Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyrészt rengeteg tanulmány van erről, másrészt meg biztos csupa véletlen, hogy azután kezdtek el a civilizációs betegségek járványszerűen terjedni (elhízás, diabétesz, szív-érrendszeri betegségek stb. stb.), amióta elterjedtek a magolajok és más ultrafeldolgozott ipari élelmiszerek (étolaj, margarin, finomított szénhidrátok, rengeteg cukor)...
-
Jó lesz, annyi különbséggel, hogy a húsokból a zsíros vörös húsok a jobbak (pl. legeltetett marha, tisztavérű mangalica).
A növényi zsírokat olajokat meg kerüld, főleg a magolajokat. Egy kis avokádóolaj vagy oliva belefér, de én nem erőltetném azokat sem.
Állati zsírok a legjobbak. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem hőhatásnak tette ki egy időre

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hát akkor passz. Én kipróbálnék valami rendes tojást (piacról, szabadtartásút), és nem keverném semmivel, főleg nem tejtermékkel. Ha akkor is előjön, akkor veled változott valami, lássa allergológus...
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem váltottál "beszállítót"? Ugyanonnan veszed mint eddig?
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mondjuk a pufirizsa tallér az pont gyorsan felszívódó, a joghurt meg durva inzulinreakciót csinál, ezt a kettőt kerülném, de a többi jó.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy egyrészt ez függ a testsúlytól is, meg a hormonális egyensúlytól, meg egy csomó mindentől, nincs két egyforma ember, ki kell tapasztalnod.
Attól meg még inkább függ, hogy mennyire gyorsan felszívódó. Szerintem zöld leveles növényekből akár jóval több is belefér, cukros üdítőből, süteményből meg a 20 g CH is sok. -
Ez működik is addig, amíg tökéletes állapotban van a tested, és érted a jelzéseit. Amikor nem, akkor nem nagyon tud rendesen jelezni sem, vagy jelez az, csak nem érted, hogy mit, pl. nagyon sokan összekeverik az éhséget a szomjúsággal. Vagy a rengeteg fejfájás csillapító gyógyszer reklám, tonnaszámra fogynak ezek a gyógyszerek, pedig a fejfájások zöme a kevés folyadék miatt van, ha tudná a jóember, hogy mit jelez a teste, akkor nem ibuprofent tolna, hanem inna egy kis vizet, de nem érti...
-
Az 1,5 liter olyan kevés, hogy ettől bármi jobb. De persze, nehogy egy húzásra lenyomja a 3 litert

Ha elosztja egész napra, akkor 2-3 nap alatt simán át tudna állni. Óránként egy két decis pohárral az 3,2 liter egy nap.
De nagyon kell kontrollálni, mert ha nem figyel, simán kimarad 4-5 óra is... -
válasz
blessbygod
üzenetére
De az már végképp kimosná az ásványi anyagokat, ha annyira megemelném
Van neked két szép veséd, akiknek az a feladata, hogy ez ne történjen meg. Olyannyira így van ez, hogy ha nem iszol eleget, akkor nem is tudnak rendesen működni.
Egy 100 kilós embernek 1,5 liter vizet inni naponta sokkal veszélyesebb, mint 6 litert. Első esetben szinte csoda, hogy még élsz, a második esetben max sűrűbben jársz pisilni.
Szóval a 3 liter még mindig az alsó határ szvsz... -
válasz
blessbygod
üzenetére
Én a Hortobágy Angus-tól szoktam rendelni. Nem olcsó, de nagyon finom minden.
[link] -
válasz
consono
üzenetére
A tofu fermentált szója, meg a szójaszósz is, ezeket eszik évszázadok óta a keleti népek, azzal nincs is gond (bár én a tofut bottal se piszkálnám, eléggé gusztustalan valami, dehát ízlés dolga...). A sima szóját viszont csak azóta fogyasztják a népek, mióta "ipar" lett az élelmiszeripar. Olcsó, nem romlik meg gyorsan, ezért olcsón szállítható, tárolható, bele lehet keverni mindenbe, így növelve a fehérjetartalmát, és ezért jó drágán el lehet adni a parizerben. Viszont fitoösztrogén, ezért szépen felborítja a hormonháztartást, főleg a férfiakét, de a nőknek sem jó, ha kívülről belenyúlnak...
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azért a szójával óvatosan. Fitoösztrogén...
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Gyakran már akkor is írnak fel gyógyszert, ha koleszterin rendben, csak az illetőnek magasabbak a rizikófaktorai pl. életkor miatt...
Tipikus. Osztálytalálkozón beszélgettem oszifővel, neki is írtak fel koleszterincsökkentőt, mert hogy jó lesz az, hiába van rendben a koleszterinszint, meg minden laboreredménye jó, de életkora miatt ugye a rizikófaktor. Persze a gyógyszer meg szétcseszte a veséjét, leromlottak az értékei. Orvos mit csinál: ír fel arra is gyógyszert. Szerencsére volt annyi esze, hogy inkább abbahagyta a koleszterincsökkentőt, és a veséje is rendbejött.
Sajnos az orvos azt csinálja, amit az egyetemen tanult, meg ami a protokoll, akkor is ha nem logikus. Ráadásul ugye jutalékot is kap (ami elvileg tilos, de azért megoldják okosban...) -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Láttál már olyat, hogy nem?
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem hiszem. Ha így lenne, akkor nem kellene a gyógyszer, elég lenne a koleszterin szegény étel. De kell a gyógyszer, különben magas lesz, bármit eszik a koleszterinbeteg. A gyakorlat azt mutatja, hogy gyógyszer nélkül, ami gátolja a termelést, a szervezet megtermeli amit szükségesnek vél, bármit is eszik.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A szervezet nem túltermel, annyit termel, amennyi kell neki. Ha többet viszel be, akkor nem termel, ha keveset, akkor megtermeli a szükséges pluszt. A koleszterin létfontosságú a szervezetnek, gyakorlatilag minden sejtben megtalálható, millió élettani folyamathoz szükséges.
Ha például szar állapotban vannak az erek, mondjuk krónikus C vitamin vagy kollagén hiány miatt (összefügg), akkor kénytelen koleszterinnel "befoltozni" a repedéseket, ezért ott lerakódik. Hosszú távon nem jó megoldás, de legalább nem vérzel el azonnal. Vagyis a koleszterin lerakódás nem az ok, az csak egy tünet. A koleszterincsökkentő gyógyszerek nagyjából annyit csinálnak, mintha szólna a tűzjelző, és ügyesen elvágják a tűzjelző vezetékét, hogy ne csörömpöljön már annyira, és ezzel el is van intézve. Szvsz inkább el kellene oltani a tüzet, akkor is elhallgat a tűzjelző, csak még a ház sem ég le... Vagyis nem a koleszterinszintet kellene kezelni, hanem a kiváltó okot, ami miatt több a koleszterin. De persze az nem üzlet, szóval ez érdeklődés hiányában elmarad... -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Miért probléma a koleszterin "túlzott" bevitele? Nem tudsz belőle túlzottat bevinni, ez a mítosz már megdőlt rég, csak mivel százmilliárdos üzlet a koleszterincsökkentők, a hivatalos orvoslás nem vesz róla tudomást...
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nincs bajom a laktózzal, nem vagyok laktózérzékeny. Azzal van bajom (és mindenki másnak, aki az emberi fajhoz tartozik), hogy a tejsavó fehérje autoimmun választ válthat ki, és a tej többszörös inzulinválaszt vált ki, mint a cukor. Szóval a tehéntej a bociknak való, nem az embernek...
-
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Mindenképp ketózz, hosszabb távon főleg.
Sokkal több jel utal rá, hogy egészséges(ebb) a normál étrendhez mérten, mint fordítva.
Sokkal több komolyan vehető ember ajánlja, mint ellenzi. A táplálkozás területén dolgozó elhízott, cukorbeteg orvosok, dietetikusok szinte nincs aki rábólintana, úgyhogy valszeg működik.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mivelhogy a koleszterinnel az égvilágon semmi gond nincs, ezért engem nem zavar...
-
válasz
Arpee78
üzenetére
Az egészségügyet a gyógyszeripar irányítja. Ez gondolom nem vita tárgya. Hivatalos, államilag elfogadott ajánlás nem nagyon lesz a ketóból, elszigetelt tanulmányok vannak, nálunk is van egy orvoscsoport, aki rendszeresen publikál paleo-ketogén diétával elért eredményeket, de a hivatalos dietetika nem foglalkozik velük, bármilyen egyértelműek is az eredményeik. Ez van.
Tudom, konteo meg minden, de szvsz ha valaki azt gondolja, hogy egy évi többszáz milliárd dolláros bizniszben érdekelt fél ne áldozna fel pármillió életet habozás nélkül, az nem ezen a bolygón él... -
válasz
Arpee78
üzenetére
Egészséges embereknek (betegségek megelőzésére) továbbra is 45-65% CH-t ajánlanak az ausztrálok, ahogy a világ minden egészségügyi szervezete.
Mint ahogy az összes fagylaltárus több fagylalt fogyasztását ajánlja, és az összes zsebtolvaj is arra buzdít, hogy ne nagyon zippzárazzuk be a táskákat, valamint bárki más is arra buzdít, hogy a saját üzlete jól menjen...
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Gyakorlatilag nem nagyon fogynál. Szerintem kell 2-3 nap, amíg újra elkezd átállni. De ha rendesen átálltál, akkor elvileg nem is kívánod már a szánhidrátot. Legalábbis én ezt tapasztaltam...
-
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nyilván. De én nem erre gondolok, hanem hogy valaki huzamosabb ideig ketózott (rendesen), majd azt mondta, hogy nem jó, mert nem érzem jól magam, nincs energiám, fáradékony vagyok, heti háromszor vagyok a háziorvosomnál, úgyhogy mégis inkább süteményt eszek kenyérrel...
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nyilván 2-3 hónap nem elég, ez egy életmód kell, hogy legyen, nem egy kúra (a kúra lényege, hogy csinálod egy ideig/eredményig, aztán visszatért az eredetihez, amitől aztán újra előjönnek a problémák, ami miatt a kúrát elkezdted...).
Nem tudok olyanról, aki kipróbálta a ketót, rendesen be is tartotta, és bármilyen káros következménye lett volna. Egyszerűen nincs ilyen. Tök elméleti azon vitatkozni, hogy milyen rossz hatása lehet, amikor még senki sem tapasztalt ilyesmit. Ellentétben a hétköznapi szénhidrátevéssel, ami meg milliószámra szolgáltatja a bizonyítékokat minden nap, hogy mennyi káros hatása van... -
válasz
Arpee78
üzenetére
Nem. Ez biztos, hogy nem igaz.
Mondhat bármit bármilyen tanulmány, amíg empirikusan meg tudsz bizonyosodni a dolgokról, addig eléggé egyszerű a dolog. Fogod magad, és kipróbálod a ketót 2-3 hónapig, és érzed a különbséget az energiaszitedben, a közérzetedben, az egészségi állapotodon, a mérlegen, mindenen. Ennyi... -
válasz
Cathfaern
üzenetére
Én ezt pontosan tudom, Arpee78-at kérdezem csak, hogy ő mit gondol erről, hogy ilyeneket állít...
Sőt még nagyobb gond az, hogy a máj ugye pufferként működik, vagyik ott tárolja a cukrot, ami a nap folyamán kellene, de mivel egyszerre nagyon nagy mennyiségben visz be az átlagember cukrot, (nincs hozzászokva a pármillió éves evolúciója során ehhez, csak pár száz éve fordul elő ilyesmi vele rendszeresen), ezért az inzulintermelése az egekben lesz, hogy valamit kezdjen azzal a sok cukorral. De mivel a cukor gyorsan elfogy, az inzulinból meg marad a vérben, ezért leesik a vércukra, ezért a májból pótolja, ezért éhes lesz, és eszik még egy kis cukrot, és így tovább. Paradox módon pont azoknak lesz kiürülve a máj cukorraktára, aki sok cukrot fogyaszt, ezért folyamatosan éhes és sokkal többet eszik, mint amire valójában szüksége van, ezért hízik el...
-
válasz
Arpee78
üzenetére
De hogy használja fel azonnal? Mire? Az energia nem vész el, csak átalakul, hová lesz? Hővé alakítja? Megeszel 10 deka szölőcukrot és felmegy a lázad 50 fokra? Vagy hirtelen azon veszed észre magad, hogy lefutottál egy maratont, amíg nem figyeltél kicsit? Mi történik, ha megeszed a cukrot és leülsz a fotelba megnézni egy filmet?
-
-
válasz
Woodslave
üzenetére
Elfelejtették odaírni, hogy melyik gyógyszergyár fizetett hírdetése...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Osztálytalálkozón mesélte a volt oszifő, aki most 80 felett jár, hogy nem volt magas a koleszterinje, de a körzeti orvosa a kora miatt azért felírta neki, mert jó lesz az neki. Hát a koleszterinje tényleg tovább csökkent, csak épp a veséje meg a mája borult meg tőle. Gyorsan le is állt a koleszterincsökkentővel, helyre is jött a vérképe szépen. Azóta se szedi...
-
-
-
válasz
Woodslave
üzenetére
Szerintem ez úgy történik, hogy elküldik valami laborba a mintát, akik azt lemérik. Az történhetett, hogy amit elküldtek mintát 28 és fél éve, abban éppen ilyen arányban volt a ch, és azóta is azt írják a csomagolásra.
B verzió, hogy megnézték valaki másét, és lemásolták
C verzió: hasra ütöttek...
-
-
-
válasz
Woodslave
üzenetére
Igen, mondjuk ez egy érdekes kérdés, hogyha ennyire nem természetes a szénhidrát üzemmód az emberi testnek, akkor miért fejlesztett ki ilyen hatékony inzulintermelő-elosztó-feldolgozó rendszert az évmilliók alatt? Nyilván mert gyakran élt vele...
Az inuitok egy igencsak specializálódott csoport, akik már százezer évek óta követik ezt az életmódot (mittomén valamiért szerették a hideget
, és nem költöztek délebbre a jégkorszak elől a virágzó szavannákra a mai szahara helyén), volt idejük alkalmazkodni, belőlük nem nagyon lehet levonni messzemenő következtetést a nem inuit népességre vonatkoztatva.Szerintem inkább a gyorsan felszívódó szénhidrátokra nincs felkészülve a test, hiszen azzal nem nagyon találkozott az elmúlt pár ezer év előtti időkig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szvsz soha nem tett ilyet, a termékei sem keto kompatibilisek...