- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagysz
tag
válasz Teasüti #2297 üzenetére
Ne akadjon fenn Több féle is van. A "light" cuccok semmiképpen sem keto-barátok, mert ugyan kevesebb bennük a kcal, de több a ch, ami nekünk nem jó.
Az Aldi-s majonézben ("Lomee" márkájú) pld. 2.5gr ch van. Nem ész nélkül kell tolni...nekem egy tubus (450gr) kábé egy hónapig elég.[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
válasz rasotamas #2293 üzenetére
sokkal jobb, nekem sem ment a klasszikus diéta. ezt viszont 1.5 éve tartom, hiba nélkül. lementem 120kg-ról 98.5-re, itt mondjuk már régóta megállt, de én se nagyon irkálom már a dolgokat. eszem, ha úgy érzem, kell.
a diéta könnyen tartható, ha szereted a húst és meg tudod enni kenyér illetve köret nélkül a dolgokat. én a tepertőt is beküldöm sajttal vagy csak majonézzel (van keto-barát majonéz is). illetve a kulcs, hogy ez az első "diéta", amit nem annak fogok fel, hanem egy megváltozott életmódnak. nézem a sütiket, amiket eszik a család. ha nagyon elkap a "sütiehetnék", akkor betolok egy zero ch-s protein szeletet, vagy eszek 1-2 kocka 85%-ot étcsokit és kész. kolbászt az sokat eszek én is, mert imádom. mondjuk azzal vigyázni kell, mert van sok, amiben van szénhidrát. bár az a 10-20dkg, amit egyszerre max betolok, nem olyan vészes. illetve viszonylag sokat grillezek (van egy kontakt grillem), azon lehet tarjával és egyéb húsokkal kísérletezni..sok féle hús van, nem unalmas így a dolog. 1.5 évig semmit sem tudtam tartani, ezt gond nélkül csinálom.
sok sikert! -
Cathfaern
nagyúr
válasz rasotamas #2293 üzenetére
"Jobb diéta ez mint mondjuk szimplán kevesebbet enni?"
Éhségérzet drasztikusan alacsonyabb (vagy nincs is) a ketozis miatt. Szóval ilyen téren igen."A jelentős túlsúly és a ketózis beindítása miatt gondoltam hogy eleinte jelentősebb deficitet legalább az első 5 kilóig, majd később mérsékelni."
Kezdés után pár kiló vízveszteség miatt elég hamar leesik, szóval kezdeti sikerélmény meglesz jelentős deficit nélkül is. Ketózis beindításához pedig semmi köze a kalóriadeficitnek, az csak azon múlik, hogy mennyi ch-t eszel."Mármint 1000 bevitelt vagy 1000 deficitet?"
Figyelembe véve, hogy átlagos magasságú embernek kb. 2000-2200 kcal a szintentartója, egyiket se -
veterán
válasz consono #2292 üzenetére
és Cathfaern
Köszi a válaszokat. Akkor több lesz a kolbász és kevesebb a hús. Jobb diéta ez mint mondjuk szimplán kevesebbet enni? Nekem az egyszerűen nem megy. A jelentős túlsúly és a ketózis beindítása miatt gondoltam hogy eleinte jelentősebb deficitet legalább az első 5 kilóig, majd később mérsékelni.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz rasotamas #2286 üzenetére
Igen, keton abból lesz kalóriadeficited, hogy kevesebb zsírt eszel. Viszont célszerű valami kalkulátorral kiszámolni, hogy mennyi a nem túl nagy deficit, egyébként nagyon nehéz lehet tartani a diétát (ami odavezet, hogy abbahagyod), illetve metabolizmusnak se biztos, hogy jót tesz. Ez pl. egy jó kalkulátor: [link].
"Mondjuk fél kiló hús ami lehet nem annyira száraz (100g fehéje, 10-25g CH)"
Húsban nincsen szénhidrát."esetleg egy alma (30g CH) persze az nem egyszerre hanem 3-4 részletben"
Alma helyett célszerűbb zöldségekre "elkölteni" a szénhidrátot. Gyümölcsöknek feleslegesen magas cukortartalma van kisebb vagy hasonló tápérték tartalom mellett, mint zöldségeknek. -
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék diéta ügyben. Szóval alapvetően van ez a ketogén étrend, beviszel mondjuk 100-150g fehérjét, 25-50g szénhidrátot, a többi (100-200g) zsír.
Igenám, de mi van, ha én fogyni szeretnék, és vannak jelentős zsírtartalékaim. Helyettesíthetem a zsírbevitelt saját testzsírral, és akkor lesz egy jó kis kalóriadeficitem? Mondjuk fél kiló hús ami lehet nem annyira száraz (100g fehéje, 10-25g CH), pár tojás vagy kis darab kolbász, esetleg egy alma (30g CH) persze az nem egyszerre hanem 3-4 részletben. És akkor a zsírból csak annyit vinnék be ami a tojásban, húsban, kolbászban van.
Ez így jónak tűnik?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Teasüti
nagyúr
Pedig a mama pitéjéből most is le tudna menni egy tepsi. Porcukorral a tetején.
-
válasz havenday #2283 üzenetére
Én gyerekként főtt csülköt és oldalast láttam, nem lettem volna képes enni belőle, de így is bizarr látvány volt.
A gyerekkori élmények meghatározhatják a felnőttkori táplálkozási szokásokat, esetleg zavarokat. Nem jártatok malomban, pékségben vagy cukrászdában? Akartok beszélni róla?
Ha az eddigiekből nem lenne világos: nem mindig a komolyat írom...
[ Szerkesztve ]
-
havenday
tag
gyereknek tepsiszám ettem a sütiket......
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #2278 üzenetére
Miért mindig csak azt a részéd nézed a hozzászólásaimnak ami a te narratívádba beleillik? Ráadásul még azt se értelmezed jól... nem tudom melyik a jobb, ha szándékosan vagy ha anélkül.
Az első 4 hónap nem zerocarb volt, hanem számolgatás nélküli keto. A második 6 hónapban nem tartottam be a zerocarb szabályait (minden étkezés nagy részét hús adja).
Mióta jól csinálom a zerocarbot (~2018 május), azóta 6 hónap alatt fogytam 6,5 kilót, és testzsírszázalékom is csökkent 5% ponttal. Mindez jobb közérzettel és emésztéssel, mint zerocarb előtt. Szóval igen, nekem bejött.Szerk: illetve nyilván azt tudom csak mondani, hogy eddig bejött. De majd úgyis update-elek infóval akkor is ha tovább javult vagy romlott szignifikánsan a testzsírszázalékom, vagy ha egészségi állapotomban történt változás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Woodslave #2274 üzenetére
"mert nyilvánvaló a testkompozícióra túl sok előnnyel nem jár a számolt vegyes étrendhez képest még való életben sem"
Fogyás szempontjából zerocarbnak az az előnye vegyes étrendhez képest, hogy akiknek bármilyen okból vegyes étrenden nem működik jól az éhségérzete (elhízottak arányát nézve ez elég jelentős mennyiség), annak se kell számolgatnia, mert ha betartja a zerocarb szabályait, akkor működni fog rendesen. És mindenféle számolgatás nélkül elérhető a fogyás. De ahogy írtam is, zc-nek igazából nem a fogyás a lényege, ha a minél gyorsabb fogyás a fontos, akkor keto kalóriaszámolgatással hatékonyabb lesz.
Ha meg valaki vegyes étrenden mindenféle számolgatás és méregetés nélkül is 12-15%-os testzsíron van (férfiként, nőknek ugye más az ideális), semmilyen egészségügyi problémája nincs, akkor nyilván egyikre sincs szüksége.[ Szerkesztve ]
-
-
Woodslave
félisten
válasz Arpee78 #2273 üzenetére
139 grammal is közel 2,5 g/tskg a fehérje zsírmentes tömeggel számolva. 184-el pedig 3 fölött. és akkor mi van? Egy megcáfolt kutatás támasztotta alá a magas fehérje és veseproblémák összefüggését.
leszámítva ezt vártam tőled valami érdemit is a leírásra.
Nekem annyi jött le hogy még ennyire se akarom kipróbálni mert nyilvánvaló a testkompozícióra túl sok előnnyel nem jár a számolt vegyes étrendhez képest még való életben sem (mert ugye metabolikus kamrában - ha így hívják bizonyítottan nincs)
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
válasz Cathfaern #2270 üzenetére
Sajnálom őket is, a gyerekeket mégjobban, de sokra nem mennek a sajnálatommal.
nincs tervben gyerek Helyes, a gyógyulásodig ne is legyen.Akkor mondom úgy te (csak lelkileg) rosszul érzed magad a szénhidrát tartalmú ételektől.
139 grammal is közel 2,5 g/tskg a fehérje zsírmentes tömeggel számolva. 184-el pedig 3 fölött.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz havenday #2271 üzenetére
Azt felejtitek el, hogy a mutatott étrendben 3g ch van. A szervezetnek napi kb. 30-ra van szüksége, ha kajából az nincs meg, proteinből állítja elő, kb. 60%-os hatékonysággal. Ami azt jelenti, hogy 45g protein elmegy csak a glükóz előállítására, tehát ha hagyományos étrendhez nézed (amire az összes létező testépítős és proteinmennyiséget vizsgáló kutatás alapot), akkor az a 184g már rögtön csak 139g.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #2268 üzenetére
Sajnáld őket is [link]
Egyébként bár nincs tervben gyerek, de több zerocarbos gyerek felnövőben van már, lásd pl. őket.Egyébként egy anorexiás nem érzi jól magát attól, hogy nem eszik. Igazából sose érzi jól magát. Nem nagyon kéne vagdalózni olyan betegségekkel amit nem értesz.
havenday
Megnéztem pontosan, 184g.[ Szerkesztve ]
-
Most először sajnálom Cathfaernt. Orvoshoz kellene fordulnia, de betegségtudat nélkül nem fogja megtenni. Csak a lelke érzi jól magát a táplálkozási zavar miatt, ahogy az anorexiás boldog, ha nem eszik.
Gondolom hamarosan gyerek is lesz, aztán megismétlődik az agárdi fényevők esete, szomorú. -
Cathfaern
nagyúr
válasz Teasüti #2263 üzenetére
1. Ezzel: [link]. Lecentized magad, aztán az alapján lehet kalkuláltatni. Stabilabb eredményt hoz tapasztalataim szerint, mint a mérleg.
2. Igazából húsnál, és főleg belsőségeknél nincs tápanyag dúsabb étel 1-1 tápanyagban lehet jobb egy-egy növény, de összeségében a hús jobban jön ki. Ez tekinthető egy ZC-os mintaétrendnek:
Tápanyagok:
3. ZC is olyan mint a keto, lehet jól meg rosszul csinálni. Napi 3-4 dl tejszín nem a "jól csinálás" része Utólagos kísérletezéssel azt vettem észre, hogy a tejszínt (tippre vagy amiatt mert folyadék, vagy mert túl kalóriadús) nem érzékeli rendesen az ember éhsége. Illetve rögtön nem jön meg, mert az nem egyszer előfordult (még keton is), hogy mondjuk vacsora után éhes voltam, lecsúszott egy jó adag tejszín, akkor úgy tűnt kellett annyi, később meg jött a túl tele érzés. Ugye keton ebből azért nem volt gond, mert az ember kiszámolta a kalóriákat, aztán annyit evett.
Amúgy napi 3x eszek általában, de ha éhes leszek mondjuk este 8-kor, mert nem ettem eleget vacsorára, akkor eszek akkor is. Szigorúan valami húst
4. Ahogy írtam gyakorlatilag nem kívánom őket. Ilyen müzli meg keksz mondjuk már keton se nagyon mozgatta meg a fantáziámat. Ketozásom elejére emlékeztet amit írsz amúgy, első 5-6 hét. Akkor boltba járás úgy nézett ki, hogy végigsasoltam minden létező dolgot amit láttam, hátha belefér ch-ba Aztán ez teljesen elmúlt ahogy tartottam a ketot. Így ZC-n már nagyon a ketoba beleférő dolgokra se érzek késztetést.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Cathfaern #2262 üzenetére
Volna pár kérdésem:
1. Hogy méred a testzsírt?
2. Ha lényegében kizárólag húst eszel, akkor úgy saccra milyen mikrotápanyag profilod lehet? Nekem így elsőre elképzelhetetlen, h húsból lehetne fedezni mindent.
3. Hogy hoztad össze a hízást, ha éhség alapján ettél és nem tudod túlenni magad? Sejtésem szerint te is napi kétszer étkezhetsz kb, ha nincs nassolás. Gondolom IF-et nem csinálsz szándékosan.
4. Hogy nem csábulsz el a boltban, amíg hátramész a húspulthoz? Én van, h egy percig csak állok a müzlik, kekszek és csokik előtt és nézelődöm hátha odakerült-e vmi olyasmi, amit megehetek és csalódnom kell minden alkalommal.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Ausztrál dietetikusok szövetsége (Dietitians Association of Australia, DAA) bejelentette, hogy 2018 december 31-től megszüntet minden kapcsolatot élelmiszeripari szervezetekkel. Mint kibukott, az iparági szervezetek nem csak pénzelték a szövetséget, hanem kifejezetten akciótervekkel ("active defence strategies") álltak elő olyan személyek ellen, akiket veszélyesnek éreztek az üzenetüknek és brandjüknek. Az akcióterv lényege az volt, hogy (befolyásosabb) dietetikusok írjanak újságoknak, social media posztokat, illetve nyújtsanak be panaszokat TV hálózatoknak és egyetemeknek, hogy megakadályozzanak a tudományos vitákat a témakörben (mégegyszer: ez nem a dietetikus szövetség akció terve volt, hanem az élelmiszeriparági szereplőké, amit a dietetikus szövetség vitt véghez).
Gyakorlatilag ezzel egyidőben az AHPRA (Australian Health Practitioner Regulation Agency ~ Ausztrál egészségügyi felügyeleti szerv) egy bocsánatkérés mellett felmentette minden vád alól Gary Fettke-t (ortopéd sebész), akit 3 évvel ezelőtt azért vették elő, mert azt merte javasolni a betegeinek, hogy fogyasszanak kevesebb cukrot.
Diabetes Australia pedig új közleményt adott ki a low-carb diétákkal kapcsolatban, lényegében javasolja cukorbetegeknek, rövid távra (6 hónap, ugye eddigi leghosszabb kontrollált kísérlet ennyi ideig tartott) vércukorszint javításra, fogyásra, illetve szív és érrendszeri problémák kezelésére, mint magas koleszterinszint és vérnyomás.
"There is reliable evidence that lower carb eating can be safe and useful in lowering average blood glucose levels in the short term (up to 6 months). It can also help reduce body weight and help manage heart disease risk factors such as raised cholesterol and raised blood pressure"Forrás a fentiekhez: [link]
Plusz Sri Lankán a helyi diabéteszes szövetség elindított egy kampányt, aminek a keretében az éttermek / kávézók / stb-kben kapható cukortasakra ilyen felirat került:
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz #79622400 #2250 üzenetére
Azért azt tudnod kell, h itt Arpee78 Cathfaern nemezise, ha tetszik.
Nyíltan keto ellenes, vagy mondhatnám, h Cathfaern ellenes, mert szerinte hülyeségeket terjeszt.Cathfaern ugyanakkor nyitott mindenre, nagyon tárgyilagos és objektív, de a személyes sikerélményei a ketóval önigazolásként csapódnak le. Az itteni közösségnek ezzel nincs igazából problémája, a legtöbbünknek jó tapasztalatai vannak.
Ultima racio egyelőre még nem született a témában, jelenleg is kutatott terület és így szinte mindenre lehet hozni kutatási eredményt és annak az ellenkezőjére is.
Ha rám hallgatsz, akkor maradj az alapoknál! Próbáld ki, rakj össze egy étrendet, tapasztald meg és ne hagyd magad befolyásolni!
-
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Mai napon hallottam először a keto diétáról. Olvastam róla picit és felkeltette az érdeklődésemet.
Tudnátok adni oldalt, ahol valóban valós és helytálló, egységesen elfogadott infókat kaphatok?
Étrend összeállításban van itt olyan személy, aki szívesen segítene mi jöhet szóba és milyen formában?Aki úgy gondolja, nyugodtan írjon rám és megtudunk beszélni mindent.
Nagyon reménykedem, hogy kapok segítséget
Üdv, Dávid
-
Ketós víz érdekel valakit?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz havenday #2244 üzenetére
Nekünk a lentebb leírt csokigolyón (bár azt is karácsonykor csináltuk utoljára) kívül egy recept maradt meg: [link]. Nyilván ételszínezék nélkül, mert minek szórakozzon azzal az ember, lime helyett citrommal, illetve stevia helyett több eritritet teszünk bele (citrom mellett nem érezni ki az eritrit hűvös "mellékízét"). Mondjuk utóbbi időben ez se nagyon ízlik már
-
havenday
tag
Ha van még, örömmel olvasok minden ketós/gyúrós édességet.
-
havenday
tag
ez jónak néz ki,köszi
-
havenday
tag
Ez volt már?
- negyed kiló túró
- 90 gr fehérjepor
- kicsi édesítő
- kicsi kakaóporEzeket összedolgozni, én szoktam még hozzátenni rum aromát, kis golyócskákat formálni, majd kókuszreszelékben megforgatni.
-
válasz Teasüti #2236 üzenetére
"Annyi érdekelt csupán, hogy lehet-e enyhíteni ezen?"
Nagyon egyszerűen. Nem eszel sok cukrot. A cukor, a legízletesebb méreg. Talán a leghelyesebb eljárás. ha fűszernek tekinted.
Azt gondolom, hogy minden emberel előfordul, hogy a saját normájához képest többet és mást kíván meg.
Ez emberi tulajdonság, rendben van, ha nem viszed túlzásba.Legjobbak a habos sütemények. Kevés cukor, sok zsír. Sózott csipsz, csak burgonya, olaj és só.
A tehéntej viszont kétséges, mivel nem vagy boci. Inkább túró és sajt. Természetesen olyan, amit nem cukroznak.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Teasüti #2232 üzenetére
Ha egészségesen akarsz étkezni akkor valamilyen szabályokatbe fogsz tartani betartani. Esetleg kivétel, hogy ha brutális mennyiségű fizikai mozgást végzel minden nap, de akkor is lesznek ártalmas dolgok, főleg nagy mennyiségben (gondolok pl. alkoholra).
Lásd Arpee78 is bár ágál a keto ellen, de neki is meg vannak a saját szabályai. Szerinte jobbak, én inkább úgy fogalmaznám, hogy neki betarthatóbbak.Egyébként ha a gyomrod van rosszul, annak nincs köze az inzulinhoz meg a vércukorhoz. Egy liter tej és egy fél kiló csokis keksztől szerintem a legegészségesebb ember is rosszul lehet Megadott adatok alapján betapsoltál kb. 3200 kalóriát (640 a tej, 2552 kcal a csokis keksz), ez szerintem önmagában elég ahhoz, hogy utána nyögjön az ember.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Cathfaern #2229 üzenetére
Eeegen, jól tudod. Átmentem low carb-ba, nem fűlik már túlságosan a fogam a szigorú korlátokhoz. Nagyon egyoldalú volt az étrend és bár van néhány fasza receptem, de nem pótolja semmi azt, h a boltok polcainak 98%-át kerülnöm kell, mint a forró kását.
A cukor annyira nem is hiányzik, tudnék élni nélküle. De a kenyér... A friss ropogós pékáru! Az nagyon hiányzik, és kipróbáltam kb az összes keto kenyér receptet, de mind szar.
Meg hogy nem ehetek a zsíros kaják mellé semmi "nedvszívó" köretet (kenyér, rizs, stb). Pl sült szalonna és annak a zsírjában kisütött tükörtojást megenni magában azért nem a legjobb gasztronómiai élmény.
Tehát kissé fellazítottam a szabályokat egyelőre míg kitalálom hogyan tovább. -
Teasüti
nagyúr
válasz Hieronymus #2227 üzenetére
Óóó hát efféle fenntartásaim nincsenek, paraszti gyomrom mindent megőröl. Fiatalabb koromban a vasárnapi ebéd után jártam edzeni (élsport jellegű terhelés, ugrálva, fejen állva, pörögve, forogva, stb.).
-
Teasüti
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #2228 üzenetére
Reálisabb lenne valami (ketos szinten) zsírosat enni nagy adagban, és arra adott reakciódat megvizsgálni. Ugyancsak érdemes lenne hosszú távon keto adaptált ember reakcióját megnézni (ugye Teasüti ketoja messze áll az ideálistól ha jól rémlik).
Amúgy tej + tömény ch esetén nyilván sokat nem fogsz érezni, tehát nyilván levonod a következtetést, hogy a ketótól mindenki meg fog halni Tessék, megspóroltam neked pár száz Ft-ot.
-
-
-
Teasüti
nagyúr
Szép estét!
Megettem egy doboz csokis kekszet egy liter tej társaságában. Össze se merem számolni mennyi cukor volt ez. (Tudom, tudom. Gyenge az akaratom.)
Nos, van arra vmi tippetek hogy lehet mérsékelni a rosszullétet?
Ittam ACV-t, sok vizet, elmentem kardiózni, szaunáztam.
De még mindig émelygek kicsit. Lehet holnap böjtölni kéne? -
Cathfaern
nagyúr
válasz havenday #2222 üzenetére
"azért ez lehet félrevezető, hogy valaki nem reggelizik. Had mondjam el, hogy milyen voltam én, olyan 2000 környékén. Akkor még cigiztem, felkeltem kávé/cigi és ez ment délig, kora délutánig. Nem ettem csak cigiztem, kb fél dobozt már elszívtam, mire először ettem."
A "nem reggelizek" másik verziója, amikor valaki azt mondja, hogy ő ebédnél eszik először, de addig lecsúszik a lentiek valamilyen kombinációja:
- 2-3-4-5 kávé, adagonként 2-3-4 kocka cukorral és/vagy 1-2 dl tejjel
- csoki, chips, ropi, energiaszelet
- proteinpor tejjel -
havenday
tag
válasz Teasüti #2221 üzenetére
azért ez lehet félrevezető, hogy valaki nem reggelizik. Had mondjam el, hogy milyen voltam én, olyan 2000 környékén. Akkor még cigiztem, felkeltem kávé/cigi és ez ment délig, kora délutánig. Nem ettem csak cigiztem, kb fél dobozt már elszívtam, mire először ettem. Szóval szerintem nem ösztönös IF es voltam, hanem csak egy igen nagy barom
most egy kis időre felhagytam a kalóriamegvonással, érdekes mert megindult a növekedés az izmaimnak, úgy hogy a forma megmaradt. Jó, mondjuk így is zsíros vagyok, a csúcstechnológiás mérlegem szerint 30% a testzsírszázalékom, míg a keto calculator oldalon belinkelt összehasonlító képeket nézegetve a 20% os formákra hasonlítok.
Még mindig tart a kreatin szedése az simán belezavarhat a mérleg lelkivilágába
Elvileg több víz van most bennem, érdekes, hogy a hasam tűnik kicsit nagyobbnak, mindegy decemberig még menni fog a kreatin.Nálam régebben a kreatin mindig azt csinálta, hogy falási rohamokat kaptam, volt hogy egy üveg lekvárt elkanalazgattam, egyszerűen remegtem az édesért. Voltak vércukor leeséseim is. És durván vizesedtem is.
Ezek már nincsenek, hála az égnek, meg a ketonak
Néha mikor kívánok édességet vagy iszok egy fehérje shaket vagy eszek egy Ricola cukorkát, az cukor mentes, azt hiszem poliolok vannak benne. A fehérje minden adagjában 2,2 gr cukor van. Ami ennél jóval kevesebb cukrot tartalmaz fehérje, az már jóval drágább, egyelőre marad ez. Így se nagyon lógok ki a 20-25 grammos ch tartományból -
Cathfaern
nagyúr
válasz Teasüti #2219 üzenetére
Általában a koffeintartalmú dolgoknak étvágycsökkentő hatása van (szóval kávé, fekete tea, zöld tea, stb.). Zerocarbon (ahol ugye nincs számolgatás, hanem étvágy alapján történik az étkezés), pont ezért javasolt, hogy bármi ilyesmit csak evés után fogyasszunk
"Lehetséges az, hogy vki úgy hozzászokik mondjuk az IF-hez, hogy különösebb megerőltetés - éhség - nélkül tudja csinálni átlag CH étrenden is?"
Picit foglalkoztam csak IF keto nélkül vonallal, de ahogy láttam, igen, ez a tapasztalat. De nem tudok olyan emberről, aki hosszú távon (éveken keresztül) így tolta volna (mármint nem úgy értem, hogy nem létezik ilyen, csak nem tudok ilyet mondani).[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Matcha zöld teát iszik itt vki?
Én eléggé rákaptam, elveszi az étvágyat. De nekem olyan szinten, hogy "lowcarb" (keto fölötti arány) kajálásnál sincs étvágyam és simán tartani tudom az IF-et (napi egy vagy kettő étkezés).
Ilyet már iszok egy ideje, de most tudtam csak meg, hogy ilyen hatása van. Tegnap direkt figyeltem magam, délelőtt edzettem (utolsó evés előtte este), majd utána kávéztunk (nekem tea) és nem kívántam semmi kaját egyáltalán. Este 9-kor azért ettem, h egyek vmit. De simán elmehettem volna aludni evés nélkül.
Ma megismétlem a kísérletet.Egyébként az éhségérzet a vércukor miatt van úgy tudom. Lehetséges az, hogy vki úgy hozzászokik mondjuk az IF-hez, hogy különösebb megerőltetés - éhség - nélkül tudja csinálni átlag CH étrenden is?
[ Szerkesztve ]
-
válasz stratova #2216 üzenetére
Étel intolerancia? De a itt a topikban ingyen megmondják.
(#2215) Cathfaern
Jó játék(#2212) Teasüti
Nem -
stratova
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #2211 üzenetére
Alapvetően az a célom, hogy bemutassam, hogy mennyire nehéz a kutatások eredményeiből kiindulni. Szerencsére ebben lelkes partner vagy azáltal, hogy bármit belinkelek, te belinkeled az ellenkezőjét. Ez jól mutatja, hogy innentől kezdve gyakorlatilag szubjektív döntés kérdése, hogy ki melyiket fogadja el. Ugyanúgy igaz ez "hobbistákra", mint a "hivatalosokra".
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Woodslave #2213 üzenetére
Teljes szöveg szerint 25-25-50 (ch-prot-zsír) volt a macro arány, figyelembe véve, hogy 1500-1600 kcal-os étrend volt előírva, ez nagyjából 100g ch-t jelent. Illetve itt nem volt előírva telített-telítetlen zsírsav arány, míg az alacsony zsíros étrendnél előírták, hogy a telített zsírok napi mennyisége ne legyen több, mint 5g.
-
Woodslave
félisten
One‐year lowered‐carbohydrate diet significantly increases cardiovascular risks, while a low‐to‐moderate‐fat diet significantly reduces cardiovascular risk factors.
Igaz ez se keto legalábbis nem írják
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
válasz Cathfaern #2210 üzenetére
Úgy gondolod megtalálod v. megtaláltad az igazságot a kutatások töredékének részleges átolvasása után? Saccra az idevágó kutatások max pár százalékát ha olvastad. Azoknak is leginkább a konklúzióját, szerintem te sem vesztegeted az időd 100 oldalas tanulmányok részletes átnyálazásával.
Mit kezdesz két kutatás ellentmondó eredményével? Ja tudom, az egyik hiteles (a ketobarát) a másik nem.
A kutatás kutatás egy érdekes hobbi, de nem jutsz vele közelebb az igazságoz.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Arpee78 #2209 üzenetére
Nem ferek hozza, de neten eleg sokat meg lehet talalni. Aminek az az oka, hogy a kutatok altalaban nem kapnak reszesedest a kiadok beveteleibol, igy altalaban megoldjak, hogy felkeruljon netre a teljes verzio.
Viszont egy vicces kutatas: Ha alacsony a koleszterinszinted, agressziv bunozo leszel!
-
válasz Cathfaern #2208 üzenetére
Friss tudományos kutatások szombat reggelre?
Across all 26 trials, all-cause mortality was reduced by 10% per 1·0 mmol/L LDL reduction (RR 0·90, 95% CI 0·87–0·93; p<0·0001), largely reflecting significant reductions in deaths due to coronary heart disease (RR 0·80, 99% CI 0·74–0·87; p<0·0001) and other cardiac causes (RR 0·89, 99% CI 0·81–0·98; p=0·002)
End-of-treatment mean LDL cholesterol levels were 98.6 mg/dl with atorvastatin 10 mg and 77.0 mg/dl with atorvastatin 80 mg. A primary event occurred in 135 patients (17.9%) receiving atorvastatin 10 mg, compared with 103 patients (13.8%) receiving atorvastatin 80 mg (hazard ratio 0.75 [95% CI 0.58–0.97], P = 0.026). Significant differences between the groups in favor of atorvastatin 80 mg were also observed for time to cerebrovascular event (0.69 [0.48–0.98], P = 0.037) and any cardiovascular event (0.85 [0.73–1.00], P = 0.044).
Szerk:
Hozzáférsz a nem publikus tudományos kutatásokhoz is? Ha nem, itt, petícionálhatsz és adakozhatsz az ügy érdekében. Te ugye elolvastad az összes eddigi publikus tudományos kutatást?[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
LDL koleszterint csökkentést vizsgáló tanulmányok tanulmánya: [link] (teljes szöveg is elérhető a linken)
"Our current approach of focusing almost exclusively on lowering LDL-C for everyone does not consistently work, may result in unnecessary treatment of some healthy individuals, and likely reflects the fact that the pathogenesis of atherosclerosis is far more complex than originally thought."Szívelégtelenséggel diagnosztizált betegek utókövetése 20 évre visszamenőleg (átlag: 10 év) LDL (és egyéb) koleszerint - halálozás tekintetében: [link] (sajnos csak abstract, de teljes szöveg fellelhető neten)
"Patients with the highest baseline LDL-c levels had significantly improved outcome, whereas those with the lowest LDL-c levels had the highest mortality. " -
Cathfaern
nagyúr
Egyedül róla tudok, bár megjegyzem, hogy az általa felvázolt "tünetek" inkább a drasztikus kalória megvonás tünetei, nem az alacsony ch-s étrendé. Sajnos ezzel kapcsolatban nincs infó az oldalon, illetve sem őt, sem az általa említett csoportokat nem ismerem, így pontosabb információm nincs az ügyben.
De igen, amiket látok, hogy ha valaki "elbúcsúzik" egy ketos csoportból / fórumból (előfordul), akkor annak inkább szociális okai vannak, vagy mentálisan nem tudta elhagyni a ch-t. De nyilván az én mintavételezésem torzít a témakörben, tehát nem feltétlen mérvadó.
-
nagyúr
válasz Cathfaern #2205 üzenetére
Nyilván. De én nem erre gondolok, hanem hogy valaki huzamosabb ideig ketózott (rendesen), majd azt mondta, hogy nem jó, mert nem érzem jól magam, nincs energiám, fáradékony vagyok, heti háromszor vagyok a háziorvosomnál, úgyhogy mégis inkább süteményt eszek kenyérrel...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Cathfaern
nagyúr
"Nem tudok olyanról, aki kipróbálta a ketót, rendesen be is tartotta, és bármilyen káros következménye lett volna."
Az a baj ez megint labilis talaj Mert innen kiindulva könnyű azt mondani, hogy "ketozott és szívinfarktust kapott? Biztos nem tartotta rendesen". Aztán vagy így van vagy nincs, senki meg nem mondja (leszámítva ugye egy duplán vak randomizált bentlakásos kutatást ami 20 évig tart, de ugye ezt hagyjuk ) -
nagyúr
válasz Cathfaern #2202 üzenetére
Nyilván 2-3 hónap nem elég, ez egy életmód kell, hogy legyen, nem egy kúra (a kúra lényege, hogy csinálod egy ideig/eredményig, aztán visszatért az eredetihez, amitől aztán újra előjönnek a problémák, ami miatt a kúrát elkezdted...).
Nem tudok olyanról, aki kipróbálta a ketót, rendesen be is tartotta, és bármilyen káros következménye lett volna. Egyszerűen nincs ilyen. Tök elméleti azon vitatkozni, hogy milyen rossz hatása lehet, amikor még senki sem tapasztalt ilyesmit. Ellentétben a hétköznapi szénhidrátevéssel, ami meg milliószámra szolgáltatja a bizonyítékokat minden nap, hogy mennyi káros hatása van...Aki él és nem boldog, az téved!
-
Cathfaern
nagyúr
Tudom, hogy a ketot véded, de azért sajnos ez nem ilyen egyszerű. 2-3 hónap elég rövid idő ahhoz, hogy személyes részrehajlás teljesen elfedje a tényeket. Gyakorlatilag vegyél bármilyen diétát (legyen az chips és kóla diéta), legyél meggyőződve arról, hogy hatásos, edd 2-3 hónapig és biztos azt fogod tapasztalni, hogy tényleg hatásos volt Mert az ember így működik, azt fogja észrevenni ami pozitív, és eldobni ami negatív.
Plusz 2-3 hónap kevés ahhoz is, hogy ténylegesen előjöjjenek a problémák. Az emberi szervezet nagyon robosztus, ennyi időre elég sok mindenből elégséges raktára van.
Illetve a másik probléma, hogy bizonyos pozitív hatások nem jelentik azt, hogy teljes egészében javult az egészség (főleg a fent említett szubjektív érzékelés miatt).Ettől függetlenül nyilván elgondolkoztató, hogy az ember nekiáll egy "fogyókúrának", és 2-3 hónap múlva nem csak azt tapasztalja, hogy jelentős sikereket ért el súlyban, hanem azt is, hogy picit se érzi szenvedésnek amit csinál, nem fáradt, nem nyűgös, fogyáson túl további pozitív hatásokat észlel (akár olyan egészségügyi problémáknál amikkel évek óta küzködik), nem azt várja, hogy mikor éri már el a célsúlyt és lesz vége a dolognak, hanem azon gondolkozik, hogy tulajdonképpen miért hagyja ezt abba... de ettől még nem lesz bizonyíték semmire. Szerintem nagyjából 10 év az ami után ki lehet mondani, hogy ez tényleg működik. Legalábbis ha első 1-2 éven túl van valaki, akkor tipikusan a 10 év szokott lenni a következő vízválasztó ahogy én látom (pl. nagyon-nagyon sok vegetáriánus/vegánt látni akik elkezdik a vegetáriánust, tolják 5-6-7 évig, aztán egészségi okokból átállnak vegánra, esetleg nyers vegánra, aztán 7-10 év környékén feladják, mert csak egyre rosszabb lett a helyzet). De még akkor se lehet általánosítani, csak azt lehet mondani, hogy az adott egyénnek működik (bár nincs igazán tudományos bizonyíték arra, hogy érdemben eltérnének az emberek ilyen téren...), illetve akkor is kéne egy teljes belgyógyászati kivizsgálás ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, hogy tényleg egészséges (ritkán szokott megtörténni).
havenday
Abszolút értékben ezek a mérlegek sose lesznek pontosak. Illetve ha csak a lábadon keresztül mér, akkor átlagostól eltérő testalkat is befolyásolja az értékeket. Tendenciakövetésre nagyjából jók, de arra is csak akkor ha kb. mindig egyformán iszol, és lehetőleg reggel wc után méred (szervezetben lévő folyadék jelentősen befolyásolja a mérést).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest