- One mobilszolgáltatások
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3/3 Pro
Nem 3S! 3S topik erre: [link]
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajo13
senior tag
válasz csabi63 #12344 üzenetére
Ha 1 hétig ment a telefonod gondolom a szinkronizálás ki volt kapcsolva és a Google szolgáltatásokat (Gmail, Play Store, stb.) se nagyon használtad, mert a Google Play Services is bele tud harapni az aksiba, legyen akármekkora(2-3-4000 mAh) is az. Pont az a screenshot hiányzik, ami azt mutatná melyik program mennyit(hány %) használta az aksit.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Feltettem a MIUIHU ROM-ot hevizmus leírása alapján, de utána újraindításkor kétszer felvillan a Mi logo rezegve, de utána sötét képernyő, nem történik semmi. (bootloop?)
Mit lehet tenni ilyenkor?Ezeket próbáltam:
- fastboot mód (nagy nehezen, 3 nyuszi felvillanás után jött be), de nem látja a készüléket a "fastboot devices"-al
- download módba sem sikerült tenni, mert a Mi logo felvillanása után elsötétül a kép
- MiFlash-t próbáltam, de a Flash gombra kattintva piros hibaüzenet, valami ilyesmi hogy az "erőforrás hasznáva van már, open serial port"
Egyéb ötlete van valakinek? -
sajo13
senior tag
válasz Aethelstone #11543 üzenetére
Szerintem azért, mert nem találnak az emberek a ....... ( azaz Samsung, LG, Sony, stb) kínálatában olyan telót, ami 50-55 ezerbe kerül, középkategóriás procival, 3 GB RAM-al, 32 GB belső tárhellyel rendelkezik. És mellesleg VAN benne értesítő led, ujjlenyomatolvasó, infra is és a kamerája sem trágya. A rádiót se felejtsük ki.
És ezek után az illető nem akarja a sziamiui rendeszert, ezért mókol[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz kisbarack #10894 üzenetére
Az ujjlenyomat olvasó nekem hiányozna, már megszoktam a kényelmes feloldást. Azért kíváncsi vagyok, hogy néhány nap elteltével aksiidőben mit virít nálad majd a CM13.
Egy videóból úgy tűnik CM13-al Redmi 3 Pro esetében ezekről kell lemondani:
- ujjlenyomat érzékelő
- infraport
- rádió[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz kisbarack #10880 üzenetére
Megnéztem én is a linket, hát a leírás alapján Remi 3 Pro-n nem volt tesztelve:
Variant Compatibility:
This build is compatible with Redmi 3 (ido). I can't be certain for Redmi 3 Pro as i dont't have the device.Elvileg fel lehet telepíteni TWRP-ből. Kiváncsi vagyok mi lesz a véleményed róla, mert az aksi idővel én sem vagyok elégedett.
-
-
sajo13
senior tag
válasz CoolBoy323 #9040 üzenetére
@CoolBoy323: az iPhone 3x annyiba kerül és nem mondanám, hogy 3x jobb telefon lenne és azt sem, hogy 3x jobb abban az ujjlenyomatolvasó.
Egyébként nekem is teljesen jól működik, a hatásfoka: 10 / 9. Több ROM-al is próbáltam már a telefont, mindnél hasonló volt az érzékenysége.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Viktor0610 #8996 üzenetére
Lehet, hogy a Redmi 3-ba is többféle kameramodult tesznek(kameralottó), már a Redmi 2-ben is minimum kétfajta volt. Ráadásul ott az egyik nem is fókuszált rendesen távolra, sok kameracsere volt gariztatásban.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Viktor0610 #8812 üzenetére
Jó tipp volt, vicces, pedig nincs is április 1-e
CoolBoy323: találtam egy megfelelőt a Play Storeban, AdBlock Forever a neve, csak 3.5 Mb-os és végre működik, kiszűr minden reklámot.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Viktor0610 #8805 üzenetére
...Reklámblokkolásra: AdFree for Android.
Ez egy app neve? Mert ilyen nevűt nem találok a Play Storeban.
Nekem is jól jönne Androidra egy reklámblokkoló és nem is feltétlen a reklámok miatt, hanem mert nincs végtelen mobilnetem és nem szeretnék napi több megabyte-ot a reklámokra pazarolni. -
sajo13
senior tag
válasz Viktor0610 #8736 üzenetére
MIUI 8 by xiaomi.eu (6.7.14|Beta) van fent, jelenleg ez a legfrisebb.
-
sajo13
senior tag
válasz vampire17 #8734 üzenetére
Ez remek hír!
Viszont én azt hiszem visszaállok MIUI 7-re, mert a 8-as bár tetszik, de sokkal jobban merül alatta teló, mint a 7-es verzióban, Hogy mi az oka nem tudom, Android rendszer zabálja, azon belül is Xiaomi service framework.
Valaki használ még MIUI 8-at? Mik a tapasztalatok aksi ügyben? MIUI 7-esből melyiket érdemes?[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Pedig, ha lenne egy kis eszünk Xiaomiéknak...akkor simán a 6.0-os Androidot nyomathatnák a MIUI 8-al minden támogatott készülékre(amelyre driverek is megvannak). Így egy rakás általuk fejlesztett ficsőrt kidobhatnának és helyette a natív Androidost használhatnák.
Pl:
- Doze: energiatakaréskos módra, háttérszolgáltatások korlátozására
- Permission(jogosultság) kezelés[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Huszti74 #8570 üzenetére
Ezek tényleg olyan infók, amik tények és könnyen kereshetők.
ROM csere, BL nyitási kérdésekben már más a helyzet, mert hiába a leírás, néha elég érdekes és egyedi problémákba szalad bele az ember és akkor muszáj kérdezni.
Szóval a válasz:
Eustockos ROM nem frissül, az örökre MIUI 7 marad. Azaz fastboot MIUI 8-as kínai ROM feltehető rá (kézzel)[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Szerintem a 2 GB-os modell is bőven elég, én leginkább az ujjlenyomat olvasót szeretem a Pro-ban. Ha a 2 Gb-os verzióban is lett volna, olyat veszek.
Amúgy a 3s tényleg jobban megéri, mert az 2 Gb-osban is elérhető + van ujjlenyomat olvasó. És ráadásul már Android 6.0-val jön ki.Anno a 2Gb-os Redmi 2 Pro-val sose volt memória gondom.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Nálam az Android op. rendszer és Android vannak az aksi lista tetején. Ezek ketten fogyasztják a legtöbbet. Valami nem klappol teljesen a ROM-ok optimalizálásával, készenlétben többet fogyaszt a kelleténél. De ez csak akkor tűnik fel bárkinek is, ha viszonylag keveset használja a telefont. Mint pl. ma, nekem kb. 12 óra alatt merült 20%-ot, úgy, hogy nem nyúltam hozzá, és ez elég sok. Csak viszonyításképpen ennél kevesebb százalék fogyott az aksiból a Redmi 2 esetén egy olyan nap, amikor nem a telefont birizgáltam. (Redmi 2 aksija csak feleakkora)
Ha pedig az ember rendesen nyüstöli a telefonját akkor ez nem feltűnő, mert olyankor másfél nap alatt 7-8 óra képernyőidő simán megvan és így a készenléti fogyasztást elnyomja a használt app fogyasztása (játék, böngésző, GPS, stb, stb).
Tanulság:
- ha aktívan és elég sokat használod a telót, nagyon jó képernyőidőt érsz el(7-8-9 óra), mert bika az aksi.
- ha kevésbé aktívan használod és sokat van készenlétben, akkor egy 2000mAh-s teló szintjét hozza a készenléti merülése miatt.[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Nekem semmi bajom nincs a kijelzővel, teljesen jónak tartottam. De annyit beszéltetek itt erről, hogy megnéztem milyen. Az enyém EUStock-os készülék, fekete, a kijelző pedig BOE.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz fireman123 #8399 üzenetére
Nekem is bajom van ezzel a "Véletlen használat megelőzése" nevű idióta ficsőrrel. Ha egyszer ott a kapcsoló, hogy ki lehet kapcsolni, akkor már hadd döntsem el én, hogy ki vagy be akarom kapcsolni.
Erre a jön a MIUI hülyesége, hogy ha ujjlenyomat olvasó aktív és kiveszed a képernyőzárat (mert olyankor minek), akkor a "Véletlen használat" bekapcsolódik magától és kikapcsolhatatlan -
sajo13
senior tag
válasz sityupityu #8284 üzenetére
Hidd el én sem jókedvemből matatom a telefont, jobb dolgom is lenne, mint BL nyitással és ROM-olással szívni. Azért kezdtem el, mert az a ROM ami defaultban rajta van, szerintem jobban eszi az aksit, mint kellene. Ugyanolyan üzemidőt érek el a Redmi 3-mal, mint a fele ekkora aksis (2000 mAh-s) Redmi 2 Pro-val. Természesen a felhasználói szokásaim ugyanazok.
[ Szerkesztve ]
-
-
sajo13
senior tag
Úgy néz ki sikerült az unlock, most a következő lépés a TWRP felrakása lenne. Fel is tettem az itt talált leírás alapján a twrp_rm3.img-t (végeles flash-t válaszottam, nem az ideiglenest), de utána hibába nyomom a hangerő fel+le+power gombot, nem a twrp-be jutok, hanem fekete képernyőn, egy telefon körvonal van és egy kábel, hogy dugjam rá az USB-t. Ha rádugom semmi nem történtik (kivéve az animációt, ami mutatja, hogy a kábel a telefonba került)
Tudja valaki, hogy mit akar jelenteni ez a fekete screen? És hogy miként tudok belépni a TWRP-be? -
sajo13
senior tag
válasz Milestone2 #8259 üzenetére
Köszi, eddig is az alapján csináltam amit linkeltél és mindig "Couldn't very device" lett (50%-ig megy csak az unlock)
@egopista: természetesen próbáltam a fastboot devices-t is, az sem ír ki semmit. És igen, MiFlash fel van telepítve, azzal tettem fel a dev ROM-ot.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Az igaz, hogy fastbootban az adb nem látja a telefont, de a MiUnlock igen (és ez a lényeg).
- Mi unlock elindítva, bejelentkezve
- teló Fastbootba rakása (zöld sapkás nyúl)
- teló USB-re kötése
- MiUnlock kiiírja, hogy telefon connected és aktív lesz az Unlock gombUnlock 50%-ig megy utána ez lesz ((i.mi.com weboldal és Unlkock progi screenshot egyben)
@toompa: China developer ROM-ot tettem fel. MIUI 8.6.7.7 Beta (ma reggel kiiírta, hogy van frissítés, tehát tuti dev ROM)
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Williamgrant #8248 üzenetére
Ha a telefon bekapcsolt állapotában próbálom az "adb devices"-t kiadni
1. c:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android\ -> nem lát semmit
2. android-sdk\platform-tools ->látja az eszközt az adbHa Fastboot módban(zöld kalapos nyuszika) próbálom az "adb devices"-t kiadni
1. c:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Google\Android\ ->nem lát semmit
2. android-sdk\platform-tools -> nem lát semmitTehát úgy tűnik fastboot módban nem éri el a devicet, viszont bekapcsolva is csak az android-sdk által nyújtott adb.exe-vel.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
-
sajo13
senior tag
válasz Williamgrant #8238 üzenetére
Nem találom azt a bizonyos linkelést.
Amúgy beléptem a MI Account oldalra is (https://account.xiaomi.com) és a https://i.mi.com/ oldalra is. Egyiken sem látok olyan infót, ami azt mutatná, hogy megtörtént-e a nyitás. Ezért is kérdeztem, hogy melyik miui oldalon és hol(melyik menüpont) lehet látni az infót?szerk: azért érdekelne, mert SMS azóta sem jött (hacsak pont nem akkor jött volna, amikor valamelyik jószándékú letiltotta a kártyámat)
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Meglepő dolog történt. Talán véletlen egybeesés, talán nem. Múlt héten kedden kértem a nyitás, azóta sem jött válasz.
"Cserébe" kaptam egy frankó kártyaletiltást. Fél napig nem volt térerőm, be kellett mennem az ügyfélszolgálatra, hogy akkor most mi van. Állítólag valaki az online telenoros jelszavammal a telenoros számomhoz SIM kártya cserét kért (és kapott), ezért voltam letiltva. Az ügyfélszolgálaton semmilyen infót nem adtak ki, hogy ki, hol, merre követte ezt el.
15 év alatt egyszer sem fordult elő ilyen. Az ember megadja a számát, email címét, egy-két adatát egy kínai oldalon és erre tessék. Aztán az is lehet, hogy független ettől a nyitási dologtól, csak fura az egybeesés.[ Szerkesztve ]
-
-
sajo13
senior tag
válasz trebrona #8146 üzenetére
Amit találtam ott nem írták, hogy hogy nyitott BL kell hozzá. Több, mint 1 hete igényeltem a nyitást, SMS nem jött, de azért kezdtem próbálkozni az Unlock progival, mert voltak itt olyan tanácsok, hogy próbálkozzunk. Szóval, akkor még nincs nyitva...
ui: Find device és társai már megvolt mind. Már csak unlock kell
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz trebrona #8144 üzenetére
Nincs, épp azon ügyködöm (ügyködtem éjjel).
Amikor a nyitáshoz próbálnám az Unlock progit, akkor 50%-ig jut, majd kiírja, hogy "Couldn't Verify Device". Erre azt a megoldást találtam a fórumon kereséssel , hogy azért írja ki ezt, mert nincs TWRP telepítve.[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Milestone2 #8141 üzenetére
A windows-ommal semmi gond nincs, a kábellel sincs, és a driverrel sem hiszem, hogy baj lenne. Előtte toltam fel rá a gyári rom-ot fastboot módban. Tehát ha az előző 3 összetevő közül valamelyik rossz, nem ment volna fel a rom.
-
sajo13
senior tag
válasz razorka777 #8134 üzenetére
Köszi, de az adb device sem látja. (List of devices attached -> üres)
Úgy tűnik ebben a nyuszikás fastboot módban nem látja a készüléket. Azért is fura, mert pl download módban látta és úgy tettem fel a dev rom-ot. Szóval a driverek elvileg rendben vannak.[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Feltettem fastboot-tal a legújabb kínai dev ROM-ot. Most fel szeretnék tenni TWRP-t is. Ez nem sikerült, mert belépek fastboot módba(nyuszika) a hangerő le + power gombokkal. Majd kiadom a "fastboot devices" parancsot, de semmit nem ír ki, nem látja az eszközt.
Ez mitől lehet? Driverek telepítve vannak MiFlash-el együtt, különben már a kínai rom sem ment volna fel. -
sajo13
senior tag
válasz Matyi222 #8126 üzenetére
Igazán nem kötekedésből és tudom, hogy nem a te sarad, de nem értem, hogy egy fórum miért is regisztráció köteles? Csak read-only módban elolvasnám azt, amit linkeltél, de nem lehet. Nincs kedvem a 125. oldalra is regisztrálni, csak azért, hogy egyszer elolvassak 1 vagy 2 hozzászólást Esetleg valami szuper titkos infó van a MIUIHU oldalon, hogy reg-gel védik?
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Williamgrant #7739 üzenetére
Köszi, sikerült megoldanom. Szerintem a Chrome lehetett a ludas, valszeg elcseszett valamit a form-on amikor Translate-et kértem angolra (még nem mindegyik kínai jelet ismerem fel
Firefox alatt egyből angolul jött be az oldal és sikerült is a kitöltés. Ellenőrző SMS is megjött.Tanulságos volt, mivel ritkán használom a Chromban a translate-et, nem sejtettem, hogy ilyen anomáliák vannak vele.
-
sajo13
senior tag
-
sajo13
senior tag
válasz Williamgrant #7734 üzenetére
Mivel nekem néhány napja nem jön meg a nyitáshoz az ellenőrző SMS(még a kérelem legelején levő), ezért én is kérdezni szeretnék.
Próbáltam pénteken, szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden. Hétfőn és kedden már más (30-as) számot adtam meg, mivel Telenorra (20-asra) úgy néz ki nem küldenek. Ellenőrző SMS azóta sem jött. Próbáltam többször is kérni (Resend).
Mit lehet tenni? Mit jelent, hogy 100%-os legyen a MI fiók? A biztonsági kitöltöttségnél látok 75%-os értéket. Azért 75 pontos, mert úgy tűnik bugos, az utolsó szekcióban a 4 db biztonsági kérdésre nem engedi a válaszokat elmenti (Problems can not be empty) pedig ki van töltve a mező.
Ilyenkor mit lehet tenni?[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz fireman123 #7702 üzenetére
Ilyen jelkihagyás többeknél is előfordul már (pl. nálam is), nem deep sleep miatt van, inkább sw bug lehet. Nálam van hogy éjszaka folyamatos, van hogy szakadozott, de nappal is van hogy szakadozik. Az oka egyelőre ismeretlen.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Én úgy tudom, azért van zárva a Bootloader, hogy mindenféle CM és egyéb gányolt illetve kevésbé gányolt ROM-okkal ne telepítgesse a user.
A MIUI ennek ellenére frissíthető, tehát a zárt BL nem akadálya a frissítésnek! Viszont az EUStockos ROM-ban (nem tudom hogyan, nem is lényeg), de ki van ütve a frissítés lehetősége. Namármost hiába jön a színes-szagos-új-csilli-villi nagy dobbal beharangozott MIUI 8, mi nem tudjuk feltenni. Szerintem több usernek is ez a problémája, senki sem gányolni akarja, csak feltenni a MUIU 8-ast. És természetesen nem a kínia verziót Google nélkül, mert annak semmi értelme. Elég lenne, ha simán csak a multi ROM-ot fel lehetne frissíteni, BL nyitás nélkül.
-
sajo13
senior tag
Most akkor ez pontosan hogy tehető fel pl. egy módosítatlan eustock-os ROM-ra?
Ez jó kérdés, engem is érdekelne, hogy a MIUI8 hogyan tehető fel Eustockos ROM-a, egyszerűen, zárt BL-el.
Amit az eddigi hsz-ekből tudunk:
- EUStockos ROM-on nem jönnek frissítések
- De! Zárt BL-el is jönnek MIUI frissítések, ha nem EUStockos ROM van fenn[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
-
sajo13
senior tag
Ez most komoly? Bootloader nyitási kérelem esetén a kockázatok 4. pontja:
4. ....... you might no longer be able to receive regular updates and enjoy newest features of MIUI;
Szerintem sokan pont ezért nyitják meg, nem?
Egyébként mit célszerű a reason-hoz írni a nyitási kérelemnél? -
sajo13
senior tag
válasz fireman123 #7363 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nálam is elég hiányos a grafikon (Telenor, 4G). Mitől lehet vajon? Bármikor ránézek, mindig van térerő.
-
sajo13
senior tag
A telón Total Commander-rel próbáltam belenézni a rendszer könyvtárakba és nem sikerült. Most kipróbáltam a Root Checkert is, eredmény ugyanaz: Sorry, root access is not properly installed on this device.
Nektek sikerült az EUStockos 7.2.7.0 Stabil ROM-ot rootolni (redmi 3 pro)?
-
-
-
sajo13
senior tag
válasz CoolBoy323 #7246 üzenetére
Én használtam mindkettőt, mégse sikerült root-olni Se az összefoglalóban levő módszerrel (RootGenius), se a keresésnél kapott tippekkel, pl iroot, a horgonyos root.
Valakinek van ötlete hogyan lehetne rootolni? Redmi 3 Pro, EUStockos ROM 7.2.7.0 Stabil
-
sajo13
senior tag
válasz cappa72 #7101 üzenetére
6 óra kijelző idő nekem is kijött 3 nap alatt, de nem vagyok elégedett, mert sokkal is jobb is lehetne. Redmi 2 Pro-n ugyanennyi nap alatt 5 óra kijelző időt értem el. És abban csak fele ekkora az aksi!!
Ami gyanús, hogy a Redmi 3 elég sokat van felébresztett állapotban és nem tudom miért. Ugyanazokat a programokat használom, mint Redmi 2 Pro-n, sőt, a FB app még fent sincs. Redmi 2-n fejlesztői MIUI volt a telefonon (xiaomi.eu), itt stabil.
Ami feltűnő, hogy a Redmi 3 Pro-n a Stabil MIUI nem tartalmaz Updater(Frissítés) appot és nincs gyári böngésző sem (??) Ezek rejtélyek számomra, mert Redmi 2-n mindkettő volt. És az is rejtély, hogy miért van sokat "ébren" a telefon.[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Redmi 3 Pro-n nem találom az Updater appot, ez hogy lehetséges? EUStockos a teló, a ROM verziója: 7.2.7.0 Stabil.
-
sajo13
senior tag
Nálam is hasonló van, Redmi 3 Pro-n. Mivel elég sok dolgom volt, alig nyúltam a telefonhoz. Szintén az "Android rendszer" és az "Android OS" van a lista tetején. És ami még feltűnt, hogy elég sokáig felébresztett állapotban volt a telefon.
Valószínűleg egy app ragadhatott be: akár külső, akár MIUI-s is...de hogy lehetne kideríteni, hogy melyik? -
sajo13
senior tag
válasz minderbinder #6936 üzenetére
Egy jótanács, sokan úgy rontják el az ujjlenyomat felvitelét, hogy próbálják nagyon ügyelve, szépen, egyenesen, precízen stb. tartani az ujjukat. Na ez pont a helytelen mód. Próbáld meg úgy felvinni, ahogy tartod a telefont, minél természetesebben, ne ügyelj arra, hogy egyenes legyen a kezed.
Én ahogy átfogom a telefont, picit ferdén tartom az ujjam, hát így (ferdén) vittem fel az ujjam és elég jó hatásfokkal működik a leolvasó. -
sajo13
senior tag
Beneveztem én is egy Redmi 3 Pro-ra Az első tapasztalatok jók, de az infrát nem sikerül beüzemelnem. Letöltöttem a Play Store-ból a Mi Remote nevű appot, de mikor kiválasztom, hogy TV és a típust LG, onnan már nem működik az app. Erről a képernyőről nem tudok tovább haladni, hiába kattintok a Try againra többször is:
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force béta teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Drón topik
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...