Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter077
aktív tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Wipe data?
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok kéne egy kis gyors segítség. Defy+ WR 2.1.1 rom
Mivel sok alkalmazás volt a telefonomon meg eléggé be volt lassulva úgy döntöttem hogy : Gyári beállításokra állítom te hát letöröl mindent és újra kellet volna indulnia DE a WR logonál mindig megáll Aksi ki/be többször is és semmi Wipe cache-t is csináltam és semmi valami ötlet hogy működjön vagy jöhet a gyári rom ?? -
mazsi
senior tag
Sikerült kinyírnom az usb csatlakozót
Talán zárlatos. Így a gyári állapot flashelése is esélytelen. Átmeneti megoldásként rendeltem egy külső töltőt.Valaki járt már így. Lett megoldása?
-
bepken
veterán
válasz
goblin1983
üzenetére
semmi probléma. főleg, ha mostanában raktad fel az új romot

le fog frissülni magától a PlayStore alkalmazásod, elvileg ezt hiányolja
.. vagy még olyanra gondolok, hogy nem ugyanazzal az accountal vagy belépve a gépén és a telefon. -
goblin1983
tag
válasz
goblin1983
üzenetére
Raktam fel egy 121118 CM9-et. Lett egy olyan gondom, hogy a pc-n mikor belépek a play-be és telepíteni próbálok valamit az oldalon keresztül, akkor ezt az üzenetet kapom: "Ön még nem használta a Google Play Áruház alkalmazást (a fehér bevásárlótáska alkalmazásikon) eszközén ezzel az e-mail fiókkal."
Hiába lépek be a telefonon, töltöttem le már pár appot mégis ugyanez van.
Erre valakinek ötlet? -
csabi94
őstag
válasz
killzone1987
üzenetére
Köszi a választ, sikerült már Neki!

-
Frenky89
addikt
válasz
killzone1987
üzenetére
Legutóbbi QCMX-ben én már nem is találtam zRam-ot.
-
fmustang
csendes tag
válasz
anonymus89
üzenetére
Sziasztok! Ezt a katogást hívás közben tapasztaltam az előző Qcmx romnál! Ha rányomtam a kihangosításra, majd vissza a hangszóróra, akkor abbamaradt! Amióta frissítettem, azóta ez megszűnt!
Üdv! -
killzone1987
senior tag
Egy kis beszámoló a SEVENROCK 2013.01.17-es 4.1.2-es romról.
Az akku használattal meg vagyok elégedve!!
Tegnap 9%-on raktam töltőre,ma reggel 9kor kapott egy akku optimalizálást.
A mai nap össz. 1óra netezéssel + kb fél órányi facéval,1200MHz-en és teljes fényerőt használva most tartok 28%-on.
Nem tudom,ki hogy szokta a beállításokat buherálgatni,de én csak a háttérfolyamatot korlátoztam le kettőre,ezzel így minden CMX pörgősebb szokott lenni.
Semmi mást nem engedélyeztem,tehát sem a ZRAMot,sem a KSM-et,sem a memória ürítést.
Semmi fagyás,auto restart,belassulás, a görgetés közbeni akadások is megszűntek.
Szokásomhoz híven a háttérben futott a face, a böngésző,és így van átlag 160-180MB-ram szabadon.
Eddig tetszetős a rom.
Majd meglátjuk hány napot bír restart nélkül.
És itt egy kis antutu-s infó is a pontszámokról. -
whatnot
őstag
válasz
killzone1987
üzenetére
Közben már megtette magától, csak lassan csinálja.
Amúgy ha belépsz a Contacts -> Settings -> Accounts menübe, ott van a facebook és abba belépve lehet kérni azonnali sync-et. -
whatnot
őstag
A facebook-nak milyen jogosultságokra van szüksége ahhoz, hogy a profilképeket lehúzza a telefonra?
Jelenleg az accounts, contacts és network info-t engedélyeztem. Gőzöm nincs, mi másra lehetne még szüksége. -
killzone1987
senior tag
válasz
csabi94
üzenetére
Csabi!
Ez attól is függ,h 2.3.5 vagy 2.3.6-os rom van jelenleg a telóján!
Ha a 2.3.6-os,akkor először én úgy csináltam,hogy RSD LITE progival tettem föl egy gyári 2.3.6-os sbf-et,aztán fölraktam a gyári 2.3.6-os rootolt gyári sbf-et és voálá...És itt megtalálod a pontos leírást szabof1 által,hogy hogyan kell lépésről-lépésre 2.3.5-öt vagy 2.3.6-os romot rootolni.
Üdv,sok sikert.Bocs,most látom,h ugyanazt a linket adtad meg,amit én.
Én azt mondom az a legegyszerűbb,ha úgy csinálja,ahogyan én a 2.3.6-al.
Felrakja a gyári 2.3.6-ot aztán meg a rootoltat is,és kész is.
20perc az egész -
peter077
aktív tag
válasz
anonymus89
üzenetére
Ahhoz nem kell a battery fix.
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Közben észrevettem, hogy furcsa nagyon halk kattogások jönnek a telóból mondom mi a jó isten lelte szegényt.

Szerintem a hangszóróból jön valaki tapasztalt már ilyet?
inkább kattog mint recseg és most már egyfolytában... -
csabi94
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne főzött romot telepíteni a telefonjára, de a rootolásnál elakad. Mi lehet az oka? Mindent ezen leírás alapján csinál. Elmondása szerint végig fut a rootoló program, kiírja, hogy minden ok, de újraindítás után sincs superuser alkalmazás, és a root check szerint sincs rootolva a telefon.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
duda1978
tag
....
-
killzone1987
senior tag
válasz
pete_21
üzenetére
Hali!
Ismét jelentkezem.
Tegnap fölraktam a romot.
Saját hülyeségem végett megfektettem 2x egymás után a rom toolbox-al,amikor a betűtípust akartam a jól megszokott SUIGENERIS-re belőni,így csak a factory reset segített sajnos.
Nem értem,ezidáig az összes QCMX-nél működött...
Melyik progival tudnám megcsinálni??A romról:
Nos hát azt kell,hogy mondjam ezidáig jó.
Wifi,mobilnet,bluetooth,térerő jel erőssége jó,és mind jól működik,a wifi sem dobálja el a netet.
Volt 1 hívásom,csengőhanggal nem volt probléma,sensor is időben reagált.
Szabad ram belakva 150-190MB között alakul.
Ennek ellenére a görgetés néha akadozik.
Maga a rom elég gyors,pedig a face,és a böngésző a háttérben fut,a progikat is gyorsan megnyitja...
Fogyasztásról nem tudok beszámolni,de megkapta az első battery kalibrálást ma reggel,így majd este tudok többet mondani.
Ha kihagytam valamit,akkor bocsi.
Röviden-tömören:
Ezidáig minden hibamentes,nem indult újra,nem fagyott.
Mindennapi használatra szerintem nyugodt szívvel ajánlhatom...
Este jelentkezem a fogyasztással kapcsolatban.
Üdv m.kinek! -
s1ru2
aktív tag
Szevasztok!
Tegnap nekem is elegem lett a gyári Motorola szoftverből és rootolásra adtam a fejem. (Itt szeretnék kösöznetet mondani szabof1 kollegának a leírásokért!!) A 4.0.4 es CM9-20121118 Nightly ra jutott a választásom mert ez elég stabilnak tűnt ahogy olvasgattam mindenfele. A sebessége a gyári állapothoz képest fénysebességnek tűnik viszont brutálisan eszi az akksit...4 óra altt 40% ra pöttyen és egész estét töltés után is még csak 83%-on találtam ma reggel. Ezen egy battery fix segíthet? Vagy ekkora fogyasztásra kell számítanom?
Ha a battery fix segít, akkor annak telepítése, hogyan zajlik?
Előre is köszönök bárminemű segítséget.
-
Klaymen
tag
Nekem eddig szerencsém volt a romokkal. Anno felraktam valami éppen aktuális cm7.2-t, talán valami június elejei nightly volt, azt elégedetten használtam mostanáig. Most feltettem egy QCMX-et, ismerkedtem vele, frissítettem a 20130217-re, jobb is lett a dolog. Utána frissítettem kétszer, de mindkét alkalommal pár nap után visszakerült a 17-i. Vagy a teljesítmény volt kevés, belassult, vagy a fogyasztás nőtt, és gyorsabb sem volt.
Van valahol egy changelog, hogy melyik nightly milyen újítást tartalmaz?
-
killzone1987
senior tag
válasz
pete_21
üzenetére
Elhiheted nekem,hogy nemhiába használtam én is végül "RÉGEBBI" kiadású QCMX-et.
Igen,próbáltam az újakat,(nem a legújabbakat) de szó ami szó,rosszabbnál rosszabbak lettek.
Vagy fogyasztás volt ilyesztő,vagy fagyások,belassulások,ez meg az nem működött bennük,stb és akkor döntöttem úgy,hogy na akkor haladjunk vissza a korral...
Most készülök föltenni a romot.
Majd megírom a véleményem.
Addig is üdv.
-
pete_21
addikt
válasz
killzone1987
üzenetére
Köszi.

Kíváncsian várom a véleményedet róla. Jól emlékszem, hogy Te ugye próbáltad Quarx újabb, custom kerneles romjait, de nem váltak be?Kíváncsi vagyok erre a Sevenrock-félére. Egyébként a Negan-félét is dícsérték a Defy mélyvízben. Abban vannak buherák, meg a Sister JB-ben is, viszont az alattuk futó kernel valószínűleg nem túl stabil... Az a baj az ilyenekkel, hogy mindig Quarx legújabb romjait szokták alapul venni, és sokszor hibák vannak benne, mint a csengőhang hiba, belassulások és egyebek.
Sevenrockkal azért vagyok bizakodó, mert biztos nem véletlenül vette alapul a november 9-es kernelt. És azóta megjelent 1-2 javítást is beletett.
Én október vége/november eleje körül tettem fel a custom kerneles CMX-et, és abszolút elégedett voltam vele. Utána november végefele feltettem az új november végi buildet, és jöttek a hibák, lassulás, fagyások. A november elejei buildben nem rémlik, hogy ezek benne lettek volna... Aztán lehet, hogy csak elkerültek, nem tudom.
-
killzone1987
senior tag
válasz
pete_21
üzenetére
Pete!
Majd én kipróbálom,Sevenrock 01.17-es romját,ha hazaértem.
Sajna a jelenlegi 2012.09.04-es QCMX kezd már iszonyat belassulni!
Ezidáig 3-5 naponta kért restartot,mostmár ott tartok,hogy napi 2-őt is szeretne...
Így akkor adok neki enni vagy 80%-ig,aztán dobom is föl...
Majd jelentkezem... -
peter077
aktív tag
Úgy néz ki, hogy czechop (akinek a custom kernel létrejöttében sok része volt) besegít a 3.0.8 kernel megvalósításában is. (forrás xda
"just after quarx has sent me a PM regarding radio in 3.0.8 kernel I've started looking at it. Unfortunatelly later that week I was overwhelmed by my regular job, and since that time I still don't have any free time. Fortunatelly my current work assignment ends in the second week of april, so I should be able to continue then." 
Továbbá Quarx fb-ján ez a mai kiírás: "wl12xx, wpa_supplicant 8 for 2.6.32 almost done...", csak azt nem tudom mit jelent...
(talán wifi?) -
pete_21
addikt
válasz
goblin1983
üzenetére
Még mielőtt feladod, nem próbálod ki Sevenrock 01.17-es buildjét?
Állítólag nagyon stabil. Jó lenne, ha az jól működne. Akkor én is áttérnék rá. Sajnos nekem nincs időm tesztelni, és próbálgatni.
(Egyébként válaszolva a kérdésedre, a WhiteRabbit nagyon stabil, és gyors. JBdesign témával eléggé hajaz a CMX-re, dehát sajnos mégsem az... a funkciók nem pótolhatók egy témával.) -
goblin1983
tag
Kiábrándultam a CMX-ből a bugok miatt (nem csörög, nem tudom felvenni stb)!
(A napi újraindítás nekem nem vált be.)
Néztem a WIUI-t, nem rossz, de a CM közelebb áll hozzám. Próbáltam a CyanMobile Exp-t is, ez elég közel áll a CMX-hez, de talán nem olyan áttekinthető, mint a CMX.
Mégis ezen a vonalon maradva White Rabbit vagy inkább CM9-nek valami atom stabil verzióját ajánlanátok (esetleg miértekkel)? Olvasgattam régebbi hszeket, de nem találtam összehasonlítást, vagy akkora különbség van WR (CM7) és CM9 között, hogy nem foglalkoztak a témával? -
pete_21
addikt
válasz
maaniac
üzenetére
Nekem is 2.3.6 volt gyárilag a telón, de én úgy emlékszem, hogy egy rootolt sbf-et flasheltem fel RSD-vel, utána egyből mehetett a 2ndinit, és meg is maradt minden a rendszeren. (szóval nem kellett két sbf-et flashelni).
MÁS: Sevenrock CMX-ét próbálta, használta, használja valaki? XDA-n néhány hozzászólásban nagyon dicsérik, hogy eddig az az egyik legstabilabb CMX. XDA-n olvasnivalók: [link], [link]. Letöltés: [link]. Főleg a 01.17-est ajánlják. Egy régebbi Quarx-kernelt tett a rom alá, ami a legstabilabban ment. November 9, ha jól emlékszem. És így belegondolva, a november elejei build jól ment nálam is, a későbbiek nyekkentek meg... Lehet hogy Sevenrock megtalálta a legjobb kombinációt. Azt viszont nem tudom, hogy módosított-e a kernelen valamit, vagy csak átemelte belőle.
Ezt a romot is érdemes megnézni: CM10 Negan1911 13-1-13(v2). Ez is jó lehet, ebben vannak tweakek is, a korábban linkelt [ROM] Defy/Defy+ I CM10 Sister Jelly Bean V3.10b I 4.1.2 - 10/03/2013-hoz hasonlóan.
Valaki próbálta ezeket? Jó lenne végre valami stabil CMX-et találni. Most elkezdtek ezek szállingózni. Vagy sikerült kihozni belőle valamit, vagy csak mindenki próbálkozik, hátha...
Az a baj, hogy ebben a Negan-ban, és a Sister JB-ben új kernel van, ami nem feltétlen stabil... A Negan-os ha jól tudom abból az időkből van, amikor a csengőhang-bug is megvolt. (Az az újakban ugye nincs benne?
)
Egy Sevenrock-féle build kéne, amiben a stabil kernel van, és azt kéne tweakekkel felturbózni. Ha valaki tud ilyenről, írjon.
-
korobi
aktív tag
válasz
Kovax12
üzenetére
én nem állítgattam még semmit, ezzel a rommal vettem a telefont. akkor nem volt időm foglalkozni a romolgatással, most már meg annyira bejött ez a rom, hogy az x8-amra is kerestem egyet.

engem bőven kiszolgál normál órajelen. bár ahogyan néztem, a feszültségek állítgatva vannak. bírja is elég jól az aksija...
nálam semmilyen telepítési gond nem nincs, nem is volt. ( van valahol valami kompatibilitási opció, azt bekapcsoltad? )az a v4 amit én néztem ugyanott van Wajk xda-s oldalán, csak kicsit lejjeb: [link]
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a régi romot a telómon (wajkiui 2.9.27) egy újabbra. A CM10-el és 9.1-el mi a helyzet? Mennyire használhatók? A wajkiui féle jb is érdekelne, az mennyire jó már? -
Kovax12
tag
Nah ez az Xperiás cucc nekem is bejön, csak tudnám mennyire stabil és használható.
-
maaniac
aktív tag
válasz
peter077
üzenetére
ennyit vettem ki én is google fordítóval

cyanmobile-t épp most lestem meg
de ha már itt tartunk...ebből [ROM] [JB] Xperia D 3.4 [Aroma installer] [Playstation certified] [Timescape] is van új (alig másfél órás)
megy fel mind

-
peter077
aktív tag
válasz
maaniac
üzenetére
Valószínűleg tweak-elt QCMX. Egyébként van mai CyanMobile kiadás is!

-
maaniac
aktív tag
működik visszafelé is...ha egy új kontaktot viszel a telefonba, mentés előtt rákérdez, hogy melyik fiókoddal szinkronizálja, vagy pedig ne szinkronizálja és csak a telefonon tárolódjon a szám
ugyanígy a névjegyzékben megjelenés alatt beállíthatod, mely kontaktokat akarod látnipeter077 emmegmi?

-
peter077
aktív tag
-
fil
őstag
válasz
Tejes Pite
üzenetére
"Az account-ok tárolják az adatokat, ezért újrahúzás után bármelyik google account-ban megtalálod az abba mentett adatokat."
Így van. Bármelyikben amelyikbe mentette. De szerintem egyszerre csak eggyel szinkronizál. Vagy tévedek?
És amennyiben többel, akkor hogyan konfigurálom, hogy melyik contact-ot vagy app-ot melyik account-al szinkronizálja? Szerintem egy irányban (szerverről -> kütyüre) még mehet is ,na de visszafelé...? -
Kovax12
tag
válasz
korobi
üzenetére
Akkor csökkentetted a CPU sebességét? Csak, mert a WIUI alapból 1100-on pörgeti a procit. Egyébként a V4 nekem nem jött be, bár csupán csak egy estét és fél éjszakát volt fent, amíg nyomogattam, de valamiért nem volt nyerő (nálam). Ha jól emlékszem Jelly Bean próbál lenni, viszont kevesebb a beállítási lehetőség is mint a WIUI-ban. Még akkor éjszaka szakítottam vele.
Akku időről nem tudok nyilatkozni a V4 kapcsán. Maradok a WajkIU-nál, ez nekem bejön, bár egyetlen apró broblémám akadt vele, mégpedig egyes programok telepítését nem engedi. Pl. alap android böngésző és hasonló "rendszeralkalmazások". Egyébként nálam ez a nyerő rom. 
-
Vegha
senior tag
Köszi a felvilágosítást. Megcsináltam Wipe nélkül a rootolást. A TB-ba most nem akarok belebonyolódni, végülis a lényeg (contacts+smsek) már mentve vannak, az appok és adatok már nem érdekesek.
Megyek tovább a Lenini úton : ) -
fil
őstag
Attól, hogy nem használod azt az accountot, szinkronizálni tudnál vele, mivel regisztrálva van. Miután újrahúztad, visszatöltöd(ik) minden contact és app a telódra, ha úgy állítottad be.
Ekkor ,ha már rootoltad elmented amivel akarod (TB, vagy nand backup).
Egyébként - bár nem próbáltam - több google account is felvehető.
Azt nem tudom, hogy szinronizáláskor ,hogyan viselkednek. Lehet, hogy csak a defaultról megy. -
Vegha
senior tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
tudom, hogy könnyebb lenne az életem, de amikor beüzemeltem a telefont, akkor megadtam neki egy nem használt google accountot, amit azóta sem használok, szóval számomra a szinkronizáció nem megoldás. Amúgy egy újraházás nagyon érik rajta, többek közt ezért is akarok menteni, de mivel a telefonkönyv és sms-ek a legszükségesebb dolgok, ezeket nem akarom kikukázni.
-
Atlantisz48
őstag
csak így lehet használni a tb t de a névjegyeket meg a tel számokat ha szinkronizálod a google fiokoddal akkor meg marad és nem vesződik el. ami meg az appokat illeti azokrol nem biztos de csak talán hogyha az android /data mappábol ha kimásolod az app mappáját akkor talán megmarad abban a mentésed. de nem biztos.
-
Vegha
senior tag
válasz
maaniac
üzenetére
igen, a gyári 2.3.6 van rajta, de azt nem tudom, hogy a telefon töltötte-e rá vagy gépről ment - nem emlékszem. Ezért letöltöttem a gyárit és gondoltam rárakom én, biztos ami biztos.
Akkor tehát végülis mehetek lépésről lépésre ezzel a leírással wipe nélkül ? -
maaniac
aktív tag
telefonkönyvet könnyen letudod menteni...gyári névjegyzékben menü gomb és exportálod a névjegyeket sd-re...sms-re itt van backup
tehát programmal nemtudod rootolni...gondolom 2.3.6 van telefonodon...azt nem rootolják a programok...ha így van (ellenőrizd) akkor először flasheld fel ezt a gyári 2.3.6 romot majd ha felment mehet ez a rootolt rom...wipe-ok elvileg nem kellenek mert ugye ugyanaz a rendszer...wipe csak abban az esetben kell ha megállna boot közben
-
Vegha
senior tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
köszi, ezt akartam megúszni : ) Itt azt írja a kolléga, hogy menet közben minden törlődik a telefonomról. Holott elsősorban épp azért akarom rootolni, hogy TB-pal tudjak menteni. Akkor most én gondolkodok fordítva vagy ez tényleg csak így megy ? Legalább a telefonkönyv+sms-eket jó volna kimenteni előtte. Erre van valami megoldás ?
-
Vegha
senior tag
Hali,
Defy+ rootolásban kérnék segítséget. Ez a leírás alapján álltam neki. Az első (keretes) metódus le is fut szépen, de utána a TitaniumBackup aszondja, hogy nem vagyok oké. Kipróbáltam a második (SuperOneClick) eljárást is, de azzal sem sikerült - bár legalább beszédesebb volt folyamat közben és az újraindítás is megtörténik. A 3. módszernél (DoomLord) minden 2. sorban azt írja A rendszer nem találja a megadott elérési utat. Természetesen a Debugging mód és az Unknown sources be van kapcsolva, Phone Portal módban van a telefon.
A SuperOneClick itt fagy be:
[link] -
-
Klaymen
tag
Még úgy eszembe jutott, hogy a QCMX-ben lehet állítani, hogy a zseblámpa milyen erővel világítson. Az erős az nekem úgy soknak tűnt, biztos ami tuti alapon inkább levettem. Másnak nem tűnt így?
-
tomlac14
tag
válasz
vornia
üzenetére
én is úgy gondolom, mint az előttem szólók, hogy nincs gyártó, aki garanciát adna szoftveres buherára is, mert a hibás szoftver simán kinyírhatja a hardvert. (ha megnyugtat, akkor jogot hallgatok, bár ez nem jelent semmit, az előbbi pusztán személyes vélemény volt) :-)
-
pete_21
addikt
válasz
vornia
üzenetére
Azért tiltják, mert a főzött romok, a szoftveres buhera is tönkreteheti a hardvert. És érthető okokból arra nem vállal egyik gyártó sem garanciát, hogy ha egy rosszul megírt rommal tönkreteszed a telefonod, akkor ők azt kicseréljék egy újra.

Csak hogy egy példát említsek: még amikor Quarx custom kernele nagyon új volt, és volt benne jópár hiba, és kevésbé volt tesztelt, akkor egy bizonyos Defy-típusoknak hazavágta a fényképező LED-jét. Ha jól emlékszem, akkor a zöld-lencséseknek nyírta ki. Ha nem tévedek, Quarx túl nagy feszültséget állított be, és a zöld lencsés Defy-knek ez nem tetszett, elégett a LED-fény. Nem kellett sokáig bekapcsolva lenni, és mégis kiégett. Ezután már alig világított ezeknek a tulajoknak.
Ezért tiltja minden gyártó a főzött romok használatát. Több telefont teljesen téglázni is lehet vele. Vagyis teljesen kinyírni, úgy hogy utána már nem kel életre a telefon.
Azt meg persze a szervizesek nem fogják és nem is tudják kinyomozni, hogy egy adott hardverhibát okozhatta-e a fent lévő főzött rom. Ezért az a biztos, és megfelelő eljárás, ha minden főzött rom tiltott. -
pete_21
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Ha van különbség a 15 és 100% között, akkor szerintem "megfelelően" működik. Nálam is sokkal halványabb a gombok világítása, eddig minden custom rom alatt, mint a gyári rommal.
Persze lehet hogy Nálad még halványabb, mint nálam, így látatlanban jó kérdés... -
Klaymen
tag
válasz
vornia
üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, szerény véleményem is ezt gondolta egy jó darabig. Amikor kézzel foghatóvá vált, hogy egy rossz rom kárt tehet a hardverben is, onnan már más a helyzet, lásd pl. LED probléma. Itt is többször elhangzott némely probléma kapcsán, hogy először meg kell próbálni a gyári rommal, utána meg majd kiderül, hogy hogyan tovább, esetleg hardverhiba. Amennyiben a herverhiba nem hozató összefüggésbe a szoftverrel, akkor irreleváns, hogy mi futott az eszközön. A fenti LED-es történet esetében is lehetett volna azt mondani, hogy nem volt köze hozzá a romnak. Azután kiderült, hogy mégis volt. Ezek a mai eszközök nagyon összetettek, igen szoros szerves kapcsolat van a hardver és a rajta futó szoftver között, ami igen alapos tesztelést tesz szükségessé, melyet a gyártó jó esetben alaposan elvégez. Vagy nem. Volt mostanában olyan, hogy egy nyomtatóra elküldtem egy nyomtatást, nem a megfelelő driver volt fent, ezek után a nyomtatót sehogy sem lehetett elérni, sem hálózaton, sem usb-n keresztül, csak olyan reset segített, amit a felhasználó már nem tud megcsinálni. Igaz, nem lett baja, a reset után megy rendben. Tudom, ez is sántít, csak egy példa volt.
Ez persze csak az én véleményem.
-
vornia
senior tag
-
killzone1987
senior tag
válasz
Tejes Pite
üzenetére
Á-Á
SIII-ra!
Ha nem tudják megcsinálni elképzelhető a csere,ez szervíz függő.......
Na de ne is kezdjünk bele a vitába... -
Tejes Pite
aktív tag
válasz
killzone1987
üzenetére
Persze, rögtön SII-re cserélik.
-
zamo
csendes tag
válasz
killzone1987
üzenetére
Sajna a szerviz sem

Felrakták az androidot, indult a motorola szoftver, de nem ment végig. Addig sem jutottunk el, hogy a motorola accountot megcsináljam. Újra indult folyamatosan. Visszavették, de sok jóval nem kecsegtettek
-
Kovax12
tag
-
pete_21
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Tehát mindegy, hogy a csúszkát 10%-ra, vagy 100%-ra veszed, mert ugyanúgy világít?
-
pete_21
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
Melyik romhoz képest világít gyengébben?
Mert én úgy emlékszem, hogy a gyári rommal a legfényesebb. A gyárin kívül én bármit próbáltam (CM7, WIUI v2, CM9, CMX), jóval gyengébben világítottak a ledek. -
anonymus89
addikt
Sziasztok az volna a kérdésem, hogy valaki tapasztalta-e a 13.02.20-ai Quarx CMX alatt a képernyő alatti gombok vilagitasanak gyengeségét? azaz hiába veszem fényesebb re a button brightness menüpont alatt marad u.o.gyenge...
-
bepken
veterán
válasz
korobi
üzenetére
a Quarx féle friss CMX build-ek tartalmazzák a módosított (custom) kernelt, így gyakorlatilag egyetlen .zip-et kell flashelned és kész is vagy
- van egyéb custom kernel is, ezeket szintén CWM-ből kell flashelni, semmi ördöngősség.(#23215) Klaymen! a fogyasztás nyilván attól függ, milyen programok vannak telepítve. illetve ezen programok mekkora része frissítget élő netkapcsolat esetén...
-
korobi
aktív tag
Világosítson már fel valaki!
defy+ -nál hogy működik a kernel csere. x8-om volt előtte, ott flashtoollal kellet cserélgetni. és itt?
-
Klaymen
tag
válasz
vornia
üzenetére
Azt nem tudom mennyire szívja éjszaka az akksit, mert ki szoktam kapcsolni a mobilnetet meg a wifit is éjszakára, de pont most elfelejtettem. Így ment le 66-ról 39-re ~12 óra alatt.
Még mindig a 130220 az, amelyik érzésre a leginkább gördülékenyen működik. A 130227 igen hamar lekerült, az újat még próbálom egy kicsit.
-
pete_21
addikt
válasz
killzone1987
üzenetére
Nekem nem az akksi-leszívás volt a gondom, hanem hogy nagyon belassult a telefon, és hibákat produkált.
Ami Neked fent van, az még custom kernel nélküli CMX, ugye? -
vornia
senior tag
válasz
killzone1987
üzenetére
Nekem sem zabálja az akksit..legalábbis üresjáratban..
Tegnap este 19 órakor húztam fel (csak dalvikot wipe-oltam)nem 100%-ra..mikor betöltődött minden akkor volt 92%-on (94-ről indultam) este még wifiztem itthon,frissítgettem pár dolgot.. és éjfélkorr letettem 85%-on most van 79%-on. -
pete_21
addikt
válasz
laleeee
üzenetére
Akkor bocsi, azt hittem az Ubuntura írod. Mert arra teljesen jól ráillett a leírás.

(#23122) maaniac: Najó, érted.
Az Ubuntu fejlesztőitől "hivatalosan". 
Más: Van aki CMX-et használ úgy, hogy folyamatosan, éjjel-nappal aktív neki a mobilnet (2G-n például) ?
Mert én amikor CMX-et használtam, nekem kb. 40 óra után nagyon belassult, és elkezdett hibákat produkálni. Egyesek írták, hogy nekik semmi ilyen nincs. Tegnap olvasgattam xda-n a CMX-es topikot, és valaki írt, hogy valami RIL hibát lehet hogy a folyamatosan aktív mobilnet okoz. Na most én ezt ezzel kötöttem össze, hogy lehet hogy ez a RIL hiba ebben mutatkozik meg, hogy belassul, és hibákat produkál, fagy a telefon. És lehet, hogy nálam ezért jött elő, mert aktív a mobilnet folyamatosan...
De lehet, hogy valamit félreértettem. Aki folyamatos mobilnettel használja, az írja le légyszi, hogy nála 40 óra után történnek-e furcsaságok.
-
Klaymen
tag
Aki felrakta már az új QCMX-et, az milyennek találja?
Nálam kicsit "darabosnak" tűnik. -
anonymus89
addikt
válasz
majorosgabor
üzenetére
Köszönöm a válaszodat!

-
whatnot
őstag
válasz
YAS-dude
üzenetére
Visszaélni? Nagyon érzékenyek itt néhányan.
Csak némi empátia kéne a kérdező felé. Én valahogy meg tudom érteni, hogy talán egyszerűbb nekem fél perc alatt válaszolni vagy megmondani, hanyadik hozzászólást keresse meg, mint tőle elvárni, hogy adott esetben negyed-fél órát szánjon arra, hátha korábbi hozzászólásokban megtalálja a válaszát. Ha meg meg sem találja, akkor konkrétan elcseszett rá x időt.A whiterabbit telepítése előtt ilyen hibával nem találkoztam, bár ez lehet, annak köszönhető, hogy a gyári rom eleve csak 10%-okat mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Talán zárlatos. Így a gyári állapot flashelése is esélytelen. Átmeneti megoldásként rendeltem egy külső töltőt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)