Lehullott a lepel a Redmi 3-ról

2015-ben ugyan megtorpant a Xiaomi korábbi elképesztő sebességű piaci terjeszkedése, ami legfőképpen annak tudható be, hogy a hazai, kínai piac telítetté vált, és a fiatal gyártó óvatosan teszi be a lábát más régiókba (ilyen például India). Ez azonban nem jelenti azt, hogy konzervatívvá váltak volna készülékeikkel és árazásukkal, a Redmi Note 3 igencsak ütős lett (fémház, ujjlenyomat-olvasó, 4000 milliamperórás akksi, Helio X10-es rendszerchip), és most a belépőszintre érkezett visszautasíthatatlan ajánlat.

Mutatós és a belépőszinten elég durván felszerelt lett a Redmi 3
Mutatós és a belépőszinten elég durván felszerelt lett a Redmi 3 [+]

A Redmi 3 úgyszintén fémházra váltotta a műanyagot (egészen pontosan magnézium ötvözetre), és annak ellenére sikerült egy 4100 milliamperórás telepet beletuszkolni, hogy egy 5 hüvelykes HD kijelzővel felszerelt ajánlatról van szó. A trükk az, hogy a 139,3 x 69,6 x 8,5 milliméteres és 144 grammos mobil hátlapja a telep környékén elvékonyodik, így kínálva plusz helyet az ekkora méretben kivételes nagyságú akkumulátornak. A méretes telephez 2 amperes gyorstöltő tartozik a csomagolásban.


[+]

Kompaktnak azért a Redmi 3-at nem lehet nevezni, hiszen a képátló az elődhöz képest növekedett, de nem is túl nagy az okostelefon az egykezes használathoz, a jobb tapadásért pedig a képeken látható hátlapi textúra felel (amit a Google Fordító a termékoldalon szopogató tablettának magyarosít). A holnap reggel induló értékesítésben egyébként sima, mintázatlan hátlappal is meg lehet majd vásárolni az új Xiaomit, melynek a lelke a Snapdragon 616-os SoC (4 x 1,5 gigahertzes és 4 x 1,2 gigahertzes Cortex-A53 mag + Adreno 405-ös IGP), 2 gigabájt RAM-mal. Mindez 720p-n és belépőszinten több, mint ami az ember alapból elvárna. A rendszerfelület természetesen a MIUI7, a start pillanatában Android 5.0-s alapokon.

A Redmi 3 két SIM-et és egy microSD kártyát fogad be, a 4G LTE támogatás természetesen adott (a MIUI szerint B1, B3 és B7 FDD-LTE sávokkal). A magnézium hátlap 13 megapixeles kamerát rejt F/2-es lencsével, ledes villanóval és villámgyors PDAF-autófókusszal, ez sem mindennapos az árszinten. Az előlapra 5 megapixeles modul került. És végül: mennyi az annyi? A Kínai Népköztársaságban a 16 gigabájtos alapkiszerelésért 699 jüant kérnek el, ami jelenlegi árfolyamon 30 ezer forintnak felel meg. Nem semmi ajánlat ennyiért.

Azóta történt

Előzmények

  • Január 12-én érkezik a Xiaomi Redmi 3

    A gyártó a saját Weibo oldalán erősítette meg, hogy néhány nap múlva bemutatkozik a következő Redmi, amiről egy képet is láthattunk.

  • Holnap érkezik a Xiaomi Redmi Note 3

    Redmi Note 2 Pro helyett a fenti névvel hull le a lepel a legújabb középkategóriás Xiaomi phabletről, amely hivatalos renderképen is megmutatta fémházát és biometrikus szenzorát.

  • Xiaomi Redmi 2 Pro - többet, kevesebbért

    A Redmi 2 Pro variánsa több RAM-mal, méretesebb tárolóval és frissebb MIUI rendszerrel hívja fel magára a figyelmet úgy, hogy olcsóbb a tavaszi kiszerelésnél.

Hirdetés