- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flugi
tag
Nálunk ez már egy ideje működik
csak nem kell hozzá semmi más, csak OpenCL.
Sőt, hamarosan majd ki is lehet próbálni:
http://streamnovation.com/ -
Sir Ny
senior tag
Ez mán megint, mi a cuda? Reméljük az nv is csak saját magát fogja támogatni, a crossplatformnak meg ez a fél év jutott összvissz.
-
Hiftu
senior tag
Bocs Erdoke, de Te vagy itt a troll.
Kezdjük az elején:
Definiáld: "maximumot a technikai lehetőségekből..."
Aztán utána a mértékegységed NE ez legyen: "felhasználók < 1%-a használja"
Aztán ha már linuxról beszélünk: A disztribuciót kiadó cég NEM a kernelen kivüli részt IRJA, hanem ÖSSZELAPÁTOLJA a különálló programokat.
Amik lehetnek zártak és fizetősek is akár. De leginkább nyiltak és mindenki által módosíthatóak.
(Bocs, de nagyon felbasztad az agyam a direkt értetlenségeddel..) -
Zeratul
addikt
Erdoke: egy nevet mondok az OpenGL nagy támogatói közül John Carmack.
-
ddekany
veterán
válasz
bitblueduck #82 üzenetére
"Az android az mas tema, azt inkabb lehet linux hasznalatnak mondani"
Ha kivételesen a helyes jelentésével használjuk a Linux szót, azaz csak a kernelt értjük alatta... de kb. senki nem azt érti alatta, szóval hagyjuk már ezt az "Android az Linux" dolgot. Egy mai OS-nek a kernel csak kis része. Amennyiben van gond a Linux-al mint OS-el, pl. desktop-on, akkor azt pont nem a kernellel kapcsolatos. Főleg az desktop Linux-nak kb. semmi köze az Android-hoz. U.a. a kernel (részben), ennyi.
Amúgy a legtöbb webszerveren valamilyen Linux disztribúció fut (Debian vagy Red Hat Enterprise általában). Ez mintha kifelejtődött volna. Na ez például igazi siker a teljes GNU/Linux OS szempontjából, ellenben az Android-al amit mindenki szeret mondogatni.
-
Himym
senior tag
Én azt mondom legyen konkurencia, mindenki hozza ki a legjobbat amit tud. Ez felfogható úgy is mint windows vs linux, avagy amd vs nv, vagy intel vs amd. Sokideig használtam Linuxot szinte semmi proglémám nem volt vele. Visszont nem értem miért kell leszolni az ingyenes jól működő progikat. Erdoke: Te minden egyes Windows-t megvettél origiben? Az ultimate-t? Darabja megjelenéskor 200€+ Linux megjenelése mennyibe is kerül? Ja nulla €. . .
-
válasz
bitblueduck #82 üzenetére
Attól még használod
Nem arról volt szó, hogy tudatos választás alapján használná az illető, vagy akár tudatos "használatról", csak úgymond a "sikerességéről"..
Szóval nagyon is jó példa -
htibi20
csendes tag
Nagyon úgy néz ki,hogy ez csak egy álom marad
-
bitblueduck
senior tag
A routerek es egyeb eszkozoket ne szamoljuk mar oda, hogy akkor azzal linux user is vagyok. Mert akkor a magyar tarsadalom kb 100%-a unix user, mert ha telefonalsz, radiohalozatot hasznalsz, es a hatterben bele lehet botlani ilyesmi oprendszerekbe.
Az android az mas tema, azt inkabb lehet linux hasznalatnak mondani, meg akkor is ha a legtobb telo tulajdonos azt sem tudja mi az hogy kernel, de attol meg bizony azt az OS-t nyomkodja. -
lgb
tag
Az a baj ezekkel a "nyilt" cuccokkal az MS-tol, hogy meg igy is kisse gyanus. Last pl silverlight meg C# meg .net stb. Elvileg az sem zart, van is open source megvalositasa (mono, moonlight, miegymas), amde garancia nincs, hogy MS pl nem fog egyszer valakit beperelni valami olyami miatt ami szabadalmaztatva lett altala. Igaz, igergeti mono kapcsan is, hogy o nem fog senkit sem berepelni miatta, stb. Dehat az igeret csak igeret: ha komoly penz lesz benne mashol, miert ne tenne? Amugy, ha meg nem akarja magahoz lancolni az embereket, akkor miert erdeke, hogy konkurenciat csinaljon, miert nem jo neki az OpenCL tamagotasa? Elvileg meg jobban is jarna: nem kell energia egy uj cucc kifejlesztesre. Tehat megis van vmi a hatterben, hogy neki "sajat kell", es pont ebbol indul ki a gyanum is ...
-
hohoo
senior tag
Tényleg 1% használja? érdekes módon csak a mobil szegmensben 30%+-os részesedése van(android), az összes routerben, switchben az van, sőt kb mindenhol ahol nem gémer/wintel pc van...
Jól látható a hózzászólásaidból hogy szerinted minden ami open és ingyenes az szar, erről írtam. Gazdátlan projekt meg nincs, ugyanis egy program nem csak úgy lesz, hanem valaki elkezdi, és az a gazdája
-
-
hohoo
senior tag
válasz
bitblueduck #65 üzenetére
ja persze úgy lassabb ha köztudottan nem igazán sok törődést kapó ati opengl drivert hasonlítjuk, az ms nyomásra rommá optimalizált d3d driverekhez. Az nv-nél már kicsit más lehet a helyzet(legalább is pár éve így volt), bár ott is valószínűleg többet törődnek a d3d-vel a játékok miatt, sőt talán a radeonoknál egy firepro driverrel is más lenne a helyzet.
-
Tényleg ildomosabb lenne ha skippelnéd a további trollkodást, mivel ezek már konkrétan az adott nyílt "szabvány" keretein belül létrejött termékek, amik általában köthetők egy létrehozóhoz
Tudom, nagyon nehéz lenne belátni, hogy egyszerűen hülyesége az, hogy ami nyílt szabvány keretein belül valósul meg, az csak gyengus lehet, ugye?
-
erdoke
titán
Szinte mindegyik komolyan vehető Linux disztrónak van egyébként jól beazonosítható gazdája, aki az összelapátolást és az esetleges supportot csinálja. Vagy tévednék? A többi meg...
Gondolom, a legtöbb routeren futó kódot is a nép gereblyézte össze, vagy sok cég összeadott aprópénzéből készül el a végleges forma. Ne kelljen már mindenkit visszairányítanom a #44-hez...
-
dabadab
titán
"A Linux mint technológiai maximum? Valahogy az ingyenessége ellenére mégis a felhasználók < 1%-a használja az összes verziót együttvéve."
Jajj, ne trollkodjál már itten. Egyrészt valószínűleg nem véletlen, hogy HPC-nél kb. egyeduralkodó meg az IBM is tolja erősen a Z-ken. Másrészt meg lehet, hogy desktopként nem olyan népszerű, viszont a Mediamarktban lassan már nem lehet úgy eldobni egy követ, hogy az ne egy Linuxot futtató routert / telefont / TV-t / akármit találjon el - ennek következtében lassan eljutunk oda, hogy lassan minden háztartásban lesz Linux.
-
Akkor én is had legyek már egy kicsit szőrszálhasogató. Elmondanád, hogy mit is értesz Te a "technológiai maximum" alatt?
Mert szerintem az elterjedtségnek nem túlzottan van sok köze ezen fogalomhoz: "Valahogy az ingyenessége ellenére mégis a felhasználók < 1%-a használja az összes verziót együttvéve." ....
-
erdoke
titán
Király, legalább elolvasnád, amit írtam eredetileg, megspórolnál sokaknak némi fölösleges nézelődést.
Ezek közül melyiknek nincs gazdája? A Linux mint technológiai maximum? Valahogy az ingyenessége ellenére mégis a felhasználók < 1%-a használja az összes verziót együttvéve. OpenGLMegint nem tudtad értelmezni az eggyel későbbi kommentemet. Ha a gazdátlan nyílt projektekkel kapcsolatban vannak fenntartásaim, akkor azonnal azt is állítom, hogy minden zárt kiváló minőségű? Brilliáns logikád van, vagy még inkább csak azt írod le, amit szeretnél hinni. Goto templom fórum...
-
dabadab
titán
válasz
Ja, hogy úgy. Persze, az OpenCL-t az implementálja, aki akarja.
-
Oliverda
titán
válasz
bitblueduck #67 üzenetére
Majd nézz utána, hogy hány professzionális alkalmazás támogatja a D3D-t és mennyi az OpenGL-t.
-
Geller72
veterán
A szabvány szó melyik részét nem értik ott az MS-nél? Összedőlne a világ, ha egyszer mindenki egy valamiért küzdene? Akárcsak ezt a ktsg itthoni politikai "elitet" látnám.
-
Oliverda
titán
válasz
Érdekes, hogy mennyivel magasabb a min FPS az OpenGL-nél.
-
dabadab
titán
válasz
bitblueduck #63 üzenetére
"Lehetséges lenne a visual studio-ba beleimplementálni?"
Persze, ez már most is megy.
A VS-hez egyébként is százmillió 3rd pty kiegészítő van, simán lehet írni olyat is (ha még nincs), ami OpenCL-hez csinál mindenféle fancy cuccot."Tehát, egy drága, zárt szoftverbe kockázat nélkül beletehetik?"
Igazából nem magába a szoftverbe teszik bele, hanem a VS által nyújtott beállítási lehetőségeket meg plugin interface-t használják.
-
bitblueduck
senior tag
válasz
M@trixfan #61 üzenetére
Nem érzem, hogy attól fals lenne az állítás, hogy az MS nagyon sok pénzt tudott belerakni a DX-be. Melyiket állítást cáfolja?
Közben eszembe jutott még valami. Tegyük fel, hogy meglenne a szándék az OpenCl támogatására. Lehetséges lenne a visual studio-ba beleimplementálni? Elsősorban jogi, nem technikai oldalról lehet problémás, csak nem értek hozzá. Tehát, egy drága, zárt szoftverbe kockázat nélkül beletehetik?(#62) hohoo : ha egy opengl wrapper lassít, az nem a d3d hibája szerintem.
-
hohoo
senior tag
válasz
M@trixfan #61 üzenetére
nem gyorsabb a dx, max népszerűbb. Bár kevés van, de ahány játékban ahol opengl és directx is elérhető, mindig az opengl volt a gyorsabb, nem is kicsit (és nem néhány százalékkal, hanem szabad szemmel is jól láthatóan). Arról nem is beszélve, hogy az összes multiplatform játék (amit winen és xboxon kívül másra is kiadnak) opengl-es alapon, sokszor egy wrapper fordítja az opengl parancsokat directx-re (ezért IS lassabb a d3d-re).
-
M@trixfan
addikt
válasz
bitblueduck #42 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy utólag visszanézve könnyen lehet ilyen fals megállapításokra jutni. A DirectX tolulása az egy üzleti stratégia volt, egyáltalán nem informatikai evolúció. A nagy ötlet a játékok platformhoz kötésének fontosságának felismerése volt a megfelelő időpontban. A Microsoft addig nyomta bele a pénzt amíg kiszorította az OpenGL-t. Persze, hogy gyorsabb ha pl. több bug report érkezik DirectX környezet alá, önmagát gerjesztő folyamat. Ha az OpenGL mögött is ekkora pénzmag állna akkor egyáltalán nem így alakult volna. Ugyanez lehet ezzel az új kiterjesztéssel is. Nagyon remélem, hogy az iparnak felnyílik a szeme, hogy milyen veszélyeket rejt magában az MS-féle politika. űsokkal szimpatikusabb pl. az Apple hozzáállása a "general purpose computing" témakörhöz. Keményen energiát fektettek az OpenCL-be és elérhetővé teszik másnak is. Ugyanez a Facetime is ami teljesen nyitott szabványra épít és bárkinek elérhető. A lényeg a széleslátás.
-
hohoo
senior tag
Szerintem neked bármilyen ellenpéldát hoznánk, egyik sem lenne megfelelő. De azért próbáljuk ki: chrome (bizony nagy részét nem a gugli csinálja, hanem open), openal, vlc player, opengl (bizony jóval gyorsabb mint a d3d, és stabilabb is annál [link]), linux.
Ellenben tudok mondani példákat is a zártak rossz minőségére is: windows media player, live messenger, ie, virtual pc, töredezettségmentesítő és ez csak pár ms "csoda" volt, sokat lehetne még találni.
-
tuser
aktív tag
válasz
bitblueduck #50 üzenetére
Te lennél az aki Hitlert is újraválasztaná.
-
erdoke
titán
Meggyőzhető vagyok, de semmiképpen nem a személyemmel kapcsolatos süketeléssel.
Esetleg ha hoztok ellenpéldákat, tehát hogy melyik openfrí, sok cég kis befektetésével, demokratikusan gründolt projekt hozta ki a maximumot a technikai lehetőségekből...Valamiért azonnal besorolják az embert a másik oldalhoz, ha az egyikkel kapcsolatban valami kritikát fogalmaz meg.
Pedig nem minden fekete és fehér.
-
bitblueduck
senior tag
Ok, és én be is dobom a törölközőt, mert a téma kicsit elment MS vs. nem MS vitába, és én egyre inkább az MS oldalt propagálom, mint valami fanboy... miközben szerintem valahol a kettő között van a megoldás.
Én jól elvagyok a redmondi technológiákkal, és a C++ AMP is jó szerintem, de ha mindenhol csak őket lehetne választani az nagyon rossz lenne. -
válasz
bitblueduck #52 üzenetére
Ezzel most pontosan mit is szerettél volna igazolni?
mert ha az
OpenGL - DX párost hozod párhuzamként az OpenCL - C++ AMP pároshoz, akkor az erősen fals -
dabadab
titán
válasz
bitblueduck #52 üzenetére
A Longs Peak még mindig jobban sikerült a végén, mint pl. a Cairo vagy a Copland, szóval ez sokat nem bizonyít.
-
hohoo
senior tag
válasz
bitblueduck #42 üzenetére
A dx rohadtul nem korszerű, az opengl fel tudta venni a versenyt, konkrétan dx9-ig jobb is volt nem kicsit... de még is a dx ment, vajon miért?
-
killerjohn
addikt
nagyon remélem, hogy továbbviszik a C# felé. Nagyon elkelne oda, azonnal nekiesnénk a számításigényes cuccokat AMP kompatibilissé tenni. Kapnak a kiszolgálók pár radeon kártyát, aztán helló, nem kell vagyonért xeon procikat venni
-
válasz
bitblueduck #36 üzenetére
Rövidlátó vagy, zéró "történelmi" ismerettel.
Ahova az MS beteszi a lábát, annak vége, előbb utóbb windózpécéhez kötődik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt mondták, hogy a következő Visual Studio frissítés tartalmazza. Ezt pontos időponthoz nem tudom kötni, de idén biztosan kint lesz.
(#27) hohoo: Ott a pont. Cool, hogy most megy az open, meg minden, csak nem tisztázott kérdés, hogy mikor zárják.
Technikailag amúgy most mindegy, hogy melyikre van írva a program, mert ugyanazt az eredményt kapod, de az OpenCL platformot a jövőben nem fogják lezárni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez van OpenCL-nél is, csak senki sem csinálja meg, mert a gyártók helyett senki sem vállalja be jelenleg a tesztelést. A gyártók számára az a jó, ha teljes platformot veszel, így ők nem fogják tesztelni, egymás holmijait.
Ugyanazt kapod, mint az OpenCL-lel. Dettó ugyanaz az egész, csak mások az alapok, de a logikai működésben nulla az eltérés.
A kívánt "Mix & match any HW from any vendor, one exe" tehát van mindkét platformon. Minimum két kernel kell hozzá, és eltérő eszközök támogatása. A kódba nem nagy kunszt beleírni, de a tesztelés már problémás, tekintve, hogy egyik gyártó sem hajlandó együttműködni a másikkal, mert az Intelnek az a jó, ha csak tőlük van a hardvered, az AMD-nek szintén, míg az NV-nek az a jó, ha inkább CUDA-ra jönnek a programok.
Ezt a mixelést a jövőben el lehet felejteni, ha igényes támogatást akarsz a heterogén platformokra. Tekintve, hogy az OpenCL és a C++ AMP-nek is kell idő, így 2013-ra lesz olyan helyzet, hogy a komoly heterogén alkalmazások elözönlik a piacot. Akkora az Intel és az AMD mellett az NV-nek is lesz teljes platformja. És számukra is az lesz az értékes, ha az NV APU-hoz NV holmikat veszel. Ez az üzleti érdek. Az, hogy te szeretnél mixelni, másodlagos. A rendszer ad rá lehetőséget, és a gyártók ezt alapvetően nem akadályozzák meg, csak ne várd el a teljes körű terméktámogatást. -
válasz
bitblueduck #36 üzenetére
Ha más platformokon is azonos minőségben fog futni, mint az openCL, akkor mindegy. De mivel MS dologról van szó, ezt sokan fenntartásokkal kezelik.
-
bitblueduck
senior tag
Én üdvözlöm a MS C++ AMP-jét. Akinek meg nem tetszik, használhat fejlesztésre opencl-t vagy CUDA-t. End user-ek többségének miért nem midegy? (nyilván a CUDA nem, de az desktop fronton inkább csak kuriózum lesz szerintem).
-
siriq
őstag
Directcomputing most mar csak roviden DC mert melo utan vagyok. Ha megnezed a videot akkor DC tamogatott hw-n fut a cc++ AMP. Szamomra ebbol mar elony, hogy nem kell szenvedni az amd-s majd a masik megoldja, hogy jo legyen mert az en platformomon megy(persze ha valami hiba felmerul). Szabadabb hw mixelest biztosit mert nem csak a mostani pc-s platformon fut. Persze az opencl-re is lehet mondani ezt. Viszont ha amd-s multicore cpu megy NV-vel mar tetszetosebb a dolog. Mondtam egy hasrautes szeru peldat.
Az fejlesztesnek meg nincs vege, igy a teljes potencialt nem latja az ember. -
siriq
őstag
En sem ertem ezeket a nyavalygasokat . Nekem sokkal szimpatikusabb mint az opencl. Az egyik videoban amit masik topicban linkeltem van egy resz: ezt barmilyen hw-n meg lehet csinalni? Persze. (gondolom van egy alap kriterium es kesz. Szoval lehet orulni. Nem kell majd szenvedni ha az amd nem foglalkozi azzal, hogy intelnel fagy az opencl. Igazan kozos kod, platform fuggetlen. Persze aki eddig az opencl szekeret tolta annak ez biztos nem fog tetszeni. Amd proci melle NV kari es mukodik rendesen minden.
-
hohoo
senior tag
válasz
robotjatek #24 üzenetére
pedig már megtörtént egyszer... directx is nem csak winre volt, aztán win only lett, és most a d3d a gátja annak hogy winen kívül más platformon is faszán működjön minden játék.
-
proci985
MODERÁTOR
arról nincs hír, hogy mikorra jön a fejlesztői környezet?
zárójelben: nyár van, időm van, és a szabadidőmet programozással terveztem eltölteni...
-
DRB
senior tag
válasz
robotjatek #24 üzenetére
Igen, valóban "kissé" túloztam. Viszont az is elképzelhető(és erre talán nagyobb is az esély), hogy néminemű akadályokat fognak gördíteni az OpenCL útjába. Mondjuk Windowson "valamiért" döcögősen fog futni a kód, vagy valami hasonló, volt már ilyen és ez még simán belefér az ms erkölcsi normájába.
-
DRB
senior tag
válasz
robotjatek #22 üzenetére
Az a probléma, hogy most még nyílt, most még megy mindenen, de ha esetleg elterjed és netán lesznek jó sokan akik erre alapoznak majd, na akkor jön az ms(ismerve őket) és bejelenti, hogy kész vége, ennyi volt, mostantól fizetős/csak egy bizonyos oprendszeren megy/mitom én mi. És lehet őket majd perelni, esetleg meg is nyerik majd többen is(bár ez is kétséges, mert majd találnak a mostani licencben egy kisbetűs rész ami felett majd mindenki átsiklott, vagy teljesen mindegy, az ms megoldja, hogy neki legyen igaza), 3-5 vagy még több év alatt, de addig vagy fizetnek, vagy megpróbálják másképp felépíteni amit lerombolt az ms, vagy csak simán tönkremennek. De ne legyen igazam, amúgy is nagyon sarkítottam, de azért ki lehet hámozni mit akartam mondani.
-
robotjatek
tag
Most azonkívül hogy fúj mocskos Microsoft, mi is a probléma ezzel? Az AMD és az nVidia jelezte hogy támogatja, tehát Windowson lehet majd használni ami tetszik. Nyílt is, tehát más rendszeren is megoldható. Komolyan nem értem a felháborodást
-
DRB
senior tag
Azért írtam Abu85-nek a hátsószándékról, mert gyanús nekem ez a Microsoft, nem kicsit, nagyon, és ez is nem most kezdődött nálam.
Viszont ettől függetlenül mindenképpen támogatom, hogy legyen választási lehetőség. Gondolj bele, nem lakunk egyforma házakba/lakásokban, nem járunk egyforma autókkal stb stb, és ez így jó, szóval kell alternatíva(szerintem) és ez csak egy hétköznapi dolgokból merített példa, rengeteg egyéb más indok is van. Csak hát az a fránya ms, az itt gond. -
dezz
nagyúr
Azért a versenynek vannak pozitív hatásai is... Mint pl. a kompatibilitás növelése, overhead csökkentése, jobb feljesztői support, stb. stb.
A MS-nak kapásból van behoznivalója, ami a DirectCompute-ot illeti...
Megj.: az A8-3500M egy mobil Llano, 1,5 GHz-es CPU és 444 MHz-es GPU órajellel. (Az alacsony CPU-only double-precision érték vélhetően abból fakadt, hogy a vonatkozó tesztprogram nem ismerte fel jól az új procit és pl. nem SSE2/3 kódot futtatott.)
-
Strezi
őstag
Videók:
http://channel9.msdn.com/ -
Strezi
őstag
Vazeee, ezt a fanyalgást amit itt produkáltok!
Megnéztétek a videót, tudjátok egyáltalán mi ez? Két plusz sor amit hozzá kell írni, és mostantól a C++ szabvány része [pont]
DX11 compute shader alapú, innentől mit is kell a gyártóknak külön támogatniuk?Egy darab egységes futtatható fájl. Nekem tetszik, még sok ilyen fejlesztést!
Fanyalgás helyett lehet írni a linuxos fordítót
-
Chiller
őstag
Na ilyenkor kéne egy oltári nagy pert az ms nyakába varrni.
Sajnos nem élek kint, és nincs ennyi lóvém, de ha ez meglenne, tuti odavágnék. -
Youri
veterán
Gondolom az OpenCL az Open miatt nem jó az ms-nek....
-
hohoo
senior tag
"de mindenképpen örömteli, hogy nem zárják a felületet a Windowshoz." ja... MÉG.
(aztán ha sikerül elterjeszteniük, akkor egyszer csak "sajnáljuk a következő verzió windows specifikus dolgokat használ, így nem fog menni máson").
Ez egy trójai ló... De remélhetőleg a fejlesztők tanultak a múltból.Ahhoz hogy ez az izé gpu-t használjon, ahhoz a gpu driverben is kéne támogatás. Mivel az nv és az ati is az opencl-t támogatja, és az intel is, remélem az első dolguk lesz ennek a c++ amp-nak a gpu használatát ellehetetleníteni, mert megérdemli az ms.
-
hurrá... ettől biztosan mindenkinek jobb lesz
szokásos ms style... nehogy a felhasználóknak jó legyen.
-
lvb
aktív tag
Ha a célnak megfelel - esetleg csak kevéssel lesz rosszabb, mint az OpenCL-, és integrálják a Visual Studio -ba, azaz benne lesz a PlatformSDK-ban, akkor csinálják. Főleg, ha kényelmesebb lesz a használata, mint az OpenCL-é. Ha számomra megfelelően használható, akkor leszarom, hogy éppen melyik mamut szabványa fog nyerni. Amúgy nyerjen az, amelyiket kényelmesebb használni, és megfelel a céljaimnak
-
Rickazoid
addikt
Csak egyszer érném meg, hogy ne akarjanak pontosan ugyan arra más megoldást csinálni, ott is versengeni, ahol tényleg nem kéne. Főleg ha mindkettőt mindenki támogatja (gondolom az, hogy nem szívleli a MS az OpenCL-t, nem azt jelenti, hogy nem lesz alkalmazható Windows alatt), akkor minek kettő? Fejlesztene mindenki csak egy szabványos megoldást, bármelyiket, a húzóerők a fejlesztésre úgyis az igények lennének.
-
DRB
senior tag
Annyira nem vészes a dolog, lesz olyan aki ezt, és lesz olyan aki az OpenCL-t fogja preferálni(szerintem). Főleg annak tükrében, hogy ez felület sincs semmihez kötve(se hardver, se oprendszer, stb).
(#4): Mondjuk a "hátsó szándék" az már egy másik kérdés, legalább is nekünk, ms-nél nem annyira.
-
lenox
veterán
Kar, hogy egy szabvany nem eleg... Meg majd melyik feature melyik gyartotol ,melyik hardveren, melyik software platformon erheto el, jaj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Béta iOS-t használók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest