Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
zolion01 #25194 üzenetére
Igen, és lehet amiatt is van különbség, hogy nem a default launchert használom.
De amúgy sokszor futattom a Battery Widget Monitort, így azt nem húzom ki, és emiatt nem futok bele a hibába.(#25195) Moleman: Ez új kártyánál nyugodtan letörölhet róla mindent a PC is.
Egyébként szerintem a telefon és a PC is ugyanúgy egy gyorsformázást csinál, ami lényegében annyi, hogy mindent töröl róla. Viszont a telefonban érdemes mindenképp megformázni, a PC-set tényleg ki lehet hagyni.(#25197) szoke12: Köszi, na ezt nem tudtam. Akkor így ki tudja deríteni a kolléga, hogy milyen gyári sbf-et kell visszatennie.
Ma láttam, hogy a vissza gombom jóval halványabb a többi led-hez képest. Úgy látszik nekem is kiégett. Pár hét múlva, amikor tudom nélkülözni a telefont, akkor megy a szervizbe. Egyébként ez csak halványabb lett, vagy teljesen kiégett, de a két oldalán lévő led bevilágítja kicsit?
És a másik kérdés: a ledek tudtommal nem igazán égnek ki. Márpedig ez nagyon gyakori hiba. Biztos, hogy led van benne? Esetleg nem a led halt meg, hanem valami más döglik meg ilyenkor? -
Jolet
őstag
mennyibe kerül a töltője a defynek? sajnos elhalálozott....
-
szoke12
őstag
válasz
pete_21 #25191 üzenetére
A lencsét így is meg lehet állapítani:
Letöltöd a Catlog alkalmazást.
Ezután elinítod a Kamerát, majd kilépsz belőle.
Visszalész a Catlogba, és a keresőjébe beírod: camera.
ekkor leszűri a sorokat, és vmelyikben az elején ott lesz, hogy "a ..... device detected".
a ontok helyén vagy BAYER, vagy SoC áll. -
pete_21
addikt
válasz
dodopek #25192 üzenetére
Régi kártyáról mentsd le az adatokat számítógépre. Tedd be az új kártyát, (leformázhatod PC-vel is). Utána a telefonban is formázd meg! Nálam: beállítások, tárhely, sd kártya törlése.
Ha leformázta a telefon is, akkor számítógépről másold vissza a lementett dolgokat, és jó lesz. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Vettem a defy+ba egy nagyobb kártyát. Hogy csináljam a cserét? Régi ki, új be a telóba, formáz. Régi kártya pc, kivág, mappába, új kártyára bemásol? A lényeg az enne, hogy van pár progi, ami a micro sdhc-n tárol, vagy lakik, ezeknek meg kellene maradni...Köszi!
-
pete_21
addikt
válasz
Atlantisz48 #25187 üzenetére
Oké, írj majd, hogy milyen.
(#25188) zolion01: Igen, arra.
Egyébként változó, mert van, hogy tényleg egy ezredmásodpercre villan, de van, hogy majdnem 1 másodpercre, az meg már kicsit zavaró. De olyan is előfordult, hogy abszolút nem villant.
Másik CM10.1-et én sem használtam, de nem hiszem, hogy ennél jobb lenne. Ez is Quarx-alapú, csak néhány funkció még ott van pluszban. XDA-n is nagyon dicsérik, úgyhogy ennél nem hiszem, hogy jobb lenne bármelyik másik.(#25189) Sakuro: Nincs mit. Rendben. Egyébként valahogy ki lehet talán deríteni, hogy milyen kameramodul van benne. Majd utánanézek, ha lesz időm. Meg ha valaki addig nem írja meg nekünk.
(#25190) Ákinard: Akkor szerintem a telefonban benne van, és semmi gond nincs, mert onnan vissza tudja olvasni. Csak valami rom-hiba lehet, hogy azzal a *#06#-el nem kapja vissza.
-
pete_21
addikt
válasz
Atlantisz48 #25185 üzenetére
Sajnos a kamerában nem tudok sokat segíteni, én nagyon ritkán használom fotózásra is, videót még soha nem készítettem vele.
720p-be nem csak a CM7 romok tudnak rögzíteni? Bár lehet, hogy azok sem, csak a gyári alapúak?
Próbáld meg még az LG Camera app-ot, Quarx is azt ajánlja a CM10 topikjában. Az lehet, hogy jobb képet csinál, mint a gyári CM10-es kamera app.Aztán majd számolj be, hogy mennyivel jobb az LG Camera app.
-
pete_21
addikt
válasz
szoke12 #25169 üzenetére
Ez teljesen normális, az összes Defy-romnál így van.
(#25173) jazzkifli: Nincs mit.
(#25175) Sakuro: Szerintem igazad van, én is azt mondanám, hogy másik kameramodulhoz való romot tett fel.
Roottal már szerintem nem kell foglalkozni, keress egy sima Defy-hez való Skanky CM7-et, vagy WhiteRabbit romot, ott nem kell a kameramodulnak megfelelőt keresni. (ezeknél 2 féle van: Defy-hez, vagy Defy +-hoz való.)
De megpróbálhatsz egy újabb CM10 vagy CM101.1 romot, mert ezekből meg teljesen egységes, csak 1 féle verzió van.
Az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy az sbf flash-t rontotta el, és azért ment tönkre a kamera. Olvastam valami ilyesmit, hogy valaki talán rossz sbf-et flashelt fel, és utána már nem ment a kamera. Defy+-á kellett "alakítani" (gondolom a +-hoz való sbf-et kellett feltennie), és akkor már ment a kamera. Lehet, hogy rosszul emlékszem a részeltekre, de valami ilyesmi rémlik. Reméljük valami hozzáértő tud ebben részletesen segíteni, én ennyire nem értem a dolgok mélységét.(#25176) szoke12: Igen, sbf lenne a legtisztább, de mivel nem tudjuk a kameramodult, ezért nem tudjuk, mit kell felflashelni.
(#25180) Ákinard: A beállítások\telefonról\állapotban sincs ott az IMEI?
Még régebben olvastam egy ilyen bugról, hogy az IMEI eltűnik, de úgy rémlik, hogy romcserénél "visszakerül". Vagyis ha jól emlékszem, nem törlődött ki az IMEI-d, csak a rom nem tudja kiolvasni.(#25181) zolion01: Köszönjük.
Nekem most a 06.30-as van, ebben is elég jól megy minden. Viszont, a home gombot hosszan nyomva ha kihúzok félre minden programot, akkor mielőtt visszakapnám a kezdőképernyőt, a háttér villog, feketén is egy rövid időre. Ez a hiba megvan az RC3-ban is?
(#25183) NPeete: Én ezt raktam fel MokkeOS-hez, az is CM10.1, teljesen jól megy vele, ebben a legújabb Play Store van. De ez is jónak tűnik, bár ezt nem próbáltam.
-
NPeete
tag
Azt esetleg valaki meg tudná mondani, hogy a legújabb quarx-féle CM10.1-hez (07.02) melyik (lehetőleg friss) gapps jó?
-
zolion01
tag
Mokee OS 4.2.2 RC3
Tökéletesen működik, a WiFi is!
Felraktam a Skydrive-omra, onnan bárki letöltheti. Gapps-ok, billentyűzet is ott van mellette.
Telepítés után nekem 2x indult újra, de utána minden ok.
Antutu 1GHz első indítás után 3218
Antutu 1,1GHz 3689 -
Ákinard
aktív tag
Sziasztok!
A defyre korábban rátettem egy CM10-es romot. Ma kiváncsiságból megnéztem az IMEI-t a *#06# kóddal, és teljesen üres volt a válasz. A rom cserekor kitörlődik az IMEI? Hogyan lehetne visszaadni a telefonnak?
-
Atlantisz48
őstag
-
Moleman
addikt
válasz
Atlantisz48 #25177 üzenetére
Az exponálás valószínű hardverfüggő, a sima Defy-om nem csinált jó képeket, behomályosult majdnem minden kép, minden rommal (fókuszáláskor élesnek tűnt, exponálás után pedig már a telefonon is látszott, hogy homályos), a Defy+-szal viszont még nem sikerült rossz képet lőni, éjszaka sem. A szervizben nem csináltak vele semmit, romcserével megoldották.
Nálam a skanky és a nyuszi is tudott 720p-t a sima CM kamerával (sok köszönet nincs benne, kevés az fps, úgyhogy nálam maradt a 480p wide).Szerk.: Van olyan rom, aminél normális fps-sel megy a 720p? Én csak CM7 vonalon mozogtam, így nincs teljes rálátásom.
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok , érdekelne engem olyan rom ami 720p-be tud videózni és a kamerából kihozza a maximumot kép csinálásakor. Tehát sz ép képet csinál, esetleg valaki tud ilyet mondani ?? Ja és jól exponál kép készítésekor.
-
Sakuro
tag
Sziasztok
Tehát akkor amit tudok. Haver kb fél év használat után fel akart tenni egy főzött romot a sima Defy-re. Sikerült is neki, de azóta nincs kamera. Ha tippelnem kellene, akkor nem az ő kameramoduljához való romot tette fel. Használta még egy darabig, aztán elromlott a hangszóró is, így félretette. Jövőhéten hozzám kerül a készülék. Nem tudom, hogy jelenleg mi van rajta. Gondolom rootolni sikerült, ha valamit feltett rá. Akkor jól gondolom, hogy a rootolással már nem kell foglalkozni? Csak valahogy ki kellene derítenem, hogy milyen modul van benne és az ahoz való dolgokat leszedni és telepíteni? A másik kérdés, hogy mivel az sima Defy, így a procit is húzni kellene. A frissen felrakott ROM után kell a processzorhúzással foglalkozni?
Köszi a választ előre is.Üdv
-
Sakuro
tag
válasz
pete_21 #25166 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Holnap újabb kérdésekkel bombáznám a hozzáértőket, ugyanis havernak van egy rosszalkodó Defy. Kb egy éve rontotta el rajta a főzött rom telepítést és azóta félre is van téve. Ma szóltam neki, hogy én megcsináltam az enyémet, és abban maradtunk, hogy megpróbálkozom az övével is. Majd holnap leírom mi a gond.
Üdv
-
pete_21
addikt
válasz
dodopek #25154 üzenetére
Igen, ezért még egy "szimpla" romcserénél (ami 10 perc alatt bőven megvan) is 100%-ra kell tölteni, mert sosem lehet tudni.
Nincs mit, kérdezz nyugodtan, ha tudunk, segítünk.
(#25155) Primary92: Értesítési sávot húzd le, és ott válaszd az USB-háttértár opciót.
(#25156) Primary92: Ez fura, pedig mennie kéne. :S Adj neki néhány restartot, és töröld újra a cache-t és dalvikot. Esetleg a beállítások\alkalmazásoknál ha megkeresed a billentyűzetet, nem lehet törölni az adatokat és gyorsítótárat?
(#25158) Primary92: Hogy érted, hogy a home gomb sem megy? Semmit nem csinál? Se röviden, se hosszan nyomva nem mennek a funkciói?
(#25159) Primary92: Nagyon furcsa dolgokat csinál nálad :S Én a WajkIUI_multilang_2.5.27_Plus.zip-t használtam nagyon sokáig, ez nálam nagyon jól ment. Feltöltsem Neked? Ennek tutira mennie kell.
(#25161) Sakuro: Nem mindig éri meg frissíteni, van, hogy valami elromlik. Utána kell xda-n olvasni, hogy mikor mit javítottak, és hogy tényleg ki lett-e javítva, vagy pedig valami elromlott... Ha a mostani jól működik, inkább hagyd, és ne frissítsd.
Gapps-ból úgy látom a teljeset tetted fel, azzal vigyázni kell, mert a system partíciónk kicsi, és könnyen be tud telni. Ha furcsaságokat tapasztalsz, pl. FC-k, és hasonlók, akkor lehet amiatt, hogy nem tudott mindent feltenni a Gapps-ból, mert nem fért fel a partícióra. Valahogy meg lehet nézni, hogy mennyi van még belőle szabadon, ha van szabad hely a system-en, akkor szerintem nincs gond, és felment minden.
Sajnos nem tudom, ezt hogy lehet megnézni, valaki hátha segít nekünk ebben.(#25165) Sakuro: A kijelző-ébredési hiba a CM10-re, és CM10.1-re nem jellemző. Nekem is előfordult már a CM10.1-en, de ne félj, ez nem lesz rendszeres. A kijelző fel fog ébredni szépen.
Ez a hiba a CM7-ekben volt rendszeres, de ott kb. 10-ből 4-5-ször nem ébredt fel nekem. (Bár ha jól emlékszem, a WR2.1.1-ben egész jól ébredt a kijelző.) -
Sakuro
tag
Hali
Pont most vettem észre, hogy telefonálás végén amikor elvettem a fülemtől a telefont, nem aktiválódott a kijelző és így nem is tudtam lerakni. De ez most fordult elő először, tegnap is telefonáltam sokat és akkor még nem volt ilyen gond.
Amit tudok mondani az az hogy nem akad, wifi tökéletesen működik. A fent említetten kívül más probléma eddig nem merült fel. Arra esetleg van valakinek ötlete? Lehet hogy az automata kijelzőzár kavar be? (bár csak tippelek)Üdv
-
Sakuro
tag
válasz
pete_21 #25149 üzenetére
Jó reggelt.
Innen a júni 26.-án feltöltöttet szedtem le:
http://quarx2k.ru/cm10-2ndboot-nightly-defy(+)/
Innen pedig azt, amit már több mint 4 millióan szedtek le:
http://goo.im/gappsAzóta ahogy nézem, az első linkhez felkerült egy újabb a tegnapi napon. Megéri ezeket egyből feldobálni, vagy csak javításokat tartalmaznak?
-
jazzkifli
tag
CM7.2-20130501.2320-SKANKY- Defyplus.zip
Mit tehetnék azért, hogy teljesen feltöltődjön a telefon?
Valamit elronthattam? -
Primary92
senior tag
-
Primary92
senior tag
Ugyanaz, Az Android billentyűzet (AOSP) sajnos leállt.
Úgy csináltam, ahogy írtad, aztán a végén még installáltam a gappst. aztán megint cache és dalvik.
-
Primary92
senior tag
Ha usb-vel csatlakoztatom a géphez, nem történik semmi. Észreveszi a win, és látszik az új cserélhető lemez, de üres.
Na mindegy. Most települ újra, ahogy írtad, és azzal a gappsal. -
-
pete_21
addikt
válasz
dodopek #25150 üzenetére
Tudtommal csak biztonsági oka van.
Mert ha valami félremegy, rossz romot teszel fel, vagy rossz kernelt, vagy sérültet, és nem bootol be a telefon, akkor általában a töltést se veszi fel a telefon.
És akkor újra kell flashelni a telefont sbf-től, és ezért kell 100 %-ra tölteni, hogy még biztosan legyen benne annyi energia. -
Primary92
senior tag
Sevenrock-féle rommal az van, hogy nem működik az android billentyűzet. Hibaüzenetet dob, amikor kellene.
Wipeoltam a cache-t előtte, factory reset, utána chache és dalvik. És felraktam egy minimal gapps-t (quarx-féle).
Találkoztatok ilyennel?Másik kérdés. CPU-t hogyan érdemes beállítani, hogy keveset fogyasszon? Lenyelem az alacsony órajelet is. A sima Defy 800-a tökéletesen elég volt. De most a következő két hétben kiemelten fontos, hogy keveset fogyasszon. Mondjuk 800 alá, már lehet, hogy nem mennék.
-
pete_21
addikt
válasz
dodopek #25144 üzenetére
SBF flashnél lényegében ezt kell megcsinálnod. Nagyon vigyázz, hogy jó sbf-et tegyél fel a telefonra.
Ha gyárilag 2.3.6-od volt, akkor ez kell: [link]Én mindent a leírás szerint csináltam, mégsem indult el flash után. Ugyanabba a hibába ütköztem, amit az 1.10-es pont ír, Please manually power up this phone-t kaptam, és nem jutott tovább a Motorola logonál. Akksi ki, majd vissza, és gyári recoveryben wipe data, cache, és így már beindult. De ezt írja is a leírás.
Csak arra akartam ezzel kilyukadni, hogy ha mindent a leírás szerint csinálsz, akkor is beleszaladhatsz valami hibába, de nem kell megijedni. Haladj a leírás szerint, pontosan olvass el mindent, a Neked való sbf-et tedd fel, és akkor nem lesz gond.
Amire nagyon figyelj, hogy 100%-ra töltsd fel a telefont, mielőtt bármi ilyesminek nekilátsz!!
Ha az sbf-et újratetted, akkor utána jöhet megint a rootolás, és a 2ndinit telepítése.A programokat egyékbént nem hinném, hogy a Google-fiókban letárolja. Mármint a beállításokat nem hiszem. Van a Google-fióknál valami "alkalmazásadatok" címszó alatt, de nem tudom, ebben mit tárol. Én inkább a Titaniumot használom, az a biztos.
A wipe az maga a törlés. A "wipe data" a data, vagyis adat-partíciót törli. Ezt romcserénél mindenképp meg kell ejteni. Ha pl. gyáriról térsz át bármilyen romra, mindenképp meg kell ejteni. Vagy ha CM7-ről CM10-re, vagy CM10-ről CM10.1-re. De ha mondjuk CM10.1-ről frissítesz egy újabb CM10.1-re, akkor már nem feltétlen kell data wipe.
A cache wipe pedig a cache partíciót törli, a wipe dalvik cache-t pedig a recoveryben az "advanced" menüpontban találod. Ez is egyfajta gyorsítótárat töröl. Pontosan nem tudom, mit tárol a rom az dalvikban, és mit a cacheben, ezek gyorsítótárak. Romcserénél (legyen az másik romra áttérés, vagy csak frissítés) meg kell ejteni ezeket. Telepítés előtt, és után is.Sőt, úgy tudom, az néha jót is tesz a telefonnak, ha időnként belépünk a recoverybe, és nyomunk egy cache wipe-ot, és dalvik cache wipe-ot. Ezek után amikor indul a rom, akkor az alkalmazásokat "frissíti", ezen ne lepődj meg. Ilyenkor a gyorsítótárat újraépíti. Néhány havonta meg lehet ejteni.
Ha most jól működik minden a telefonon, akkor nem feltétlen kell újraflashelned, használhatod így is.
Amikor főzött romot teszel fel, akkor szinte minden törlődik a telefonon, így a mostani helyzet azt nem befolyásolja, ha jól tudom.Így tényleg nem lesz belőle gondod.
Magyarítás: igen, szerintem a 2.3.6-ost használd, és simán mehet fel recoveryből, ahogy írtad. Semmi problémának nem kellene lennie.(#25145) Sakuro: Nincs mit.
Végül a Sevenrock-ot tetted fel?
Nekem nem volt észrevehetően nagyobb a fogyasztás Sevenrock alatt, mint CM7 alatt. Az üresjárati fogyasztásban semmi különbség nem volt, sőt, a CM10 talán minimálisan kevesebbet is evett éjszaka. Használat közben lehet, hogy kicsit jobban merült CM10 alatt, de szerintem ez lényegtelen, mert CM7 alatt is nagyon merül, ha használod. Max. annyi lehet a különbség, hogy ha nagyon használod a telefont, akkor a nap végén 15 %-od marad (CM10-nél) 20, esetleg 25 % helyett, amit a CM7-nél kapnál. De mindegy, mert akkor a nap végén úgyis odateszed tölteni, akár 15%-on van, akár 20-25 %-on.
CPU-t szerintem egyelőre ne babráld, nézd meg így mit tud a rom, mennyire stabil. Amikor már kiismerted, akkor esetleg ráérsz a CPU-t buherálni. És ha megjelennek a restartok, tudod, hogy mi miatt. Na meg akkor a fogyasztást is össze tudod majd hasonlítani az eredeti CPU-beállításokhoz képest.(#25146) szoke12: Fura.
Arra tudok még gondolni, hogy esetleg az SD kártya nem érintkezik rendesen, vagy maga az SD kártya hibás.
Vedd ki, és tedd vissza, vagy másik kártyával nézd meg.
(#25147) Primary92: Nálam az volt az egyik legstabilabb, és emlékeim szerint az egyik leggyorsabb rom. Remélem beválik Neked is.
(#25148) Frenky89: Igen, mert valamikor májusban frissítette Quarx a telefon USB-driverét.
Először gépen válaszd le az SD-t, utána telefonon a teljes képernyős dolognál a leválasztásra menj. (de ezt azt hiszem írja is a telefon.)
-
Frenky89
addikt
Az új TWRP-s QCMX-ben nálatok se a jól megszokott választó lista - hanem egy full képernyős app - jelenik meg, amikor USB-n géphez csatlakoztatjátok a telefont?
-
szoke12
őstag
válasz
Moleman #25140 üzenetére
nem tudom, mi baja, de majd próbálkozok.
pete_21: simán tölt fali aljzatban, akkor semmi gond. hanem rákötöm gépre, nem látja. aztán átdugom másik usb-be, ott látja, csinálok ezt azt, következőleg megint ott nem látja, de változatlanul az elsőnél sem. másik gép látja, aztán megint nem..... és ezt játsza. mindeközben a telóból nem húzom ki a kábelt.
-
Sakuro
tag
válasz
pete_21 #25141 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Egy random restartom volt kb fél órával az új rom feltelepítése után, meg a wifi rakoncátlankodott kicsit.
De azóta semmi. Tökéletesen üzemel minden. Kíváncsi leszek az akku élettartamára.
A Cpu-ba inkább akkor nem piszkálok bele. Valószínűleg érdemi változást nem érnék el, tehát nem éri meg.Üdv
-
dodopek
addikt
válasz
pete_21 #25143 üzenetére
SMS-ek nem érdekelnek, hívásnapló sem fontos, a kapcsolatok, és a programok meg nyilván vannak tartva a google fiókomban.
Leírnád pontosan, szájbarágós-hülyéhez szólok módon, hogy mi az sbf- flash, és hogyan csináljam?Csak most kezdtem magam beleásni az android nyúzás rejtelmeibe, de azt mondják gyorsan tanulok, ha valami egyesekből, és nullákból áll...
(És ha nagyon türelmed van az oktatáshoz, elmondhatnád, hogy mi a wipe, és a dalvik.)
Ha a 720p csinálja, és semmi gondot nem fog okozni, akkor nem zavar.Csak azért aggódtam, ha egyszer(szerintem hamarosan) főzött romra adnám a fejem, akkor nehogy gond legyen, hogy megváltoztak a számok, típusok, buildek...
Mégegy kérdés...
Ha már fenn van a 2.3(ezzel rendesen megy a boot, alapból rendesen indul a teló), akkor az itt linkelt magyarítást ugyanúgy feltehetem a telóra, mint a 720p-t? Tehát sd gyökérbe másol, recoveryből zip install? Nem kavar majd be, hogy megváltoztak a build-ek, teló típus, stb? Attól az MB526-hoz valót használjam? Vagyhogyisvanez? -
pete_21
addikt
(#25111) szoke12: Töltésnél nincs ilyen gond? Mert ha igen, akkor lehet, hogy az USB-csatlakozód kontakt-hibás.
(#25100) meridaharcos: Visszatérés CM7-re: Bootmenüben tools: format to ext3, itt vársz, majd wipe-ok nélkül felteszed a romot!! Még mindig nem wipe-olsz, újraindítod, betölt a rom.
Megint újraindítod, recovery, wipe cache, dalvik. Restart, és lehet használni.
De sbf-től is kezdheted, az a legtisztább.(#25137) dodopek: Le van mentve mindened, ami kell? Programok, kontaktok, sms-ek, hívásnapló?
Ha igen, akkor szerintem kezdd újra sbf-flashel. Az a tuti. És a 2ndinit 2.3-at tedd fel, és semmi gond nem lesz.(#25135) Sakuro: Itt találsz táblázatot, hogy melyik frekvenciának milyen feszültséget érdemes adni:
[link]. 1. hsz, "CPU órajel és Vsel értékek módosítása" részt olvasd el.Én nem buheráltam, inkább az alapon használom. Instabillá tudja tenni a telefont, nem hinném, hogy akkora fogyasztás-javulást kapnék, hogy megérje. Néha így is kapok random restartot, nem szeretnék még az alulfeszelés miatt is.
-
pete_21
addikt
válasz
meridaharcos #25122 üzenetére
Talán a tegnapi buildre írták, hogy a wifi nem jó benne. Az újban valószínűleg ki van javítva, de én ezt használom most, és ebben jól működik: MK42.2.RC2-jordanplus-201306300733-NIGHTLY.zip
(#25130) dodopek: Úgy emlékszem, hogy a 720p mod miatt lett a "verzió" 2.3.4. Semmi hátrányod nem lesz ebből, csupán az egyik verziószám-információul szolgáló fájl lett módosítva a 720p mod miatt. (De ezt át is írhatod kézzel, ha zavar. Talán a build.prop lesz az.)
(#25132) szoke12: + lépcsőket nem tudsz hozzáadni. Az egyik XDA-s kernelfejlesztő gondolt rá, hogy behoz egy 5. lépcsőt, ami mondjuk alapesetben 1000 MHz felett lenne, és nagy terhelésnél használná a telefon, de végül azt szavazták meg, hogy ne plusz lépcső legyen, mert semmi értelme nem lenne, a 3. lépcsőt (alapesetben a 800 MHz) így is kb 1 %-ban használj a telefonunk. Szóval a Defy-nél gyakorlatilag semmi értelme nem lenne a plusz lépcsőnek.
(#25119) Primary92: CM10-ből a Sevenrock 01.17, eseteg Slimbean 3.1.0. Elvileg a CM10.1-ből a 04.15-ös is nagyon jó.
-
pete_21
addikt
válasz
Sakuro #25097 üzenetére
Bocsi, kicsit későn írok. Látom közben sikerült, de azért leírom, hátha még jól jön valakinek.
Ha 2.3.6-os Droid van, akkor az BL7-es, a rootolást eszerint kell: [link]. Ha gyárilag 2.3.6-os rom volt, akkor az 1.5-ös lépéstől lehet kezdeni, ha jól emlékszem.
Ezután jöhet ez, itt meg a 2-es lépéstől kell indulni.
Az új rom telepítése pedig itt van leírva, de így sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában. Lényegében az új rom telepítése általánosságban: recoveryben: wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache, wipe battery stats. Rom feltelepít, Gapps feltelepít, wipe cache, wipe dalvik.(#25095) dh66e: Nincs mit, így azért egyszerűbb.
(#25100) meridaharcos: Slimbean: [link]. A 3.1.1-es már Aerokerneles. Gapps: [link], CM10 mappában.
MokeeOS: [link], Gapps: [link], CM10.1 mappában, én ezt tettem fel, nekem működik. De ezzel is lehet próbálkozni: [link]. -
Moleman
addikt
válasz
szoke12 #25139 üzenetére
Csodálkozom, egyszer próbaképpen levettem 300/16 600/26-ra a legalját, és az enyém úgy sem indult újra (sokan pedig évek óta használják 300/18-on). Ekkora szórás lenne a procik között?
(Ezekkel a beállításokkal most 5 telefon fut, amiket én telepítettem, és páran a fórumból is használják. Sajnálom, hogy nálad nem vált be.)
-
dodopek
addikt
Tudna nekem valaki segíteni? Aggaszt, hogy defy lett a defy+omból...
Leírom sorban, újra, hogy ne kelljen visszaolvasni.
Megcsináltam hiba nélkül a rootolást.
Feltettem a 2ndinit 2.0-t a telóra.
Feltettem a 720p kiegészítőt.
Észrevettem, hogy újraindításnál automatikusan belép a 2nd boot menűbe.
Töröltem a recoveryt, majd a 2ndinitet is. Közben folyamatosan újraindítottam. A recovery/init törlése után a kék led továbbra is villant, de a boot úgy zajlott, mint egy buherálatlan telónál.
ÉSZREVETTEM, HOGY A WIN7 ÚJ HARDVERNEK, mb525(!)-nek ismeri fel a telót, és észrevettem, hogy az eddigi android 2.3.6-ból 2.3.4 lett.
Feltettem a defy 2ndinit 2.3 verzióját. A boot simán lezajlik, be tudok lépni az alternatív indító menűbe, vagy simán is feláll a rendszer.
Itt tartok... -
Sakuro
tag
Érdemes buherálni a Defy+ processzorát is, vagy csak a Defy-be szoktak belenyúlni?
Ha igen, akkor van valakinek valami hasonló beállítási paramétere mint ebben a cikkben?http://motoroladefyall.info/content/defy-alap-cpu-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sok-%C3%A9s-cpu-buher%C3%A1l%C3%A1s
Csak ugye ezek a gyáriak. Hogy mit mire kellene átírni és hogy miért éri ez meg. (ha megéri) Esetleg gyorsul a készülék? Bár az gondolom az akku rövidebb élettartamával jár együtt. Vagy van olyan beállítás, amivel kicsit lehet spórolni az akkuval, de a gyorsaságából nem veszít a telefon? Vagy van olyan amitől stabilabb a rendszer? (Bár hibát még nem észleltem, pár órája van csak rajta a CM10. Mondjuk a wifit miután először kikapcsoltam majd vissza, nem találta a kapcsolatot. Aztán valahogy sikerült összehoznom.)
Köszi
-
szoke12
őstag
ja, hogy tudok + frekvenciát hozzáadni? hogy ne csak 4 között lépkedjen.
most 300/20, 600/32, 1000/48, 1200/62
na újra is indult... -
dodopek
addikt
Fura...
Csináltam egy factory resetet. Továbbra is csinálja a kék felvillanást, amikor bekapcsolom, pedig a 2ndinit recovery nincs is installálva. És ami még fura, hogy a pc nem 526-nak, hanem 525-nek ismeri fel. És az aboutban a z android verziószáma 2.3.4, nem 2.3.6, mint eddig volt...
Lehet, hogy nem jó initet tettem fel? Innen töltöttem le: [link]Most mit csináljak? És ha installálnám a recoveryt, melyiket tegyem fel? 0.6.1 , vagy 1.0.7?
Köszi! -
Sakuro
tag
Sziasztok
Belemerültem ebbe a leírásba és abba amit az android fórumon találtam, ezek alapján sikerült rootolni és telepíteni a CM10-et a Defy+-ra. Nagyn szépen köszönöm a leírást mindkét oldalon az elkészítőknek. Nem is volt akkora ördöngösség mint gondoltam. Talán az zavart meg, hogy az android fórumon egy leírásban szerepel a Defy+ és a sima Defy összes típusának telepítési menete. Kicsit bogarászni kellett és annyi. Innen üzenném minden kételkedőnek, hogy nagyon figyelmesen olvasson át mindent legalább kétszer, vagy háromszor mielőtt megpróbálja. De megéri.
Üdv
-
Atlantisz48
őstag
válasz
meridaharcos #25124 üzenetére
Szerintem nem gond , de kérdezd meg Pete-21 -t , mert ő most azt használja.
-
szoke12
őstag
válasz
Atlantisz48 #25123 üzenetére
na fent van a sevenrock. De kicsit gyorsnak érzem a merülést. Tudsz mondani valami atomstabil, akkukímélő vsel beállítást?
-
meridaharcos
senior tag
válasz
Atlantisz48 #25123 üzenetére
Örök hálám!
Tegnap nézegettem ezt, de itt nem említik a pluszt, csak a sima Defy-t. Ez nem gond? -
Atlantisz48
őstag
válasz
meridaharcos #25122 üzenetére
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok!
Aero kerneles Mokee OS linket szeretnék kérni!
Hiába keresem, sehol sem találom.
Köszi előre is! -
pete_21
addikt
válasz
dodopek #25117 üzenetére
Ha le van mentve, akkor a következőkben a Titanium indítása után megjelenik a program mentése is a programoknál. Rákattintasz, visszaállítás, kiválasztod, hogy app+data, és visszavarázsolja a korábbi állapotában.
Szóval: nem kell Playről telepíteni, csak Titaniumból visszaállítod, és kész. -
OK, a miui folyamatosan szivat, FC hegyek, péntek óta ötödjére húzom újra.
ráadásul nem látja a káryát a gép (bármit állítok be USB kapcsolatra)ha erről gyárira akarok visszaállni akkor RSD lite?
-
Primary92
senior tag
Eddig egy 20121102-es Nightly CM10-et használtam, sokáig meg voltam vele elégedve, de mostanában sokszor belassul nagyon, pedig elvileg nem fut semmi.
Elég régi rom, megérett a cserére.Alapvetően maradnék a CM10-nél. Ebből pontosan melyiket érdemes használni?
Két fontos szempont van. Akkuidő, stabilitás. -
dh66e
veterán
-
dodopek
addikt
épp dolgozik a titanium bacup pro a telón. Egyszerűen csak rákattintottam a futtatásra, most sorban veszi az összes motyót a gmailtól a lányom zsiráfjáig. Ez most azt jelenti, hogy ha factory resetet csinálok, akkor vissza tudom majd állítani a szoftvereket a telóra? Vagy ugyanúgy le kell töltenem playről, Ő meg csak a beálításokat pakolja vissza?
Köszi! -
szoke12
őstag
Na, ma egy jó sort szenvedtem az mbs 2.0-val, mert egyszerűen nem akart bebootolni. kb 7x próbáltam, és nem. 3x indultam sbf-től. nincs twrp, meg semmi ilyesmi a telómon, és mégsem ment fel...
de a sevenrock felkúszott gond nélkül. -
szoke12
őstag
Helló!
A telót sokszor nem érzékeli a gép. csak olyan 10-ből 2-szer.
Nektek nincs ilyen baja?
több rommal is... -
szoke12
őstag
Rootoltam a telót, majd feltettem a 2ndinit-et, mindent a leírások szerint csináltam, feltettem az msb 4.2.2-2.0-t, és bootloop-ba jutottam...
-
dh66e
veterán
válasz
dodopek #25101 üzenetére
Az nagyon nem jó,ott valami félrement telepítéskor.
Defy+hoz csak a saját romjait szabad feltenni természetesen.Nem véletlenül van feltüntetve mindenhol.
Szerintem szaladj neki még egyszer az egésznek az a biztos,figyelj hogy csak defy+hoz való dolgokat tegyél fel én legalábbis ezt tenném.
Nem a 720p kavart be véleményem szerint mert azzal nagyon sok ideig használtam a telefont és soha nem produkált ilyet. -
Jolet
őstag
mennyiért lehet eladni manapság egy 2 éves Defy-t cserélt kijelzővel vagy egy 1 éves Defy+-ot?
-
dodopek
addikt
Nekem boot menü jön be. Az az alap kép, amikor ki van írva, hogy boot, system, recovery, tools, stb....
Ez így nem jó? Megpróbáltam defy 2nd initen belül uninstal, és újra install, de nem változott semmi. Esetleg töröljem a progit? egyáltalán rendben van ez? Defy-é jó a defy+hoz? Kicsit beparáztattál, bár a dolog működik, hiszen a 720p feltelepült..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest