- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
Az mióta szempont az AMD vagy NV oldaláról, hogy a másiknak ne vágjanak alá?
Épp igy lehetett volna az AMD-nek nagyot szakítania, hogy olyan fejlesztést dob be amit mindenki használ és ha ez nem megy az NV-nek akkor igy járt és majd a következő szériában megpróbálja kijavítani.
Most ez úgy hangzik, hogy csak azért nem gyorsabb az AMD-n egyes program, hogy az NV is tudjon szakítani magának egy kis szeletet.Bezzeg fordított helyzetben mikor az NV csinált ilyet akkor le se sz@rta ,hogy az AMD hogy oldja meg a dolgot.Mert már párszor előfordult, hogy az AMD újított valamit és az NV meg pénzzel meggyőzte a fejlesztőket, hogy ne használják , ezért van ott az AMD ahol.
-
repvez
addikt
Meg hamár a dx12 ujjitásait tesztelték akkor jol mutattott volna egy hardver monitor kép, hogy a különbözö magokat és GPU chipet menynire használja terheli le dx11 és dx12 alatt.
Mert az FPS az egy dolog a másik, meg, hogy maradt e még tartalék a hardverekben vagy tényleg ennyit tudnak.
dx11 nél tudjuk, hogy bőven kihasználatlan volt több erőforrás is, de dx 12 alatt nem igen látni, hogy minden létező mag és chip 90% on vagy felett megy e ilyenkor. -
repvez
addikt
Csak egy valamiért hiányolom az FX-et, hogy össze lehessen hasonlítani a 4 vs 8 mag közti difit azonos körülmények között.
illetve hamár AMD A10-7870K APU akkor mit szól hozzá amikor a plusz két csúcs kártya még mellé van téve így 3 aktív VGA-val.Vissza fogja e a rendszert egy aktivált IGP vagy nem.
-
repvez
addikt
Lehet használni, csak épp nem érdemes ha épp visszafogja a dolgot és nem gyorsít rajta.
Igen megy a 2 VGA párosítás ha mindegyik normál VGA, de az APU IGP a leírás szerint sok előnyt nem jelent.
ÉS amúgy mi volt sületlenség amit írtam, eddig nem ez volt a helyzet , hogy le kellett tiltani az APU IGP-t ha dedikáltad is volt és az nem tudta a dual graficset?
Dual graficses a laptopom és win 10 alatt kitörölhetem vele a hátsómat .
-
repvez
addikt
egy kicsit félre érthető volt amit írtam, az 50% igen szép eredmény, de ha azt nézzük, hogy ez a következő szint és amekkora gyorsulásokat meg többszörös növekedéseket lehetett olvasni, meg limit mentes dolgokról. (drawcall üresjárat hiánya és társai)
Akkor ez az 50% már is nem tűnik olyan nagynak és csak most ebben a ciklusban lesz ez hatással, mikor minden áttál akkor újra előjön a mókuskerék ami most van, hogy kitalálják, hogy mi miatt nem megy majd 60fps-nél többel egy adott program, hogy évente cserélni kelljen a hardvereket.
ebből a szemszögből ugye nem is olyan nagy a gyorsulás?
Illetve ha az asszinkron compute és a CPU limitet ha nézzük, eddig a VGA volt, hogy csak 6% on ment a CPU limit miatt, most ez nincs, de érdekes modon ha azonos felállásban csak a dx 11 és a 12 között váltunk nincs az a nagy gyorsulás azzal, hogy így elvileg fullon mehetne a VGA.
egyáltalán honnan tudják szétválasztani a tesztben, hogy mi számit VGA oldalról és MI CPU oldalról gyorsulásnak a kettő együtt adja az eredményt
-
repvez
addikt
A Dual Graphics a DirectX 12-vel eleve nem működik, de szándékosan nem is az R7 250-t alkalmaztuk (amivel párosítva tudná ezt a funkciót DirectX 11-ben). A jelentősen erősebb R7 260X-et magában szerencsésebb üzemeltetni, az APU IGP-je csak visszafogta.
ezt is meglepve olvastam.Mert régebben erről is volt cikk, hogy DX 12 alatt megéri IGP-s CPU-t venni,mert össze lehet párosítani a dedikálttal és igy gyorsulhatnak , mert a beépített VGA gyorsabb memória elérést biztosít és egyéb dolgok, de ezek szerint ez sem jött be.
Nem is nagyon értem akkor miért vannak a CPU ban beépítve IGP, ha nem használhatók semmire azon kívül aki csak laptopon munkára használja, mert aki egy dedikált VGA mellé veszi az úgy is kénytelen letiltani. -
repvez
addikt
Ezt hol irta?
A teszt lényege pont az volt, hogy DX11 és dx12 között mennyi a különbség ugyan azon a játékkal és beállitásokon.
Ezt csak ugy adott volna valós eredményt ha mindkét oldal a legerősebb párjával van összemérve.
Mellesleg azért is kellett volna a 8 mag, hogy meg lehessen nézni, hogy mekkora elönye van a 4 maggal szemben. ad e hozzá mondjuk +50% ot?így teljesen fals az összehasonlítás. ÉS bár tényleg nem VGA teszt,de koránt sem biztos ,hogy lineárisan skálázódik a gyorsulás köztük.
-
repvez
addikt
Nem tudom, hogy miért jön mindenki ezzel a driverekkel, nálam még sose volt gond belőle, feltettem a legújabbat,de érdemi változást sose tapasztaltam.Ja lehet ,hogy velem van a baj és nem azt figyelem, hogy egy egy driverrel 3 fps-el több van .
Ezután már erre sem kell gondot forditani.Illetve még azért is csalódás jelenleg ez a dx12, mert oké, hogy 50% ot mutat azonos felállásban ,de hol vannak azok a nagy gyorsulások képi javulások amiket beharangoztak?
Voltak ilyen cikkek, hogy holywoodi mozikban látott efektek lesznek real time, mert már lesz elég erőforrás a több részletre.
ÉS erőmüvön is alig érik el a 60FPS-t.Akkor hol lesz a VR-hez a szemenkénti 90 FPS 4k közeli felbontáson? -
repvez
addikt
Mondom a 8 magos FX+Fury párost nem merték bevállalni, mert nagyon nagy lett volna az elöny az NV vel szembe, hogy az nem gyorsul semmit a dx12-től. ÉS hogy nézett volna ki , ha egy 50k-s proci ugyan azt vagy többet hoz mint egy 120k-s ?
A középkategóriát én is nagyon hiányolom igy semmi támpontja nincs az embernek, hogy merre fejlesszen, mondjuk az biztois, hogy egy darabig az AMD nél az előny. -
repvez
addikt
Elég érdekes egy teszt.
Kezdjuk, ott, hogy egy dx12 es grafmotoru játékot , hogyan tesztelnek dx11 alatt?
A másik kérdésem, ha annyira jól kihasználja a több magot és intelben a lehető legerősebb CPU-t tették a rendszerbe akkor AMD oldaláról miért nem tettek bele egy 8 magos procit?Talán féltek, hogy nagyon el lesz így picsázva az NV és ugye azt annyira mégsem lehet?
A további teszt ,hogy miért csak a high end VGA-kat lehet beválogatni a tesztkörnyezetbe?
Nem mindenki vesz magának mindenből a legjobbat,de szeretné tudni, hogy a középosztály is hogyan teljesít.
Igazán lehetett volna a tesztben egy 380, 960 as páros is.
Meg megnéztem volna, hogy egy ennél régebbi nem IGP, hanem asztali kártya mit tud kihozni a dx12-ből?
Mondjuk egy 7850es és egy 750ti. Mert így lehet valaki nem cserélne VGA-t miatta?A fenti összehasonlítások azért maradtak ki , mert igy jobban szembetűnőbb lett volna az AMD és az NV közti különbség és így rontva az üzletet?
A másik a játékkal kapcsolatban, lehet, hogy a sok egység miatt az RTS jó választás volt, hogy bemutassák a limiteket, de az kevésbé szembetűnő, mintha egy FPS vagy TPS szemszögű játéknál mutatták volna be a rengeteg fény árnyék és egyéb javításokat.
Így nekem semmi nagy újítás nem jött át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest