- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
piglet76
tag
válasz
molnardenes #10127 üzenetére
Sajnos nekem is csinálja, egyáltalán nem egyedi a jelenség.
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #10104 üzenetére
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni!
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #10100 üzenetére
Köszi uram!
A korábbi romokkal is a túlzott akkuhasználat volt a gondom, de akkor lehet, hogy nem marad más lehetőségem.
Tudom, hogy neked már nincs meg a teló, de esetleg tudod, hogy mennyire kellene visszamennem időben? -
piglet76
tag
Kedves "kollégák"!
Segítsetek, adjatok tanácsot, mert már az idegbaj kerülget...
Tegnap kénytelen voltam a Cyanogen ROM-ról visszatérni MIUI-ra, mert baromira zabálta az aksit.
Szóval adott a MIUI Magyarország oldaláról letöltött v6.1.28-as MultiROM (v7). Tiszta telepítés, szokásos minden törlés, egyebek. Hiba nélkül felment....és itt jön az agyérgörcs: Valami oknál fogva olyan, mintha a háttérben (lekapcsolt kijelző mellett) lekapcsolna a wifi.
WhatsApp-ot használok, a web-es felületen is, és egyfolytában megszakad a kapcsolat, merthogy a telefonon nincs online. Ugyan ez a helyzet természetesen a telefonon is: Nem kapom meg az üzeneteket, ha a telefon csak pihen. Amint felélesztem, sokszor 20-30 perccel korábban kapott üzenetek esnek be azonnal.
Levelezőnek K9 Mail van most éppen fent, dettó...Megnéztem/átnéztem már minden beállítást, amit csak találtam wifi-re, energiagazdálkodásra, WhatsApp-ra vonatkozólag, de egyszerűen nem értem az okát. ELMÉLETBEN be van kapcsolva a wifi beállításoknál, hogy tartsa bekapcsolva wifit alvó üzemmódban. Kipróbáltam azt is, hogy kikapcsoltam ugyan itt a wifi optimalizálása opciót. Nem segített...
A Beállítások->Rendszer->Akkumulátor->Akkumulátor profilok menüpontban az Energiatakarékosság ki van kapcsolva.
Az Akkumulátor használat előzményeit megnézve úgy látszik, hogy folyamatosan volt wifi, leszámítva az úton töltött időt.Megöl az ideg, mert Cyanogen alatt hibátlanul ment, azt megelőzően még nem használtam a WhatsApp-ot, de emlékezetem szerint az e-mail például fennakadás nélkül ment.
Van valakinek ötlete? Használtok WhatsApp-ot, nektek működik? A ROM-mal lehet a gond? Egyszerűen nincs már ötletem...
Előre is köszi!!! -
piglet76
tag
válasz
Csóró™ #10055 üzenetére
Ez csak természetes, szívesen!
- Akku egyenlőre jól bírja, nem látom, hogy jobban merülne, pedig egész nap nyomogattam, telepítettem.
- Wifi eddig stabil, nekem most jobb, mint a v7-es rommal.
- GPS-t csak ablakból néztem, 3 programmal is, kb. fél perc alatt kapott stabil jelet (ritkán használom sajnos, szóval többet nem nagyon tudok mondani egyenlőre)
- Mobilnetem nincsA videót majd ígérem kipróbálom, és arról is beszámolok.
-
piglet76
tag
Nos, akkor a CM 12.1 tapasztalatim, 1 nap használat után:
Pozitív:
- Van benne Magyar nyelv
- Nagyon gyors, folyamatos
- Szép (legalábbis nekem, aki nem használtam még Lolli-t)
- Könnyen témázható
- Apró, a használatot megkönnyítő beállítások
- Egybe particionált belső memória -> elég hely a telepítésekre
- A Z-device tesz alapján minden működikNegatívum:
- A Pop3 vagy Imap fiókot nem lehet hozzáadni a beállítások menüben, mert rögtön crash-sel a program. Gmail kliens telepítésével, azon belül viszont minden működik.
- A bluetooth is kicsit trükkös: Nem volt hajlandó települni/futni az okoskarkötőm programja. Kiírta, hogy az eszközöm (telefon) nem támogatja a megfelelő verziót. Szerencsére van fent egy patch a ROM letöltési oldalán, azt telepítve helyrejött a dolog.
- Azért van pár olyan dolog, amit a MIUI-ban nagyon megszoktam már és itt hiányzik pl.: automatikus profilváltás, és még 1-2 ilyen kis dologMég csak most kezdem el igazán belakni, szóval többet egyenlőre nem tudok mondani, de ha találok bármi érdekeset megosztom a tapasztalataimat. Eddig tetszik.
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #10052 üzenetére
Hűha, akkor pláne köszönöm!
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #10048 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mi is ez? Csak, hogy ne hülyén haljak meg.
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #10046 üzenetére
Köszönöm! Hétvégén biztos nekiesek! Nagyon kíváncsi vagyok. -
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #10013 üzenetére
Úgy gondolom, hogy teszek ezzel próbát.
Mindenképpen tiszta, teljes telepítést csinálok, a korábbi leírásod alapján, az mindig jó volt.Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a rom telepítése után itt is javasolt/szükséges az uboot patch telepítése?
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #9925 üzenetére
A magam és minden tulaj nevében köszi az eddigi segítségedet!
Használd sokáig az új telefonodat is! -
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #9511 üzenetére
Nem így értettem, hanem, hogy simán felmegy, minden őszülést, és gyöngyöző homlokot kiváltó esemény nélkül. -
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #9509 üzenetére
A te leírásod alapján csináltam anno a v6-ra váltást, csak az nem jött be, mert baromira merült nekem a telefonom, így visszatértem a v5-re. Remélem most sem lesz gond a telepítéssel. -
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #9507 üzenetére
Annyit kérdeznék ezzel kapcsolatban, hogy ha verziót váltok (v5 -> v7) tiszta telepítéssel, és nem szeretném cserélni a recoveryt, akkor nyugodtan használhatom a nálam jelenleg fent lévő 2.8.6.0-t?
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #8983 üzenetére
Részemről is aláírva.
-
piglet76
tag
Tudnátok abban segíteni, hogy mi lehet a megoldás a következő problémában?
V6-os, 5.6.11-es ROM van a telefonomon, rootolva is van. A korábban V5 alatt működő MiKey alkalmazást raktam fel most is, simán települt, elindult, kapott engedélyeket, automatikus indítást, minden ok.
Az első újraindítás után azonban eltűnt: Az ikonja is, és az alkalmazások között sem látom, olyan, mintha nem is lenne fent a készüléken, a bedugott MiKey-t fejhallgatónak látja... Ha megint felrakom, a helyzet ugyan ez.
Találtam újabb verziót, letöltöttem, telepíteném: A telepítő kiírja, hogy VAN RÉGEBBI VERZIÓ a telefonon(?), lecserélem-e. Mondom, ok... Majd kiírja, hogy nincs elég szabad helyem...
Természetesen szinte üres a készülék, bármi mást simán tudok telepíteni.Találkoztatok-e már ilyennel, mi lehet a megoldás?
-
piglet76
tag
Itt is szeretném megköszönni Milestone2 kollégának a segítségét a V5-ről V6-ra átálláshoz!
A leírása, és tanácsai alapján sikeresen frissítettem a rendszerem. Még szokatlan és néhány dolog furcsa benne, de majd belejövök. -
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #8771 üzenetére
Milestone mester, nekem is elküldenéd azt a bizonyos szájbarágós leírást, amit tahepának?
-
piglet76
tag
AirDroid:
Tapasztaltatok olyat, hogy az AirDroid beolvassa az smseket, a hívásnaplót, de a TELEFONKÖNYVET NEM?
Emiatt csak a számok jelennek meg mind a két előbb említett menüpontban is, illetve semmilyen lehetőségem a telefonkönyv szerkesztésére. Mintha nem is lennének kontaktjaim...
Az összes többi funkció tökéletesen működik, így aztán nem értem a miértjét...Valaki? Ötlet, tipp, megoldás?
-
piglet76
tag
Használ valaki SUPER BACKUP (Pro)-t rajtam kívül? Tudnátok segíteni?
Cca. 3 éve használom már a programot, szinte azonnal megvettem, mert számomra nagyon praktikus. Azonban mióta megvan a Note-om, egy érdekes jelenségbe futottam bele, ezért kérem a tanácsotokat/segítségeteket.
Az alkalmazások mentésénél iszonyúan lassan végzi a backupot. Látványosan lassabban, mint akár az előző 2 magos Star telómon, sőt, talán még a nagyon régi HTC Wildfire S-em is gyorsabban végezte ezt a műveletet.
Az benne a furcsa, hogy az összes többi műveletnél látom, hogy gyorsabb, mint a korábbi telefonjaimnál, tehát igenis számít, hogy mi ketyeg alatta. A névjegy, sms import/export sokkal zökkenőmentesebb, mint a régebbi telefonjaimon volt, ugyan ezzel az app-al. Az alkalmazásoknál viszont csak szüttyög, nagyon sokáig.
A kártya egy 16GB-os Class10-es Samsung (, ez volt a Star-ban is anno). A 30-as ROM-ot használom, mióta megjelent az van a telómon.Ötlet, tipp, javaslat?
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #7351 üzenetére
Én is csak a custom recovery-re emlékeztem.
Mindent úgy csináltam, ahogy az első pár lépesben írtad!!! (Alaposan, többször is átolvastam az összefoglalót, és a különböző ott található leírásokat.)
Sajnos már nem emléxem, hogy mi VOLT a pontos jelenség, de a TWRP telepítése után ugyan úgy a gyári recovery köszönt vissza rám, mikor újraindítottam, bebootoltam.Viszont mivel elb@szni nem szerettem volna a telefont, és a 30-as legalább felmászott a készülékre (az pont akkor jelent meg), így nem feszegettem tovább a dolgot. Akkoriban még bíztam benne, hogy FOLYAMATOSAN, az ígéreteknek megfelelően kapjuk a gyári frissítéseket, így nem volt olyan érdekes számomra a custom recovery hiánya. Sajnos, mivel ez nem teljesen így lett, ezért előkerült megint az igényem...
Köszönöm szépen a tanácsaidat, MINDENKÉPPEN nagyon alaposan megpróbálom majd betartani a mentésre vonatkozó lépéseket, mert nem szeretném kinyírni a telefont.
(Aztán az is lehet, hogy megkérek egy itteni szakembert, hogy némi juttatás (sör/bor/pálinka) fejében a helyszínen segítsen nekem az első alkalommal egy pontos, mindenre kiterjedő mentésben, az új ROM feltelepítésében.
)
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #7349 üzenetére
Ismételten csak megköszönni tudom a segítségedet!
Elgondolkodtató a dolog, ezek alapján is úgy tűnik, hogy kedvezőek a tapasztalatok.
Bele fogom vetni magad az általad linkelt XDA-s topicba, olvasgatok még róla.Még 1 kérdés: Ugye jól tudom, hogy ezt a ROMot nem tudnám felpakolni a gyári recoveryvel? (Sajnos a TWRP sehogy sem ment fel nekem miután vhogy nehezen felszenvedtem a 17-es nyamvadt gyári ROM helyett a 30-ast.
)
-
piglet76
tag
válasz
Milestone2 #7347 üzenetére
Amúgy is a Vifrom érdekelt volna jobban!
Akkuidő, sebesség (akadás, röcögés), hardverek működése tekintetében mi volt a tapasztalatod?
Én a gyári 30-at használom még most is, egy-két programnál van hibám sajnos, de amúgy stabilan, jól működik. Viszont az az 1-2 program kilépeget, és hol fut, hol nem, szóval időszerű lenne esetleg cserélnem. -
piglet76
tag
Most, hogy már egyre többen próbálgatjátok a ROMokat ismét felteszem a novemberi kérdésemet:
Próbáltátok már ezt a romot: Miui V5?esetleg ezt: Vifrom?
A leírásaik alapján mindkettő tartalmazza a magyar nyelvet is, és a stabil 37-re épül, amit ti is szerettek.
Mindkettő kommentjei eléggé dicséretesek, valamelyik vállalkozó kedvű, romolásban jártas kolléga nem próbálná ki őket esetleg?
Érdekelne a személyes véleményetek! -
piglet76
tag
-
piglet76
tag
Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindannyitoknak!
-
piglet76
tag
19 éve kereskedelemben dolgozom, szóval sok újat ezzel kapcsolatban nem tudsz nekem mondani.
Én azonban a mai napig úgy gondolom, hogy van különbség a tisztességes haszon és a "keresleti piac kiaknázása" között. Magyarországon sajnos nagyon sokan (vendéglátóstól a kereskedőkön át a "tanácsadókig", stb...) gyorsan és könnyen akarnak meggazdagodni. Ez van.
De ezzel már tényleg nagyon eltávolodtunk a topictól... -
piglet76
tag
válasz
maggi1886076 #5126 üzenetére
Persze, teljes mértékben igazad van. Sajnos ez valóban nem ugyan az a kategória. Sem árban, sem szállításban.
GoldhandRent: Igen, ez is egy járható út lenne, de arra is kíváncsi lennék/leszek, hogy vajon a Xiaomi itthoni forgalmazói rámozdulnak-e a gyártó ezen termékeire, és ha igen, vajon mennyiért.
Mert sajnos a Note és az 1S árából kiindulva elég nagy és fájó árrést alkalmaznak. Magyar ügyintézés és garancia ide vagy oda, azért jelentősen drágábbak a termékek náluk. -
piglet76
tag
válasz
maggi1886076 #5124 üzenetére
Igaz, de ez sok esetben más termékkel is így van.
A legtöbb neten rendelt cuccomat sosem láttam előtte élőben, csak reméltem, hogy azt kapom, amit szeretnék.GoldhandRent: Hát, ha már nem lehet kapni, akkor sajnos oly mindegy.
-
piglet76
tag
válasz
maggi1886076 #5120 üzenetére
~210.000-ért? Miért ne lenne az?
Pont most itt a pH!-n az új cikk, hogy a Loewe "olcsó" 48"-os modelje 1.900€ , ami pár fitying híján 600.000 magyar forint.
Az mégsem ugyanaz az összeg! -
piglet76
tag
válasz
Ruffian #5117 üzenetére
Én most megnyitottam asztali böngészőn a linket, majd Google Translate, és úgy néz ki, hogy a http://xiaomi.m.tmall.com/ címre visz a a link. Kiegészítőket reklámoz Note-oz, 1S-hez. Azért remélem nem marad így sokáig.
VISZONT: Azért az ajánlatok között szereplő, 49"-es, 3D-s, 4K-s Xiaomi TV2 ~165.000 forintért simán hazajöhetne hozzám.
Annyiért szívesen megvenném!
-
piglet76
tag
Két kérdésem lenne hozzátok, remélem tudtok segíteni.
- Nem tudjátok véletlenül, hogy ez az alkalmazás vagy micsoda mi lehet? 30-as ROM-ot használok és mostanában felajánlja a 37-es frissítését, valamint ennek a "valaminek" is... Ötlet, hogy mi lehet ez?
- A másik, hogy találkoztatok-e már ilyen hibával, és ha igen, akkor mi a megoldás rá, hogy számos alkalmazás, ami most fut a telefonomon önmagából nem frissíthető. Ilyen pl. a MiKey, a Mi Market, de így jártam még 1-2 más alkalmazással is, ami automatikusan keresi a saját frissítéseit.
Kiírja, hogy van új verzió, letölti, elindítja a telepítőt (updatert?), engedélyt kér hozzá, majd kiírja, hogy nem sikerült telepíteni a friss verziót. Sok esetben el kell távolítanom először a telefonról a régi verziót, és csak akkor megy fel az új. Nem értem, hogy miért.
A telefon rootolva van, de lehet, hogy valami engedélyt nem adtam meg?Előre is köszi a segítséget!
-
piglet76
tag
Valaki próbálta már ezt a ROM-ot: [link]
A leírása és a hozzászólások alapján jónak tűnik, érdeklődöm, hogy hátha van róla nektek is tapasztalatotok. Mivel a 37-es stabilra épül, így elgondolkoztam rajta.
-
-
piglet76
tag
Kérdésem lenne hozzátok:
Eddig Bluetooth fülest használtam, ami sajnos megadta magát, így csak most tűnt fel, hogy a vezetékes fejhallgatóknak valóban eléggé gyengécske a hangereje, még maximumon is. Bluetooth-on ilyen gondom nem volt, a telefon egyéb hangereje is elégséges volt mindig.
Végigolvastam a topicot, és láttam, hogy többen is írtátok ezt a jelenséget, és megoldásokat is rá Engineer-módban. De bevallom, nekem egy kicsit kusza volt a dolog a különböző limitekkel, egyebekkel.
Tudna valaki segíteni abban, hogy lépésről, lépésre leírja, hogy pontosan milyen módban (pl.: Normal) , milyen típust (talán MEDIA?), paramétert (Level?), és mire kell ahhoz változtatnom, hogy a vezetékes fejhallgató hangosabb legyen zenelejátszás alatt?
-
piglet76
tag
Ok, köszi MINDENKINEK a tippeket, javaslatokat!
-
piglet76
tag
válasz
maggi1886076 #2880 üzenetére
Maggi: Pontosan EZ volt a kérdésem, hogy milyen adaptert JAVASOLTOK hozzá, ha nem a gyárit akarom használni. Továbbra is várom az esetleges javaslatokat, hogy aztán okosan dönthessek.
McReay: Igen, valami ilyesmi váltotta ki a "pánikot".
Akkor marad egyenlőre a gyári, EU adapterrel. Neked is köszi a választ F4ther! -
piglet76
tag
Nem tudom, hogy mi a KONKRÉT gond vele, de többen is írták korábban itt a topicban, hogy felejtős. Innen indult ki a kérdésem.
Nekem is US csatis jött, de fordítom nincs hozzá, így nem is kezdtem el használni. -
piglet76
tag
Kérdésem lenne hozzátok:
Mivel többen is írtátok itt, a topicban, hogy a gyári töltőjét nem érdemes használni (, ami egyébként, ahogy néztem 2A-es) az lenne a kérdés, hogy mit ajánlotok helyette?
Érdemes keresnem egy szintén 2A-es verziót? -
piglet76
tag
Köszi, ezt is meg fogom nézni mindenképpen!
Most, így töltés után azért már jobb a helyzet: 25955. :-) Megnyugodtam.Viszont gyári visszaállítás után is megmaradtak a telepített appok, ahogy azt már előttem is jelezték. Azért ezt én is furcsállom. Ilyennel még nem találkoztam egyik androidos telefonomnál sem.
Kigyomláltam kézzel, de ez így meglepő... -
piglet76
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Az tény, hogy mondjuk az aksi ~10%-on volt.
Ha nem az, akkor nem tudom mi lehet az oka.
Majd megnézem egy töltés után is. -
piglet76
tag
Nos, SIKERÜLT!
Köszi a segítséget!
Bár a Recoveryben nyomtam egy Wipe Data/Factory Reset-et, az újraindulás után fent maradtak a VROOT által felpakolt kínai appok, a MUT is, a Root Checker is..
Viszont a verzió alatt már 30-at látok! Yeee!És a Biztonság ül alatt is vannak ROOT jogok.
Szóval azt hiszem, hogy nyomok még neki innen a rendszer alól is egy gyári visszaállítást majd, hogy tényleg üres lappal kezdhessek. -
piglet76
tag
Ja, még egy gyors kérdés: MIUTÁN felraktam a ROM-ot, érdemes gyári visszaállítást csinálnom a telefonból, vagy a recovery WIPE funkciójával? Semmi fontos nincs rajta, mehet minden a levesbe...
-
piglet76
tag
kcsa és tolvaj!, ismételten köszi!
Most akkor eltűnök egy kicsit, és gyöngyöző homlokkal nekiállok a dolognak.
Referálok pár perc múlva... -
piglet76
tag
bodrik11 és tolvaj! :
Köszönöm a gyors reagálást, mindjárt ki is próbálom őket!
Mégis melyik az ajánlottabb: A sima stock recoveryből, vagy a rendszerből az updater alkalmazás segítségével? (Az updater-t a 25-ös ROM-ból tettem fel, mert nem volt telepítve, nem tudom van-e ennek jelentősége...)
-
piglet76
tag
Helló Mindenkinek!
Segítséget kérek mert elakadtam!!!
Coolboy-tól kézhez kaptam nemrég a telefonom, sajnos a 17-es rommal. ALAPOSAN végigolvastam a topicot, és megpróbáltam véghezvinni a "lehetetlen"-t.
Először xhege leírását követtem, de ugyan azt a hibaüzenetet kaptam, mint amit milcse93-is említ a rootolásnál..
Tehát jött milcse93 leírása: Az első hozzászólásból a drivereket felraktam, a gép és a PDANET látja a telefont, VROOT-ot telepítettem, futtattam, végigment, telefon újraindult, és fent van egy rakás app.És itt kezdődnek az érdekes dolgok: Root Checker szerint a telefon rootolva van, Mobil Uncle Tools szerint is, de a Security/Permissions fül alatt NEM tudom bekapcsolni a Root jogosultságot, szürkék a kapcsolók...
Ennek ellenére Mobil Uncle Tools-szal megpróbáltam a leírtak alapján telepíteni a TWRP-t. Hibaüzenet nem volt, de Recovery-ben újraindítva csak a gyári recovery indul el...Mi lehet a hiba, én rontottam-e el valamit, és főleg, hogyan tovább??? A cél természetesen egy stabil 29-es vagy 30-as ROM felrakása a készülékemre.
Előre is köszönöm az építő segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest