- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- VoLTE/VoWiFi
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Ne haragudj,de a 25-30fps PC-n olyan mint sajtreszelővel .... egy-két RTSben aláírom nem zavaró,de csak akkor ha stabilan tartja a 30at... 10-20ból viszont elég nehéz stabil 30at csinálni,de nem lehetetlen.Nem is ez a lényeg,hanem az,hogy sajnos az,hogy az amd vga tulajok a dx11-et a dx12vel összehasonlítják,és kapnak egy 300%-os javulást,nem feltétlen azt jelenti,hogy a dx12 lesz a megváltó.A képet nagyban árnyalja az,hogy bizony a hasonló kategóriás nV kártyák majdnem hozzák a radeonos dx12 eredményeket,számomra sajnos még az erre kihegyezett tesztprogram sem mutatja meg igazán,hogy valóban egy áttörés lesz a dx12.
Értem én,hogy akinek most már játszható lett ez a játék örül,csakhogy a 300%-os javulás nem egészen a dx12 miatt van,remélem érthető mire próbálok rávilágítani...
-
távcsőves
senior tag
Na, telepítettem ismét, ezt kipróbálom még akkor, bár azt írtátok félkarú óriás nélküle, de érdekességnek jól jöhet. (Már csak azért is, mert ha jól értem NV kártyáknak ez van felróva hiányosságnak, de egy olcsó Maxwell azért szintén nem keveset gyorsulhat DX12 alatt ezek szerint.) Egy problémám van, melyik is ez az ini file? 2-öt láttok a játék könyvtárában, de nem láttok aszinkron számításra utaló bejegyzést. Kérnék kis segítséget ehhez.
-
daveoff
veterán
Igen, közben számolgattam kicsit, és tényleg a helyén van, egy custom ennyivel gyorsabb. Ezért csalóka, ha ref 980Ti van a tesztben, mert a userek többségénél custom kártya van, ami 1250-1350MHz között ketyeg a legrosszabb esetben is. De mint korábban mondtam, kicsit utánanézve könnyen kiszámolható hol áll egy custom 980Ti(vagy bármelyik másik kártya) a Ti tesztetekből is. Szerintem a Fury is rendben van a tesztben, az talán még népszerűbb is, mint az X.
-
Köszönöm. Akkor tehát még nincs kidolgozva semmi szoftveres háttér ahhoz, hogy egyszerű szoftveres felületen lehessen választani közöttük. Pedig nem lenne rossz.. sőt.. kifejezetten jó lehetne.. vagy akár az, ha az alaplapra köthetné az ember a kijelzőt, és mindkét kártya ki tudná adni a képét azon a csatlakozón.
(#186) he7edik.: Ez nekik miért rossz? A teszt alapján mindenkinek jó. Vagy csak trollkodás? Rég jártam ilyen fanboytopikban.
-
repvez
addikt
Az mióta szempont az AMD vagy NV oldaláról, hogy a másiknak ne vágjanak alá?
Épp igy lehetett volna az AMD-nek nagyot szakítania, hogy olyan fejlesztést dob be amit mindenki használ és ha ez nem megy az NV-nek akkor igy járt és majd a következő szériában megpróbálja kijavítani.
Most ez úgy hangzik, hogy csak azért nem gyorsabb az AMD-n egyes program, hogy az NV is tudjon szakítani magának egy kis szeletet.Bezzeg fordított helyzetben mikor az NV csinált ilyet akkor le se sz@rta ,hogy az AMD hogy oldja meg a dolgot.Mert már párszor előfordult, hogy az AMD újított valamit és az NV meg pénzzel meggyőzte a fejlesztőket, hogy ne használják , ezért van ott az AMD ahol.
-
A cikkben is írod, hogy az aszinkron compute nélkül a DX12 félkarú óriás, amit a mérések nem támasztanak alá. Abu pedig a fórumban hivatkozik a könnyen elérhető teljesítménynövekedésre. De ez csak a második fele a dolognak - az az izgalmas kérdés, hogy a tesztjeitekben miért nem mutatkozik meg a 10-20%-os előrelépés. Önmagában a 10-20% gyorsulás nem rossz ettől a feature-től (még akkor sem, ha a megvalósítása komoly odafigyelést igényel), de ha ez a csillagok bizonyos együttállása esetén nem jelentkezik, az nagyon aggasztó.
-
and1ao
őstag
Értem én amit te mondasz és azt is amit az "top AMD CPU"-t hiányolók.
De a lerótt hsz köröket a lehető legegyszerűbb módon meglehetett volna oldani tessék odatenni tényleg egy 8370-et ("és a szinte teljes AMD mezőnyt") és nem szinte hanem a teljesen lelehetett volna fedni az AMD mezőnyt mert az IGP-nek semmi hasznát nem vettétek a tesztben ergo felesleges volt.És CPU limitet is meglett volna, ahogy most is meglett.
AMD CPU szinten hogy mennyire kurrens valami. Realy that's the reason
-
Plasticbomb
addikt
Azt az A10-7870K-t full gyári alapbeállítással kergettétek meg? (Ugyanis abban az esetben, amikor az IGP kap 3D terhelést, egyből levágja a cpu órajelet 3 GHz Pstate-re, függetlenül a melegedéstől. Én azt a Pstate-t átállítottam, és a többi magasabb Psate feszültséget is 200mval csökkentettem, így elég szépen szaladgál.
)
A 260X full DX12 kompatibilis? Én úgy emlékeztem, hogy 300as széria, vagy a Polaris lesz majd full DX12 kompatibilis, de már nem vagyok benne biztos.Annyit azért el kell ismernem, esetleg úgy is tesztelhettetek volna, hogy különböző GCN verziók képességei is láthatóak legyenek, de azzal nem értek egyet, hogy pl 750Ti-t tesztelnetek kellett volna. Az már túl öreg, szerintem.
Többiek: A10-7870K tökéletesen lefedi a középkategóriás CPUkat. Van benne elég kakaó a mindennapokhoz, IGPvel csont nélkül játszom rajta fullHDban, kis ésszel nagyon szépen utána lehet állítani, hogy még többet is tudjon (CPU átlag 4,7GHzet bír, az IGP is csont nélkül mehet fel 1GHz-re, előbb fogy el a memória sávszél, mint az APu ténylegesen kiakadna. Full 3D terhelés alatt én a 4Ghz CPU 1GHz IGP beállítást látom a legjobbnak, nem fő le, kakaó is van, memória sávszél miatt jellemzően már nem kapsz ~3 fpsnél többet 4,5Ghz CPuval.)
-
wattafaka
senior tag
Ez már tényleg szembetűnőbb. A másik dolog amit nem értek:
"a DirectX 12 csak félszemű óriás lenne az aszinkron compute nélkül"
Ennek ellenére az első tesztben egy kivétellel (R9 Fury, standard) mégis az aszinkron compute kikapcsolása mellett jöttek magasabb FPS értékek (Nvidia OK, de még AMD-n is). Drasztikusabban fogalmazva mindkét kártyán lassulást eredményez. Akkor hol az előnye?
-
Sokan olvassak, csak kevesen ertik. Meg tobben gondoljak azt, hogy uj effektek jonnek az uj API-kkal, de azon nem voltak megutkozve, hogy a DX10->DX11 valtaskor sem volt a latvanyban minosegi javulas, csak optimalizacio. Most ugyanez folytatodik, csak sokkal hatekonyabban.
Biztos vagyok benne egyebkent, hogy a felszabadulo eroforrasok idovel kitermelnek uj effekteket, de ez nem azonnal tortenik meg - a fejlesztoknek ugyanugy ki kell tanulniuk ezeket, ahogy a konzoloknal.En persze inkabb azt preferalnam, hogy ne a latvanyvilag hatarozza meg egy jatek minoseget, hanem az atmoszferaja. Allando vesszoparipaim: Doom3 nagyon latvanyos volt, a jatekmenet unalmas, lapos; Max Payne, Uplink, Defcon nem latvanyos, de az atmoszfera hibatlan.
-
-
nyakdam
aktív tag
``A Dual Graphics nem működik, az explicit multiadapter működik, de egyelőre lassul. Fognak majd fejleszteni rajta, ne aggódj.``
A próféta szóljon belőled! Remélhetőleg lesz olyan cím amiben kihasználjákbaz Igp-t, pl egy hajszimulációt simán el tudnék képzelni mint efektet amit az igpbszámol.
A teszt hasznos volt, jó látni, hogy a magszám végre ér valamit, és egy kis 4 magos AMD is végre elmondható hogy kihajt egy középkategóriát.
Köszi a tesztet.
-
elfelejtette
veterán
+1 az FX8370-re. Ennyi erővel egy PhenomII X4 965-öt is tehettetek volna mellé. Nem kell 5 procival, meg 10 VGAval tesztelni, nekem ennyi elég volt, de ez az A10-es proci kicsit nevetségesen nézett ki. Olyan, mintha i3-at tettetek volna be. Ha már csúcs Intel, akkor az AMD-nek is megadhattátok volna az esélyt...
-
repvez
addikt
Csak egy valamiért hiányolom az FX-et, hogy össze lehessen hasonlítani a 4 vs 8 mag közti difit azonos körülmények között.
illetve hamár AMD A10-7870K APU akkor mit szól hozzá amikor a plusz két csúcs kártya még mellé van téve így 3 aktív VGA-val.Vissza fogja e a rendszert egy aktivált IGP vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest