- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gthomma
senior tag
Nagy lófasz a HTC seggébe !!!
"The ThunderBolt shipped with Android 2.2 (Froyo) and it was later updated in September 2011 to Android 2.3 (Gingerbread). In early February 2013, the ThunderBolt was updated to Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) and Sense 3.6."
A thunderbolt belsőleg szinte ugyan az mint a DHD .......
"The ThunderBolt has a second generation 1Ghz Snapdragon processor manufactured by Qualcomm, and runs on Verizon's 4G LTE Network. It runs Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, with the custom HTC Sense 3.6 skin as the user interface. It has a 4.3-inch class (480×800) WVGA TFT capacitive touchscreen covered by Gorilla Glass,[14] a special crack and scratch resistant material made by Corning. Two cameras are included; an 8 megapixel rear-facing camera, able to record 720p video, with a dual-LED flash, and a 1.3 megapixel front facing camera. The phone has 768 MB of RAM and 8 GB of eMMC of internal flash memory data storage (2.58 GB available to user apps & user app data)."a htc zabáljon szart !!
-
kiskekko
tag
Na megjött a Galaxy Nexusom szóval a HTC mehet a levesbe probléma megoldva
.
-
kollerdroid
csendes tag
válasz
abonyipepe #194 üzenetére
Van igen, és már elég stabil állapotban!
Szívesen segítek.... -
abonyipepe
csendes tag
Sziasztok!!
Nekem is DHD-m van és én ma tudtam meg h nem lesz rá ics, pedig vártam...de közben egy olyanra is rábukkantam, h már van a JB 4.1...ez mennyire fix, avagy mennyire nem?
És plusz szeretnék megkérni valakit akinek szintén DHD-je van, h segítsen nekem "root"-olni a telefonomat, mert egyedül nem merek nekiállni, hisz sosem csináltam még ilyet, és szerintem okosabbtól kérdezni meg nem szégyen
)
köszönettel
-
Heyman
aktív tag
Jaja, egykét pendrive-ot már hagytam el, meg volt, hogy nagyon kellett volna és nem volt nálam. Az usb kábelt cipelni mindenhova elég körülményes, most meg van a pénztárcámba egy icipici kingston microsd olvasó, szükség esetén tehát kártya bele, és minden meg van oldva. Meg így a dolgaim is mindig elérhetőek.
-
Heyman
aktív tag
válasz
BunDevil #187 üzenetére
Hát igen, HTC-nek talán a OneX,V az első két telefonja amelyik normális képeket tud csinálni, memória kártyát nem lehet tenni beléjük, pedig ha lehetne, váltanám vele a DHD-t. Mindig van valami amit kihagynak, mert ha egyszer sikerül valami tényleg közel tökéleteset csinálni, akkor azt nagyon nehéz lesz felülmúlni, és akkor senki nem váltaná le őket. Talán erre a legjobb példa az Apple, eleinte még videót se tudott felvenni, szar volt a kamera, ha jobb kell vedd meg az újat, Siri kell, vált 4-ről 4S-re.... és ez így is fog maradni, mert nem lesz ami miatt cseréljük a régit. Ha kell az új vedd meg az újat.
A led színének beállítása szerintem is egy tök jó ötlet, külön programmal egy csomó telón működik, de sajnos a DHD csak két színű ledet kapott. :/ -
BunDevil
csendes tag
Nem tudom, hány hónapot késtem vele, talán egy évet is, mire kipróbáltam, amit a legjobb barátom már időtlen idők óta dicsőített. SmartKey X. Azóta még a SlideIT-et is elfelejtettem, hiába került pénzbe; és nem, én nem akcióban vettem.
Az EVO 3D-n lehet, hogy van dedikált gomb, de ez az egy készülék nem fedi az egész piacot, és ha még ki is derül, hogy egy másikon is van, az továbbra is csak kettő. Ha pedig arra már sikerült rábiggyeszteni, miért nem vált ez végül szokássá? Ha már egyszer eszembe jut és igény van rá. Ááááh. Az olyan jól eltalált, Nexus-on szereplő touchball miért nem látható egyik mai készüléken sem? Ráadásul az a színeivel még jelezni tudta, hogy valami esemény történt; sms esetén ilyen, nem fogadott hívás esetén olyan színben pompázó "gombóc", még fel is dobta, szép is volt és nem csak 2 színt tudott, hanem egy teljes színpalettát(!). Őszintén, komolyan írom: leülnék ezekkel a tervező mérnökökkel beszélgetni, egy délután, némi Prosecco Blu társaságában, hogy mondják már el, mi miért történik, így cégen belül. Miért kell kis akkut rakni egy DHD-be és szembe hugyozni a széllel? Mondjuk legalább ekkora örömömre szolgálna a Samsunggal is tárgyalni, mert zeng az internet tőlük, hogy jó a hardver és minden tesztben elhangzik, 32x, hogy miért műanyagból készül a ház. Komolyan: ennyit nem lehet adni a nép szavára? Legyen plusz 10.000, vagy 15, de tökéletes. Nem?!
-
BunDevil
csendes tag
A telefon pontos felépítését és az ebből eredő esetleges, talán valóban létező problémákat én nem ismerem, csak ennek a tudatában tudnék nyilatkozni, hogy ez most kifogás, vagy nem. A másik, hogy én nem ismerem a HTC teljes termékpalettáját; illetve azon készülékek specifikációit, amelyek a listában áthúzás nélkül szerepelnek továbbra is, hiába vagyok ~8 éve HTC tulaj, azon készülékekkel voltam tisztában, amiket megvettem és nekem ez elég is volt. Körülnézni, leírásokat olvasni csak akkor, ha már ráadom a fejem a vásárlásra, anyagi háttérrel is rendelkezem, vagy meg akarom teremteni a lehetőséget, mert valamilyen apropóból szükségem van a telefonra.
Ilyen volt az első Androidos HTC vásárlása is, a Nexus One, ami, akkoriban úgy volt, annyit fog segíteni az akkori munkámon, hogy nem tudtam nem-megvenni. Egy telefon kellett, ami kezeli az MBW-150-et Bluetoothon, úgy, hogy rá van kötve egy A2DP-s headset, valamint a GPS-t is kezeli ezzel egy időben, úgy, hogy továbbra is stabil, megbízható és gyors; ennek az akkori Mio-m nem felelt meg, vagy az MBW-t nem párosította, vagy a GPS halt meg, vagy az A2DP nem működött - egyáltalán nem. Ha mind a hármat összehoztam, olyan instabillá vált, hogy bármikor széthullhatott navilágás közben.
Tehát: nem vagyok teljesen otthon a HTC-k hardvereit illetően. Így arra tudok támaszkodni, amit itt mások írtak. Az pedig az, hogy a listán ennél gyengébb hardverrel is szereplő telefonok is kapnak ICS-t, vagy más gyártók gyengébb hadrverű telefonjai. Én nem tudom mire vélni a HTC közleményeit. Naív és egocentrikus ember vagyok; így nem hátsó szándékot feltételezek, hanem valami valós okot, ezt már korábban is írtam. Ha annyira rosszat akarnának maguknak, vagy "nekünk", nem ennyi telefont frissítenének, csak mondjuk fele ennyit, teszem azt, a DHD "fölötti" telefonoktól indulna a lista, az Incredible-el; amit egyébként csak azért nem vettem meg, mert nem volt nálam plusz egy Szent István a boltban. Pedig minden álmom az volt: jobban tetszett, garantált volt a 30 frame felvételnél és volt még valami, hardveresen, ha jól dereng. (csak azért sem keresek rá). Most pedig emiatt kerültem egy tiltó-listás körbe.
Őszinte leszek, én nem vagyok benne biztos, hogy ezzel feliratkozom a többiek mögé, a Soha-Többet-HTC elvet követni. Bár rémálmaim vannak néha a telefon súlyától (egyébként viccen kívül...), néhány szerencsétlenségem és némi agymenésem, hibám révén nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy mennyire egyben van ez a telefon. Ez is dolgozik bennem, nem csak az, hogy peches voltam egy frissítést illetően. A másik meg, hogy ez a telefon ezzel a szoftverrel lett kiadva, én az új OP rendszert már önmagamtól is szívesebben nézegetném egy újabb vason (esetleg nagyobb felbontáson).
Szóval ami a strapát illeti: Se tokot, se fóliát nem vettem rá és ennek ellenére, bár persze látszik, hogy használt, nem biztos, hogy valaki megmondaná, mennyi idős. A Nexus-omra jobban vigyáztam, de csak egyszer nem figyeltem oda rá; azóta vége van, mint a Twin Peaks-nek, szóval nekem úgy tűnik, ezt a telefont nagyobb körültekintés mellett sikerült összerakni. Én, amiért elhagynám a HTC-t, az a beviteli lehetőségek Alcatel féle megközelítését illeti: minél kevesebb kiálló valami legyen a telefonon. (Talán még vannak, akik emlékeznek, hogy az Alcateleken 12 éve minden nem-számmal-rendelkező gombnak két funkciója volt, az egyik a rövid, a másik a hosszú nyomással volt elérhető. BLOAHHH) Állandóan írják a cikkekben, hogy nincs dedikált fényképező gomb. Nem tudok egyetlen HTC-ről sem, amin lett volna, valaha is, Android mellett. (MDA-n volt, ott még kevésbé lehetett volna nélkülözni) Szerencsére a most fenn lévő rom-om ezt a problémát a hangerő negatív gombjával orvosolja, valamelyest. A másik, ami fájdalmas, ha nem olyan a képernyő billentyűzet, hogy nyilak vannak rajta, nem tudsz navigálni. És nekem senki ne adja elő, hogy nagy kézzel egyből a megfelelő helyre lehet bökni. Nexus One: Touchball. Desire: szenzor. DHD: ??? És az összes újabb HTC ... szóval jó dolog a tükörsima felület, de simán beáldoznám, hogy kezelhető maradjon a teló. Én a HTC-kről csak a megfelelő minőségű és mennyiségű kezelőszerveket hiányolom.
A támogatottságot pedig nem ott látom hibásnak, hogy nem kapok ICS-t, hanem ott, hogy a telefon, "amikor még szűz volt", akkor sem frissült a legújabb Androidra, próbálkozhattam bármilyen gyári megoldással, se a menüből nem értem el a frissítést, se a PC-ről futtatott .exe segítségével: az én telefonom emiatt lett rootolva, nem azért, mert mindenképpen főzött rom-ot akartam... -
Zirowe
nagyúr
válasz
BunDevil #181 üzenetére
Az elmelet ott hasal el, hogy mas, teljesen azonos vagy gyengebb hardveru megkapta/fogja kapni/azzal jott ki, illetve, hogy mas keszuleknel is at kellett particionalni a belso memirat ics telepites kozben, es nem okozott adatvesztest, az egesz folyamat automatikusan zajlott.
A problema megint a nagy kamusorozattal van, amivel ezt a htc koriti+nem kellett volna elore megigerni.
-
BunDevil
csendes tag
Nem találtam meg az "én hozzászólóm". Mindenki berosszult a hír kapcsán. Senki sem próbálja racionálisan nézni. A tendencia az, ha sokáig olvasom a fórumot, mindig van valaki, aki hasonlóan látja a dolgokat, mint én. Ezúttal nem volt.
Mindenki jött a Sony-val. Hello Kitty! Épp és pont, a most dicsőített Sony cég volt az, amelyik az összes újabb telefonját is, mennyi, de mennyi ideig archive Androiddal adta ki. Javában ment a Froyo láz és le is zajlott, míg a Sony kényelemből a saját UI-ával az addig bevált 1.6-tal dobta piacra a telefonjait! Good morning, guys! Örömteli felébredni ICS idején, de talán kései is. Bár lehet, ezért elnézzük a múlt hibáit? Úgy tűnik...
Mindenki jön a Samsung műanyag házával. Ízlés dolga. Akinek tetszik, megveszi, akinek nem, nem. Akinek megéri az erős hardver miatt szemet hunyi efelett, használja. De ne felejtsük el, hogy ez még nem a világ vége. Az ember a legtöbb telefonhoz tokot vesz, vagy legalábbis megteheti. Én a fém unibody házas Desire HD-m nélküle használom; saját problémám és felelősségem. Tokot azonban lehet hozzá kapni és sokan keresnek is (azonos oldal, azonos fórum, DHD topic, utolsó oldalon a friss hozzászólások között...)
Maradjak a témánál; hangzana most egy alapos kövezés. Hát jó, legyen. Ilyen téren már hangzott el pár okosság itt. Az egyik, ami tetszett, hogy valaki megjegyezte, ez egy 2010 októberi telefon, az ICS pedig 2011 októberére lett kiadva. Ühüm, igen! Így én sem néztem és valóban szégyenletes. Többen is írták, hogy a telefon másfél, illetve közel két éves és még illene támogatni. 2012 van, ez nem az illem időszaka. A 2 év pedig a technika fejlődését nézve igen is, sok idő. Ismétlem, nekem is van DHD-m, tudom, hogy nekem is bosszankodni kéne. Valahol teszem is. Ám a lista szép hosszú; én még DHD-vel a kezemben sem anyázok, és bár nem Androidra, de fejlesztek programokat; ez még mindig nem azonos a portolással, de szerintem épp- és pont az a nehezebb és fájdalmasabb. Ezért némi empátiával átérzem, hogy ez nem egy könnyű terület. A HTC-nél, naív meglátásaim szerint tudják, hogy hány óra van és hogy mire képesek. Ha a particionálással vannak gondok, hát azzal, ha mással, hát mással. A közlemény minden esetre valóban érdekes. Viszont itt elhangzott, talán pont pár hozzászólással előttem, ha ez így van, akkor miért nem kapnak a felhasználók egy 1 megás toolt, vagy egy felhőt, átmenetileg; a megoldás egyszerű: a hozzá nem értő felhasználók miatt nagy cégek nem fognak ilyen és ehhez hasonló megoldáshoz folyamodni. Egy baromi jó szemléltetés a dologra nem egy telefon, hanem egy egér.
A Logitech MX Revolution elnevezésű ex-egerem a világ egyetlen Smart Shift technológiás egere. Nagy reményeket fűztek hozzá, szerintem remek feature lett, amivel azonnal szakítottak is, a felhasználók unintelligens, szakmaiatlan hozzáállása kapcsán. A szoftverben GYÁRILAG KIKAPCSOLT funkció sok, irodában dolgozó felhasználót zavart. A megoldás nem egy közlemény kiadása volt, hogy kapcsolják ki ismét az automatikus görgő váltást, hanem a jövő nemzedékeinek egereiből a technológia eltávolítása (!!!), így nyilvánvalóan már senkit nem fog zavarni a magától átváltó egérgörgő. Hát: normális?! Cukorka? Á-á-á-á! Nem cukor, Canderel.
Szóval: ha hozzászoktattuk a felhasználók 2%-át a Sense ezen tulajdonságához, a 24%-át ahhoz, a maradék 74% teljesen mindegy, nem vehetünk el tőlük semmilyen applikációt, feature-t, hogy aztán az ICS-t odaadhassuk nekik. Ez bizony nem teljesen ésszerű, valahol meg igazából kényszer. Mert ha a Sense-ből kéne faragni (az Op rendszerből mindenképp érdekes lenne), bizony sok felhasználó amiatt jöhetne, miért hiányzik ez, vagy az a Sense-ből; míg a többi ICS-s telefonon ezek továbbra is benn vannak a Sense-ben. Avagy: miért hiányzik a Sense az ICS-ből; míg a többi telón rajta van... És így tovább, és így tovább. Gyártóként másképp kell gondolkoznod, mint vásárlóként. Szívás, de ez van...(A fentiek természetesen a saját meglátásaimat tükrözik, nem feltétlenül felelnek meg 100%-ban a valóságnak!)
-
Brutális eb
addikt
Megaztán nehéz lenne megértetni gondolom,hogy hali papa ha kell ICS ismét be kell laknod a készüléked.
Vagy itt egy felhő tárhely mentsd le minden adatod esetleg itt egy 1Megabájtos progi ami mindent lement a készülékedről és vissza is tud állítani.Ugyanmár kamu és bűzlik az egész......
-
vicze
félisten
Na kirakták a végleges magyarázatot.
"For more background, due to how storage on the HTC Desire HD is partitioned – and the larger size of Android 4.0 – it would require re-partitioning device storage and overwriting user data in order to install this update. While technically advanced users might find this solution acceptable, the majority of customers would not"
-
Tomy Yayo
senior tag
Sokan viszont igen, úgyhogy ne csak magadból indulj ki
Én pl. utoljára egy SE W810i-t vettem boltban. Nem bántam meg, mert marha jó kis telefon volt, de olcsóbban is megvehettem volna. Manapság néha még elcsábulok egy új telefon iránt, aztán megnézem az árakat, aztán legyen szó akár szolgáltatóról, akár GSM boltról röhögök egy jót. Pofátlan ami megy
De mai napig nem kellett csalódnom egyetlen kéztől vett telómban sem. Ha kicsit türelmes az ember 1-2 hónapon belül 30-40%-al olcsóbban is megvehet ezt-azt és még mindig gyönyörű állapotban, csak olyat kell keresni.
Szóval ennyi erővel én meg mondhatnám, hogy nem veszek újonnan telót, mert túlárazott parasztvakításnak tartom. -
kiskekko
tag
válasz
Tomy Yayo #167 üzenetére
Már lehűtöttem magam, addig egyébként se adom el a DHD-t amíg van rá gari. Csak azért szar ez a gyártói hozzáállás...ezek után már csak a kiváló anyaghasználat áll a HTC mellett, meg hát nagyon megszerettem Sense-t. Amikor DHD-t vettem még bíztam a supportban is de ez van sajnos, marad a Gingerbread
.
-
kollerdroid
csendes tag
Amúgy ti melyik ROM-ot használjátok DHD-n?
Nekem a legújabb aospX beválni látszik... -
Tomy Yayo
senior tag
válasz
kiskekko #166 üzenetére
Azért csak emiatt szerintem ne fordulj el teljesen egy gyártótól. Persze mindenkinek más mértékben fontosak a frissítések, de mégis... emellett viszont van sokminden amiben jók. Nem védeni akarom, mert én is csak főzőcskézve használok ICS-t, de hidd el, más gyártó se áll annyival jobban ezen a téren, hogy azt mondanám csak a frissítés miatt, hogy megéri váltani. Talán a Sony, ők ugye szinte a komplet palettára kihozták. Mondjuk ezek fényében bambultam is, hogy most kihoznak olyan felső-középkategóriás telókat, amin gyárilag Gingerbread fut (nem tudom hirtelen melyik volt, de talán az Xperia P).
Ha ekkora prioritást élveznek az update-ek akkor viszont tényleg csak a nexusok maradnak. Abból meg kétség kívül a galaxy nexus a legjobb. Gondolkodtam rajta én is, de mostmár megvárom azt az 5 telefont
Ha más nem, legalább annak lenyomhatják az árát.
-
kiskekko
tag
Igen valószínűleg az lesz. Más alternatívát nem látok android fronton. Csak a Nexus-hoz jár megfelelő support. A HTC meg elmehet a p.csába mert még az a fostelep Desire C is ICS-vel jön, itt meg jönnek ezzel a "nem megfelelő felhasználói élmény..." dumával. Soha többé nem veszek HTC-t.
-
feliks
senior tag
válasz
sprinter24 #163 üzenetére
Tudom, én is belefutottam GSMArenán..
Én tutira vevő lennék egy 4-4,7''-os kijelzővel szerelt(G-Nexnél nem szélesebb), 720p-s kijelzővel szerelt 8+Mpixeles kamerás, 2Gb RAM-os, 4magos (vagy Snapdragon S4 PRÓ-s) Nexusra dedikált kameragombbal, esetleg nem agyonvékonyított házzal, amiben van némi fém is..
..és igen, én is tudom, hogy bilibe lóg a kezem, és ez csak álom marad valószínüleg.. -
Youri
veterán
válasz
sprinter24 #159 üzenetére
IS elvileg kap ICS-t, Sense 3.6-tal, nem?
-
feliks
senior tag
válasz
sprinter24 #159 üzenetére
Csak kérdés, hogy az 5 telefon 5 különálló modell lesz-e, vagy netán 5 hasonló(értem ezalatt hogy azonos belső csak más méret, vagy hasonló)
-
sprinter24
aktív tag
Valaki kérdezte, hogy mikor jön ki az új nexus referencia mobil... Nos, nem egy hanem 5 telót hoz ki a Google elvileg, November 5-én lesz a bemutató! Hogy miért 5 mobil? Mert a gyártó ezzel "ünnepli" majd az Android 5 éves fejlődését.
Én már elkezdtem gyűjtögetni, mert akármennyire is imádom az IS-em már nem elég az egy mag, no meg kellenek a hivatalos frissítések
A DHD frissítésről meg annyit, hogy baromi pofátlan a HTC...
Ez a hír majdnem vetekszik a tavalyi agymenésükkel!
Tavaly májusban megvettem az Incredible S-em és miután kijött a Sensation közölték, hogy nem lesz sense 3 a korábbi modellekre(!) No komment -
kiskekko
tag
Ennyi...innentől kezdve mégis melyik márkánál nézelődjek? Samsung/LG számomra gagyi műanyag hatásúak, Sony vergődik bár az update-ben élen jár, Motorolát a Google visszahúzta a csőd széléről jók a készülékeik viszont 0 support, HTC szarik a képébe mindenkinek cserélj évente telefont, Huawei igéretes de még nem mernék rá pénzt áldozni a support kérdéses, ZTE nem mutat fel életképes telefont csak az alsó kategóriában+olcsó gagyi érzést kelt, Nokia nem versenyképes csőd szélén áll, Blackberry jó minőségű készülékek+zárt rendszer szintén a csőd szélén, iPhone túlárazott a brandet fizettetik ki. Tehát felvetődik bennem az a korszakalkotó kérdés hogy "Mi a f.szt vegyen az ember?". A Nexust nem említettem de az is Samsung.
-
feliks
senior tag
Ebben igazad van.. Ha nálad olyan lett pár hónap után, akkor az tényleg gáz. egyik haverom mesélte, hogy az S2-ese 30cm eséstől szétpattant kijelzővel figyelt a földön, így kimondhatjuk, hogy nekem eddig oltári mázlim volt a Samsungokkal..
Nekem se kopás, se törés, semmi. Jó, a Spica-mat annó többet vittem szervízbe mint ahány karaktert leütök egy posztnál, de ezenkívül mind rendben volt..
Igen, NexusOne a maga korában jó telefon volt, de azért már eléggé eljárt felette az idő.. Mostani HTC-kből viszont nem tudnék olyat mondani, amire elégedetten hümmögnék, hogy ez biza kell nekem..
Mert ugye a tavalyiak eléggé rosszak lettek tervezés szempontjából, az idei palettából meg van a :
One V: ami gyenge és kicsi nekem
One S: utálom h cserélhetetlen az akksi, de mivel ez bőven kibír egy napot, ezért még meg is vetttem volna, egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a 16Gb-ből kevesebb mint 10Gb felhasználható adatoknak (Nexus S és G-Nex esetében ez több mint +3Gb-vel több, és mivel bővíthetetlen, néha még így is kevés, én pl pont elférek rajta, és marad még 100Mb..)
One X: ami úgy merül, hogy egy ügyesebb ember kis túlzással pislogás nélkül végignézheti ahogy 100-ról 0ra esik az akksi.Jó, persze ez így poén, a többi telefon sem bírja valami izmosan, de egy G-Nexbe veszek egy 2000-res gyárit, és minden meg van oldva. Itt meg anyázhatok a HTC-re és remélhetem, hogy valaki elviszi, és vehetek helyette mást.. Érdekes történetem ezzel kapcsolatban, hogy nálam egy 1X sikerrel lemerült egy hajnal6- másnap hajnal2ig időszak alatt háromszor.. Ebből egy a saját akksija volt, és kétszer feltöltöttem maxra az úti Ghoo külső akksimmal.. A G-Nex meg hasonló strapával éppencsak, de kibírja egy töltéssel, pedig azért az sem egy ultragagyi gépezet, és Mobilarénás tesztben még szidták is hogy nagyon merül.. Mondjuk ezért is adják már egyre gyakrabban a négy(OFF)(+1)(/OFF)magos szörnyet 100k magasságában használtan..
-
Lala17
csendes tag
én nem azt mondtam hogy az n9-es szint legyen meg DHD-n hanem hogyha ha arra is megoldható akkor egy gyártó nehogy már ne tudná a saját készülékére biztosítani az ICS-t megfelelő szinten..
@Youri az igaz hogy igazodik a piachoz azzal hogy erre a telefonra nem adta ki az ICS-t csak maga alá vágta a fát , én nem azért hoztam példának az emlitett nokiákat mert hogy azokon szebben fut az ICS hanem hogy ha azokon is megoldhato akkor egy DHD-n nehogy már ne tudja megoldani a htc
-
Youri
veterán
-
vicze
félisten
@feliks: Őszintén szólva annyira nem emlékszek pontosan, de rengeteg API szintű újítás volt 2.3-ig, ami valóban a rendszerhez tesz hozzá, és a DlvikVM kb. dupla olyan gyors lett 2.1-hez képest. 4.0 főleg a 3.0 újításait hozta, és viszonylag kevés API-t. Engem Chrome hidegen hagy Operás vagyok, a tab sync nem izgat, de azt FF tudná ICS nélkül is ha nagyon kell. 1 szem bétás app van, ami ICS nélkül rettentő bugos/lassú, amiért nekem ICS kellene, minden más most is megvan, vagy nem kell. (Ami meg tényleg kell és gyorsít, azt kernelbe kell a modderek rakják, az meg nincs.
) Ettől függetlenül várom, a végleges 3.6-ot DS-re, de nagy változás nem lesz.
@Tomy Yayo: A felület ízlés kérdése, én a Holo UI-től kapok frászt. De a Sense nem csak Roise-ból áll, ami szerintem nagyon fapados. Rengeteg minden van amit Sense tud, de a többi ROM nem. Amúgy a HW igény kimerül a RAM/ROM párosban, ami ugye N1-nél elég szűkös, így számomra érthető hogy nem kapott 2.3-at. A DHD volt pont az ahol a HTC változtatott a minimális belső tárhely stratégiáján, és simán mehetne rajta minden, sajnos a pontos okot valószínű nem tudjuk meg, hogy miért nem kap ICS-t.
(Továbbra is valamilyen driver hiányára/hibájára tippelnék.)
-
Lala17
csendes tag
még johogy egy nokia n900-ra is megoldották az ICS-t de a HTC nem képes egy DHD-re megoldani
pedig szerintem azért van különbség a két telefon között
-
feri95
csendes tag
Én értem amit mondasz, lehet kicsit tényleg túlságosan elfogult is vagyok... de nekem az hogy a 3 hónapos s2-esemen elkezdett kopni a fényes műanyag és undoritó matt lett az egész, annak ellenére hogy nagyon vigyáztam rá. simán a zsebembe betéve lett ilyen. egyszer nem huzogattam fel alá az asztalon vagy ilyesmi. szóval nekem ott lett elegem.. egy 120ezer forintos telefonon ez szerintem elfogadhatatlan. nekem amúgy a mai napig a nexus one az isten.. nekem az volt az eddigi kedvenc telefonom, de sajnos a hardware mára elavult nagyon szóval muszáj volt a csere, ha szeretnék mindent normális tempóban elvégezni :/
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Cyberpunk #141 üzenetére
Na igen, valahogy én is így vagyok, a Sense az már nekem túl sok, a TW/MW meg túl rikító, agyonszínezett, nekem nem elég komoly, úgy is mondhatnám gyerekes
Sony Ericssonhoz volt még szerencsém rövid ideig, de az se nyűgözött le, többit csak videók alapján, de nem hoztak lázba
Az ICS-ben mondjuk pont azt is szeretem, hogy a gyári alap felület teljesen rendben van, mind felépítésben, mind funkcionalitásban, mind kinézetre. Korábban használtam ADW launchert, de most semmi szükségét nem érzem. Mondjuk ha jól tudom ez cél is volt a guglinál, hogy minél többen használják a gyárit. Hát nálam elérték
-
Tomy Yayo
senior tag
Épp elég szomorú hogy olyan rohadt erőforrásigényes az a nyamvadt sense. Ezen is lehetne változtatni, és máris több telóra mehetne a frissítés. Érdekes egyébként, hogy egy Samut leszámítva android fronton csak HTC-m volt, de pont a Sense-t amit sokan magasztalnak én nem szeretem
-
feliks
senior tag
Lejárt a szerkesztési limitem, így újat kell írnom, sorry.
Miért érdemes ICS-re váltani..?
Olyannak, akinek nem a stock android GUI van a telefonján, nem sok értelme van/lehet most még. De mi értelme volt 2.2re váltani 2.1-ről? Sok nem, max az apps2sd.. Viszont most a Play alkalmazások 90% vagy 2.2-t vagy 2.3-mat kér minimum requirementnek. Jelen pillanatban amihasznos az ICS-en, az hogy van rá Chrome böngésző ami elég jóra sikeredett.. -
feliks
senior tag
Nekem is van némi mobilos tapasztalatom(erről a logoutomon tájékozódhatsz ha érdekel), de azért nem merném ennyire lehúzni a samsungot, pláne nem egy GS2 kapcsán...
Egyébként írod, hogy a htc "jó minőségű, szép telefonokad ad ki". Volt sajnos szerencsém Sensationhöz, ízlés kérdése, de az minden volt csak szép nem azzal a förtelmes hátlappal amit rásza.. akarom mondani ráterveztek a HTC-sek.. Mondjuk baromira masszívnak tűnt, de előbb legyen szép és jó egy telefon, és csak utána masszív..
Persze nem átlagos, mondjuk az incredible s vagy One X tényleg szép ,de azért nem igaz ez mindre. Minőségről meg hasonló tapasztalataim voltak. Dobálja a wifit, porosodik a kijelző (hivatalosan javították, de ebbe inkább nem mennék bele), az akku zsebben lemerült fél nap alatt, és az ICS-e minden bootkor elkezdett "optimalizálni", mintha frissítettem volna éppen egy régebbi verzióról..
Ellenben Volt S1-em, gagyi anyagokból volt, de egyszer nem volt gondom vele(gyári rom ócska volt, de az cserélhető, ahogy te is említetted) Volt S2-m, kicsit aggódtam hogy sérülékeny lehet, de a mozgólépcsőn leborulást túlélte, így nem annyira sérülékeny az sem. Ezenkívül volt Nexus S-em, ami hibátlan mindenben úgy ahogy van, és most egy G-Nexet koptatok, amiben szintúgy nincs semmi hiba, vagy működési rendellenesség. Ja, és kibír másfél két napot, nagyobb kijelzővel mint a Sensation..Nem akarom védeni a Samsungot, mert borzalom hogy minden telefonjuk egyforma, és kopogós műanyag, de tekintve hogy jó cuccokat gyártanak, azért nem kéne ennyire lehúzni..
-
vicze
félisten
válasz
Tomy Yayo #132 üzenetére
Ebben persze igazad van, de a QC egy nagy cégnél nem a userek visszajelzéseiből áll és próbálkozunk azt jó lesz talán fejlesztésből, hanem igen erős QC tesztekből.
Az egy AOSP ROM, amit te használsz, ha erre még ráhúznák a Sense 3.6-ot, akkor lehet a fel se férne a telóra, mert túl kicsi a belső tárhelye. (alapból elég kevés)
Lehet fújolni a Sense-re meg hogy szar meg nem kell stb., de ez a HTC végjegye, egyénisége, user XP-je, nélkül nem adják ki. Desire-en Sense-el már egyértelműen erős korlátozások lennének, tehát csorbul az élmény. DHD esetében nyilván más a probléma, még egyszer megcsinálták portolták a 4.0-t, de rosszabb minőségű lett mint a 2.3-as verzió, és visszavonták a frissítést.
Megértem, hogy bosszantó, de veszteni igazából nem veszteszat, és a userek 99%-ka se. Ellenben egy bugos update-tel a 99% vesztene valamit, amivel a pár száz geeken kívül a normál felhasználódhat is magukra haragítaná, azt meg inkább nem, ennyi van a döntés hátterében, a pontos okot valószínűleg sose tudjuk majd meg. Lehet hogy akár egy beta RUU-t is kiadnak, ha nagy lesz a zúgolódás. Majd kiderül most egyelőre megy a protestálás, aminek majd lesz valami eredménye szerintem.Mondja meg valaki miért váltsak <4.0-ra, mi olyan hatalmasat nyerek vele mint DS tulaj?
-
Cyberpunk
félisten
Nem biztos! A Samsungban a jó a nyílt bootloader, meg hogy amit fellkap a közösség arra jönnek is rendesen a főzött romok. De nem mindenre, s nem mindenki áll neki főzőcskézni, vagy custom romokkat pakolgatni a készülékére. Jó ez egy geek fórum itt a többség él ezzel, de sokan nem akarnak/tudnak/mernek ezzel foglalkozni. Na nekik kell a gyári, meg nekünk, hogy legyen valami alapnak amiből aztán lehet főzni.
-
feri95
csendes tag
ez egy marhaság. kit érdekel úgy egészen őszintén hogy a gyártó nem hozza ki a hivatalos ics-t egy 2 éves készülékre ráadásul akkor mikor már jelly bean is van. engem soha nem érdekeltek az ilyen dolgok. kivettem a dobozból a telefont esetleg 2 napig elketyegett gyári rommal aztán root és custom rom. vegyen is mindenki samsungot... mert arra kihozzák a gyári ics-t. tényleg sok értelme van csak azzal meg az a baj hogy magától lebomlik. nagyon környezettudatos tényleg. az htc legalább egy jó minőségű szép telefont ad amin igaz hogy a gyári rom szerintem egy hulladék, de mindenre jó alap. a samsung meg kívül belül egy kalap... az. nem úgy mondom ezt hogy ne lenne tapasztalatom. volt nexus one-om azt cseréltem gs2-re... na azt nagyon megbántam. most hálisten sikerült összekuporgatnom egy one x-re. minden téren elégedett vagyok vele, és nem fog érdekelni ha nem lesz rá hivatalos mittudomén 5.0. nem hivatalos igy is ugyis lesz rá
-
Orient84
aktív tag
Én ezért mondtam le a HTC-ről.
Meguntam,hogy hetente adnak ki újabb és újabb telefonokat,ami belsőre szinte ugyanaz,külsőre változik javarészt,meg néha belsőre is,és akkor az első 10-15 készüléket frissítik,a többit pedig nem és amid van,az se biztos,hogy egy évnél idősebb készülék.
Ebből a szempontból tetszik az iphone,mert igaz,hogy nem teljesen frissítik a 3gs szoftverét,nem minden frissítést kap meg,de azért kap bőven,és ha azt nézzük az már egy durván 2-3 éves konstrukció, és sztem a desiren is lehetne még mit csiszolni szoftverileg. -
Tomy Yayo
senior tag
Renben, ezen kívül minden príma de vegyük a videót, ami működik ugyan de tényleg nem makulátlanul, akkor nem 100, de mondjuk 99%-os a ROM. Persze, de ezt a ROM-ot kb. 5-10 ember csinálja szabadidejében, és ilyen szinten állnak, a HTC meg egy hatalmas mobilgyártó hatalmas hardveres és szoftveres részleggel, akik főállásban foglalkoznak ezzel
Nem igaz, hogy csorbulna a user experience, az meg végképp nem igaz, hogy egyáltalán nem lehetne megcsinálni. Ha megérné nekik meg tudnák csinálni bugmentesen, hivatalosan, kisujjból. De nem éri meg vesződni vele, hát kuka...
-
vicze
félisten
válasz
Tomy Yayo #129 üzenetére
Mi is a különbség?
(Mert ugye semmi.)
Igen tudom értelmezni. A lényeg, hogy maga a ROM nem 100%-os, mert nincs meg hozzá a gyári támogatás és ez a többi modellnél hatványozottan rosszabb (HTC-nél kiemelten, de igaz ez minden Qualcommos telóra).
Neked jól működik elfogadom, de attól, hogy neked jó nem lesz egy gyártó számára vállalható, és bugmentes. -
Tomy Yayo
senior tag
Csakhogy ez Nexus One, hanem HTC Desire
Videózás terén nem tudom gyárilag miket tud, de nekem nem is hiányzik, gyárilag se volt túl izmos ez a része
De elég nagy a valószínűsége, hogy ez is lesz még javítva, jómagam is több frissítésen vagyok már túl (elég gyakoriak, és sok javítást hoznak), és minden egyes alkalommal csökkent ez a lista, mára csak ennyi maradt.
A másik amit írsz, az nem hiányosság, ha figyelmesebben elolvasod azt írja, hogy az usb tether működik hibátlanul. A "not 100%" után nincs írásjel, nem azt mondja, hogy az usb tether nem 100%-os, hanem azt hogy "not 100% native" vagyis nem 100%-ban a sajátját használja, csak annyit jelent, hogy részben egy motorolás apk-val lett pótolva, DE teljes funkcionalitásában működik. Ezt mondjuk alá is tudom támasztani, mert úton szoktam azért használni rendesen
-
Mint Desire HD tulaj, most ásta el magát a HTC nálam. Következő telefonnak a One X-et néztem ki, de meggondoltam magam. Szép volt HTC. Még egy vásárolóval kevesebb
-
Cyberpunk
félisten
Kinek fontos a support az aktuális Nexus modelt veszi.
-
vicze
félisten
válasz
Tomy Yayo #118 üzenetére
Na igen Nexus One az kivételes modell, mivel minden driver megvan 2.3 ASOP miatt és Qualcomm meg kiadta az Adreno 2xx-ekhez a driver forrás, így meg tudták arra hegeszteni ICS-t rajta. De még ez a ROM se 100%-os ahogy nézem, illetve 1hónapja van közel hozzá, ugyan úgy kamera problémák mint a legtöbb ROM-nál. Nyilván számodra elhanyagolható, de ettől már nem 100%.
"Issues: video is capped at 15fps so it is a little choppy, recorded video is rotated 90 degrees
Usb tether is working, not 100% native, using a motorola tethering apk that runs in the background, but for the regular user no difference then regular tethering."@Dany007: Ezt a HTC is belátta ezért lett idén váltva a stratégia, és lesz 6-7 modell összesen. Amúgy US-ben mindig is a szolgáltatóknak fog kedvezni a HTC, ahogy csak tud szóval ha kérnek külön modellt, akkor kapnak.
-
feliks
senior tag
On-Screen gombokkal eleinte én is hadilábon álltam, de jól megszokható, megszerethető..
Azért a 4.1.1-en kívül van más előnye is a G-nexnek a HOX-al szemben..
Felsorolva:
-G-Nex nem microsimes, és manapság még igencsak a normál van elterjedve, ez előny (pl nekem)
-Cserélhető akku, igény esetén nagyobb is beletehető (2000mah samsung)
-Kibír emberes használat mellett is egy napot, normális használattal kettő sem kizárt
-kevésbé bugos szoftver, több szabad ram
-nyitható zárható bootloader, gari nem ugrik ha mókolod a telefont (illetve fastboot oem lock nem teheti tönkre a telefonokat, mint a HTC-knél a visszazárás) -
Dany007
veterán
Oh mindig is egy ilyen szépen elrendezett listára vágytam!
Köszi! Így sokkal átláthatóbb az egész. A 21 is sok és a 10 is. Én a 25- re mondtam, hogy negyedelni kéne. Minden szegmensbe 1-1 típus, plusz a középkategóriába kettő. És kész.
Értelmetlenség havi 1 típust piacra dobni azért, hogy utána le se szarják pl a frissítések terén.
Inkább csináljanak évi 4 félét de azt rendesen! Igényesen, odafigyelve a részletekre. És azután nekik is könnyebb lesz 4 típusra Andro 5.0-6.0-t írni, mint 10-20 típusra. Nyilván ami csak USA-ba szántak azzal is foglalkozni kell. Tehát az évi 21 típus továbbra is marad. Az is erőforrásokat és időt vesz el, nem csak a 10 nemzetközi.Tehát összességében továbbra is elmondható, hogy majdnem havi 2 típust dobnak piacra. Ami mocskosul sok. Erre szokták mondani, hogy nem a mennyiség, a minőség számít.
-
Tomy Yayo
senior tag
Mutatok
: Ahogy az előbb is írtam, amit én használok azzal a telefon minden funkciója működik, emellett stabil (se fagyás, újraindulás, se bármilyen programmal fennálló kompatibilitási probléma és egyáltalán semmi gond nem fordult még elő, pedig hónapok óta használom), emellett baromi gyors is. Pedig hivatalosan a készítő is csak Bétának hívja... Egyébként Sandvold ICS.
-
vicze
félisten
Meg az EVO és még idén jön legalább 4 vagy több készülék.
@Dany007: 21db volt tavaly pontosan és ezeknek a nagy része US only szolgáltatói telók. Ha jól számolom hivatalosan nemzetközileg forgalmazva összvissz 10 modell volt, és ebből is több ugyan az a HW-re épült, tehát kb. a kameramodulban és a kijelző méretében fajtájában térnek el.
@Tomy Yayo: Akkor tőled is megkérdezem. Mutass légyszíves 2.3 feltti 100%-os funkcionalitású, stabil főzött ROM-ot HTC fronton hivatalos ICS nélküli telóra. Mert az továbbra sincs...
-
Einstvan
aktív tag
válasz
Peterson_ #112 üzenetére
Ez a készülék támogatása uj szoftverrel, Nem kötelezö a gyártó részéröl.
Az Ember megnézi a készüléket, kiprobálja (normál esetben már aki tudatosan ad ki valamiért 100 ropit) és ha tetszik a szoftver is, megveszi azt a hardvert, azzal a OS-el együtt. Ennyi.
Ha valami gondja van a szoftverrel aminek müködnie kéne de nem müxik, szervizbe viszi. Uj ficsört meg ne várjon el kötelezönek érezve hisz az nem volt benne az árban. -
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Peterson_ #112 üzenetére
Tudom, ezért is írtam, hogy ehhez főzött ROM kellett, mert a gyártók szavára már semmit sem lehet adni. Sajnos ez a helyzet, hiába 100+ egy telefon, onnantól, hogy megvetted, ők már megkapták amit akartak
Hogy ezután még plusz munkát öljenek bele, mindenféle anyagi előnyök nélkül... ugggyan kérem
Egyébként a 4.1-re leszek majd igazán kíváncsi, ha ennyire el vannak maradva a gyártók az ICS-el, elképzelni nem tudom, hogy hány telefonra veszik majd a fáradtságot, és ha igen, mikor jön a JB a telókra. A csúcskészülékek (One X, SGS3, 4X HD és hasonlók) még tuti megkapják (bár szerintem nem kis késéssel), de a többi... Akinek a frissítések fontosak (a gyáriak) annak lassan tényleg csak a nexusok érik meg...
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Peterson_ #110 üzenetére
Van rá ICS is, én is azt használok
Természetesen főzött, de szerintem már mindenki tudja, hogy support tekintetében nem érdemes a gyártókban bízni. Nagyjából egyikben sem. Mellesleg minden működik, és smooth-abb, mint az eddig használt CM7.1-el volt, úgy hogy már ugyanúgy tele van telepítve, sőt
Úgyhogy ne mondja nekem senki, hogy a felhasználói élmény esetleges csorbulása miatt nem frissítenek egy-egy telefonra, ezek alapján minimum a Desire és afeletti bármilyen hardver röhögve elviszi. Egyszerűen csak lusták/nincs kedvük beleölni az erőforrásokat/több új telefon eladására számítanak ezáltal. A többi bullshit
-
törölt tag
Én ezt nem teljesen értem. Sensationre hónapok óta kint van az ICS.
Nem a Jelly Bean-nek kellene már lassan jönnie?
Vagy a különböző készülékek más időpontokban frissülnek? -
Dany007
veterán
Szerintem itt jön ki az a probléma, hogy egyes gyártók, mint pl a HTC is kéthetente új telefontípust dob piacra.
Nem értek hozzá, de gondolom a frissítéseket is némileg típusonként specifikáltan kell elkészíteni. Ezért ha van mondjuk 40-50 típusa régi rendszerrel sok meló lehet mindegyikre átültetni az új rendszert. Ezért kénytelenek szelektálni.Most csak úgy kíváncsiságból próbálgatom számolni mobilarénás tesztek alapján, hogy olyan 20-25 különböző típust dobott piacra a HTC az elmúlt 1 évben. Ez havi 2 új telefon. De lehet párat ki is hagytam. Így nem csoda, hogy nem tudják / nem akarják mindegyiket frissíteni. Ezt a telefonmennyiséget simán a felére vagy negyedére lehetne csökkenteni évente. És akkor talán azokhoz mindhez készülne rendes frissítés, új rendszer stb...
-
proci985
MODERÁTOR
köszi a hírért, tényleg nem nagyon örülnek a felhasználók. egyébként a főzött romok rendes sebességgel mennek, szóval kifogásnak tűnik a HTC nyilatkozata.
-
Pete55555
addikt
Szvsz én sem értem a felháborodást. Nem a hardvert kell nézni, hanem a megjelenési dátumot. 2010-es, akkor pápá. SGS sem kapott ICS-t, bár ott van a csodás "Value Pack".
Amúgy érdekes "adat" de én is Sony-ra tervezem lecserélni az SGS-emet. Bejön a P
-
vicze
félisten
Ebben semmi, de semmi nincs benne a valódi fejlesztésekből. Hogy tényleg lássad, a 3.0 és a 4.0-as android újításait kell nézd együtt. A 3.0 képességek telóra ugye csak 4.0-al jöttek.
Androidnál továbbra is a legfontosabb, a DalvikVM folyamatos fejlesztése SMP és HW gyorsítás marad, miden más csak alkalmazás funkciók beépítése az alap rendszerbe.
Az általad felsoroltak csak kis töredéke az újításoknak rengeteg van még. 4.0-nál a teljes grafikus alrendszer és kamera alrendszer átdolgozása a legproblémásabb mindenikek, mivel minden érintett alkatrészhez új driver kell. (kb. olyan mint XP -> Vista váltás volt)
Persze ezen funkciók többsége a HTC-kben már jó ideje megvolt, vagy máshogy van megoldva. -
alternetív módon
-
Einstvan
aktív tag
Szal ezek lennének azok a hihhhetetlen ujitások?
* hardveres és virtuális gombok is használhatók, tehát nincs szükség feltétlen fizikai előlapi gombokra
* új menü-szerű widget megjelenítés
* egyszerűbb mappakészítés, fogd-és-dobd módszerrel megtölthető
* személyre szabható lett a gyári kezelőfelület
* új tárcsázó visual voicemail-lel (hazánkban ez nem használható)
* pinch-to-zoom funkció a naptárban
* offline keresés a Gmailben, kétsoros megjelenítés, új funkciók az oldal alján, jobbra-balra húzással válthatunk a Gmail beszélgetések között
* beépített képernyőmentés opció (bekapcsológomb és hangerő le)
* továbbfejlesztett hibajavítás a virtuális billentyűzethez
* lezárt képernyőről való gyors alkalmazásokhoz való jutás (mint a HTC Sense 3.x-ben)
* továbbfejlesztett másolás-beillesztés
* képernyőfeloldás arcfelismeréssel
* új, akár 16 ablakos, oldalankénti előnézettel is rendelkező böngésző, amely automatikusan szinkronizálja magát a Chrome könyvjelzőivel, de újdonság még az oldalak mentésének lehetősége a későbbi offline olvasáshoz
* teljesen új Roboto betűkészlet az egész rendszerben
* beépített, személyre szabható adatforgalom-figyelő
* a háttérben futó, forgalmat generáló alkalmazások leállíthatók
* új kamera alkalmazás: nincs kamerahang, folyamatos autofókusz és zoom
* beépített képszerkesztő
* megújult, hely és személy szerint csoportosítható galéria
* frissített telefonkönyv komolyabb SNS integrálással, státuszfrissítéssel és jobb minőségű képekkel -
keIdor
titán
Beszéltük már egy másik topikban ugyanezt, illetve én csak mással.
Az a baj, hogy nem tetszik telefonon az on-screen gomb. Meg a One X kijelzője nálam a Best, attól a Nexus szerintem már messze le van maradva, kamera se nyűgözött le.
Az a baj, hogy 4.1.1 hatalmas előny, de más nincs neki. -
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #93 üzenetére
Szinte napi szinten tisztában vagyok a ROM-okkal, és bocsánat a vesszőt elfejtettem tehát funkcionalitásában 100%-os, és stabil 2.3 feletti. Persze ha bizonyos funkciókat nem használsz pl. kamera/wifi trethering/stb., akkor neked megfelel, de ettől nem lesz kiadható egy cégnek. Ezért használok én is 2.3, mert amíg nem lesz ICS kernel forráskód kiadva nem lesz stabil ICS/JB ROM. 1 random reboot se elfogadható, gyárival fél évig kb. 0 volt.
-
Tikakukac
titán
2.3.3 alapra teljesen tökéletesen stabil romok tömkelege van. 3.5 Sense verziókból is, ezekre kezdenek felhúzni pár dolgot kinézetben. 4.0 erősen béta állapotban van ICS alatt. Egyéb infókért fáradj a teló topikjába, mindannyian hazudni fognak, én is a 2-3 hónap használat utáni maximum 4 darab fagyásról.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #89 üzenetére
Mutass 1 csak 1 100%-os stabil ROM-ot 2.3 felett DHD-re vagy HD2-re (sőt a legtöbb nem frissített HTC-re sincs). Ja igen nincs... Gyártói támogatás nélkül a főzőcske is esélytelen.
Még most is igaz, hogy nagyon kevés olyan Custom ROM van (bármilyen készülékre), ami megközelíti a gyári stabilitását. (Sebességre többnyire nyilván jobbak.) A Sense 4.0 portok egyenesen a vicc kategóriába tartoznak sajnos. -
auth.gabor
tag
"Egy 768 mb rammal rendelkező telefonra,ha nem tudnak egy ICS-t ráheggeszteni,akkor bezárhat a HTC gyár..."
Tudnak... a HTC One V 512MB memóriával alapból megkapta az ICS-t és a Sense v4.0-t. A HTC Incredible S is kap ICS-t, pedig a hardver azonos a HTC Desire HD-val, lásd a blogbejegyzésem: [link]
-
Tikakukac
titán
Haverom is kiakadt DHD tulajként, nem is kicsit. Na ne meséljék már be nekem, hogy kevés a hardver, mikor itt pöfög a HD2-n egy Sense 4.0 felületet már részben használó rom, OC mentes kernellel is kellemesen műxik. És ugye nem kell ecsetelni, hogy milyen öreg teló és mennyi oprendszer van rá szanaszét barkácsolva egyenesen a sufniból.
-
keIdor
titán
HTC HD2, Desire, valamint a Galaxy S is elbírná még a Jelly Bean-t is, csak rendesen meg kéne írni. Nexus S is elviszi, igaz AOSP, de akkor is.
És hallom van Nexus One-ra is már, igaz nem hivatalos, de ebből látni, hogy viszi a Desire is, illetve vinné.Mondjuk a HD2 kakukktojás.
-
RepeatSector
senior tag
A rhyme és a desire S megkapja a HD pedig nem???
Pedig ugyanaz a hardver(msm8255 + 768mb ram)! Ezt nem értem ez csak megint terelés!
-
Barbados40
csendes tag
nem vagyok nagy szakértő a témában, de már a 20000 Ft-os kínai tableteken is ICS van , pedig azoknál még erősebb is teljesítményre Desire Hd
-
keIdor
titán
Mondjuk nekem JB kéne mindenre a Project Butter miatt. One X-et is egyrészt a három pötty miatt adtam el, másrészt zavart, hogy egy menübelépéstől is laggolni tudott.
Ha ezek megszűnnének simán venném vissza... egyelőre várnom kell, de lehet SGS3 lesz belőle addig is.Tudom-tudom, van főzött rom is, csak egyrészt ugrik a gari, másrészt gyárilag akarom azt.
Amúgy jó lenne egy S4-es One S is 100k alatt, valaki esetleg?
-
vicze
félisten
válasz
Cyberpunk #82 üzenetére
Tehát az egyértelmű következtetés, hogy mocskos szemét hazugok? Hol volt szó a Sense-ről, mint ok?
Nem lehet, hogy azért lett bejelentve, mivel HW azonos a legtöbb készülékkel így úgy gondolták, hogy nem lesznek problémák, de a tesztelés alatt kiderül, hogy igenis vannak, tehát megpróbálták megcsinálni, de nem jött össze olyan okok miatt amit nem tudunk, vagy csak sejthetünk? Ha jó fejek kap egy 3.5 frissítést utólag vagy valami mást, de továbbra se hiszem, hogy a HTC-n múlott, hogy nincs ICS-rá. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Maxentius #80 üzenetére
Némi szándékosságot vélek felfedezni itt. Mondjuk már csak ex DHD-s vagyok, de azért ez engem is felpiszkált. Milyen dolog ez még is? Majd az 1X-re is ráfogják másfél év múlva, hogy hát skacok bocsi, de nem lesz rá frissítés mégsem, de előtte azért még be volt jelentve, hogy lesz rá, de aztán mégsem. Mert a sensexy-t nem bírná el, azt közben a másik majdnem hasonló vasú készülékre meg jön. Azt roppantul érdekes, hogy komplett hülyének nézik az embert, így kell megtartani vásárlót.
-
Maxentius
addikt
IS, DS - két hardverileg a DHD-val azonos modell, meg is kapták már a frissítést, erre meg pont az utóbbival szarakodnak, amiből a legtöbbet adták el...? Érdekes hozzáállás.
-
aram01
nagyúr
a HTC így is rosszul áll,minek ezt csinálni?
-
bagkri01
őstag
válasz
Tigerclaw #52 üzenetére
Sajnos azt nem tudom, a jelly bean prezentálásáhot most előrukkoltak a nexus 7-el, de, hogy új nexus telefon mikor várható azt nem tudom. Még hírben sincs tudomásom szerint. Talán tjb007 többet tud a témáról.
ui.:de egy nexus7-hez hasonlóan jóárasított nexus phone-nak,azt hiszem sokan örülnének. -
vicze
félisten
Olvasd már el amiket írtam. A többi modell mind 2011 februári vagy az utáni, és ha emlékeim nagyon nem csalnak akkor váltott kamera modult a HTC a készülékekben, és még mindig nagyon az a tippem, hogy nem kapnak már a beszállítótól supportot, saját maguk meg nem tudják értelmesen megírni a drivert.
HTC az a cég aki leginkább próbál a userek és fejlesztők kedvében járni, de olyat tényleg nem adnak ki, ami részben működik vagy instabil. Az ICS frissítés se poénból húzódik, ők is inkább túl lennének rajta és koncentrálnának a következő telókra és SW-re, hogy felszabaduljon a sok erőforrás. (Stabil CM9 is készőbb lesz mint a gyáriak, és alig van HTC-re hivatalos CM9, mivel szopás a Qualcomm zártság, és a kernel forráskód hiánya.)@jacis: Megjósolom neked a jövőt (Lehet jobban mint az elemzők
): Q3 és Q4-ben a HTC pénzügyi feltámadásáról lesz a hírezés, mivel a 2011 rekord visszaesése Q3 Q4-hez lesz hasonlítva, és a mostani számok sokkal jobbak a növekedést tartják szépen, akkor megint jönnek szépen a HTC tele van pénzzel cikkek. (Nem ért néha kicsit megnézni a számokat és nem csak a bulvár részt elolvasni.)
-
jacis
nagyúr
Ez nagy hiba volt a HTC-től főleg abban a szituban amiben jelenleg is vannak (kaki nyakig)....
-
Youri
veterán
Egyébként Xperiák, vagy Samsungok közül melyik 2010-es modlel kap ICS-t?
-
Az a szörnyű, hogy ezt tényleg így is gondolják. Pedig aki lecseréli a régi telefonját az nem az új verzióért teszi hanem a jobb hardver és új funkciók(pl. NFC) miatt. Ez egyértelműen a kapzsiságról szól, egyrészt nem kell pénzt ölni abba, hogy régebbi készülékekre megírják a szoftvert másrészt ez is +1 indok az új telefon mellett.
Remélem a Google nem hagyja annyiban mert nekik érdekük, hogy a legújabb android minél szélesebb körben terjedjen el. Az EU-nál is megérne egy vizsgálatot.
-
vicze
félisten
Sense 3.6 kb. 0 előrelépés 3.0 és 3.5(szépen fut DHD-n) képest se, csak hozzá van igazítva ICS-hez valamennyire (szerintem nem túl egységes így, kicsit igénytelen lett). 3.0-t nem lehet meghagyni, sőt 3.5-öt se mert hozzá kell igazítani az ICS-hez.
@BenceShearer: DS-re tuti lesz, még pár hét talán. IS-re már van végleges, jól működő port már van DS-re. Igazából a kernel forráskód kéne, hogy ASOP romok is jól működjenek (Wifi tethering) és az alap pár hiányzó szolgáltatását pótolják.
-
BenceShearer
aktív tag
CPU/GPU/RAM elég hozzá, az tuti. Szerintem vagy nem volt meg valami driver-ük hozzá, vagy az akksi a gond (Sense 3.6-al fél napot bír pl.).
És előröl már nem kezdhettek neki 3.0-ás Sense-el.Most képzeljétek el, kiadják az ICS-t 3.6-os Sense-el, és fél napot megy. Üzletemberünk lefrissíti (ő nem itteni geek, aki napi szinten képben van a ROM-okkal), és fél napot megy neki. Na az anyázza akkor a HTC-t, és az lehet nagyobb presztízs veszteség, mint pár ezer lelkes fórumozó....
Egyébként sajnálom a DHD-eket, én DS-es vagyok, és még bizakodom.
-
zelma
aktív tag
Minek frissítené?
Úgy gondolja, hogy vegyék az új modelleket, hiszen azokat is el kell adni...
-
Atesz918
csendes tag
válasz
BenceShearer #64 üzenetére
A HTC One X, mikor kijött az se bírta túl sokáig (a hírek szerint), nemtudom azóta orvosolták e.
-
vicze
félisten
válasz
BenceShearer #64 üzenetére
Az ICS összességében kevesebbet fogyaszt szóval az üzemidő GB-hez képest javulna a kisebb aksival is.
-
Youri
veterán
De a HTC Magyarország reakciója az elmúlta napokra a legnagyobb PR fail
Konkrétan ennyit bírtak ma kitermelni magukból
Töltsd ki az üres területet! Ha ki akarok kapcsolni, a következő számot hallgatom: ________________ -
BenceShearer
aktív tag
És mi van akkor ha az akku mérete miatt nem adja ki? A DS-ben és az IS-ben is 1450-as akku van (HD-ben 1230-as) és kisebb a kijelző is. Nem lehet, hogy nagyon kevés üzemidővel menne, és nem merte bevállalni a HTC?
-
vicze
félisten
Több magott tudta eddig is ha a gyártó belerakta, az arcfeloldást komolyan használja valakit??? (az is lehet 2.3-ban ahogy a SGS-be is beleraktaák) Még mindig nagyon kevés olyan képesség van a rendszerben, amit utólag ne lehetne belerakni verzióugrás nélkül, az android nyílt azt raknak hozzá amit akarnak. Az ASOP max. csak egy irány és nagyon fapados, még mindig a gyártón múlik mit hoz ki belőle.
-
-
vicze
félisten
A pontos okot nem mondták el. Ha jól emlékszek van 4-5 teló is ami HW-ban teljesen azonos DHD-val és kap ICS-t szóval az ok nem lehet a HW (max. 1 eleme). Amennyire látom a XL ICS-ének visszaportolásánál a kamerát nem bírták működésre bírni (sőt mindegyik ICS portnál ez a problémás pont) és ugyan ez lehet a gondja HTC-nek is vagy nem tudják a drivert értelmesen megírni vagy nem kapják meg a gyártótól, a fene tudja, de mindenki vízzel főz (ROM-ot is
) szóval valószínű itt van a kutya elásva, persze ez csak tipp.
-
joey04
titán
Nekem alapvetően a felhasználói felület hardveres gyorsítása is elég indok lenne, ahogy a JB-nél a project butter. Azt máshol már kibeszéltük, hogy átlag "hülye user" nem tud semmit kiemelni a listáról, meg tesz rá, hogy 2.3, vagy 4.1 van a telefonján, de mondjuk ha kipróbál egy JB-s készüléket, lehet, hogy 1-2 dologra rácuppan, hogy ez milyen jó is lenne neki. Vagy csak szimplán a motorháztető alatt végbement fejlesztések miatt "tisztább, szárazabb érzés" lesz kezelni a készüléket.
-
gAnDzs
tag
Kár hogy a Desire nem kapja meg.
-
mumk1
addikt
A felhasználok nagy részét hidegen hagyja ez a frissítési őrület. Akinek fontos, az már régen portolt ICS romot használ rajta. Az átlagnak az a fontos, hogy legyen egy hiba nélküli, megbízható telefonja.
Aki meg HTC-t vesz, az leginkább a Sense miatt teszi (én is) és frissítés ide, vagy oda, egy Sense rom helyett, bottal sem piszkálnék meg egy fapados AOSP romot, még akkor sem, ha több verzió számot ráverne.
És még mindig áll a kérdésem, hogy mi az ami hiányzik a jelenlegi GB-s+Sense 3.0-as verzióból. -
Tigerclaw
nagyúr
A Sony-n nem csodálkozok. Jelenleg külső designban egyedül ők mozdultak el a okostelefonokra jellemző szappanosdoboz formától. Rajtuk kívül csak a Nokia egyedi, de neki ugye nincs android telefonja.
-
Zirowe
nagyúr
En szoltam elore: htc-nek csak akkor lehet hinni frissites ugyben, ha mar kijott, de meg akkor is fenntartasokkal kell kezelni a hirt!
-
joey04
titán
lassan 2 éves modell
Én inkább úgy mondanám, hogy még 2 éves sincs, és már nincs rá frissítés. Plusz tegyük hozzá, hogy az ics hivatalosan 2011. október 19.-én jelent meg, azóta nem sikerült rávarázsolni... (Tehát egy 2010 októberében debütáló készülékre nem megy fel hivatalosan a 2011 októberi rendszer.) Igaz, ez sajnos minden droidos telefont gyártóra érvényes, ezért mondom azt, hogy értékelhető support ezen a rendszeren csak a Nexus modellekre van. Ott érdekes módon a Nexus S is megkapta/megkapja a JB-t most zajlik éppen a frissítés.Az ICS fícsörlistából meg csak van már valami mindenki számára ami érdekes lehet.
És utolsóként megjegyezném, hogy ha nem megy a Sense + ICS a DHD-n, akkor nem kell erőltetni, adjanak legalább lehetőséget Sense nélküli ICS-re.
-
fi:zi'k
nagyúr
Na az ilyen dolgok miatt félek elpártolni a Nexusoktól (már JB van fent).
-
r4z
nagyúr
Desire Gingerbread frissítés csapó kettő (jobb esetben a vége is ugyanaz lesz)
-
feliks
senior tag
Engem meg pont addig érdekel, amíg Samsung.. Imádom a Samsung telefonokat, csak a szoftverüktől undorodom, de ugye a Nexuson meg szerencsére nem találkozom vele..
Sajnos egyik gyártó sem tudott még olyat kidobni a Camcungon kívül, ami megfelelt volna...Motorola nagyon bejövős lenne, csak pl.a Razr fogása nekem ényelmetlen.
HTC felhasznált anyagai tetszenek, de elvárom a cserélhető akksit, és a Sensation óta utálom őket, mert az volt életem legrosszabb telefonja..
Sony tetszene, de kijelzőhöz képest túl nagyok a telefonjaik
Lg meg Lg.. Eddig nem találkoztam hibátlan Droidos telefonjukal..
Persze egy jó design, Moto szögletesség és fémesség Nexus kivitelben igen bejövős lenne. -
bagkri01
őstag
Ezt viszont elhiszem, mivel a főzött rom mindig jobban optimalizált a hivatalosnál, ami elégnagy szégyen a nagy mobilgyártókra nézve. Optimalizálásban szerintem a se(sony) a legjobb. Az utolsó se teló amit hosszabb ideig tartottam a kezemben az az arc volt és igazán gyorsnak tűnt.
-
wayne1
senior tag
Na és akkor mindenki a Nokiát szidja aki legalább megmondta, hogy 7.8-ig kapják a mostani telók a frissítést és WP8 nem lesz rá.
-
Mindenki a Sony-val példálózik, szerintem ők le fogják aratni a babért mert tényleg lassú és gyenge a többi gyártó szoftveres támogatása. A Samunak ott a prémium réteg az S3-mal, minden más a Sony-é lesz, jól csinálják.
(#39) wayne1: ez a Lumia 900 tulajokat biztos megnyugtatta.
-
feliks
senior tag
Ebben is van igazság..
Én mondjuk a garivesztés esélye nélküli romolgatás miatt imádom és vásárlom főleg a Nexusokat.. fastboot oem lock és máris úgy néz ki, mintha sosem buheráltam volna.. Samsungnál meg macerálhatok jig-gel, HTC-nél meg a visszazárás tönkreverheti a telót.. -
spuros
őstag
Remélem az LG azért tartja a szavát és nem kezdi kihúzgálni a beígért modelleket...
-
feliks
senior tag
De fogok röhögni, amikor jövőre az 5.0 kapcsán ugyanezt fogogom olvasni csak One X-szel.. Én Droidból csak referenciakészüléket vennék..lehet kevesebb a csicsa de működik és ap frissítést.
-
bagkri01
őstag
válasz
Dr.Anonymus #22 üzenetére
Mostanság nem követem a htc pályáját, de régebben szánalom volt amit műveltek, még az ics idők előtt.Ezért vettem inkább egy nexus s-t, ami azóta is kapja a frissítéseket.Tudom ez referencia készülék, még mielőtt bárki megszólna. Az se-nél viszont az alsó kategória is megkapta az ics-t míg a htc cserébe kiadták az explorer-t 60k-ért, ami igen magas ár egy olyan telóért.
-
mumk1
addikt
Nem védem a HTC-t, mert ahogy kommunikálják a frissítéseket az tényleg szánalom, de mi az amit nem ad meg egy DHD Android 2.3.x + Sense 3.0-val és jobb lenne 4.0.x + Sense 3.5/3.6-al?
De most tényleg. Froyoval jelent meg, van egy stabil GB rá, lassan 2 éves modell, nem lenne ezzel semmi gond, ha nem szarakodnának ezzel a lesz rá, nem lesz rá híreszteléssel.
-
Kaiku
senior tag
Sajnálom én meg soha többé nem veszek HTC-t. A hardvert agyon terhelő Sense meg nem éri meg a több 10 Mbyte-os plusz ROM méretet...
-
Cyberpunk
félisten
Na akkor erről ennyit.
Akkor mi a f..nak kellett híresztelni hogy lesz rá ha?
-
Mr Cube
tag
Szervízben volt másfél hétig a DHD-m, mert egyszerűen kiesett a hangerőszabályzó gombja, addig egy Sony Xperia S-t használtam, amire pont akkor jött ki az ICS, frissítettem is. Nem kicsi különbség van a két rendszer között, de a két telefon között fényévek. Vissza kellett adnom a Sony-t a tulajnak, aki kölcsönadta, annyira nme fájt a szívem, mert a DHD-t nagyon szeretem és tudtam, hogy jön rá az ICS augusztusban, erre most kihagyják. Most fogom eladni a p*csába és többet tényleg nem veszek én se HTC-t. Eladásokban nagyon jól teljesített a DHD, ezért nagyon sok ember megmaradna a telefonjánál, ha megkapná az ICS-t így nem adják ki. Csak arra nem gondoltak, hogy ettől pont nem egy újabb HTC-t fognak venni az emberek. Mindenki tudja, hogy értelmetlen kifogás a user experience-es szöveg.
Gyűjtök még egy kicsit és veszek egy Sony-t.
-
Youri
veterán
válasz
Dr.Anonymus #22 üzenetére
Első bekezdéshez hozzátenném, hogy egyelőre
-
Dr.Anonymus
addikt
ezt te nézted be, mert még így is a htc vezet a frissítésekben (a sonynak sok modellje frissül ics-re, de alapból nincs akkora modell palettája mint a htcnek, így összességében kevesebbet frissítenek mint a htc)
az áraknak meg nézzél utána...
egy s4-es procival szerelt oneS 120 körül van, egy tegra3as oneX 140 körül, míg egy samsung galaxy S3 vagy 160ezer és törős műanyagból van, nem unibody fém vagy jó minőségű polikarb -
Beri78
őstag
lehet, csak így tudják az eladást növelni - ha új szoftver kell, vagyél új telefont
-
Facer
csendes tag
Alapvetően elégedett DHD tulaj vagyok. Az ICS egy szép ajándék lett volna a gyártó részéről.Viszont csak az ICS miatt nem vennék másik készüléket.
Hozzá tenném kb. 2 évvel ezelőtt mikor megvettem a telom,pont azért választottam a HTC-t mert úgy véltem userként sokkal több támogatást kapok a gyártótól mint,pl. Samsungtól vagy az SE-től. -
lmisi
senior tag
768 mega rammal mi a kutyaakármiért ne bírná el az ICS-t.
Mekkora bloatware lehet ez a sense izé ha képtelenek portolni ekkora ramra?
Mondjuk a defy-ra is xda-s támogatással van közel stabil ICS, de már közeleg a stabil JB is rá. Jah 500 mega rammal!!!!
A moto-t hadd ne minősítsem -
kaller1
veterán
Én meg pont azon csodálkozom, hogy csak ennyi készüléket hagynak ki a pakliból. A magyarázat szánalmas, az igazság egyszerű: ha ics kell, vegyél új telefont.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Motorola user: I don't get it.
Valahol még a Sense felület se nehezíti a dolgot, hardveresen is megfelelne a készülék és mégis tojnak a frissítésre.
-
Einstvan
aktív tag
Ez nagggyon dúúúrva diszkrimináció. A HTC Desire HD tulajok nem élvezhetik a kör alaku feloldást.
-
Youri
veterán
Nem kétkedtem én ebben, csupán én ezt észleltem a magyar, meg a nemzetközi HTC oldalon is, ott valahogy ez nem ez jött át
Mindenesetre viccesen lekezelően válaszoltak még egy hete a magyar HTC oldalon a felröppent hírekre, még szombaton is azt írták, hogy rendben halad, mikor már kiderült, hogy nem, azóta mondjuk nem is irkáltak még oda
-
Youri
veterán
válasz
attila199207 #3 üzenetére
Cikket el tetszett olvasni? MOD: nem lepődnék meg, ha a DHD sorsára jutna
Más: Érdekes, hogy sokan a Sony-t jelölték meg preferált márkaként
Érdekes, mert én a FB-on szinte csak Samsungokat olvastam -
hunter84
aktív tag
Ez kérem szépen mese habbal a HTC részéről.
-
attila199207
tag
és pontosan mikor várható??
jelenleg 4.0.4 van a telefonomon 4.0 sense-vel ( desire s ) és alapvetően gyors de érezhető akadások vannak, látszik hogy ez már nem az 1 magos telefonokra nah meg az andreno 205 re készült
a hivatalos romok ugye csak a 3.6 ot fogják támogatni?
hogy lehet majd frissíteni rá? -
keIdor
titán
Szanalmas kifogas ezzel a user experince-el jonniuk.
Sensation XL is ugyanez a hardver, meg is erdemli a HTC a tovabbi vesztesegeket, ha lesz. Persze a Samsung sem jobb, se az LG, Motorola, ok plane nem...Meg a sima Desire is elvinne egyebkent, ha rendesen megirnak a szoftvert.
Mondjuk mondtam, hogy ez lesz, fel eve csak kussol a HTC ezzel kapcsolatban. -
Ha jól látom a Desire Z szintén kimarad.
HTC meg bekaphatja,mert még a Desire Z is bőven elbírná az ICS-t, nem hogy a HD.
Na nem mintha hiányozna nekem a HTC hulladék szoftvere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Autós topik
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest