- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djculture #150 üzenetére
Mi számít gyenge gépnek?
Nekem egy Core2 alapú 2 magos Celeron E1200 procim van, ami a gyári 1600Mhz-en megy és összesen 512KByte L2 Cache-t tartalmaz. 2 GB Ram van a gépben. A videokártya egy GeForce 9300ge 256MB VRammal.
Szerintem ez gyenge gép.
Egy 32 bites Win7 van fent, és érezhetően gyorsabb a gép, mint a régi 32 bites XP. Mindkettő jogtiszta, semmi crack meg ilyesmi.
Maga az ablakkezelő egy picit lomhább Win7 esetén, mint XP-n, de szerintem ez főleg az animációk és az AERO miatt van - ha visszaváltanék Klasszikus témra, akkor valószínűleg hozná az XP sebességét.
Viszont a programok indítása sokkal gyorsabb Win7-en. A böngészők (Opera, FF, Iron) is gyorsabbak, de igazán a nagyobbaknál látványos a különbség: 3dsMAX, Photoshop, IBM Lotus Symphony, Flash Professional, Mudbox, NetBeans, AMD APP SDK, stb.És ami a leginkább feltűnő, hogy 2010 január óta nem kellett újratelepíteni, és sem lassulást, sem hibás működést nem tapasztaltam azóta.
Ez XP-vel nem így volt. Ott előbb-utóbb a sok fel-le telepítgetés (muszáj némeliyk kodek miatt, amivel szoktam filmeket konvertálni) után a nagyobb progik betöltése és a windows indítása is belassult, így egy évnél tovább szinte sosem bírta. -
válasz
CPT.Pirk #130 üzenetére
Ne akadj fent az ilyen megnyilvánulásokon.
Az XP idejében is volt sok ember, aki ragaszkodott a Win98-hoz, mert "az XP egy csicsás szar", és tele van hibával, és a Win98 mennyivel gyorsabb, stabilabb, jobb, stb.
Majd 10 év múlva, amikor egy weblapot sem lehet vele megnyitni, akkor frissítenek a mostani XP-sek Win7-re vagy Win8-ra és akkor a Win13 lesz a fúj szar, és a Win7 mennyivel jobb, szebb stabilabb, gyorsabb.mod: Régi gépre én sem tennék egyébként Win7-et, ez tény. Szóval nem akarom lehúzni az XP felhasználókat.
Anyáméknak nemrég raktam össze egy P4-es gépet, hogy legyen rajta párhuzamos meg soros port, és fusson rajta a 10 évvel ezelött megvásárolt NYÁK-tervező progi.Ez Win7-tel lehetetlen lett volna.
-
válasz
#41133696 #50 üzenetére
Szerintem két dologban tévedsz:
"...így nem is lényegesek a support lejárta után sem, hogy hány %-ban fogják még használni az XP-t."
Abból a szempontból lényeges, hogy a fejlesztők pontosabb képet kapjanak arról, hogy mire kell tesztelni a szoftvert.
Másrészt hiába adna az MS adatot arról, hogy hány XP-t vettek meg, az nem relevánc abból a szempontból, hogy hányan használják jelenleg.
Szerintem, a fizetős júzerek közül többen frissítenek újabb verzióra, mint a warezolók közül.A másik, meg hogy az iskolák, hivatalok néha nem is rendelkeznek rendszergazdával (pénzhiány miatt), és a Feri bácsi csinál mindent, mert mégiscsak ő az info tanár, de valójában ő is csak a "sorold fel a perifériákat" című kérdések kijavításához ért és a szomszéd Pistikét kérdezi meg hogy kell windózt felrakni...
Láttam ilyet Budapest belvárosában lévő középiskolában is, meg máshol is.
(#52) Inv1sus: Ezt azért írtam le, mert többen azzal érveltek, hogy azért kell frissíteni, mert az újabb Windows-ok biztonságosabbak. Pedig ha a többség nem él a Win7 biztonsági dolgaival, akkor ebből a szempontból jó az XP is.
Más kérdés, hogy szerintem Win7-et fölösleges külső progit használni, elég az MSE.
Nekem még az UAC letiltása + rendszergazda módban sem volt problémám. -
További ért sokak szerint az XP mellett, hogy azt törés nélkül is teljes értékűvé lehet tenni.
A win7-et tudtommal csak loaderrel lehet ingyen használni, ami okozhat problémákat tudtommal.
Ha tévedek, akkor jöhet a pü.Goodspeed: "akik anno megvették az XP-t és naprakészen tartják a legújabb javítócsomaggal"
Elhiheted, hogy nem ők teszik ki azt az 53%-ot.
Az iskolák, hivatalok, cégek, hiába vették meg az XP-t, de legtöbb esetben nem tartják naprakészen. Ez tapasztalat.
Ezekből az következik, hogy akik miatt nem akar kihalni az XP, azok kb. észre sem fogják venni ha megszűnik a support.
-
válasz
Johnny Cage #39 üzenetére
Úgy értettem, hogy biztonság szempontjából.
Egyébként az én egyik gépemen Win7 fut, minden frissítés bekapcsolva, és MSE-t hazsnálok, és 2-3 hetente futtatok más kártevő keresőket is (pl. Spybot), de sosem találnak semmit.
-
válasz
Black Dragon #28 üzenetére
De az emberek zömének nem esik le, hogy az a régi Windows miatt van.
Inkább áthívja a pistikét a 7-edikről aki majd feltesz egy letorrentezett vírusírtót, és az majd megoldja a dolgokat.
Az ismerőseim 90%-a azzal kezdi a Win használatát, hogy frissítések kikapcsol, vírusírtó feltesz, beépített tűzfal kikapcsol, másik tűzfal feltesz, hibernálás, indexelés, system restore, és a többi "gépzabáló szar" kikapcsol, stb, stb.
Nem-XP esetén UAC kikapcsol, rendszergazda módban használ mindent...Ilyen felhasználás mellett tök mindegy melyik Windows verzió van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest