Hirdetés
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
Én csak gyári eredetit (HF5X) vennék eBayen, trusted sellertől.
2 éve vettem havernak sima Defy-be valami 2400 mAh körüli nagy kapacitásút, de kár volt: egyrészt böhöm nagy lett a telefon és amiatt extended hátlap kellett rá. Másrészt az előbb említett okból megszűnt a vízállóság a hitvány illesztések miatt (nem záródott megfelelően). Harmadrészt messze nem tudott annyit, mint rá volt írva.
Szóval, csak óvatosan... -
repvez
addikt
Igen ez alapján néztem és innen a 2.2CEE verzios gyári romot szedtem,le, de valamiért HTM fájlként mentette le és átirtam a végét sbf-+re. látszólag minden jól ment minden mig a rebboot részhez nem ért.
Azt hittem, hogy van ilyen direct kapcsolat az aksinál, hogy bármikor tölti az aksit.
Ez a mcyiveres töltés milyen? és honnan tudom, hogy lemerült vagy feltöltött ? -
repvez
addikt
oké,csak az a gondom, hogy az RSD light nem fut le, vagyis elmegy 100% ig,de amikor ujrainditja a telefont onnantól nem indul el a telefon csak ujra a bootloaderig.
vagy mostmár odáig sem.Gondolom az első 100% az csak a másolás az ujrainditásnál telepedne fel ,mert ott is számol %ot,de ott 20 nál egyből átvált pass re és nem lesz semmi a telefonnal.
-
repvez
addikt
Sztem még semmilyen, mert az elözöt már factori rezettel leszedte amikor telepitettem volna a TWRP-ből a zipet.
DE eredetileg CM11 04.11.2014es nightly volt fenn ugyan ezt akartam visszatelepiteni,de azt irta, hogy nem tudja a zipet megynitni.
Azután [link]Ez alapján az itteni linken lévő gyári romot probáltam RDSlightal, de nem indult el a rom csak a bootloaderig.
Aztán meg ezután próbáltam a szabóF féle gyári romot ami után már a boot menüt sem tudom lelőhivni a gombokkal.
Egyedül a RSD light irja, ki hogy csatlakoztatva ,de amugy semmi más nincs.
Igy állok most innen hogyan tovább, hogy müködön valami?
-
repvez
addikt
Épp szabof oldaláról szedtem le egyet azt probáltam ugyan ugy feltenni,de csak annyit értem el vele, hogy már nem tudom a bekapcs és a hangerővel a bootmenüt sem behozni a gép még felismeri ,de amugy nem reagál már semmire.
Ugyhogy nagyon örülnék egy szakinak aki lépésről lépésre segit , hogy mit hogyan honnan tegyen most fel, nem akarom, hogy elkallodjon a telefon, mert még nagyon jól birta csak lassú volt. -
bull84ghia
őstag
-
tpeter77
addikt
engem a 10.04 szivatott meg, nem engedte a SIM kártyáról a telószámokat beimportálni.
Visszaraktam a 2013.01.17-est, az simán működik, van vele gyönyörűen térerő is. Play is szuper.Melyik CM11-et raktad fel?
állítólag a 10.08 jól megy, nem tudom hogy
1. import megy-e
2. hálózat és
3. wifi zökkenőmentesek-e?ha nem, akkor melyik 2014.10. CM11 tuti jó? De legyen letesztelve a Play áruház is...
-
HawerKing
őstag
Nem nem a gugli fiokoddal van baj. Ilyen nalam is volt mar tobszor is Rom felrakas utan
Csinald ezt: Belepsz TWRP recoverybe, itt a Wipe menube, majd az Advanced Wipe be, itt pipalj ki mindent kiveve az sdcardt majd alul Swipe to Wipe, ha lefut akkor lepj vissza a Wipe menube s itt alul Swipe to Factory Reset re, ha megvan telepitsd fel a new_boostrap.zip et es rogton reboot, itt irni fogja hogy nincs OS ed de megis inditsd ujra s mikor bejon a Moto logo azonnal nyomd a gombot hogy lepjen is vissza a Recoverybe, telepitsd fel a resize.zipet is aztan ugyancsak igy reboot s azonnal vissza recoverybe, ezut telepitheted a legfrisebb CM11 romot , miutan fennt van valazd a Wipe Cache/Dalvick Cache opciot s ezutan inditsd ujra a telodat, inditsd el a rendszert nezd meg hogy minden ok s majd csak ezut ragd fel a Minimal Edition Gappotigy tokeletes lessz.
Azert van ez a hiba mert nem csinaltad meg a WipeCache es Dalvick Cache torlest Rom felrakas utan szerintem, en 2x jartam igy s mindketszer nemvolt tererom
-
HawerKing
őstag
Ezt el felejtettem mondani
Miutan fennt van a CM11 rom kell adni egy Wipe Cache/Dalvick cachet , mert neha elofordul az ilyesmi ha kihagyod ezt . (Tobb kiadasnal is tapasztaltam)
#27420 repvez pedig a Minimal Edition Gappsban benne van, en teszteltem s tokeletesen mukodott...2014.10.15
Jelenleg meg a CM11.2014.10.22 es kiadas van fennt meg, ez sem hibatlan (Mikor a gyorsbeallitasok panelnel a Csempek es elrendezest allitod be minden mozgatas utan fc van , de egyebkent hasznalhato a telo s az uzemido is remek)
-
HawerKing
őstag
Recovery update
Barmelyik leiras utan csinalod sosem szokott egybol sikerulni.... De ha az altalam irt leirast koveted akkor odaig tuti siman megy minden , hogy fennt a CM10 es a hozza valo TWRP recovery (azt hiszem 2.6os). No ha itt tartol akkor csak annyi a dolgod , hogy kiprobald a lehetosegeket (nincs sok) 1. Az altalam linkelt recovery updattel probalkozol (eleinte nekem egybol sikerult s reboot utan mar fennt is volt a 2.8 as verzio) 2. Telepited a new_boostrap.zip , rebbot majd a resize.ziper s aztan a CM11 et#27414 mindent recoverybol kell, s minden zip felrakas utan reboot (de ne vard meg hogy elinduljon a telo, mar a moto logonal lepj is vissza recoverybe)
-
HawerKing
őstag
hsz olvasd at.
(OFF)Ha mar van fennt TWRP recoveryd vagy valamilyen CM rom akkor kihagyhatod a lepeseket, probald a recovery updatet felrakni, lenyeg hogy legyen fennt a 2.8 as recovery. Ha nem akar menni a recovery updattel akkor ragd fell a new_boostrap.zip. et majd utanna a resize.zippet amit innen szedhetsz le defy.7z (/OFF) s aztan a romot ragd fel nyugodtan felteheted a legfrisebbet. 24.10.14 et -
nud
tag
Lehet h nem volt 1értelmű,amit eddig leírtam,az én hibám!
Szóval felraktam 1főzött romot és a hozzátartozó gapps-ot 1 micro sd kártyára..
Rootolt gyári rom:végrehajtottam a folyamatokat a zip előtt, amikor fel akartam a zipet rakni nem engedte hibaüzenet miatt(lehet h nem egészben jött le a fájl)..
Csak az 1rom volt rajta úgyhogy mással nem tudtam megpróbálni.
Nem tudtam mást csinálni mint kikapcsolni a telót...
És ekkor tapasztaltam,a lent leírt problémákat..
Nem jutok semmire az sbf-ekkel. -
anonymus89
addikt
Most már mindegy igaz mikor csak 1 volt nagyon halovány akkor nem cserélték, hogy az álluk essen a paszuly levesbe most lehet megcsinálták volna. Már elpasszoltam 22k-ba elvitték, december 24-én úgy is lejárt volna a garanciája úgyhogy megváltam szeretett Dezsőkémtől.
Nagyon jó kis teló volt vigyáztam is rá, ahogy azt kell további jó mókolást Nektek!
-
fmustang
csendes tag
Van-e határidő a dolog kijavítására vagy kicserélésére?
A Ptk. szerint a kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A Ptk. mellett a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet 4. § (2) bekezdése kimondja, hogy a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Azt, hogy mi minősül a Ptk. szerint megfelelő határidőn belül elvégzett kijavításnak, a jogalkotó nem határozza meg. Az adott ügy körülményeinek ismeretére van szükség tehát annak megítéléséhez, hogy az eladó a javítást megfelelő határidőn belül végezte-e el. A kijavítás lehetséges idejét ugyanis nagyban befolyásolhatják olyan körülmények, amelyekre az eladónak nincs ráhatása. Ezek a körülmények adódhatnak a termék adottságaiból vagy a hiba jellegéből kifolyólag, de előfordulhat az is például, hogy a termék kijavításához olyan alkatrész beszerzésére van szükség, amelyet a gyártó csak késedelemmel tud leszállítani
-
tpeter77
addikt
Sajna nincs mentésem sem!
Mivel most vettem használtan, és csak hibaüzeneteket kapok mert ez is az is amaz is a kártyán volt (amit nem vettem meg) elegem lett a hibaüzenetekből és rátettem egy romot.
Ha nem lesz jó a sevenrock sem, megpróbálkozok egy CM7-essel.reméltem több tapasztalatok van e téren
-
tpeter77
addikt
-
disy68
aktív tag
Az alkalmazások automatikus indulását lehet szabályozni a Gemini App Manager segítségével (nem bezárja őket, hanem nem is engedi elindulni), bár ez ICS és JB esetén nálam nem ment, csak GB alapú ROM-oknál, lehet azóta frissült. Sok alkalmazás indul minden fura eseményre (hálózatváltás. sd-kártya állapot váltás, alkalmazás telepítés/törlés), amikhez nem sok köze van. Ezzel lehet még tovább javítani az akkuhasználatot.
-
dodopek
addikt
Fura...
Csináltam egy factory resetet. Továbbra is csinálja a kék felvillanást, amikor bekapcsolom, pedig a 2ndinit recovery nincs is installálva. És ami még fura, hogy a pc nem 526-nak, hanem 525-nek ismeri fel. És az aboutban a z android verziószáma 2.3.4, nem 2.3.6, mint eddig volt...
Lehet, hogy nem jó initet tettem fel? Innen töltöttem le: [link]Most mit csináljak? És ha installálnám a recoveryt, melyiket tegyem fel? 0.6.1 , vagy 1.0.7?
Köszi! -
dodopek
addikt
épp dolgozik a titanium bacup pro a telón. Egyszerűen csak rákattintottam a futtatásra, most sorban veszi az összes motyót a gmailtól a lányom zsiráfjáig. Ez most azt jelenti, hogy ha factory resetet csinálok, akkor vissza tudom majd állítani a szoftvereket a telóra? Vagy ugyanúgy le kell töltenem playről, Ő meg csak a beálításokat pakolja vissza?
Köszi! -
dodopek
addikt
Nekem boot menü jön be. Az az alap kép, amikor ki van írva, hogy boot, system, recovery, tools, stb....
Ez így nem jó? Megpróbáltam defy 2nd initen belül uninstal, és újra install, de nem változott semmi. Esetleg töröljem a progit? egyáltalán rendben van ez? Defy-é jó a defy+hoz? Kicsit beparáztattál, bár a dolog működik, hiszen a 720p feltelepült..
-
dodopek
addikt
Megcsináltam! Nagyon király! Köszönöm a segítséget!
Ennyire komplikált egy főzött rom felpakolása is? mert akkor valamikor nekiugrom.
Még egy kérdés. Most, amikor beindítom a telót, alapból belép a boot menűbe. Azt megtaláltam, hogy be lehet állítani, az alapértelmezett boot helyet, de ha beállítom, utána ugyanígy le gombbal be tudok lépni a customba, ha szükségem lenne rá?
Köszi, és bocs a láma krdésekért... (Cserébe kérdezhettek, ha elakadtok otthoni kenyér sütésben
)
-
dodopek
addikt
-
pete_21
addikt
Köszönöm.
Nálad viszont a Google-szolgáltatások szívja az akksit.Nálam az most meg sem jelenik, mint fogyasztó. A korábbi képeimet visszanézve sem találom.
Na ez érdekes. Hátha Kacsa tudja a választ.
Adatszinkronizáció nálam is megy, gondoltam rá, hogy hátha ez szívja az akksit, de nálam ez mindig ment, és volt olyan romom, aminél nem fogyasztott ennyit az Android OS.killzone1987 és NagyZL! Nálatok megy az adatszinkronizáció? Lehet, hogy mégis ez okozza az Android OS fogyasztását?
-
-
FordFair
tag
Na, nálam a telefon,
megoldódott, nem hálózatfüggő természetesen, csak a sim-kártya-cserénél kérte a motoblur felhasználónév(motoblurID)/jelszó párost, ezt nézték be, de ráadásul a helyi okos gsm-boltos isKi lehet kapcsolni ezt az ellenőrzést (moto blur) sim-kártya cserénél ?
Köszi!
-
pete_21
addikt
Nincs mit!
Nekem tetszik, előbb raktam fel. Ebben is az új recovery van, de eddig jól megy.
Másra nem kell figyelni, de mentésed legyen a mostani romodról!
Ami még fontos: én ha felteszem a Nova Launcher új verzióját, akkor elszáll az energiagazdálkodás widget-em (és még ki tudja, hogy mi...). Ezt kerüljétek! 2.0.1-es verzió még jól megy. Nem tudom, mi lehet a baj.(#24665) Nando36: Szia! Az még egy korábbi verzió. Azóta nagyon sok újítás történt a kernelben, és a governorban is, azok okozzák az újabb anomáliákat.
Mindenki: Akinek van egy kis fölös ideje, meg tudná nézni, hogy az új Nova Launcher nála is eltűnteti az energiagazdálkodási widget-et? Playről ingyenesen letölthető a Nova, ez elég durva hiba. Mentésetek legyen, mielőtt próbálkoztok!
-
pete_21
addikt
Szia!
Olvasgattam a CM10.1 fórumot, amikor megjelentek új buildek (azóta nem jött ki újabb). Többen panaszkodtak olyan hibára, hogy amikor deep sleepben van a telefon, és jön egy hívás, akkor kell 4-5 másodperc, hogy tudj vele valamit kezdeni, mert lassan ébred a telefon. Ez governor-hiba lehet, valakinek a boosted governor segített, valakinek nem.
Illetve többen írták, hogy alvó állapotból lassan ébred fel. És arra is panaszkodtak sokan, hogy ha teljesen lemerül a telefon 0%-ra, kikapcsol magától, és odateszik tölteni, akkor bootloopot kapnak, és data wipe sem segít, csak az sbf újraflashelése. Valakinek csak új random jelentkezik néha a bootloop, és vissza kell állítania egy korábbi mentést. (ilyen hibával viszont nem is alkalmas napi használatra :S )
Többeknek pedig a recovery bugos, vagyis néha újraindul. Rom flashelésénél ez nagyon para, mert kezdhetik újra az egészet, ha ott történik egy random restart.
Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok a CM10.1-re, de ezek miatt nem merem még feltenni. Inkább várok még vele, az új Slimbeant viszont nemsokára feldobom (most a 3.1.0-s Slim van fent).
Összességében: szerintem napi használatra a Slimmel jobban jársz.
Ennek ellenére nagyon szívesen meghallgatnék az itteni fórumosok közül bárkit, aki CM10.1-et használ, hogy mi vele a tapasztalata.MOD: Néhány embernek a CM10.1 nagyon szívja az akksit is.
-
peter077
aktív tag
Itt a válasz, hogy ez miért jó.
-
Moleman
addikt
Sevenrock 01.17 alapú, felesleges alkalmazások és hangok törölve, fontosabb gapps alkalmazások integrálva. Saját gps.conf és overclock.conf (1200 MHz smartass).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest