Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
le vagyok döbbenve, hogy mekkora probléma ez a nyelvi kérdés. tényleg ennyien nem tudnak/akarnak tudni angolul ?
-
Vegha
senior tag
a kamera LED fénye mennyire erős ? Képes betölteni egy improvizált zseblámpa funkcióját ha úgy adódik ? Nem feltétel, de a Samsung B2100-nak ez volt az egyik leghasznosabb funkciója számomra.
-
Vegha
senior tag
köszi a válaszokat.
nem androidosként kérdezem: mi a különbség led app és led app között ? más ledet használnak ? : ) -
Vegha
senior tag
2 kérdés:
1; 32 GB-os memória kártyát rakott bele valaki? látja az egészet ??
2; T-mobilnál ha 2 évet aláírok akkor mennyi garanciát adnak a készülékre ? -
Vegha
senior tag
nem tudom hogyan működnek a mezei előfizetések, évek óta a vállalati flotta szerződést babusgatom. Itt a Vodafone-nál 2 év hűségidővel 2 év garancia jár. minden készülékre.
Amúgy megkérdeztem a T ügyfélszolgálatát is, de azok mindenféle titkoskódokat akartak előbb megtudni, pedig csak tök alap dolgot kérdeztem. Aztán végül kiderült, hogy ők nem adnak - a magánszemély - előfizetéshez plusz garanciát.
A 32 GB-os kártya kérdésem egyelőre nem aktuális, találtam házon belül egy 8 GB-ost.Utolsó kérdésem vásárlás előtt (a Samsung B2100-tól ezért kellett megválnom): a Nem fogadott hívások és Új üzenetek jelzése ugye beállítható ? Utálom mikor 2 percenként rá kell néznem emiatt a telefonomra.
-
Vegha
senior tag
válasz Margit néni #885 üzenetére
Hú, de szerettem volna én ennyi idősen egy ilyen korrekt anyukát, aki ráadásul egy Defy+-szal lep meg
Amúgy maximális elismerésem a hozzáállásodért és hogy ennyire a kedvében akarsz járni a fiadnak ezért alaposan utána nézel a dolgoknak. Tök jó látni hogy vannak még szülők, akiknek jó a kapcsolatuk a gyerekükkel.A témához szólva:
szerintem nyugodtan vegyél neki Defy+-t, az angol ebben a korban már nem kell, hogy problémát okozzon, tanulgassa csak! + ha valamivel elakadna akkor könnyebben talál rá megoldást angol nyelven, így neki is egyszerűbb. -
Vegha
senior tag
bocs ha volt már:
Motorola RazR waterproof -
Vegha
senior tag
a motorola Phone Portal-hoz hol lehet regisztrálni ? Én nem találok reg feliratot sehol sem.
szerk:
ez lenne az ? [link][ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
az általad belinkelt oldalon hol lehet regisztrálni ?
Az Accounts alatt van egy motoblur accountom, és egy Other accountom (ugyanaz). ezen kívül egy Add account gomb van alul, de azok között nincs MotoCast ID. Csak előlem van ez elrejtve vagy másnak is ilyen nehezen megy ?[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
Valaki írta nemrég, hogy éjszakára érdemes Flight módba tenni a telefont, mert úgy alig eszik. Jelentem, az enyém december óta Flight módban van és így kevés nyomkodás mellett 4-5 nap alatt lemerül. Tegnap reggel kapcsoltam be 100%-kal, este alig 20 percet (BubbleShoot) játszottam vele és most 70%-on van.
-
Vegha
senior tag
Az alábbi problémák előfordultak már másnál ?
- automatikus fényerő szabályozás nem működik. Be van kapcsolva, de folyton 50%-on üzemel. (a képernyővédő fólia nem takarja). In Pocket Detection be van kapcsolva.
- néha szórakozik azzal, hogy képernyőzár kioldása után azonnal visszazár és ki is kapcsolja a képernyőt. Újra kinyitom és újra visszazár/lekapcsol. (Ezt a végtelenségig képes játszani, de hála Istennek eddig ritkán használtam a telefont; mostanában tervezek átköltözni rá)
- a gyári kártyával a Sygic GPS szoftverét használtam. tökéletesen működött. Vettem bele nagyobb kártyát, olyan igazi paraszt módon költöztem rá át (átSchmitteltem az adatokat). Azóta a Sygic nem hajlandó működni. Néhány próbálkozás után uninstalláltam, majd formáztam is az új kártyát. Később már sikerült elindítani, le is töltettem vele a térképfájlokat, de amikor azt kéne betöltenie, akkor egyszerűen kilép. Amúgy a Summery fülön azt mondja, hogy 0 bájtnyi adatja van (mind prg. fájlok, mind térkép) a kártyán. (?) -
Vegha
senior tag
válasz Dark Archon #6402 üzenetére
elkértem a kolléga Defy+-ját és a totál sötét raktárban egymás mellé raktam őket, nyomkorásztam mindenféle képernyőfényerő beállításokkal és valóban állít ő valamennyit, de messze nem annyit, mint kéne. Pl. a vak sötétben egyáltalán nem veszi le a fényerőt.
-
Vegha
senior tag
lehet valamiféle-fajta hard resetet csinálni ezen a telefonon ? Nem arra gondolok, hogy defaultra visszaállítani a beállításokat, hanem valami recovery-t indítani, ami mondjuk legyalulja azokat az alkalmazásokat, amiket azóta telepítettem, illetve visszaállítja, amiket pedig már leszedtem.
-
Vegha
senior tag
Hi,
MMS üzenetek kezelésével volt már valakinek problémája a telefonon ?
T-mobilnál vettem, de Vodafone-nal használom. Korábban nem volt vele probléma, de 1-2 hónapja elkezdte azt játszani, hogy MMS üzenet érkezésekor csak egy értesítő üzenetet kapok, az üzenet kézbesítési lejártának dátumával. Van egy Download és egy Reject gomb, ha a Downloadra nyomok, akkor azt mondja Downloading... aztán úgy is marad hosszú percekre, míg hozzá nem nyúlok. Eleinte más volt az effekt, akkor beszéltem a szolgáltatóval akik leküldték sms-ben a hálózatukhoz tartozó konfigurációt (üzenet közp. száma, stb.), amit telepítettem is. Azóta random ez a Download-os sztori vagy pedig csak értesít a Vodafone, hogy a https://mmsuzenet.vodafone.hu cimen tudom megnézni.
Ugyan más ügyben (az új lakóhelyem katasztrófális a térerő) beszéltem egy technikusukkal, akinek ezt említettem és azt mondta, hogy tudomása szerint néhány Sony és Samsung Androidos telefonoknál vannak üzenetkezelési problémák, de azt nem tudta megmondani, hogy az enyém ebben érintett-e, viszont állítása szerint van egy orvosság erre a hibára, egy ingyenesen letölthető app a Google Play Store-ból, Handcent SMS a neve.
Kicsit furának találom, hogy egy ilyen public free megoldás javítja ezt a hibát és ódzkodok is a mindenféle programok telepítésétől, amit az első utamba kerülő ember ajánl. Ezért kérdezem, hogy esetleg volt-e már valakinek ilyen hibája és/vagy segített-e az említett program rajta. Fölöslegesen nem cserélném le a gyári üzenetkezelőt - amivel amúgy teljesen meg vagyok elégedve - valami színes-szagos butaságra. -
Vegha
senior tag
nem advanced (hanem basic ) userként használom a telefont, ami nálam kimerül az Advanced Task Killer használatában. Viszont az rohadtul idegesít, minden egyes alkalommal ki kell lőnöm tucatjával olyan appokat, amiket SOHA az életben nem használok. Ezeket hogyan lehet véglegesen kikapcsolni, uninstall nélkül ?
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz #40993792 #14817 üzenetére
én ezt értem, de nekem ne mondja senki, hogy csak háttérben freeze-lt alkalmazások nincsenek hatással az energiafogyasztásra. Volt amikor reggel (100% töltésnél) kilőttem mindent, és mikor este (60-70%) ránéztem a Task Listre, azt láttam, hogy alig futott valami is. Mind1, majd kérdezősködök Android topicban.
De ha már felmerült: vannak gyári programok, amiket tudom, hogy nem is fogok soha használni (Connected, Social Networking, stb.), ezeknek viszont nincs uninstalljuk. Hogyan tudnám legyilkolni ?
-
Vegha
senior tag
Hali,
gyári 2.3.6-os ROM esetén a telefon időnként újraindítja magát (hívás közben vagy idle állapotban, nem számít). Ez ismert jelenség ? Van rá gyógyír ? -
Vegha
senior tag
válasz Dark Archon #19615 üzenetére
eddig csak elvétve fordult elő. most az elmúlt pár napban viszont látványosan egyre sűrűbben indítja magát újra. tegnap 2 alkalommal zártam a napot, ma pedig épp az előbb volt meg az első.
Kollégámnak valami hasonló (új) Motorolája is ezt csinálja. Memóriakártya probléma lehet ? Nem mintha sokat használnám, de pár hete raktam bele egy új 32, c10-est. -
Vegha
senior tag
Hali,
Defy+ rootolásban kérnék segítséget. Ez a leírás alapján álltam neki. Az első (keretes) metódus le is fut szépen, de utána a TitaniumBackup aszondja, hogy nem vagyok oké. Kipróbáltam a második (SuperOneClick) eljárást is, de azzal sem sikerült - bár legalább beszédesebb volt folyamat közben és az újraindítás is megtörténik. A 3. módszernél (DoomLord) minden 2. sorban azt írja A rendszer nem találja a megadott elérési utat. Természetesen a Debugging mód és az Unknown sources be van kapcsolva, Phone Portal módban van a telefon.
A SuperOneClick itt fagy be:
[link] -
Vegha
senior tag
válasz Atlantisz48 #23244 üzenetére
köszi, ezt akartam megúszni : ) Itt azt írja a kolléga, hogy menet közben minden törlődik a telefonomról. Holott elsősorban épp azért akarom rootolni, hogy TB-pal tudjak menteni. Akkor most én gondolkodok fordítva vagy ez tényleg csak így megy ? Legalább a telefonkönyv+sms-eket jó volna kimenteni előtte. Erre van valami megoldás ?
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz maaniac #23246 üzenetére
igen, a gyári 2.3.6 van rajta, de azt nem tudom, hogy a telefon töltötte-e rá vagy gépről ment - nem emlékszem. Ezért letöltöttem a gyárit és gondoltam rárakom én, biztos ami biztos.
Akkor tehát végülis mehetek lépésről lépésre ezzel a leírással wipe nélkül ?[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz Atlantisz48 #23248 üzenetére
tudom, hogy könnyebb lenne az életem, de amikor beüzemeltem a telefont, akkor megadtam neki egy nem használt google accountot, amit azóta sem használok, szóval számomra a szinkronizáció nem megoldás. Amúgy egy újraházás nagyon érik rajta, többek közt ezért is akarok menteni, de mivel a telefonkönyv és sms-ek a legszükségesebb dolgok, ezeket nem akarom kikukázni.
-
Vegha
senior tag
Köszi a felvilágosítást. Megcsináltam Wipe nélkül a rootolást. A TB-ba most nem akarok belebonyolódni, végülis a lényeg (contacts+smsek) már mentve vannak, az appok és adatok már nem érdekesek.
Megyek tovább a Lenini úton : ) -
Vegha
senior tag
HELP!
a gyári rom-ra raktam fel CM10-et szabof1 kolléga leírása alapján.
Telepítés óta a memkártya tartalmát nem látja a Windows 7, s ami még bosszantóbb, hogy a billentyűzet nem működik a telefonon: unfortunately android keyboard (aosp) has stopped. Rákerestem a hibaüzenetre itt a fórumban is, a javasolt gapps-okkal is hiába próbálkoztam, ugyanaz a hibaüzenet. Valakinek van ötlete hogy mit kéne ilyenkor csinálni ? Innen a legrégebbi ROM-ot raktam fel és most utoljára ezt a gapps-ot, de ezzel sem működik. -
Vegha
senior tag
válasz pete_21 #23366 üzenetére
pete_21
köszi az ajánlást, feltettem ezt a romot a hozzávaló gapps-szal és faszán működik.
Mondjuk sok dolog furcsa benne (eddig a gyári romot használtam) és idegennek tűnik. Az adatkapcsolat kapcsolhatóságát mindegyikben ennyire eldugják ? Azon táborba tartozik, aki alapvetően telefonálásra használja a telefont, csak ritkán internetezek vele így nem nagy érvágás, de azért lehetne kevésbé elrejtve. -
Vegha
senior tag
válasz pete_21 #23396 üzenetére
ilyen beszámolót írhatok én is, ha érdekel valakit: a gyári rom-ról váltottam a SevenRock félére.
pete_21: ezt a hosszan visszanyíl=bezár metódust hol lehet beállítani ? Amúgy jól értem, ez azt jelenti, hogy teljesen kilövi a futó alkalmazást ? Az nagyon hasznos lenne.
Nem mondanám, hogy elégedetlen voltam a gyári rommal, de borasztó módon idegesített mikor ránéztem a task listára és azt láttam, hogy kb. 5-10 olyan alkalmazás/szolgáltatás fut, amihez felhasználóként közöm lehet. Ehhez képest ez a rom meg a másik véglet: néha felmerül bennem, hogy fut-e egyáltalán oprendszer : ) -
Vegha
senior tag
válasz pete_21 #23402 üzenetére
Megtaláltam a beállítást, köszi! Renkívül hasznosnak tartom. Azon kevés alkalmazás közül, amiket egyáltalán futtatok, azokat is csak rövid ideig és ritkán, tehát esetemben totál fölösleges, hogy használat után is ott csücsüljenek a memóriában és arra várjanak, hogy majd valamikor a hét közepe vagy vége felé felélesztem - újabb 10 percre.
Amint írtam, esetemben a futó alkalmazások között 3 darab van mindösszesen: Settings, Google Services és Android keyboard. Persze a Cached processes között már több van, de így is 238 MB szabad memória marad.A Camera programmal viszont egyáltalán nem vagyok kibékülve: tegnap kitalálta, hogy sorozat fotókat készít (én ilyet nem akartam), azon kívül zavaró, hogy a képernyő 1/3-a sötét és nem lehet (vagy csak én nem találtam?) kikapcsolni a hangokat. Ti mit használtok fényképezésre illetve videó rögzítésre ? Ebben a romban benne van a 720p-s video fix vagy azt külön kell rávarázsolnom ?
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz pete_21 #23465 üzenetére
no, akkor álljon itt egy negatív feedback a Sevenrock-féle CM10-ről:
az első aggasztó eset volt hétfőn egy totál néma bejövő hívás. Tegnap egy sms-t nem töltött le addig, amíg újra nem indítottam a telefont. (ízlések és pofonok, de a tárcsázó+kontakt és sms alkalmazások számomra totál átgondolatlanok, nem komfortos és ronda. igazából utálom őket használni) Az újraindítást leginkább az kényszerítette ki, hogy a hsdpa kapcsolat nem akart létrejönni. Hálózattal nem volt gond az tuti, ráadásul az indicator szerint be volt kapcsolva. aztán ki, majd újra be, de végül csak a reboot segített rajta - jól lehet, az legalább megoldotta teljesen. Mindemellett az első full feltöltéssel kb. fele annyi ideig bírta, mint 1 héttel ezelőtt a gyári rom. 50% után úgy megindult a lejtőn lefelé, hogy onnantól már nem volt megállás. A beépített browser többször fagyott le az elmúlt 2 napban, mint a windowsom.
Nekem eddig csalódás, de 1-2 hetet azért adok még neki. -
Vegha
senior tag
a SmartActions-t használja valaki ? Itt olvastam, hogy csak Motorolákra lehet letölteni, de nekem nem adja ki a Play, nem találja. Vagy ehhez gyári ROMot kéne használnom ?
-
Vegha
senior tag
válasz YAS-dude #23610 üzenetére
Köszi. Te használsz ilyeneket ? Én eddig nem, de nagyon hasznosnak tűnik, gondoltam kipróbálom.
A Sevenrock 01.17. és a legutóbbi MSB kipróbálása után sem érzek jelentős felhasználó élmény növekedést a gyári ROMhoz képest. Sőt! Sevenrock kb. 2x annyit kajált nálam, fagyott, lassú volt. Az MSB nagyon jól fogyaszt, cserébe viszont a leglassabb általam próbált verzió.
Amúgy milyen csodát kéne érzékelnem a 2.3.6-hoz képest a 4.1.2-ben ? Szvsz semmi előnyét nem látom egyszerű felhasználóként. Azt hiszem visszapakolom a gyárit, az nekem sokkal inkább kézre állt. -
Vegha
senior tag
a gyári (rootolt) romról készített nandroidos backupot miután visszapakoltam nem tudom életre kelteni (bootloop). Tudna valaki segíteni ?
ez történt:
1; Wipe cache
2; Wipe data
3; gyári rootolt rom system recovery
4; wipe dalvik
5; wipe cache
6; wipe data
7; reboot
és kezdődött a bootloop.
utána újra az előző pontokat végig jártam, de továbbra sem akar tovább lépni a 6. Motorola ikon bugyborékolásánál. -
Vegha
senior tag
válasz pete_21 #23722 üzenetére
előbb az általad ajánlott Sevenrock-ot raktam fel, majd utána 105kacsa-féle MSB legújabbját. Egyik sem jött be, így gondoltam inkább visszatérek a már rootolt gyári rendszeremhez. Ezután jött a bootloop.
Közben meguntam a tétlenkedést és visszahúztam gyári állapotba. RSDLite-tal fel is ment 100%-ig a gyári sbf, de utána kikapcsolt a telefon és se kép, se hang. Egyedül ha gépre dugom, akkor fehéren világít az állapot ledje, de amúgy be sem kapcsol. Még battery ikon sincs, ha 230V töltőre rakom : ([ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz karcsika98 #23725 üzenetére
Itt azt írják, hogy ha asztali töltőre rakom, akkor az is be fogja indítani egy idő után. Most töltöm ezzel 1 órán át, aztán meglátjuk mire jutok.
Van itthon egy defektes Samsung asztali töltő, inkább azt vágnám szét, mert szerintem annak csak a microUSB felőli része van megdögölve. Vagy asztalivan ne kísérletezzek ? A 0,7 Ampertől nagy bajom nem lehet, nem ? : ) -
Vegha
senior tag
válasz karcsika98 #23730 üzenetére
Az asztali töltős megoldás nem hozott eredményt 1 órán át : ( Szétvágtam a Samsung asztali töltőjét, azzal "töltttem" 20 percig ahogy írtad, de semmi. Lehet hogy annak a 230 felőli része is kuka : (
Szóval ha laptopra dugom a telefont, akkor világít a fehér led, ha csak asztali töltőre, akkor nem világít. Akkor most hagyom a notebookon pár órát. A Te módszereddel most azért nem megyek sokra, mert nincs itthon olyan kábelem amiről le tudnék mondani. -
Vegha
senior tag
válasz karcsika98 #23734 üzenetére
találtam egy fölös nyomtatós usb kábelt, azt szétszedtem. A konnektoros usbra dugva nem történt semmi : ( A notebookra dugva már éreztem némi hőemelkedést az akkun, bíztatónak tűnt, de azzal sem sikerült bebikázni az aksit : (
Ami furcsa, hogy ha 230-ra rakom a telefont, akkor simán felmelegszik az akku, de notebookra dugva csak a fehér led világít. Szerintem éjszakára hagyom a konnektoron. Amúgy gyári állapotban mit jelent a fehér LED ? Az első fehér LEDes félóra után az RSDLite felismerte, simán rá tudtam tolni újra a gyári sbf-et és a képernyőn is írta, hogy SW reset zajlik. Most már viszont RSD Lite sem látja.
Ami még furcsaság, hogy amúgy csak akkor világít a fehér led, mikor a notebookra van duga ÉS bekapcsolom. "Kikapcsolt" állapotban tehát nem világít. Hmm... lehet hogy akkor töltene is ?...De pl. azt sem értem, hogy ha akku probléma áll fenn, akkor azon mit segítene ha beletenném egy másik telefonba ? Mert nagyon sok helyen azt írják, hogy így oldották meg ezt a jelenséget.
-
Vegha
senior tag
válasz karcsika98 #23737 üzenetére
Igen, igazad lehet: nincs vezérlő (szoftver), ami szabályozná a töltést.
Az asztali töltő sem keltette életre reggelig. Most megpróbálkozok a hosszabb idejű usb-s töltéssel.Furcsa, most feldugtam a gépre, nem kapcsoltam be és RSD Lite látja eszközként.
[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz karcsika98 #23739 üzenetére
Már tegnap próbáltam ebben az állapotban feltenni rá a gyárit. Felment rá, 100%-ig elment, talán PASSED is megvolt. Épp újra kellett volna indulnia a telefonnak és ez az, ami nem ment. Megjegyzem innen indult az egész probléma.
Töltőt nem akarok szétvágni. Kolléganőmnek van sima Defyje, remélem holnap azzal be tudom indítani. -
Vegha
senior tag
Feltöltődött az akkum egy Defy-ben, rátoltam a gyári sbf-et és most működik. Ugyan magam is így jártam volna el, de azért köszi srácok az együttérzést, jól esett : )
-
Vegha
senior tag
Nem tudom volt-e már a kérdés, ezért sorry, ha ismétlek:
használja valaki aktívan (navigálásra, zenehallgatásra) bringázáshoz a telefont ? Egyszer nagyon ráértem és belevetettem magam a témába, de amiket feljegyeztem magamnak az mindössze két tipus:
Delta Smartphone Caddy II
Ibera IB-PB9Nálam az első verzió a nyerő, mert:
1; nincs szükségem külön tokra (a telefon vízálló), tehát bármikor könnyen kikapom és magammal viszem és így a képernyőt is direktbe tudom nyomkorászni.
2; két különböző felfogatást is adnak hozzá (standard A-head-es stucnihoz és kormányra rögzíthetőt is)Ugyanakkor a méretek alapján úgy nézem lötyögne benne oldal irányban. Persze agydinamóról tölteném folyamatosan, annak a kábelnek is valahol el kell férnie.
Használ valamelyőtök ilyet ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- iPhone 15 Pro / 128GB / Black Titanium / Gyári kártyafüggetlen (222)
- iPhone 11 Pro / 64GB / Midnight Green / Gyári kártyafüggetlen (220)
- iPhone 12 mini / 128GB / Black / Gyári kártyafüggetlen (219)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest