Hirdetés

Xiaomi Redmi 3 - szépségbe zárt szörnyeteg

Hirdetés

Bevezető

A Xiaomi lendülete, amely a világ legnagyobb piacának meghódításával csúcsosodott ki, tavaly némleg megtorpant, ez persze nem meglepő, hiszen az Apple belehúzott Kínában, a Huawei lassan, de biztosan az egyik nagykutya lett világszinten, a Meizu, a LeEco, a Vivo, a ZTE az Oppo és társaik pedig sorra dobtak piacra minőségi termékeket. 2015 második felében ráadásul elérte a középkategóriát a fémházas masinák trendje, és nem egy vetélytárs akadt itt is.

Mutatós lett a fémházas Xiaomi Redmi 3
Mutatós lett a fémházas Xiaomi Redmi 3 [+]

A Xiaomi persze nem lenne Xiaomi (értsd: trendkövető helyett trendmeghatározó gyártó), ha ne tette volna le közülük az egyik legütősebbet: bár a mutatós küllem, az ujjlenyomat-olvasó vagy a kis felárral elérhető, 3/32 gigabájtos opciók máshol is felbukkantak, a Redmi Note 3 nyolcmagos SoC-je mellé rámolt 4000 milliamperórás akkumulátor kiemelkedett a mezőnyből. Nem mindenki vágyik persze phabletre, és van, aki lejjebb menne árban, ezt pedig a gyártónál is jól tudják – számukra az 5 hüvelykes Redmi 3-at sütötték ki a Xiaomi boszorkánykonyháján. A kellemes árcímke és a megszokott, HD kijelző mellé 2 gigabájt RAM, 13 megapixeles hátlapi kamera, mutatósan textúrázott fémház és nem kisebb, mint 4100 milliamperórás akkumulátor jár.

Elölről a megszokott Xiaomi küllem köszön vissza
Elölről a megszokott Xiaomi küllem köszön vissza [+]

Először kézbe véve nem is igazán hiszi el az ember, hogy a vállalható paramétereket kapott öthüvelykes tényleg rádupláz nem egy rivális (mondjuk a Lumia 650) telepméretére, aztán az első lemerítés kihívásai meggyőzik, hogy nem turpisság, hanem mérnöki tudás van a dolog mögött. Nyilván előbb-utóbb az a mondat következik, hogy szép dolog a kínai, 30 ezer forintnak megfelelő ár, de mit mutat a cédula, ha az öreg kontinens vám- és adóterhei rájönnek, már az itthoni garanciás és magyar szoftveres kiszerelés esetében? A válasz: a Redmi 3 ajánlattól függően Magyarországon is igen kedvező áron elérhető, a következő oldalakon pedig kiderül, hogy az ígéret szép szó, de vajon tudja-e hozni a Snapdragon 616-os masina a papíron meggyőző teljesítményt? Szerencsére a Xiaomi ebben nem szokott nagyot hibázni.

A Redmi 3 doboza apró, füles nincs benne
A Redmi 3 doboza apró, füles nincs benne [+]

A Redmi 3 egészen apró dobozkában futott be hozzánk az EuStock jóvoltából, el sem hittük, hogy a gigaakksis monstrum belefért. Ám a kis szörnyeteg benne lapult, némi papírnyomtatvány, egy SIM-tű, egy microUSB kábel és egy európai szabványú, 2 amperes töltőfej kíséretében. Piston, vagy más headset nem, bár azt semmiképpen nem bánjuk, hogy a kedvező árazásba inkább a fémház fért bele, semmint mondjuk egy füles és műanyag konstrukció.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés