-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3/3 Pro
Nem 3S! 3S topik erre: [link]
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaraQda(:
csendes tag
szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy Redmi 3-am, amin 5-ös andorid van és 7es miu.
Ezt szeretném lecserélni egy stabil 6osra és 8-as miura.
Honnan tudnám leszedni ezeket és egy kis guid, hogy hogy rakjam fel a telóra.
Előre köszönöm. -
bgyg1
aktív tag
Sziasztok!
Melyik kamera alkalmazást ajánlanátok a CM13-hoz?
-
eustock
tag
válasz Milestone2 #11994 üzenetére
Október végén érkezik, vissza fog kerülni az adatlap is a webshopba.
-
vornia
senior tag
válasz Aethelstone #11990 üzenetére
Ki írta a fórumra,hogy ennyi volt,beruházott oneplus 3-ra.😫
-
eustock
tag
válasz zolmesz #11985 üzenetére
A rendelések beérkezési sorrendben kerülnek feldolgozásra, megerősítést az a vásárló kap, akinek a rendelését már elkészítették a kollegák.
A vevő által jóváhagyva státusz esetén, amennyiben erről email is érkezik a rendszertől (rendelésszámmal) a rendszer befoglalja a terméket a vevő részére, tehát aki le tudta adni a rendelést, csomagra is számíthat.
A rendelés megerősítése után mennek a GLS értesítők is, a várható kiszállítással kapcsolatban.A következő szállítmány várhatóan 1.5 hét múlva érkezik.
EU Stock
-
zolmesz
aktív tag
válasz ekrisztian #11978 üzenetére
Én (is) tegnap 12 után rendeltem meg, kaptam is egy automatikus "Vevő által jóváhagyva" státuszú email-t, de azóta csend van.
Nem is vártam ma még a csomagot, csak legalább egy megerősítést, hogy "igen, magáé a cucc, hamarosan küldjük", de úgy látszik behavazódtak az Eustock-os fiúk, mindenki Redmi 3S-t akart tőlük venni :-)
Én türelmesen várok, csak rendben ideérjen. -
xabolcs
őstag
válasz vornia #11979 üzenetére
Nem teljesen ertem a kerdesedet.
De ha egy kicsit is jol ertem, akkor inkabb forditva kellene foltenni: miert tesz fozott bootloadert a xiaomi.eu a Redmi 3 rom zip-jeibe, mikozben ugyis
fozottnyitott bootlader kell az elso xiaomi.eu folrakasahoz?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
chucky80
csendes tag
válasz Milestone2 #11862 üzenetére
A művelet sikerült köszi!
Először megijedtem, mert azt hittem csak kiválasztom a zipet az updateren keresztül és teszi a dolgát. De kis idő után feljött még szerintem a twrp menüje, egy csomó lehetőséggel. De ott is csak az install zipre mentem és szerencsére minden megmaradt. -
vornia
senior tag
Amúgy mitől függ, hogy így készítik el a miuihu romot a zárt vagy nyitott BL-l?
Miért nem lehet olyan mint ezek szerint az eu-s?Biztonsági megfontolás? -
ekrisztian
őstag
válasz Biluxzsolt #11956 üzenetére
Igaz 12 után tettem kosárba, de nekem nem jött se mail se telefon
-
vornia
senior tag
Jó kezdem felfogni...
nem kell újra és újra az sms-s nyitási procedúrát megtenni
Köszi szépen mindenkinek!De kivárom tényleg,hogy felrakják mások és nyilatkozzanak
-
trebrona
nagyúr
válasz Milestone2 #11973 üzenetére
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Milestone2
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
válasz Milestone2 #11968 üzenetére
Kiegészíteném még annyival, hogy más készülék is nyitható azonos fiókkal.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
xabolcs
őstag
válasz vornia #11965 üzenetére
Probald ki a fastboot-os parancsokat! Rogton elarulja magat.
Elotte nem tudod kinyitni, mert akkor meg a fozott bootloader van rajta, azt pedig nem lehet kinyitni.
Ugy csinald ahogy irtam:
- TWRP-bol MIUIHU zip folrak (ezzel "visszazarodik" a bootloader)
- reboot bootloader
- MiFlashUnlock-kal nyitsz
- reboot
- orulszEs igen, ahogy Mile is irta, a nyitasi engedely orokre szol, havonta egy uj keszuleket nyithatsz vele. Tehat a sajatodat barmennyiszer ujranyithatod.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Milestone2
nagyúr
válasz vornia #11967 üzenetére
Nem kell többé nyitási engedélyt kérned ehhez a készülékhez!!!!
A MiAccounod és a készüléked most már örökkön-örökké össze van kötve.1. Ellenőrizd nyitva van, vagy zárva.
2. Ha zárva, akkor nyisd ki a hivatalos módon
3. Ha kinyílt mehet rá bármilyen módosítás, custom ROM újra.
4. Ha módosított BL, amit Xszabi írt, akkor meg amit ő mond.[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
vornia
senior tag
válasz Milestone2 #11966 üzenetére
Anno megvettem,( még májusban a hardverapróról)."gyári" kínai -angol rom volt rajta,
megcsináltam a fiókot, mentem az oldalra,kaptam sms-t,unlock kódot. Hát így
De azóta tettem rá eu-s romot.De ha jól rakom össze, MIELŐTT felraknám majd a miuihu romot, újra kell kérnem nyitást,majd MIUTÁN feltettem, nyitnom kell ahogy anno elsőre tettem.
[ Szerkesztve ]
-
vornia
senior tag
válasz xabolcs #11964 üzenetére
basszus...
magyarul elq..tam,azzal hogy feltettem eu-s romot, hiába volt hivatalosan megnyitva....ehh
Viszont akkor hogyan kell megoldani egyszerűen a procedúrát,újra nyittatom még a miuihu rom feltétele előtt?
Napokat nem várnék használhatatlan telefonnal.
Vagy hagyom a fenébe az egészet..jó ez így ahogy van,igaz most éppen smiui van fent.
AMi mondjuk pont némileg módosított eu-s rom ha minden igaz[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz vornia #11957 üzenetére
Pedig nagyon jo volt Milestone2 hasonlata!
Amikor folteszed a xiaomi.eu-s romot a telefonodra, azzal folmegy a fozott bootloader is.
Tehat mindegy, hogy nyitva volt-e a bootloader, vagy nem is rendelkezel nyitasi jogosultsaggal, rogton hamis jogositvanyod lesz.Ellenorizd le magad is, xiaomi.eu dev alatt:
Eloszor fastboot oem device-info, utana pedig fastboot boot twrp_ido.img.
De beszeljenek inkabb a kepek a temahoz illo XDA forumbol!
Es igen, ahogy irtam eredetileg is: ujra kell nyitni!
De ugyis eszreveszed, mert ujrainditas utan csak felvillan a Mi logo es bl nyitasig papirnehezekke valik a telefonod.[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vornia
senior tag
válasz Milestone2 #11958 üzenetére
ööööö
Továbbra sem értem.
Tudtommal én "hivatalosan" nyitottam,xiaomi fiókkal,ezért nem értetettem,hogy vajon ez rám is vonatkozna vagy nem.
Bár ha jól tippelem(?) ez azokra vonatkozik,akiknek a különféle rom"nyitotta" meg a BL-t.[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
válasz vornia #11957 üzenetére
Ez olyan (még ha döcög is a hasonlat) hogy van egy hamis jogosítványod (nem hivatalos úton nyitott BL) simán vezetgethetsz vele, akár életed végéig is, de ha jön egy közúti ellenőrzés (ROM telepítés, mókolgatás, ROM váltás) akkor bizony hiába van jogsid, ha nem valódi (hivatalos BL nyitás)...
Most már akik most vesznek ott telefont nem érinti őket mert hivatalos gyári Global ROM-mal kapják. De akik régen vették módosított ROM-mal, azok vagy betartják az akkori figyelmeztetést azaz hogy soha nem frissülő a ROM és úgy valóban elfut tönkremenetelig a telefon hiba nélkül. Vagy ha más romot akarnak akkor jobban járnak, ha előtte hivatalosan is nyitják a BL-t, nem újranyitják, hanem nyitják.
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
vornia
senior tag
válasz xabolcs #11947 üzenetére
"A xiaomi.eu-s romrol erkezok keszitsek be a bootloader nyito szamitogepet, mert telepites utani ujrainditaskor a frissen telepitett hivatalos bootloader zartnak tekinti majd a keszuleket."
Hali!
Ezt nem értem egészen, tehát újra kell nyittatni a BL-t?Hiába volt már megnyitva??
[ Szerkesztve ]
-
tom120514
őstag
-
juve600
nagyúr
válasz Milestone2 #11951 üzenetére
jaja
-
juve600
nagyúr
válasz Milestone2 #11949 üzenetére
ilyen az üzlet
nekem mindegy hogy 100 ember vesz nálam 1 terméket vagy 1 ember 100 terméket,az eredmény ugyanaz -
Milestone2
nagyúr
válasz xabolcs #11948 üzenetére
Igen hamar elfogyott...de ez várható is volt....kíváncsi lennék hány darab volt raktáron ami egy délután alatt elfogyott (meg arra is hány százalékot vettek magánszemélyek, és hány százalékot esetleg továbbértékesítő cégek)...
-
xabolcs
őstag
Azt elfelejtetted irni, hogy: osszeszereles utan is mukodik?
(#11941) fa4hu:
Ugy kell, ahogy az osszes tobbi custom romot: nyitott bootloader es utana TWRP-bol mehet a menet.
A xiaomi.eu-s romrol erkezok keszitsek be a bootloader nyito szamitogepet, mert telepites utani ujrainditaskor a frissen telepitett hivatalos bootloader zartnak tekinti majd a keszuleket.Redmi 3s-re (land) leghamarabb majd akkor lesz, ha lesz nekik is olyan keszulekuk. Biztosan szivesen fogadnak ajandekba!
(#11942) juve600, (#11943) calamites:
Egyre tobb mukodo beta verziot adnak ki Gyusziek. Meg nehany verzio, es biztosan lesz publikus romjuk is.
Addig meg eleg, ha csak a beta tesztelok szivjak a fogukat a romokkal.[ Szerkesztve ]
-
zzz03
őstag
Reggeli szereles!
Hamarabb ment mint yt videokba. Kicsit megtoldottam egy plusz lepessel, megpedig: a kijelzöre racuppantottam egy ilyen kis korongot amivel ugye kiveszik a kijelzöt, igy miközbe "feszitettem" (nagy erö nem kellett hozza inkabb hatarozott mozdulat) szet a kesztnit, közbe tudtam emelni finoman a kijelzöt. Kb. 5 perc alatt ki is csereltem a hatlapot es össze is raktam.
Mostmar szep karcmentes! Ra is raktam a gyari szilikon tokot amit küldtek melle!
(minden benne volt a hatlapba a kepekkel ellentetbe, azaz hangerö gombok, bekapcs gomb, infra fedöje, vaku elötti, kamera elötti muanyag.) -
juve600
nagyúr
válasz Aethelstone #11944 üzenetére
csak
-
juve600
nagyúr
azt tudja valaki mikor lesz elérhető a MIUIHU rom ?
-
xabolcs
őstag
-
Raruh
tag
Ez a Global 6.9.22 most nagyon ott van a szeren! 46%-nál járok wifi, adatforgalom, és már 7 óra kijelző idő
Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!
-
trouble
senior tag
válasz F.B.I. #11906 üzenetére
Így közelítem ezt a kérdést én is!
Szénné használom a telefonom (kiv. játék), és így kibír két napot!
Pont lesz@rom a stat. adatokat, ezt eddig semmi más nem telefon nem tudta!
Ennyi!
Köszönöm XiaomiXabolcs; csacska kérdés, gondolom bootloadert kell nyitni?
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz hevizms #11930 üzenetére
Kinek mi a jo.
Ha nincs root igenye az embernek, akkor ertelemszeruen jobb a global developer.
Ha root igenye van az embernek, akkor jelenleg nincs jobb az eu developer-nel. Majd a MIUIHU az lesz.Legfokeppen a fozott bootloader miatt fogalmaztam ugy: a xiaomi.eu-s romok fozott bootloaderekkel jonnek. Igy amikor atter masik custom romra a felhasznalo akkor "lezar" a bootloader.
Ha hivatalos bootloadert hasznalnanak, mint ahogy pl a miui.su is azt hasznal, akkor nem zarna le romcserekor.Es mivel fozott bootloaderrel jonnek, ezert siman csinalhatnanak fastboot romot is ... de majd akkor csinalok en.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz Aethelstone #11932 üzenetére
én maradok egyenlőre a CM13-nál de ha lesz MIUIHU -rom biztos kipróbálom,a glob dev-nél nálam jobb a CM13
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Ma korlátlan hipernethez jutottam mivel Telenoros vagyok. Leteszteltem steam-en. PC-re megosztva 6MB/s sebességet ért el letöltésben
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
xabolcs
őstag
Ez a jomunkas ember a YouTube-on "kinyomja a szemet".
Utana meg siman visszateszi.Ne bizz bennem, csak YouTube-rol vagyok okos. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor kerdezz szakertot: Digojr!
[ Szerkesztve ]
-
zzz03
őstag
sracok! szedett mar valaki szet redmi 3 PRO-t kozuletek?
hatlapot cserelnek es nem tiszta, hogy az ujjlenyomat olvasot, hogy lehet atrakni. az addig oke h yt video alapjan a szalag kabelt levalasztom es levettem a hatlapot. de ugye amin az ujjlenyomat olvaso van az az eredetibe ragaszta van? vagy csak atrakom a masik hatlapba szalag kabelt visszanyomom a helyre, majd felpattintom a hatlapot es oromboldogsag? ( a hatlap az kb nyers. belseje ures.)[ Szerkesztve ]
-
ttt1
őstag
válasz Milestone2 #11922 üzenetére
Permissions alatt vagy az alkalmazásnál?
-
ttt1
őstag
válasz liskov #11924 üzenetére
Nekem 1 sim és 1 mobilnet van bent (hálózaton van mindkettő de a net nincs bekapcsolva) és a 6-7 óra kijelzőidő kijön kényelmesen és az aksiba van még 20%. Igaz mobilnet 1-1,5 órát megy csak naponta egyébként wifi...Miui V7.5.2 van fent és emiatt félek is a V8ra cserélni,mert ez számomra eléggé meggyőző. Tény ,hogy én 1,5 nap alatt azért elérem ezt a kijelzőidőt.
-
liskov
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes, ami az akku időt illeti:
- Májusban 1 SIM-ről használtam a telefont, folyamatos WiFi-vel és 2G-vel. A képernyő időm 6-7 óra volt, 5-6 naponta töltöttem a telefont. (China devvel)
- Junius és augusztus között két SIM-el használtam, folyamatos 3G-vel, az akku idő feleződött ha a 4 óra képernyő idő kijött, már örültem, 2-3 naponta töltöttem a telefont. (Global Devvel)
- Szeptember óta újra 1 SIM van a telefonban, ugyan az amelyik eredetileg, néha 3G-n van a telefon, néha WiFi-ről használom, és az akku idő nem állt vissza, ugyan olyan, mintha 2 Sim-el használnám. Max 4 órás kijelzőidők és 3 naponta töltés. (Global DEVvel)Csak szerintem nem normális ez az egész? Most vagy a Global Dev fogyaszt jóval többet [- igaz nagyon sokszor előjön a wake lock jelenség], vagy szétment az akku pár hónap alatt [ a beépített energiahasználat app szerint jó állapotú az akku, fel is tölt 4000mAh-ra.].
A használati mód nem változott, ugyan azok az appok vannak feltelepítve, ugyan úgy használom a telefont.
Más is tapasztalt ilyet?
-
xabolcs
őstag
Redmi 3s raktaron az eustock-nal!
Hagyjatok nekem is!
-
xabolcs
őstag
válasz hevizms #11918 üzenetére
Igen. Eu.dev-tol mindenkepp! Global Developerrol mar egyeni preferencia a donto.
Hosszabban: tenyleges OTA, root, eredeti bootloader, csak magyar nyelv a kinai fejlesztoi nyelvein felul.
Redmi 2 Pro osszefoglalobol:
2.) MIUIHU
Fejlesztői kiadás, hetente (péntekenként) frissül. A magyar MiUI-csapat saját ROM-ja (vagyula a főfejlesztő). Ahol tudják, testre szabják, kivesznek belőle felesleges funkciókat, nyelveket, de sok hasznossal pótolják. Talán egy kicsit jobban rááll a magyar logikára, mint a többi.[ Szerkesztve ]
-
Matyi222
senior tag
válasz Wesder #11913 üzenetére
Csak annyit, hogy már szépen megy a MIUIHU-rom és hamarosan közzéteszi a fejlesztő csapat.
Természetesen a fejlesztő csapat MIHUI.HU dönti el, hogy mikor adja, hiszen minden az Ő érdemük. Annyit megsúgok már nem kell sokat aludni. (Elvileg) Ez csak afféle örömkiáltás részemről, mer nagyon baba a rom és szépen muzsikál.A többi infóról érdeklődni lehet a MIUI igazgató úrnál!
Amúgy nem kiváltság ez, néha hosszú órák küzdelme, de hozzáteszem nagyon szívesen áldoztam rá ezeket az órákat. Viszont most már csak használni kell!
[ Szerkesztve ]
Az internet használatához is agy kell: képesnek kell lennünk megkülönböztetni a jó, a fura és a rossz információt. Az internet világában ez a különbség könnyen eltűnik.
-
trafóóó
tag
Behalt az asszony Redmi note telefonja. Kinéztem utódnak ezt a [Redmi 3]innen.
Hogy muzsikál a hétköznapokban?
Nem akarok rajta nagyon mókolni ha nem muszáj. Átlagos női felhasználás lenne csak.
Ennek fényében mondjatok róla pár szót. Érdemes ebben gondolkodnom neki?
Köszönöm -
gerii
addikt
Global dev romnál másnak is szarakodik néha az ujjlenyomat olvasó? Már nem annyira gáz mint az eustock rommal, de itt is sokszor felidegel, főleg ha értesítés jön.
A másik ami miatt a földhöz vágom, hogy a Google Play-ben csak wifire állítva is szipkázza a mobilnetet folyamatosan (mivel elfogyott a keretem, már csak 4KB/s-kel), sőt még ha kikapcsoltam a frissítést is, akkor is tölt valamit (Ezt a Biztonság>Statisztika menüben nézegetem). Oké, itt kikapcsoltam a mobilnet használatát.
Erre az a qrva Google Analytics tölt óránként 1MB adatot, de hogy mi a bús francért azt valaki elmondhatná. Ülök bent a wifis melóban, szart se csinál a telefon, nincs rajta közösségi szirszar sem, erre TÖLT, tölt, tölt, tölt...Most kapcsoljam ki ezt is, hogy csak wifin NSA-zen, vagy mi? Komolyan mondom, már nem tudom eldönteni, hogy a Droid ilyen szar, vagy a telefon. Ha előbbi, akkor a régin miért nem csinálta, ott nem volt ilyen programonként testreszabható beállítás sem a hálózatokra, engedélyekre.
-
trebrona
nagyúr
válasz JamesLavelle #11907 üzenetére
Nem kell, ha nem kapcsolod be a dátumozást.
-
F.B.I.
veterán
válasz Wesder #11904 üzenetére
Szerintem már bőven elég a 4000-es, 720p, 5" alá, főleg, hogy max.2 óra alatt feltölt, amit még én is megtudok oldani 24 órás melóban és 40 óra, mire haza érek. Mondjuk, aki hardcore gémer, annak minden kevés....a fiam, 5 óra alatt kivégzi.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Mr Paris
tag
válasz Milestone2 #11895 üzenetére
akkor marad a root. köszi még 1x
''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?
-
F.B.I.
veterán
válasz Pete55555 #11901 üzenetére
Nekem meg egy normális 24 órás melót eddig egyik telefonom se bírt ki. Arról nem beszélek, hogy melóban éjszaka, ezzel világítok, azt is vedd számításba, illetve korlátlan csomagom van és nem 5 percet beszélek naponta. Egyáltalán már az is csoda, hogy eljutottunk 4000mAh-es aksikig, normális kinézettel.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!