- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MFalcon
tag
Használok Titaniumot is, de azzal csak pár gyári cuccot hibernáltam (3rd party appokat használok alapfunkciókra (tárcsázó, sms, billentyű, launcher), úgyhogy van mit (persze nem mindet)).
Az Xposed modul nem mond semmit, majd utánanézek...
A rootolást még a régi módszerrel csináltam, már jó két hónapja. Néztem az új módszert is, gondoltam visszazárom a bootloadert és megcsinálom azzal, de nekem nagyon kínai.
Jól jönne hozzá egy szájbarágós leírás. -
zsirfecske
addikt
ezt a listát nézd meg (Version history by API level), és mondd hogy nem változott semmi.
a 4.4.1-et csak azért írtam, hogy lásd folyamatosan fejlődünk. tudom hogy ez itt éppen egy nexus specifikus update, de menet közben azért voltak lényegi dolgok is. mivel a fentebb leírtak téged nem hatnak meg, ezért most utoljára a biztonsági funkciókat/hibajavításokat említeném meg és ezzel végeztem (1 mrd eszközzel ma az android a támadások első számú célpontja, és csak a linux alapoknak köszönhetjük hogy még úgyahogy biztonságos ökoszisztéma. persze ha felelőtlenül netezel rajta, simán belefutsz maguktól letöltődő apk-kba vagy a telefonos platform miatt küldözgeted az emeltdíjas sms-eket stb. és bizony volt rá példa hogy egy aprónak hitt frissítés ilyesmi javítást is tartalmazott, vagy éppen bagatel SMS bug-ot javított vagy hasonlók).
amúgy visszatérve, én eredetileg csak ennyit nem tudtam szó nélkül hagyni az írásaidból:
Te vagy az egyetlen, aki ENNYIRE el van szállva a KitKat megaváltoztatásaitólAz XDA-n józanul továbbra is jelentéktelennek mondják akik próbálták a 4.1 utáni változtatásokat. Valszeg nem leszel tőle sokkal boldogabb, jelentősen nem javítja a felhasználói élményt. Én nem próbáltam, majd utána mondok saját véleményt. Egyébként pár hét múlva beszéljünk, mikor kicsit alábbhagy a násztánc
és nem azért mert rosszindulatú és személyeskedő (azon túl hogy irigy), hanem mert égbekiáltó baromság (főleg az aláhúzottak
). szerencsére az android azért jutott el odaáig ahol ma tart, mert a többségnek pont ellentétes a hozzáállása mint a tiéd.
amúgy a razr i-nél maradva, többször írtam hogy összességében máig a legjobb telefonom ami volt (najó, ez nem igaz már, a nexus 5 óta új király van, hiába valóban túl nagy külsőre. javaslom egyszer nézz meg élőben, napi használatban egyet és meglátod hogy a razr i imádatod mennyire relatív). semmi bajom nem volt vele soha, amíg ki nem purcant. azt meg azért ne várja senki, hogy 79k-ért vegyek a helyére új példányt, mikor ott volt a moto g 48k-ért.
ja és a szerviz dolog:
most jöttem cordonból, első blikkre belül minden oké, alaplap csere volt. viszont az oldalán van egy csomó új karc és egyéb apró nyom. teljesen felbasztak volna ha nem ennél is rosszabbra számítok. arcoskodtam nekik pár mondatban, hogy ez nem ilyen volt, meg hogy majd 2 hónap alatt a lepusztított házzal együtt buktam rajta egy 20-ast de aztán mondtam hogy áh, leszarom úgy sem érek ezzel semmit és eljöttem. még egy k**a munkalapot se kaptam de már nem gondolkodtam csak húztam. szóval a razr i zsír új belsővel eladó, teszem is fel mindjárt apróra.ezzel viszont viszlát razr i fórum, sok jó órát tölöttem el itt, az összefoglaló/1. hsz szerkesztését is átadom annak aki szeretné, keressen meg majd annak idején privátban ha netán segítség kell.
zsirfecske, újdonsült nexus 5/kitkat fanboy és moto g tisztelő
-
zsirfecske
addikt
ezt a kitkat-es dolgot te sem gondolod komolyan. rendszerszinten, app fejlesztői szempontból iszonyatosan sok minden változott, de átlag user szempontból is.
teljesség igénye nélkül pár érthető példa: fejlettebb notification rendszer (jobban nyitható, eszközök közti szinkronizáció), kétujjas status bar quick settings, lock screen widgetek (dashclock állat jó), felhasználói profilok, intelligens caller id, low power cuccok (szenzorkezelés, bt 4.0 le support), memóriaoptimalizálás, art, nyomtatási cuccok, daydream stb.
-
tildy
nagyúr
1. Meglehet, nekem akkor is buzlik a dolog.
2. A HTC ONe X osszeszereles, es a ONE-es minosegi. A kijelzo nem zoldes, mint az S4-nel, a muanyag az X-nel minosegi, jo fogasu. Neked tepsi, nekem nem. Pedig no vagyok.
3. jogos. A One minire gondoltam.
4. Nem sirok, de csak szolok, az X-emen is minden gyari volt, megsem csinalt ilyet. Persze, le eleht cserelni, mg lehet 3rd partyt feltenni, de en spec gyari cuccokat hasznalok. Menjen azon normalisan.Csak egyet kerek: fogadd el, hogy nem mindenki esik hasra az i-tol . Ettol meg a telefon nagyon jo, egyszeruen csak masoka preferenciaink.
En megyek vissza HTC-re, de azert "roland" mindig ott lesz a hatterben, mint akire lehet szamitani -
tildy
nagyúr
Viszont elvesztem a garanciat. Annyit nekem nem er. Tobbet megy a Razr i valoban, de ONE X-bol is van kisebb, akinek az kell : One S volt korabban, most One X mini.
Nekem mint irtam, mindketto volt, kerdes nelkul mennek vissza a HTC-re, de masodtelefonnak ( aminek eredetileg ez veve lett) tokeletes.
Amugy sem egy kategoriaban fociznak, es ahol a razr I van, ott ( meret, ar) mas nem nagyon tud labdaba rugni. -
tildy
nagyúr
Nem kell itt nyelvet nyujtogatni.
Tobb mint masfel evig volt az a telo meg, nekem nem volt peklapat, imadtam.
Lehet hasznalattol fugg, ha kilovoldozoma processeket ez is megy relative roccenesmentesen. Ahogy lattam, foleg a fooldal hajlamos "megallni". Meg parszor nem reagal/lassan reagal arra, ha valamelyik gombot megnyomom. Taskok kilovogetese utan megint megy rendesen.
Es - lehet mar parszor irtam - sosem romolok, tehat alap , gyartoi rendszer van mindig fenn. -
zsirfecske
addikt
egy színes hátlappal gyönyörű lesz (női tulajnak tökéletes), hibátlan forma, jó fogni. masszív, kicsit szappantartós de nem samus recsegős ocsmány. én amit láttam belőle maximálisan meggyőző. kijelző király (jó hát nem amoled), gyors pörgős. akksi ránézésre nagyon bivaly lesz. ja és vékony basszus, érzetre legalábbis. bocs, de még inkább úgy gondolom hogy az i feleslegesen penge, simán rossz a fogása tőle.
szerk.: 48k, riszpekt. na de most már nézem a nexus5-öt, még nem volt időm kinyitni a dobozt se. részemről moto éra vége, de a g révén azért rajtuk tartom még a szemem.
-
zsirfecske
addikt
-
tekk
tag
Rátettem nemrég a már említett ROM-ot, szokni kell az új fontokat, a puding próbája az evés, egyelőre okésnak tűnik.
-
tekk
tag
Moto G / Recovery plague: Szerencsére a párom valszeg soha nem fog recovery módba lépni.
Tegnap hozta a futár a Gét, a cucc teljesen egyben van, jó volt egy új, minőségi terméket először kézbe venni, gyors a rendszer, megy minden ahogy kell, szép kijelző, teljesen egyben van az egész.
Mindezek ellenére én biztos nem váltanék rá, az i az méretben, szerethetőségben hozzám nőtt, már csak egy tényleg jó kis romra vágyok, de itt is van némi előrelépés, egyrészt a CM, másrészt más új romok is alakulgatnak végre -
zsirfecske
addikt
ez a layered összehasonlítás nagyon jó cucc! kösz.
amúgy kb olyan ez mint egy i5 vs n5 ha nem nézzük az os-t: előbbi nyilván profibb cucc, de majd 2x annyiba kerül, miközben a másiknak nagyobb és élesebb a kijelzője és sebességérzetben is kb megegyeznek. amúgy nekem a nem frissülő android mellett csak egy bajom volt a razr i-vel, a túl penge és szögletes fémborítás ami pont olyan rossz fogást ad mint egy i5. ebben a g sokkal jobb, akksiban meg az infók szerint agyonveri a razr-t.
-
Halo
senior tag
lg f6 -- kb ugyanolyan árban beszerezhető itthonról, mint a G kintről, és...
tudásban úgy nézem veri - az itthoni fórumokon jókat írnak róla.
lte, nfc, microsd, infra, 8mp
méretei nem különböznek a G-től.
jó - nem 4.4-el jött ki, talán lesz fejlesztés is hozzácsak egy másik alternatíva a középosztályból.
-
zsirfecske
addikt
ha a szerviz b*szna megszerelni a razr i-d, kényszerből te is más után néznél
és igen, ennyire nagy szám mert best buy! az i ára megjelenéskor 120k körül volt szállítással, ez meg 60! nincs kevlár és alu, de nekem bejön a kicsi x féle design és legalább kényelmes megfogni is.
Halo:
vegyél egy g-t és féláron megvan az feeling. amoledes active notification nélkül, de legalább színes hátlapokkal variálhatod. -
sub71
aktív tag
Független Droid Mini az eBay-en : 400 € + vám!!! Ennyiért már Moto x is van, sőt...
forrás: http://www.ebay.de/itm/Motorola-Droid-Mini-16GB-Black-Verizon-GSM-UNLOCKED-Free-Shipping-/221308406293?pt=Cell_Phones&hash=item3387024a15
Moto x: http://www.ebay.de/itm/Brand-New-Motorola-Moto-X-16GB-Factory-Unlocked-Android-4-2-2-White-/221321621202?pt=Cell_Phones&hash=item3387cbeed2 -
sprinter24
aktív tag
Már megvettem
Hardveraprón találtam egyet. Angliában vette a srác, de nem tetszett neki (ájfónt használ) így inkább feltette eladásra mikor hazajött! Zsír új a teló, még töltve se volt! Nemrég értem haza még ismerkedünk, de eddig hibátlan a kis Moto52000.-t csengettem ki érte!
-
Schanyee
senior tag
Bár amiket hallottam azok alapján a kitkat elmenne elég sok régi készüléken is, de ez az oldal alapján nem tudom mi vezetett arra, hogy lesz frissítés (talán a futre plan coming soon-ból?). Meg a motorola hozzáállása sem épp azt a benyomást kelti. Amúgy szerencsére a 4.1 megvan, ezzel minden új google funkciót tudok használni, a sebességgel még továbbra sincs gondom. A Google now egyre jobb. Magyarországon mondjuk nem sokat használom, kb időjárás jelentőnek meg hogy a naptár eseményeket kiírja, a másik működő funkciója a mindennapokban az útvonal tervezés, viszont én bkv-zok, így nem érint mekkora a dugó. De ha nyaralni megyek bárhová (itthon is) akkor már hasznos, csomó érdekes infót ír ki.
-
kelly416
veterán
Azt a telefont konkrétan "szakbarbár" módon szedték szét a Cordonban, két-három helyen megsérültek a kábelek, ellenőrző matricák is. Legalábbis ez az utolsó infóm az eredeti tulajtól, akitől a Sony-s szervizes csak ennyit kérdezett, amikor szétnyitotta: "Volt már a Cordonnál?".
A részletek, amiket tudok: A tag megkapta a cégtől a Z-t, de almás, így szinte bontatlanul el is adta. Vesztemre nekem. Beletettem a krátyát, nem volt térerő, de mi baj lehet, garanciás. (Igen, én is túlontúl jóhiszemű voltam, a pláza árnyékolására is gondoltam, meg értette a fene akkoriban, hogy milyen hálózatra kéne állítani, hogy jó legyen. Már megtanultam a leckét.) Elvittem garanciáztatni, megvonták a garit. Volt itt bekakilásjelző rendesen. Megmondom őszintén, én örültem, hogy meg sikerült szabadulni egy ilyen zűrös ügytől. És mivel később ugyanúgy T-s garival adta el, ugyanazt a telefont, biztos, hogy kiharcolta az igazát valahogy.Ha kibontod, hogy lefényképezd, milyen állapotban küldted be, azért bukod a dolgot. Ha nem, akkor meg szétszedés után azt mondanak amit akarnak.
Persze nem kötelező megvonják, csak nagyon sok a panasz rájuk. Hugomnak az X10mini-jét 1év 10hónapig nem tudták megjavítani. Volt bent vagy 5x, de leginkább nem tapasztalták a hibát, tehát javítatlanul vissza, azaz sem a garanciaidőd nem hosszabodik, sem javíttatásnak nem számít (merthogy háromszori garanciáztatás után a hibásan működő készülék cseréjét joggal kérheted asszem), és talán egyszer javították, de akkor sem lett jó. Memóriakártyát, SIM-et dobálta, random kikapcsolt/újraindult. Mikor utolsó alkalommal megígérték Neki a T-ben, (mert az Ő képükről sült már le a bőr hiszen látták/tapasztalták a hibákat), hogy legközelebb kicserélik, hirtelen megjavították a szervizben. Minden jó, minden király és már vagy 4hónapja tökéletesen működik. Érdekes. Persze boldog volt nagyon, a két éves használt telefonját végre beüzemelhette, mikor már rég elavult.
Bocs, hogy így elnyújtottam.
-
kelly416
veterán
A Cordon a hivatalos magyarországi Sony, Asus és sajnos Motorola szerviz és garancia-pont (vagy minek hívjam). És pont ezért ódzkodom ezen készülékek közül vásárolni. Bár, ha vízálló okos telefont szeretnék, marad a Sony.
zsirfecske:
Egy kalappal, és meg ne vonják a garanciádat, mert utána már nagyon nehéz azt visszanyerni. -
kelly416
veterán
Szerintem januárban vásárolta, és amikor mondjuk tegnap vagy tegnap előtt beletette a táskájába, hogy eljusson "A"-ból "B"-be, akkor még ment, mire odaért, már nem ment.
Amúgy valószínűleg csak a Cordon maradt még akkor is, ha expansys-os a telefon. Hacsak nem beszéli le az expansys-os csókával, hogy kiküldené Angliába szervizelni. Lehet, hogy még mindig jobb úgy, mint a Cordon.
-
-
DVlad
őstag
Gyorsan választ kaptam, mint mindig. Nagyon korrekt support.
A levél:
Nem tudok mást javasolni. Mivel kb. csak ez az egy hivatalos szerviz van, nincs is nagyon mit tenni, meg azt is látni kell, hogy egy szerviznél halál természetes, hogy reklamáció van.
A Cordon/Cirma az egyik legnagyobb –ismereteim szerint francia tulajdonú- szervizpartner is, én pl az EXPANSYS-nak is nagyon sok javítását láttam náluk, de főleg a kinti vonalat látom már csak 1-2 éve.
Nagy cég, szerintem sokan a a rugalmatlanság miatt támadják őket. Ők meg minőségi tanúsítványokban mérik magukat, és a gyártói előírások alapján dolgoznak.
Ez utóbbi azért is érthető, mert azt jó javítani, amit a gyártó kifizet. Vagy a vásárló. De nyilván a gyakoribb a jótállásos kérdéskör.
A saját idejét kímélendő, javaslom, hogy e-mailben egyeztessen velük, telefonon szerintem nem nagyon elérhetők, ez a leggyakoribb hibajelzés nálam.
A reklamációkról a szervizvezetővel tavaly nyáron leveleztem utoljára, a válasza a következő volt épp arra, amit Ön említett: "Mindenesetre az ügyfelekből élünk így mi ezt természetesnek vesszük. Ami a fórumak illeti ott 90%-ban az ügyfelek elégedetlenek, mert... Ez a esetek 2%-át sem teszik ki."
-
axioma
veterán
Amugy a magyar fejlesztesu es itt a forumon is supportalt E-robot is rengeteget tud, amit meg nem (es nem lehetetlen), keresre belerakja a fejleszto... ja es ingyenes. Mondjuk jo hogy reklamozom, nekem meg nincs fent, valahogy nem elek eleg rendszeres eletet, meg nem hasznalok annyi feature-t, bar ez a biciklis trukk lehetne, de nalunk a cs.hazbol az utca vegeig azt hinne', otthon vagyok... jo mondjuk nem is ilyen telefonom van, csak regebbi moto.
-
MFalcon
tag
Más gondom tényleg nincsen. Előtte defy pluszom volt, ott jóval több bug volt a custom romokban.
A felrakással volt egy kis gondom, a leírások alapján többször elakadtam, de aztán találtam két videót amivel simán ment. Az 1. a bootloader nyitása, a 2. a rootolás. A szükséges cuccok pedig benne vannak a videó leírásában.
-
tekk
tag
Van (azaz csak volt) még egy bug; a fényképezőgép funkció fagyogatott, mivel a ROM flash után két camera változat maradt, kép készítése után elindult a másik camera apk majd lefagyott, szóval zűrös volt, de a titanium-ban lefagyasztottam az egyiket, és azóta ez is kifogástalanul működik. Ezt említették hogy előfordulhat + a már említett Messaging bug, így gyógyítás után most már tényleg stabilan fut, gyorsabb, szerethetőbb.
Egy dolog hiányzik ha már nincs Moto Blur + Circles Widget - a 4.2-es Android Digital Clock, persze ahhoz natív 4.2-es szükségeltetik. A Circles Widget olyan mint egy csinos ex barátnő / feleség, azért még hiányzik, mivel nagyon megszoktam, a másolatok meg nagyon nem ugyanazok
Mellesleg íme a mai ROM update changelog:
2013 - 09 - 16: Opaque navigation and status bar leaned with back button resize issue fixed, Kernel updated to 3.0.96 and trying an experiment to ramp up the processors to 1.2 GHz instead of 1.4 GHz.
-
tekk
tag
Jónéhány Motorola bloatware + a Moto Blur helyett az Apex launcher legalább 20-30%-nyi RAM-ot felszabadított, így minden gördülékenyebbnek tűnik. Akkuidőt nem mértem, de mivel pl. a fényerőszabályző sokkal markánsabban működik (azaz néha szinte már sötétnek tűnik az automata fénybeállításnál a kijelző), az akkuidő szintén "ránézésre" 20%-kal jobb lett.
Egyedül a Messaging, azaz a Mms.apk okozott nagyobb problémát, de miután visszacseréltem azt az eredetire, egyelőre minden kifogástalanul működik. Más bug egyelőre nincs. -
axioma
veterán
Szerintem halva szuletett a mai trendek mellett (vekony, konnyu tepsi). Ha alkatreszenkent kulon tokozas van, az vastagit es nehezit. Ha modulmeretbe kell belerakni, nem lehet takarekoskodni az ugyes egymasba fuzessel. Ha szabvanyositott IF van, akkor nem lehet semmit megcsinalni, amit elore nem terveztek bele. Ki fog egy ilyenre op.rendszert irni, hogy fogalma sincs, mi lesz rakotve? Nem hiaba vannak minimumok az egyes keszulekekre. Mechanikailag meg hogy lesz IP-vedett, ami egyre nagyobb divat? Es utesallo? Zavarmentes, ha nem tudni hogy melyik almodult mennyire rakjak egymastol? Mennyit enne az ilyen bunko meretu csatlakozokon keresztuli (nem biztosithatoan nagy feluleten illeszkedo) meghajtasa a moduloknak? Mennyire lehetne skalazni? Ha csak 0.2 inch kepernyomeret-kulonbseg van, akkor egy kameramodulbol gyartanak 0.25mm-es gridben minden meretben? Annyiszor kulon tervezve, vagy kicsire tervezve es utana meg nagyobb muanyagba burkolva?
En szereltem szet egy Moto modell US es EU valtozatat, tanulsagos volt, hogy alig volt kulonbseg speckoban, de mar a szetszereles technikajaban is egy szint utan kulonbseg volt... mert mashogy dugdostak be a szabad fel mm-ekbe a masik alkatreszeket. Eselytelen szerintem, hacsak nem utazunk 20 evet vissza az elfogadott mereteket illetoen. -
kelly416
veterán
Az szerintünk is nagyon jó, még ha nem ennyire látványosan, otthon csereberélhetőre tervezik, akkor is. Pedig az lenne az igazi. Ha megyek nyaralni, marad a wifi, egy nagy kamera és egy nagy-nagy akku. Ha meg itthon vagyok, jöhet a kisebb kamera, kisebb akku és a többi apróság.
Viszont a gyárak összeolvadása, vagy egy monopolhelyzetbe kerülő (ez mondjuk a kínaiak másolásszeretete miatt szinte kizárva, hacsak nem pont ők lesznek a trónon) "A telefongyár" nem lenne egészséges.
-
zsirfecske
addikt
nem gond, bár néha jól jöhet (pl. ha valaki pendrive-járól kell valami hirtelen úgy hogy nincs gép a közelben). én csak azon akadtam fent most hogy pontatlan volt a specifikáció, és ezt akartam javítani.
amúgy razr hd-nál már érdekesebb a dolog, mert ott van egy fasza hdmi output is, kinyomod tv-re és mehet rá a bill/egér vagy az usb vinyó filmnézéshez. amúgy pont erre gondoltam, hogy ha 2-3 évesen még megy majd a hd, simán be lehet fogni torrentezésre/pici nasnak/médialejátszónak. vagy pl. ami mostanában menő, chromecast funkciók egy app segítségével, de ugye a razr i erre sosem lesz alkalmas a hdmi kimenet hiánya miatt.
-
Baranya24
tag
Kérdésedre a válasz:
Csak fólia. Semmi tok. Zsebben, néha az öngyújtóval összeakad, kulcsra figyelek hogy az be ne kerüljön mellé.
Négy nagyobb zuhanás:
1. Pont a küszöbre, zsebmagasságból.
2. járólapra pofával lefelé, kézből elejtve.
3-4. Zsebből kivétel közben lendületből térkőre. Néhány pattanás+csúszás.Ezek után 3sarok horzsolt, de nem vészes. Plusz a kijelző körüli fém keretről néhány apró helyen leverte a festéket.
ezért nem értettem egy márkatárs "picilánya" mit tudott alkotni hogy összetörött.
-
zsirfecske
addikt
- kamera körül az nem lakk, hanem üveg (gorilla glass 2 mint elöl)!
- én case-mate barely there tokot ajánlok hozzá atfolix fóliával, ahogy már sokszor írtam (keress rá fórumban). előbbiből van is egy teljesen bontatlan ha érdekel, utóbbiból meg hátsóból az üvegre való van biztosan amiből maradt plusz.
-
zsirfecske
addikt
értem, de hivatalos forrásból nem kerülőutakon ennyi, ez a relevánsabb infó a leendő vásárlóknak. kevesen vállalják be azt amit te, nomeg akinek nem ér rá az berendeli expansystól és 2 napon belül már használja is. nem beszélve cégeknek az eu beszerzés lehetőségéről.
szóval itt a fórumon az expansys ár a mérce, 120k környékéről esett a mostani árig, ezt csak olyan tájékoztató infónak írjuk mindig. ennyiért én még mindig nem vennék mást, a fém/kevlár preferencia miatt meg főleg sose.
a tiéd amúgy mikor lesz meg, kíváncsi lennék már a véleményedre.
-
beence
tag
sajnos csütörtöknél előbb nem jutottam haza és nem tudtam elvinni szervízbe
azóta elvittem ott azt mondták h annyira beázott h nem tudnak vele mit kezdeni
szerintetek van még vmi esélyem?
esetleg ha kiküldöm ausztriába vagy németországba hivatalos szervízbe ott mondhatnak többet vagy temessem a telefont? -
axioma
veterán
Jaja, ebben is a T5 csavarhuzoval kezdi, olyanod van? Nekem ezek hianyaban allt hetekig a mobil, eloszor egyben aztan szetkapva... ebay-en 1 dolcsi darabja, de mire ideer, az ido ugyebar. Raadasul raneztem a youtube-ra, az meg T4-et ir (pl. [link]), bar egy szammal kisebb csavarhuzo az jol ranyomva jo lehet akkor is, ha nem az az igazi meret - masreszt meg az I meg az M kozott siman lehetnek kulonbsegek, a Droid2Global es az MM2 is elegge hasonlit mert Verizon-EU valtozatok, de a belseje mar nem egyezik meg pl. pont az erinto csatlakozojanak mas a merete. A csavarokrol nem tudok nyilatkozni, csak hogy az egyik Droid video elejen csak a T5 volt emlitve, nekem meg kellett vegul a kisebb is.
-
Baranya24
tag
Tetszetős darab. Kijelzőről nem találtam infot, de gondolom Samoled HD.. az meg tökéletes vagy már majdnem felesleges is ekkora méretben.
Azt hogy lehetne kideríteni, hogy ha egy ismerős vesz egy független moto Xet, azt én tudom e használni itthon? Mert minden követ megmozgatok ha kell. (Félek kicsit az európai típusoktól
) (Hálózat/sim kártya ilyesmi)
-
kelly416
veterán
Ó bakker... tényleg.
Én erre egyáltalán nem is emlékeztem már.
Köszönöm, hogy felhomályosítottad gyenge elmémet.
Tényleg én írtam először a "szemafor" dolgot (legalábbis addig sosem olvastam sehol ilyen értelemben) és akkor sem értettem azt a hibaüzenetet. Most sem értem, azt azért hozzátenném.
Legalábbis azt nem, hogy hol és mi okozta a hibát.
Nagyon szívesen bármikor. Ha az segít valamit, azóta sem volt egyetlen telefonnal sem ilyen gondom, pedig másolgattam nagy fájlokat másra/másról is. Viszont ha előjön Nálad is, van két megoldási javaslatom. Ha ráérsz, FTPszerver a telefonra és openssl.dll a Totalcommanderbe. Tökéletes, csak lassú. Ha sietsz, memória kártya ki, olvasóba be, másol és memóriakártya vissza.
Szerk.:
No meg egy nagy adag türelmet jövő hét végéig, utána meg élménydús nyomkodást! -
kelly416
veterán
Nem mindegy, hogy gyári Samu, gyári Sony, gyári Moto, gyári LG stb.
vagykínai után gyártott vacak. De az, hogy Samu, Sony vagy akármelyik, az már szinte teljesen mindegy. (Mi a cica az a "szemafor"? Már nem először olvasom, de nem tudom mire vélni.)A fülesét is nyugodtan kihagyhatod a csomagból. Sőt, elég, ha a telefont megkapod (könnyebb azt írni, mi kell, és nem azt, hogy mit hagyj ki), a többi cuccosát ráérsz később is birtokba venni. Bár a kábelét nagyon szerettem. Olyan szinten pontosan illeszkedik, bekattan a helyére, tudod, hogy mikor van jól behelyezve és mikor nincs, hogy még egyik másik gyártónál sem tapasztaltam ugyanezt a pontosságot.
Szerk.:
hibajavítás -
kelly416
veterán
Nem tudom, honnan szedik ezeket az időket. Biztos lemérik meg minden, de akkor sem értem. Nekem a G 3-4 napot megy, ugyanúgy, mint a RAZR I anno. Sőt, ha játszom vele, akkor is nagyjából úgy fogyaszt, mint a RAZR I. Aktív unalomban és játékkal az is lemerült 5-7 óra alatt, a G-t eddig nem volt még lehetőségem terhelni, de több mint 3 óra játékkal alig ment 50% alá. Persze, a fényerő is 50%, de a RAZR I-nek sem volt sokkal több. Talán 60%. A GSMARENA tesztekben meg sokkal jobban teljesít az I a G-nél.
Szóval arányosítani jó, de mégsem. Ez is ugyanúgy felhasználó, felhasználási mód, fényerő, aktivitás, stb. függő, mint bármi. A lényeg, hogy jó sokáig lehessen élvezni konnektor nélkül is a telefon nyújtotta élményeket.
-
zsirfecske
addikt
nézd meg a magyar gsm boltos árakat, ahhoz érdemes mérni
amikor én néztem az angliából postázást nem volt óriási különbség az 1 és 2 kg között (már ha utóbbiba belefér), 7-8k körül volt talán az eco ups futár. általában futárcégek olcsóbbak és megbízhatóbbak mint a posta, főleg ha értékbiztosítás is kell.
-
Baranya24
tag
-
Baranya24
tag
Hogy volt 54? Nem tudom, neten találtam, 0perces gyári fóliás Razr i-t 60ért irányárban. Hirdetés felkerülése után kb 5perccel hívtam az eladót, hogy vinném.. meg akkor már megkérdeztem mi az hogy irányár.. mire azt válaszolta, hogy "szokásos 10% mínusz" :-) :-) :-)
Nem érted mire gondolok s4 minit tekintve. Az egy fröccsöntött műanyagból készült tömegtermék. A Razr i ahhoz képest iparművészeti alkotás. Nem mondtam hogy nem jó a GS4mini.. csak hogy teljesen más kategória. És ismét csak a fémburkolatú üzleti nokiákat tudom hozni a korabeli sonykhoz képest. Mindkettő jó volt nagyon. De mégis egész más.
Ahogy szép a GS advance, de kézben fogva a Razr egy másik univerzum.
-
zsirfecske
addikt
hehe, pont hogy én támadtam
erre írtam - megkövetve saját magam - hogy akkor védem is kicsit.
amúgy az árról ennyit (88 920 ft bruttóért rendelhető, de nincs raktáron. ha tényleg ennyiért is jön, akkor nem érdemes használtan vagy haverokkal behozatva angol szolgáltatóit venni. főleg ha nettó áron játszik). amúgy a hd is visszatért, korábbi 109k áron.
dokkolóhoz olvassatok 1. hsz-t, ha már hetekig dolgoztunk vele. fórumoldal tetejéről lenyitható. "Milyen asztali dokkolót érdemes venni a telefonhoz?" rész, én a droid4-et vettem anno (link is ott van képekkel) de el is adtam mert rájöttem hogy nem tartom rajta egész nap. szeretem ha megvan a töltési ciklus és bejövő híváskor sem szerencsés mindig ki-be kapni belőle. hiába illett hozzá faszán, sajnáltam a csatlakozót és akksit, mert azokat azért hoszzú távon amortizálja.
szerk.: megelőztek
-
Baranya24
tag
Igen, pont te mutattad.
Hát sajnos tényleg csak az X jöhet szóba a jelenlegi kínálatból, attól eltekintve hogy azért az sem túl kompakt és hogy Európa kérdéses forgalmazást tekintve. Ráadásul a műanyag szóba sem jöhet nálam csak a kevlár vagy a fa. Szóval a szemem előtt a "Please wait " jelige lebeg. Még az is lehet hogy marad az i, teljes reastaurálással :-)
A Motorola piaci elképzeléseitől függ minden.Az S4 mininek keresztelt szappantartó pedig nem méltó ellenfél egy Razrnek.. . Hiába erősebb a hardver. Teljesen más világ, sőt más szegmensben is lehet elhelyezni, szerintem. Olyan mint az üzleti fém Nokiák vs. Sony E-nok jópár évvel ezelőtt... mindkettő jó, de másképp.
-
Baranya24
tag
FA Motorola X:
A nagyobb kijelző alatt 4,7"-t értek, ami megvalósítható közel akkora mérettel mint a Razr i. Csak a szélességének kell picit nagyobbnak lennie.
Többször téma volt már az "ok" itt a fórumon, ezért csak röviden:
Nem használok számítógépet szinte soha, mindent telefonról intézek, ezért sokat lennék hajlandó áldozni még néhány mm2-ért hasonló méretben. -
kelly416
veterán
Nincs mit. Én is köszönöm a tippet, de már nem listás senki. Vettem egy Optimus G-t. Majdnem ugyanazt tudja üzemidőben, mint a RAZR I. Igaz, egyiket sem nyúztam. A belsőről nem mondok semmit, így utólag az I is elég lett volna még egy jó ideig.
Nálam tapasztalat, hogy az I jól bírta, amit meg MA tesztben írtak az S4 miniről, az nem győzött meg. Talán az Active meggyőzne a vízhatlanságával, de mekkora? A sütni való kacsa elvész rajta. No de mindegy. Majdcsak lesz egy jó vízálló kütyü nekem is, amit nem a Cordon javít (bár ne legyen baja) és akkor megállapodok.
Az I-t meg szerintem nem fogod lecserélni Minire, már az anyaghasználat miatt sem.
-
Baranya24
tag
Ezek után, bátran jelenthetem: piros betűs ünnep lesz a naptáradban a rendelés napja. Annyira imádni fogod.
Arról hogy a megjelenésekor se volt a kétmagosokkal egy szinten... hát az pont csak a benchmarkok eredménye, és esetleg komoly játékok esetén vehető eszre. Pl: az Iphone 5 lassabb! böngészés közben mint a Razr. Habár a youtube videót 1mp-vel gyorsabban tölti az ios.. meg lényegesen gyorsabban kapcsol be. Napi használatban ez se rezzen meg, meg a mostani csúcsgépek se.. akkor meg?
Én csak a nagyobb kijelző miatt szeretném cserélni. Más okom még mindig nincs. (Ja de, a FA X)
-
kelly416
veterán
Engem a mondandód közepe érdekel. Azt mondod, gondolkoztál a Samu S4 Mini-n. Annak nem nézted az akkuidejét? Csak azért, mert én is gondolkoztam, hogy azt kéne venni utódnak, de amint elolvastam a készenléti időről alkotott véleményeket, egyből hagytam a fenébe. Köze nincs az I-hez. Tudom, nem nyomogatom halálra a telefonjaimat, de az I nálam nem egyszer 3-4 napot bírt ki. (A Z-ben is az tetszett, hogy amikor nem nyúltam hozzá, 10napot simán eléldegélt. Egyszerűen szinte semmit nem fogyasztott, ha nem piszkáltad.) Persze, ha volt időm és unatkoztam is eléggé a játékhoz, akkor nem, de ezt azért nem fetem a szemére.
Az igényidet olvasva, meg a tapasztalataimmal egybevetve, nagyon jót választottál. Szerintem meglelted azt, amit kerestél. Legyél elégedett felhasználo Te is!
-
Baranya24
tag
Tudom hogy nem mondtad, természetesen. Csak arra céloztam ezzel az extrém példával hogy a "gigaherc" háború nem annyira egyértelmű mint amilyennek tűnik, és a puszta számok nagyon csalókák. Ahogy aBenchmarkok adatai is. De ha kezedben lesz a tiéd, majd megtapasztalod mire is gondolunk zsírfecskével.
-
zsirfecske
addikt
ezt inkább hagyd most, 1x2ghz x86 (2 magos hyperthreading) és 2x1,7ghz arm az közel sem összevethető órajelek alapján. nem beszélve a memória sávszélességéről, utasításkészletről (x86-os android!). amúgy itt a razr hd a kezemben ami bár "csak" 2x1,5ghz, de hidd el hogy nem gyorsabb az i-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged