Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
maaniac
aktív tag
új CyanMobile eXperience Release 2013-03-01
-- frameworks: Animate navbar when there is a notification
-- frameworks: Allow to change statusbar and navibar backgroung without restart SystemUI
-- frameworks: Fix Analog Clock with Seconds
-- frameworks: Try to fixing bugs in gingerbread that never got fixed
-- LegacyLauncher: Setup default workspace for cmx
-- Settings: Fix Notifications preference
-- Settings: Add animation if click Developer ID
-- jordan-common: Implement CyanogenDefy FM appmistar esetleg ezt is kipróbálhatod...cm7 alapú viszont más mint a többi cm7...itt találsz róla pár képet
villogó képernyő problémáját sokunkak ez a program oldotta meg...átnézi a telepített programokat és megmondja melyik ébreszti fel a képernyőt...azt törlöd és már nem is fog villogni -
sec0nd
tag
Tudtok az eredetihez hasonló specifikációjú töltőt ajánlani Defy-hoz?
Esetleg helyet ahol jó áron kapható? -
mistar
tag
Sziasztok!
Rég nem jártam erre. Segítséget (esetleg linket) kérek! Honnan, milyen ROM verziót érdemes feltenni, ha stabil működést szeretnék?
Ezelőtt a CM9-NIGHTLY-120626-Defy+ -t használtam, de nem ment vele a mobil hotspot. Most arra is szükség lenne.
Lányom készülékén CM7 fut, Ő szereti, de nekem nem nagyon tecc. (állandóan villog alvó módban, kilövöldözi a Wifit ...)
4.1 esetleg van már megbízható??? -
trickymoon
aktív tag
romrakási alapismeretek:
-3. kezdd tiszta lappal ha ráérsz, vagyis RSD Lite-tal gyári SBF-et flasheld fel,
-2. rootolj superoneclickkel, reboot
-1. clockworkmod recovery installálása 2ndinit app által, reboot, reboot
0. SD karira másold fel a romot, meg a megfelelő gappsot
0,5. backup-old a meglévő romod
1. data wipe, cache wipe
2. install zip from sdcard- rom, majd gapps
3. wipe cache, wipe dalvik
4. készde itt egy defy biblia, továbbra is Szabof1
-
trickymoon
aktív tag
válasz
anonymus89 #23089 üzenetére
szia, szerintem ott a hiba, hogy ne doomlord script-ével csináld, hanem superoneclickkel vagy gyári-majd-a-rootolt-sbf kombóval, itt a tudomány hozzá:
szabof1forpresident
soxerencsét
-
bepken
veterán
válasz
whatnot #23091 üzenetére
valamikor augusztus elején lett utoljára szerkesztve, azóta valóban elég sok minden történt
így valószínűleg ráférne egy aktualizálás.
egyébként, ha valaki érez magában hozzá affinitást, hogy kiegészítse, átformázza, javítsa, karbantartsa, akkor szívesen feltöltöm valahova a jelenleg hozzászólás forrását (nem a szöveget, hanem a kódot) .txt formátumban -
bepken
veterán
válasz
whatnot #23081 üzenetére
nagyon macerás lenne minden egyes rom telepítését részletezni...tekintve, hogy majdnem minden CM rom telepítése megegyezik, igazából értelme se nagyon lenne
persze vannak kivételek...pl máshogy kellett telepíteni anno a custom kernel-es CM10 romokat, de azok nem is annak a rétegnek lettek címezve. aki ilyen romot akar próbálni, az előbb igenis értse meg, hogy mit csinál!
a white rabbit esetében pedig pont le van írva XDA-n, hogy hogy van a sorrendmeg úgy általában minden olyan rom, melyet "speciálisan" kell telepíteni, részletezni szoktak a saját XDA thread-ben.
az első hozzászólás célja az alapok tisztázása és a gyakran ismételt kérdések minimalizálása volna. ha valaki valamit mégsem ért, még mindig kérdezhet a topicban, senkinek nem harapták még le a fejét érte...persze akkor, ha ugyanazt kérdezik meg egy nap 3x...az némileg irritáló tud lennia ROM pedig (meg fogsz lepődni) szó szerint a "Read-only-memory"-ra utal. ugyanis itt található maga az oprendszer. amikor "romot cserélsz", akkor gyakorlatilag az ebben a memóriában található adatokat "írod felül" (leegyszerűsítve
) - egyébként nincs ebből baj...én az android előtt a "WIPE" fogalmával nem találkoztam sose. nem értettem, hogy itt miért nem "ERASE" vagy "FORMAT" vagy "CLEAR" vagy "DELETE"
-
anonymus89
addikt
Srácok Rootolni szeretném a telót és a végén állandóan újraindítja a doomloader, de sehol a Superuser program.
Mi lehet a hiba szerintetek?
-
duda1978
tag
Hip hip hurrá.... Tudom használni a playstation kontrollert a sisaxi progival...
-
válasz
anonymus89 #23082 üzenetére
myphone explorer?
[link] -
korobi
aktív tag
Üdv mindenkinek! Nemrég lettem defy+ tulaj.
Olvasván itt feljebb az értekezéseket a stapafonokról, megosztanék egy linket, bár már több mint egy éves...
Pusztán csak érdekességnek, nem áll szándékomban belefolyni az elmélkedésbe. -
anonymus89
addikt
Tudtok valami ötletet adni, hogyan töltsem vissza azt a 3 sms-t, amit a sms backup nem tud?
-
whatnot
őstag
válasz
bepken #23079 üzenetére
Az kusza, hogy mit és milyen sorrendben kell csinálni. És itt most nem a leírásokon belüli lépésekre gondolok, hanem hogy melyik leírással kell kezdeni, aztán melyik jön stb. Ki kellett bogozni.
A másik zavaros dolog, hogy ha pl. én az említett whiterabbit-et akarom felrakni, akkor ahhoz hol van leírás? Mert ilyen néven nem találni leírást, a whiterabbit fórumon pedig nincs guide.
Én végül segítség híján feltételeztem, hogy ha a whiterabbit CM7 alapú, akkor lehet, a CM7 leírását kell követni. Szerencsére a feltételezésem helyes volt.A dolgot nem segítette, hogy olyan fogalmakat használ a mobilos világ, mint pl. ROM. Én meg néztem, hogy mi a frászt akar a Read Only Memory-val? Ja hogy a ROM = operációs rendszer? Hát akkor miért nem azt mondja?!
-
karcsika98
tag
Heló!
Nektek nem szokott olyat csinálni a hogy egyes játékoknál valamelyik textúra ugrál vagy elkockásodik elmosódik és úgy ugrál össze vissza vagy mozog?Nekem egykét játéknál van ilyen.. pl.: Bad Piggies a hátsó háttér sziklák, vagy a Rayman Jungle Run-nál ott meg az alsó sziklák amiken szaladni kell, vagy Modern Combat 3-nál mikor lenézek a földre akkor az is(de az csak néha szokott ugrálni). Nem lehet vele valamit csinálni, hogy jobb legyen?
-
bepken
veterán
válasz
whatnot #23078 üzenetére
mármint melyik része kusza? (csak mert a legutóbbi verziót én szerkesztettem) - a linkek nem feltétlenül élnek, ezt talán lehetne javítani. de szabof1 írásait követve nem feltétlenül kell profinak lenni
az érintett Kolléga esetében inkább az a "gond" (és tényleg idézőjelben!), hogy bár elvileg meg van elégedve a gyári rendszerrel, problémájára a megoldást a rootolástól/rom cserétől reméli. én csupán ezért próbáltam kicsit visszatartani.... persze abban az esetben, ha alaposan utána olvas a dolgoknak, szerintem kevés esélye van, hogy valami balul süljön el. én legalábbis nem sok olyan esetről tudok ebben a topicban, amit ne tudtunk volna közösen megoldani
viszont az előzetes felkészülést - minden eshetőségre - feltétlenül fontos dolognak tartom! -
bepken
veterán
válasz
liptak.t #23075 üzenetére
első hozzászólásban szépen le van írva szerintem minden
egyébként azért gondoltam rá, hogy előbb csak egy factory reset, mert ez a hiba nem igazán jellemző...sőt, én nem is hallottam ilyenről gyári rom esetében. nem lebeszélni akartalak, csupán jeleztem, hogy ha kizárólag ezen hiba miatt rootolnál és cserélnél romot, akkor (szerintem) ne tedd!
-
whatnot
őstag
válasz
liptak.t #23075 üzenetére
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=287
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=210Én tanácsra a Whiterabbit-et raktam fel, mondván, stabil.
Ahhoz telepítési segédlet:
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=211
Ne ijesszen meg, hogy CM7hez készült a leírás, a whiterabbit CM7 alapú.
Annyi, hogy a Gapps-ot nem kell telepíteni, mert a whiterabbit-ben, ill. a customize packben benne van.
Arra kell majd figyelni, hogy a customize packből mit raksz fel. (Én pl. első körben kihagytam a Motorola Portalt, aztán néztem, hogy nem akar működni).Egyelőre tényleg stabil, sokkal gyorsabban reagál, napok után is 166MB szabad hely van a memóriában.
Backup-okat készíts.
Call log backup.
SMS backup.
Contact backupot a Motorola Portallal csináltam (de akkor rakd fel a customize packnél!), de biztos van rá app is. -
liptak.t
tag
válasz
bepken #23058 üzenetére
Köszi, de ha már nekiesek akkor igyekszem a legjobbat kihozni belőle. Hiszen mivel nem tudom mi a hiba a factory reset után újra előjöhet akár....
Viszont nagyon megköszönném, hogy ha leírnátok, vagy adnátok egy linket, hogy lépésről lépésre mi a teendő, illetve miket ajánlotok a mentéshez, root-hoz, romnak, stb.... -
dh66e
veterán
Srácok nem e lehetne ezt a partalan valamit befejezni?Ennyire azért nem lehet rossz a topicunk hogy......
Köszönettel. -
whatnot
őstag
válasz
nextman #23069 üzenetére
Nem jogtalan az igény, csak fizesd meg.
Itt igazából arról van szó, hogy te követelsz egy feature-t, amiért nem akarsz fizetni.Én azért döntöttem többek között a Defy+ mellett, mert egy átlagos készülékhez képest némileg több védelmet ad, még ha nem is sokkal. Ez nyilván benne van az árában, amit én hajlandó voltam kipengetni.
Amúgy igen, a piacon ez megy: abból válogathatsz, ami van. Ami nincs, abból nem. Vagy csinálsz magadnak. Majd ha az emberek nem vásárolnak, mondván szar a termék, akkor felébrednek a gyártók. Vagy átállnak másnak a gyártására, mert telefont nem éri meg gyártani. Vagy stb.stb.
-
Moleman
addikt
válasz
nextman #23064 üzenetére
De annyival drágább a műanyagnál.
Fix költségről hallottál már? Méretgazdaságosság? Beszállítószerzés tranzakciós költsége? Gyártósor-átállítás? Azok alapján, amiket eddig leírtál, nyilvánvalóan nem. Tehát valóban NAGYON hiányosak a gazdasági ismereteid.Nem sértegetni akarlak, félreértés ne essék, csak próbálok rávilágítani, hogy magadat járatod le azzal, hogy ekkora sületlenségekkel vagdalkozol.
Elhiszem, jó lenne egy igazi strapatelefon, fémvázzal, normális hardverrel, stb, de könnyen belátható, hogy gazdaságilag teljességgel kivitelezhetetlen. Egy-egy rétegmodell előfordulhat, rohadt drágán, de több soha nem lesz.
-
nextman
aktív tag
válasz
whatnot #23066 üzenetére
Hol irtam en osszeeskuveselmeletekrol?
Igazabol te probalsz engem meggyozni arrol, hogy jogtalan az igenyem egy tartosabb keszulek irant, en nem akarlak teged meggyozni
Te azt a mentalitast kepviseled most - legalabbis nekem ez jott le, hogy :
Ez van, ezt kell szeretni.Hat ezzel valoban nem tudtam soha, es nem is akarok egyeterteni.
@bepken
De sajnos torekenyebbek ezek a keszulekek, mint a regiek, amiket emlitettel.
Ha nem hiszed, probald ki
Valoban nem szoktam a telefonra elegge vigyazni. De pl. a TV-re sokkal konnyebb, az ott van a helyen, hozza sem erek. Egy telefont mindenhova magammal viszek, naponta 30-szor felveszem, lerakom, arrebbteszem, etc. Sokkal nagyobb az eselye nem vart esemenyek bekovetkeztenek.Lassan fejezzuk be szerintem ezt a temat, mert nem biztos, hogy mindenkit szorakoztat, aki idejar.
Maganba folytathatjuk esetleg barkivel, akinek meg elmondanivaloja van. -
bepken
veterán
válasz
nextman #23064 üzenetére
Nokia ASHA vagy Nokia C2-01 vagy Nokia 100 esetleg? (szvsz utóbbi a legjobb választás számodra
)
egyébként a saját logikád ellen beszélsz...ha annyira értéktelen számodra egy telefonkészülék, akkor nem értem, miért vágyódsz a strapabíróság után?!?
ez pedig kicsit gyerekes felfogás, hogy azt mondod "dehát ő se vigyázott rá!" - és közben két kézzel mutogatsz a másikra...
továbbra is tartom, hogy HA vigyázol rá (bár így most már van egy érzés bennem, hogy Te ezt a fogalmat nem biztos, hogy ismered
), akkor semmivel se törékenyebb egy okostelefon, mint egy régi Nokia vagy épp Siemens készülék. - cserébe néz is ki valahogy, funkcionalitásban is van némi különbség, plusz talán végre valahára megtanít arra, hogyan vigyázz a cuccaidra
-
nextman
aktív tag
válasz
whatnot #23066 üzenetére
En semmilyen telefotn nem fogok csinalni, sem strapabirot, sem hagyomanyosat
Elvetelt otlet. Bekesen elvagyok az alkalmazotti letben.
Iszonyat energia lenne egy ilyen projektbe belefogni, tarsakat talalni, felfuttatni, stb.
Sejted, hogy itt az atlag forumozo nem ilyen kaliberu arc -
whatnot
őstag
válasz
nextman #23064 üzenetére
Ha szerinted ez ilyen egyszerű, akkor csináld meg és dobd piacra.
Ha igazad van, 10 éven belül multimilliárdos leszel.
Szerintem egy-két éven belül csődbe mész.Szorítkozzunk az aktuális termékre és hanyagoljuk az összeesküvés elméleteket.
Bizony a te elvárásaid jócskán megdobják a termék árát, amit a fogyasztók nagy része nem hajlandó kifizetni. A gyérebb kereslet miatt csökken a termelési volumen, emiatt tovább nőnek a költségek (a fix költségek kisebb darabszámra oszlanak el).
Minden magyarázat a rendelkezésedre áll, mégis csökönyösen ragaszkodsz ahhoz, hogy itt márpedig biza összeesküvés van ellened. Már csak azt nem tudom, hogy miért próbálsz meg minket meggyőzni erről.Relatív, kinek mi az értékes.
Van, akinek még csak tévéje sincs otthon, viszont pl. a telefonját elég intenzíven használja. Valakinek egyikre sincs szüksége, másnak mindkettőből a csúcskategória kell stb.
Aki meg nem tud vigyázni a cuccaira, az vegyen újat. Majd megtanulja. Ha lenne gyerekem, aki állandóan elhagyná a cuccát, én meg mindig pótolnám az elveszett cuccokat, a gyerek nem tanulná meg, hogy a cuccra vigyázni kell. Helyette azt tanulja meg, hogy nem kell vigyázni, úgyis lesz helyett új, sőt, ebből következően még akár direkt el is hagyhatja.Aztán felnő és csodálkozunk, hogy mindent elveszít, összetör, semmire nem vigyáz. Csak már senki nem pótolja a cuccot, ő pedig frusztráltan fórumokra írogat panaszokat, hogy miért nem atomtámadás-biztosra tervezik a kütyüket.
-
peter077
aktív tag
válasz
nextman #23060 üzenetére
Van olcsóbb strapafon is, pl. Lenovo A660. Veszel rá egy szilikon tokot és nem fog a kezedből kicsúszni. Nem kell az asztal sarkára törékeny dolgot tenni (telefon, kristálypohár, herendi porcelán, kínai váza, LCD tv és még sorolhatnám
), ha az asztalon bentebb teszed, megszűnik a veszély, ha zsebben tartod akkor még asztalon sem lesz. Vagy veszel egy bőrtokot és úgy teszed az asztalra.
Vagy kifizetsz százezreket és bárhová teheted.
A technológiát és a strapabíróságot meg kell fizetni, és árakat az eladók szabják meg és nem a vevők... -
nextman
aktív tag
válasz
Moleman #23061 üzenetére
Tehat szerinted az aluminium keret kerul mondjuk annyiba, mint maga a kijelzo?
Mert felarban kb. egy sulyban van.
Nyilvan dragabb, mint a muanyag, es nyilvan nem ennyivel.@whatnot
Szerintem a te gazdasagi ismereteid feluletesek inkabb, ha el is hiszed, hogy valamit azert nem gyartanak, mert nincs ra igeny. A kereslet-kinalat jo hajtoerok, de nemcsak ez formalja a gazdasagot.@bepken
Azt hiszem mashogy latjuk a vilagot, az en szememben egy telefon nem egy ertekes keszulek.
Mondjuk egy tv, vagy egy hazimozirendszer mar meglepi ezt a kategoriat, de egy telefon csak egy telefon. Nekem.
Es masok sem tudnak ra vigyazni, tele van a net kijelzo serult telefonok, tabletek hirdeteseivel. -
bepken
veterán
válasz
nextman #23060 üzenetére
továbbra se tudom felfogni, mire fel ez a hiszti...ha nem bízol magadban, még annyira sem, hogy tudj vigyázni egy értékes készülékre, akkor bizony Neked lehet nem értékes készülékekben kéne gondolkoznod
nem hiszem, hogy manapság minden egyes készülék szar lenne, kiviteltől, anyaghasználattól függetlenül...ha más tud rá vigyázni, akkor valószínűleg Veled van a baj.
-
bepken
veterán
válasz
liptak.t #23057 üzenetére
szerintem egy factory reset is bőven elég lesz. kicsi az esély rá, de talán valamelyik általad telepített alkalmazás kavar be most már. kicsit visszaolvastam és ha jól értem, nem igazán szeretnél Te mókolással foglalkozni...ilyenkor ezt nem is nagyon szoktuk ajánlani. pláne, hogy a gyári visszaállítás 99%-ban biztos, hogy megoldja a problémádat. (mellesleg a rootoláshoz így-is úgy-is meg kellene ezt csinálod, tehát veszteni valód úgymond nincs innentől kezdve
)
-
Mec
aktív tag
Cyanmobile Experience romban a naptár értesítés nektek működik? Semmilyen értesítést nem jelenít meg, pedig riasztásra van állítva.
Nagy szenvedések árán ki tudtam kapcsolni a csempéket a redőnyön (először sikerült az értesítési sávot és a redőnyt úgy eltűntetni, hogy semmilyen beállítással nem jött vissza még újraindítás után sem, csak factory resettel).Ettől függetlenül jól néz ki benne minden, elég gyors is. A menürendszert kár volt így átvariálni, alig találni meg benne valamit.
-
bepken
veterán
válasz
IV. Béla #23054 üzenetére
és ezidáig egyetlen alkalommal sem váltottam pusztán anyagfáradás miatt egyik készülékről a másikra
szerintem manapság a teljesítmény-vadász célközönség sokkal inkább kényszerül a belbecs alapján váltani, mintsem a készülék elhasználódásáról beszélhessünk...
én részemről inkább vigyázok ugyanúgy a készülékeimre, mint eddig. a golyó- és saválló plexi borítás előállítási költségét pedig inkább költsék minél erősebb hardverre. mint már írtátok is, 1-2 éven belül az emberek 70-80%-a úgyis cseréli a készüléket, annyit meg vígan kibír! és szerintem nem is kell sokkal tovább bírnia. (talán 3-4 évig, ez már 2 tulaj!) főleg akkor nincs értelme sok évre tervezni, ha androidról beszélünk...én speciel meg is őrülnék, ha 3-4 évig kellene használnom ugyanazt az android készüléket - a mostani fejlődés mértékét tekintve. szerintem még egy felső-kategóriás készüléket is eladnék 2 év után és vennék egy újat inkább. nem úgy van már, mint régen...és ez szerintem határozottan jó dolog
(egyébként a kijelzős példához annyit, hogy annak idején egy 3510i kijelző csere majdhogynem annyiba került volna, mint amennyiért a telefont vettem 3 évvel korábban
- és szerintem a digitizer és a kijelző az S2/S3 esetében is külön van...nyilván a digitizer az olcsóbbik, viszont rohadt nagy erő kell ahhoz, hogy ne csak az törjön be...)
-
IV. Béla
tag
válasz
whatnot #23050 üzenetére
igazad van:
a kartellnak, a magas készülékáraknak, a könnyen sérülő- és hamar elavuló telefonoknak mindenki örül:
- gyártók (belefér a zúzós marketing költség és a részvényesek is elégedettek),
- mobilszolgáltatók (a magas ár miatt hosszú időre magához láncolják az előfizetőket, a gyors avulás miatt 1-2 évente cserélnek),
- az alkatrészgyártók (extrém magas áron adhatják a filléres, 100milliós példányban legyártott alkatrészeket, például galaxy s2, s3 kijelzők ára kb. 50ezer),
- szervizek (óriási igény van a garanciális körbe nem tartozó, jól fizető javításokra, például kijelző/üvegcserére vagy fixen beépített akksi cserére),
- sarki mobilos boltok (van igény külföldről behozott, az itthoni mobilszolgáltatóknál nagyságrendekkel olcsóbban elérhető készülékekre, kiegészítőkre, függetlenítésre),
- a felhasználónak (mert státusz-szimbólum a drága készülék).
kis, külföldi cégek ugyan foglalkoznak "atomtámadást is átvészelő" készülékek gyártásával, de nincs hazai forgalmazó és garanciális szerviz, vagy nem okostelefonokat gyártanak.
nagyüzemi szinten a nagy tudású, nagy felbontású, strapabíró és tartós telefonok gyártása és forgalmazása nem biznisz. -
pete_21
addikt
válasz
nextman #23042 üzenetére
Ahogy (#23048) YAS-dude is írta, most hogy a telefon eleje ~100%-ban üveglap, ez iszonyatosan kényes. 10 évvel ezelőtti telefonok előlapjának kb. 20%-a volt üveg, ez így természetes, hogy sokkal ellenállóbb volt. Sokkal masszívabb volt úgy. De mivel most már teljesen üveg fedi az előlapot, ezt nagyon nehéz megcsinálni olyanra, hogy ne törjön. Vegyél tokot, fóliát, akkor sokkal nagyobb eséllyel él túl egy esést.
Biztos van/lesz olyan üveg + digitizer, ami hatalmas mértékben ellenálló, és nem igazán törik, de kétlem, hogy ez jelenleg megfizethető lenne. Majd a jövőben... -
jeni
félisten
válasz
peter077 #23020 üzenetére
A dokknál az ikon (telefon,könyvtár,főmappa,üzenet,internet)és a világító fix jelzésű lámpák közt megjelenő,olykor elforduló 4 kicsi ikonokat el lehet távolítani programon belül?
amúgy az Antutu progival 2450 pontot, gyengét produkál,így a 3-4. frekit és az SEL érték módosítva lett.
olykor belassult,állítás után jobb lett. Majdnem 1000 pont javulást mutatót a mérési teszt. -
whatnot
őstag
válasz
peter077 #23049 üzenetére
Csak azt felejted el, hogy nem egy gyártó van.
Ha versenyelőnyt lehetne kovácsolni abból, ami miatt te itt most panaszkodsz, akkor azonnal meglépnék.
Az, hogy nem teszik, két dologra utalhat:
1. Nem ad versenyelőnyt, tehát amit te mondasz, az legfeljebb hipotézis, a valóság egészen más.
2. Mocsok nagy kartellezés megy a háttérben, amiben mindenki részt vesz. -
peter077
aktív tag
válasz
nextman #23042 üzenetére
A gyártónak az az érdeke, hogy idővel másikat vegyél, ergo költsd a pénzed (buy-consume-die). Valószínűleg több strapafon lenne a piacon, de a nagy cégeknek nem érdekük, még akkor sem, ha lenne rá kereslet. 10-20 éve más volt a helyzet, megváltozott a világ, vagy megszoksz, vagy megszöksz. Egyébként amúgy is drágák a mobilok (a nevet kell megfizetni), Kínában egyre több és jobb mobilokat gyártanak, a piaci áruk a nagy nevek fele-harmada. Csak itt nincsenek bolti forgalmazásban, mert tönkretennék a multicégeket.
-
YAS-dude
őstag
válasz
nextman #23042 üzenetére
Amíg a telefon elejét egy üveg alapú érintőképernyő fedi, addig ne várd el, hogy törésálló legyen. Biztos most is dolgozik pár cég a törésálló, de mégis könnyű, vékony, digitizer-kompatibilis üveglap fejlesztésén. Egyelőre a GorillaGlass2ig, meg a Dragontailig jutottak.
-
ntibko
csendes tag
válasz
ntibko #23046 üzenetére
Ahogy jobban megnézem a libbattd.so teljesen felesleges, ugyanolyan mint ami a rom-ban eredetileg is benne van.
Van esetleg valami ötletetek az akku problémára?
Esetleg wipe battery stat, dalvik cache? lehet nem csináltam miután feltettem.
Egyébként nem quarx hanem epsylon3 féle cm9 van fent. CM9-NIGHTLY-121118-Defy+.zip
Köszi! -
ntibko
csendes tag
Sziasztok!
Használta ezeket már valaki:
[link]
Nekem 1650 mAh-s defy+ -om van.
Quarx cm9-el először nem töltött ha jól emlékszem 86 fölé, aztán felraktam ezt (fórum kezdőoldal leírás szerint):
[link]
, de most 60 valamennyiről van egy nagy esés 49-re (ha jól emlékszem), most feltölt 100%-ra, de elég gyorsan megy fel 90-ről.
Egyébként úgy látom, a kettő között egy libbattd.so a különbség.
Köszi a segítséget! -
whatnot
őstag
válasz
nextman #23042 üzenetére
Árverseny van, az emberek inkább megveszik a törékenyebbet, mert nem dobálják össze-vissza, hanem vigyáznak rá, viszont nem akarnak az 50k helyett 80k-t fizetni.
A piac nem fizeti meg, ezért a gyártó nem gyártja. Ilyen egyszerű ez.
Ha lenne piaca, akkor meg lehetne venni.Hogy mi volt X évvel ezelőtt: senkit nem érdekel. Teljesen más technológia van már, más elvárások, az érintőképernyő eleve megváltoztatja az egészet. Emellett fontos a kinézet is, a strapabíróság meg némileg rontja többnyire a design-t (nem annyira elegáns).
Nekem az a gyanúm, hogy nemigazán vagy tisztában a piac működésével. Egy ilyen komoly feature bizony jócskán megdobja a költségeket, a durva árversenyben ez pedig halált jelenthet.
-
p_zsolt
tag
válasz
killzone1987 #23041 üzenetére
100 alatt van:
[strapatelo]Én csak CAT B10-est fogtam, de az gyilkos darab volt, nyugodtan át lehet rajta menni kocsival eldobhatod, stb.
-
bepken
veterán
válasz
nextman #23042 üzenetére
de mondd már meg kérlek, hogy mi a fészkes fenét akarsz csinálni a telefonnal, ami miatt annyira törésállónak kéne lennie??? tényleg érdekel... (igazából annyira nem
)
a helyzet az, hogy Veled van a baj. egy készülék élettartama igenis attól függ, mennyire vigyáznak rá. ez így volt 10-20 éve, így van napjainkban és bizony így lesz a jövőben is. vannak olyan konstrukciók, melyek jobban, vannak olyanok, melyek kevésbé bírják a "megpróbáltatásokat"...viszont szerintem az, hogy egy készülék adott esetben jobban bírja, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kifejezetten kívánja is a "törődést".
és most hadd ne mondjam, hogy az N70 készülékem festése is lekopott ~2 év leforgása alatt vagy hogy lötyögött a kamera fedél....hadd ne mondjam, hogy az E51 bekapcsoló gombja gyakorlatilag szétmállott már az első évben és súlyos ezresekbe került, hogy azt pótolják (arra pont nem vállaltak garanciát) és még folytathatnám...
a Defy (és úgy általában az érintőképernyős készülékek) szerintem kevésbé allergiásak a mindennapi használatra, ugyanis kevesebb a fizikai gomb. a Defy esetében konkrétan 2 (vagy ha úgy tetszik) 3 db gombra kell vigyáznod, plusz 2 db csatlakozó-aljzatra. a kijelzőt pedig védi a fólia vagy a GG. nem kell dobálni, csapkodni, nem kell sziklához, útpadkához kocogtatni és gyakorlatilag nem tud mitől tönkremenni (persze túlzok!)
-
nextman
aktív tag
válasz
bepken #23039 üzenetére
De en komolyan gondolom.
Szerintem nem velem van a baj, hanem a vilaggal, hogy manapsag minden szart el lehet adni kovetelmenyek nelkul.
Es finomitsunk a dolgon, nem feltetlenul strapabiro telefonra van szuksegem, nem akarok naponta attolatni rajta az ifaval, de ha veletlen egyszer leverem az asztal szelerol, azert meg ne menjen tonkre. Ennyi az elvarasom. Amugy vigyazok ra, de sajnos mar elofordult.
Anno meg 10-20 eve ugy volt szokas barmilyen muszaki termeket kiadni, hogy atment razo, uto, es hoteszteken. Ez volt a normalis.
Az meg, hogy ma ugyanez 200+ -be kerul, nem azert van, mert tenyleg annyiba kerulne az eloallitasa, hanem mert magasrol pottyantanak rank. -
killzone1987
senior tag
-
nextman
aktív tag
Szerintem meg teljesen realis elvaras, hogy egy 50+ ezer ftos keszulek ne menjen tonkre az elso leejteskor. Technologiailag sem hiszem, hogy lehetetlen lenne ilyet gyartani. Inkabb csak az van, hogy amig a selejtet is ugy veszik, mint a cukrot, addig minek gyartsanak jobb termekeket?
-
Nando36
tag
válasz
bepken #23031 üzenetére
Szerintem meg nem reális elvárás. Egy telefon (plána ha "okos") nem labda, hogy dobáld. Telefonálásra kell alkalmasnak lennie meg pár plusz funkció. Semmi értelme ha ütés,nyomá, víz vagy egyéb állóság miatt 300-500eFt-okat kellene leperkálni érte. Aki military telefont akar vegyen hagyományosat. Avval futás közben is lehet sms-t írni
-
bepken
veterán
válasz
Moleman #23029 üzenetére
ne viccelj már! én teljesen reális elvárásnak tartom, hogy egy telefonkészülék ne törjön össze, ne ázzon be, minél nagyobb kijelzője legyen, de az ne karcolódjon, belül erős hardver, kívül prémium anyaghasználat jellemezze. és persze mindezt megfizethető áron (érsd: bagóért) lehessen megszerezni! de most nem !?
-
ace_ventura
tag
válasz
nextman #23022 üzenetére
Hát ezen a videón elég magasról leejtik, és meg se kottyan neki.
http://www.youtube.com/watch?v=lNczezBJG60 -
Moleman
addikt
válasz
nextman #23028 üzenetére
Nem törik ripityára, de azért ne dobáld szándékosan. Nekem esett kétszer betonra, pofára is, sarkára is, nem lett semmi baja. Anno még a Blade se tört össze, viszont annak megkarcolódott a kijelzője.
Érthetetlen, hogy ilyen elvárások vannak egy 10×6 centis üveglappal szemben... Nyilván nem lesz egy okostelefon sem olyan ellenálló, mint egy 12 éves Nokia. A jövőben sem.
-
nextman
aktív tag
Hat en annyit elvarnek egy atlagostol is, hogyha veletlenul leejtem a foldre, ne torjon ripityara.
De ugy latszik, ilyet nem gyartanak meg. -
-
nextman
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy mennyire utesallo, illetve vizallo egy ilyen keszulek?
Mert en elsosorban ezert vennem. Viszont neten olvastam am negativ tapasztalatokat is, valaki leejtette, es egybol betort a kijelzo, ilyesmit.
Nektek mik a tapasztalataitok ezen a teren? -
anonymus89
addikt
Üdv!
Az sms Backup restore valamiért nem tölt vissza 3 üzit ez miért lehet pont a legfontosabb hiányzik bravo...
Van ötletetek, hogyan kerülhetne vissza az sms-ek közé mert nem szeretném állandóan belépni és view-val belenézni külön-külön.? -
Nando36
tag
Szerinted?
How to flash CyanMobileX :
Download and copy the latest ROM zip to SD Card
Reboot into Recovery Mode
Select Wipe data and cache
Select install zip from sd card
Select choose zip from sd card
Select the new ROM zip
Select Yes - Install update
Wait until the Installation is finish
Flash gapps (optional)
Select reboot system now -
Halo
senior tag
válasz
killzone1987 #23013 üzenetére
a minap, mikor szarakodtam a gyári romokkal - nekem is volt egyszer egy ilyen hibaüzenetem, legalábbis az Err blabla számok ismerősnek tűnnek, viszont más nem volt kiírva! ezért is volt totál furcsa az egész...
próbáld újra mindenképpen - akár több gyárival is!
akksi töltöttségére nagyon figyelni!!!
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
került hozzám egy Defy, ami ha most nagy nehezen be is kapcsol, csak a bootloader jön be. Ott pedig ezt írja: Err: A5, 64,d5,00,21
MEM MAP BLANKElképzelhető, hogy RSD-vel tolok rá egy romot és feléled? Tudja valaki mit jelentenek ezek a hibák?
-
maaniac
aktív tag
válasz
duda1978 #23007 üzenetére
de minek is raknád oda fel kicsibe, ha zárképernyőn mutatja nagyban is az órát
ha pedig netán az lenne a probléma, hogy ott angolul ill. japán/kínai betűkkel írja az időt akkor a megoldás
beállítások->main settings->cyanogenmod beállítások->felület->zárképernyő beállítások->widget beállítások->idő stílus widgetet átállítod alapértelmezettre és máris nagyban látod az órát...tehát az állapotsoron teljesen feleslegesen lenne ott
-
duda1978
tag
Láttam youtubon,hogy működik de magyar emberrel még nem találkoztam aki összekötötte a ps3 controllert........valaki ha van itt árulja el melyik rommal és melyik progival sikerült..
Előre is köszönöm
-
karcsika98
tag
Nem tudtok valami 4-es android rom-ot vagy ilyesmit?
mert a cm9 cm10 nem valami stabil meg gyors
cm7 meg jó meg minden csak nem 4-es és egy pár dologhoz amit fel akarnék tenni 4-es kell.. -
bence_e
csendes tag
ds
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Kerékpársportok
- Futás, futópályák
- Peugeot, Citroën topik
- PlayStation 5
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Honda topik
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest