Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így készül egy Earfun headset
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
NPeete
tag
Sziasztok! Egy régi androidos telóról tervezek váltani (T-Mobile Pulse), az egyik kiszemeltem a Defy+ (versenyben van még a Lumia 710, de inkább a droid fele hajlok).
A pozitívumait már többé-kevésbé ismerem a készüléknek, azt is tudom, hogy hivatalosan nem jön rá ICS, viszont azt szeretném tőletek kérdezni, hogy milyen olyan negatívumokat tudnátok kiemelni, amely a mindennapi használat során ütközik ki? -
NPeete
tag
Lenne egy pár kérdésem: a mostanában T-Mobilenál vásárolt készülékek még mindig függetlenek? Valamint T-s verzión nincs MotoBlur?
-
NPeete
tag
Mással nem csinál olyat a telefon, hogy hívásfogadáskor, amikor felveszi az ember, kb. 2 mp-re belaggol a hívás, és úgy tűnik mintha a másik oldal még nem kapta volna meg a jelzést a válaszadásról (miközben nálam már azt írja, hogy folyik a beszélgetés)? Az én, valamint szobatársam Defy+-a is ugyanezt csinálja, lehet ezzel valamit kezdeni?
-
NPeete
tag
Na jó, megkérdem mégegyszer, mert senki sem reagált - és nehogy már pont telefonálásra ne lehessen használni a készüléket:
Mással nem csinál olyat a telefon, hogy hívásfogadáskor, amikor felveszi az ember, kb. 2 mp-re belaggol a hívás, és úgy tűnik mintha a másik oldal még nem kapta volna meg a jelzést a válaszadásról (miközben nálam már azt írja, hogy folyik a beszélgetés)? Az én, valamint szobatársam Defy+-a is ugyanezt csinálja, lehet ezzel valamit kezdeni? -
NPeete
tag
1 hete használom (ismerősöm viszont már vagy fél éve), semmi híváskezelést befolyásoló app, egyedül egy pár nem éppen storeból származó játék (de itt is, ismerősömnek még azok sincsenek...).
Konkrétabban nem tudom leírni a problémát, esetleg még annyi, hogy igaz ezt még nem teszteltem le, de mikor egyszer nem volt lockolva a screen, akkor mintha nem lett volna ez a lag felvételkor. Amúgy MSU-val raktam rá a 2.3.6-ot. -
NPeete
tag
Igazság szerint még alap gyári (nem rootolt) rendszerre is lehetséges kapcsolókat tenni - persze ez nem teljesen ugyanolyan: van egy Power Controls nevű app, ami folyamatos értesítésként kipakolja a gombokat, és lehet választani, hogy pontosan miket. Én már kipróbáltam, működik rendesen. Ez egyrészt annyira nem hatékony, mivel +1 app fut, másrészt értesítésként jelenik meg (pl. mint a letiltott adatforgalom), így még a statusbarba is kipakol egy ikont... Tehát, az úgy nem igaz, hogy nem lehet kirakni
[ Szerkesztve ]
-
NPeete
tag
Csak most tűnt fel, eddig nem is figyeltem fel rá, de érdekes módon a gyári 2.3.6-os rommal, ha az app választó képernyőn nyomok egy keresés gombot, a home app mindig FC-zik, telefon újraindítás után is. Másnak hasonló tapasztalatok?
-
NPeete
tag
válasz Frenky89 #16167 üzenetére
Defy+n a gyári romon még kb. rontja a is a felhasználást a gyors (class8+) memóriakártya, nekem, meg haveromnak is folyamatosan teljesen elvesznek adatok a kártyáról, vagy csak egy unmount-mount után jönnek vissza. Kezd eléggé kiakasztó lenni, amikor már a csengőhangom sincs meg...
-
NPeete
tag
válasz #57271552 #19552 üzenetére
A gyors kártyákkal a defy+-ban gyári rommal csak óvatosan. Korábban már leírtam, nem csak nekem okoz problémákat a kártya. Az említett haverom azóta belerakott egy lassabbat, nála semmi probléma. Más reakciójára, miszerint a kártya maga hibás, nem igazán tartom valószínűnek, hogy tényleg az összes gyors kártyával problémák lennének...
-
NPeete
tag
üdv! Most telepítettem először custom romot defy+re, quarx legújabb cm10-ét (05.16). Majdnem minden megy, leszámítva, hogy az eszközhöz nem tud drivert telepíteni a gép. Nem tudom, elsiklottam-e valami felett, melyik drivert kéne a gépre felrakni, hogy működjön? Köszi!
-
NPeete
tag
válasz killzone1987 #24711 üzenetére
Akksi tapasztalatok tőlem:
én a 03.07-es Quarx-féle CM10-et használom, standby-ban nagyon jó az akkuideje, 8 órás éjszaka alatt ~4%-ot merül. Viszont használat alatt erősebb a merülése (én csak a gyárihoz tudom hasonlítani, bár aztán lehet az van, hogy ott 10%-onként írta a merülést, így kevésbé volt zavaró...). Nekem kihúzta úgy 4 napig (15%-ra), hogy első nap wifiztem egy fél órát, többször nem voltam neten, meg napi 3-4-szer telefonáltam pár perceket. A frissebb CM-ek környékén voltak merülési problémák, de a legfrissebben elvileg javítva van (bár ott meg vannak problémák teljes lemerülés esetén...). -
NPeete
tag
válasz Atlantisz48 #24748 üzenetére
Hali! Havernak hasonló gondja volt, ugyanúgy az Android OS pörgette, mint kiderült BetterBatteryStats-al, nem ment deep sleepbe, bizonyos ehci_pm miatt, aminek végülis a 3g illesztéséhez van köze vagy mi a szösz, a lényeg, hogy miután 2g only módba váltott, nem viselkedett így a rendszer - néha visszaváltott, ugyanúgy jó volt, aztán egy hétre rá meg megjavult a 3g is...
-
NPeete
tag
Azt esetleg valaki meg tudná mondani, hogy a legújabb quarx-féle CM10.1-hez (07.02) melyik (lehetőleg friss) gapps jó?
-
NPeete
tag
Sziasztok,
Egy eddig használt CM10-re (márc.7) mindent wipeolva ráflasheltem a 10.30-as CM10.2-t. Erre az alsó gombok közül a home gomb működik, a vissza csak notification bar becsukására, a többi egyáltalán nem. Találkozott valaki ilyennel, akár régebbi romokkal?[ Szerkesztve ]
-
NPeete
tag
válasz NPeete #26015 üzenetére
Óóó, hogy a... találtam olyan infot, hogy kezdjek mindent elölről, csak a rom újraflashelése sűrű cache törlések közepette nem segített, ezért sbf-től elölről kezdtem. Erre annak a folyamatnak a végén rebootkor folyamatosan bootloopol, nem egyszer újrapróbálva. Ilyenkor mi a teendő?
-
NPeete
tag
válasz kliszi #26023 üzenetére
Legalább ez, valamint gapps előtt megint cache/dalvik wipe, ennek általában elégnek kell lennie, viszont ha akadnak később problémák (mint pl. nekem cm10 -> cm10.2-re váltásnál nem mentek a gombok), akkor elölről az sbf update-el kezdeni (de előtte se feledni egy cache+dalvik wipeot, mert akkor meg bootloopolni fog...). Saját tapasztalatból, 2 napja vagy 3 órát elszórakoztam vele
-
NPeete
tag
Sziasztok,
Mik a tapasztalataitok a Jelly-s Wiui-ról, összehasonlítva a CM10.x-ekkel (akksi idő, megbízhatóság stb)? Egy ideje én a 10.2-t használom, de egyre többször indul újra a telefon, megesnek random fagyások, akksi idő mondjuk jó idle-ben, de használat mellett elég pocsék... Szemezgetek a Wiuival, de alkalmankénti fejlesztés miatt kéne nekem legalább egy API level >=15 (ami ICS 4.0.3), épp ezért a GB-s Wiui-t meg a CM7-et mellőzni szeretném, azok bármennyire stabilak is. -
NPeete
tag
válasz Hege1234 #26352 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, amit linkelsz, azon egy screenshot van egy screenshoton Amúgy a titanium a 4.1 -> 4.3 váltáskor nekem is elrontotta az értesítősávom, nem jöttem rá hogy melyik app pontosan, de valami beállítások dolog lehet. Más nekem nem oldotta meg, csak egy data wipe. Azóta csak tényleg a fontosabb dolgokat állítom vissza.
-
NPeete
tag
Meg tudjátok mondani, a CM11-hez melyik a javasolt baseband itthon (Telekom)? most a Central Europe 3.4.x-en van, ami a default, viszont elég sokszor újraindul a telefon, néha ki is írja a telephony problemet, amire azt olvastam, hogy jó a baseband váltás, viszont azt sehol sem láttam, hogy mire kéne váltani. Köszi!
(ezt a kommentet először véletlenül a sima defy topikban is elkövettem, szerencsére nem vétettem azért nagy hibát - ha bármelyikben lesz válasz, beírom a másik helyre is) -
NPeete
tag
Úgy látom, mostanában vagy túl nehezeket kérdezek, vagy már kikopott a defy-s poweruserek legjava, de még egy kérdés: érdemes a KSM-et (Kernel Samepage Merging) bekapcsolni?
Ha jól tudom, ez valahogy azt szolgálja, hogy több memória legyen szabad azáltal, hogy a különböző appok által használt megegyező memóriaterületeket ne duplikálja - nem tudom, ez számítási időben mekkora overheadet jelent. -
NPeete
tag
válasz tibibi #26442 üzenetére
Szia, sajnos ez egy ismert bug, amennyiben olyan 5-6 mp után ébred csak fel (olyat még nem olvastam/láttam hogy egyáltalán nem ébred). Számomra is kezd idegesítő lenni, de dolgoznak rajta, reméljük lesz belőle valami.
@dodopek: gyári recoveryben ha nyomsz egy egyszerre fel-le hangerőt, nem tudsz wipeolni? Nálam is volt ilyesmi sbf telepítése után, akkor így wipeoltam egyet (nem tudom már mit lehet, lehet, hogy csak cache és/vagy dalvik volt), utána újra tudtam rakni az sbf-et és megjavult. -
NPeete
tag
válasz SzGabo1978 #26657 üzenetére
Ehh, twrp-ből én nem is tudtam, hogy lehet tuningolni, erre a célra leginkább az AeroControl nevű appot javasolják, a kernel készítője csinálta ezt az progit kifejezetten defy(+)-hez.
-
NPeete
tag
válasz dodopek #26659 üzenetére
Csak a minimal gapps működik rajta egyáltalán, más nem fér rá a system partícióra. Én már év eleje óta használom, most a 02-23-as nightlyt már jó ideje, szerintem gyorsabb maga a rom mint egy 10.1-es ugyanúgy kb ~50 appal. Egyedüli idegesítő dolog a call delay, egy jó 1-5 mp-ig kb nem lehet felvenni hívásnál a telefont, mert nem hajlandó felébredni a képernyő, csak rezeg a készülék...
-
NPeete
tag
válasz dodopek #26670 üzenetére
Vsel-re még mindig ott az AeroControl app, amit tegnap is írtam az appon belül CPU Performance/Live OC/UC. Amúgy Blechd0se, a kernelt fejelsztő srác (ő írta az appot is) azt javasolja, hogy inkább innen állítgasd az overclock dolgokat.
Amúgy a reboot opciókra A Settings/Developer settings-ben van a felülről 3. Advanced reboot opció, Developer settings meg az About phone-on belüli legalsó listaelem ~10x-i megnyomásával jön elő.
Screenshot engedélyezése a Settings/Buttons/Power menu alatt van (reboothoz itt sem árt kipipálni amúgy a Reboot-ot is)[ Szerkesztve ]
-
-
NPeete
tag
válasz goblin1983 #26759 üzenetére
04-18-at használom, igazából rendben van, kb. ugyanolyan szinten mint az elmúlt hónapokban (nálam már február közepe óta elég stabil). Call delay nálam sajnos még mindig megvan, akksiidőről sokat nem tudok sokat mondani, szerintem rohamosan romlik az én akkum...
-
NPeete
tag
Sziasztok! Vennék egy csere akksit a defy+-mbe, mikre érdemes figyelnem? Ez például jó választás lehet?
-
NPeete
tag
válasz anonymus89 #26864 üzenetére
Hát igen, az a tulajdonképp igen, az gyakorlatilag nem
-
NPeete
tag
válasz zsamózsasé #26892 üzenetére
Első lépésként kipróbálnék rajta egy fóliát,azzal hátha javul kicsit a helyzet. Többet sajnos nem tudok hozzátenni...
-
NPeete
tag
válasz XenHai #26897 üzenetére
Én már régóta használom. Általában gyors meg stabil (legalábbis ha eltalálod a basebandet, meg amennyre egy 4.x-es rom lehet a defyn), viszont hívásfogadáskor rettentő lassan ébred fel a telefon kijelzője, ez sajnos sokkal rosszabb mint bármelyik másik romban. Én már hozzászoktam, de meg tudom érteni, hogy ez visszatartó tényező legyen romcserére.
-
NPeete
tag
Sziasztok,
Újraflashelném az SBF-et, de az RSDlite 5.7 nem látja a telefonom (a teló bootloaderben van, valamint a pc device managerben látszik egy bizonyos Motorola Flash Interface - win8.1 x64). Próbáltam több kábelt, semmi új. Esetleg valami megoldási javaslat? Köszi! -
NPeete
tag
Sziasztok,
Nem tudjátok, mi lehet az oka, hogy a win8.1 x64es gépemen az RSD nem látja a telóm? Próbáltam már 5.3.1, 5.7, 6.1.6-os RSD-vel, 5.1.0 meg újabb driverrel is, USB2 meg USB3-ban, különböző kábelekkel. Az eszközkezelőben a Motorola Flash Interface hibamentesen megjelenik, csak az RSD nem látja a telót. Emellett a régi gépemen is win7 x64-el rendben működik a dolog.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- iPhone 15 Pro / 128GB / Black Titanium / Gyári kártyafüggetlen (222)
- iPhone 11 Pro / 64GB / Midnight Green / Gyári kártyafüggetlen (220)
- iPhone 12 mini / 128GB / Black / Gyári kártyafüggetlen (219)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest