Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- 80 TOPS a Vivo új ISP-jében
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Na nem akar működni. System mappában eleve nincs weather.apk, gondolom azon belül az app könyvtárra gondoltál. Abban van egy weatherwidget.apk nevezetű fálj (weather.apk nincs), tehát elvileg nem kell átnevezni amit letöltöttem. Betettem ide, permissiont beállítottam, de reboot-nál nem akarja telepíteni. Hol rontottam el? Másik, hogy a csomagban 4fálj van, van benne egy homeconfig.apk is. Azzal nem kell semmit csinálni? Tehát van 4db letöltött fájl (homescreen.apk, homeconfig.apk, weather.apk, circlewidget3D.apk), a system/app mappán belül pedig csak weatherwidget.apk és homeconfig.apk van alapból, meg persze a homescreen.apk. Ennek fényében hogy lehet működésre bírni stock rom alatt a circlewidget-et időjárással együtt?
-
-
R2D20208
addikt
válasz
zsolti111883 #3781 üzenetére
Szia ! Az én szemszögemből válaszolnék :
Az Android rendszer és Romolás számomra egy hobby. Ami nem csak abban áll, hogy Romokat próbálok ki, hanem azokat "szétszedem és összerakom " Tehát engem érdekel az android rendszer belseje, és a különböző Custom / gyári romok készítése, tulajdonságai, különbségei..
Az a jó, hogy amit akarok ( telefon engedett határain belül ) , azt megcsinálom magamnak. És minden egyes munka egy öröm. Pl S3 telefonon megosztottam munkámat, és jó érzés, hogy sok-sok ember használja. [link]. De ha csak én használom azt , és úgy ahogy nekem tetszik, és meg tudom csinálni magamnak mindenféle informatikus vagy bármi végzettség nélkül, az egy-egy siker.
Miért rak össze valaki puzzlet, majd szétszedi újra ? Miért raknak egyesek hónapokig össze drága maketteket, ha meg tudnák venni őket készen is ? A lényeg, én értem a kérdésed, de nem mindenki csak telefonálásra, vagy játékra használja ezt a rendszert, hanem ki-ki mire. Sztem bárki Romokat próbál, az időtöltésből teszi, nem azért mert elégedetlen a készülékével. Kérlek ezt ne visszatámadásnak vedd, csak így tudtam válaszolni kérdésedre, amit tul képp értek mire gondoltál.
Üdv
-
hito
nagyúr
válasz
Igen (majdnem) mindenki nagyon jófej itt...( csinálok egy kis programot az üldözési mániban szenvedőknek
)
Nálam a MIUI csak a kamera hack miatt van fenn (720p 60fps), de attől eltekintve is egy nagyon jó kis rendszer, egyedi külsővel és apró finomságokkal (pl. gyári böngészőbe van építve egy saját flash lejátszó).
Hazse: kössz, erre nem is gondoltam. Valahogy nem lehet belecsempészni szerinted a stock romba íly módon a notification bar-t?
-
HaZse
őstag
válasz
R2D20208 #3783 üzenetére
Szia.
Nem sokkal többet, mint az eredeti.
- Tehát eleve bele van gyúrva a GSM patch, így elég csak a HD ROM-ot felflashelni BM alatt és utána elindítani.
- Gmail kliens fekete háttérrel és fehér betűvel jeleníti meg a listázott beérkezett üzeneteket.
Eddig ennyi, de bármilyen ötletet meghallgatok. (Milyen alkalmazás felesleges, mi lenne jó, ha benne lenne stb.) -
Dreamie
őstag
válasz
Szia!
Kíváncsiság. Ilyen egyszerű, milyen lehet a másik. MIUI-t dobtam egyelőre (nem tetszik), várok egy stabil ROM-ot, mert a többi amit kipróbálnék, azok nem stabilak. Egyébként nekem is a gyári eddig a legjobb.
Üdv.: Dreamie
-
HaZse
őstag
A root explorer a Te barátod. Azzal tudod a system könyvtárat írni és az apk-knak jogot adni.
Tehát a weather.apr-t a system könyvtárban átnevezed weatker.bak-ra, majd az új weatker.apk-t meg átmásolod a system könyvtárba és a jogokat ugyanúgy beállítod, mint a régit. Egy reboot és örülsz.
Én már régóta mókolom a ROM-okat, tehát ha akarod, akkor adok egy skype elérhetőséget.
Én ugyanígy csináltam meg a gmail-t, de inverz módban. Tehát fekete a háttér és a betűk meg fehérek.
-
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Nem tudok elmenne az a dolog mellett, hogy ebben a főrumban milyen segítőkészek vagytok egymás felé, és hogy egy ilyen fórum nélkül mennyire gáz lenne egy esetleges ROM-olás. Gratula mindenkinek aki pozitív irányba tereli a fórum eszmei értékét!!!
Lenne egy kérdésem is. Többen bőszen ROM-okat cserélgettek. De miért? Lassu a gép az eredetivel, szebb képet csinál a másik ROM, vagy mi az oka? Miért a MIUI? Más tipusú ROM-ok gagyik? Egyáltalán milyen pluszt ad egy MIUI amit a gyáriból nem lehet kihozni (TB-vel ugye azért eléggé sok progit lehet fagyasztani, ami zavarna. Ez nem elég önmagában)?
Nem kötekedés ez, hanem én ahogy használom a telefonom, nagyon meg vagyok elégedve vele, ezért nem tudom hogy a másik miért jobb (pláne úgy, hogy amit a kolléga is írt, azért vannak nagyon zavaró hibák... és ezzel együtt is megéri!?)? Infó szerzés az elsődleges ok ami miatt kérdezek.(szerk.) Mondjuk a D-WIZ-es ROM kifejezetten érdekel. Remélem lesz belőle nem csak béta is, mert az akku idő nekem nagyon számít! De a többinél nem láttam olyanokat írva, ami miatt szinte kihagyhatatlan...
-
R2D20208
addikt
Nem célzás volt. Ha annak értetted elnézést. Véletlen sem megbántani akartalak. Ha félreértetted, sorry.
A Romkészítést elkezdeni megtanulni, nem napok kérdése. Tul képp ennyi volt a félreérthető mondanivalóm. Rengeteg, kismillió dologból áll össze az Android. Sajnálom, ha félreértettél.
-
hito
nagyúr
Na szerintem én elkezdem tanulni a romkészítés alapjait. Hihetetlen, hogy minden romot elbarmolnak valami triviális dologgal. A HD rom sajnos nekem több ponton is elvérzik.
1: lapozásnál fix a háttér az asztalon
2: a keresőt nem lehet eltávolítani...igen tudom, van rá megoldás
3: a circle widget nem működik más asztalon, csak gyárin. Ez azért lenne nagyon fontos, mert nova-n meg lapozza a hátteret az asztalon, de ott meg nem működik a circle widget
És még néhány apróság ami nekem elég idegesítő sajnos. Az összefogalaló oldalon fel van téve a circle widgetnek a fájlai. Nekem az tökéletes lenne ha gyári romon valahogy működésre lehetne bírni, de nem megy. Ugye feltelpítem először a desktop.apk-t, utána a többit. Azon az asztalon amit feltelepítettem már engedi használni a widget-et, viszont ha a weather-re nyomok akkor azt írja, hogy nincs telepítve. Ha meg telepíteni akarom a weather.apk-t azt nem engedi a system, mert ugyebár egy weather.apk már telepítve van. Tehát ördögi kör.
-
marcitp
őstag
Srácok!
Nagyon szépen köszönöm a segítégeteket, meg az összegyűjtött munkátokat, tapasztalataitokat!
Fent van a MIUI, magyar nyelvvel, egyelőre minden klappol!
-
hito
nagyúr
Győzelem!
Ugyanúgy csináltam mindent. Hogy ez elsőre miért nem akart menni? Muszáj volt beijesztenie
Köszönöm a gyors segítségeket
-
iguana
őstag
Akkor van, ha az ellenőrző rutinja azt érzékeli, hogy nincs fent a boot menu hijack, és erre figyelmeztet még reboot előtt.
Jellemzően akkor van, ha elsődleges rendszerre teszel fel rom-ot. Erre oda kell figyelni.
(Illetve akkor, ha a rom konvertálásnál nem pipálod be a Install Boot menu hijack-et.) -
-
hito
nagyúr
Na bootol, meglátjuk!
Mindenesetre system keepert most megcsináltam, legalább BM-m marad és lesz MIUI is ha valami balul sül el (megint)
Érdekes: bootnál a végén megáll az animáció és a piros led világít folyamatosan.
-
-
hito
nagyúr
"Telepítés előtt cache törlések megvoltak? A gsm patch-t 2x rátetted? Úgy indítottad újra, ahogy a leírásban volt? (nekem csak így lett sikeres)"
Szóról szóra így volt. Viszont, hogy kell csinálni, hogy a telepítés végén reboot-nál ne írja, hogy bukom a bootmenu-t?
Hazse: nem lesz itt RDS, nem hagyom, hogy ő diktálja az iramot
-
iguana
őstag
Abból a setup-ból csak kilépni lehet.
Első indításnál a jelenség volt nálam is, nem is egyszer.(nem jelenik meg a menü)
Telepítés előtt cache törlések megvoltak? A gsm patch-t 2x rátetted? Úgy indítottad újra, ahogy a leírásban volt? (nekem csak így lett sikeres)Megpróbálhatod még egyszer a gsm patch-t, ha nem működik, kezdd elölről a telepítését. (a HD ROM-ot) Mennie kell elsődlegesen is, másodlagosan is)
-
HaZse
őstag
Wipe-olj ki mindent a gyári recovery-ből. (Factory reset, wipe cache, wipe davilk, wipe battery)
Nekem tökéletesen megy. A GSM patch-ot feltetted hozzá? Vagy az én verziómat tetted fel?
Ha végképp nem megy, marad ar RSD, maljd a stock rom, root, BM, és mehet újra az egész procedúra
De szerintem ajánlatos a második partívióra tenned. Nekem is ott van és a BM-ben a 2-es particióra tettem az autó boot opciót. -
hito
nagyúr
Hehe...kib@sztam vele. Menübe ugyan nem tudtam bemenni, de értesítő sávba jelezte, hogy 1-2 alkalmazáshoz van update, így a play-t el tudtam érni. Gyorsan telepítettem a BM-et és így megint van BM recovery-m
De miért nem indul a HD rom vajon?
-
hito
nagyúr
Az agyamat eldobom. Sikerült megint pin kódig eljutni, de amikor megadok mindent kiír valami olyat, hogy communicating with server, please wait (felül ikon mellett, hogy Setup), majd complete. Utána marha hosszú szöveg arról, hogy Setup is not complete....do sou really want to exit setup now? Bármit nyomok leáll FC-vel és ennyi, nem jön be a menü. Értesítő sávot le tudom húzni, beállításokba onnan be tudok menni, de menü nem jelenik meg. Mi a frász ez?
-
Phoenixy
senior tag
A főoldalt frissítettem, így akik először járnak az oldalon -ha elolvassák, amit kiírtam- tudják majd, hogy mit kell csinálniuk.
-
hito
nagyúr
A boot menüt buktam, figyelmeztetett is telepítés végén az újraindítás után én meg leokéztam. Se boot menü, se rendszer, se semmi
Mi a francot csináljak? Minden leírás szerint csináltam, mondom el is indult a rendszer, de aztán valami köcsög account beállítás alatt (nem google hanem valami szar moto) összefosta magát, azóta nem bootol be és folyton elindul. Most annyit végre sikerült elérnem, hogy az akksi ikont mutatja nagyba ahogy tölt és nem a rendszer akar indulgatni.
Gyári recovery-t hogy lehet elérni? Hátha egy wipe segít.
-
hito
nagyúr
Na, csak megfingat ez a HD rom
BM-ből telepítettem, újraindítottam (utána hangerő +- power restart is megvolt), be is bootolt a rendszer, wifi-t google accountot beállítottam, erre jött valami akármi settings amibe belefagyott és azóta nem bootol be, a bootképernyőnél megáll
Ilyenkor mi van? Gyári recovery-t hogy lehet előhívni?
-
marcitp
őstag
OK, RSD-vel menjen rá az ICS, utána jöhet a MIUI?
Új még ez a Razr... -
marcitp
őstag
Sziasztok!
BM-hez írtátok, feltétel: az ICS kernel verzió 3.0.8 (Settings->Sytem settings->About phone, Kernel version)
MIUI lenne a cél, de akkor előtte ICS-t kell rátenni? Mondjuk a Retail British (retail.en.eu)?
Új a Razr... És köszi előre is! De ha nincs BM, hogy megy rá az ICS? -
R2D20208
addikt
Nekem az egész jobb oldal ilyen kb 1-2 cm - es sávban. De éjjel látom csak erősebb fényerőnél, és csak a cwm - be. Vagy ha nagyon rákoncentrálnék a dologra, fekete háttérnél. Amúgy meg éjjel / este ki használ erősebb fényerőt ? Tehát engem sem foglalkoztat. Aki meg ez miatt eladja, az adja. Aki nem vesz ilyen telót ne tegye.
-
Laca0
addikt
Nem tudom, hogy mit izgatjátok magatokat ezzel!
Nekem 3 hónapja van meg. Ha nem beszéltek itt ezekről a foltokról, fel sem tűnik, hogy vannak! Csak nagyon sötét szobában, közepes fényerőnél, fekete háttérrel látok 2-3 nagyobb (3-4mm-es) foltot és néhány apró pöttyöt!
Hihetetlen számomra, hogy ez tényleg korlátoz valakit a készülék használatában. -
-
GGMPC
őstag
Nem ertem miert vagy flegma? (Csoda hogy feltetelezed, hogy tudok olvasni)
Nem zoldrol, feketerol, feherrol beszeltem, hanem arrol: Szurke vagy eppencsak sotet hattereknel lathatoak ilyen lefolyasos foltok es a null perces illetve tobb honapos keszulekeknel is.En speciel pl. Razr hatteret raktam fel es azon kifejezetten nagyon latszik ez a paca!
Vilagos hatterkepnel szinte nem is erezheto.
Mivel az erinto es egyebek ragasztva vannak, ezert valoszinu, hogy ez az osszeillesztes anyaga amit latunk!
Es ez nem irodalomfuggo! ;-) -
kojo02
tag
Jó lenne ha olvasnál irodalmat vagy használnád a Googlét mielőtt véleményt nyilvánítasz.
Tudom akkor jó pár oldal át kéne olvasni...http://gamepod.hu/tema/re_motorola_razr_xt910_mint_a_borotva/hsz_2686-2686.html és érdemes a 2688.-ig olvasnod.
Nem sok.
De utánajárás nélkül ne... -
GGMPC
őstag
Megneztem tobb keszuleknel is es a paca az most mar 100%, hogy a ragaszto foltja!
Amikor bekapcsoltam, akkor nem latszott semmi es most mar igen!
Nagyon jo a keszulek, de ez ciki! :-/
-
iguana
őstag
#3711 HaZse Nekem felment simán.
Laca01 Ezzel el tudod távolítani (ingyenes, trial változat) a google search-t, és eltűnik fentről. Viszont feljebb nem tudsz húzni semmilyen widgetet, mert alapból 4x4-es és a felső sorba nem enged semmit tenni. (Tehát olyan magasan lehet a circle widget, mint most).
A rossz hír az, hogy ezután nem lesz google search, illetve ha visszatennéd pl gappsal, akkor automatikusan megint ott lesz fent fixen a kereső bar. -
Laca0
addikt
-
iguana
őstag
most látom, hogy hülyeséget írtam, bocsánat.
A HD rom BM alapú, tehát semmi köze a safestrap3-hoz (ami hiba egyébként tényleg van), így valami másért nem megy fel.nekifutok megint
szóval a hd rom safestrap alapú, de a bm kezeli ugye konvertálással. lehet valamiért van valami bug.
megnézem. -
HaZse
őstag
Válaszolok én, ha nem gond.Abban nincs softkey, mert a nevében benne van, hogy HK (Hard Key).- közben látom megjött a válasz.Én egy másikat tettem fel és a telepítés előtt GSM kompatibilisé tettem. Nekem tetszik a softkey.
(#3724) hito
Az csak kapacitív.
A valódi hardveres pld. az xperia arc s-nek van.
Majd ha készen lesz, hogy mindegyik gomb egyformán világítson, akkor valószínű, hogy nem fogom használni a softkeyt.
-
Phoenixy
senior tag
-
HaZse
őstag
Köszi. Akkor ne akarjak olyan progikat telepíteni, amik az SD/int mem karira akar telepíteni cuccokat. Remélem hamar lesz rá alami javítás.
Igen, én softkey-el használom. Nekem teljesen megfelel, mert így a search gombot nem nyomom meg véletlenül, mikor jobb kézzel a bal felső sarokban akarok valamire kattintani,.
És nem vesz le olyan sok pixelt, mint mondjuk 800x600-ban.
-
iguana
őstag
Ezt nekem is dobja, rögtön újraindítás után. Leokézom, tudomásul veszem és ennyi
megy minden.
Az sd kártyás hiba a safestrap3 hibája. többen jelezték már hogy bizonyos dolgokat nem enged telepíteni. (bug-os még a az sd, ext-sd kezelés) már folyamatban a javítása.btw te softkey-el használod a razr-t?
-
HaZse
őstag
Erroir downloading, de közben letöltötte a megfelelő fileokat. Gondolom, hogy a BM oldalon lévő szerver volt túlterhelve vagy valami ilyesmi.
Utánna feltettem a Droid_hd_xt912_1.1-et. Minden frankón működik nekem, kivéve, hogy ha újraindítom, akkor a rom elindítását követően a következő üzenetet dobja ki: "This SIM card is from an unknown source." De közben lehet vele telefonálni és a mobilnet is megy.
-
HaZse
őstag
Ma reggel a BM-et nem sikerül telepítenem. Vagyis a marketről feltelepül maga a program, de az első indítást követően a bootmenu package-t nem tölti le, ezért a bm hijack és a bm package nem települ fel.
Vajon másnál is fennáll ez a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- LG LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Tippmix
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok