- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
wattafaka #426 üzenetére
A minimum FPS biztosan jobb, kár, hogy ezt nem mutatja meg a benchmark. Ez egy ma már nagyon gyenge dVGA, nem kell csodát várni tőle. Azonban, ha azt nézed: egy valóban gyenge proci (sztem ez nem gyenge CPU, a "szart" is kihajtja a 7770-ből. És nagyon aránytalan párosítás, de megvárom az új sorozatot már a VGA-ból, mert a 960 vs 380 párosból nem tudtam eldönteni melyik legyen) mellett mondjuk régi Phenom, DX12-vel bemászik a játszható kategóriába a játék. A játszhatatlanhoz képest ez nem semmi. (Felénk nagyon sok családnak van ilyesmi gépe fiatalabb gyereknek, ez a szomorú vidéki MO.) Értem azért, van akinek félig üres a pohár, másnak meg félig tele.
-
joysefke
veterán
válasz
wattafaka #397 üzenetére
de legutóbb még beesett 50 fps környékére multiban az izmos csaták alatt egy pár pillanatra
(nem tudom ezen segít-e, illetve hogy akkor megvolt-e már a frissítés)Nekem segített. Régebben 4v4 multiban swarm hostok (ezeket ma már nem nagyon játsszák) illetve interceptorok nagyon meg tudták enni a teljesítményt. Ma ez már nálam nem jellemző. Nem azt mondom, hogy nem lehet kisebb fennakadásokat előidézni, de ez inkább a kivétel. Egyébként az adatlapomon lévő konfig valami 2700-as felbontáson (2xFHD, ca 4MPX) MAX beállításokkal (minden max, fizika is) gyönyörűen futtatja a játékot multiban is.
-
joysefke
veterán
válasz
wattafaka #383 üzenetére
Hali!
Persze.
Azt, hogy az új 64-bites futtatható az aktív-e, azt úgy tudod leellenőrizni, hogy elindítod a Battle.net launchert, majd kiválasztod a SC2-t (nem indítod el, csak kiválasztod), ott Options menü -> game settings -> és itt tudsz klienset választani. Ha nincsen bepipálva az opció, akkor a 64 bites kliens fog elindulni (ez az új, a jobb). Értelemszerűen 64 bites Windows kell legyen alatta és nyilván az sem árt, ha van elég RAM-od. (Nem tudom mennyi kell pontosan, de 2GB RAM-mal tuti nem raknám át a 64 bites kliensre
)
-
joysefke
veterán
válasz
wattafaka #375 üzenetére
Kb igen, én laikus tudásommal úgy fogalmaznám meg, hogy ezek a feltételek állnak egyidejűleg fenn :
-(1) A GPU nem teker konstans 100%-on (feltételezve, hogy nincs vSync vagy max FPS kikényszerítve)
-(2) A CPU frekvenciájának emelésével a GPU egyre jobb kihasználtságot ér el.A CPU limit nem vonja maga után azt, hogy te a feladatkezelőben feltétlenül 100% CPU használatot fogsz látni, mert lehet, hogy a játék vagy a driver egy-két szálon követel minél magasabb teljesítményt, a többi mag meg 20%-on malmoz.
CPU limitben az a bosszantó, hogy gyakran az van, hogy az FPS számláló vállalható értékeket mutat (mondjuk 30-60FPS) de mégis 1-1 pillanatra rendszeresen megröccen a játék. Borzasztó zavaró tud ez lenni.
Annak a szálnak amit maxra terhel a Catalyst driver nem feltétlenül csak a VGA-t kell etetnie, hanem lehet hogy pl a játék fizikáját vagy egyéb dolgait kell számolnia, amire így nem jut elég erő.
És igen, előfordul, hogy butitod a grafikát, de nem lesz érdemben jobb a helyzet, a rövid megakadások ugyanúgy jelentkeznek...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wattafaka #255 üzenetére
Ezek a korlátok abból erednek, hogy a procik teljesítménye hurka a jó terepgeneráláshoz. Az API-nak nincs köze hozzá. Nyilván egyébként van potenciális megoldása az Oxide-nak, csak az nehezebb, mert ahhoz még nem elég jó az OpenCL, de a SPIR-V-vel már elég jó lesz hozzá, és az erre vonatkozó támogatás beépítése után mehet a GPGPU-s generálás. Ez nagyságrendi előrelépéshez vezet, csak kellenek hozzá az új OpenCL implementációk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wattafaka #245 üzenetére
A játékélmény és a technikai megvalósítás két tényező. Természetesen játék közben nem nézem direkt ezeket, de azért zavaró lehet. Viszont itt a technikai részről ment a vita, és egy olyan kép volt mutatva, amely a megjelenítés minőségében fényévekre van az AotS-től. De nyilván ez elfogadható, mert az Ashes 9 évvel későbbi játék, ráadásul totál új motorral, olyan leképezővel, amit eddig csak animációs filmekben használtak, tök új API-val, stb. és sportszerűtlen lenne elvárni, hogy ezt bárki verje akár két éven belül, visszamenőlegesen pedig pláne.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
wattafaka #142 üzenetére
Neked és gbors-nak is:
Nem mondtam, hogy van előnye, de a DX12 része, eddig mindenki használta szinte, ezért a hasonlat. Kvázi egybeforrt. A félszemű óriás épp a tesztek által nem prezentált teljesítménynövekedést hivatott hasonlat formájában érzékeltetni (óriási, de fél szemmel mire megy?). Továbbá ez implementáció, kódút függő is. Lehet olyat írni, hogy gyorsuljon – megfelelő hardveren. Csak ez jelenleg az AMD-nek sokat kedvezne, az nV meg elvérezne alatta. A teszt figyelmes olvasása esetén rábukkanhatsz a linkelt írásra, ahol szerepel az alternatív kódút univerzálisabb kódútra cserélése az Ashes of the Singularity-ben. [link]
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest