstag
válasz
WinstonWolf #5323 üzenetére
nem lehet visszalépni erről a frissítésről. pont az ilyenek miatt kerülöm és nem tanácsolom a hivatalos ota frissítések felrakását: root elveszhet, nincs visszalépés.
usb debugging biztos be van pipálva?
-
WinstonWolf
senior tag
Sziasztok!
No nem tudom milyen zip-et kellett volna kimentenem, és hogyan... De nem mentettem ki a frissítés zip-jét.
Megpróbáltam teljes factory resetet, a Smartaction alkalmazások teljes leállítását, de semmi. Az induláskor rögtön link failed-el indul. Aztán újraindítja a telefont, de egyszerűen semmi mást nem csinál. Nem tudom mi lehet a gond, már kezdem feladni.
Nagy szükségem lenne pedig a root-ra.
Nem tudok valahogy visszamenni 4.0.4-re???
köszi előre is!
-
iguana
őstag
akkor kb. 5 óra alatt 4%-ot esett nálad? az már egész jól alakulna...holnap akkor kipróbálom a 15-eit, mert már nagyon szeretném véglegesen használni. (főleg, hogy már láttam, hogy ehhez a kernelhez van módosított cpu tweak modulok
)
köszi, a te linked akkor az 5. forrás lesz a cm-re, amit nézek. kész káosz, és még szinkronban sincsenek
még korábban próbáltam a rage-t, nem győzött meg. főleg, hogy az új verzióba megint betette a ráégetett toggle kapcsolókat. pff. nem is foglalkozom vele.
-
proper
őstag
igen összevissza vannak emlegetve
xda-n a cm10.1 topikban is panaszkodtak a akksira, meg valaki emlegette hogy van mai
gugli a barátom volt, beirtam hgogy kexec cm10.1ráprobáltam erre az ubuntura is de mint sokaknak ujrainditás után csak fekete képernyő és nem indul el
a lényeg hogy rajta vannak a srácok igy az is várható hamarosanmost 96% az akksi
rage romot probáltad már?
-
MrPetya19
addikt
Maxx-hoz ki milyen tokot használ?
-
Laca0
addikt
Nálam olyan problémák jelentkeztek, hogy a kijelző lekapcsolása kaotikus az ICS-hez képest. Ezalatt azt értem, hogy időnként úgy lekapcsol, hogy alig tudom visszahozni a képet. Ill. visszajön, de 2mp múlva megint lezár. Feloldom, lezár. És ezt játszuk sokáig egymással...
A hang is többször hülyéskedik, az ICS stabilabb volt. Időnként behülyül a hang bluetooth-on is, kerreg mint egy rossz modem... újraindítással jön csak helyre.
Akkuidőben sem lett igazából jobb, de rosszabb sem. Ezt mondjuk csak zárójelesen mondom, mert a maxxikám így is nagyon-nagyon jól teljesít!!! Pedig én nem használok semmiféle cpu trükközést, sem program fagyasztást, semmit. Csak felhasználói programokat telepítettem rá, semmilyen turkálást nem csináltam a rendszeren.
Amiket vártam a JB-től az sajnos nem ebben a verzióban vannak benne, hanem az újban (4.2). Pl. kezdőképernyő testreszabása, emelkedő csengőhangerő, stb. -
iguana
őstag
én még nem állok át a 16-osra. német, francia esetén nincs visszaállás ics-re, addig ezen a típusú jb-n maradsz, amíg ki nem jön a jb-s fastboot file. ezen az új verzión nem működnek jelenleg a cpu tweak-ek, de ha eddig sem módosítottad nem fog hiányozni.
idővel áttérek majd én is, (ics-nél is még hetekig használtam a leak verziót, amikor már volt hivatalos is)de jelenleg nekem több a hátránya, mint az előnye, nem beszélve, hogy a karácsonyi leak kifogástalan nálam.
-
cicmanyek
aktív tag
-
Laca0
addikt
válasz
Phoenixy #5308 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor te csináltál egy oldalt, ahová feltetted az okosságokat a romfrissítésekkel kapcsolatban. Ez az oldal el volt mentve nekem [link]
Ez az oldal nem jön be, 404-es hibaüzenet. Index2.php nélkül jön be az ispCP oldal, ami a tárhelyszolgáltató adminisztrációs felülete. -
Phoenixy
senior tag
Semmi közöm nincs az isCP Omegához...
Android 4.2 -t összekevered az android 4.1.2-vel, az amerikai RAZR-re jött ki hivatalosan az Android 4.1.2 a múlt héten(amire írtad, hogy most kaptad OTA-n) és valaki írta itt pár napja, hogy van valami francia 4.1.2-es EU-s leak is már.
#5307: Nekem is szokott olyan lenni, hogy nem jó a karakterkódolás, de csak akkor ha Vodafone netet használok, otthon wi-fi-n jó. (ugyanúgy, mint Neked) Nem tudom ez miért van.
-
Ronyn
senior tag
Találkozott valaki olyannal hogy a böngésző(k) nem töltik be rendesen az oldalakat, illetve a képeket.
Wifi kapcsolaton jól működik, de 3G esetén nem, sokszor még a sima szövegekbe is értelmetlen karakterek kerülnek.
A hálózat minden esetben Vodafone.
A marketről már a kezdetektől nehezen ment a letöltés, mindig azt irta hogy a csomagfájl érvénytelen(vagy esetleg egyéb hiba).
Viszont a böngésző az nemrégen kezdte el ezt csinálni... -
Laca0
addikt
A motorola.wow-panda.com cím nem elérhető. Vissza szeretnék térni a gyári ICS-emre JB-ről. Hol találhatok még leírást róla?
Voltam olyan ügyes, hogy nem mentettem el a visszatérési utasításokat...Felajánlotta a "98.72.16.en.US" verzió telepítését OTA-n. Van valakinek szüksége rá? Mert akkor szivesen lementem, ha megmondjátok, hol találom. Ez egyébként már a 4.2-es verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest