Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
az avi konténer pontosan azt jelenti, hogy avi fájlod van. az mp4 konténer meg azt, hogy mp4 fájlod van. mivel mp4-ben is lehet sokféle kódolású videót tárolni, csak a köztudatban megrekedt ez a "divx = avi" elképzelés.
én avidemux-ot használok, ez egy korrekt kis program ilyen feladatokra. az a lényeg, hogy kvázi bármilyen avi fájlt megnyitsz vele, kiválasztod oldalt, hogy a videó részét csak másolja, a hangot meg tegye át aac-be (ha eredetileg nem abban volt), és mentse mp4-be. egy 700 megás filmmel olyan 4-5 perc alatt végez a laptopom, ami közel sem csúcsprocesszorral van felszerelve, és ez az idő (fájlonként) nagyjából 1 perccel több, mintha simán átmásolnám a telefonra. ha úgy adod meg a programban, hogy egyből a telóra mentse, akkor ez elég minimális eltérés. -
Teljesen komoly... A Google ígérte már, hogy csinál valami saját okos megoldást rá, de eddig nem lett belőle semmi. De később még előfordulhat...
Ha egyszer valakinek végre sikerül feltörnie a rendszert, akkor házilag meg lehet majd oldani a Milestone-on is. De ez baromi bonyolult még a hozzáértőknek is
Az N900-zal nem feltétlen jártál volna jobban azért, ott is megvan ugyanez a probléma - csak a belső memóriában levágott partícióra telepíthetsz. Bár asszem legalább több helyet biztosítanak...
-
törölt tag
a figyelmeztetés az annyit jelent, hogy a programnak lesz olyan jogosultsága, hogy az sd kártyát módosítsa. például ha valami fényépező program lenne, akkor tudna oda menteni képeket. de nem jelenti azt, hogy a program oda települne. alapból az összes program a telefon memóriájába települ, illetve egy-két helyen megoldották trükközéssel, hogy maga a keretprogram (pl. szótárnál) a telón van, és az adatbázisok meg a kártyán, de ez is úgy működik, hogy feltelepíted külön alkalmazásként az adatbázisát, majd amikor elindítod (mivel ilyenkor külön ikonként jelenik meg a menüüben), akkor átmásolja magát a kártyára, ezután pedig le lehet szedni a telefon memóriájából, mert a keretprogram úgyis a kártyán keresi.
-
tibi666
senior tag
nem tudom, hogy van-e ilyen. én úgy kezdtem, hogy végignéztem az összes menüt a beállítások között, aztán marketre fel.
fizetős appokkal még én is gondban vagyok, nem tudom hogyan lehetne alternatív úton beszerezni őket. esetleg privátban, ha valaki elmondaná...
lehet mégis előfizetek egy 250 megás mobilnetre (havi 2 ezer, 250 megáig hsdpa, utána lassít). nehogy már itthon ne tudjak vele lekapni valamit.
meg amúgyis utazok eleget, az a havi 2k meg nem olyan sok.
persze új router is lesz. -
tibi666
senior tag
settings/application setting/unknown app.s-t engedélyezd.
egy fájl managert fel kell tenned, ha a telefonról hozzá akarsz férni a cuccokhoz. ezt a marketről kéne. oi file manager egyszerű, gyors, hasznos. ha nincs semmilyen net a telefonon, akkor asszem android sdk-val lehet feltenni. viszont ehhez nem értek.
a screen lock nem tudom kikapcsolható-e. azt tudod a képernyő beállításainál állítani, hogy mikor kapcsoljon ki a kijelző. és van olyan program a marketen, amivel beállíthatsz programokat, amiknél nem kapcsolja ki (KeepScreen a neve ha jól rémlik), így netezés közben nem lövi le.
a widgetek használatához fel kell tenni a programot előbb. utána a szokásos módon működik. ha esetleg nem látod a listában, előbb bökj az applications gombra és voila.
-
tibi666
senior tag
köszi!!
a google szinkronizáció nem tökéletes. mondhatni szar. áthozott mindent, csak unknown contactként jeleníti meg, majd ha rámegyek, akkor írja ki a neveket, meg a telefonszámot, de nem tudja használni.
most visszateszem a simet a régibe, és átmásolom rá a telefonszámokat... szerencse, hogy magán telefon lesz, a cégesek tuti nem férnének rá.
-
törölt tag
a rootolás arra kell, hogy superuser jogosultságokat szerezhess a fájlrendszer felett, mert amúgy bizonyos dolgokat nem tudsz módosítani péládul. mondjuk óvatosan kell vele bánni, én egyszer kitöröltem véletlen az egész /system/app könyvtárat...
mondjuk helyre lehet hozni, csak esetleg pár sms bánja a dolgot...
amúgy működni látszik az ébresztő, és a task manager volt a ludas. illetve az, hogy minden cuccot betettem autokill-re, és volt egy-két dolog, amit nem kéne. az MTLRdialog és a com.motorola.process.system az mindenképpen whitelist-en kell legyen, és persze az alarm clock is. legalábbis nekem úgy tűnik, hogy most normálisan megy az ébresztő ezekkel. bár azt hozzá kell tegyem, hogy most le van szedve az advanced task killer, és csak a big killer-t tettem fel, ez nem lát (vagy nem mutat) minden rendszerfolyamatot, meg nincs widget mód, meg ilyenek, csak egyszerűen kilő mindent, ami nincs whitelist-en.
-
tibi666
senior tag
mindig lesz jobb, szóval ilyen alapon sokáig várhatsz.
nekem meg sem fordult a fejemben, hogy érintős telefonom legyen, csak úgy tetszettek. aztán síeléskor kölcsönkaptam egy iphonet és megtetszett nagyon. és azt is eldöntöttem, hogy nekem kell qwerty, mert a kijelző nem rossz, de fene se fog vele szenvedni.ár/érték arányban best buy a milestone szerintem.
a motorola idén sok androidos mobilt fog bemutatni, biztos lesznek még jó cuccaik. -
Konflikt
addikt
tobb lehetoseg is van:
-van ilyen opcio h "import from SIM card".
-fel tudod kozvetlenul a legtobb mobilrol sync-olni a contact-okat a gmailba.
-egyeb export, majd CSV-s, v vCard-os import a gmailba
-... -
tibi666
senior tag
a 100 ezer körüli ár az mindig jogilag használt készüléket takar. ezek újak, csak használtként adják el, így áfa nélkül veheted meg. én is így veszem, 109 ezer lesz 1 év motorola garanciával.
de még kell vennem autóstöltőt (gyári moto, csakis), jó lenne valami zokni, vagy ilyesmi hozzá, plusz feltúrom az ebayt, hátha kapok olcsón asztali dokkolót hozzá.
-
törölt tag
itt van egy teszt a procikról, a Nexus One és Milestone szerepel rajta.
ezen látszik, hogy azért a Snapdragon izmosabb egy fokkal.
szóval esetleg egy Nexus One vagy Desire jobb választás helyette, főleg ha nem kell a fizikai billentyűzet. bár ha játszani akarsz elsősorban, akkor talán egy iphone, vagy psp jobb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Könyvajánló
- Akvarisztika
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest